Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Παύλο, κοίτα τι έκανες!37 σχόλια:

 1. http://alterthess.gr/content/ekriktiki-i-ayxisi-ton-pososton-toy-kke

  Άσχετο με την ανάρτηση,αλλά η ξεφτίλα κάποιων "αριστερών" τελικά δεν έχει πάτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό είναι που τα γράφουν αυτά και καλύτερο που τα καταγράφετε. Χαμένα δεν θα πάνε.

   Διαγραφή
  2. Καταγράφω επίσης: http://pitsirikos.net/2013/09/ο-νίκος-μπογιόπουλος-έφταιγε/#more-30702

   Διαγραφή
  3. Αλέκα Παπαρήγα ‏@Sudrofisa_Aleka 24 Sep
   Αν μπορούσα το LeninReloaded της Ελλαδας και το Leninology της Βρετανίας θα τα διεγραφα για κάποιες ασυναρτησίες που γραφουν κατα καιρους

   Διαγραφή
  4. http://left.gr/news/kopike-i-selida-toy-n-mpogiopoyloy-apo-rizospasti

   Διαγραφή
  5. https://neyrospastis.wordpress.com/2013/09/25/είναι-οο-περισσός-ηλίθιε/

   Διαγραφή
  6. Ανυπομονώ για το επόμενο υπογεγραμμένο κείμενο του Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη

   Διαγραφή
 2. Πόσο σοβαρά πρέπει να εκληφθεί το πιο κάτω;

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Κ.Ε.Ε.Δ. ΤΗΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


  ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

  ΟΙ Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του ΣΥντάγματος Απαιτούν:

  1. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια.

  2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης Αξίας εκτός Πολιτικής Σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.

  3. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εντός Διμήνου, με την Απαγόρευση Συμμετοχής όλων των Πολιτικών που μετείχαν στις Κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.

  4. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από Ανωτάτους Δικαστικούς και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας Οδήγησαν στην Καταστροφική Συμφωνία του Μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με Πραγματική Ισχύ Επιβολής των Αποφάσεων του.

  5. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ από το Δημόσιο.

  6. ΑΝΑΣΤΟΛΗ περαιτέρω ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ για Οικογενειακό Εισόδημα μέχρι 25.000€.

  7. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι την Ολοκλήρωση Ελέγχου των Τραπεζών από Ορκωτούς Λογιστές και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

  8. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.

  9. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, συνέχιση Λειτουργίας Αμυντικών Βιομηχανιών.

  10. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους) μέχρι ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ του Ελληνικού Δημοσίου για τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.

  11. ΑΡΣΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ. Όλοι Ανεξαρτήτως «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» (άρθρο 4).

  12. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ όσων μετείχαν σε Οικονομικές Θέσεις του Δημοσίου, Άσκηση Διώξεων για Παράνομο Πλουτισμό και Απόδοση στο Κράτος.

  13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο Ελληνικό Δημόσιο των Οφειλών τους.

  14. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΘΡΑΚΗ και ΚΥΠΡΟ, με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων Ομάδων που δουν στο εσωτερικό.

  15. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με ανάλογη προώθηση στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες Διακομιστές. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Άνω του 20% του Φορολογητέου Εισοδήματος Αυτών.


  • Ο Κ.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ όπως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός.


  • ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ όλων των παραπάνω μπορεί να είναι ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΣ.

  • ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 παρ.4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
   (Μεταξύ ηθικο-πολιτικού δικαιώματος, πραγματικού γεγονότος και εκδήλωσης συνταγματικού πατριωτισμού)
   ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

   (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ)

   ΙΙ. Η ερμηνευτική σημασία της ρήτρας.
   δ) Η προστασία του πολιτεύματος σκοπός και δικαιολογία της αντίστασης.

   Ο όρος «Σύνταγμα» στο άρθρο 120 παρ.4 εκλαμβάνεται με την έννοια του «Πολιτεύματος». Είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου η έννοια Σύνταγμα ταυτίζεται με εκείνη του πολιτεύματος και πρέπει ερμηνευτικά να αποδίδεται ως πολίτευμα. Αλλά και ο όρος «τήρηση» του Συντάγματος στο ίδιο άρθρο χρειάζεται κι αυτός μια διορθωτική ερμηνεία και νοηματική αναγωγή στην έννοια «προστασία». Ως τήρηση νοείται εδώ η προστασία του Συντάγματος συνολικά και όχι η εγγύηση της μη παραβίασης συνταγματικών διατάξεων.

   Το δικαίωμα αντίστασης δεν ενεργοποιείται στην προκειμένη περίπτωση όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα από τα κρατικά όργανα ή όταν εκδίδονται αντισυνταγματικοί νόμοι, αλλά μόνον όταν καταλύεται το πολίτευμα. Προϋπόθεση επομένως εφαρμογής του άρθρου 120 παρ.4 είναι η «κατάλυση» και όχι η απλή «παραβίαση» του Συντάγματος. Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε με τρόπο αναμφίβολο και από τη δεύτερη φράση του ίδιου άρθρου, που καθιερώνει δικαίωμα και καθήκον αντίστασης εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να καταλύσει το Σύνταγμα.

   Ως κατάλυση του Συντάγματος θα πρέπει να εννοηθεί εδώ η έμμεση ή άμεση κατάλυση του πολιτεύματος που εκδηλώνεται με την προσβολή της μορφής του ή μιας από τις οργανωτικές βάσεις του και την αδυναμία εφαρμογής, μερικής ή ολικής, του Συντάγματος και λειτουργίας των εγγυήσεων τήρησής του. Η κατάλυση μπορεί να επέλθει βίαια, με πραξικόπημα, ή να συντελεστεί ακόμη και με σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας από κρατικά ή υπερεθνικά όργανα, όπως είναι τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Ο «σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας», κατά την έννοια της παραγράφου 3 του άρθρου 120, συνιστά μιαν αυτοτελή περίπτωση κατάλυσης, η οποία συμπληρώνει και επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του δικαιώματος και του καθήκοντος αντίστασης πέρα από την προϋπόθεση της «κατάλυσης με την βία» που προβλέπει αλυσιτελώς και αφελώς (είναι αλήθεια) η παρ.4.

   Συνταγματικά νομιμοποιημένη είναι άρα και η αντίσταση που στρέφεται κατά των «σφετεριστών με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή» (άρθρο 120 παρ.3 του Συντάγματος).
   http://keed-hellas.blogspot.com/2013/09/28-2013.html

   Διαγραφή
  2. Πόλεμος Εφέδρων για τη συγκέντρωση του Συντάγματος – Μπαράζ ανακοινώσεων από ΠΟEΕΦΕΔ και ΚΕΕΔ   Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα! (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό θέμα)

   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟEΕΦΕΔ) εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της -όπως αναφέρεται- ενώ κάνει λόγο για Εφέδρους και "Εφέδρους"...

   Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της , καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων.
   Συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων Εφέδρων, δηλαδή όσων έχουν υπηρετήσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι να διατηρούν εαυτούς αξιόμαχους, ώστε, εφ' όσον η πατρίδα το απαιτήσει, να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμυνά της και τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας και της εθνικής της ανεξαρτησίας. Καταστατικός σκοπός των σωματείων των Εθελοντών ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΛΙΤΩΝ της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. είναι η, με ιδία πρωτοβουλία και την κατά το δυνατόν συνεργασία με την Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκπλήρωση αυτής ακριβώς της συνταγματικής επιταγής. Τίποτε άλλο.
   Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων.

   Η απάντηση από την Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), ήρθε λίγο αργότερα, με την παρακάτω ανακοίνωση:

   Η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην ευχάριστη θέση να διαχωρίσει τη θέση της, καθώς και των Μελών που την απαρτίζουν και των ομάδων που συμπράττουν, από όλους εκείνους που μένουν ανενεργοί ως γνήσια θύματα ερχόμενοι σε αντίθεση με τον Ηθικό Κώδικα των Ελλήνων απέναντι σε θέματα ελευθερίας της Πατρίδος, αποδεχόμενοι της κατά συρροήν αποδεδειγμένες θρασύτατες καταπατήσεις του Συντάγματος που είναι και ο θεμελιώδης νόμος της Χώρας πάνω από κάθε οικεία νομοθετική διάταξη του κάθε οικείου προς αυτούς Υπουργούς, της κάθε οικείας προς αυτούς κυβέρνησης.

   Συνταγματική και κορυφαία Ηθική υποχρέωση όλων των Ελλήνων, Εφέδρων και μη, είναι να διατηρούν την Πατρίδα τους ελεύθερη και το Σύνταγμά της αδιασάλευτο. Ανελεύθερη Πατρίδα και καταπατημένο Σύνταγμα, σημαίνει ανυπαρξία της οντότητος της Χώρας και άρα η άμυνά της μεταφέρεται σε παίγνια Paint Ball και Airsoft και αθλητικές πορείες.

   Σκοπός της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων και θεμελιώδης Αρχή της σύστασής της είναι η συμμετοχή στα κοινά, των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων που εκτός όλων των άλλων είναι πρωτίστως Έλληνες ενεργοί Πολίτες. Τίποτε πιο ξεκάθαρο.

   Ως εκ τούτου η πεισματική περιχαράκωση διαφόρων σε κατάσταση αδράνειας, απέναντι στη συνεχιζόμενη δολοφονία της Πατρίδος μας, είναι κατακριτέα και θεωρούμε ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς των απεργαζομένων το θάνατο της Χώρας, που φυσικά προτιμούν πρόβατα επι σφαγή, αντί αφυπνισμένων Ελλήνων.

   Η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων έχοντας διαπιστώσει την συνεχιζόμενη Συνταγματική διασάλευση, την διαρραγείσα κοινωνική ειρήνη και την κατακερματισμένη Εθνική και κοινωνική ενότητα, συνεχίζει πάση δυνάμει τις ενέργειές της καλώντας όλους τους Έλληνες να λάβουν θέση πολεμιστού (που δρα) και όχι θύματος (που δεν δρα ή αντιδρά πολύ αργά).
   http://defenceline.gr/index.php/news/item/263-efedroi

   αλπο

   Διαγραφή
  3. http://geonaphta.blogspot.co.at/2013/09/blog-post_25.html

   Δεν ξέρω πόσο σοβαρά πρέπει να το πάρουμε, αλλά μια επαγρύπνηση δεν βλάπτει.

   Διαγραφή
  4. εθνικιστές, φασίστες, στρατόκαυλοι, συνωμοσιολόγοι, καμμένοι στρατιωτικοί, χουντόπαπες και μπάτσοι... θα είναι όλοι εκεί

   Διαγραφή
 3. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231266601

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η πορεία προς τα γραφεία της ΧΑ ήταν μαζικότατη. Λινκ με εικόνες που προφανώς ξέχασες να προβάλεις---> http://tvxs.gr/news/ellada/apergiakes-kinitopoiiseis-me-antifasistiko-minyma

  antifa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχετε πάρα πολύ πλάκα όταν υιοθετείτε αυτό το ύφος. Είναι πολύ διασκεδαστικό. Πραγματικά.

   Διαγραφή
  2. Πράγματι
   "Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στο οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου χαιρέτισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και κάλεσε «όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας"
   και επισης
   "Το «παρών» στη διαδήλωση έδωσαν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.), οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, και συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους."
   από :
   http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/09/2013_520191

   Ιάκωβος

   Διαγραφή
  3. Bάλε κι εσύ ρε Αντώνη φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στο οποίο καλούσαν μαζί Σύριζα, Δημάρ, Πασόκ, ΑΝΕΛ, αναρχικοί ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και άλλοι.... είναι γνωστό άλλωστε ότι όλοι αυτοί είναι ενάντια στον φασισμό....

   Άσε που σε λίγο θα σε κατηγορήσουν ότι κρύβεις τα ρεζιλίκια τους....

   Διαγραφή
 5. Για τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ από 902
  http://902.gr/eidisi/politiki/27593/antifasistikes-sygkentroseis-eginan-apogeyma?page=0%2C2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Μαο έφερε και ωραιο παράδειγμα,,, την Ισπανία

  koyfia logia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάποιοι έχουν εξισώσει το Ριζοσπαστη ΜΕ ΤΟ Ν.Μπογιόπουλο, Φυσικά η στήλη ήταν πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα, δεν ήταν όμως το Α και το Ω του Ρ. Πριν από αυτό επίσης έχει σταματήσει και η σελίδα του Θ.Λεκάτη που επίσης είχε μεγάλη αναγνωσιμότητα, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε γιατί ο Λεκάτης δεν τους ενδιέφερε με τον ίδιο τρόπο που "νοιάζονται" για ό,τι κάνει ο Ν.Μπ. Εννοείται ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Ριζοσπάστης βρίσκεται σε φάση που συζητάει και ψάχνει τους καλύτερους τρόπους για να παίξει το ρόλο που πρεπει, αλλά αυτό ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΒ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΦΙΛΟ" ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. Το τι θα γίνει με τη σελίδα λοιπόν και τον Ν.Μ. είναι θέμα που θα το λύσει ο Ρ και όχι ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Ο Ν.Μ. επίσης είναι στο Ριζοσπάστη και σήμερα ήταν και στο συλλαλητήριο χαμογελαστός και μια χαρά όπως ήταν και το Σάββατο στο φεστιβάλ. Παρακαλούμε λίγη αγάπη λιγότερη, δεν αντέχεται τόση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ίσως ο Αντώνης να "σήκωνε" κάποια ανάρτηση κειμένου του Κύριλλου Παπασταύρου για να βλέπαμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ* τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει ο Ριζοσπάστης. Σίγουρα όχι εκείνον που θα παίρνουν κείμενά του για αναδημοσίευση πορτοκαλί αστικά περιοδικά νεολαιίστικου ενδιαφέροντος.

   *http://www.komep.gr/2013-teyxos-2/gia-thn-anamorfosh-toy-astikoy-politikoy-systhmatos

   αλπο

   Διαγραφή
 8. Ο Βαξεβάνης βάζει τα γυαλιά στους "μαρξιστές με λοφίο" (που δεν είναι μόνο ο Δέλα και Φωτό ... δυστυχώς) και δεν κοιτάει να πει καμιά αντιπαπαριά με σως απιθανολογίας και παραδοξολογίας για να γράψει ένα κείμενο που διαβάζεται και μπορεί να τεθεί σε κρίση:

  "Προσοχή στο γορίλα"
  http://www.koutipandoras.gr/43453/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BB%CE%B1.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Βαξεβάνης είναι αξιοπρεπέστατος στην δουλειά που κάνει.

   JKL

   Διαγραφή
  2. Ποια είναι αυτή η δουλειά; Γιατί αν είναι η δημοσιογραφία, εγώ είμαι στης παλιάς σχολής, θεωρώ ότι οι έλληνες δημοσιογράφοι πρέπει να ξέρουν και ελληνικά.

   "Αυτή τη στιγμή όμως, το σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι και αυτοί που πιστεύουν πως η Χρυσή Αυγή δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε εξαθλιωμένος κόσμος στα μάτια του οποίου οι ναζί φαίνονται τιμωροί, και οι άλλοι που θεωρούν πως όλη αυτή η ιστορία δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών, πως οι φασίστες, τώρα όπως πάντα, είναι ένα εργαλείο."

   "Σήμερα μπορεί όχι η ιστορία, αλλά η μέθοδος, δείχνει να επαναλαμβάνεται."

   "Είναι αυτό το κράτος που άλλωτε θεωρεί τους φασίστες τον πιο δυναμικό του εκπρόσωπο και άλλωτε το πιο βολικό εργαλείο."

   Αν είναι οι ...."αποκαλύψεις", ωιμέ, από το στικάκι στον βορειοκορεάτη δικτάτορα που σκοτώνει ποπ σταρ έχω ρίξει το γέλιο της αρκούδας....

   Διαγραφή
  3. Σεχτάρ ο Τρομερός26 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:08 μ.μ.

   Καλά μην το κάνουμε και θεό τον πράκτορα της CIA. Είναι πολλά ραμένα στη γούνα του.
   Και εν πάσει περιπτώσει, αυτό, που σερβίρει:
   "...το βασικό μυστικό παραμένει ένα: τον φασισμό τον γεννά η φτώχεια και η εξαθλίωση."
   είναι μισή αλήθεια για να κρυφτεί η μεγάλη αλήθεια, ότι τον φασισμό τον γεννά η μεγαλοαστική μονοπωλιακή τάξη. Η φτώχια και η εξαθλίωση γέννησαν τον κομμουνισμό, άειντε και τον αναρχισμό (τον κανονικό, των μικροαστικών στρωματων, όχι τον ντόπιο αναρχοφασισμό-εδώ πάλι η αστικη τάξη έχει βάλει το χεράκι της). Δεν είναι κίνημα "από τα κάτω" ο φασισμός, μην τρελλαθούμε. Παμπόνηρος ο πρακτοράκος.
   Η αστικη τάξη, μαζί με την φτώχεια/εξαθλίωση, γεννά και τον φασισμό για να κουμαντάρει την κατάσταση, που η ίδια δημιουργεί. "Πακέτο" πάνε αυτά.

   Διαγραφή
  4. @ Σεχταρ:
   Πώς το ξέρεις ότι ο Βαξεβάνης είναι πράκτορας της CIA?

   Κανένα μαζικό κίνημα, όπως εκείνο του φασισμού δεν παρουσιάζεται στο ιστορικό προσκήνιο με κίνηση νημάτων από το παρασκήνιο. Όσο κι αν ο φασισμός βρίσκεται μόνιμα ως πιθανή επιλογή μετάλλαξης στο γενετικό κώδικα του μονοπωλιακού καπιταλισμού, έχει, εντούτοις, ανάγκη από τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κοινωνικών συνθηκών και συγκυριών για να πάρει μπροστά και να επεκταθεί. Ο εμπρησμός ξεκινάει από ένα φυτίλι, η πρώτη σπίθα έχει ανάγκη από "οργανική ύλη" γύρω της να κάψει και να επεκταθεί και η επέκταση της φωτιάς γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη όσο υπάρχουν εκείνοι που τη συντηρούν, την ενισχύουν κι όλ'αυτά στο κατάλληλο περιβάλλον και εξαιτίας της απουσίας περιφρούρησης και έγκαιρης δημιουργίας "αντιπυρικών ζωνών". Είναι θετικό να δείχνουμε προσοχή στις ψευδεπιγραφες αιτίες των κοινωνικών φαινομένων που χαρακτηρίζονται από μερικότητα στην καλύτερη περίπτωση, αλλά αποδεικνύεται στείρο και εντελώς άχρηστο να εξηγούμε τα πάντα με ένα και το ίδιο γενικό επιχείρημα.

   Διαγραφή
 9. Κ.Σαρρή, εάν πράγματι νοιάζεται η ΚΟΒ και η νέα διεύθυνση του "Ρ" για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως όργανο προπαγάνδας του ΚΚΕ, τότε κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να παύσει ούτε τον Λεκάτη ούτε το Μπογιόπουλο από τις μόνιμες στήλες του.
  -Νίκος Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μας παρατάς ρε φίλε και εσύ, που θα κάτσουμε να συζητήσουμε τώρα για την ύλη του Ριζοσπάστη. Ωραία το πιάσαμε, κάποιοι από εσάς γουστάρετε τον Μπογιόπουλο ή μάλλον τον Μπογιόπουλο όπως εσείς τον φαντάζεστε. Αν γι'αυτό και μόνο διάβαζες Ρ., τι να σου πω, σταμάτα.
   Και με τα "εάν πράγματι νοιάζεται η ΚΟΒ και η νέα διεύθυνση του "Ρ"" δείχνεις ότι δεν είσαι και διόλου καλοπροαίρετος. Παράτα μας λοιπόν.

   Διαγραφή
  2. Πώς βρε Naphta? Είναι προφανές ότι ο Νίκος Π. κάθε μέρα αγοράζει ριζοσπάστη και κάνει τα πάντα για την διάδοσή του... για τον ρίζο ιδρώνει και ξεϊδρώνει... έχει χάσει τον ύπνο του που δεν βρίσκει τις αγαπημένες του στήλες....
   Και μη τρελαθούμε ο Νίκος Π. και ο κάθε Νίκος ενδιαφέρεται για τον ρίζο περισσότερο από την ίδια την διεύθυνσή του....
   Είναι άξιο απορίας πώς με τέτοια αγάπη κι ενδιαφέρον ο ρίζος δεν πουλάει 100.000 φύλλα την ημέρα...

   Διαγραφή
  3. http://tvxs.gr/news/internet-mme/kopike-o-%C2%ABimerodromos%C2%BB-toy-mpogiopoyloy-apo-rizospasti
   http://tvxs.gr/news/internet-mme/ektos-rizospasti-o-mpogiopoylos
   http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ypothesi-mpogiopoyloy-tin-alitheia-re-tin-alitheia-tis-elenis-karasabbidoy
   Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν από το tvxs μέσα σε 24 ώρες μόνο....


   Διαγραφή
  4. Έγκυρη ενημέρωση λέμε
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6736.html )
   Έγκλειστος σε Γκούλαγκ ο Νίκος Μπογιόπουλος!   Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7378137&publDate=6/4/2013 )
   (..) Ακούστε, κύριοι

   Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

   Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

   Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

   Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.


   Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

   Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.
   *
   Ο Χαρίλαος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκείνη τη φράση: «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς». Ματαιοπονούν, μα στο τέλος θα καταλάβουν όπως τόσοι άλλοι αυτά τα 95 χρόνια, ότι:

   Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.

   *
   ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο):

   «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).

   Γράφει:
   ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (..)Ilief

   Διαγραφή
  5. Γιώργο, φυσικά έχουμε τρελαθεί, δεν προφταίνουμε να τυπώνουμε Ριζοσπάστη πια!

   Σας βαρέθηκα ρε κοράκια της κακιάς ώρας. Αν ήσασταν σοβαροί ή έστω αξιοπρεπείς δεν θα μας πρήζατε με κάθε ευκαιρία.

   Μυστική πληροφορία: ο Μπογιόπουλος είναι μέλος του ΚΚΕ και γράφει στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, και όχι μέλος του Συριζα που γράφει στο Iskra. Γιατί μάλλον μόνο εκεί τον διαβάζετε πουλάκια μου και έχετε μπερδευτεί, και βγάζετε και γλώσσα.

   Διαγραφή
 10. Αντώνη
  άσχετο με το θέμα, αλλά αξίζει μικρής προσοχής. Ξαναζεσταίνεται η «σούπα» του «αντιρατσιστικού». Κορυφαίος συντάκτης στην σημερινή εφημερίδα των συντακτών, μάλλον «ζητά» την επαναφορά του «αντιραστιστικού» νομοσχεδίου

  Για το δήθεν «αντιρατσιστικό» που ενσωματώνει την Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008) η οποία με πρόσχημα τον ρατσισμό, στην ουσία είναι αντικομμουνιστική, αρκεί να θυμηθούμε

  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7457027&publDate=26/5/2013 )
  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  Από το ρατσισμό, στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της ταξικής πάλης

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/2008913-28112008.html ) Σχετικά με την Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008)
  (..) Γράφει σήμερα ο Νίκος Μπογιόπουλος σχετικά με την Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008):
  Στη συγκεκριμένη Απόφαση της ΕΕ ομολογείται ότι:
  «Η παρούσα απόφαση - πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος - μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής (...) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων»!
  Δηλαδή:
  Η ίδια η Απόφαση της ΕΕ, που επικαλείται ο κ. Ρουπακιώτης, ανοίγει θέμα - και μάλιστα στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού (!) - δίωξης ακόμα και πολιτικών πεποιθήσεων! (..)


  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html )
  ( ..) Το υπόλοιπο άρθρο Μπογιόπουλου για την Απόφαση Πλαίσιο της ΕΕ. Κατά τη δική μου εκτίμηση, η κατεύθυνση του "αντιρατσιστικού νομοσχεδίου", το πόσο δηλαδή θα πλησιάσει σε όσα αναφέρει ο Μπογιόπουλος για τη Σλοβακία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, είναι αποκλειστικά και μόνο ζήτημα πολιτικών συσχετισμών ισχύος στην παρούσα φάση. Και τη στιγμή αυτή οι συσχετισμοί αυτοί είναι ξεκάθαρα ενάντια στους κομμουνιστές και υπέρ της άκρας δεξιάς: (..)


  VIDEO ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/mega.html )
  Παφίλης στο videο από το MEGA για το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" με βάση την "οδηγία" της ΕΕ. Τα ναι μεν αλλά Ρεπούση-Ρουπακιώτη..Από την αρχή μέχρι το 3:45
  (..) Λέω ότι αυτή η οδηγία δεν είναι καθόλου αθώα. Και επειδή έτυχε εκείνη την περίοδο να είμαι στο ευρωκοινοβούλιο έχω χαρακτηριστικά παραδείγματα

  Υπουργός εσωτερικών της Λεττονίας γιορτάζει τα γενέθλιά του ντυμένος Χίτλερ με το μονοπρακτο του Χιτλερ και μάλιστα επισήμως.
  Η απάντηση της ΕΕ: "Δεν μας αφορά"

  Συντάξεις στα SS, στα Βάφεν SS και φυλακή σε ανθρώπους που πολέμησαν τα SS.
  Η απάντηση: "Δεν μας ενδιαφέρει" (..)

  Λινκς που δείχνουν τον χαρακτήρα για την απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ στην οποία θα στηρίζονταν το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"

  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7453886&publDate=24/5/2013 )
  Η «αντιρατσιστική» ΕΕ... απέχει (!) από την ψηφοφορία κατά του ναζισμού!

  Τι έγινε σε τρεις χώρες της ΕΕ
  ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7451250&publDate=23%2F5%2F2013 )
  ΕΕ: « Ήρωες » οι γερμανοτσολιάδες - «πολύτιμο σύμβολο» η σβάστικα!

  Φωτογραφίες από
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1875.html )
  Παρέλαση νοσταλγών των Waffen SS, νεοναζί σε χώρες της «αντιρατσιστικής» Ευρώπης.

  Και μία Φωτογραφία από την στήλη του Μπογιό ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7458725&publDate=28/5/2013 )

  (..)Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το Μάη του 2012. Στη Λετονία. Και συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό «Pucite» της Λετονίας.

  Εκεί, λοιπόν, σε ένα κράτος - μέλος της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, οι απόγονοι των χιτλερικών λετονικών λεγεώνων των χιτλερικών Ες Ες, φορώντας τη στολή των Λετονών «γερμανοτσολιάδων», όπως ο εικονιζόμενος, πάνε σε παιδικούς σταθμούς και διαφημίζουν στα παιδάκια και τους δίνουν να επεξεργαστούν όπλα, ρούχα και εξοπλισμό των αποβρασμάτων της ναζιστικής λεγεώνας...(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τελικά ρε Νίκος Π., "Από πίτα που δεν τρώς τι σε νοιάζει κι αν καεί;" Φάε τη δική σου κουτόπιτα (κατά το χορτόπιτα) και πιές και καμιά σόδα να πάει κάτω και άσε εμάς που αγοράζουμε τον "Ρ", όταν έχουμε 1,5 ευρώ, να νοιαζόμαστε γι αυτόν και για το κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η "ωραία Αγγελική" των ΜΜΕ λέει κατά αυτά:
  "Γι αυτό εγώ μαζί με έναν συνάδελφό μου από άλλη ομάδα πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον έναν από τους δύο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να τον χωρίσουμε. Με το που τον τραβήξαμε, αυτός που είχε(sic!) πιάσει για να τον χωρίσουμε, φώναξε ‘με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε’."
  ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και δεν είναι τίτλος από ταινία, αυτό που Επιβάλλεται να γίνει...

  "-Καλαντζης:Να παψει να μιλαει η οικογενεια του.Ο πονος ειναι βουβος.Τιποτε αλλο.
  -Σταυροπουλος:Τι θελετε να πειτε;
  -Καλαντζης:Ξερετε γιατι το λεω.Δεν ειναι σωστο κατα την αποψη μου...
  ...Ο πονος της μανας και του πατερα,που δεν αντικαθιστανται απο κανεναν,ιδιαιτερα της μανας,καλα ειναι,να ειναι βουβος....
  ...Ο πονος ειναι Βουβος.Οταν ποναει η μανα μονο κλαιει...Τιποτε αλλο...Παμε παρακατω...
  Ακουστε το ηχητικο εδω
  http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=63656"
  Ανθρωπάκια.
  Από: http://prezatv.blogspot.gr/2013/09/giorgos-kalantzis-pavlos-fyssas-o-ponos-prepei-na-einai-vouvos.html

  αλπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή