Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Σούδα και Καλαμάτα στη διάθεση των ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία

Να θολώσει τα νερά επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στην εμπλοκή της στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

Με δήλωσή της, επίσημη πηγή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ισχυρίζεται ότι «ουδέποτε υπεβλήθη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αίτημα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, επίσημα ή ανεπίσημα, για την παροχή ελληνικής συνδρομής».

Η παραπάνω δήλωση ήρθε μετά τα σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει την ελληνική συνδρομή στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και τη χρήση της βάσης της Σούδας και του αεροδρομίου της Καλαμάτας.


Η δήλωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί της ουσίας δεν αναιρεί τίποτα καθώς η αίτηση αυτή είναι τυπική. Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τη βάση της Σούδας, αλλά και τον εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των «συμμαχικών υποχρεώσεων». Καθημερινά, αεροσκάφη και πλοία των ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟικών χωρών χρησιμοποιούν τη βάση της Σούδας, χωρίς να υπάρχει καμία αίτηση και καμία αναμονή για θετική απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μπαράζ πρόσφατων δημοσιευμάτων είχε προαναγγείλει τη νέα εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Πρόσφατα εξάλλου είναι τα συγχαρητήρια και οι ευχαριστίες των ΗΠΑ προς την ελληνική κυβέρνηση για τη συνδρομή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Αμερικάνων και των συμμάχων τους, με πιο πρόσφατη αυτήν στη Λιβύη.

Υιοθέτηση των ιμπεριαλιστικών προσχημάτων από το υπουργείο Εξωτερικών

Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, για να εξεταστούν οι εξελίξεις στη Συρία. Αν και από τη σχετική ανακοίνωση δεν προκύπτουν περισσότερες πληροφορίες, το στίγμα όσων συζητήθηκαν δίνει η φράση ότι «το υπουργείο θεωρεί απαράδεκτη την παρεμπόδιση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που διερευνούν το ζήτημα της καταγγελθείσας χρήσης χημικών όπλων». Η κυβέρνηση, δηλαδή, υιοθετεί πλήρως την προπαγάνδα της συριακής αντιπολίτευσης και τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών που κατεργάζονται επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή, με αιχμή τη Συρία.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας: Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) και στρατιωτικές δυνάμεις, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους για οιανδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου