Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους

Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.


Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva, Afaza, Dason.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στα Γιάννενα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Ρολόι και η συναυλία το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία.

Στην Πάτρα, η συγκέντρωση και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου.

Κάλεσμα συμμετοχής από την Πανελλαδική Γραμματεία του ΜΑΣ

Σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις συναυλίες ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας ότι «η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι θρασύδειλοι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, αυτοί που χτυπάνε μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες, όπως στο Πέραμα, να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει. Αφού άνοιξαν λογαριασμό με το λαό και τη νεολαία, να το πληρώσουν». (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ).

Ήδη μετά το κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών και Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας, οι σπουδαστικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12.00 στα Προπύλαια ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 14.00 στο Σύνταγμα.

Επίσης στην Πάτρα οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικού και Οικοτρόφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συναυλία στις 12.00 στην πλατεία Γεωργίου.

Κάλεσμα στους μαθητές για τη συγκέντρωση και τη συναυλία της Τετάρτης

Κάλεσμα στους μαθητές να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και τη συναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, απευθύνεται μέσα από το site του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση). Ήδη σχολεία έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Κάλεσμα του ΣΥΣΔΙΕΚ Ν. Αττικής

Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια της Αθήνας ενάντια στη Χρυσή Αυγή καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Ν. Αττικής για να γίνει πράξη το σύνθημα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».(Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)

Στο συλλαλητήριο και τη συναυλία καλεί η Επιτροπή Νέων Επισιτισμού – Τουρισμού

Η Επιτροπή Νέων του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου, τους σπουδαστές των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων στη μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)

5 σχόλια:

 1. Τραγικος οσο αφορα στη ΧΑ Τακης Φωτοπουλος...

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13460:2013-09-22-07-36-32&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα κι αυτό:

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1493316

  "Έχουμε πόλεμο...

  Και ο πόλεμος αυτός δεν είναι ταξικός.Είναι πόλεμος ιδεολογικός και θα γίνει με όλα τα μέσα."

  Αυτή είναι η άποψη (ορισμένων;) "αναρχικών"...

  ΡΓ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή δεν είναι η δεσπόζουσα άποψη των antifa; Ότι ο φασισμός είναι φαινόμενο του εποικοδομήματος καθαρά, ότι είναι έκφραση γενικά της "ιεραρχικής δομής", του κρατικού αυταρχισμού, του "κιτρινισμού", και τέλος πάντων όλων των επιμέρους φαινομένων πλην του ΚΡΙΣΙΑΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ως τέτοιου;

   Διαγραφή
  2. Μα καλά, αν ο πόλεμος είναι ιδεολογικός, τότε γιατί να γίνει με όλα τα μέσα; Και πώς θα γίνει "με όλα τα μέσα" ένας ιδεολογικός πόλεμος;

   gdmn1973

   Διαγραφή