Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Να γιατί ο στιγματισμός της βιομηχανίας του ψεύδους για τα γεγονότα της 20/10/2011 είναι κοινωνικό και όχι "κομματικό" καθήκον των κομμουνιστών

"Σε κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας δεν μπορεί κανείς να παίζει ή να αποφεύγει τις ευθύνες που έχει, για να καλύψει μια λάθος επιλογή του όπως αυτή να ''προστατεύσει'' τη Βουλή, μην αφήνοντας να περάσει κανείς ή να πλησιάσει κοντά (κάτι που το έκανε και τον Μάη του 2010) λειτουργώντας ως ιδιοκτήτης της συγκέντρωσης. Κάτι που δεν ήταν ευθύνη των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, αλλά της Αστυνομίας." 
Γιώργος Καρατζαφέρης, ΛΑ.Ο.Σ, 24 Οκτώβρη 2011.

«Λευκό» ψήφισε η ΔΑΠ σε ψήφισμα για την καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Τη στάση της ΔΑΠ στη σχολή Δικτύων στο Βόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Δικτύων. Όπως σημειώνει, η ΔΑΠ μπροστά στο ψήφισμα καταδίκης που κατέθεσε ο εκλεγμένος με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», για τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, ψήφισε ΛΕΥΚΟ.

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία:


«Η ΔΑΠ, στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 17/9, μπροστά στο ψήφισμα καταδίκης που κατέθεσε ο εκλεγμένος με την "Πανσπουδαστική ΚΣ", για τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, απέδειξε με τη στάση της ποιος είναι ο ρόλος της στο Πανεπιστήμιο και στη νεολαία. Βρίσκεται πλάι στη κυβερνητική πολιτική, πλάι στα συμφέροντα του κεφαλαίου, απέναντι στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Μπροστά στην επίθεση που δέχτηκαν 9 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη δολοφονική και φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ψηφίσαν ΛΕΥΚΟ, βάζοντάς την στο ίδιο τσουβάλι με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ τον Οκτώβρη του 2011 όταν είχε δεχτεί επίθεση έξω από τη Βουλή. Καλλιεργούν σκόπιμα τη θεωρία των "2 άκρων" και τολμούν να συγκρίνουν μια δολοφονική ναζιστική οργάνωση, που αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι το κρυφό χέρι του συστήματος, των εφοπλιστών και του κεφαλαίου, με το λαικό-εργατικό κίνημα.

Όσο κι αν στα λόγια καταδικάζουν την Χρυσή Αυγή, με αυτές τις λογικές που καλλιεργούν και έχουν σκοπό να μπάσουν στη νεολαία, της δίνουν πάτημα να αναπτύσσει δράση μέσα στο λαό και τα παιδιά του. Οι επιθέσεις στους μετανάστες, τα γεγονότα στο Πέραμα, η δολοφονία στο Κερατσίνι αποδεικνύουν ποιος είναι ο ρόλος αυτής της φασιστικής οργάνωσης. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Όλα αυτά για την ΔΑΠ σημαίνουν ΛΕΥΚΟ.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε στην άκρη τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων μέσα στις σχολές, την ΔΑΠ. Δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών που στενάζουν από αυτή τη πολιτική που γεννά η Κυβέρνηση και τα τσιράκια τους στο Πανεπιστήμιο.

Σε θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο, να κοιτάς "την πάρτη σου", να βρίζεις τον υπάλληλο που απολύεται και απεργεί αντί να αγωνιστείς για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Πουλάνε το παραμύθι της κυβέρνησης για την "ανάπτυξη που έρχεται", στηρίζουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση και τις βαφτίζουν "μεταρρυθμίσεις".

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και τους φτωχούς επαγγελματίες για την οριστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στη μιζέρια που μας επιβάλλουν!

Καλούμε τη νεολαία, τους φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της ΔΑΠ, την ανοχή της στη φασιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να τους απομονώσουν και τους δύο. Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, ούτε μέσα ούτε έξω από το Πανεπιστήμιο».
902

3 σχόλια:

 1. Police and plainclothes thugs attack antifascists in Athens
  http://www.youtube.com/watch?v=fH9CLuJNmtE

  Σανα μην άλλαξε μία μέρα...

  KHP

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για τη ΔΑΠ κτλ θα έχει κι άλλα τέτοια ωραία τις επόμενες μέρες. Κάτι που μένει να δούμε, πέρα από τους προφανείς στόχους, είναι πως το σύστημα θα παγιώσει συσχετισμούς μεταξύ των αστικών δυνάμεων και πως θα τις διατάξει και χρησιμοποιήσει. Η ΧΑ είναι κάτι σαν ελβετικός σουγιάς για το σύστημα, ένα πολυεργαλείο, και με το "καλό" και με το "ζόρικο",άμεσα και έμμεσα. Θα δείξει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Στο ψωμί του φασισμού απλώνεται, παχύ-παχύ, το νεολαιίστικο βούτυρο της "ανυπακοής".

   Στον ελβετικό σουγιά της αστικής τάξης προστίθεται, μαζί με το λεπίδι που ξεκοιλιάζει εργάτες, και η μπριγιαντίνη του Τζέιμς Ντιν για φαρμακωμένους νοικοκυραίους."
   http://leninreloaded.blogspot.com/2013/05/funny-games-iii.html

   Διαγραφή