Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Για τη Χρυσή Αυγή

Φίλες και Φίλοι,

Τα τελευταία γεγονότα με την εν ψυχρώ δολοφονία του παλικαριού στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή αποκαλύπτουν ευρύτερα στο λαό, με τραγικό τρόπο, τον πραγματικό χαρακτήρα της.

Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι.


Το έχουμε πει πολλές φορές, θα το επαναλάβουμε και από εδώ απόψε: Πρόκειται για μαφιόζικη, εγκληματική οργάνωση δολοφόνων νεοναζί και ως τέτοιοι φασίστες, νεοναζί εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών.

Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και την εγκληματική δράση τους. Να τους πετάξουμε έξω από τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς.

Να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Υπάρχει το ποινικό νομικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχαν ληφθεί τέτοια μέτρα. Τα περιστατικά δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Επιθέσεις σε μετανάστες, επίθεση σε Αιγύπτιους εργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μέλη του ΚΚΕ και πολλά άλλα.

Και αντί να διαλευκανθούν αυτές οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε τις γνωστές θεωρίες των δύο άκρων που προσπαθούσαν να ταυτίσουν τη δράση του λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση των ναζί. Υπερπροβολή της Χρυσής Αυγής, που -είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο- ουσιαστικά την αθώωναν, νομιμοποιώντας την έτσι στη λαϊκή συνείδηση. Τοποθετήσεις για δήθεν «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή και άλλα σχετικά.

Οι χρυσαυγίτες είναι πληρωμένα τσιράκια του κεφαλαίου, του συστήματος. Μήπως η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτή που πρωτοστατεί και στο Πέραμα, στη Ζώνη και στα Οινόφυτα και αλλού για να πέφτουν τα μεροκάματα, οι μισθοί, όπως επιτάσσει η εργοδοσία; Μήπως αυτοί δεν είναι που θέλουν να διαλύσουν, να ελέγξουν συνδικάτα για να τα κάνουν υποταγμένα, όργανα των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των εκμεταλλευτών του μόχθου των εργατών;

Ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα της σαπίλας του καπιταλισμού. Η οριστική και τελεσίδικη εξαφάνιση από προσώπου Γης των φασιστών είναι η λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχει η πάλη και οι αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τη θέση του Κόμματος ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα–θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η ΝΔ αξιοποιεί τη δράση της Χρυσής Αυγής με τη θεωρία των δύο άκρων του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου", θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του μεσοπολέμου για να τσακιστεί το γερμανικό εργατικό κίνημα. Οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν να εξομοιώσουν με την εγκληματική ναζιστική βία την εργατική λαϊκή ορμή και πάλη, όταν συγκρούεται με την καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα ή όταν συγκρούστηκε στο παρελθόν με τη φεουδαρχική τότε βία.

Ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ, για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και τον εγκλωβισμό της νεολαίας και γενικότερα του εργατικού κινήματος στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαός και η νεολαία να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων οργανώσεων του λαού και της νεολαίας, για την αντιμετώπιση και απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Και γι’ αυτό χρειάζεται ένταση της πολύπλευρης ιδεολογικής - πολιτικής - οργανωτικής - πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Σε αυτήν την υπόθεση θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και χρειάζεται να συμβάλει ο καθένας και η καθεμιά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

4 σχόλια:

 1. Ερώτηση: Κατά την γνώμη σου έχει περισσότερο κόσμο από πέρυσι το φεστιβάλ;
  Απάντηση: Εχει πολύ περισσότερο από πέρυσι.
  Σχόλιο: Αυτός ο κόσμος σήμερα δείχνει κόμμα που παίρνει 30%...

  Στιχομυθία στο 39ο Φεστιβάλ


  призрак комиссар

  ΥΓ. Στο σχόλιο υπήρξαν σιωπές σκεπτικισμού, απορίας, κ.α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @призрак комиссар:
   Μα πολλοί από τους επισκέπτες του φεστιβάλ, ψηφίζουν όντως ένα κόμμα κοντά στο 30%!!!
   Όπως και πολλοί από τους συνδιαδηλωτές μας στο ΠΑΜΕ.

   Η λογική είναι η εξής:
   Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον εμπιστευόμαστε σε τίποτα, και πάρα το ότι γνωρίζουμε πως πρόκειται για τσίρκο, γιατί "μπορεί και να σου κάτσει".
   Και εμπιστευόμαστε τους άλλους τους "Σταλινικούς" γιατί "σκυλιά είναι αυτοί μωρέ, θα τα βγάλουν πέρα"...

   Σε περίπτωση που απορούμε ακόμη γιατί η είκόνα του δρόμου δείχνει ως το μεγαλύτερο κόμμα το ΚΚΕ, και η εικόνα της κάλπης ως το μικρότερο.

   Διαγραφή
  2. @Trash
   διάβασα κάπου τα λόγια σου που έλεγαν για το πρόβλημα του μέρους εκείνου του προλεταριάτου που δεν γνωρίζει ή χειρότερα αρνείται να δεχτεί το γεγονός πως ΕΙΝΑΙ προλεταριάτο.
   Μετά από την συνάντηση με τα λόγια σου δεν υπάρχει περίπτωση να μην συμφωνήσω μαζί σου, σε ότι λες.

   призрак комиссар

   Διαγραφή
 2. ..Τrash,νομίζω ότι δεν είναιίδια η περίπτωση του φεστιβαλ και των κινητοποιησεων του ΠΑΜΕ..στην πρώτη περίπτωση μπορεί να έρθει ο καθένας για να διασκεδάσει ,αρκεί να μην είναι αντι- ΚΚΕ. Στην δεύτερη περίπτωση,για να απεργήσεις και να κατέβεις στον δρόμο (ιδίως με το ΠΑΜΕ), πρέπει να έχεις έναν κάποιο βαθμό ταξικής συνειδητοποίησης..απο την προσωπική μου πείρα, οι περισσότεροι που κατεβαίνουν με το ΠΑΜΕ ψηφίζουν ΚΚΕ.. άλλωστε κι όταν το ΚΚΕ έπαιρνε 8,5%, (νομίζω) περίπου 500.000,δεν κατέβαζε 500.000 πανελλαδικά στις απεργίες..εφυγε ενα ποσοστό κοσμου που δεν κατέβαινε σε πορείες και δεν ήταν συστηματικά κοντά στο ΚΚΕ
  Μανουηλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή