Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτή ομολογία του "Βήματος": Το κεφάλαιο χρηματοδοτούσε τη Χρυσή Αυγή (αλλά...δεν θα το ξανακάνει!)

Το διακύβευμα βέβαια βρίσκεται λίγο πιο βαθιά. Η προοπτική δηλαδή χρηματοδότησης από κάποιους, που θέλουν να ονομάζονται ευυπόληπτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, δεν θα έχει την ίδια ροή που λέγεται ότι είχε έως τώρα.21 σχόλια:

 1. Κάτι πρέπει να κρύβεται από πίσω...κάποιοι αόρατοι κύκλοι...αποκλείεται να ομολογούνται τόσο κυνικά πράγματα που ήξεραν όλοι ανεξαιρέτως...πέφτω απ' τα σύννεφα...γίνεται για να πέσουν τα ποσοστά της Χ.Α και να τα καρπωθεί η επάρατος μνημονιακή κυβέρνηση...θα γράψω μια ανάλυση σε αριστερό περιοδικό...δεν μπορεί κύριε να υπάρχει πάλη των τάξεων την σήμερον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χα - χα φοβερός !
   Να προστεθούν και τα παρακάτω link

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7393.html )
   Ας μιλήσουμε για τον φασισμό, λοιπόν.

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9482.html )
   Η σοσιαλδημοκρατία και ο φασισμός ως οικονομικές ιδεολογίες.Ιlief

   Διαγραφή
  2. Από σημερινό "Ρ"
   Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7627602&publDate=25/9/2013 )

   (..) ***
   Υπάρχει βεβαίως και μια πλευρά της αστικής προπαγάνδας που πασχίζει να περάσει την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα «κοινωνικό φαινόμενο» γέννημα της φτώχειας και εξαθλίωσης. Που αν ξεπεραστούν θα αποδυναμωθεί και η Χρυσή Αυγή. Βεβαίως, η Χρυσή Αυγή πατάει στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της πολιτικής διαχείρισής της σε όφελος του κεφαλαίου, πατάει πάνω στις τραγικές συνέπειές της στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, γενικότερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ενισχύθηκε όμως μέσα σε ένα συγκεκριμένο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο που είχε ως χαρακτηριστικά του τον ανοιχτό αντικομμουνισμό -που επιδόθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα αστικά ΜΜΕ, αστικά κόμματα, οι μηχανισμοί της ΕΕ κλπ.- την εχθρότητα στο εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα στον ταξικό προσανατολισμό του, την ενίσχυση του εθνικισμού που τροφοδοτούσαν τα κάλπικα συνθήματα περί «κατεχόμενης Ελλάδας από την Τρόικα», βγάζοντας λάδι το ελληνικό κεφάλαιο από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, αναζητώντας έναν καπιταλισμό χωρίς κρίσεις, ένα ιμπεριαλιστικό σύστημα χωρίς ανισότιμες σχέσεις, ένα αστικό πολιτικό σύστημα που θα υπηρετεί το λαό, αναπολώντας έναν καπιταλισμό του παρελθόντος όπου μπορούσε με καλύτερους όρους να επιβιώσει ο μικροϊδιοκτήτης ή διαμόρφωνε άλλες δυνατότητες ενσωμάτωσης εργατικών στρωμάτων. Αυτό το κλίμα αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στο «κίνημα των πλατειών» και των «αγανακτισμένων» τροφοδοτώντας τόσο το ρεφορμισμό από τη μια όσο και τη φασιστική εθνικοσοσιαλιστική ρητορική από την άλλη.

   ***

   Ομως η οργανωτική της συγκρότηση, η απότομη ανάπτυξη της δραστηριότητάς της, η μεγάλη επιρροή της σε τμήματα των αστικών κατασταλτικών μηχανισμών αποδεικνύουν ισχυρά νήματα και με το ίδιο το αστικό κράτος και όχι μόνο ιδεολογικούς δεσμούς.
   Αλλά έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλα τέτοια νήματα. Δεν πάει πολύς καιρός που η «Γκάρντιαν» έγραφε για χρηματοδότησή τους από τους εφοπλιστές. Αλλά και το 2012 είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ αστικών ΜΜΕ, όπως: «Μερίδα επιχειρηματιών πιστεύουν πως η Χρυσή Αυγή περιόρισε κατά πολύ τον αριστερό ακτιβισμό, με ορατά αποτελέσματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας. "Αφού δεν υπάρχει αστυνομία, να μία...", έλεγε σε γεύμα στο "Χίλτον" γνωστός βιομήχανος τροφίμων», εννοώντας τη Χρυσή Αυγή. Εργαλείο τμημάτων του κεφαλαίου λοιπόν η Χρυσή Αυγή. Να γιατί λέμε ότι: εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών που καταδικάζουν, απομονώνουν και αποφασιστικά μπορούν να αχρηστεύσουν τα δίχτυα της Χρυσής Αυγής σε κάθε τόπο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά. Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και συμμαχίας με κατεύθυνση την ανατροπή του συστήματος, που γεννά και θρέφει τη Χρυσή Αυγή. Ι. Κ..(..)Ιlief

   Διαγραφή
 2. Προς ΜΑΖΙΚΗ διάδοση τούτο εδώ το βίντεο κατά την άποψή μου.

  http://www.youtube.com/watch?v=yK2UqOiA0nw#t=147

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενσωματώθηκε το βιντεάκι. Ωραίο το κόπι πέιστ Χ.Α από ΝΔ. Σχεδόν θα λεγε κανείς ότι έχουν κοινά αφεντικά.

  Ας το διάλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντώνη
   Αδικείς τον άλλο "πόλο" της κυβέρνησης που θέλει "αντιρατσιστικά" νομοσχέδια.
   από "Ρ"( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6787888&publDate=6/4/2012 )

   (..)Ο Βενιζέλος στη ... Βαϊμάρη
   Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που «μεγαλούργησε» ως αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης που σχηματίστηκε με τη σύμπραξη του ΛΑ.Ο.Σ.
   *
   Με τη σύμπραξη, δηλαδή, του κόμματος - υμνητή του δικτάτορα Μεταξά, των «χιτών» του Γρίβα, των Μακρονησιών και των συνταγματαρχών.
   Του κόμματος που ο ιδρυτής του, ο Καρατζαφέρης, στις νομαρχιακές του 2002 είχε τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που συμπεριλάμβανε στη σύνθεσή του 4 πρωτοπαλίκαρα της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής»...
   *
   Ο Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι ένας εξ αυτών που άνοιξαν το δρόμο και που θέλησαν να «εξοικειώσουν» την κοινή γνώμη με την παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο τεσσάρων πατενταρισμένων ακροδεξιών.
   *
   Ο Βενιζέλος είναι ο πρόεδρος εκείνου του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, είναι ο αντιπρόεδρος εκείνων των κυβερνήσεων, υπό τους Παπανδρέου και Παπαδήμο, που τοποθέτησαν τους ακροδεξιούς σε καρέκλες υπουργών και υφυπουργών. Των κυβερνήσεων, δηλαδή, που εμφάνισαν τουςακροδεξιούς σαν «εθνικούς σωτήρες».
   ***
   Ε, λοιπόν, αυτός ο κύριος, ο Βενιζέλος, είναι ο ίδιος που σε ένα ρεσιτάλ θράσους - αντάξιο της ιστορίας της σοσιαλδημοκρατίας - κούνησε προχτές το δάκτυλο στον ελληνικό λαό για να απειλήσει με «τον ορατό και απτό κίνδυνο του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας»...
   Είναι ο ίδιος που βρήκε το «ανάστημα» να ψηφοθηρήσει λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε συνθήκες μεσοπολεμικές, συνθήκες Δημοκρατίας της Βαϊμάρης»...
   Είναι ο ίδιος που καμώθηκε τον αρμόδιο να αυτοανακηρυχθεί σε μαχητή του «αγώνα κατά της ακροδεξιάς» και κατά της «εκκόλαψης του αυγού του φιδιού»...
   Ολα αυτά ο ...Βενιζέλος! Ο εντολοδόχος αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης με συγκυβερνήτη τον Καρατζαφέρη...
   *
   Ας μην αμφιβάλλει κανείς:
   Στην πορεία προς τις κάλπες η αστική τους δημοκρατία, από τα σπλάχνα της οποίας γεννιέται, εκκολάπτεται - και ενίοτε χρησιμοποιείται - το «αυγό του φιδιού», στην προσπάθειά της να ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων, στην προσπάθεια να «φρονηματίσει» το λαό να κάτσει «ήσυχα» για να μην έχουμε «περιπέτειες», θέλοντας να επιβάλει «κοινωνική» σιγή νεκροταφείου,θα ανασύρει ό,τι διαθέσιμη σκουριά υπάρχει στο μαύρο οπλοστάσιο της ιδεολογικής της προπαγάνδας και τρομοκρατίας:

   Από την «ακυβερνησία» και την «αποσταθεροποίηση» μέχρι τη λεγόμενη «θεωρία των άκρων». -συνέχεια-

   Διαγραφή
  2. Συνέχεια από "Ρ"
   Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
   Ο Βενιζέλος στη ... Βαϊμάρη
   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6787888&publDate=6/4/2012 ) )
   *

   (..)Η παραπάνω τακτική δεν επιλέγεται επειδή τάχα η κεφαλαιοκρατία θέλει να «ανακόψει» ή να «χτυπήσει» την ακροδεξιά, την οποία ποικιλοτρόπως τροφοδοτεί και αξιοποιεί, όπως άλλωστε αποδεικνύει αυτή η «χέρι - χέρι» επιμονή των Βενιζέλου και Σαμαρά, να διατηρούν στο προσκήνιο την ακροδεξιά, άλλοτε ως συγκυβερνητική τους συγκολλητική ουσία και άλλοτε σαν απειλή.

   Την ακολουθούν γιατί παραχαράσσοντας την ιστορία και την τρέχουσα πραγματικότητα όσον αφορά τις επιλογές και τις ευθύνες τους - και ειδικά τις ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας - για το φαινόμενο της ακροδεξιάς, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν, να λασπώσουν και να παρουσιάσουν σαν «άκρα» ό,τι ακριβώς φοβούνται, ό,τι ακριβώς τρέμουν, και το οποίο - για τους δικούς τους ταξικούς λόγους - πασχίζουν, αφού το διαστρεβλώσουν και το συκοφαντήσουν, να το εμφανίσουν σαν «φοβιστικό» ...και για το λαό:

   Το πρόγραμμα, την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ.

   *

   Τόσο το «ποιόν» τους, λοιπόν, όσο και η μεθόδευσή τους το καθιστούν εξόφθαλμο:
   Ο,τι κάνουν το κάνουν γιατί θέλουν τη βρωμιά που έχουν τα δικά τους ταξικά απόβλητα, το φασισμό, την ακροδεξιά και την κάθε λογής αστική φαιότητα να τα ταυτίσουν (!)
   με τον πλέον αμείλικτο, με τον πλέον ανειρήνευτο, με τον πλέον συνεπή αντίπαλο της ταξικής τους μαυρίλας:

   Με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

   Ο,τι κάνουν για να εξαπατήσουν και να εκφοβίσουν το λαό, αναμηρυκάζοντας τη «θεωρία των άκρων», το κάνουν για να υφαρπάξουν την ανοχή του λαού στα σχέδια επιβολής της προειλημμένης, της προαποφασισμένης, της ακραίας και αέναης ταξικής τους βαρβαρότητας, για την εφαρμογή της οποίας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν και την ακροδεξιά (όπως το έχουν κάνει χίλιες φορές, όπως το έκαναν στις 11 Νοέμβρη 2011 με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου).

   Αυτός είναι και ο λόγος των ύπουλων και χυδαίων επιθέσεων αυτού του τύπου ενάντια στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, το ξέρουν:

   Είναι ο πραγματικός και - ακριβώς - ο πιο ...«ακραίος» αντίπαλος της ταξικής τους ακρότητας.
   Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ilief

   Διαγραφή
 4. Αν δεν μου έχουν διαφύγει σημαντικά στοιχεία (και βεβαίως όχι εκείνα του Δελαστίκιου τύπου), τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία το "σύστημα" προπαγάνδας "έτρεξε το πρόγραμμα" της υποτίμησης και διαστρέβλωσης του γεγονότος (φόνος εξαιτίας ποδοσφαιρικής διαμάχης). Στο καπάκι προστέθηκε, αν και άγαρμπα και σε μεγάλη δόση, ο μαιντανός της χαζοΛαζαρίδιας έμπνευσης, αλλά το πράγμα έδειχνε να ακολουθεί την πεπατημένη των τελευταίων δύο ετών. Με την παρέλευση μιας ή δύο ημερών μπήκε σε εφαρμογή το ξεδίπλωμα μιας νέας βαριάντας. Το όνομα της: "είμαστε όλοι αντιναζιστές". Είναι σημαντικό να προσεχθεί ότι όχι λίγα καραδεξιορατσιστόπουλα της κυβέρνησης και της ευμεγέθους αυλής της σε ντουέτο με τα γνωστά ΜΜΕ άρχισαν να χρησιμοποιούν με άνεση το χαρακτηρισμό "ναζιστικό" για το κόμμα της χα. Λάνσαραν με ετοιμότητα και τα απαραίτητα γκάλλοπ που δείχνουν μείωση τάχα μου της εκλογικής επιρροής της χα (με τον ίδιο τρόπο που κατασκεύασαν εκείνα με τα οποία λάνσαραν τα ναζιστόμουρα πριν τις εκλογές του 2012). Είναι δεξιοτέχνες στην απάτη και τα επιτελεία που τους υποστηρίζουν διακρίνονται για την ικανότητα τους στην "παραλλαγή" και την σχεδόν έγκαιρη αναδίπλωση.

  Τι προσπαθούν να βγάλουν: για την ώρα είναι φανερό οτι επιχειρούν να "κοντύνουν" τους ναζιστές (trivial). Στην κυβερνώσα πολιτική τάξη και σε αυτούς που έχουν στήσει το τρέχον παιχνίδι και τα goals οι ναζί είναι κατ' αρχήν χρήσιμοι ως "μικροί" μα "σφριγηλοί" (έτσι τους ήθελε και ο Bruning, o von Schleicher και κάποιοι άλλοι "ήρωες αντι-ναζι" της Βαυμάρης, αλλά και πονηρός Giolitti με τον Nitti αλλά δεν τους έκατσε). Σφριγηλοί αλλά όχι ισχυρότεροι του δεόντος. Στο βαθμό, όμως, που δεν θα προταχθεί η δέουσα πολιτική θέληση (αυτή δεν φαίνεται μέχρι στιγμής) και δεν θα διαπιστωθεί στην πράξη η κατάλληλη δυναμική των πολιτικών και οικονομικών συσχετισμών να "δρεπανώσουν" τους ναζί (που δεν την έχουν μια και η πλειοψηφία της πολιτικής λέρας είναι παλαιοί ή όψιμοι ιδεόλογοι των φασιστικών-λαικιστικών τρόπων πολιτικής αναφοράς και σκέψης), και από τον τρόπο που αυτοί οι ίδιοι οι ναζι και οι πιο θερμοί πατρώνες τους θα αποφασίσουν, αν το κάνουν, να "λουφάξουν" για να περάσει η μπόρα, δίνοντας ίσως κάποιες υποσχέσεις μελλοντικής μειωμένης πολιτικής αυτονομίας, θα εξαρτηθεί αν το "κόντυμα" θα το ακολουθήσει το "φούντωμα". Σαν το χορτάρι που φουντώνει με ήλιο και βροχή! Και την άνοιξη της αισιοδοξίας είναι που γεμίζει φίδια ο τόπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλό και χρήσιμο σχόλιο.

   Διαγραφή
  2. Πολύ καλό και χρήσιμο το σχόλιο και όλο το post και το video! Πολύ ενδιαφέρον και το άρθρο του Βήματος και ειδικά η παράγραφος που αναφέρθηκε (οι επισημάνσεις δικές μου):

   Το διακύβευμα βέβαια βρίσκεται λίγο πιο βαθιά. Η προοπτική δηλαδή χρηματοδότησης από κάποιους, που θέλουν να ονομάζονται ευυπόληπτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, δεν θα έχει την ίδια ροή που λέγεται ότι είχε έως τώρα. Και τούτο γιατί δεν έχουν συνηθίσει να συναναστρέφονται με μαχαιροβγάλτες, μπράβους, προστάτες νυκτερινών κέντρων και λοιπά... στοιχεία.

   Ενδοαστικές μπηχτές...

   gdmn1973

   Διαγραφή
  3. @Jose:
   Παρόλα αυτά, οι ναζί εξακολουθούν να έχουν μεγάλο πολιτικό πρόβλημα.
   Από την μία, ότι φουσκώνει εύκολα, ξεφουσκώνει με την ίδια ευκολία.
   Από την άλλη, σε περίπτωση που εξακολουθήσουν τα ίδια, δεν θα μπορούν να έχουν την κρατική κάλυψη που είχαν προηγουμένως, και με δεδομένο πως μιλάμε για θρασύδειλους φασίστες, χωρίς αυτήν την απροκάλυπτη κάλυψη, τους είναι αδύνατο να συνεχίσουν.
   Εάν πάλι "σοβαρευτούν" κινδυνεύουν να χάσουν την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους, που τους ψήφισαν ακριβώς για να κάνουν ότι κάνουν.
   Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή για δαύτους.
   Αρκεί να μην το αφήσουμε να "ξεφουσκώσει"...

   Διαγραφή
  4. Το ζήτημα με τη Χ.Α σύντροφοι πρέπει να συνεχίσει να ακολουθείται επιθετικά σε όλα τα επίπεδα από το εργ. κίνημα και το κομ. κόμμα. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί--ούτε τη Χ.Α, ούτε την αστυνομία, ούτε την κυβέρνηση, ούτε κανένα που νομιμοποιεί τις φασιστικές πρακτικές.

   Διαγραφή
  5. Αναδιατάσσονται λουφάζοντας (αναμενόμενο):

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531800

   Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς (δίνοντας βάση στα έτσι κι αλλιώς κατασκευασμένα γκάλλοπ) ότι έχουν αποδυναμωθεί.

   Διαγραφή
  6. Ούτε στην Νίκαια ούτε ΠΟΥΘΕΝΑ, οι εργάτες να τσακίσουν τα Χρυσά Αυγά!

   Διαγραφή
  7. @Jose:
   Τα γκάλοπ κατασκευάζονται για να κατασκευάσουν. Οι φυγόκεντρες τάσεις μεταξύ των θρασύδειλων φασιστών δεν πρέπει να υποτιμούνται. Το παρακράτος ίσως να πρέπει να συνεχίσει το ρόλο του εξωκοινοβουλευτικά για να ανακουφιστούμε (Κάτι σαν το μικρό σπίτι του Χότζα).
   Καμμία επανάπαυση...

   Διαγραφή
 5. Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7625445&publDate=24/9/2013 )

  (..)Τρελό φαγοπότι

  Απανωτές είναι οι ανακοινώσεις - πρόκληση από COSCO και ΟΛΠ, που δείχνουν ότι μπροστά στα μάτια του πειραιώτικου λαού, σε περιοχές όπως το Πέραμα που σφαδάζουν από την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια, γίνεται ένα τρελό φαγοπότι από τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές και την κρουαζιέρα. Ενα φαγοπότι πάνω στις υποδομές που χτίστηκαν από τον ιδρώτα του λαού.

  Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ΟΛΠ, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε το έργο που αφορά την επέκταση του επιβατικού λιμανιού και συγκεκριμένα το τμήμα του λιμανιού που καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ «το οποίο χρηματοδοτείται κατά 95% από ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία (113,9 εκ. ευρώ)». Χώρια τα εκατομμύρια που δόθηκαν για την κατασκευή της προβλήτας που παραδόθηκε στην COSCO.

  Με άλλα λόγια, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, για να ενισχύσουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, με τα αντεργατικά τους μέτρα τούς προσφέρουν απανωτά τα εκατομμύρια, τα οποία είναι σφραγισμένα από την άγρια εκμετάλλευση, το μόχθο και τον κόπο των εργαζομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας. Ετσι, την ώρα που στο κατώφλι του Περάματος, στην προβλήτα που λυμαίνεται η COSCO στο Ικόνιο, χορεύουν τα εκατομμύρια, τα παιδιά του Περάματος λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία. (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7625245&publDate=24/9/2013 )

   (..)ΠΕΙΡΑΙΑΣ
   Συνεχίζονται οι δίκες με το φιρμάνι «Σανιδά»
   Τέσσερα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν χτες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, επειδή, ως όφειλαν, συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπροστά στα καταστήματα ΤΖΑΜΠΟ του Πειραιά, κινητοποιήσεις που οργανώνονταν στα καταστήματα της αλυσίδας σε όλη τη χώρα, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου και συνδικαλιστή.Σε ό,τι αφορά τους 4 συνδικαλιστές, «κατηγορούνται» με χαλκευμένες κατηγορίες γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση που έγινε στις 14 Φλεβάρη του 2009.

   Η δίκη αναβλήθηκε για τις 28 Γενάρη του 2014, όμως το πρόβλημα παραμένει. Η δίωξη των 4 είναι απτή απόδειξη ότι το φιρμάνι του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διατηρεί σε πλήρη ισχύ και η σημερινή κυβέρνηση για λογαριασμό των μονοπωλίων, για τη στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Πρόκειται για το λεγόμενο φιρμάνι Σανιδά, με το οποίο είχαν κηρυχτεί εκ των προτέρων παράνομες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα καταστήματα ΤΖΑΜΠΟ, καθώς τις είχε χαρακτηρίσει «τελεσθέντα εγκλήματα».
   Με αυτό το φιρμάνι το Νοέμβρη θα στηθεί μία ακόμα δίκη στα δικαστήρια του Πειραιά σε βάρος συνδικαλιστών που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις.
   Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα δικαστήρια του Πειραιά κρατάνε τα σκήπτρα σε ό,τι αφορά διώξεις συνδικαλιστών. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση «ΤΖΑΜΠΟ» ήδη έχουν βγάλει καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συνδικαλιστών, όπως του προέδρου του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων και άλλων 4 συνδικαλιστών, τους οποίους καταδίκασαν σε 4 μήνες φυλάκιση!(..)Ιlief

   Διαγραφή
 6. Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
  ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7620683&publDate=20/9/2013 )

  (..)Βαστάζοι του συστήματος

  Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν είναι μόνο η ιστορική εμπειρία που το επιβεβαιώνει. Είναι οι θέσεις της και η ίδια της η δράση. Δεν υπάρχει αξίωση βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών που ο χρυσαυγίτικος συρφετός να μην έκανε σημαία του. Τι ζητάνε σήμερα τα αφεντικά; Φτηνούς και υποταγμένους εργάτες ή στη γλώσσα τους «μείωση του κόστους εργασίας και κοινωνική συνοχή». Μέτρα, δηλαδή, ικανά να τους ξελασπώσουν απ' την καπιταλιστική κρίση, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, με αποτελειωμένη την εργατική τάξη. Σε απευθείας σύνδεση με μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές η χρυσαυγίτικη αγέλη αναμεταδίδει τις αξιώσεις τους.

  Λένε για τη Ζώνη: «Τα μεροκάματα που παίρναμε (...) ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά (...) Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες...». Ποιος φταίει που οι εργάτες στη Ζώνη δε δουλεύουν τζάμπα; Ο βουλευτής Λαγός έχει την απάντηση: «Για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ». Στην Εύβοια, και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Για να προμηθεύει με φτηνό και με το βούρδουλα υπάκουο -ντόπιο πράμα και τζάμπα- εργατικό δυναμικό τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

  Τι διαφορετικό απ' αυτά λένε χρόνια τώρα εφοπλιστές και εργολάβοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παλιότερα το ΛΑΟΣ, τα αστικά μέσα ενημέρωσης, κανάλια και εφημερίδες; Τίποτα απολύτως.

  Τι άλλο θέλουν οι καπιταλιστές; Φυσικά προνόμια και κίνητρα για τις επενδύσεις τους. Ούτε εδώ υστερούν σε δράση τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

  Με αφορμή π.χ. τη μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, βγαίνουν στα κεραμίδια για τα αρπακτικά του ιδρώτα του λαού και γράφουν: «Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος (...) οδηγούν στο συμπέρασμα πως κυβέρνηση και τρόικα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα».

  Δηλαδή, δώστε φοροαπαλλαγές, τζάμπα καύσιμα. Δώστε και σώστε την έδρα μεγάλων επιχειρήσεων που φεύγουν. Γιατί φεύγουν; Για να εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερους όρους κερδοφορίας, ευκολότερη πρόσβαση στις χρηματαγορές, κλιμάκωση της εκβιαστικής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκει να τους έχει σε συνεχή ομηρία με το φόβο της επαπειλούμενης ανεργίας.

  Δε γράφει ούτε προτείνει τίποτα διαφορετικό ο ΣΕΒ στη δική του ανακοίνωση για τη «ΒΙΟΧΑΛΚΟ»: «...η κυβέρνηση (...) αγνοεί το θέμα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην ενέργεια (...) Η ελληνική βιομηχανία (...) δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος»! Ποιος υπαγόρευσε σε ποιον, είναι απ' τα ευκόλως εννοούμενα...

  Οι βαστάζοι του κεφαλαίου θέλουν τους εργάτες να σέρνονται όπως οι ίδιοι. Να μην αντιδρά η εργατική τάξη παρά στα σφυρίγματα των καπιταλιστών για να τους κάνει τα θελήματα.
  Χρέος της εργατικής τάξης, όλου του λαού, με την οργανωμένη του δράση να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα. Να μην του επιτρέψουν να εξαπλώσει αυτό που αποπνέει, τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος που το γέννησε και το θρέφει. (..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013

   ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=24/9/2013&id=14799&columnId=161 )

   (..)Παραληρούν οι ναζί για τα αφεντικά τους

   Παραληρούν τα τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ενάντια στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές. Με σειρά αναρτήσεων στην ιστοσελίδα τους επιχαίρουν γιατί
   «Μία εκ των σημαντικότερων παραμέτρων του εθνικιστικού θριάμβου των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2012, υπήρξε η απελευθέρωση των Ελλήνων Εργατών από την περιχαράκωση του κόμματος των μπολσεβίκων. Μετά από τέσσερις δεκαετίες κατά τις οποίες η Αριστερά με μπροστάρη της το κομμουνιστικό κόμμα, εξαπατούσε τους Ελληνες εργαζομένους (...)
   (...) Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, δεν αποδέχεται ως τέτοιο και ως εκ τούτου δεν καταδέχεται να χαρακτηρίσει τον Πολιτικό του Αγώνα, ως αγώνα ταξικό».
   Υπάρχει και άρθρο του φασίστα βουλευτή Λαγού, αυτού που μαζί με τους Παναγιώταρο και Μίχο είχαν προαναγγείλει την επίθεση των νεοναζί εναντίον πρωτοπόρων εργατών στο Πέραμα (με ανοιχτές απειλές τύπου «το απόστημα που ονομάζεται ΠΑΜΕ σύντομα θα σπάσει» κ.λπ.). Καυχιέται ότι η Χρυσή Αυγή «ιδρύει σωματεία και οργανώσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

   Τσιράκια των αφεντικών τους, ψεύτες και θρασίμια της νύχτας, ζητούν διαρκώς νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές κι επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, αναζητούν γι' αυτό πάμφθηνους εργάτες δίχως δικαιώματα κι ασφάλιση. Το έλεγαν άλλωστε από τον Αύγουστο όταν εμφανίστηκαν στη Ζώνη του Περάματος, φωνάζοντας ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Το δήλωσαν και σε δημοσιογράφους λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεσή τους στο Πέραμα ότι
   «έχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο (σ.σ. εργοδοτικό εντός Ζώνης) και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά (...) Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».

   Εργάτες χωρίς δικαιώματα και μαστίγιο ώστε να μη βγάζουν κιχ. Αυτό θέλουν οι νεοναζί. Γι' αυτό χτυπούν τους πρωτοπόρους στην ταξική πάλη εργάτες. Γιατί στέκονται βράχος και εμπόδιο απέναντι στις ορέξεις των αφεντικών τους. (..)Ιlief

   Διαγραφή
 7. Τι έκαναν κάποιες πολιτικές δυνάμεις στα σωματεία. Ενδεικτικά

  ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7408099&publDate=24/4/2013 )
  Δεν προκήρυξε απεργία για την Πρωτομαγιά

  (..)Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΚΘ για «πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική απόφαση για εκφυλισμό της μέρας της εργατικής τάξης και παρεμπόδιση του γιορτασμού της από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Οι δυνάμεις αυτές μαζί με την εργοδοσία υπονομεύουν την πρωτομαγιάτικη απεργία.

  Αλλωστε, οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις υποστήριξαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με μείωση μισθών, εφαρμόζοντας οι ίδιες τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.

  Οι τρεις συνασπισμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που παρενέβησαν για να καταγγείλουν τη νοθεία στις αρχαιρεσίες του σωματείου προπονητών, την οποία καθοδηγούσε προσωπικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ, και δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ "πιάστηκαν στα πράσα" έτοιμα να ψηφίσουν χωρίς καν να είναι μέλη του εν λόγω σωματείου.(..)


  ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7141875 )
  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  Ξεκινά σήμερα με πολλούς νόθους αντιπροσώπους
  Αποκαλυπτικές οι καταγγελίες της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

  (..) Νόθοι συσχετισμοί με «πλαστούς» αντιπροσώπους

  (..)Νομιμοποίησαν ένα Σωματείο Ελλήνων Αλλιεργατών στη Μηχανιώνα με 77 μέλη, ενώ τους καταθέσαμε επίσημα δημόσια έγγραφα από το Λιμεναρχείο, τον ΟΓΑ όπου ασφαλίζονται οι αλλιεργάτες, που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας αλλιεργάτης, είναι όλοι Αιγύπτιοι. Εμείς ξέρουμε τη δουλειά που κάνουν και το καταγγείλαμε. Είναι συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων, οικοδόμοι, ακόμη και πλοιοκτήτες. Αρκετοί από αυτούς, έμπαιναν τα βράδια στα σπίτια των Αιγύπτιων Αλιεργατών στη μεγάλη απεργία τους πριν λίγα χρόνια, και τους χτυπούσαν, γιατί σήκωσαν κεφάλι απέναντι στους εργοδότες. Ανάμεσά τους είναι και Χρυσαυγίτες.

  Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ διότι νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή μέσα στο συνέδριο».(..)


  ( http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/24966/ergatiko-agonistiko-metopo-larko-kataggellei-tis-dynameis-poy-avantaroyn )
  (..) Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΛΑΡΚΟ: Καταγγέλλει τις δυνάμεις που αβαντάρουν τους ναζί

  Την πλειοψηφία των προεδρείων των Σωματείων Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, τα οποία στελεχώνουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ , καταγγέλλει η παράταξη "Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο" (ΕΑΜ) στο Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καθώς οι δυνάμεις αυτές, με κάθε ευκαιρία, καλούν εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής σε διάφορες παρεμβάσεις των σωματείων.

  Το ΕΑΜ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη στάση των προεδρείων, μέσα από την οποία "νομιμοποιούνται" οι υμνητές του Χίτλερ και νοσταλγοί του ναζιστικού καθεστώς. Αυτοί που σήμερα είναι υπέρμαχοι των 18 ευρώ, των δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, της πλήρους ασύδοτης δράσης των επιχειρηματιών, ενώ είναι κάλπικη η θέση τους ότι είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, αφού την ίδια στιγμή είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της απελευθέρωσης της αγοράς στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. (..) Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Δεν μπορεί κύριος στον Μελιγαλά να προπηλακίζεις την κόρη και τον γιό που τους έκανε βουλευτές της δεξιάς μεγάλης παράταξης ο αστός. Αυτοι ήταν οι εργοδότες σου που σε εργοδοτούσαν με λίγα χιλιάρικα να τους κάνεις τον σωματοφύλακα και τώρα θα σηκώσεις χέρι εναντίον τους;"

  Το παιχνίδι δεν παίζεται εάν φοβήθηκαν στον Μελιγαλά ή ήταν από παλιά σχεδιασμένη η ρήξη της ΝουΔου με την ΧΑ. Το παιχνίδι θα γίνει αν μπορεί να ξαναμαζευτεί το κομμάτι εκείνο που είχε αποσκιρτήσει από τον δεξιό εθνικό κορμό. Δηλώνουν έτοιμοι να δεχτούν τους απομακρυσμένους με το σλόγκαν του Φάυλου "Νόμος Τάξη και Ανάπτυξη". Αν μπορέσουν να τραβήξουν τους πάντες θα την μηδενίσουν και θα βάλουν τον κασιδιάρη φυλακή. Αν δεν μπορέσουν να πείσουν θα την αφήσουν με κάνα ποσοστό τρία με τέσσερα ώστε να μπαίνει και να βγαίνει στη Βουλή και στα γκάλοπ.
  Σε κάθε περίπτωση η συσπείρωση που γίνεται γύρω από την ΝουΔου διευκολύνει τον συριζα γιατί εκβιάζει για άλλη μία φορά τους εργαζόμενους σε "μη χείρων βέλτιστο" επιλογές.

  Τι θα κάνουμε; Αυτό που πρέπει!

  Εντατικά μαθήματα για το πως δεν θα ξαναγίνει χρυσαβγίτικο συσσίτιο στην Νίκαια ή άλλου αφού μία μάζωξη ταξικών σωματείων και η διαδήλωση που θα ακολουθεί διαλύει κάθε σκέψη για "δρώμενα".
  Αφήνουμε τα μπαχαλάκια και τους αλληλέγγυους να διαφημίζουν σήμερα θα κάψουμε τα γραφεία τους. Περιμένουμε πρώτα να πάρουν την Βουλή...

  Έρχονται μεγαλύτερα ζόρια από όσα έχουμε περάσει γιατί το "βαλιτσάκι" της ευπ και οι μαγνητοφωνήσεις έχουν πολλαπλούς στόχους. Το "Νόμος Τάξη και Ανάπτυξη" έχει οπαδούς και όσοι δεν είναι μαζί του θα είναι εχθροί του...

  Μάριος

  ΥΓ. Το κορυφαίο ανέκδοτο είναι το "βαλιτσάκι" όταν είναι σίγουρο πως οι νέες διευθύνσεις ασφαλείας δικτύων σε όλες τις εταιρίες κινητής εδώ και δύο χρόνια καταγράφουν όλα τα περιεχόμενα των συνομιλιών. Το μόνο άγνωστο είναι για πόσο διάστημα τα κρατούν τα δεδομένα; για έξι μήνες ή για δεκαοχτώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή