Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το σημερινό ελληνικό κοινοβούλιο από μακρο-ιστορική άποψη

Το Κουκουέδικο πέρασε πολλές αντάρες και μπόρες, όμως να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε, γιατί αυτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο το λαό. Παρόλες τις δοκιμασίες που το 'δερναν και το δέρνουν, το ΚΚΕ είναι αθάνατο.
Νίκος Ζαχαριάδης

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1910        1920         1930        1940        1950         1960        1970        1980           1990              2000           2010
                  1924 ΚΚΕ                                                                         1974 ΠΑΣΟΚ          1993          2004    2010    2012
                  (1918 ΣΕΚΕ)                                                                         1974 ΝΔ                    Χ.Α.       ΣΥΡΙΖΑ  ΔΗΜΑΡ   ΑΝΕΛ
                 


7 σχόλια:

 1. Σημαντική υπενθύμιση.
  Έρχονται και παρέρχονται.
  Οι κομμουνιστές μένουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Η πολιτική «των πέντε κομμάτων, δύο πολιτικών*» αν και έδωσε στο ΚΚΕ τη δυνατότητα να επιβιώσει για είκοσι και πλέον χρόνια σε δύσκολες συνθήκες, απομόνωσε το κόμμα και του στέρησε σημαντικά προπύργια στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συνδικάτων. Είναι φανερό, μετά τη διπλή εκλογική αποτυχία του 2012, μαζί με τη συνακόλουθη εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ, πως η πολιτική αυτή έχει πλέον φτάσει στα όριά της και αποτελεί τη βασική αιτία της εσωτερικής κρίσης που βιώνει το ΚΚΕ"
  http://www.efsyn.gr/?p=38640


  *Βέβαια λόγω full αστικής Δημοκρατίας έχουμε φτάσει αισίως στα "10 κόμματα, 2 πολιτικές"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο ΚΚΕ ο πολιτικός επιστήμων δεν έπεσε μέσα, αλλά για την Χ.Α. τα πρόβλεψε όλα, σα να την ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα:

   "Τελικά, πόσο ζημιώνει τη Δημοκρατία η Χ.Α.; Αποτελεί πραγματική απειλή για τους δημοκρατικούς θεσμούς ή είναι απλώς ένα υποπροϊόν, ένα πολιτικό σκουπίδι της κρίσης που της αξίζει η περιφρόνηση και η απομόνωση;

   Ας υπογραμμίσουμε τα βασικά: το ουσιώδες πρόβλημα με τη Χ.Α. δεν είναι οι ιδέες της, που, βεβαίως, είναι πρωτόγονες και άθλιες. Αναμφίβολα η Χ.Α. είναι ο ιδεολογικός κληρονόμος του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, αλλά η Δημοκρατία έμαθε να ζει υπό την απειλή των ολοκληρωτισμών. Η φιλελεύθερη Δημοκρατία οφείλει να ανέχεται, ακόμη και να προστατεύει όσο κι αν αυτό σοκάρει, την εκφορά ιδεολογικών λόγων που απειλούν την ίδια και προάγουν την πολιτική αλλαγή προς κατευθύνσεις αντιδημοκρατικές. Αυτή είναι η μαγεία του φιλελευθερισμού, η ανεκτικότητα στο διαφορετικό, το άλλο, το αντίθετο. Το ζήτημα, όμως, αλλάζει όταν τα ολοκληρωτικά κόμματα ή κινήματα συμπεριφέρονται ανεξέλεγκτα ενώ βρίσκονται μέσα σε ένα άλλο νομικό πλαίσιο που οφείλουν να σέβονται.
   (...)
   Δεν πάει άλλο. Αφού η Χ.Α. αποφάσισε να επιβάλει τη χέβι μέταλ στην πολιτική ζωή, ήρθε η ώρα και η Δημοκρατία να απαντήσει με σκληρό ροκ. Let’s Dance λοιπόν αλλά στους ρυθμούς της Δημοκρατίας που ήρθε η ώρα να περάσει από την άμυνα στην επίθεση. Η πρόταση είναι απλή. Αν η Χ.Α. δεν συμμορφωθεί άμεσα και δεν αποδεχτεί τους κανόνες συμπεριφοράς της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και της οργανωμένης κοινωνίας πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή να τεθεί εκτός νόμου και τα στελέχη της να υποστούν συνέπειες. Η συμμετοχή στη Χ.Α. πρέπει να αρχίσει να έχει κόστος."

   Διαγραφή
  2. πηγή: πρωκταγων
   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=26946

   Διαγραφή
  3. Και βέβαια την ξέρει την χα ο απολογητής των ταγματασφαλιτών μαραντζίδης (κόκκινος τρόμος κτλ) που τον κάλεσαν στην εφημερίδα των ιών -- που άλλοτε ήταν στα μαχαίρια μαζί του για τέτοια ζητήματα -- να μας πει για το κκε σήμερα και χθες (έχει κι άλλο άρθρο για το εαμ όπου υποστηρίζει ότι εντάξει συνεργάτες των ναζί ήταν στην μια μεριά του εμφυλίου αλλά και στην άλλη είχαν πάρει τέτοιους ανθρώπους, οι λεγόμενοι εαμοβούλγαροι).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 3. Ο Ιός κάλεσε ...Μαραντζίδη;

  Λινκάκι οπωσδήποτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι δεν λέω ακριβώς αυτό, λέω ότι η εφ.συν. στην οποία είναι πρώτες μούρες οι ιοί έβαλε τον μαραντζίδη να γράψει για την "κρίση του κκε" (το πρώτο άρθρο στο οποίο λινκάρε η EG), αλλά και να μας πουλήσει πιο πριν τις θεωρίες του για τον κόκκινο και τον μαύρο τρόμο:

   http://www.efsyn.gr/?p=6677

   Απ'ότι βλέπω το καλοκαίρι δεν άντεξαν και έτσι τον ξανακάλεσαν για να ασκήσει κριτική εκ δεξιών στον συριζα (όπου βρήκε για πολλοστή φορά την ευκαιρία να ξεράσει αντικομμουνισμό -- δείτε τι λέει για την unra):

   http://www.efsyn.gr/?p=76578

   Εγώ λοιπόν ως απολιθωμένος που θεωρώ ότι κάθε εφημερίδα έχει πολιτικό στίγμα δεν μπορώ να βγάλω την ουρά των ιών απ'έξω, δεν την καταλαβαίνει το σταλινικό μου κεφάλι αυτή την πολυσυλλεκτικότητα της αριστεράς, ειδικά αυτή την περίοδο.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή