Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

"Νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης"

Ένα πράγμα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε εδώ: Πίσω από τους αντιναζιστικούς λεονταρισμούς του ίδιου πρωθυπουργού, που μέχρι προχτές άλλα έλεγε, άλλα έκανε και πολλά ανεχόταν Να είστε σίγουροι ότι είναι η δική σας οργή και απόφαση Η οργή και απόφαση εκατομμυρίων ανθρώπων. Η οργή και απόφαση της κοινής γνώμης στο εξωτερικό. Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος. Και να είστε σίγουροι, δεν άλλαξε μυαλά ο κος Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση. Αναγκάστηκαν σε αλλαγή στρατηγικής. Αναγκάστηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί. Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη! Νίκη της δημοκρατίας, νίκη της του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης.

25 σχόλια:

 1. Και πώς καταλήγει ο ποιητής;

  "Ο δρόμος της ανατροπής είναι σίγουρος μόνο με την ενεργή και αποφασιστική στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας.
  Ο αγώνας αυτός έχει ξεκινήσει. Και θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη. Μέχρι την οριστική ανατροπή του Μνημονίου.

  Η ώρα αυτή είναι κοντά.

  Είμαστε πολλοί.

  Γινόμαστε κάθε μέρα και περισσότεροι.

  Μας εμπιστεύεται ο λαός όχι γιατί έγιναν όλοι ξαφνικά αριστεροί, αλλά γιατί δεν είμαστε σαν τους άλλους.
  Ψεύτες, υποκριτές, ιδιοτελείς.

  Γιατί πιστεύουμε στην πολιτική όχι ως επάγγελμα, αλλά ως μέσο για να αλλάξουμε τη μοίρα μας και τη μοίρα του τόπου.
  Γιατί ονειρευόμαστε μια πατρίδα ελευθερίας, με κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατική σταθερότητα, προοπτική και κύρος.
  Γιατί ερχόμαστε από μακριά, κρατούν οι ρίζες μας από τους λόχους της ΕΠΟΝ, από τους εξεγερμένους, τους κυνηγημένους, τους ανυπότακτους.
  Από τους αποφασισμένους υπερασπιστές της δημοκρατίας σε χαλεπούς καιρούς.

  Γι' αυτό μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή, όπως λέει ο ποιητής.

  Έχουμε πατρίδα. Έχουμε ιδανικά. Έχουμε πείρα.

  Και είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε"  Αν αυτό δε λέγεται εθνικοσοσιαλιστικό παραλήρημα, πείτε μου πως αλλιώς λέγεται...

  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γερμανός δημάκης30 Σεπτεμβρίου 2013 - 7:39 π.μ.

  εθνικοαπελευθερωτικό ρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "ερχόμαστε από μακριά, κρατούν οι ρίζες μας από τους λόχους της ΕΠΟΝ"

   Ε, άμα είναι έτσι, να σας ψηφίσωμε ρε παιδί μου!

   Διαγραφή
  2. -Δηλαδή η ΕΠΟΝ συγκροτήθηκε από μέλη της νεολαίας του ...ΣΥΡΙΖΑ και όχι της ΟΚΝΕ που ήξερα εγώ;

   Διαγραφή
  3. Θα το ακούσεις κι αυτό κάποια στιγμή...εδώ παλέυουν χρόνια και χρόνια να βγάλουν το Νίκο Μπελογιάννη συριζαίο...

   Διαγραφή
  4. Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω, με μισθοφόρους και πραιτωριανούς...

   Διαγραφή
  5. Πλανταξα στο κλάμα απ τη συγκίνηση!Να ένας μεγάλος αρχηγός μετά τον αθάνατο Αντρέα!

   Διαγραφή
  6. Και που` σαι ακόμα...
   Που να κυβήρνήσει κι όλας...!

   Εδώ είμαστε, και θα τα λέμε - ετουτος εδώ θα αποδειχθεί μεγαλύτερος παπατζής κι από τους τρεις Παπανδρέου μαζί...


   Μάνος

   Διαγραφή
 3. πάντως πέρα από τα ωραία που είπε, (συνεχώς το στρογγυλεύει, εμ πως αλλιώς θα πιάσει το 45% για να χτυπήσει τη Μέρκελ στη διαπραγμάτευση όπως είπε χαμογελαστός στην αρχή της ομιλίας του?) εγώ να σημειώσω τη θλιβερή εικόνα του λίγου -κατά τη γνώμη μου- κόσμου, να κάθεται στην πλειοψηφία του, σα να βρισκόταν σε συνεδριακό χώρο, χωρίς σημαίες, χωρίς ψυχή -κυρίως αυτό, απλά να υπάρχει, χωρίς να πείθει και ενδεχομένως να πείθεται....
  ζούμε την εποχή των κυβερνητικών ή want to be κυβέρνηση κομμάτων χωρίς οπαδούς, μα με ψηφοφόρους που θα βολτάρουν από την μια πλευρά στην άλλη??
  μεγαλλλεία.....
  resistencia - desobediencia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι αναφορές του στη "δημοκρατική Ευρώπη" χάρη στην παρέμβαση της οποίας (;!) σώθηκε η χώρα απ' τη Χ.Α, καθώς και προηγούμενες ότι ο Σαμαράς "καθάρισε" επειδή είχε επίσκεψη σε ΗΠΑ-Ισραήλ, ούτε για γέλια είναι, ούτε αθώες. Αντιθέτως, είναι ό,τι σοβαρότερο και σημαντικότερο είπε. Για αυτό και ανέβηκε το συγκεκριμένο εδάφιο. Γιατί έχει ουρά από πίσω η αχλάδα.

   Εκτός αν κάποιος ανήκει στους ηλιθίους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θεωρία των δύο άκρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει ΜΟΝΟ τη θεωρία των δύο άκρων που αφορά τον ΙΔΙΟ, και προκαλώ οποιονδήποτε να βρει ΜΙΑ υπεράσπιση του ΚΚΕ απ' αυτή, όταν ο ίδιος ο Τσίπρας μιλούσε για "άκρα" (δύο) μετά τις εκλογές του Ιούνη 2012.

   Διαγραφή
  2. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πάντως, που είναι γνήσιος νεομπολσεβίκος - και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας, εφόσον το έχει δηλώσει υπεθύνως ο ίδιος - δεν πιστεύει στη θεωρία των άκρων, είναι γνήσιος αντικαπιταλιστής και έχει τη δύναμη και τα @@ να ανατρέψει εκ των έσω την κατάσταση και την κατηφόρα της ηγεσίας του κόμματος.

   Γι` αυτό προτείνω ψήφο στο Σύριζα και σταυρό (αν βάλεις σφυροδρέπανο δίπλα στο όνομα, βγαίνει άκυρο;) ΜΟΝΟ στο λαφαζανεϊκούς υποψηφίους...   Ψυχάκιας

   Διαγραφή
  3. Από ό,τι ξέρω, ΜΟΝΟ αν ζωγραφίσεις τον Χατζηαβάτη δίπλα στο όνομα Λαφαζάνης βγαίνει έγκυρο.

   Διαγραφή
  4. Καλό.

   (αποφάσισες να μοιραστείς τα σπαμ μαζί μας?)

   Διαγραφή
  5. Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ συριζα:
   "Τις τελευταίες μέρες σε δρόμους και σε πλατείες, σε κάθε πόλη και γειτονιά, ακούγονται και γράφονται οι στίχοι-σύνθημα του δικού μας Φώντα Λάδη:
   Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον."

   1) η ρητορική και η πολιτική πρόταση του Τσίπρα και του συριζα είναι ασύμβατες με το "σύνθημα" και το πλήρες ποίημα
   2) "Τις τελευταίες μέρες σε δρόμους και σε πλατείες..." : όχι τις τελευταίες μέρες. εδώ και μήνες, πάνω από χρόνο.
   3) δεν θα μολυνόταν το στοματάκι του αν ανέφερε και τον Μπρεχτ ως εμπνευστή του ποιήματος, πέρα από τον "δικό μας" που το απέδωσε.

   πίκατσου

   Διαγραφή
  6. Για το 3)"Τέτοια θα λέμε τώρα;"
   Κατά τ'άλλα το γνωστό τους τσαλαβούτημα, που απλά τελευταία παίρνει πιο μεγάλες διαστάσεις.

   Διαγραφή
  7. λάθος έκανα για το (3). βγήκε ο Λάδης στη σημερινή Ελληνοφρένεια και, από όσα είπε, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ποίημα του Μπρεχτ από το οποίο εμπνεύστηκε - είναι εξ ολοκλήρου δικό του. έτσι συμπέρανα εγώ τουλάχιστον.

   πίκατσου

   Διαγραφή
 4. πριν καιρό, ένας πασόκος συνδικαλιστής που τώρα το παίζει αναρχοαριστερός που εσχάτως εκφράζεται από το σύριζα (τι σου λέω τώρα!), μου είχε πει: "δεν κατάφερε να σας διαλύσει η χούντα και η δεξιά, μου φαίνεται θα το καταφέρουν οι πρώην δικοί σας...." φυσικά και δε συμφωνώ πως θα το καταφέρουν, όμως είναι προφανές και εμφανές πως θέλουν να μας "τελειώσουν".... με κάθε μέσο ή άκρο....

  (μπορείς να επαναφέρεις κάποια στιγμή το άρθρο σου για το "μετεξεταστέο" σύριζα..... το ψάχνω, αλλά δεν...)
  resistencia-desobediencia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αφού υπάρχει παράδεισος βρε παιδιά, τέτοιος ήταν η ελλάδα μας πριν την κρίση, γιατί να μην κάνουν αναφορές εκεί οι συριζαίοι; Ορίστε και η διανοουμενίστικη βερσιόν (αν και τον έχει φτηνύνει τον λόγο του ο μήτσος, κρίμα, πολύ κρίμα):

  http://left.gr/news/i-ekpaideytiki-sygkroysi-s-ena-politiko-alloy

  "Η Ελλάδα έγινε μια χώρα υπερκτισμένη και γεροκτισμένη (οι μηχανικοί και τα πολυτεχνεία εκλαΐκευσαν έτσι την επιστημονική γνώση σε γνωστικές εφαρμογές, ενσωμάτωσαν δηλαδή τη γνώση στην πραγματικότητα και την αγορά). Έγινε επίσης μια χώρα με κατοίκους σχετικά υγιείς και με υψηλό προσδόκιμο ζωής (η ιατρική, δηλαδή, διεσπάρη και εκλαϊκεύτηκε μέσω των δομών υγείας, έτσι βοήθησε να ζει περισσότερο και καλύτερα ο πολίτης). Σε αυτή τη χώρα με το τρύπιο κομματικό κράτος αναπτύχθηκε μια ισχυρή δικαιική (και συχνά δικομανής) κουλτούρα, που όμως το υποκαθιστούσε στον ρυθμιστικό του ρόλο, δημιουργώντας, εκτός από συμφόρηση στα δικαστήρια, και κάποιες σημαντικές κοινωνικές ισορροπίες (άρα οι νομικοί συμμετείχαν στην αγορά και την πραγματικότητα όπως οι ιατροί και οι μηχανικοί). Η επιστήμη πλούτισε την πραγματικότητα (έστω αν πλούτισε υπερβολικά -και αισχρά- μερικούς από τους διακόνους ή προμηθευτές της). Κρατάμε τη μεγάλη εικόνα. Το wide, όχι το zoom. Ο αντιφατικός και ανακόλουθος «σχεδιασμός» της χώρας πύκνωνε από αυτό που έδινε η εκπαίδευση. Εκδοτικοί οίκοι ήταν ανθηροί και βιώσιμοι, που σημαίνει ότι η αναγνωστική ένταση μεγάλωνε, το κοινό που διάβαζε (έστω μυθιστόρημα παραλίας) διευρυνόταν. Να σημειώσουμε φυσικά ότι, συγχρόνως με τη μορφωτική άνθηση αντιστρόφως οι κομματόσκυλοι λειτουργοί του κράτους γίνονταν όλο και πιο αγενείς, τα ηλίθια τηλεοπτικά όντα πρώτευαν στις τηλεθεάσεις και το μεγαλύτερο μέρος της τηλεοπτικής ύλης αφαίρεσε κάθε στοιχείο πολιτισμικής γραφής από το πάλκο της."

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Η εκπαιδευτική σύγκρουση σ' ένα πολιτικό αλλού'

   Αυτό το πολιτικό αλλού το πιάνει όμως ο άτιμος. Αλλού ρε παιδί μου!

   Διαγραφή
 6. Ντούρος Εργατιστής30 Σεπτεμβρίου 2013 - 8:27 μ.μ.

  BIOME BIOME BIOME
  MIA ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΒΙΟΜΕ

  "Στελέχη υποστήριξαν ότι την τελευταία διετία η εταιρεία έχει καταθέσει συνολικά τέσσερις προτάσεις στους εργαζόμενους, χωρίς να βρει ανταπόκριση από το σωματείο τους ή από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. Μεταξύ των προτάσεων, υποστηρίζουν, ήταν και αυτή που έδινε στους οδηγούς και βοηθούς της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με την Coca-Cola Τρία Έψιλον, αφού τους παραχωρηθεί δωρεάν η κυριότητα των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της, προκειμένου με αυτά ν' αναλάβουν εκείνοι –ως ανεξάρτητοι επιτηδευματίες- τη διανομή των προϊόντων, είτε ιδρύοντας ατομική εταιρεία είτε μέσω τρίτης εταιρείας που θα ίδρυαν από κοινού. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, στους εργαζόμενους είχε προσφερθεί και η δυνατότητα τριετούς ή πενταετούς συμβολαίου συνεργασίας με την εταιρεία για τη διανομή των προϊόντων της στη Βόρεια Ελλάδα."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγνώμη αν το κουράζω, αλλά δεν μπορείς να τους πιάσεις πουθενά.

   Βρίσκω κάτι σαν εργασιακό δελτίο(μαζεμένες ειδήσεις) στην iskra στην διεύθυνση http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13570:ekkatharish-apolysh-larko&catid=81:kivernisi&Itemid=198
   Ευτυχώς το σώνω: https://docs.google.com/file/d/0B21CU0SdgDTqUWQzclZsZHF4VzQ/edit?usp=sharing
   Στην απεργία για την 3Ε φαίνεται αυτό που τσίταρα.
   Περιμένω να το βάλει το portal 902 γιατί μου ζήτησες λινκ και γκουγλάρω για να βρω την είδηση αλλού γιατί η ΒΙΟΜΕ πουλάει κτλ.
   Ξαφνικά βλέπω:
   Η είδηση στην iskra έχει σπάσει και έχει εξαφανιστεί το τσιτάτο.
   https://docs.google.com/file/d/0B21CU0SdgDTqZlI0ZXZNVjlmdDA/edit?usp=sharing

   Η ENET έχει ακόμη την εργοδοτική ανακοίνωση για την απεργία:
   http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=389242
   https://docs.google.com/file/d/0B21CU0SdgDTqZFo0X3ptQU9OMjQ/edit?usp=sharing

   Συμπέρασμα: Οι εργοδοτικές ανακοινώσεις που αφορούν απεργίες θα αλλάζουν μπροστά στα μάτια σας περιεχόμενο όταν βρίσκονται σε φιλο-εργοδοτικά sites.
   Αλλιώς: το παλιό καλό σλόγκαν «με τους συριζαίους ούτε για ψάρεμα δεν πάω» να γίνει «ούτε ένα βλέφαρο δεν ρίχνω αν πρώτα δεν σώσω αυτό που κοιτάω».

   Διαγραφή
  2. 'Η είδηση στην iskra έχει σπάσει και έχει εξαφανιστεί το τσιτάτο.
   https://docs.google.com/file/d/0B21CU0SdgDTqZlI0ZXZNVjlmdDA/edit?usp=sharing"

   Πρέπει να ναι το πιο αφερέγγυο σάιτ που έχω βρει. Πέφτει τρελό μαγείρεμα στις αναρτήσεις συνέχεια.

   Διαγραφή
 7. Ντούρος Εργατιστής30 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:35 μ.μ.

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13570:ekkatharish-apolysh-larko&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=389242

  σορρυ για το ντιλει
  Περίμενα να το βάλουν και σε κάτι προκοπής αλλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή