Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ολιγόλογη σημείωση για τον Νίκο Μπογιόπουλο

Ο Νίκος Μπογιόπουλος (και ο όποιος "Νίκος Μπογιόπουλος") είναι μέλος του ΚΚΕ. Φέρει αυτή την βαριά και τιμητική ιδιότητα. Όποιος δεν είναι εντελώς ανίδεος για το τι σημαίνει αυτή η ιδιότητα σε ό,τι αφορά υποχρεώσεις και δικαιώματα, καλό είναι να μη μιλά, ή αν δεν έχει την αξιοπρέπεια να αναγνωρίσει πως είναι παντελώς ανίδεος, να μην εισακούγεται. Βεβαίως, αυτοί που μιλούν δεν είναι ανίδεοι, είναι απλώς ψεύτες. Ψεύτες που λογαριάζουν να παγιδεύσουν ανίδεους και αδαείς. Ότι αποδείχτηκαν ήδη ψεύτες, το είδατε όλοι στον σημερινό Ριζοσπάστη. Ότι θα αποδειχτούν ξανά και ξανά ψεύτες και για το θέμα αυτό σας διαβεβαιώ προσωπικά. Το γιατί το ξέρω με βεβαιότητα δεν έχω την αρμοδιότητα να το πω και δεν είναι δουλειά μας να το συζητάμε με τον κάθε χαφιέ που το παίζει εισαγγελέας διαδικτύου. 

Όμως ακριβώς επειδή η αστική βιομηχανία της λαϊκής αποβλάκωσης έχει σαπίσει και διαβρώσει πολλούς εγκεφάλους και όχι απαραίτητα ενσυνείδητα, είμαι υποχρεωμένος να βοηθήσω όσους θέλουν να βοηθηθούν θέτοντας ένα απλό ερώτημα με δύο σκέλη:


α) Είναι ή δεν είναι υποχρεωμένο μέλος του κόμματος με τις Χ ικανότητες ή προσόντα --πχ δημοσιογραφικά-- να προσφέρει στον ανάλογο τομέα του κόμματος; Γίνεται να "απαγορευτεί" σε μέλος του κόμματος να προσφέρει τις ικανότητες ή τα προσόντα του όπου του ζητείται, δηλαδή να εκπληρώνει την υποχρέωσή του;

β) Μπορεί να "απολυθεί" από την προσφορά του σε όποιο πεδίο του ζητηθεί (αυτό καθορίζεται από τα αρμόδια όργανα του κόμματος) μέλος του κόμματος;

Όποιος έχει την στοιχειώδη νοητική ικανότητα να απαντήσει σε αυτές τις δύο ερωτήσεις θα γλιτώσει το μυαλό του από μια ακόμα επίθεση αστικά χρηματοδοτούμενης ηλιθιότητας.

Όποιος δεν την έχει, θα παραμείνει πειθήνιος αναγνώστης έμμισθων λακέδων της αστικής τάξης. Θέλετε να παίζετε μια ζωή με Πιτσιρίκους;  Στο χέρι σας είναι η απόφαση αν θα μεγαλώσετε ή όχι.

36 σχόλια:

 1. Πιτσιρικισμός, (μιά ακόμη) παιδική ασθένεια του κομμουνισμού. Αυτοί που πότε κλαίγονταν για τη φίμωση/απόλυση του Μπόγιο και πότε για την πορεία της εφημερίδας, θα πρέπει να αγοράζανε δέκα-δέκα τους ρίζους.

  Και άφθονα κουπόνια. Άφθονα. Άπ'τα μπλε, μάλιστα, τα εφοπλιστικά. Μπανανόβλακες...

  - Άρης (πλέον της Αραβίας)  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια ακόμη γεροντική ασθένεια του πορτοφολισμού, να με συμπαθάς.

   Διαγραφή
 2. Είδες τι τραβάμε, αφού δεν έχουμε όμορφο παιδί για Γ.Γ.! :-D
  (στο ανφόλοου δεν γράφει και ο πιτσιρίκος; ας πάει να ρωτήσει τον Μπογιό για τα τεκταινόμενα και ας το γράψει)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, άμα μάθει τίποτε από όσα δεν του πέφτει λόγος να μάθει ο Πιτσιρίκος, ακόμα και αν είχε την καλή θέληση να ρωτήσει (που δεν την έχει) σφύρα μου κλέφτικα...

   Διαγραφή
  2. Στο χέρι δεν το βάζει ο κάθε τυχάρπαστος το ΚΚΕδικο. Οι παλιοί αστοί έχουν λίγο περισσότερο σέβας για το με τι έχουν να κάνουν. Οι Πιτσιρίκοι αντικατοπτρίζουν λίγο και τη χαζοβιολιά της γενιάς τους.

   Άμα θεωρούν ότι είναι εύκολο να τα βάλεις με το ΚΚΕδικο, ας ρωτήσουν τον Μιχαλολιάκο να τους πει τι γνώμη του και τι κατάλαβε αυτές τις μέρες για το πόσο εύκολο είναι. Που ήθελε να μας φοβίσει κιόλας.

   Διαγραφή
 3. Ανάμεσα στους κομμουνιστές σίγουρα υπάρχουν χαρισματικοί άνθρωποι, δεν υπάρχουν όμως «αστέρες» ούτε «φίρμες». Αυτοί που κάποτε καβάλησαν το καλάμι από την πολλή δημοσιότητα, ένιωσαν ασφυξία στο ΚΚΕ και την έκαναν με πηδηματάκια για να μπορέσουν να απολαύσουν τους «καρπούς» της δόξας τους, σε πιο «δημοκρατικούς» χώρους και… κερδοφόρες ασχολίες. Προφανώς δεν ήταν κομμουνιστές.

  Οι κομμουνιστές έχουν απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και της αποστολής τους και αποδέχονται την θέση που οι αποφάσεις των κομματικών τους οργάνων θα τους τοποθετήσουν. Έχουν την απαραίτητη θεωρητική-ιδεολογική κατάρτιση να διακρίνουν έγκαιρα και να αποφεύγουν τις «λακούβες» του μικροαστισμού, σε αντίθεση με κάποιους σαν του λόγου μου που πέφτουν συχνά μέσα.

  Και τώρα δυο κουβέντες για το Νίκο το Μπογιόπουλο, με τον οποίο κάποτε έτυχε να βρεθούμε σε κοινό «πηγαδάκι» και να συζητήσουμε. Τον εκτιμώ και τον θαυμάζω ιδιαίτερα. Εξαιρετική η στήλη του, εξαιρετικά τα άρθρα του, εξαιρετικές οι δημόσιες τοποθετήσεις του (να μην τα επαναλαμβάνω). Ο Μπογιόπουλος είναι κομμουνιστής και το έχει αποδείξει με τη δημόσια συμπεριφορά του. Σαν «θεατής» λοιπόν της κατάστασης μιας και δεν συμμετέχω στο κόμμα, και ούτε μπορώ… να «ρωτήσω μέσα να μου πουν τι γίνεται» όπως μου ζητάει ένας φίλος πιο πάνω, θα μου έκανε εντύπωση αν σταματούσε οριστικά η στήλη του στην εφημερίδα (την οποία θα συνέχισα να αγοράζω και να διαβάζω).

  Όμως δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση, αν ο κομμουνιστής δημοσιογράφος Μπογιόπουλος δεχόταν να αναλάβει τη στήλη με τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, μετά από εντολή του κόμματος. Και αυτό είναι μια στάση που δεν μπορούν με τίποτα να καταπιούν "κάποιοι".

  Από σχόλιό μου χτες εδώ: http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7111.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου σύντροφε.

   Όπως τα λες είναι. Ντεν καταλαβαίνει τα αστόπουλα με τι έχουν μπλέξει...δεν πειράζει, λαϊκή διασκέδαση γιατί θα γελάνε και οι κότες με ορισμένους ήδη γελοιωδέστατους στυλ Πιλάφ, κλπ...

   Διαγραφή
  2. Είναι κομμουνιστής ο Μπογιόπουλος ρε Καρασαββιδοειδή!! Πού πατε, ξυπόλυτοι στ' αγγούρια;

   Διαγραφή
  3. δεν θυμάμαι που το είχα δεί (μπορεί κι εδώ) αλλά όποιος το έγραψε δικαιώθηκε ακόμα μία φορά "ευτυχώς δεν καταλαβαίνουν τη λειτουργία του ΚΚΕ και αυτό από μόνο του είναι άμυνα"

   Διαγραφή
  4. Ti exei sto rizo shmera se sxesh me mpogiopoulo?

   den eida kati. Diafwtise me file

   Tsak

   Διαγραφή
  5. Να σε διαφωτίσουν αυτοί που σ' έστειλαν. Γιατί εγώ το σημερινό άρθρο Μπογιόπουλου στου Ριζοσπάστη δεν θα το ανεβάσω ΔΕΥΤΕΡΗ φορά.

   Ναι, ξυπνοπούλι μου;

   Διαγραφή
  6. To vrhka,

   Xalarwse den to katalava kan oti to ''Peri Traga'' sto LR htan tou Mpogiopoulou. mhn katsadiazeis ton kosmo etsi aera palikari mou. Exeis parei fora ton teleutaio kairo mauta pou ginontai opote dekth h antidrash alla mhn xalas faia ousia tsampa.

   Tsak

   Διαγραφή
  7. Μην ανησυχείς, δεν χαλάω ποτέ φαιά ουσία τζάμπα. Ιδιαίτερα για "φανατικούς" αναγνώστες του "Ριζοσπάστη" όπως εσύ...

   Διαγραφή
  8. Καλά, είστε απίθανοι, βαλθήκατε να μας διασκεδάσετε πάλι καραγκιοζάκια:

   "πολύ καλά έγινε και απομακρύνθηκε ο μπογιόπουλος καιρός ήταν και πολύ άργησε έτσι και οποιοσδήποτε προωθεί μέσα στο ΚΚΕ την αντεπαναστατική και ρεφορμιστική θεωρεία της όποιας αριστερής κυβέρνησης της όποιας εκλογικής μετάβασης στο σοσιαλισμό ας ξεριζώσουμε το κακό τώρα πριν να είναι αργά ας κρατήσουμε το κκε επαναστατικό (δεν είμαι μέλος)"
   Anonymous
   at 7:25 PM

   "Ας βγει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει το πράμα τοτε. Και έχει καταντήσει αηδία όποια ερώτηση κ αν σας τίθεται να απαντίεται με "λακέδες" κ βλακείες. Ο κόσμος περιμένει από εσάς κ όταν περιμένει έχει κ απαιτήσεις να απαντάτε καθαρά κ ξάστερα."

   Διαγραφή
  9. Μα πόσες φορές θα σας κάνει ακόμα ρεζίλι ο Μπογιό ρε βλήτα;

   Διαγραφή
  10. Xaxa swstos..to xera oti erxotan.. Paliotera hmoun, twra den prolavainw,

   Tsak

   Διαγραφή
  11. Ναι ρε, τρελός είσαι, έχει τόση ύλη η "Αυγή", πού να προλάβεις...

   Διαγραφή
 4. Ψάχνουν για νέους Τυρίμους, ίσως σε πιο λάιτ έκδοση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, καλή αναζήτηση.

   Προσοχή, επαγρύπνηση και ψυχραιμία σε όλους τους συντρόφους.

   Διαγραφή
 5. Σάββατο 6 Απρίλη 2013
  ( http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/4/2013&pageNo=27&direction=1 )

  (..)Ακούστε, κύριοι

  Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

  Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

  Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

  Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.

  Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

  Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.

  *

  Ο Χαρίλαος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκείνη τη φράση: «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς». Ματαιοπονούν, μα στο τέλος θα καταλάβουν όπως τόσοι άλλοι αυτά τα 95 χρόνια, ότι:

  Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.

  *

  ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο):

  «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).

  Γράφει:
  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νιόνιο (http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/e-oxi-kai-niko-toy-dionysi-tsakni), για πήγαινε να δεις αν έρχομαι...

   Διαγραφή
  2. Mετά τους γνωστούς αριστερούς
   ( http://www.youtube.com/watch?v=U6NgqDZBP4c )

   τον γνωστό "αριστερό" γελωτοποιό
   ( http://edoketora.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7890.html )

   και γνωστοί τραγουδοποιοί; Τα έσχατα του κόσμου! Ιlief

   Διαγραφή
  3. Να βάλουμε και τα προ μισού χρόνου, χάι λάιτ.

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6736.html )
   Έγκλειστος σε Γκούλαγκ ο Νίκος Μπογιόπουλος! Ilief


   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9826.html ) VIDEO
   Αξεπέραστο highlight (3:25-4:15).Ilief

   Διαγραφή
  4. Το βιβλίο του Μπογιόπουλου πουλιόταν στο κιόσκι της σύγχρονης εποχής και στο φετινό φεστιβάλ.Ιlief

   Διαγραφή
  5. Αντώνη
   το σχόλιο 28 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:14 μ.μ.(για το βιβλίο του Μπογιό) δεν είναι δικό μου..Ilief

   Διαγραφή
  6. το σχόλιο 28 Σεπτεμβρίου 2013 - 8:32 μ.μ δεν είναι δικό μου.Ilief

   Διαγραφή
  7. Δεν θα έγραφα ποτέ «του Μπογιό». Σταματήστε να το χρησιμοποιείται.Ilief

   Διαγραφή
  8. @the real Ilief: Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σκέψου πώς θα την αντιμετωπίσεις, διότι εγώ δεν έχω κανένα τρόπο να ξέρω ποιος είσαι εσύ και ποιος ο άλλος.

   Έχεις στοχοποιηθεί και πρέπει να βρεις τρόπο να το αντιπαρέλθεις αποτελεσματικά.

   Διαγραφή
  9. lief, φτιάχνεις ένα blogger προφιλ και ξεμπερδεύεις.
   Μπορεί κάποιος να φτιάξει βέβαια και αυτός ένα δεύτερο προφίλ με το ίδιο όνομα, είτε lief, είτε Αντώνης, είτε krs, αλλά αν προσέξεις, όταν πηγαίνεις πάνω από το όνομα του Αντώνη βγάζει ένα μοναδικό νουμεράκι, το 05403240713076869920, το δικό μου το 18420597532507926465, κ.ο.κ. Αν φτιάξουν λοιπόν και οι ψεύτες ένα blogger προφιλ, αυτά θα έχουν διαφορετικό νούμερο και μπορεί κάποιος να ελέγξει βάση παλιότερων σχολίων πιο είναι το πραγματικό και πιο όχι.

   Διαγραφή
 6. http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/e-oxi-kai-niko-toy-dionysi-tsakni
  πολλοί πιτσιρίκοι πλάκωσαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλος ένας κωμικός με γκαρδιακή σχέση και ενδότερη γνώση του "Νίκου"....

   Ε ρε σπίτια που κλείνει αυτός ο Νίκος...

   Διαγραφή
  2. Τόσο τον εκτιμάει το Μπογιόπουλο, που έγινε μασκότ του Ρούση,μήπως τον διαβάζει από το Iskra κιόλας; Η εποχή της κουτοπονηριάς, παντού.

   Διαγραφή
 7. Αντώνη, για να δω μήπως έχω χάσει "κάτι": οι πανταχού "μπογιοπουλικοί" το έριξαν στην αρθρογραφία θεωρώντας οτι έδιωξαν τον Μπο από τον Ριζοσπάστη ή απλά κάναν τόσο ντόρο επειδή τους αρεσε τόσο πολύ η στήλη του?
  Αν είναι το πρώτο, τότε: Με το συμπάθιο, αλλά πάλι πουτάνα σας έκανε ο Μπο
  Αν είναι το δεύτερο, τότε: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Από σχόλιο του αξιόλογου Γιώργου Σαρρή
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9714.html)
  25 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:56 μ.μ.

  (..)Κάποιοι έχουν εξισώσει το Ριζοσπαστη με τον Ν.Μπογιόπουλο.

  Φυσικά η στήλη ήταν πολύ καλή κι ενδιαφέρουσα, δεν ήταν όμως το Α και το Ω του "Ρ".
  Πριν από αυτό επίσης έχει σταματήσει και η σελίδα του Θ.Λεκάτη που επίσης είχε μεγάλη αναγνωσιμότητα, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε γιατί ο Λεκάτης δεν τους ενδιέφερε με τον ίδιο τρόπο που "νοιάζονται" για ό,τι κάνει ο Ν.Μπογιόπουλος.

  Εννοείται ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  Ο Ριζοσπάστης βρίσκεται σε φάση που συζητάει και ψάχνει τους καλύτερους τρόπους για να παίξει το ρόλο που πρεπει, αλλά αυτό ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΒ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΦΙΛΟ" TO ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

  Το τι θα γίνει με τη σελίδα λοιπόν και τον Ν.Μ. είναι θέμα που θα το λύσει ο "Ρ" και όχι ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

  Ο Ν.Μ. επίσης είναι στο Ριζοσπάστη και σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν και στο συλλαλητήριο χαμογελαστός και μια χαρά όπως ήταν και το Σάββατο στο φεστιβάλ. Παρακαλούμε λίγη αγάπη λιγότερη, δεν αντέχεται τόση...(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο enikos.gr
  Από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και κάθε μέρα ο Νίκος Μπογιόπουλος θα αρθρογραφεί στο enikos.gr."

  Στο ηχητικό ο Χατζηνικολάου λέει και για περαιτέρω συνεργασία.
  http://www.enikos.gr/media/179469,O_Nikos_Mpogiopoylos_sto_enikosgr.html

  Το πιο διασκεδαστικό απ' όλα είναι το δήθεν σχόλιο-απορία κάποιου "για πείτε διαγράφηκε από το ΚΚΕ;"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή