Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα για να σταματήσει την δημοσκοπική προέλαση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο άνθρωπος που έφερε τον δολοφονικό πανικό στο σύστημα
Μπόρεσα επιτέλους να αποκρυπτογραφήσω την εξής ως τώρα ακατάληπτη δήλωση Δελαστίκ:
Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Μαρφίν, ενώ όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης, η δολοφονία υποχρέωσε δικαιολογημένα όλους τους Έλληνες να συζητούν για το έγκλημα που διέπραξε ο κτηνώδης χρυσαυγίτης.
Ελπίζω στους δικούς μου αναγνώστες να είναι ευνόητο γιατί αυτή η πρόταση είναι σουρεαλιστικά ακατάληπτη. Στις 5 Μάη του 2010, όταν έγινε ο εμπρησμός της Μαρφίν, υπήρχαν πράγματι πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις, που να δικαιολογούν, ως καθ υπερβολήν βέβαια, τη φράση "όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης." Αλλά ο Δελαστίκ, που συγκρίνει τον φόνο του Φύσσα με την Μαρφίν, μιλά ταυτόχρονα για "έγκλημα που διέπραξε ο κτηνώδης χρυσαυγίτης." Δηλαδή για τον φόνο του Φύσσα. Με άλλα λόγια, ο Δελαστίκ κατασκευάζει ένα παράλληλο σύμπαν, όπου λαϊκές κινητοποιήσεις μεγέθους της 5 Μάη 2010 συμβαίνουν ταυτόχρονα με τον φόνο του Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013, και τον εξηγούν.

Το ερώτημα είναι γιατί.

Η συστηματική χρήση ψυχοτροπικών ουσιών ή η απώλεια σώων φρένων μπορεί να δώσει μια εξήγηση, αλλά η εξήγηση αυτή δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Γιατί δεν είναι ικανοποιητική;

Προσέξτε λίγο τι έγραψε ο έτερος των space cowboys της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του αστικού Τύπου Πέτρος Παπακωνσταντίνου στο Iskra:
Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις να υποθέσει κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ψυχρά σχεδιασμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων από ισχυρά κέντρα του “βαθέος κράτους”, με εκτελεστικό βραχίονα τη Χρυσή Αυγή. Τα εν λόγω κέντρα έβλεπαν με μεγάλη ανησυχία το “θερμό φθινόπωρο” που άλλοι προσδοκούσαν και άλλοι έτρεμαν.
Ο φόνος ήταν "σχεδιασμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού" από το "θερμό φθινόπωρο" που κάποιοι "έτρεμαν". Ποιο "θερμό φθινόπωρο", όταν όλες οι μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονται αφορούν τον..."αποπροσανατολισμό", δηλαδή τον φόνο του Φύσσα και την προηγούμενη επίθεση στο Πέραμα;

Κάτι προσπαθούν να πουν και οι δύο, ο πρώτος μπλέκοντας τον Μάη του 2010 με τον Σεπτέμβρη του 2013, ο δεύτερος μιλώντας για αποπροσανατολισμό από ένα θερμό φθινόπωρο που κανείς δεν ξέρει σε τι συνίστατο (αναφέρει και το νέο φιάσκο της μη απεργίας των καθηγητών μάλιστα για να μας δείξει πόσο "θερμό" θα ήταν και πόσο τρόμο ενέπνευσαν τέτοια πράματα στο κράτος αναγκάζοντάς το να αμολύσει τα σκυλιά...στο Πέραμα και στους μεταλλεργάτες συγκεκριμένα).

Κάτι προσπαθούν να πουν τα δύο πουλάκια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τα μπουρδουκλώνουν από δω, τα μπουρδουκλώνουν από κει, αλλά δεν τολμούν να το πουν αρκετά καθαρά.

Αλλά ένα τρίτο πουλάκι το είπε αυτό που προσπαθούν να πουν πολύ καθαρότερα. Το τρίτο πουλάκι λέγεται Αγγελική Σπανού και κελάηδησε στο TVXS:
Το φθινόπωρο ξεκίνησε με δυναμικές κινητοποιήσεις (εναντίον κυρίως του μέτρου της διαθεσιμότητας) και δημοσκοπικό προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. [...]

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την φορά των πραγμάτων και να διαπιστώνουν ότι αποτράπηκε ο κίνδυνος να σηκωθεί ένα μεγάλο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που θα ενίσχυε τον ΣΥΡΙΖΑ. [...] 
Με όποιον υπουργό ή βουλευτή και να μιλήσει κανείς θα διαπιστώσει την ανακούφισή του και την αίσθησή του ότι το προαναγγελθέν θερμό φθινόπωρο πηγαίνει καλύτερα από όσο προβλεπόταν. Η επικαιρότητα μονοπωλείται από τις αστυνομικές και δικαστικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα [...]
Να το το "θερμό φθινόπωρο" (και η δια της βίας ετεροχρονισμένη 5/5/2010)!!! Να και ο "αποπροσανατολισμός" (Δελαστίκ: "υποχρέωσε δικαιολογημένα όλους τους Έλληνες να συζητούν για το έγκλημα", Σπανού: "Η επικαιρότητα μονοπωλείται από τις αστυνομικές και δικαστικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τη δολοφονία"-- εννοούν, βεβαίως, αμφότεροι: "βρήκε ευκαιρία και βγήκε πάλι μπροστά το ΚΚΕ γαμώτι)!!!* Να ο λόγος που ο κύριος Δελαστίκ σκύλιασε να αποδείξει τα απίθανα, ότι δηλαδή, ο φόνος του Φύσσα εξυπηρετεί την συγκυβέρνηση!!! Γιατί την εξυπηρετεί; Γιατί κόβει την τρομερή φόρα που είχε πάρει να κάνει οπωσδήποτε την επανάσταση μέσα στον Σεπτέμβρη ... ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν όχι την επανάσταση, τουλάχιστον το 79% της ψήφου στις δημοσκοπήσεις το είχε στο τσεπάκι. Ενώ τώρα; Κάθε μέρα ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΚΝΕ, ΜΑΣ και ταξικά συνδικάτα. Αηδία καταντήσαμε! Ε, πουλάκια μου;

Καταλάβατε τώρα; Η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και έφτασε κοντά στο να σκοτώσει μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα για να μην αφήσει τον Αλέξις να γίνει πρωθυπουργός, αβαντάροντας το ΚΚΕ.

Και κάποιοι που επισκέπτεστε αυτό το ιστολόγιο ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ και πουλάτε μούρη ως ευαισθητοποιημένοι αντιφασίστες. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Όσο για τους Ανταρσυώτες που ανέχονται να γίνονται ρεζίλι σ' όλη την Ελλάδα βλέποντας αρθρογράφους τους να φιγουράρουν ως υπερασπιστές της στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, μόνο και μόνο για να βοηθηθεί ο Αλέξης να πάρει κανα 0.5% παραπάνω σε καμιά δημοσκόπηση**, τα λόγια περιττεύουν...

* (Ξανα)διαβάστε, υπό το πρίσμα των επισημάνσεων της παρούσας ανάρτησης, το αλλιώς εξίσου ακατάληπτο με το εδάφιο Δελαστίκ άρθρο "Εκρηκτική η αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ!" που δημοσιεύτηκε στο συριζαϊκό alterthess μετά τη δολοφονία Φύσσα. Θα καταλάβετε πολλά.
** Βλέπετε αποκαλυπτικά σχόλια του υποτίθεται Ανταρσυώτη "Γιάννη" στο Lenin Reloaded. Guess what, κι αυτός "αποπροσανατολισμό" είδε· όσοι δεν τα διαβάσατε, διαβάστε σε τι συνίσταται ο "αποπροσανατολισμός." 

57 σχόλια:

 1. http://left.gr/news/ta-arthra-toy-taki-fotopoyloy-kai-toy-giorgoy-delastik-poy-athoonoyn-nazistiko-morfoma

  Άρθρο του Ψαρρά για Δελαστίκ και Φωτόπουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτά είναι!
   Να ξεφτιλίζεσαι ως Δελαστίκ να τους δώσεις το μισό τα εκατό στις δημοσκοπήσεις, και αυτοί να σε κράζουν και από πάνω!
   Αχαριστία ή ξεφτίλα;

   Διαγραφή
  2. Ακόμα περιμένουμε ΕΝΑ επώνυμο στέλεχος της Ανταρσύα να πάρει θέση για το άρθρο Δελαστίκ....Το "Έθνος" τον άδειασε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ των υπερεπαναστατών κάθεται και χάσκει περιμένοντας να ξεχαστεί το όνειδος...

   Διαγραφή
  3. Εσενα γιατι δεν σε προβληματιζει οτι τον αδειασε το υπεραστικο 'Εθνος' του Μπομπολα;(Καποια blogs λενε οτι τον εδιωξε κιολας) ; Μηπως πρεπει να κανεις λιγο πιο συνθετη την οπτικη σου;
   Παραθετω μια αλλη αποψη http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7807

   Genhevicious

   Διαγραφή
  4. Πιο σύνθετη από την οπτική μου; Διάβασες πολλά κείμενα σαν το 'Προς μια μεθοδολογία της πολιτικής ανάλυσης' δηλαδή;

   Έχοντας, εικάζω, ΔΙΑΒΑΣΕΙ το κείμενο αυτό (μέρη 1 ως 3) για εξήγησέ μου τι θα ακριβώς θα έπρεπε να με προβληματίζει σε συνάρτηση με το Έθνος και τον Δελαστίκ (ή για να σου δώσω εγώ άλλα παραδείγματα, σε σχέση με την Άντα Ψαρρά και τον Δελαστίκ, ή σε σχέση με τον Δημήτρη Ψαρρά και τον Δελαστίκ);

   Έχω περιέργεια.

   Διαγραφή
  5. Δυστυχώς η καραμέλα "είμαι επαναστάτης γιατί ξεκατινιάζομαι με τον πρετεντέρη" έχει λιώσει πλέον. Φτάσαμε στο να σας την βγαίνει απ'τα αριστερά ο μπόμπολας.

   Τώρα για την σύνθετη οπτική του "νεοταξικού φασισμού του 4ου Ράιχ" τι να πω, πολύ ψαγμένο χιούμορ, εγώ αδυνατώ να το κατανοήσω.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  6. Ναι, ήρωας ο Δελαστίκ κιόλας...

   Διαγραφή
  7. Θα επρεπε να σε προβληματιζει γιατι το εθνος παει να την βγει απο 'αριστερα' στο Δελαστικ..
   Ειναι προφανες νομιζω οτι τωρα, ενω ηδη βρισκομαστε σε μια περιοδο που το επισημο ιδεολογημα ειναι η θεωρια των δυο ακρων, το αστικο κρατος επιδιωκει να κανει πραξη την επιθεση στα 'ακρα', με απωτερο στοχο την επιθεση στην αριστερα φυσικα.. Οπως εγραψε και ο Δελαστικ στο δευτερο αρθρο ('γιατι ενοχλει'..) ο Βοριδης αναρωτηθηκε αν το ΚΚΕ ανηκει στο συνταγματικο τοξο.. Το γιατι εντεινεται τωρα αυτο ειναι αλλο ερωτημα.

   Δεν ειναι ηρωας ο Δελαστικ, αλλα ηταν η τραγικη η επιθεση απο παντου.
   Συμφωνω απολυτα με τις μαρξιστικες αναλυσεις του φασισμου που καταδεικνυουν την διασυνδεση φασισμου με κεφαλαιο, αλλα δεν δοθηκε βαρος στην σχετικη αυτονομια του φασισμου. Εκει εδωσε , εστω με το δικο του τροπο, ο Δελαστικ.
   (Εχω απαντησει σε καποια επιμερους στο προς μια μεθοδολογια 1 και 2)

   Genhevicious

   Διαγραφή
  8. Επισης. Βγηκε καποιος απο Ανταρσυα και εγραψε αυτα: http://mao.gr/alekosanagn/

   Genhevicious

   Διαγραφή
  9. Δεν υπάρχει ούτε σχετική ούτε απόλυτη αυτονομία του φασισμού από το κεφάλαιο,εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. Ο Δελαστίκ δεν είναι χτεσινός ούτε άσχετος, οπότε ελέγχεται αυστηρότερα.

   Διαγραφή
  10. Δεν βλέπω κανένα λόγο να με προβληματίζει ότι το Έθνος πάει να την βγει από αριστερά στον Δελαστίκ. Ούτε το Έθνος ούτε ο πρώην υπάλληλος του Έθνους έχουν κάτι να κάνουν με την δική μου πολιτική αντίληψη. Με ενδιαφέρει συνεπώς το τι κάνουν μεταξύ τους όσο με ενδιαφέρει τι κάνει ο Λαφαζάνης με τον Τσίπρα και ποιος βγαίνει αριστερά σε ποιον. Δηλαδή καθόλου.

   Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό; Καιρός ήταν να ξεσκεπαστεί ο καθαρά σοσιαλσωβινιστικός χαρακτήρας της ψευδεπίγραφης αριστεράς που πουλά, και καλό μόνο κάνει αυτό. Από κει και πέρα, δεν θα πεινάσει. Σε τόσα σκουπιδοέντυπα προσφέρει τις υπηρεσίες του.

   Διαγραφή
  11. Και βέβαια προβληματιζόμαστε με τον "αντιφασισμό" των ημερών, γι'αυτό και σας μουτζώνουμε και με τα δυο χέρια.

   Οι μόνοι που δεν προβληματίζεστε από τίποτα είστε εσείς, "το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας". Τα'χετε όλα λυμένα σε αυτό τον τομέα, όπου η επαναστατικότητα του καθενός καθορίζεται από το τι θα πουν ο πρετεντέρης κι ο παπαχελάς για αυτόν/αυτήν (φαν της παπαρήγα κι οι δύο, μην ξεχνιόμαστε -- το λέει κι ο άλλος ογκόλιθος της πολιτικής ανάλυσης, ο αρθρογράφος της καθημερινής πιπι). Πώς αλλιώς θα βγει συστημικό το κκε; Με βάση το τι κάνει στους εργασιακούς χώρους όπου ακολουθείτε τους συριζαίους και τους εδεσσαϊκούς που σκούζουν για το πουλημένο παμε;

   Μόνο τυχαία δεν είναι τα κολλητηλίκια σας με τον κάθε αριστεροακροδεξιό (καπετάν αλέκος), αναμενόμενη την θεώρησα την αναλυσάρα δελαστίκ, και αναμενόμενο θεωρώ το ότι πλέον προσπαθείτε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 2. Καταλαβαίνω τη σύγχυσή σου με τους καπηλευτές ενός θανάτου αλλά πιστεύω πως δεν ταιριάζει με την αισθητική σου αυτός ο τίτλος. Θα μου πεις πως είναι επιγραμματικά όσα ο Δελαμπλιάξ έγραψε...μπατ στιλ

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Well, αυτό ακριβώς είναι το point. Το πραγματικό περιεχόμενο όλων αυτών των μπουρδουκλεμέ "επιχειρημάτων" των διόσκουρων της συμφοράς είναι αυτό που λέει ο τίτλος. Δεν φταίω εγώ για την χυδαιότητα της πραγματικότητας, ζητήστε το λογαριασμό από την πραγματικότητα και από αυτούς που τη δημιούργησαν.

   Διαγραφή
 3. Εκτός θέματος, αλλά δεν άντεξα, με συγκίνησαν τα παλιόπαιδα...

  http://www.tvxs.gr/news/ellada/d-daskalopoylos-i-theoria-ton-dyo-akron-einai-epikindyni-kai-antidimokratiki

  Σεβέκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επόμενο ήταν http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7435234&publDate=14/5/2013

   Διαγραφή
 4. http://www.enikos.gr/politics/177551,BINTEO-Mixaloliakos:_Mporoyme_na_phgaino.html

  "Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση ανάγκης συνεργασίας του κόμματος του με το ΚΚΕ αλλά και τη ΝΔ, αν αυτή απαλλαγεί από το μνημόνιο."

  Πιο προβοκάτορας,πεθαίνεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Της μεγάλης σχολής Πλεύρη:

   http://www.iefimerida.gr/news/54967/κώστας-πλεύρης-καλύτερα-να-ψηφίσετε-κκε-παρά-την-χρυσή-αυγή

   Διαγραφή
  2. Περί "ενικού" και Ν.Χ.
   "Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση ανάγκης συνεργασίας του κόμματος του με το ΚΚΕ αλλά και τη ΝΔ, αν αυτή απαλλαγεί από το μνημόνιο."!!
   Οι ηγετικές θέσεις σε δελτία ειδήσεων στοιχίζουν. ΠΡΈΠΕΙι να δειχνει κανεις πίστη στο σύστημα. Ναι, μεγαλύτερη από πριν.
   ΚΟΚΚΙΝΟΣ

   Διαγραφή
 5. Άσχετο: υστερικό τρολλάκι στο "σφυροδρέπανο": fano flow

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε δεν είναι και άσχετο ακριβώς...

   Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο, όταν τσαντίζονται γίνονται φουλ πασόκοι πάντως, 80'ς πασόκοι όχι αστεία...
   Εκδηλωθείτε και να θυμάστε τι λέγατε όταν θα ζητάτε "ενότητα". Το έγραψα κι αλλού, η κατρακύλα τους από τη στιγμή που έσκασε για τα καλά η κρίση είναι ατελείωτη...

   Διαγραφή
  3. Rolling stones Pedro rolling stones ....

   Giorgio laser

   Διαγραφή
  4. Με μη νευτώνια υγρά και άλλες "φυσικές" αηδίες επιτίθενται στο ΚΚΕ οι "Φυσικοί" πειραματικοί...
   Όλα τα βρίζω, όλα τα μαχαιρώνω, τι κερδίζω;

   Φυσικός

   Διαγραφή
 6. http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82

  τα παπαγαλάκια κάνουν πάρτι ..

  Giorgio Lazer

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επίσης απο την Athens voice 2 χαρακτηριστικά αποσπασματα απο αρθρο του Ν.Γεωργιάδη με τίτλo:
  ''THE DARK SIDE OF THE DAY.''

  ''Στην κάτω Πλατεία το «χαρμάνι» ήταν πολυπλοκότερο. Πασόκοι που απώλεσαν τα «κεκτημένα», Κνίτες που έχασαν τον μπούσουλα, Συριζαίοι που αναθάρρησαν, ανένταχτοι, άψητοι της Αριστεράς που είδαν φως και μπήκαν ή, καλύτερα, άκουσαν φωνή και εισήλθαν για το χαβαλέ.''

  και πάρακατω:

  Έτσι λειτουργούν διαχρονικά τα δύο συστήματα της συλλογικής μυθοπλασίας των οποίων η τακτική εδράζεται στο λαϊκισμό. Πρόκειται για το φαιό και τον ερυθρό φασισμό. Για να εξηγούμεθα ώστε να μην παρεξηγούμεθα, η αναφορά στοχεύει τον Ναζισμό και τον Σταλινισμό.

  petroulas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος είναι αυτός ο Γεωργιάδης?
   Πόσο γλυκά είναι αυτά τα fucked χρήματα που τα πουλάνε όλα για ένα πενταευρω?

   Johngr1973

   Διαγραφή
  2. Γνωστή μούρη φίλε μου:
   http://www.athensvoice.gr/contributor/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

   petroulas

   Διαγραφή
 8. Ποιες κινητοποιήσεις; Ώστε δεν παρατηρήσατε ούτε το 90% της απεργίας των καθηγητών τις πρώτες μέρες; Ούτε τις τεράστιες πορείες; Λοιπόν, ούτε τα αστικά ΜΜΕ τις παρατήρησαν. Τι σύμπτωση, έ; Αλήθεια, τι παιχνίδι παίζετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό είναι το "όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης"; Η νέα απεργία-φιάσκο των καθηγητών;

   Να σου πω τι παιχνίδι παίζουμε ευχαρίστως. Παίζουμε το παιχνίδι "δεν κάνουμε λοβοτομή για να σου αρέσουμε, κράτα την για την πάρτη σου".

   Διαγραφή
  2. Σκότωσαν τον Φύσσα γιατί έγινε απεργία μιας μέρας στα γυμνάσια -- σε όσα έγιναν.

   Είστε για Δρομοκαϊτειο εντελώς.

   Διαγραφή
  3. Ε ξέρεις τώρα...είμαστε με το Σαμαρά και άλλα τέτοια ωραία...Ο "αριστερός ψάλτης της δεξιάς", ο GAP τώρα δικαιώνεται.

   Διαγραφή
  4. από το "όλη η Ελλάδα" μέχρι "το 90% των καθηγητών" υπάρχει μια απόσταση.
   όταν τη διανύσετε, Αδαμαντία, ίσως αποκτήσετε κάποια επαφή με την πραγματικότητα.

   πίκατσου

   Διαγραφή
  5. Πέραν της "αυγής" και των αστικών μμε, να ρίχνεις καμιά ματιά σε 902.gr και ρίζο, εκεί δεν ασχολήθηκαν μόνο με την πρώτη μέρα της απεργίας αλλά και με τις υπόλοιπες (τις οποίες θάψατε κανονικότατα και μετά βγήκατε στα κεραμίδια να πουλήσετε επαναστατιλίκι).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  6. Εδώ μιλάμε για την επίθεση στο Πέραμα και τη δολοφονία του Φύσσα στην Αμφιάλη. Το να θέλει οποιοσδήποτε να επιβάλλει να μιλήσουμε για ό,τι του καπνίσει επειδή δεν του αρέσει που όταν αναδύθηκε τελικά η "αντιφασιστική πάλη" αυτός ασχολούνταν με ποσοστά δεν θα γίνει ανεκτό.

   Άντε γιατί το παραγαμήσανε ορισμένοι πλέον. Το καταλάβαμε ότι στραβώσατε που είστε ανύπαρκτοι παντού, μην ανησυχείτε.

   Διαγραφή
  7. Πολύ βρόμικο παιχνίδι παίζουμε, Αδαμαντία: όταν οι φασίστες σκοτώνουν εργάτες και αντιφασίστες, δε μετράμε τα ποσοστά δημοσκοπήσεων πριν και μετά το φόνο, μιλάμε για το τι είναι ο φασισμός και πώς θα τον τσακίσουμε. Περίεργο, ε;
   Έφη Α.

   Διαγραφή
  8. Είχαμε τους μπαχαλάκηδες, τώρα έχουμε και τους μπακαλάκηδες, λογιστάκοι του τρόμου. Μα καθόλου δεν ντρέπονται ρε γαμώτο;
   Έφη Α.

   Διαγραφή
  9. Όχι, εγγυημένα. Αδίστακτοι και έτοιμοι για όλα μπροστά στη "καρέκλα",όλοι.

   Διαγραφή
  10. Εγώ δε μπορω να καταλάβω μιλαμε για διαφορετικούς πασοκους ? Ε συριζαιους ήθελα να πω , αναλόγως το συνθικων ο συνασπισμός τοτε Σύριζα τώρα πέρναγε απο το ροζ στο πρασινο μια τουφεκιες στον αέρα συνδικαλιστικά , αλλά λογια να αγαπιόμαστε στη βουλή ε τώρα που μάζεψαν όλοι τη Σάρα τη Μάρα και τα παπαγαλακια του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεσαλωσει εγώ αναρωτιέμαι τη θα διαβαζαμε αν υπήρχε ιντερνέτ και μπλογκς την εποχή του Μάαστριχτ ....

   Giorgio lazer

   Διαγραφή
  11. "Koukos 21· Top Commenter (signed in using Hotmail)
   Το κίνημα και ο λαός δεν κερδίσαν ποτέ τίποτα με κολπάκια..πόσο μάλλον εκλογικά...
   Το να λέμε οτι αν συνεργαζόταν η αριστερά στις μονοεδρικές θα έπερναν συνολικά τα κόμματα της αριστεράς μεγαλύτερο ποσοστό υποτιμάει πάρα πολύ τον κόσμο...Και για μένα έχει πολυ μεγαλύτερη σημασία να έχει μεγάλο ποσοστό το ΚΚΕ που μιλάει για σοσιαλισμό από κόσμο που το ψήφισε συνειδητά γι'αυτα που λέει παρά μια αριστερη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την υπάρχουσα πολιτική (δεν ξέρω αν αυτό θέλει, το σιγουρο είναι ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς στα πλαίσια αυτού του συστήματος και το σύστημα ανατρέπεται με αγώνα όχι με εκλογες).
   υ.γ. η γελοιότητα σας ρε σείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αγγίξει δυσθεώρητα ύψη...
   Reply · 1 ·
   · April 17, 2012 at 8:39am

   Αδαμαντία Κεραμειδά · Top Commenter
   Δεν μπορεί να κάνει τίποτε μια αριστερή κυβέρνηση; Σοβαρά; Άρα δεν μπορεί να κάνει τίποτε και μια αριστερή αντιπολίτευση. Τότε γιατί ζητάει το ΚΚΕ ψήφο για να είναι ισχυρή αντιπολίτευση; Κοροϊδεύει το λαό; Τι μπορεί να κάνει ως αντιπολίτευση που δεν μπορεί να το κάνει ως κυβέρνηση; Παραδίνομαι! Αλλά θα το ξανασκεφτώ και δε θα πω ότι η γελοιότητα του συλλογισμού σου αγγίζει δυσθεώρητα ύψη."

   Αγαπητή Αδαμαντία, για μία ακόμη φορά το ΚΚΕ και αυτό το Blog ειδικά ακύρωσαν άλλη μία επανάσταση που θα γινόταν μέσω των ποσοστών απεργίας των καθηγητών.
   Στο tvxs τα υπόλοιπα: "μετά τις πλατείες το ΚΚΕ πουλάει και τις απεργίες"

   αλπο

   Διαγραφή
  12. Απ' το TVXS έρχεται η Κεραμιδά;

   Καλό επίπεδο έχει συγκριτικά. Έχει και πολύ χειρότερα εκεί,

   Διαγραφή
  13. "το 90% της απεργίας των καθηγητών τις πρώτες μέρες" αναπαράγεται στο ορθόν:
   "το 90% της απεργίας των καθηγητών την πρώτη μέρα"
   Κυρία Αδαμαντία έχει μία "μαθηματική" διαφορά, δεν νομίζεται;

   Αλήθεια, εσείς "μπορέσατε" να απεργήσετε όλες τις μέρες;
   Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, μην απαντήσετε. Δείτε πως απαντούν αυτοί οι αχρείοι ΠΑΜΙΤΕΣ σε μία άλλη κυρία όταν την πήραν χαμπάρι.
   "Ξέρουμε ότι μια απεργία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, φόβος, σοβαρές δυσκολίες οικονομικές.
   Η απεργία θέλει απεργούς με διακοπή της εργασίας, όχι ρεπό και άδειες ασθενείας. Θέλει συνδικαλιστές στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με προσωπικές θυσίες, ανιδιοτέλεια, αυτοθυσία, στοιχεία που δεν τα έχετε κα Κοντογιάννη αλλά ούτε πρόκειται να τα αποκτήσετε. Θέλει εργάτες στους δρόμους και όχι αντιπροσωπείες σε συγκεντρώσεις.
   Προϋποθέτει πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, γενικές Συνελεύσεις, αποφάσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
   Απαιτούνται μέτρα προστασίας της απεργίας, περιφρούρηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, άμυνα απέναντι σ’ όλων των ειδών τις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας."

   αλπο

   ΥΓ. "Αλήθεια, τι παιχνίδι παίζετε;" ρωτούσατε. Μα πως το βρήκατε; Ακριβώς έτσι λένε το παιχνίδι που παίζουμε: ΑΛΗΘΕΙΑ

   Διαγραφή
 9. ts ts.
  Τακτικισμοί
  Οι συνδικαλιστές στο Πέραμα ήταν του ΠΑΜΕ και ο νεκρός εργατόπαιδο; θα το παίξω διπλή παραλλαγή και θα πω πως μας αποπροσανατολίζουν από τις κινητοποιήσεις.

  Την μοτοπορεία - που δεν την είπε ποτέ "πολιτοφυλακή" το Κόμμα - όταν την λιανίσανε, ο 902 πως έβαλε την είδηση;

  Μήτσος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. “Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τον καπιταλισμό, δεν πρέπει να μιλάει για τον φασισμό”.
  Χορκχάιμερ-πιο επίκαιρος από ποτέ- δια στόματος Πι.Πι:

  «Ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και εκ των ιδρυτών της Σχολής της Φραγκφούρτης, Μαξ Χορκχάιμερ, είπε κάποτε: “Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τον καπιταλισμό, δεν πρέπει να μιλάει για τον φασισμό”. Και μάλλον δεν μπορεί να κατηγορηθεί για υποτίμηση της φασιστικής απειλής… [TRASH:-την τελευταία παράγραφο να την θεωρήσουμε αυτοκριτική του Π.Π. που σε δύο σελίδες word δεν βρίσκεί χώρο για την λέξη «καπιταλισμός» ούτε μία, αλλά αντίθετα βρίσκει για να παραβάλει έξι φορές την λέξη μνημόνιο;]»

  http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8793.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπουρδουκλεμέισον και άγιος ο Θεός. Πετάμε κι έναν σέκοντ-χεντ Μπρεχτ και κάνουμε το μαρξιστικό μας χρέος για να μπορούμε μετά να το ρίξουμε απρόσκοπτα στο Λιβάνη*

   *Επικερδείς εκδόσεις σοφτ πορν και μνημονιολογίας

   Διαγραφή
  2. Ο Αριστερός Π.Π. δίνει μαθήματα στους Αριστερούς.
   Fightclub φάση.

   Διαγραφή
  3. Απ' ότι βλέπω, γνωρίζει μέρες δόξας ο Χορκχάιμερ. Να 'χει διαβάσει άραγε το άρθρο του Χορκχάιμερ που περιέχει τη φράση ο Π. Παπακωνσταντίνου ή να ξέρει μόνο το τσιτάτο; Για καλό και για κακό δίνω λινκ- δυστυχώς στα γερμανικά, δεν το βρήκα στα ελληνικά ή στα αγγλικά ον-λάιν.

   Διαγραφή
  4. "για να μπορούμε μετά να το ρίξουμε απρόσκοπτα στο Λιβάνη*

   *Επικερδείς εκδόσεις σοφτ πορν και μνημονιολογίας"

   Έχουμε νεότερα κι απ' αυτό το μέτωπο. http://redflyplanet.blogspot.com/2013/09/blog-post_2787.html

   Διαγραφή
  5. ΔΕΝ υπάρχει καπιταλισμός λέμε.
   Οπότε για όλα φταιν οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες.

   Διαγραφή
  6. Γκόμενες

   Εμείς η μεσαία τάξη
   είμεθα η μόνη τάξη
   με έντιμη συνείδηση εθνική.
   Παρασυρόμενοι όμως απΆ τις άλλες τάξεις
   στα νοήματα και στις πράξεις
   δίνουμε χροιά πολιτική.
   Ε, για όλα φταίνε οι γκόμενες,
   οι πρώην και οι επόμενες,
   ανώνυμες και επώνυμες και γενικώς!

   Και όπως είναι φυσικό η μεσαία τάξη
   θέλει και εκείνη λιγάκι να διατάξει,
   να γίνει άρχουσα δηλαδή!
   Στην κλειδαρότρυπα σκυμμένη
   και το χέρι στην τσέπη,
   χρόνια τώρα περιμένει και βλέπει,
   όμως την εμποδίζει ένα κλειδί!
   Και τούτο εδώ είναι ένα μικρό παιδί
   που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά,
   για να τρομάξει αυτό τον κύριο
   που καπνίζει το τσιμπούκι του και γκούχου γκουχ
   και που ρωτάει το μηχάνημα
   που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές:
   ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες,
   οι πρώην και οι επόμενες,
   ανώνυμες και επώνυμες γενικώς!

   Και τον δικό μου τον καημό τώρα ποιος να τον μάθει
   που έχω κάτσει πάνω σε ένα αγκάθι
   και τη βρίσκω κάπως μαζοχιστικά;
   Όλα ωραία και στο βάθος κήπος
   πληροφορίες; Κίτρινος ο τύπος
   και νομίζω πως τη βάψαμε κανονικά!
   Και τούτη δω η εφημερίδα
   μοιάζει τέντα στην αυλόπορτα
   που σκιάζει το μικρό παιδί
   που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά,
   για να τρομάξει αυτό τον κύριο
   που καπνίζει το τσιμπούκι του και γκούχου γκουχ
   και που ρωτάει το μηχάνημα
   που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές:
   ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες,
   οι πρώην και οι επόμενες,
   ανώνυμες και επώνυμες γενικώς!

   Το να λέει όμως κανένας την αλήθεια
   είναι μια πολύ κακή συνήθεια
   που αν την έχεις την πληρώνεις κάπως ακριβά...
   Αλλά από δω παιδιά αρχίζει άλλη ιστορία,
   άλλο κεφαλαίο και στην ουσία
   κάτι τέτοια δε λέγονται τραγουδιστά.
   Και ιδού εγώ μονάχος,
   αγκαλιά με την κιθάρα μου
   να τραγουδάω για την εφημερίδα,
   τέντα στην αυλόπορτα
   που σκιάζει το μικρό παιδί
   που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά
   για να τρομάξει αυτό τον κύριο
   που καπνίζει το τσιμπούκι του και γκούχου γκουχ
   και που ρωτάει το μηχάνημα
   που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές:
   ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες,
   οι πρώην και οι επόμενες,
   ανώνυμες και επώνυμες γενικώς.

   Στίχοι-μουσικοί:Δήμος Μούτσης

   Διαγραφή
 11. Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω το σύνολο του κειμένου του Π.Π., διότι ο αρθρογράφος επιχειρεί (όπως άλλωστε συνηθίζει) μια κριτική ανακεφαλαίωση της πολιτικής κατάστασης της περιόδου που διανύουμε, αλλά χρησιμοποιεί τα στοιχεία που διαθέτει με τρόπο "προκατειλημμένο" και τέτοιο που να ταιριάξουν στο "παζλ" που έχει ήδη στο μυαλό του, του οποίου η αποκαλυπτόμενη εικόνα, δια χειρός Π.Π., είναι, στο τέλος, απαραίτητο να αποδεικνύεται άκρως "διδακτική" για τον αναγνώστη, αν και άχρηστη στις προβλέψεις της, όπως έχει αποδειχτεί επανηλημμένα. Γενικά, τα τελευταία χρόνια ο Π.Π. προτείνει ως κύριο πιάτο πολιτικής ανάλυσης τη σαλάτα, απολαυστική, διαιτητική και δροσιστική. Το "μυστικό" του είναι στη "σως" προετοιμασμένη στη βάση συνταγών με ιστορικές-πολιτικές αναλογίες. Έτσι λοιπόν γράφει στο παρόν κείμενο:

  "Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για καλά οργανωμένη εκστρατεία, σχεδιασμένη με βάση τη “στρατηγική της έντασης” που ακολουθήθηκε στην Ιταλία της δεκαετίας του '70 και της οποίας την κορύφωση πιθανότατα δεν έχουμε δει ακόμη. "

  Η στρατηγική της έντασης στην Ιταλία της δεκαετίας του '60 και του '70, σε γενικές γραμμές είχε τα εξής χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

  1) Μικρές φασιστικές ομάδες που δρούσαν σε καθεστώς παρανομάις και βρίσκονταν είτε στο περιθώριο του νεοφασιστικού κόμματος (MSI) είτε φέρονταν να είναι ιδεολογικά αντίθετες στον "κοινοβουλευτισμό" του, συστηματικά και σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας και με την κάλυψη της CIA, εκτελούσαν τρομοκρατικές ενέργειες με χρήση ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών σε δημόσιους χώρους (πλατείες, κτίρια και βαγόνια γεμάτα κόσμο ) με σκοπό να προκαλούνται δεκάδες αθώα θύματα.

  2) Των επιθέσεων αυτών ακολουθούσε πογκρόμ στους χώρους των αναρχικών και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μέλη των οποίων χρεώνονταν κατ'αποκλειστικότητα την ευθύνη για τα μακελιά, ενώ εκατοντάδες αγωνιστές βρίσκονταν υπό διωγμό. Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά ήταν σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική ενσωμάτωσης του ΚΚΙ. Το ΚΚΙ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υποστήριξε την εκδοχή που πλάσαραν οι διωκτικοί μηχανισμοί και σε μερικές υπερθεμάτισε με αισχρότητα.

  3) Φασιστικές επιθέσεις με στόχο τη δολοφονία πραγματοποιούνταν με μαφιόζικο τρόπο και με σκοπό να κλείσουν ενοχλητικά στόματα. Πλείστα από αυτά τα εγκλήματα δεν έφτασαν ποτέ στις δικαστικές αίθουσες, αν μάλιστα δεν τέθηκαν επειγόντως στο αρχείο.

  4) Από τις αρχές του 70 και ύστερα παρουσιάζονταν φαινόμενα με αιματηρά ξεκαθαρίσματα μεταξύ μερίδων του εξωκοινοβουλευτικού χώρου και των φασιστών του MSI και των περιχώρων του με πρωτοβουλία μια του ενός και μια του άλλου.

  5) Το MSI διατηρούσε μια σφριγηλή και συντεταγμένη εκλογική μάζα που απέδιδε ποσοστά που κάποια στιγμή άγγιξαν το 10%.
  Δεν παρατηρούνταν, όμως, "μαζικές επιδρομές τιμωρίας" (όπως εκείνες που λάμβαναν χώρα πριν το 1923). Οι φασίστες είχαν βάλει τις παντόφλες τους και απολάμβαναν τα οφέλη της μεταπολεμικής οικονομικής έκρηξης.

  6) Εκείνη την εποχή στην Ιταλία πολλοί εκ της μάζας των πρώην φασιστών είχαν υποστεί μόνιμη μεταλλαγή και είχαν επανδρώσει τον παράδοξα σύνθετο μηχανισμό των φραξιών του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που εξασφάλιζε σε όλους ευκαιρίες και μάσα και στους εκλογείς τις γνωστές ευκαιρίες του πελατειακού κράτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Όλα αυτά, το τονίζω, συνέβαιναν στην Ιταλία της οικονομικής ανόδου, της -σχεδόν- πληρους απασχόλησης, της ανάπτυξης πολύπλευρων κινημάτων και τάσεων με "προοδευτικό-αστικό" χαρακτήρα που παρουσίαζαν πειστικά την ανάγκη για ευρείες μεταρρυθμίσεις στον ιστό της κοινωνικής ζωής, ο ρατσισμός ήταν έννοια άγνωστη και τα ταμπού για τον πραγματικό, εγκληματικό χαρακτήρα της φασιστικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής τα έσπαζαν αστοί ιστορικοί. Τα πολυάριθμα και μαζικά συνδικάτα στο βιομηχανικό βορρά ελεγχόμενα απο το ΚΚΙ, αν και έπαιζαν οπορτουνιστικό πολιτικό ρόλο, είχαν κατορθώσει να επιβληθούν ως αντιπρόσωποι και των εργατών του Βορρά και των μεταναστών του νότου. Οι τελευταίοι, μέχρι τις αρχές του '60, ήσαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας και σκλάβοι πρώτου βαθμού. Αυτή η κατάσταση δεν υφίστατο την εποχή της έκρηξης της παρα-κρατικής τρομοκρατίας. Αντίθετα από τις αρχές του 1970 κι έπειτα βελτιώνονται σχετικά οι συνθήκες στη φάμπρικα και σημειώνεται μικρή αύξηση στον πραγματικό μισθό.

  Πού εντόπισε, λοιπόν, ο Π.Π. κοινά συστατικά ιστορικής αναλογίας μεταξύ της Ιταλίας του '70 και της Ελλάδας του 2013?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ψιλά γράμματα είναι αυτά που λες Jose, που δεν βοηθάνε καθόλου μα καθόλου στο συμπέρασμα που θέλουμε να καταλήξουμε.

   Μιας και πιάσαμε όμως Π.Π., που ο Αντώνης τον σαμποτάρει συστηματικά στο blog του γιατί τα λέει απλά και ωραία σαν παραμύθι, και αφού αντιπαρέλθουμε το «βάθος» της ανάλυσής του για τα αίτια της εμφάνισης της Χ.Α. στο προσκήνιο, εγώ δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοεί και που το πάει με το θέμα της Αριστεράς, που είναι και ο καημός του και υποτίθεται είναι ένα θέμα που το κατέχει:

   «Και τώρα; Ασφαλώς [?!?!?!] η Αριστερά θα στηρίξει κάθε μέτρο της κυβέρνησης εναντίον των φασιστοειδών, έστω κι αν αυτό έρχεται με τραγική καθυστέρηση, χωρίς να σταματήσει στιγμή, όμως, να έχει στην πρώτη γραμμή την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης [σα να δίνει ευχή και κατάρα]. Μιας κυβέρνησης, που ανέχτηκε το νεοναζισμό, συντήρησε συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξή του και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ότι εννοεί έστω και τώρα να τον τσακίσει μέχρι τέλους κι όχι απλώς να του υφαρπάξει ψήφους για να διασωθεί η ίδια απέναντι στους βασικούς εχθρούς της, το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά [όπως θα μας πει όμως αμέσως πιο κάτω, δεν είναι βέβαια όλη η Αριστερά εχθρός…].
   […]
   Το ΚΚΕ εσωτερικού πλήρωσε πανάκριβα τη γραμμή της “Εθνικής Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Ενότητας” που μετέτρεψε μια πτέρυγα του αριστερού κινήματος σε ουρά του καραμανλισμού, την επαύριο της μεταπολίτευσης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν μαχόμενες αριστερές δυνάμεις σήμερα (και δεν εννοούμε, βέβαια, τη ΔΗΜΑΡ) [σημειωτέον αυτό το λέει ο ΠΠ όχι εγώ] οι οποίες θα επαναλάμβαναν, κάτω από την πίεση του αντιπάλου, παρόμοια τραγικά λάθη, τα οποία δεν θα ήταν μόνο αυτοχειριαστικά για την Αριστερά, αλλά και θα αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν το ίδιο το νεοφασιστικό φαινόμενο.»

   Δεν ξέρω ποια ήταν τότε « ..η γραμμή της “Εθνικής Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Ενότητας” που μετέτρεψε μια πτέρυγα του αριστερού κινήματος σε ουρά του καραμανλισμού,» αλλά απ’ ότι αντιλαμβάνομαι με τα λίγα που ξέρω τα 2 τελευταία χρόνια που παρακολουθώ την Αριστερά, δεν υπάρχει όριο, σύνορο, κόκκινη γραμμή, λεπτή γραμμή, χοντράδα, άβατο, ιερό και όσιο που δεν το έχει καταπατήσει εδώ και ένα χρόνο η καλή Αριστερά, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνουμε βέβαια την υπεύθυνη Αριστερά της ΔΗΜ.ΑΡ, πόσο μάλλον την σοσιαλιστική αριστερά του ΠΑΣΟΚ.

   Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου γιατί λέει ότι εμπιστεύεται ότι η Αριστερά αυτή τη φορά δεν θα επαναλάβει τα τραγικά λάθη του παρελθόντος.

   Εξυπονοεί ότι υπάρχουν και άλλα λάθη που δεν τα έχει κάνει ακόμα η Αριστερά?

   Διαγραφή
  2. @ EG:
   "Ψιλά γράμματα είναι αυτά που λες Jose"
   Τονίζω ότι αρκετά κείμενα του Π.Π. παρουσιάζουν σοβαρά μεθοδολογικά προβλήματα.
   Το ότι ο Π.Π. έχει αυταπάτες ή προσπαθεί να δημιουργήσει αυταπάτες σχετικά με την ύπαρξη "υγειών ζωνών " έντιμης πολιτικής σκέψης στους ηγετικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ, ή ότι επιχειρεί έναν παράξενο είδος "εισοδισμού" για να αποκτήσει ακροατές και συνομιλητές μεταξύ των στελέχών και των μελων του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι τετριμμένα ολοφάνερο. Το γεγονός ότι η "καθοδηγητικά πατρική γραμμή" του δεν πιάνει σε κανέναν (ούτε στους από "δω" ούτε στους από "κει") οφείλεται ΚΑΙ στο ότι τα επιχειρήματά του δεν έχουν συνοχή.

   Διαγραφή
  3. "Τονίζω ότι αρκετά κείμενα του Π.Π. παρουσιάζουν σοβαρά μεθοδολογικά προβλήματα."
   "τα επιχειρήματά του δεν έχουν συνοχή."
   ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.
   Και όσο αγράμματος να είσαι, όσο κουρασμένος και ταλαιπωρημένος χωρίς δυνατότητα για πολύ εμβάθυνση εε κάποια ώρα καταλαβαίνεις το κενό, την ασυνέχεια, την ρηχότητα και λες άει σιχτιρ μας ζαλίσατε τα @@@.

   Το ψιλά γράμματα ήταν ειρωνεία και βεβαίως όχι για σένα. Εσύ μια χαρά εξήγησες πόσο άστοχο ήταν αυτό που ισχυρίστηκε ελαφρά τη καρδία ο Π.Π. για να κάνει πιο εντυπωσιακό το άρθρο του.

   Διαγραφή
 13. Αυτά λένε ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Οσοι πιστοί διαβάσατε.

  "Δολοφονία κόντρα στην αντεπίθεση των αγώνων"
  http://www.narnet.gr/articles/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD

  TP

  ΑπάντησηΔιαγραφή