Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση Γρ. Δαφνή (Αγ. Κίνηση-Παρεμβάσεις) για το ψήφισμα ΕΛΜΕ για τα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη

Date: Sun, 23 Oct 2011 22:32:18 +0100
From: g.dafnis@yahoo.gr
Subject: Σχετ: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Γ΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
To: dgkarane@yahoo.gr

σύντροφοι,
αυτό το ψήφισμα θα το υποστήριζαν και θα το προωθούσαν οι κάθε είδους Πρεντεντέρηδες.

Ορισμένες παρατηρήσεις πάνω στο ψήφισμα

1. Η ανακοίνωση, στο ποιο σημαντικό σημείο, την δολοφονία του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, βγάζει λάδι τον πραγματικό δολοφόνο ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και τεχνηέντως αφήνει την ευθύνη της δολοφονίας στους κακούς κουκουλοφόρους.


2. Αποδέχεται ως φυσιολογική και δικαιολογημένη την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ στην βουλή η οποία στρέφονταν ενάντια στις συνδικαλιστικές πολιτικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και στο κίνημα συνολικά. Όλοι λέγαμε το πρωινό της Πέμπτης στην πλατεία «ότι το ΠΑΜΕ περιφρουρεί την Βουλή και περικυκλώνει τον Λαό» την άλλη μέρα κάποιοι σύντροφοι το ξέχασαν..

3. Δεκαετίες μέσα στο κίνημα θεωρώ ότι περιφρούρηση κάνουμε ενάντια στο κράτος και στους φασίστες, τώρα χρησιμοποιώντας ως πρότυπο τις αλυσίδες του ΠΑΜΕ πρέπει να οργανώσουμε ¨εσωτερική¨ περιφρούρηση πιθανά σε συνεργασία με την αστυνομία; Αλήθεια έχουμε ξεχάσει τις επιθέσεις τις περιφρούρησης του ΠΑΜΕ ενάντια σε κάθε ένα από εμάς που εκφράζει μια άλλη πολιτική.

4. Η πλήρης αποδοχή της χαφιεδολογίας και προβοκατολογίας του ΠΑΜΕ για «αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιούς, κουκουλοφόρους, πράκτορες της ασφάλειας » είναι μια πολύ επικίνδυνη τακτική για όλο το κίνημα. Αυτοί που έριχναν λάσπη, στην Ιστορία, σε όσους διαφωνούσαν με την πολιτική τους ήταν για να συγκαλύψουν τις προδοσίες που έκαναν ενάντια στην εργατική τάξη και την κατάλληλη στιγμή εξοντώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους έπνιγαν κάθε αμφισβήτηση και αντίδραση στην πολιτική τους. Η λάσπη και οι συκοφαντίες ενάντια στους Τροτσκιστές την δεκαετία του '40, και με παρόμοια ορολογία «τροτσκιστοφασίστες», χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια για την υποταγή του λαού στις συμφωνίες της Βάρκιζας και πολλοί τροτσκιστές, τότε, δέχτηκαν μια σφαίρα στο κεφάλι.

5. Το χειρότερο όμως σε αυτό το ψήφισμα είναι ότι αποδέχεται ότι το Δεκέμβρη του '08 εμείς είχαμε λάθος και το ΚΚΕ είχε δίκιο. Όσο προχωράει η χρεοκοπία του καπιταλισμού κομμάτια των εργαζομένων θα αντιδρούν ολοένα και πιο δυναμικά. Απέναντι σε αυτούς εμείς θα λέμε ότι «πειθαρχήστε, εμείς θα αποφασίσουμε για σας, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή» μέχρι τότε υποταχτείτε στις εντολές της περιφρούρησης ! Για το ΚΚΕ αυτό είναι λυμένο δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για σύγκρουση, η εξέγερση που αυτοί οραματίζονται «δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι».
συντροφικά Γρηγόρης Δαφνής

Υ.Γ : Η πολιτική μου θέση -για τα γεγονότα στις 20/10-συμφωνεί με την ανακοίνωση του ΕΕΚ την οποία και σας επισυνάπτω.

18 σχόλια:

 1. Πόσο ξεφτίλας μπορεί να είναι κάποιος;
  Έχει το θράσος το παρτάλι του τροτσκισμού να αναφέρεται στην Βάρκιζα, όταν οι πολιτικοί του πρόγονοι χαρακτήριζαν τα Δεκεμβριανά "σταλινικό πραξικόπημα" και η "διαφωνία των τροτσκιστών" στην οποία ξεχνάει να αναφερθεί ήταν η εναντίωση τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ;
  Για τα υπόλοιπα που λέει ο τύπος, πρέπει μάλλον να είναι σε παραλήρημα. Δεν εξηγείται αλλιώς.
  Τι "δεν πρέπει να υπάρχει εσωτερική περιφρούρηση" στις πορείες μας λέει, τι δεν πρέπει να υπάρχει πειθαρχία μας λέει, τι υποκλίνεται στην ατομική αγανάκτηση, αρχή μέση και τέλος δεν έχει.
  Και δηλώνει και ...μαρξιστής, έτσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μία ερώτηση κρίσεως. Το mail αυτό έχει αποστολέα και παραλήπτη. Πρόσωπα που με λίγη προσπάθεια βρίσκονται τα πλήρη στοιχεία τους. Ένας από τους δύο, ή ο παραλήπτης ή ο αποστολέας το έχουν προωθήσει παραπάνω. Γιατί θα πρέπει όλοι να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι;

  Για τις πολιτικές απόψεις του Δαφνή θα μπορούσαμε βάση των κειμένων του.
  Για την Ντίνα και αν διαφωνούσε με αυτές ας έγραφε η ίδια.

  Μάριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το μήνυμα στάληκε δημόσια, σε συλλογική λίστα εκπαιδευτικών και όχι ατομικά. Δεν αποτελεί προσωπική αλληλογραφία.

   Ποιο είναι το πρόβλημά σου με τη δημοσίευσή του εδώ; Και για ποια Ντίνα μιλάς; Εγώ δεν γνωρίζω καμία Ντίνα.

   Διαγραφή
  2. Date: Sun, 23 Oct 2011 22:32:18 +0100
   From: g.dafnis@yahoo.gr (προσωπικό mail)
   Subject: Σχετ: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Γ΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
   To: dgkarane@yahoo.gr (Ντίνα)

   Δεν προκύπτει καμία λίστα από αυτό που φαίνεται. Αλλα μην το κάνουμε θέμα περισσότερο.
   Λίγη συμπονία στα mail που περιφέρονται έδειξα.

   Μάριος

   Διαγραφή
  3. Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω καμία Ντίνα.

   Θα ήθελες να μας πεις κάτι για την δημόσια αυτή παρέμβαση;

   Διαγραφή
  4. Ποια Ντίνα ρε παιδιά; Το mail ξεκινάει: σύντροφοι (πληθυντικός)
   και κλείνει: την ανακοίνωση του ΕΕΚ την οποία και σας επισυνάπτω. (πάλι πληθυντικός)

   Να και η λίστα της Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ που ο κακός Αντώνης δημοσιοποίησε τα «προσωπικά» της mail. Χύμα στο κύμα, την διαβάζει ο κάθε τυχαίος σερφερ του ιντερνετ. Αλλά και κλειστή να ήταν όσο αφορά το ίντερνετ, πάλι δημόσια θεωρείται. Δεν είναι η Γ' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ το παρεάκι μας από το Γυμνάσιο που είχαμε πάει μαζί πενταήμερη, πώς να το κάνουμε.

   Διαγραφή
  5. @krs
   Σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
   Μπαίνουμε μέσα στην λίστα.
   Επειδή είναι πάρα πολλά τα emails πηγαίνουμε Φίλτρα και επιλέγουμε Τελευταία τροποποίηση. Στην Προσαρμογή μετά δίνουμε ένα εύρος ημερομηνιών που μας αφορούν. Ας πούμε από 20/10/2011 έως 30/10/2011.
   Μετά εμφανίζονται τα emails που στάλθηκαν στην λίστα το επίμαχο διάστημα.

   Το συμπεράσμα;

   Μάριος

   ΥΓ. Η Ντίνα είναι γνωστή συνδικαλίστρια σε ορισμένους από εμάς και το email της γνωστό φυσικά και λόγω αυτής της λίστας.

   Διαγραφή
  6. Αυτό το κείμενο δεν έχει "εκφραστικά λάθη και εννοιολογικά χάσματα", που μπορούν να παρασύρουν κάποιον καλοπροαίρετο.
   Είναι σαφής η κατεύθυνσή του.
   http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/20.html?showComment=1382553234859#c4863303240626851510


   Απορία προς καλοπροαίρετους "πρώην φίλους της απέναντι όχθης" * :
   Υπάρχει "προσωπική" αλληλογραφία μεταξύ συνδικαλιστών?


   *που λένε για τους προδότες** : «Αυτοί που έριχναν λάσπη, στην Ιστορία, σε όσους διαφωνούσαν με την πολιτική τους ήταν για να συγκαλύψουν τις προδοσίες που έκαναν ενάντια στην εργατική τάξη και την κατάλληλη στιγμή εξοντώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους έπνιγαν κάθε αμφισβήτηση και αντίδραση στην πολιτική τους. Η λάσπη και οι συκοφαντίες ενάντια στους Τροτσκιστές την δεκαετία του '40, και με παρόμοια ορολογία «τροτσκιστοφασίστες», χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια για την υποταγή του λαού στις συμφωνίες της Βάρκιζας και πολλοί τροτσκιστές, τότε, δέχτηκαν μια σφαίρα στο κεφάλι.»


   ** «Έδειχναν που επήγαινε ο σταλινισμός, ήταν φως φανάρι ότι αν οι σταλινικοί είχαν πάρει την εξουσία στην Ελλάδα θα είχαν εγκαταστήσει ένα καθαρά σταλινικό καθεστώς σαν κι αυτό που υπήρχε στη Ρωσία κι αργά ή γρήγορα θα ξεκαθάριζαν και τους αστούς και τους μεσαίους αστούς και τους αριστερούς διαφωνούντες*** κι οποιονδήποτε δεν συμφωνούσε μαζί τους και δεν γινόταν πειθήνιο όργανο τους.»
   Κ. Καστοριάδης
   http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_13.html


   ***Υπήρχε λογοκρισία και πουριτανισμός που επιβλήθηκε από το Κ.Κ. στην τέχνη και στη γλώσσα. Λέγανε πως ο Καβάφης ήταν παρακμιακός, ενώ ο Παλαμάς εθνικός, πράγμα γελοίο! Και βέβαια η σεξουαλικότητα ήταν απαγορευμένη στο Βουνό. Εκτελούσαν όσους πηδούσαν μια κοπέλα. Γιατί όλη η ενέργεια έπρεπε να πάει στον αγώνα. Υπήρχε πουριτανισμός, υπήρχε μικροπρεπισμός... Εμείς θέλαμε να πάμε κόντρα στα κλισέ. Το 1946 ή ’47 η ομάδα Μιμίκα, Παπαϊωάννου, Κορνήλιος κι εγώ βγάλαμε σουρεαλιστικό κείμενο που αναφέρονταν στον πούτσο του Καραϊσκάκη σε μια γιορτή της παροικίας για την 25η Μαρτίου, παρουσία των διπλωματικών αρχών. Θα μου μείνει αξέχαστο το ξύλο που φάγαμε από σταλινικούς και καθεστωτικούς... [...]Το ελληνικό Κομουνιστικό Κόμμα ήταν σχιζοφρενικό. Από τη μία έκανε αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και από την άλλη ήταν η Ο.Π.Λ.Α. που εκτελούσε τους πάντες. Στο αντάρτικο ήταν καλή η βία ενάντια στους κατακτητές αλλά όχι ενάντια στους συναγωνιστές. Τον Δεκέμβρη η Ο.Π.Λ.Α. μας εξετέλεσε όλους, αρχειομαρξιστές, τροτσκιστές... Οι τροτσκιστές πίστευαν πως ο κόσμος και ο πόλεμος ήταν ιμπεριαλιστικός, πίστευαν στη «μη αντίσταση». Τους τρώγαν βέβαια όλους... Τον Δεκέμβρη κατάλαβα τι λάθη έκανε το Κόμμα... Αργότερα δημοσίευσα μια μελέτη για τον Δεκέμβρη στις Βρυξέλλες.
   Κώστας Αξελός
   http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6047.html

   Διαγραφή
  7. Ρε τι πάθαμε μ' αυτή τη Ντίνα! Κόλλησε η βελόνα...

   Διαγραφή
  8. http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1903.html
   Ταξικοί και πολιτικοί αντίπαλοι και γενίτσαροι, προσπαθούν να αξιοποιήσουν την απωθητική εικόνα των εκμεταλλευτικών και ανελεύθερων καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης για να δικαιώσουν τον καπιταλισμό και να αμαυρώσουν τον κομμουνισμό. Εμείς δεν την φοβόμαστε αυτή τη συζήτηση. Διότι, απλούστατα, η πτώση του τείχους του Βερολίνου, απέδειξε πως ο σοσιαλισμός χωρίς δημοκρατία, δεν μπορεί να ζήσει. Σε αντίθεση με τον καπιταλισμό. Αυτός, με πραγματική δημοκρατία, δεν αντέχει ούτε μία μέρα.
   Γ. Κρεασίδης, Π. Μαυροειδής, Πριν.

   Διαγραφή
  9. Τίτλος του αρθρου των Κρεασίδη, Μαυροειδή στο ΠΡΙΝ:
   "Το άδικο νόμος, η αντίσταση εκτός νόμου?"

   Συμπέρασμα?

   Διαγραφή
  10. Είναι η αστική Δημοκρατία, ηλίθιε!

   Διαγραφή
  11. EG
   "Αυτό το κείμενο δεν έχει "εκφραστικά λάθη και εννοιολογικά χάσματα", που μπορούν να παρασύρουν κάποιον καλοπροαίρετο.
   Είναι σαφής η κατεύθυνσή του." ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

   "Υπάρχει "προσωπική" αλληλογραφία μεταξύ συνδικαλιστών?" ΦΥΣΙΚΑ
   Κατόπιν: Η προσωπική αλληλογραφία μεταξύ συνδικαλιστών μπορεί να δημοσιοποιείται;ΦΥΣΙΚΑ.
   Αρκεί να λέγεται περί τίνος πρόκειται και να μην αφήνονται παρανοήσεις στον αέρα πως - για παράδειγμα - αυτές τις αρλούμπες τις είπε κάποιος σε σωματείο και έμειναν αναπάντητες από αυτούς που θίγονταν.

   Μάριος

   ΥΓ. και ρεπουμπλικάνικη δημοκρατία και κοινοβουλευτική και δημοκρατία των ειδήσεων στις οκτώ και μισή. Μην διαφωνούμε και στα εύκολα. Τα 100 χιλιάρικα να δούμε πόσες φορές θα τα πάρουν.

   Διαγραφή
  12. χάθηκε κάποιο σχόλιο πριν από 11:14 και αν το επαναφέρεις θα φανεί πως πριν τo θέσει η EG έλεγα για τις φαιδρότητες του Δαφνή.

   ευχαριστώ προκαταβολικά

   Μάριος

   Διαγραφή
  13. Όχι, δεν χάθηκε κανένα σχόλιο, και δεν θα δεχτώ άλλο σχόλιο για την Ντίνα, τη Μίνα, ή την Κίνα. Κούρασες.

   Διαγραφή
  14. Αρλούμπας ανάγνωσμα.
   Η παιδική ασθένεια της συνδικαλιστικής ΑνταρσύΑς.
   Μετά γίνεται ανήκεστος βλάβη.

   Διαγραφή
 3. Δε καταλαβαίνω για ποιό λόγο αγανακτούν όταν αναφέρουμε οτι η δολοφονία του Κοτζαρίδη είναι αποτέλεσμα της επίθεσης των μαύρων ενάντια στο ΠΑΜΕ. Δηλαδή, τι σκοπό είχαν ακριβώς αυτοί που πετάγαν μολότωφ, δυναμίτες και βαράγαν ανθρώπους με σφυριά στο κεφάλι, αν όχι να σκοτώσουν; Οποιος στηρίζει τους μπάχαλους εκείνη τη μέρα, δε θα έπρεπε να δίνει και συγχαρητήρια- ή καλύτερα να τους ψέγει οτι ο μόνος νεκρός που κατάφεραν είναι απο ανακοπή; Ή συμφωνούμε με τις δολοφονικές διαθέσεις κάποιου μέχρι να σκοτώσει; Δε το καταλαβαίνω...  Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ανακοίνωση του εεκ που ασπάζεται ο συγγραφέας υιοθέτησε όλα τα επιχειρήματα του "χώρου" (περιφρούρηση της βουλής κτλ) με κάποιους αστείους αστερίσκους (ε όχι και να τους σκοτώσουμε, εδώ μου θυμίζουν όλοι αυτοί της αστυνομικό στην σύλληψη του Φύσσα, "ε όχι και μαχαίρι", ξύλο αλύπητο οκ):

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345517

  Όπως είναι γνωστό δε το εεκ εδώ και κάποια χρόνια κάνει εισοδισμό στην ακ στις πορείες.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή