Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #311

Από σημερινή επιχείρηση....αυτοκάθαρσης του αστικού (παρα)κράτους. Πηγή: tvxs
Λέγεται πως είναι μεγάλη ειρωνεία το γεγονός ότι ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε συνελήφθηκε τελικά όχι για τους φόνους που διέπραξε αλλά για φοροδιαφυγή.

Αλλά δεν είναι καθόλου ειρωνικό αυτό το γεγονός. Ο Αλ Καπόνε δεν σκότωνε ανθρώπους κυρίως για ευχαρίστηση, αλλά κυρίως για να βγάλει λεφτά, πράγμα που αντικατοπτρίζεται ως κίνητρο πολύ περισσότερο από τη φοροδιαφυγή από ό,τι από τα πτώματα των θυμάτων του.

Αν δεν είχε συλληφθεί για φοροδιαφυγή, είναι πιθανό ο Αλ Καπόνε να ήταν πολύ μεγαλύτερος θρύλος για τις πλατιές μάζες από ό,τι κατάφερε τελικά να γίνει. Οι πλατιές μάζες συγχωρούν ευκολότερα αυτούς που σκοτώνουν από "παραλογισμό" από αυτούς που το κάνουν έλλογα, για το κέρδος.

Γι αυτό, ο κύριος Δένδιας μπορεί να κυκλοφορήσει όσες φωτογραφίες πολυβόλων και πιστολιών θέλει· με αφήνουν παγερά αδιάφορο, όταν δεν με προσβάλλουν με την ανεξέλεγκτη γελοιότητα της υποκρισίας τους. Πολύ περισσότερο θα με ενδιέφεραν οι λογαριασμοί τραπέζης της Χρυσής Αυγής και τα στοιχεία των καταθετών τους. Άλλωστε, με χρήματα αγοράζονται τόσο τα όπλα όσο και οι σφαίρες, όχι με παλλικαριά. Και τα χρήματα έχουν πάντα πηγή.

5 σχόλια:

 1. Άσχετο με την ανάρτηση, απλά επειδή θα κατεβεί η δημοσκόπηση:

  Ποιά κατά την άποψή σας είναι τελικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νατοϊκή επέμβαση στη Συρία;

  Είναι ξεκάθαρο ενάντιος 23%107
  Είναι σαφώς υπέρ 25%112
  Το πρόβλημα βασικά είναι ο Σαμαράς, όχι η επέμβαση 27%122
  Είναι πολύπλοκο, δεν μπορώ να το εξηγήσω με λίγα λόγια 25%115
  456 total

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και:

   Πόσο πιθανή θεωρείτε την ύπαρξη οικονομικής σχέσης των αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών με τα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ;

   Απίθανη 24%138

   Βέβαιη 41%238

   Πιθανή 35%200

   576 total

   Διαγραφή
  2. Πρόταση για επόμενη δημοσκόπηση:

   "¨Πιστεύτετε ότι μια μια κυβέρνηση Συρίζα θα θέσει τέρμα στο φαινόμενο του νεοναζισμού στην Ελλάδα; (και αν ναι, με ποιον τρόπο)";

   Μάνος

   Διαγραφή
 2. ... ή ΄όπως (και σωστά!) λένε οι Αμερικανοί: "Follow the money, baby!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπάρχουν αριστερά και δεξιά ρόπαλα;

  http://www.youtube.com/watch?v=wzfMM9dVx_U

  ΑπάντησηΔιαγραφή