Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με κάποια σημεία στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για την γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ

Στην ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για την Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 20 του μήνα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και για τα εξής που έχουν σχέση με τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ: Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κολαούζοι τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιδόθηκαν σε μία ακόμα ανήθικη και συκοφαντική επίθεση, ότι τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «δεν θέλουν αγώνες» κι ότι «από κοινού με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ, δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση». Πρόκειται για αισχρή συκοφαντία για την οποία δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε. Στη Γ.Σ. των Προέδρων ανέντιμα ισχυρίστηκαν και το εξής: ότι η πενθήμερη απεργία δεν πέρασε επειδή δεν την ψήφισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που είναι πρόεδροι ΕΛΜΕ. Παραθέτουμε ένα – ένα τα στοιχεία και τους αφήνουμε στη κρίση των συναδέλφων: 
Α) Πρόκειται για επαίσχυντο ψέμα μιας και όλοι οι πρόεδροι ΕΛΜΕ, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ μετέφεραν, ως όφειλαν, αυτούσια την απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων. Συγκεκριμένα: ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, ΕΛΜΕ Φωκίδας, Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ψήφισαν τις 5νθήμερες (βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ).
Β) Αντίθετα, σε μια σειρά ΕΛΜΕ που έχουν αυτοδυναμία ή είναι πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπως στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στην ΕΛΜΕ Εύβοιας, στη Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, στην ΕΛΜΕ Λασιθίου, ήρθαν με απόφαση ΚΑΤΑ των 5νθήμερων (βλέπε πρακτικά ψηφοφορίας στο site της ΟΛΜΕ). Αν αυτές οι ΕΛΜΕ ψήφιζαν θα περνούσε η 5νθήμερη!
Γ) Ενημερώνουμε επίσης ότι για μια ακόμα φορά, μια σειρά πρόεδροι ΕΛΜΕ που πρόσκεινται στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ που εκπροσωπούσαν, - όπως το Μάη - και ψήφισαν με βάση την παραταξιακή τους θέση. Δηλαδή, ψήφισαν αυτό που τους είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (5νθήμερες επαναλαμβανόμενες) παρά το γεγονός ότι η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις (Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΜΕ Ξάνθης, ΕΛΜΕ Καστοριάς, ΕΛΜΕ Ροδόπης).
Δ) 5 ΕΛΜΕ ψήφισαν 5νθήμερες, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, χωρίς καν δηλαδή να γίνει Γενική Συνέλευση με απαρτία (Λήμνος, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Α’ Αιτ/νιας, Α Πέλλας)! Μιλάμε δηλαδή για πράματα και θάματα, για κόλπα ΣΥΡΙΖΑίικα, που νοθεύουν τη θέληση των συναδέλφων, και μετά ισχυρίζονται ότι είναι δύναμη ανασύνταξης του κινήματος! Πρόκειται για δύναμη αποσάθρωσης του κινήματος!
Σχετικά με το σημείο (Α) και μετά από έλεγχο των πρακτικών στον ιστότοπο της ΟΛΜΕ (το λινκ ανοίγει σε έγγραφο EXCEL με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας):

Η Α' ΕΛΜΕ Πειραιά ψήφισε υπέρ της πενθήμερης απεργίας με 10 ψήφους (10 έδρες).

Η Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ψήφισε υπέρ της πενθήμερης απεργίας με 5 ψήφους (5 έδρες).

Η ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης ψήφισε υπέρ της πενθήμερης απεργίας με 2 ψήφους (2 έδρες).

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας ψήφισε υπέρ της πενθήμερης απεργίας με 2 ψήφους (2 έδρες).

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τέλος, ψήφισε υπέρ της πενθήμερης απεργίας με 7 ψήφους (7 έδρες).

Κατά συνέπεια, εάν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ Α' Πειραιά, Αιτ/νίας, Κεφαλονιάς, Φωκίδας και Α' Θεσσαλονίκης πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ο ισχυρισμός είναι ακριβής. Παρακαλώ τους αναγνώστες να επιβεβαιώσουν εάν ισχύει αυτό, δίνοντας, αν είναι δυνατόν, τους σχετικούς αποδεικτικούς συνδέσμους.

Σχετικά με το σημείο (Β): 

Πράγματι, η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά ψήφισε κατά της πενθήμερης απεργίας με 2 ψήφους (2 έδρες).

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ψήφισε κατά της πενθήμερης με 10 ψήφους (10 έδρες).

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας ψήφισε κατά της πενθήμερης με 7 ψήφους (7 έδρες).

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου ψήφισε με 2 ψήφους υπέρ της πενθήμερης και είχε 2 λευκές ψήφους, συνεπώς δεν είχε πλειοψηφική απόφαση (4 έδρες).

Εάν, λοιπόν, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ Α' Πειραιά, Αιτ/νίας, Κεφαλονιάς, Φωκίδας και Α' Θεσσαλονίκης πρόσκεινται στην συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ή στις Παρεμβάσεις (Ανταρσύα), ο ισχυρισμός αυτός είναι επίσης ακριβής. Παρακαλώ τους αναγνώστες να επιβεβαιώσουν εάν ισχύει αυτό, δίνοντας, αν είναι δυνατόν, τους σχετικούς αποδεικτικούς συνδέσμους.

Σχετικά με το σημείο (Γ), δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω αυτή τη στιγμή την καταγγελία. Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω ότι η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ψήφισε υπέρ της πενθήμερης (8/8), η ΕΛΜΕ Ξάνθης υπέρ (6/6), Καστοριάς υπέρ (1/1), και Ροδόπης υπέρ (3/3). Αν κάποιος γνωρίζει τα σχετικά αποτελέσματα στις αποφάσεις αυτών των ΕΛΜΕ (και αν, ακόμα καλύτερα, έχει σχετικούς αποδεικτικούς συνδέσμους), θα μπορέσω να ελέγξω αν ισχύει το ένα σκέλος της καταγγελίας. Το άλλο σκέλος μπορεί να ελεγχθεί αν διατεθούν στοιχεία σχετικά με το αν η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ή οι Παρεμβάσεις είναι αυτοδύναμες ή αποτελούν πρώτη δύναμη στις συγκεκριμένες ΕΛΜΕ.

Τέλος, σχετικά με το σημείο (Δ), αναζητούνται στοιχεία για το αν οι ΕΛΜΕ Λήμνου, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας Α' Αιτ/νίας και Α' Πέλλας δεν πραγματοποίησαν ΓΣ με απαρτία. Καθώς η ΕΛΜΕ Α' Αιτ/νίας εκπροσωπείται, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, από το ίδιο, θα θέλαμε διευκρινήσεις για το αν πρόκειται για τυπογραφικό (και εννοούν τη Β/ Αιτ/νίας, που ψήφισε επίσης υπέρ της πενθήμερης) ή για το γιατί δεν πραγματοποιήθηκε ΓΣ με απαρτία.

18 σχόλια:

 1. στην α ελμε πειραια κ στην ελμε κεφαλληνιας πρωτη δυναμη ειναι το παμε για τις υπολοιπες δεν γνωριζω
  εκπαιδευτικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το α) και το β) (και φαντάζομαι χωρίς όμως να ξέρω και το Δ) ) ισχύουν και δεν αποδεικνύουν τίποτα σε σχέση με την καταγγελία καθώς όλοι οι πρόεδροι είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν την απόφαση της ΓΣ ή του ΔΣ. η μόνη αξιόλογη καταγγελία λοιπόν ως προς το τυπικό κομμάτι είναι το Γ) λοιπόν που δεν έχω πληροφορίες για το αν ισχύει

  g

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ώπα!

   Αν ισχύει το (Α) τότε ψευδώς κατηγορήθηκε το ΠΑΜΕ ότι σαμπόταρε την πενθήμερη, και αυτό είναι κομμάτι της καταγγελίας του. Ότι λασπολογήθηκε.

   Αν ισχύει το (Β), τότε παραμένει μυστήριο γιατί κατηγορείται το ΠΑΜΕ για κάτι που, εφόσον μετέφεραν αποφάσεις ΕΛΜΕ, έκαναν και οι άλλοι.

   Για το (Γ) και (Δ) δεν έχω πληροφορίες.

   Διαγραφή
  2. Εννοείται ότι δεν είναι αυτές οι καταγγελίες. Οι άλλοι κατήγγειλαν και καλά την στάση του ΠΑΜΕ. Αυτό που λέει η ανακοίνωση είναι ότι και ΕΛΜΕ με προεδρείο ΠΑΜΕ ψήφισαν υπέρ για την πενθήμερη και ΕΛΜΕ με προεδρείο ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ψήφισαν κατά όπως αποφάσισαν δηλαδή κάθε φορά οι ΓΣ. Αυτό απλά δείχνει ότι η κατηγορία:
   "Στη Γ.Σ. των Προέδρων ανέντιμα ισχυρίστηκαν και το εξής: ότι η πενθήμερη απεργία δεν πέρασε επειδή δεν την ψήφισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που είναι πρόεδροι ΕΛΜΕ."
   είναι λασπολογία.

   Διαγραφή
  3. Για το (Γ):
   http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82

   Διαγραφή
 3. http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι είναι αυτά τα αποτελέσματα; Λείπουν πολλές ΕΛΜΕ.
   Εδώ δεν φαίνεται πάντως τι ψήφισαν οι Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΜΕ Ξάνθης, ΕΛΜΕ Καστοριάς, ΕΛΜΕ Ροδόπης.

   Διαγραφή
 4. τα λογια ειναι περιττα:
  http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9707.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γενικά δεν υπάρχουν (ακόμα;) τα πρακτικά των ΓΣ απ' ό,τι φαίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Την καιροσκοπική και τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη χυδαία επίθεση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Δημοσίου.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρώτο μέλημά της (της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ» και χαρακτηρίζει αυτές τις δυνάμεις «επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν».

  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

  «Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο προχθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έκαναν κάτι που απ’ ότι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά.

  Έκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής για το πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα βρώμικο πόλεμο, με συκοφαντίες και ασύστολα ψέματα. Έδειξαν πράγματι που στρέφουν τα βέλη τους και ποιον πραγματικά εχθρεύονται. Σε μας ο χώρος αυτός είναι γνωστός, γνωρίζουμε το ρόλο του και για την κατρακύλα του τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Χωρίς πολλά - πολλά λοιπόν παραθέτουμε ένα-ένα τα "επιχειρήματα" των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

  Το ΠΑΜΕ "δεν θέλει αγώνες, είναι ο κυματοθραύστης των αγώνων, τσιράκι του Αρβανιτόπουλου και του Σαμαρά", "συμμαχεί μαζί με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ για να μην πέσει η κυβέρνηση", "στο σωματείο των Χαλυβουργών το ΠΑΜΕ συμπορεύτηκε μαζί με τους Χρυσαυγίτες" -είναι αλήθεια ότι την πάσα αυτή την πήραν από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ- "εδώ το παίζεται τσαμπουκάδες και στο Πέραμα όταν σας χτύπησαν οι Χρυσαυγίτες ήσασταν κότες", "τα παίρνετε" (!) και τέλος αποκάλεσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ "ασφαλίτες που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα". Αυτή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτο μέλημά της είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ. Ολομερής κι ολονυχτίς μ’ αυτό τον νταλκά κοιμούνται και μ’ αυτόν ξυπνούν. Και μετά από αυτό είχαν το απύθμενο θράσος να βγάλουν ανακοίνωση και να κλαψουρίζουν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς αφαίρεσαν το λόγο από το βήμα και ότι τραμπούκισαν απέναντί τους.

  Υπάρχει μεγαλύτερος τραμπουκισμός από το ν’ αποκαλείς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ασφαλίτες;

  Τώρα ακούστε κι αυτό: Μετά τον οχετό και το υβρεολόγιο απέναντι στο ΠΑΜΕ, εκπρόσωπος των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το βήμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έκανε έκκληση για την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων και ειδικότερα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ώστε να συγκροτηθεί "αριστερό, αγωνιστικό προεδρείο". Λέτε εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν ενότητα και με …τους ασφαλίτες;

  Τι άλλο να πει κανείς; Ο καιροσκοπισμός κι ο τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχθούν».
  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/27370/epikindynoi-kairoskopoi-kai-tyhodioktes?page=0%2C1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "εδώ το παίζετε τσαμπουκάδες και στο Πέραμα όταν σας χτύπησαν οι Χρυσαυγίτες ήσασταν κότες"

   Και μετά σου λένε οι σταλίνες για δευτερογενή ιδεολογικό βραχίονα του φασισμού...

   Όσον αφορά την χαλυβουργία και αυτά που είπαν, θεωρώ πως πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί αυτό το μόρφωμα που μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο αηδιαστικό. Ανάμεσα στους απεργούς (και από τους πιο δραστήριους) ήταν και δικός τους άνθρωπος. Χρυσαυγίτης κι αυτός. Δεν βαριέσαι. Καλά που υπάρχουν οι Δελαστίκ, οι ππδες, οι ρούσηδες, οι μαυρουδέες και οι μαυροειδήδες, οι μαρκέτο και ο πρόεδρος του εδεσσαϊκού.

   Έλα ένα αντιφά μέτωπο με μπόμπολα, αλαφούζο και μάνια.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 7.  Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Στη Γ.Σ. είχε 180 συναδέλφους και πρώτη σε ψήφους ήρθε η πρόταση του ΠΑΜΕ (85). Η πρόταση για 5μερες έλαβε 65 ψήφους. Δεν πλειοψήφισε ασφαλώς καμία πρόταση, γιατί δεν συγκέντρωσε το 50%+1 των παρόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ, αν έχετε την καλοσύνη πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο γιατί δεν επιτρέπονται ανώνυμα σχόλια.

   Διαγραφή
 8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανυπόγραφο σχόλιο. Το κείμενο είχε ήδη μπει στα σχόλια πιο πάνω από τον ιστολόγο.

   Διαγραφή
 9. http://elmexanthis.blogspot.gr/
  Πρώτη η πρόταση του ΠΑΜΕ χωρις απολυτη πλειοψηφεια δευτερη η 5νθημερη από οτι φαινεται ομως οι εκπροσωποι ψηφισαν υπερ της 5νθημερης !!!

  Επισης μια μικρη προσωπικη εμπειρια σε αρκετα λυκεια και γυμνασια καθηγητες (κυριως συριζο-πασοκοι) ΔΕΝ απεργουν αλλα και ΔΕΝ κανουν μαθημα και κρατουν τους μαθητες στις ταξεις αμπελοφιλοσοφοντας περι δικαιων μεν αγωνων αλλα ειναι πολλα τα λεφτα που χανουν κλπ. Τι επιτπωσεις εχει αυτου του ειδους η τακτικη στους γονιους δεν χρειαζεται να το αναλυσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. α ελμε αιτ/νιαs 25 ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΜΕ 25 5ΜΕΡΕΣ 15 ΛΕΥΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΨΗΦΙΣΕ 5ΜΕΡΕΣ


  απο ριφιφι

  ΑπάντησηΔιαγραφή