Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τσουνάμι και σεισμός/Π.Π. είσαι θεός: A post-German elections tribute to Greece's top alien political analyst

Η ανατροπή 12 Ευρωπαίων προέδρων και πρωθυπουργών από την έναρξη της κρίσης, το 2008, και ιδιαίτερα οι πρόσφατοι εκλογικοί σεισμοί σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ρηνανία – Βεστφαλία διαμηνύουν ότι η κρίση του ευρώ μετατρέπεται σε κρίση του πολιτικού συστήματος, κρίση εξουσίας. Μία μετά την άλλη, οι κυβερνώσες πλειοψηφίες «λιώνουν σαν παγωτά κάτω από τον ήλιο», έγραφαν τις προάλλες οι Financial Times. «Ο Ντε Γκωλ αναρωτιόταν πώς θα μπορούσε κανείς να κυβερνήσει μια χώρα που φτιάχνει 246 διαφορετικά τυριά, αλλά η διακυβέρνηση μιας ηπείρου με ένα μόνο νόμισμα αποδεικνύεται ακόμη δυσκολότερο έργο», σχολίαζε στο κύριο άρθρο του ο Guardian.


Προβλέποντας με ακρίβεια το πολιτικό τσουνάμι που επρόκειτο να πλήξει την Ευρώπη, ο Βόλφγκανγκ Στρικ, διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στην Κολωνία, έκανε λόγο το περασμένο φθινόπωρο, από τις στήλες του περιοδικού New Left Review, για «κρίση του δημοκρατικού καπιταλισμού».

[...]

Δυστυχώς, αντί να εξαγάγει τα οφθαλμοφανή συμπεράσματα από αυτό που η γαλλική Le Monde αποκαλεί «εξέγερση των ψηφοφόρων», το κυρίαρχο τμήμα των ελίτ έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια «να βάλει μυαλό» στις «καθυστερημένες» μάζες μέσω ενός είδους οικονομικής τρομοκρατίας. Με άρθρο του στη Wall Street Journal, ο εκδότης της γερμανικής Die Zeit, Γιόζεφ Γιόφε, χαρακτήρισε την ψήφο Γάλλων και Ελλήνων ως «ευρωπαϊκή εξέγερση εναντίον της πραγματικότητας», υποστηρίζοντας ότι «οι νικητές των εκλογών είναι εκείνοι που φώναζαν: Σταματήστε τον κόσμο, θέλουμε να κατέβουμε»!
Π. "I predict..." Π., "Οι ακυβέρνητες πολιτείες της Ευρώπης", Καθημερινή, 20/5/2012
-----
(Για το συνέβαινε στον Πλανήτη Γη όταν ο θεός έγραφε το παραπάνω, βλ. Lenin Reloaded, "Πλανήτης Π.Π").

Προς τιμήν του μοναδικού εξωγήινου πολιτικού αναλυτή, πριν μας αφήσει εμάς και τη διάστασή μας για να επιστρέψει στο μέλλον --εκεί όπου μαίνονται τα τσουνάμια του και οι σεισμοί του-- το "Third Planet" των Modest Mouse.


5 σχόλια:

 1. "..το κυρίαρχο τμήμα των ελίτ .."
  Το "αστική τάξη" είναι μπανάλ.

  «κρίση του δημοκρατικού καπιταλισμού».
  Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
  ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7546680&publDate=25/7/2013 )

  (..)Τον Οκτώβρη του 2010 σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Ρ. Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, πρόεδρος της Κομισιόν επί σειρά ετών, ομολογούσε:

  «Η δημοκρατία δεν είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός προϋποθέτει ελεύθερη κίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων, αλλά όχι κατ' ανάγκην ελεύθερες εκλογές και ανεξάρτητα συνδικάτα»(..)Ιlief


  ",,, Με άρθρο του στη Wall Street Journal, ο εκδότης της γερμανικής Die Zeit, Γιόζεφ Γιόφε, χαρακτήρισε την ψήφο Γάλλων και Ελλήνων ως «ευρωπαϊκή εξέγερση εναντίον της πραγματικότητας», υποστηρίζοντας ότι «οι νικητές των εκλογών είναι εκείνοι που φώναζαν: Σταματήστε τον κόσμο, θέλουμε να κατέβουμε»!,,"

  Αφήστε την γη να γυρίζει. Σε λίγο θα πέσει διάβασμα και στον Ποσάδα για "σοσιαλισμό σε όλο τον γαλαξία". ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/21.html ).Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεός είναι και αυτός. Μην πηγαίνουν τα εύσημα μόνο στον Π.Π.για τις προβλέψεις του
  ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8572.html ).

  Στην Ουγγαρία, -την οποία εκθείαζε παλαιότερα ο κ.Δελαστίκ-, η ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει "αντίσταση" στο ΔΝΤ.
  Αυτό δεν έχει καμία σχέση με ότι η ακροδεξιά Ουγγρική κυβέρνηση όλο έδιωχνε το ΔΝΤ και όλο το ΔΝΤ ήταν εκεί. Δύο φορές(μπορεί και τρεις, έχει χαθεί ο λογαριασμός) παρακαλούσε το ΔΝΤ να επιστρέψει, να μην φύγει.
  Πολύ αντίσταση από την ακροδεξια κυβέρνηση της Ουγγαρίας και βρέθηκε το τι φταίει. Η πολύ ελευθερία. Λύση: Απαγορεύονται οι λέξεις κομμουνισμός, σοσιαλισμός, σβηνονται ονόματα κομμουνιστών από οδούς πλατείες κτίρια, και υπο ποινικές κυρώσεις τα κομμουνιστικά σύμβολα. Έφτασαν ακόμα και στην παραλίγο μετονομασία του χωριού Μπελογιάννης. Όλα αυτά σε χώρα της δημοκρατικής ΕΕ.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εκτός θέματος
  ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/09/blog-post_6546.html )
  Χ. Κατσώτης: Υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπηθούν οι μορφές πάλης του λαού.
  Για κατάσχεση πρώτης κατοικίας , μεγαλοξενοδόχους.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάρε να χεις http://ilesxi.wordpress.com/2013/09/23/a%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%AE-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82/

  ReloadedLenin

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Αυτή η αντίληψη εξηγεί και την στάση ‘διαχωρισμού», αντιπαλότητας και εχθρότητας απέναντι σε οποιοδήποτε κίνημα έβαζε πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και την κυρίαρχη πολιτική, από εξεγερτικά στοιχεία περίοδος από τον Μάη του 2011 έως τον Φλεβάρη του 2012, έως τον σημερινό αγώνα διάρκεια των καθηγητών που τον πολεμάει και τον υπονομεύει με λύσσα αδιανόητη για αριστερό κόμμα."

   Μέχρι εδώ διάβασα, έχω και άλλες δουλειές να κάνω.

   Διαγραφή