Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώην στέλεχος της Χ.Α.: "Τον Φύσσα τον σκότωσαν για την αντιφασιστική του δράση - Το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός"

Συγκλονιστικά στοιχεία για την εγκληματική δράση που αναπτύσσουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της οργάνωσης. Διαβάστε την ανατριχιαστική συνέντευξη για τα τάγματα εφόδου.

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μίλησε στην εφημερίδα "Έθνος" και αποκαλύπτει πώς οργανώνουν τις επιθέσεις, πού "εξαφανίζουν τα όπλα", αλλά και τι μπορεί να συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο ίδιος δίνει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" από τον αρχηγό.

Μέσα από τη χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχωρεί στο "Έθνος", το επί 1,5 χρόνο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έρχονται στο φως στοιχεία - εφιάλτης για:

Την ιεραρχία, την δομή και τα κέντρα λήψης αποφάσεων των οργανώσεων.

Τις εισαγωγικές εξετάσεις που πρέπει να περάσει ένα μέλος για να μπει στα τάγματα εφόδου.

Την καταγραφή "επιδόσεων" με την οποία ελέγχεται η πρόοδος των μελών τοπικών οργανώσεων

Την παροχή "προστασίας" σε μαγαζιά και την υπόγεια μάχη με την αλβανική μαφία.

Τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό που υφίστανται στα social media, αποχωρήσαντες ή εκδιωχθέντες από τις οργανώσεις.

Καταγγελίες για "μιλημένους" ελέγχους από την ΕΛΑΣ.

Τις τακτικές παρακολούθησης αντιπάλων στρατοπέδων μέσω μελών που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς.

Την ενδυμασία και τη σημειολογία της, καθώς και τον εξοπλισμό που παραπέμπει ευθέως σε παραστρατιωτική οργάνωση.

Την υποκρισία των δράσεων "μόνο για Έλληνες" αφού ρούχα που συγκεντρώνονται από τη Χρυσή Αυγή δήθεν αποκλειστικά γι΄αυτόν το σκοπό, καταλήγουν να πωλούνται σε πάγκους Πακιστανών. Με το αζημίωτο.

"Από τον Πατέλη στον Λαγό και μετά στον αρχηγό"

Το πρώην μέλος της Χ.Α. ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός.

Σημειώνεται ότι οι συντάκτες του "Έθνους" έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία του μέλους που μίλησε μαζί τους, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δίνουν στη δημοσιότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:

- Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα "οποία εξαφανίζονται" όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία.

"Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός" ."Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς".

- "Ο υπεύθυνος της Νίκαιας, Πατέλης, έφτιαξε κλειστό πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του" συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. "Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά.

Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα", λέει το πρώην μέλος της ΧΑ. Μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να έλεγε πως δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά έχει μέχρι και κομματική ταυτότητα, όπως λέει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. "Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε", δηλώνει.

Η οργάνωση της Τοπικής της Νίκαιας

Για να μπει κανείς στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, πρέπει να ανήκει στην κλίκα του Γ. Π. και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Ο Ι.Λ. έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης λέει πράγματα που σοκάρουν. "Όταν μπεις στον κλειστό πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι, στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου...".

Στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. "Κένταυροι" ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης.

"Ο πυρήνας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας, έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο Γ.Π. αποφάσισε να φτιάξει Ανοικτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό Πυρήνα θα ήταν μόνο φουσκωτοί. Οι δικοί του, που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί", καταγγέλλει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους.

Στο Πενταμελές της Νίκαιας ο Γ. Π. βάζει μόνο δικά του άτομα. Το Πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι αυτό είναι γραμμένο στο καταστατικό των γραφείων και κρατούσαν αρχείο", εξηγεί ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος, τουλάχιστον 30 άτομα είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση, την οποία αποδείκνυες προχωρώντας σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιπάλων.

Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες - "μόνο γυμνασμένα μπράτσα", λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook. Οι επιδόσεις των μελών καταγράφονταν σε ειδικό βιβλιαράκι.

"Πουλάμε προστασία στα μαγαζιά. Θέλουν να την πάρουν από τους Αλβανούς"
Πλάι - πλάι με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Όπως αναφέρει, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει τα δικά του διακριτικά: ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τους καλύπτει η αστυνομία

Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι "μιλημένοι", καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να "καθαρίσει" για όσους πιαστούν στα "πράσα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.

Γιατί ο Φύσσας;

Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, είναι αποκαλυπτικός:

"Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε".

Μάλιστα, το πρώην στέλεχος προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και οι οποίοι ειδοποίησαν τον δολοφόνο.

Ποιον θα έπαιρναν τηλέφωνο βάσει ιεραρχίας;

"Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνό του Πατέλη και αυτός που πήρε ή πήρε τον ίδιο ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί".

Πώς γίνεσαι μέλος;

"Πληρώνεις 20 ευρώ, δείχνεις ελληνική ταυτότητα και γράφεσαι. Η κάρτα μέλους γράφει σε ποια οργάνωση ανήκεις και έχεις αριθμό μέλους".

"Για να μπεις στον σκληρό πυρήνα πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Να δέχεσαι τα πάντα. Είσαι ένα μηδενικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πέσε κάτω και πάρε κάμψεις και να σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους; Είσαι το τίποτα και ό,τι σου πούνε πρέπει να το κάνεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι εντολή, τελείωσε!".

Χτυπούσαν κυρίως μετανάστες; - Το παρεμπόριο της Χ.Α.

"Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου [!!!!!!!]. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι χτυπάω Πακιστανούς αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. [με μαχαιριές !!!!!!!!!]

Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή, οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά".

Αυτά που περιγράφεις τα ξέρει ο Ι.Λαγός;

"Με τις πλάτες του γίνονται. Για όλα ο Λαγός είναι ενημερωμένος. Ό,τι κι αν λέγαμε, ότ,τι κι αν γινόταν, ο Λαγός το ήξερε. Συναγωνιστές που βγήκαν και τα είπαν έφαγαν ξύλο. Και είχαν πάει με στοιχεία κι αποδείξεις και τους έδειραν και τους διέγραψαν".

Στο Πέραμα, στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ ποιοι πήγαν;

"Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω από μάρτυρες που τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας". Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι στα τάγματα εφόδου συμμετέχουν και ανήλικοι.

"Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν στην Κόρινθο και είχαν πάρει ανήλικο μαζί τους", λέει ο ίδιος. "Ο δε υπεύθυνος είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, δεν τον ένοιαζε για τα παιδιά που στέλνει".

Ο Λαγός διόρισε την κοπέλα του στην Περιφέρεια Πειραιά

Η Ν. Μπενέκη που φωτογραφίζεται με τη Ν. Σκαρμπέλη ποια είναι;

"Είναι η γκόμενα του Λαγού. Την είχε βάλει αυτός αυτός στην Περιφέρεια Πειριά. Από τα κεντρικά την έχουν διώξει γιατί είναι Αλβανίδα. Είναι εκεί με τις πλάτες του Λαγού. Εγώ που είμαι από την Ελλάδα δεν δέχομαι να μου κάνει ιδεολογικό μια Αλβανίδα".

Τον γύρο του κόσμου έκανε το πρωτοσέλιδο του "Έθνους"

Στο live blog της, η εφημερίδα "Guardian" θέλοντας να μεταφέρει το κλίμα της οργής την επομένη της δολοφονίας αναδημοσιεύει πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων, με κεντρικό αυτό του "Έθνους".

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, μετέδωσε ότι "ο θυμός και ο φόβος έχουν κατακλύσει τη χώρα μετά τον βάρβαρο θάνατο του αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ, Παύλου Φύσσα...".

Τον τίτλο του πρωτοσέλιδου του "Έθνους" αναπαράγουν σε ρεπορτάζ τους τόσο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) όσο και η Deutsche Welle, ενώ τη φωτογραφία με την πρώτη σελίδα φιλοξενεί και το BBC. Η ανησυχία για τα φαινόμενα εξτρεμισμού εντείνεται, επισημαίνουν τα δημοσιεύματα.

"Πρόκειται για την πιο σοβαρή επίθεση για την οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή από τότε που απέκτησε φωνή στην ελληνική Βουλή" [!!!!! κανείς δεν θυμάται ότι δολοφονήθηκε ο Σαχτζάτ Λουκμάν!!! Αυτό δεν ήταν "σοβαρό"!!!!!], γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Το ίδιο απόγευμα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έκαναν διαδήλωση στους δρόμους της δυτικής συνοικίας της Αθήνας όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος. Φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν "Ποτέ πια φασισμός". Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα "εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αυξάνοντας επικίνδυνα τη λαϊκή οργή", σχολιάζει η γαλλική "Le Soir", αναφέροντας ότι "η Χρυσή Αυγή σταδιακά αντικαθιστά την αστυνομία και συνεργάτες και μέλη της στοχεύουν στον "καθαρισμό των δρόμων" για λίγα ευρώ".

"Πολιτική δολοφονία συνταράσσει την Αθήνα" είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στη "Suddeutsche Zeitung". "Εδώ και καιρό", γράφει η εφημερίδα, "η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βάλλει εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων και αριστερών. Τώρα ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ μετά από μια πολιτική συζήτηση".

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται σχόλιο της Κριστιάνε Σλέτσερ, όπου αναφέρεται: "Οι Έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές.

Ωστόσο, ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχίτωνες. Ύστερα από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία"[!!!!!!!]. Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο" αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα. Κυνήγι αριστερών", είναι ο τίτλος στην "Tageszeitung" του Βερολίνου, η οποία επικαλούμενη τη δήλωση ενός αυτόπτη κάνει λόγο για παθητική στάση της αστυνομίας, η οποία, αν και ήταν εκεί, παρενέβη πολύ αργά, όπως σημειώνεται.

Στο δημοσίευμά της με τίτλο "Σε πένθος σήμερα η Ελλάδα μετά τη δολοφονία αριστερού ράπερ από νεοναζιστή", η καταλανική εφημερίδα "La Vanguardia" αναφέρεται και σε άλλες επιθέσεις χρυσαυγιτών.
Πηγή: News247

37 σχόλια:

 1. "Τις τακτικές παρακολούθησης αντιπάλων στρατοπέδων μέσω μελών που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς."

  Ding! Dang! Dong!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τι θες να κάνουνε ρε Αντώνη τα παιδιά στο χώρο; Περίφρουρηση σαν τα ΚΝΑΤ; Αυτά είναι σταλινικά πράγματα και έρχονται σε αντίθεση με την βασική αρχή της αυτοπραγματοποίησης της μη ετεροπροσδιοριζόμενης ζωογόνου επιθυμίας του αυτοσυντιθέμενου υποκειμένου.

   Διαγραφή
  2. Κατά τα λοιπά είμαστε συνομωσιολόγοι:

   http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4112.html

   http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_18.html

   Διαγραφή
  3. Μπα, δύσκολο το κόβω το τελευταίο. Θέλει ένα "ιδεολογικό" υπόβαθρο.
   (όχι ότι κάποιοι δεν μπορούν να υποκριθούν)
   Τους έχεις ικανούς να υποκριθούν τους αναρχικούς ή τους κομμουνιστές;
   Αντίστροφα: Θα μπορούσες να φτιάξεις ένα alter ego σου ως ΧΑβγίτης;

   Διαγραφή
  4. "Μπα, δύσκολο το κόβω το τελευταίο. Θέλει ένα "ιδεολογικό" υπόβαθρο."

   Νομίζεις;

   Ας κάνουμε ένα πρακτικό τεστ:

   "Αν η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη μετριόταν σε λόγια του αέρα, τότε σίγουρα η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ! Επειδή όμως αυτό δεν συμβαίνει και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, δυνάμεθα να ισχυριστούμε πως οι κυβερνώντες δεν είναι απλώς μία συγχορδία ανίκανων, αλλά πολύ περισσότερο μια κλίκα ψευτών, που συνειδητά εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό.

   Σε αντίθεση με το κλίμα ευφορίας το οποίο διαχέεται από τα στελέχη της κυβέρνησης των υποτακτικών της Τρόικα, ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο της επεξεργασίας του μετάλλου ο οποίος απασχολεί περίπου 7.700 εργαζομένους, ανακοίνωσε την μεταφορά της έδρας του από την Ελλάδα στο Βέλγιο. Η εταιρεία συμμετοχών του ομίλου θα απορροφηθεί από την θυγατρική της, Viohalko S.A., η οποία εδρεύει στο Βέλγιο και θα προχωρήσει κατόπιν και στην απορρόφηση της βελγικής Cofidin (η οποία κατέχει το 13% της ελληνικής Βιοχάλκο).

   Η ενέργεια αυτή, η οποία έχει ήδη προκαλέσει σοκ στο επιχειρηματικό πεδίο στην Ελλάδα, συνεπάγεται την απώλεια θέσεων εργασίας για χιλιάδες εργαζομένους, ενώ παράλληλα το ελληνικό δημόσιο θα απολέσει τα έσοδα από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων. Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Γ. Στουρνάρα κάνουν λόγο για «σαφείς, ευνοϊκές ενδείξεις» για την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά από 3 έτη άδικων και δυσβάσταχτων θυσιών του Ελληνικού Λαού. Εντούτοις, εκείνο το οποίο διακρίνει ξεκάθαρα κανείς είναι το γεγονός ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης έχουν συμβάλλει στο να ελέγχεται το συντριπτικό ποσοστό της ροής χρήματος από 4 ανακεφαλαιοποιημένες (οι θυσίες του Ελληνικού Λαού.) τράπεζες, ενώ οι λεγόμενες «επενδύσεις» αφορούν αντιπαραγωγικά έργα, όπως τα φωτοβολταϊκά, που δεν φέρνουν νέες θέσεις εργασίας."

   "O μεγαλύτερος μεταλλουργικός όμιλος της χώρας απέδωσε την απόφασή του για μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό στην ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, καταρρίπτοντας την κυβερνητική προπαγάνδα που αποδίδει τα προβλήματα στις επιχειρήσεις στο "υψηλό εργασιακό κόστος" και στην "εξοντωτική φορολόγηση". Χαρακτηριστικό της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είναι το γεγονός ότι η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, διευκρίνισε εμφατικά ότι η απόφασή της δεν σχετίζεται με φορολογικά ζητήματα. Άλλωστε, η έδρα της μεταφέρεται στο Βέλγιο, όπου και η φορολογία αλλά και το εργατικό κόστος είναι υψηλότερα από ό,τι στη χώρα μας.

   Είναι προφανές ότι η ευθύνη για τη φυγή των επιχειρήσεων βαραίνει την κυβέρνηση που -από κοινού με τις τράπεζες- υπηρετεί μία οικονομική πολιτική που καταστρέφει την πραγματική οικονομία. Καυστικοί για τη στάση των τραπεζών υπήρξαν παράγοντες πολλών επιχειρήσεων, οι οποίοι σημείωναν ότι οι τράπεζες καθυστερούν σημαντικά να αποφασίσουν χρηματοδότηση των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης. Εν προκειμένω, η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και συνίσταται στην ελλιπή εποπτεία του κράτους στον τραπεζικό τομέα, παρότι τα χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τα οποία ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, είναι χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων και μέρους του δημοσίου χρέους."

   Διαγραφή
  5. Ένα κείμενο Χρυσής Αυγής, ένα ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα. Who is who και πώς το ξεχωρίζεις;

   Διαγραφή
  6. Κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο δε θέλει. Οποιοσδήποτε έχει βρεθεί στο "χώρο" έστω και από την απ'έξω γνωρίζει ότι το λουμπεναριό θεωρείται λαϊκότητα και ότι ένας αόριστος αντιμπατσισμός αρκεί για να θεωρηθεί κάποιος ιδεολογικά συγγενής. Ακόμα περισσότερο, η εμπλοκή με οργανωμένους οπαδικούς συνδέσμους οι οποίοι γουστάρουν να παρουσιάζονται ως "αντι" ανοίγει την πόρτα σε όλα τα καλόπαιδα που μπορούν κάλλιστα να παρουσιαστούν ως οπαδοί που γουστάρουν να τις παίζουν με τους μπάτσους.

   Διαγραφή
  7. @Τρας: ΜΟΝΟ συνομωσιολόγοι; Ψυχωτικοί, γελοίοι, Μανδραβέληδες της αριστεράς, "Στόχος" του ΚΚΕ, κλπ κλπ.

   Μιας και πιάσαμε τη συνομωσιολογία όμως, στείλε ένα μεϊλάκι κάποια στιγμή, θέλω να συζητήσουμε κάτι για ένα αριστερό σάιτ όπου στοχοποιούμαι διαρκώς στα σχόλια. Αυτό που έδωσες λινκ.

   Διαγραφή
  8. Τα κείμενα αυτά μπορεί να είναι της ΝΔ (αν ήταν αντιπολίτευση), του ΠΑΣΟΚ (είτε είναι κυβέρνηση είτε είναι αντιπολίτευση), της ΔΗΜΑΡ (τώρα που είναι αντιπολίτευση), του ΣΥΡΙΖΑ (τώρα που είναι αντιπολίτευση) ακόμα (με 1-2 μικρές αλλαγές) και του Τζήμερου και του Μπάμπη. Μήπως όμως είναι του Λαφαζάνη και τα έκανες αναδημοσίευση από την Ισκρα;

   Διαγραφή
  9. Θα μπορούσαν να είναι όλα αυτά, ωστόσο εν προκειμένω είναι της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ.

   Όσο για το κείμενο του ΚΚΕ για το ίδιο θέμα, αυτό, κοίτα να δεις ρε μάγκα που δεν μπερδεύεται με τίποτα. Η ξύλινη γλώσσα το προδίδει αμέσως:

   "Διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων ήταν η στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις άλλωστε συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη εκατομμυρίων ακόμα και εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα της «StatBank», το 2011, οι 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις κατέγραψαν αύξηση κερδών κατά 18.2%, με καθαρά κέρδη περίπου 1,60 δισ.! Ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις αξιοποιούν την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων της ΕΕ, την οποία η ΧΑ υπερασπίζεται, προκειμένου να μετακινούν τα κεφάλαιά τους εκεί που θα έχουν μεγαλύτερα κέρδη.

   Ο ΣΕΒ επιδιώκει αυτά τα κέρδη να αυξηθούν κι άλλο, απομυζώντας τον κόπο και των ιδρώτα των εργατών, γι’ αυτό απαιτεί μείωση φορολογίας, γι’ αυτό ζητά μείωση του ενεργειακού κόστους και άλλα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου. Για τον ίδιο λόγο, ορισμένοι καπιταλιστές μεταφέρουν τις έδρες των Εταιρειών τους."

   Όλα τα κείμενα εδώ, σε ένα ποστ που δεν σχολιάστηκε: http://leninreloaded.blogspot.com/2013/09/blog-post_2809.html

   Διαγραφή
  10. Ίσως να μην σχολιάστηκε γιατί οι σχολιαστές αυτού του σάιτ ξέρουν τι είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ. Υπηρέτες του ίδιου συστήματος από διαφορετικό μετερίζι.

   Διαγραφή
  11. Ο Βορίδης πάντως "αναρωτιέται" στο Βήμα 99,5 αν το ΚΚΕ ανήκει στο συνταγματικό τόξο. Το ξέρει βέβαια ότι δεν ανήκει, αλλά τους αστούς τους συμφέρει (τουλάχιστον προς το παρόν) να το κάνουν γαργάρα.

   Διαγραφή
  12. Ο μόνος λόγος που ανέφερα ότι δε σχολιάστηκε είναι ακριβώς επειδή θέτει το ζήτημα του πώς, όταν πρυτανεύσουν αντικειμενικά συνθήκες κρίσης, ο μόνος τρόπος να διαφοροποιηθείς από την φασιστική οικειοποίηση του ψεύτικου λαϊκισμού είναι η ξεκάθαρη ταξική θέση. Αν δεν το κάνεις, θα καταλήξεις εκεί που κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλήξει όποιος δεν έχει ταξικό λόγο. Να κολυμπάς, χωρίς να το θέλεις, στα ίδια νερά.

   Διαγραφή
  13. Ή για να το πω πιο δηκτικά: "Ξύλινος λόγος"; Κάτσε με τους φασίστες τώρα.

   Διαγραφή
  14. Κι ο ποιητής εξακολουθεί να ζητά: "Τον φασισμό ΒΑΘΙΑ κατάλαβέ τον."

   Βαθιά. Όχι απ' τον Μπόμπολα και τον μετανοημένο Κεδίκογλου και τον Μηλιό και τον Σταθάκη.

   Αλλιώς, και να την διαλύσεις στα εξ ων συνετέθη τη Χ.Α, θα φτιαχτεί άλλη.

   Διαγραφή
  15. "Ο Βορίδης πάντως "αναρωτιέται" στο Βήμα 99,5 αν το ΚΚΕ ανήκει στο συνταγματικό τόξο. Το ξέρει βέβαια ότι δεν ανήκει, αλλά τους αστούς τους συμφέρει (τουλάχιστον προς το παρόν) να το κάνουν γαργάρα."

   Θα επιχειρηθεί να στηθεί χοντρή προβοκάτσια σε βάρος μας. Πιθανότατα πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ. Και όταν λέω χοντρή εννοώ με θύματα.

   Διαγραφή
  16. Όσο οι αστοί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την κρίση τους, όσο απλώνεται η κρίση στη κοινωνία, τόσο πιο επιθετικοί θα γίνουν απέναντι στους κομμουνιστές σε μια προσπάθεια (ελπίζω να τους αποβεί απέλπιδα) να μην αμφισβητηθεί ουσιαστικά η κυριαρχία τους. Μπορεί μια μεγάλη προβοκάτσια, μπορεί πολλές μικρές, δεν έχει σημασία, ο στόχος είναι ένας.

   Διαγραφή
  17. Χτες -και προς τιμήν του- ο Κώστας Αρβανίτης απ' το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ (105.5 στο κόκκινο) είπε ότι "βάζουν (οι δεξιοί) στα δύο άκρα το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ, αλλά στην πραγματικότητα στόχος τους είναι το ΚΚΕ"
   (κάπως έτσι ...)

   Διαγραφή
  18. Θα επικοινωνήσουμε μετά το φεστιβάλ. Κατάλαβα σε ποιο μπλογκ αναφέρεσαι, και έχω δεχτεί και εγώ χυδαίες επιθέσεις
   "Για αυτό έχουν απλήρωτους του εργαζόμενους στον 902, για να πληρώνουν κάτι σαν τον Trash", και άλλες τέτοιες ομορφιές...

   Διαγραφή
  19. "Θα επιχειρηθεί να στηθεί χοντρή προβοκάτσια σε βάρος μας. Πιθανότατα πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ. Και όταν λέω χοντρή εννοώ με θύματα."

   Το πιστεύω Αντώνη, δυστυχώς το πιστεύω...
   Και πρέπει κάτι να πούμε εδώ προς όλα τα μέλη και όλους τους φίλους, γιατί ξέρουμε ότι το Κόμμα ως Κόμμα δεν πρόκειται να κάνει απερισκεψίες:
   Δείξτε επαναστατική επαγρύπνηση και υπομονή. Τα νεύρα τσιτώνουν εύκολα όταν έχεις όχι μόνο τους φασίστες να σε δέρνουν και να σε μαχαιρώνουν, αλλά και το τσογλαναριό το οποίο αυτοπαρουσιάζεται ως "κοινή γνώμη" και "αριστερά" και σε βρίζει ό,τι και να κάνεις ή δεν κάνεις.
   Η προβοκάτσια θεωρώ ότι έχει δύο σκέλη: από την μία να δώσει άμεσα πάτημα για διασυρμό του ΚΚΕ λόγω δήθεν απουσίας "αντίδρασης" και από την άλλη να προκαλέσει τα μέλη ή ανθρώπους που κατεβαίνουν μαζί με το ΠΑΜΕ ατομικά και να τους παρασύρει σε καταστάσεις που βλάπτουν το κίνημα.
   Επαγρύπνηση σύντροφοι! Ξέρουμε ότι αν γίνει το οτιδήποτε θα το ρίξουν στο Κόμμα και τους κομμουνιστές ως σύνολο! Μόνο ενωμένοι, μόνο ως κίνημα θα τα καταφέρουμε.

   Διαγραφή
  20. Και μην ξεχνάμε: Το χειρότερο δυνατό σενάριο είναι δυνητικά κάθε στιγμή μονάχα ένα βήμα μακριά.

   Η αστική τάξη έχει αρχίσει να ανατινάζει γέφυρες πίσω της και φαίνεται να είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή.

   Ο φασισμός δεν είναι απλά όπλο, αλλά και καρκίνωμα.

   Διαγραφή
  21. Πέρα από τα όσα χυδαία και επικίνδυνα διαβάσαμε για την επίθεση στο πέραμα από τις ομιλούσες λοβοτομές που ζουν κι αναπνέουν στο τουίτερ, και αφήνοντας στην άκρη και κάποια ποσοτικά κριτήρια -- πόσα κείμενα είδαμε για αυτή την επίθεση όπου άτομα πήγαν στο νοσοκομείο και πόσα είχαμε δει για το μεταξουργείο -- απλώς να προτείνω να κάτσει να ψάξει κάποιος ποιές ήταν οι αντιδράσεις της εκτός κκε αριστεράς για την ίδρυση σωματείου στην ζώνη από τα αυγά (που σχετίζονται και με την συμπεριφορά της εδώ και καιρό απέναντι στους εφοπλιστές). Για να μην πάω πιο πίσω όταν "το παμε έκλεινε τα λιμάνια"...

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  22. Νάτα μας: http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=32017969

   Διαγραφή
 2. Ευαισθησίες κι ο Μπόμπολας ε; Τώρα ανακαλύπτουν την Αμερική. Δεν ήξεραν πριν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι. Μα δεν είχε σκοτωθεί κανένας πριν, ήταν μόνο κάτι μικρές μαχαιριές και εμπρησμοί και ξύλο. Και ποιος Σαχτζάτ τώρα μωρέ;

   Είδες τι καλή και ηθική αστική τάξη έχει η Ελλάδα; Αντιφασιστική! Όχι ότι κοπιάρουν τη Χ.Α μέχρι και στο πέταγμα στα σκυλιά των καμένων χαρτιών τους.

   Διαγραφή
  2. Πολύ καλή ιδέα για να πλουτίσεις απ' το φασισμό: Μαγαζί με στρατιωτικά ήδη από όπου ψωνίζουν αναγκαστικά οι κεκαρμένοι γιατί "πρέπει να έχουμε στολές" όταν παίζουμε τους παρασιτεμένους προσκόπους με προβλήματα αρρενωπότητας.

   Πώς είπατε; Αυτό ακριβώς έχει ο κύριος Παναγιώταρος;

   Διαγραφή
  3. Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013
   ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=18/9/2013&id=14795&columnId=161 )

   (..) Οταν η Χρυσή Αυγή αποθεώνει το «Εθνος»

   Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος και Κασιδιάρης, στη διαδικτυακή εκπομπή τους, σήκωσαν σαν σημαία την εφημερίδα «Εθνος» της Δευτέρας (16/9) για να προβάλουν με χαρά τον τεράστιο τίτλο της που έγραφε: «Μαύρη εισβολή σε κόκκινες γειτονιές».

   Παίρνουν πάσα από τον τίτλο, και την προβολή που τους κάνει η εφημερίδα με τη διαφορά, όπως είπαν τα τσιράκια των εφοπλιστών, ότι η εισβολή είναι γαλάζια. Το «Εθνος» στην πρώτη σελίδα έγραφε: «Πώς οι κόκκινες γειτονιές του Πειραιά βάφονται μαύρες».

   Ενας τίτλος που ήρθε λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής συμμορίας στο Πέραμα. Γράφαμε χτες στον «Ριζοσπάστη» για την αβάντα αστικών ΜΜΕ στη Χρυσή Αυγή. Και ύστερα τάχα κάνουν πως τους καταδικάζουν, αναρωτιούνται ποιος τους ενισχύει, όταν οι ίδιοι με τέτοια προβολή τους «φουσκώνουν», προκειμένου να τους κάνουν αποδεκτούς στο λαό. Αλλωστε, σάρκα από τη σάρκα των αστών είναι, δικοί τους τραμπούκοι είναι.

   Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τους κάνει να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωράει ο τόπος. Να τους πετάξει έξω από τα εργοστάσια, από τα σχολεία και τις σχολές, από τις εργατικές, λαϊκές γειτονιές. Να νιώθουν παντού ανεπιθύμητοι. (..)Ιlief

   Διαγραφή
 3. @spiral architect

  "Μπα, δύσκολο το κόβω το τελευταίο. Θέλει ένα "ιδεολογικό" υπόβαθρο.
  (όχι ότι κάποιοι δεν μπορούν να υποκριθούν)
  Τους έχεις ικανούς να υποκριθούν τους αναρχικούς ή τους κομμουνιστές;
  Αντίστροφα: Θα μπορούσες να φτιάξεις ένα alter ego σου ως ΧΑβγίτης;"

  Δεν θα κάνω αναφορά για psy-ops, δεν θα κάνω αναφορά για Gladio, κόκκινες προβίες κλπ. Μια ερώτηση: τον Ντάνο Κρυστάλη δεν τον ξέρεις?

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @JKL

   Μωρ' όλους τους ξέρω. Τούτοι δω όμως (ΧΑ) είναι τόσο ηλίθιοι, τόσο στόκοι βαρέως τύπου, που στο τέλος θα σκοτωθούν μεταξύ τους.
   Θυμάσαι την "εκπυρσοκρότηση" του πιστολιού του Γρέγου στο αεροδρόμιο στα Σπάτα; Τι σήμαινε αυτό; Ο μπράβος-βουλευτής είχε απασφαλισμένο όπλο με σφαίρα στη θαλάμη! Οποιος έχει κάνει στρατό τα ξέρει αυτά, ο δε επαγγελματίας μπάτσος τουλάχιστον έχει μια βασική εκπαίδευση, για τα δε άλλα απευθύνεται σε κάποιους που έχουν το "ιδεολογικό υπόβαθρο" για να προβοκάρουν.

   Διαγραφή
  2. Εδώ είχε ασφαλίτες ο "χώρος" μέσα σε καταλήψεις, δηλαδή σε χώρους που τρώνε, πίνουν, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, όλοι μαζί παρέα - σαν να έχεις τον άλλο συγκάτοικο και να μην έχεις πάρει μυρωδιά. Όχι να πας σε συνέλευση και να το παίξεις αναρχικός μια στο τόσο, πόσο μάλλον το να χωθείς σε ένα "μπλόκ" ούτως ή άλλως ξέφραγο αμπέλι. Και αυτά όχι μετά το Σύνταγμα που χώθηκε ο κάθε "ακομμάτιστος" που κυνηγάει και βρίζει το μπλοκ του ΠΑΜΕ, ούτε καν μετά το 2008 όπου χώθηκε το κάθε λουμπεναριό, αλλά από το 1995.

   Διαγραφή
 4. Και κάτι ακόμα: δεν είναι μόνο ο Λουκμάν. Είναι ο μετανάστης που σκότωσαν έξω από τον ευαγγελισμό, είναι τόσοι που τους μισέρωσαν, και τόσοι που δεν θα μάθουμε ποτέ και τους βρίσκουν πτώματα στους σκουπιδότοπους.

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Θα επιχειρηθεί να στηθεί χοντρή προβοκάτσια σε βάρος μας. Πιθανότατα πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ. Και όταν λέω χοντρή εννοώ με θύματα."

  Έχει ξεκινήσει ήδη: αρχικά με την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, χθες με την δήλωση του δολοφόνου ότι ήταν μέλος του Κόμματος. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν τους έχει κάτσει/πετύχει η προβοκάτσια γιατί το Κόμμα αντέδρασε ψύχραιμα και πολιτικά.

  RNR

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λοιπόν, είχα γράψει μια μεγάλη απάντηση με ένα αναλυτικό κείμενο, αλλά δυστυχώς είχα ένα ατύχημα και μου σβήστηκε. Θα ξανατοποθετηθώ λίγο πιο λακωνικά.  Το θέμα που λέγεται "ομάδα χάκερς που οργανώνει επιθέσεις στο facebook", χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος, αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό όσον αφορά τη δουλειά που κάνουν οι νεοναζίδες ιντερνετικά. Το θέμα έχει πολύ ψωμί και πρέπει να μελετηθεί απο το κίνημα.


  Οι νάζοι κάνουν πολύ δυνατή χρήση του ίντερνετ εδώ και χρόνια. Παγκοσμοίως. Η ΧΑ έβγαινε "αυτοδύναμη κυβέρνηση" σε κάθε ιντερνετικό πολλ που γινόταν, μέλη της τραβάνε βάρδιες στα φόρουμς, ενω λειτουργούν με όρους viral marketing πολύ δυνατούς, όπως λχ το να κάνουν πάμπολλα κλικς σε μια μέρα στα νέα τους βίντεο, έτσι ώστε να εμφανίζονται στη πρώτη σελίδα του youtube, όταν κάποιος χρήστης απο Ελλάδα ανοιγει την κεντρική σελίδα του.

  Εγώ προσωπικά είχα ανακαλύψει πολλά eggs στο youtube, τη περίοδο που ο ΚασΣιδιάρης είχε χτυπήσει τη Καννέλη, όπου κάναν την εξής δουλειά: εμφανιζόντουσαν με τα ίδια κόμμεντς σε όλα τα βίντεο του σκηνικού. "Εγω παιδιά δεν είμαι ΧΑ, αλλά μπράβο του του μάγκα, καλά της εκανε της βρωμολεσβίας της κομμούνας μπλαμπλαμπλα". Μιλάμε για προφιλ στο yt με μηδενική άλλη παρουσία, που είχαν δεκάδες παραπλήσια μηνύματα στα βίντεο αυτά.

  Αμα αναρωτηθεί κανείς "γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο", νομίζω οτι το πείραμα του Asch μπορεί να του δώσει την κατάλληλη απάντηση. Αλλωστε, δεν είναι οι μόνοι που το κάνουν. Μέχρι και η ΣΙΑ καταφεύγει σε τέτοια εργαλεία.
  http://www.theguardian.com/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks


  Ολα αυτά γενικά δε γίνονται απο απλούς "χάκερ της ΤΟ Νίκαιας". Ή τουλάχιστον όχι όλα εξ αυτών. Απο πίσω κρύβονται πολύ δυνατές εταιρίες viral marketing, που κάνουν πολύ υψηλού επιπέδου δουλειά. Ή μπορεί να κρύβεται και κάτι του στυλ, "παγκόσμιο ναζιστικό δίκτυο που κάνει αυτά τα σκηνικά". Πάντως σίγουρα παίζει πολύ δουλειά.


  Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι λοβοτομημένοι, οι "Αυτόνομοι Εθνικιστές"/ "Μαύροι Κρίνοι" και τα λοιπά, απλά με άλλο τρόπο, βασισμένο πιο πολύ στη διασπορά των blogs, και όχι τόσο σε πιο δυναμικες κινήσεις. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί ούτε αυτό.


  metalorixos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Το θέμα που λέγεται "ομάδα χάκερς που οργανώνει επιθέσεις στο facebook", χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος, αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό όσον αφορά τη δουλειά που κάνουν οι νεοναζίδες ιντερνετικά. Το θέμα έχει πολύ ψωμί και πρέπει να μελετηθεί απο το κίνημα."

   Συμφωνώ απολύτως.

   Διαγραφή
  2. Σωστά αυτά που γράφεις, μεταλλωρύχε.

   Διαγραφή
  3. Σαν μία πρώτη απόπειρα ανοίγματος:
   Μακριά και αλάργα από ξύπνια χακέρια στην ΧΑ και άλλες φασιστικές ονειρώξεις. Τα παιδιά του Φαήλου και του Τάκη είναι αυτά που με viral marketing και o-ring τεχνικές δούλευαν "βιασμός νεαρού ζευγαριού από Πακιστανούς - το αγόρι πέθανε", "Χτύπησαν την γιαγιά μου μπροστά στον παππού μου για να την ληστέψουν" κτλ.
   Βάλε και κάνα DEFENCE για "τσεκαρισμένες" ειδήσεις πως "η Αλ Κάιντα πληρώνει 27.000 ευρώ για εισιτήρια στον καθένα μουσουλμάνο μετανάστη".
   Ο Πειραιώτης εφοπλιστής χρηματοδοτεί τις αστικές εφημερίδες και τους χουλιγκάνους του...
   Το χαλί με το βαθύ πέλος άλλοι το έστρωσαν και μάλιστα πολύ πετυχημένα.

   Οι "Αυτόνομοι Εθνικιστές"/ "Μαύροι Κρίνοι" βγήκαν αυτόνομα και ανεξέλεγκτα μετά την διάλυση του Λάος - για να ζητήσουν μεροκάματο κτλ
   Πχ ποιο πολλούς επαμίτες έχει ο έφιππος τοξοβόλος στην σχολή του παρά μαύρα μπλουζάκια. Αυτοί γενικώς είναι οι "στρασσερικοί" ή "οι διαβασμένοι" και είναι εφεδρεία για άλλους σχεδιασμούς. Για παράδειγμα οι ΑΜΕ με τα έργα τους έχουν δείξει πως μπορεί να είναι αυτοί που θα κάνουν τα "χειρουργικά χτυπήματα" στον αντίπαλο και ξέρουμε ποιος είναι αυτός, εντάξει;

   Οι ΧΑτες κρατάνε το ταμείο και μοιράζουν μεροκάματα σε λούμπεν παιδιά για να φέρουν και κάνα κεφάλι κουμουνιστή στον ντορβά.
   Είναι τα τάγματα που θα τρομοκρατήσουν τον γενικό πληθυσμό. Κάνουν τον τυχαίο γονέα σε μία ένωση σχολείου να λέει πως συμφωνεί με το κείμενο καταδίκης της ομοσπονδίας αλλά δεν το υπογράφει γιατί φοβάται μήπως στοχοποιηθεί όλο το σχολείο από την χρυσή αβγή.

   αλπο

   Διαγραφή
  4. http://www.nytimes.com/2013/03/03/opinion/sunday/this-story-stinks.html?_r=0
   Σχετικό και αξίζει να διαβαστεί για την λειτουργία των σχολίων σε ειδήσεις και πως επηρεάζει την αντίληψη του αναγνώστη για την ίδια την είδηση.

   Partydog

   Διαγραφή