Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Για τη δίωξη του Σάββα Μιχαήλ από τους Ναζί

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Nα απορριφθεί η μήνυση των ναζιστών - Nα παύσει κάθε δίωξη κατά του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kων/νου Mουτζούρη

Η Ναζιστική «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε το 2009, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε στον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά εναντίον όλης της ελληνικής Αριστεράς, διαφόρων συλλογικοτήτων και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, μαζί και κατά του Σάββα Μιχαήλ-Μάτσα, γενικού γραμματέα του ΕΕΚ, κατηγορώντας τον για μια προκήρυξη του ΕΕΚ που δημοσιεύτηκε στη Νέα Προοπτική και η οποία, σύμφωνα με τους Ναζί, ενέχονταν για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».


Αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2012, μετά από μια σειρά ομιλιών του Σάββα Μιχαήλ σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οι Ναζί κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ένα κατάπτυστο λίβελλο με φωτογραφίες του γραμματέα του ΕΕΚ και με το δολοφονικό αντισημιτικό κάλεσμα «Λιώστε το Εβραϊκό σκουλήκι». Λίγο πριν, τον Νοέμβριο του 2012, οι ελληνικές κρατικές εισαγγελικές αρχές δέχτηκαν την μήνυση της ΧΑ του 2009 και διέταξαν ανακρίσεις από την ΓΑΔΑ. Τώρα, τον Ιούνιο του 2013, παραπέμπουν σε δίκη, από όλο τον μακρύ κατάλογο των μηνυομένων, κατ’ επιλογή, τον Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Kωνσταντίνο Μουτζούρη, τον οποίον κατηγορούν ότι επέτρεπε την λειτουργία του εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia από τον χώρο του Πολυτεχνείου. Η δίκη θα διεξαχθεί στο Πρώτο Mονομελές Πλημ/κείο Αθηνών στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 π.μ.

Καταγγέλλουμε αποφασιστικά το κυνήγι μαγισσών που οργανώνουν οι Ναζί με τη σύμπραξη των Ελληνικών αρχών και απαιτούμε την παύση της δίωξης του Σάββα Μιχαήλ, του πρώην πρύτανη κ. Μουτζούρη και όλων των αντιφασιστών.
ΕΕΚ


Δικάζονται μετά από μήνυση φασιστοειδών

Στα δικαστήρια σέρνονται την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, μετά από μήνυση στελεχών του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής τον Μάη του 2009, ο γραμματέας του EEK (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα) Σ. Mιχαήλ και ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Κ. Μουτζούρης. Οι κατηγορίες αφορούν σε «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης». Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι ο Σ. Μιχαήλ μηνύεται επί της ουσίας και κατηγορείται γιατί υπέγραφε κάλεσμα του κόμματός του σε διαδήλωση ενάντια στους φασίστες! Ο δε πρύτανης κατηγορείται για συνδρομή, επειδή επέτρεψε τη χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΜΠ από ιστότοπο (το indymedia), κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί ήδη δύο φορές...

Χτες, ενόψει της δίκης, δόθηκε συνέντευξη στην ΕΣΗΕΑ από το ΕΕΚ. Στην παρέμβαση του ο Σπ. Φυτράκης, συνήγορος υπεράσπισης, ανέφερε ότι «η επιλογή της Εισαγγελίας να κάνει την δίωξη είναι έξω από κάθε νομιμότητα και ουσιαστική ανάλυση των περιστατικών που καταγγέλλονται. Δεν υπάρχει αδίκημα, υπάρχει διάδοση ιδεών». Μάλιστα αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, παραβιάζεται η γαλήνη των πολιτών με τις ανακοινώσεις... ενώ οι άλλοι (σ.σ. οι ναζιστές) εφαρμόζουν χωρίς καμία παρέμβαση των Αρχών, το πρόγραμμα τους, τους ξυλοδαρμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου