Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πυτζάμες

Προχθές, η "Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων" (ΚΕΕΔ) --με σήμα τον Gollum με μπερέ και εθνόσημο-- κυκλοφόρησε μια μελλοντολογικά ετεροχρονισμένη "διακήρυξη της 28ης Σεπτεμβρίου 2013", η οποία είναι βασικά απειλή πραξικοπήματος. Ακολούθησε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟΕΕΦΕΔ), στην οποία διαχωρίζεται η θέση της Ομοσπονδίας "από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων." Ακολούθησε ανταπάντηση της ΚΕΕΔ, η οποία δήλωσε πως κι αυτή διαχωρίζει "τη θέση της, καθώς και των Μελών που την απαρτίζουν και των ομάδων που συμπράττουν, από όλους εκείνους που μένουν ανενεργοί ως γνήσια θύματα ερχόμενοι σε αντίθεση με τον Ηθικό Κώδικα των Ελλήνων απέναντι σε θέματα ελευθερίας της Πατρίδος."


Καθώς δε δυο ενώσεις στρατιωτικών συνομιλούν δημοσίως για το αν θέλει ο κώλος μας πραξικόπημα ή όχι εν τω μέσω δήθεν διερεύνησης των πεπραγμένων της Χρυσής Αυγής και του σφύζοντος από υγεία (ή σήψη, ό,τι προτιμάτε) ελληνικού αστικού παρακράτους, έρχεται στο καπάκι και η εξής ανακοίνωση:
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού-στρατού». 
Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί την Πέμπτη η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 
[...] οι εισαγγελείς εξέτασαν και δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς. 
Στην σύσκεψη στον Αρειο Πάγο συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ.Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι.Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ.Τζαβέλλας.
Στο πι και φι λοιπόν, και παράλληλα με τις από τα κάτω κινητοποιήσεις και την από τα πάνω "αυτοκάθαρση" στήνεται, για να συμπληρώσει το σκηνικό, και μια παράσταση τρομοκρατίας, όπου αφήνεται ελεύθερος ο λαός να α) φοβηθεί πραξικόπημα και β) να αναζητήσει προστασία στις "δυνάμεις της συνταγματικής σταθερότητας και δημοκρατικής ομαλότητας" (τις ποιες;), μην όντας σε θέση να γνωρίζει αν η ευθεία προειδοποίηση "κάτω τα χέρια από τη Χρυσή Αυγή" που ουσιαστικά του απευθύνει η ΚΕΕΔ είναι γνήσια ή όχι. Αλλά βέβαια, η αναζήτηση προστασίας από πραξικόπημα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να νομιμοποιήσεις ένα πραξικόπημα, οπότε ο λαός αρχίζει και ψάχνεται από πού θα τού 'ρθει, καθώς το αστικό παρακράτος, ο θεματοφύλακας της βίαιης απόσπασης απόλυτης υπεραξίας στη χώρα, παίζει μαζί του όπως η γάτα με το ποντίκι.

Με άλλα λόγια, πυτζάμες. Πυτζάμες αν εστιαστείς στο α και αγνοήσεις το β, πυτζάμες αν εστιαστείς στο β και αγνοήσεις το α, πυτζάμες αν εστιαστείς και στα δυο και σου ρθει απ' το πουθενά το γ, πυτζάμες αν δεν σου ρθει τίποτα και αυτό ακριβώς είναι το νόημα όλων τούτων, το να κάτσεις στα αυγά σου, να αφήσεις το "κράτος" να καθαρίσει μόνο του τα λερωμένα του ρούχα, και να "μην κινείσαι!" που λεγε κι ο καραβανάς του Χάρι Κλιν.

Τι κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για όλα αυτά; Η αξιωματική αντιπολίτευση ασχολείται με το μόνο πράμα που την απασχολεί σε σημείο εμμονής, δηλαδή τα ποσοστά της. Ούτε αντζέντης δεν ξυπνάει και κοιμάται σε τέτοιο βαθμό μονολογώντας "τα ποσοστά μου, τα ποσοστά μου, μην μου πειράξει κανείς τα ποσοστά μου, κάποιος θέλει να μου πάρει τα ποσοστά μου." Στο alterthess, κάποιος κλασικός λαλιωτικός κουτοπόνηρος της "ριζοσπαστικής αριστεράς" (ατελείωτο απόθεμα έχει το ΠΑΣΟΚ) εφευρίσκει "εκρηκτική άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ" (τίποτε τέτοιο δεν φαίνεται σε καμία δημοσκόπηση) ίσα-ίσα για να την πατάξει εν τη γενέσει της ως προοπτική, δηλώνοντας, εντελώς σουρεαλιστικά, πως ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ "συμμετέχει στους πανηγυρισμούς" (σε ποιους πανηγυρισμούς για ποια δημοσκόπηση, κανείς μας δεν έχει ιδέα).

Παράλληλα, ο Αλέξις δηλώνει, με εξίσου σουρεαλιστικό οίστρο, ότι "κάποιοι τάισαν τη Χρυσή Αυγή για να κοντύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ", τη στιγμή που Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκαν εκλογικά ταυτόχρονα, αποτελώντας τα δημοφιλή διάδοχα σχήματα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως (το δεύτερο διοχετεύτηκε και στα δύο, η πρώτη κυρίως στη Χρυσή Αυγή). "Δεξαμενή για απογοητευμένους" χαρακτήρισε το κόμμα των ναζί ο Αλέξις, και ορθώς, αλλά ξέχασε ότι τέτοιο ακριβώς ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή αντίστροφα, ότι η Χρυσή Αυγή είναι εξίσου παιδί της δήθεν "κατάρρευσης του δικομματισμού" με τον ίδιο (ιστορίες για αγανακτισμένους πλατείας).

Πυτζάμες λοιπόν προτείνει κι ο Αλέξις, και η ενσυνείδητη εργατική τάξη θα αντιμετωπίσει ως συνήθως το αστικό υβρίδιο γκραν γκινιόλ και όπερα μπούφα μόνη της, καλούμενη για άλλη μια φορά να σώσει τον τόπο από την μαζική παραγωγή επιχειρηματιών-βρυκολάκων, τραμπούκων, χαφιέδων, σπιούνων, τοκογλύφων, δημοσιολόγων, ρητόρων, μαυραγοριτών, μαχαιροβγαλτών, συκοφαντών, ταγματασφαλιτών, θεατρίνων, δημαγωγών, διασκεδαστών, πανηγυρτζήδων, τυχάρπαστων, τυχοδιωκτών, σφετεριστών και πατριδοκάπηλων στην οποία ειδικεύεται αδιαλείπτως από το 1936.

Ας είναι. Δεν περιμέναμε να είναι αλλιώς, ούτε και θα μπορούσε.

6 σχόλια:

 1. Το Καραμανλης η τανκς της Κρίσης παίρνει πλέον στολή και οστά.
  Μα υπάρχει μεγαλύτερη εκτροπή από αυτήν του κεφαλαίου και πιο επιτυχές πραξικόπημα από τον κλοιό της ΕΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχουν ατελείωτες φυλακές και μια και μοναδική διέξοδος. Ο λαός το γνωρίζει αυτό βαθιά μέσα του. Δεν ήταν ποτέ διαφορετικά, άλλωστε.

   Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει αν θα παλέψει για λευτεριά ή αν θα μείνει δούλος.

   Διαγραφή
 2. Έβαλες λάθος link στο alterthess (in.gr)
  civ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το λινκ στο alterthess βγάζει πάλι στο in.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7983.html
  όλα τα "λεφτά" τα σχόλια και θα συνεχίσουν
  Παράθεση λίγων για μεζέ:
  "Νικ. Δημητρόπουλος · Athens, Greece
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΤΟΥ FACEBOOK...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΙΡΕΣ....Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ...ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ"
  "Ioannis Tziakis ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.

  ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ. Η ΚΕΕΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΜ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ.

  ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΑΣ ΣTO BINTEO ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΧΧ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ /ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 'Η Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 'Η Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ 'Η ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΑΣ; ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΣ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!"
  "Κωστής Δρανδάκις · EIDIKES DYNAMEIS-ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΠΟΪ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΕΔ... ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΡΩΞΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ... ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΩΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ .... ΧΕΧΕΧΕ!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ... ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...."
  "Γεώργιος Δρακόπουλος · Κορυφαίος σχολιαστής · 65ο σχολείο Υ/ΚΤ
  Κύριοι μην μπερδεύεστε ο Ταξίαρχος ΟΥΚ ε.α. Ιωάννης Τζιάκης το δηλώνει και το δήλωσε και κατά την συγκέντρωση που είχαμε την Κυριακή ότι δεν είναι δυνατών οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα να συσχετιστεί με οποιοδήποτε σωματείο που αντιπροσωπεύει εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Πόσο μάλλον η ΚΕΕΔ που συγκεντρώνει την ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ των Ενόπλων Δυνάμεων δηλαδή τις Ειδικές Δυνάμεις..
  Μην τελείτε υπό ΣΥΓΧΥΣΗ…

  Ναύτης ΟΥΚ Γεώργιος Δρακόπουλος

  Αναπληρωτής Προέδρου
  Πανελληνίου Συνδέσμου Βατραχανθρώπων

  Υ.Γ. και δεν είναι ο Τζιάκης,
  είναι ο Ταξίαρχος Ο.Υ.Κ. ε.α κύριος Ιωάννης Τζιάκης"


  αλπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λίγα λόγια για να ενώσουμε τις μνήμες.
   Οι "απόστρατοι" έκαναν μία αξιομνημόνευτη εμφάνιση τον Οχτώβρη του 2011 (ναι τον γνωστό)
   Εμείς σας σεβόμαστε στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και διάφορα άλλα όταν πέταγαν στρακαστρούκες(με εντυπωσιακό θόρυβο όντως)
   Η άταχτη υποχώρηση του υπουργείου στα μισθολογικά τους και συνταξιοδοτικά τους μπορεί να πέρασε στο ντούκου αλλά τους έδειξε πως έχουν δύναμη.(αμίμητο το υπουργείο που έκανε διακρίσεις αναλόγως την ηλικία- την πατήσανε οι γέροι)

   Το 2012 πήγαν να τους διεμβολίσουν κάθε είδους απόστρατοι - στρατευμένοι σε νέες οργανώσεις από Αλευρομάγειρο σε Μίκη έως στρατηγούς του Καζάκη. Είπαν σε όλους καλά και όταν βγήκαν οι ΝουΔου πολυάστεροι απόστρατοι και τους μάζεψαν είπαν όχι τελεσίδικα.

   Συμπέρασμα: Να περιμένουμε τους πολυάστερους να τραβήξουν τα γκέμια.
   Αυτά που έχει βάλει ο @αλπο (και σωστά) είναι από το 2012 όταν πολλοί αριστεροί εθνικιστές παρακαλούσαν για "καλό πραξικόπημα"...

   απόστραπτος(sic!)

   Διαγραφή