Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

5 μήνες φυλακή στον Πέτρο και τον Παύλο Πουντίδη για ταξικές κινητοποιήσεις

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΣΤΟΥ
Καταδικάστηκαν συνδικαλιστές με μηνύσεις εργολάβων

Το δικαστήριο αποδέχτηκε τις άθλιες κατηγορίες των εργοδοτών, που επιστράτευσαν μέχρι και τη Χρυσή Αυγή για να χτυπήσουν τα ταξικά συνδικάτα

Την ένταση του αυταρχισμού αστικού κράτους και εργοδοσίας σε βάρος συνολικά του εργατικού κινήματος, σηματοδοτεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, να καταδικάσει με 5 μήνες φυλακή τον Πέτρο Πουντίδη και Παύλο Πουντίδη, συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Η δίκη αφορούσε στις κινητοποιήσεις που έκαναν τα ταξικά συνδικάτα στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) το καλοκαίρι του 2008, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, τις Συμβάσεις Εργασίας, συνολικά τη δουλειά με δικαιώματα.

Στο ΒΙΠΑΣ λειτουργούν επιχειρήσεις εργολάβων που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση, το δικαστήριο έρχεται επί της ουσίας να δώσει αέρα στα πανιά των μεγαλοεργολάβων, που έφτασαν να «βάλουν μπροστά» ακόμα και τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής για να «καθαρίσουν» τη Ζώνη και κατ' επέκταση το ΒΙΠΑΣ, από τις ταξικές δυνάμεις, να «τελειώνουν» με τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλουν όρους δουλεμπορίου σε βάρος των εργαζομένων.

Οι δύο συνδικαλιστές βρέθηκαν στο εδώλιο με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες που χάλκευσε ένας εργολάβος, ιδιοκτήτης μηχανουργείου. Αυτό που κάνει την πρόκληση ακόμα πιο μεγάλη, είναι το σκεπτικό που παραθέτει ο εργολάβος στη μήνυσή του και που -όπως δείχνει η απόφαση- αποδέχτηκε το δικαστήριο. Πρόκειται για κείμενο - «μανιφέστο» της εργοδοσίας, διανθισμένο με αντικομμουνισμό και με επιχειρήματα αναλόγου περιεχομένου με αυτά που διακήρυτταν οι χρυσαυγίτες όταν προετοίμαζαν τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα, καταφέρεται εναντίον των ταξικών συνδικάτων της Ζώνης για τα οποία αναφέρει ότι «αποτελούν ένα "μόρφωμα συνδικαλιστικής δράσης" και τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, αναπτύσσουν, τη "συνδικαλιστική τους δράση" κατευθυνόμενα απροκάλυπτα από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, με αποτέλεσμα να μετέρχονται πολλές φορές μεθόδους και πρακτικές που αναμφισβήτητα νοθεύουν την έννοια της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και την μετατρέπουν σε μακρύ και ευέλικτο βραχίονα πολιτικών επιδιώξεων, εναρμονισμένων με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μιας άλλης πολιτικής και ιδεολογικής κοσμοθεωρίας»!

Προσθέτει ακόμα ότι «τα γεγονότα που συνέβησαν» στις 13, 14 και 17 Ιούνη του 2008, τις μέρες δηλαδή που εξελίσσονταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΒΙΠΑΣ, «προσχηματικά μόνο είχαν ως στόχο κάποια συνδικαλιστική δήθεν διεκδίκηση, αφού στην ουσία, στοχοποιούσαν το επιχειρηματικό κατεστημένο, επιχειρώντας την ενοχοποίησή του, με την επίκληση προκλητικά ψευδών επιχειρημάτων για να διεγείρουν το συναίσθημα των εργαζομένων και να τους στρέψουν ενάντια στην εργοδοσία»!

Ο εργολάβος ισχυρίζεται ότι οι συνδικαλιστές πήγαν στην επιχείρησή του και «με ύφος οργίλο μας διέταξαν να σταματήσουμε όσοι δουλεύουμε (...). Η έκδηλη πρόθεση των εισβολέων να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας βία, η αριθμητική τους υπεροχή, αλλά και η εμπειρία μας από συμβάντα του παρελθόντος δεν άφηναν σε εμάς περιθώρια»! Δηλαδή, το «έγκλημα» των δύο συνδικαλιστών ήταν η «ιδεολογική κοσμοθεωρία» τους, το «ύφος οργίλο» και ότι ο εργολάβος είχε την εντύπωση ότι είχαν «έκδηλη πρόθεση» να χρησιμοποιήσουν βία!

Το σκεπτικό της μήνυσης ενίσχυσε ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος παραδέχτηκε ότι «πρέπει να έγιναν τα περιστατικά» και ότι αυτό «φαίνεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατούσε τότε στο ΒΙΠΑΣ»! Από το 2008 μέχρι και σήμερα, οι εργολάβοι των ΒΙΠΑΣ - Ζώνης έχουν καταθέσει εκατοντάδες μηνύσεις σε βάρος των συνδικαλιστών των ταξικών Συνδικάτων της Ζώνης, πολλές από τις οποίες είναι σαν να βγήκαν με καρμπόν. Μόνο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σωτήρης Πουλικόγιαννης μετράει πάνω από 200!

Προχτές, ωστόσο, ήταν η πρώτη καταδικαστική απόφαση σε βάρος των σωματείων της Ζώνης και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει αποδειχτεί από τα σωματεία με συγκεκριμένα στοιχεία στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές ότι οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής είχαν πληρωθεί από τους εργολάβους για να χτυπήσουν τους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ζώνης στο Πέραμα. Ωστόσο, η αστική Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν έχει «ενοχλήσει» ούτε έναν εργολάβο, αλλά έρχεται τώρα να ζητήσει από πάνω και τα ρέστα από τα σωματεία.

Μπαράζ διώξεων στη Λάρισα

Μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Για το ζήτημα αυτό έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά:

Μόλις πρόσφατα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας επέβαλε την πρωτοφανή ποινή του ενός χρόνου φυλάκισης και ενός χρόνου στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, στον πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας και σε έναν εργαζόμενο, ύστερα από μήνυση εργοδότη για συκοφαντία και ψευδορκία.

Ανάλογη μήνυση είχε υποβληθεί από εργοδότη εναντίον του πρώην ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού. Πρωτόδικα, το 2012 το δικαστήριο είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 6-8 μηνών όλα τα μέλη του ΔΣ, για να αθωωθούν στο Εφετείο.

Μήνυση έχει επίσης υποβληθεί και από τη Γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ», εναντίον του προέδρου, του γενικού γραμματέα, του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών και του προέδρου του ΕΚΛ, για απεργία που είχε γίνει το 2012 ενάντια στις μειώσεις μισθών.

Μια σειρά μηνύσεις και δίκες με καταδικαστικές αποφάσεις είχαν προηγηθεί σε μέλη του ΔΣ του ΕΚΝΛ και σωματείων, για την περιφρούρηση παλιότερων απεργιών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά δίκες εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΕΚΛ για κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι των διοδίων. Σε απολογία έχουν κληθεί μέλη του προηγούμενου ΔΣ του ΕΚΛ και ο σημερινός πρόεδρός του, Τ. Τσιαπλές, για κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και ενάντια στα χαράτσια έξω από τις Εφορίες.

Οπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, «το ΕΚΛ αξιώνει από την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη σε βάρος στελεχών του, σε βάρος άλλων συνδικαλιστών και εργαζομένων, που αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της, ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας».

Ξανά δίκη για τα «Τζάμπο»

Χτες, τέλος, έγινε στον Πειραιά μια ακόμη δίκη για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έξω από Τζάμπο, ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή. Ανάμεσα στους 8 κατηγορούμενους, ήταν και άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με την κινητοποίηση, αλλά βρέθηκαν να διώκονται επειδή είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους κοντά στο κατάστημα και η Αστυνομία κατέγραψε τις πινακίδες τους!

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Ιούνη του 2014, επειδή δεν είχαν προσέλθει οι μηνυτές, δηλαδή οι εκπρόσωποι του ομίλου «Τζάμπο», αλλά και οι μάρτυρες κατηγορίας, όλοι αστυνομικοί. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Σανιδάς είχε χαρακτηρίσει τις κινητοποιήσεις στα Τζάμπο «τελεσθέντα εγκλήματα», ανοίγοντας το δρόμο για διώξεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών.

Πηγή: Ριζοσπάστης

32 σχόλια:

 1. Ασήμαντα πράγματα...εδώ έχουμε "άλλα" τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είδηση ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας, και με σοβαρότατες απολήξεις. Παρακαλώ ΟΛΑ τα Red Blogs να αναδημοσιεύσουν το συντομότερο.

  Το μήνυμα του Π. Πουντίδη στο twitter:

  "Totem of PsyClinic ‏@totem91 3h
  Όλοι "υπερασπίζονται τον κομμουνιστή Μπογιό".
  Τους κομμουνιστές μεταλλεργάτες κανείς;"

  Η σελίδα του στο twitter: https://twitter.com/totem91

  Ας γεμίσουμε κι εμείς μια φορά άμεσα τα social media!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφιερωμένο στους οπαδούς της απόλυτης αλήθειας στο δημοσιογραφικό χώρο:

  Giorgio Gaber - Il conformista

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σκολιάστε ρε kaloproairetoi!!! Άντέ να δούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοιμουνται τωρα. Η βαρδια τους ειναι νυχτερινη. Αιντε, ολο κακεντρεχειες και καχυποψιες ειστε.

   sniper

   Διαγραφή
 5. Καταλαβα καλα? Καταδικαστικαν για υποτιθεμενες προθεσεις???!!!

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @totem91
  Τι ακριβώς ισχύει με την ποινή;
  5 μήνες. Ισχύει η 3ετής αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Τρομονόμος ftw.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν και δεν είμαι δικαιόρος, (απλά έχω εμπλακεί σε δίκες σαν κατηγορούμενος ή σαν μάρτυρας λόγω της δουλειάς μου) οι συνήθεις ποινές, για αυτεπάγγελτες κατηγορίες ή για αγωγές του κοινού ποινικού δικαίου είναι "Χ μήνες με τριετή αναστολή" με το τελευταίο να είναι ταρίφα.

   Διαγραφή
 7. Αντώνη κάτσε για να καταλάβω, επειδή και με τα νομικά δεν τα παω και πολύ καλα..
  5 μήνες χωρίς αναστολή? δηλαδή μπαίνουν φυλακή?

  ευρυτάνας ταξιδιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι. Τρία χρόνια αναστολή φυλάκισης μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Γι αυτό μπορεί να γράφει στο twitter ακόμα ο άνθρωπος.

   Διαγραφή
  2. Πρωτόδικα αν σε καταδικάσουν, θα σε καταδικάσουν σχεδόν πάντα με αναστολή. Σε δεύτερο βαθμό (π.χ. Εφετείο) ενδεχομένως η ποινή να μειωθεί, αλλά η αναστολή παραμένει. Αν μέσα στο χρόνο αναστολής υποπέσεις σε ποινικό αδίκημα πας μέσα σούμπιτος. Αν ο τοτέμ δεν έχει κάνει έφεση και μέσα στην τριετία κατηγορηθεί για "μια απ' τα ίδια" μιας και τον έχουν τα παλληκάρια της ΒΙΠΑ στο μάτ) πάει μέσα, συνυπολογιζομένης και της ποινής που θα του επιδικάσουν μετά.

   Διαγραφή
  3. νομικά ας είμαστε ακριβείς για να ξέρει ο κόσμος
   βιεσινσκυ

   Διαγραφή
 8. ηταν κανενας απο την αριστερη πτερυγα του πιλαφ στο δικαστηριο σαν μαρτυρας υπερασπισης, κανενας τσιπραιος αλλος; κανενας ανταρσυος;;; κανεις αλλος;
  αλλα ξεχασα εκει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (+ τους χρυσαυγητες) προσπαθουσαν να φιαξουν αλλο σωματειο εναντια στους πουλικογιανναιους τους πουντιδηδες κτλ κτλ
  αιντε τσουτσεκια λαμογια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όλες οι ποινές μέχρι 2 χρόνια αναστέλλονται κ αυτές από 3-5 δύναται να ανασταλλουν, ενώ συνηθεστερα επιβαλλεται χρηματική μετατροπή της φυλάκισης σε ποσό ίσο με 10 ευρώ συνήθως τη μέρα. Συνήθως η αναστολή ειναι τριετής. Αν λάβει κάποιος νέα ποινή μεσα στην αναστολή γίνεται χρηματικά μετατρέψιμη άμεσα για να μην μπεις φυλακή και δεδομένου οτι το άθροισμα δεν υπερβαίνει τα 5 ετη. Αν λάβεις ποινή ΜΕΤΑ το πέρας της τριετούς αναστολής (μετα ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΠΟ ΑΜΕΤΑΚΚΛΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ) δε μετατρέπεται χρηματικά αλλα αναστέλλεται πάλι αν η πρώτη ποινή είναι κατω ή ίση με ένα ετος και η δευτερη το ίδιο. Άλλως μετατρέπται.
  Μαθετε τα γιατι αλλάζουν οι εποχές.
  βιεσινσκυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν θες βάλε κι αυτό με τα υπόλοιπα:

  http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/30298/sygkentrosi-sta-dikastiria-zakynthoy-enantia-stis-syndikalistikes-dioxeis

  Δεν ξέρω αν είμαι λάθος, αν δεν πρέπει να κάνω τέτοιες συγκρίσεις, αλλά η αηδία που νιώθω μεγαλώνει μέρα με την μέρα για πολλούς που σκούζουν διαρκώς δεξιά κι αριστερά για την αριστεροσύνη τους.

  Απολυσείς παμιτών είχαμε και έχουμε σε εβδομαδιαία βάση. Τώρα άρχισαν να τους βάζουν και μέσα κανονικότατα. Ποιά ήταν η αντίδραση σε όλα αυτά; Σιωπή. Αντιθέτως όταν σε ανάλογη θέση βρισκόταν κάποιος του εξωκοινοβουλίου, κάποιος αναρχικός κτλ, δεν υπήρχε πέτρα που να σήκωνες που να μην έβρισκες κάτι σχετικό από κάτω. Και μιλάμε για περιπτώσεις μετρημένες στα δάκτυλα, όχι για επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Πάλι καλά να λέμε που δεν βγήκαν να πουν "και λίγα χρόνια φάγατε" οι εκφασισμένες ομιλούσες (και λαλίστατες) λοβοτομές της "αριστεράς".

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξέρεις και κάτι ljon αν ο Πουντίδης μπει φυλακή στο μέλλον το πιθανότερο είναι να βγουν αφίσες στα Εξάρχεια που να λένε: "Λευτεριά στον αναρχικό Πουντίδη". Και δεν κάνω πλάκα σε αυτό...

   Διαγραφή
  2. αφου εμεις ειμαστε κατα της προσωπολατρειας . . .

   Διαγραφή
  3. Μπα. Δεν έχει αφήσει τέτοια περιθώρια ο Τοτεμάρας. Το χει κάνει ξεκάθαρο καιρό τώρα με τη πάρτη τους.
   http://www.youtube.com/watch?v=fpn6s0B9XbQ   Σ.

   Διαγραφή
 11. http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/10/30/the-european-union-proposes-to-ban-communism/

  μαλιστα..

  no pasaran

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν το βλέπω για πολύ ακόμα το LR (ή εμένα). It's Athemita's world...

   Διαγραφή
 12. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΡΕΖΟΥΜΕ":
  «αποτελούν ένα "μόρφωμα συνδικαλιστικής δράσης" και τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, αναπτύσσουν, τη "συνδικαλιστική τους δράση" κατευθυνόμενα απροκάλυπτα από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, με αποτέλεσμα να μετέρχονται πολλές φορές μεθόδους και πρακτικές που αναμφισβήτητα νοθεύουν την έννοια της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και την μετατρέπουν σε μακρύ και ευέλικτο βραχίονα πολιτικών επιδιώξεων, εναρμονισμένων με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μιας άλλης πολιτικής και ιδεολογικής κοσμοθεωρίας»!+ «προσχηματικά μόνο είχαν ως στόχο κάποια συνδικαλιστική δήθεν διεκδίκηση, αφού στην ουσία, στοχοποιούσαν το επιχειρηματικό κατεστημένο, επιχειρώντας την ενοχοποίησή του, με την επίκληση προκλητικά ψευδών επιχειρημάτων για να διεγείρουν το συναίσθημα των εργαζομένων και να τους στρέψουν ενάντια στην εργοδοσία»!

  ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ: "Πώς να απαγορεύσεις την είσοδο των Nεοναζιστών στο κοινοβούλιο, όταν την έχεις επιτρέψει πανηγυρικά στους Σταλινικούς; Eπειδή αυτοί ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ τη δημοκρατία αλλά δεν μαχαιρώνουν;"

  Θα ηταν ενδιαφερον να βρησκαμε και το κατηγορητηριο της Δικης της Ο.Π.Λ.Α. του 47 ....να καναμε συγκρισεις ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς. Δες και τελευταία μαντάτα από ΕΕ....

   Διαγραφή
  2. Εντωμεταξύ, και η φρασεολογία επιχειρεί να παρουσιάσει τους κομμουνιστές σαν αντικατοπτρισμό των χρυσαυγιτών ('ολοκληρωτισμός') ή μου φαίνεται; 'Μόρφωμα συνδικαλιστικής δράσης' όπως 'ναζιστικό μόρφωμα', 'μακρύς και ευέλικτος βραχίονας πολιτικών επιδιώξεων' όπως 'μακρύ χέρι του συστήματος'.

   Έφη Α.

   Διαγραφή
  3. Ακριβώς έτσι το είδα κι εγώ.

   Διαγραφή
  4. Πάντως είδα σήμερα το Κασιδιάρη μεσ' στη κυρίλα στη βουλή,επειδή βάλανε δυο μαλάκες φυλακη,δε με νοιάζει η θέση τους, εγώ τους βλέπω να λειτουργούν και να κινούνται μια χαρά, απλά πιο ήσυχα,σα να μη σκοτώσανε ποτέ το Παύλο Φύσσα...Το ξεχάσαμε κιόλας;

   Διαγραφή
  5. Φυσικά κυρίλα (ωραίο σακάκι). Τι, διώκεται για τίποτα; Ή μήπως θα είναι κάτι άλλο από φασισμός το καθεστώς μετά από απαγόρευση ΚΚ;

   Διαγραφή
 13. Ο λόγος που είναι σημαντική (και σημαδιακή για το μέλλον) αυτή η καταδίκη είναι ο εξής:

  Μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη (που ψηφίστηκε η τροπολογία/τρομονόμος), όλα τα ποινικά δικαστήρια, για τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές διώξεις (υπάρχουν περισσότερες από 300 μηνύσεις σε διάφορα μέλη του συνδικάτου, όλες με το ίδιο περιεχόμενο και αλλαγές στα ονόματα πχ οι μηνυτές της μίας μήνυσης είναι μάρτυρες στην άλλη και το αντίστροφο, όλοι εργολάβοι και μερικοί "συνάδελφοι" εργοδηγοί/τσιράκια της εργοδοσίας), ασχολούνταν με τα "συγκεκριμένα περιστατικά", ανεξάρτητα με το περιεχόμενο της μήνυσης.

  Πχ
  Δικαστής: Κύριε μάρτυρα, δεν μας απασχολούν οι ιδεολογικές σας διαφορές, ούτε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Πείτε μας για το περιστατικό...
  Εργολάβος: Μα μας λένε κλέφτες και δολοφόνους!
  Δικαστής: Δεν μας απασχολεί τί λένε κύριε, εδώ δεν κάνατε μήνυση για συκοφαντία, κάνατε για παράνομη βία και απειλή παράνομης βίας. Σας χτύπησαν οι κύριοι;
  Εργολάβος: Όχι, δεν με χτύπησαν, αλλά ΘΑ μπορούσε να με είχαν χτυπήσει!
  Δικαστής: Αθώοι οι κατηγορούμενοι.

  Η συγκεκριμένη διαδικασία, με ελάχιστες παραλλαγές, έχει επαναληφθεί σε πάνω από 40 μηνύσεις που έχουν εκδικαστεί μέχρι στιγμής.

  ΜΕΧΡΙ ΤΏΡΑ. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.
  Τώρα, με τον καινούριο νόμο, η "έκδηλη πρόθεση" να "στοχοποιήσουμε το επιχειρηματικό κατεστημένο" συνιστά αποδεικτικό τεκμήριο για την πρόθεση άσκησης παράνομης βίας. Και για απειλή παράνομης βίας τελικά φάγαμε την καμπάνα. Ανακοινώσεις μπήκαμε και μοιράσαμε στο μαγαζί του. Επεισόδιο δεν υπήρχε. Δεν στοιχειοθετούνταν κατηγορίες ούτε για εξύβριση, ούτε για σωματικές βλάβες, ούτε για παράνομη βία, μόνο μέσω του καινούριου νόμου για ΑΠΕΙΛΉ ΠΑΡΆΝΟΜΗΣ ΒΊΑΣ.

  Καλωσορίσατε στο καινούριο νομικό πλαίσιο συνδικαλιστικής δράσης:
  "Τους Είδα Και Τρόμαξα/Ένοχοι"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα. Συνεπώς, επιβεβαιώνεις πλήρως ότι η "Τροπολογία αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής" δεν στόχευε --έστω δεν στόχευε αποκλειστικά-- τη Χρυσή Αυγή αλλά τους συνδικαλιστές, και ότι ουσιαστικά αυτό που έχουμε τώρα είναι ποινικοποίηση των στοιχειωδών πράξεων που απορρέουν από την ταξική ιδεολογία (πχ διανομή φυλλαδίων).

   Αυτά για να γνωρίζουμε όλοι τι έχει συμβεί καθώς σύσσωμος ο αστικός Τύπος κραύγαζε τηναλήθειαρε για τον Μπογιόπουλο.

   Διαγραφή
  2. Εμ, έλα μου ντε.
   Θα νόμιζε κανείς ότι ο Γκιόκας είναι προφήτης...
   http://www.youtube.com/watch?v=rcc3HZ7b3xY

   Διαγραφή
  3. Σύντροφε, για το συνολικό θέμα έγραψα αυτό: http://leninreloaded.blogspot.com/2013/11/blog-post_4430.html

   Διαγραφή