Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Συμπέρασμα;

Σ' αυτόν τον μαγικό, ανατρεπτικό κόσμο που απλώνεται στην άλλη πλευρά του καθρέφτη μας οδηγεί με τη γραφίδα της η Λένα Διβάνη, καθηγήτρια Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Περιμένετε μια κυρία με περιποιημένο κότσο, ταγεράκι γκρι-σουρί και αυτοδίκαια αγανάκτηση για το πού πάει η κοινωνία; Εεε ναι, το στερεότυπο κάπως έτσι είναι, αλλά αφού η Λένα Διβάνη κομματιάζει τα στερεότυπα στο έργο της, δεν θα τα κομμάτιαζε στον εαυτό της;

Αν ο κόσμος των ανθρώπινων δικαιωμάτων είχε ιππότες, η Λένα Διβάνη θα ήταν ανάμεσα στους γενναιότερους. Με την πένα της ξιφουλκεί με τα στερεότυπα και κονταροχτυπιέται με εκείνους που συμβιβάζονται με την κοινωνία ως έχει.


8 σχόλια:

 1. Συμπέρασμα : Η ευαίσθητη για τις αδικίες που υφίστανται οι μειονότητες καθηγήτρια υποκρίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται - και φυσικά στηρίζει με τη στάση της - την πιο τεράστια και θεμελιακή αδικία που συμπεριλαμβάνει μέσα της όλες τις άλλες αδικίες και που αφορά την πολύ μεγάλη πλειονότητα όλων των ανθρώπων : την αδικία του να είσαι άνεργος και φτωχός και να μην έχεις να μετακινηθείς ούτε για μια βόλτα. Είναι η αδικία που δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις κανένα άλλο δικαίωμα, όσο κατοχυρωμένο νομικά και αν είναι αυτό. Η αγωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δείχνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι τελικά ίδια με την αγωνία ενός μέλους φιλοζωϊκής εταιρείας για τα δικαιώματα των συμπαθών τετράποδων.

  ΥΓ Μια άλλη γνωστότερη ευαίσθητη κυρία την ενόχλησαν οι φτωχοί που γεννοβολάν χωρίς πρώτα να έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα για το παιδί τους.Έχει ενδιαφέρον και αυτό το θέμα, γιατί σχετίζεται με την αναπαραγωγή της εργατικής τάξης. Είμαι σίγουρος ότι θα το πήρες χαμπάρι και γι΄ αυτό δεν παραπέμπω πιο συγκεκριμένα. Γιάννης Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία είναι τα "ανθρώπινα δικαιώματα" όσο τα λεφτά σου δεν νιώθουν την πίεση της ύπαρξης του άλλου. Άμα αρχίσουν και ασφυκτιούν τα λεφτά σου λόγω του ότι ο άλλος υπάρχει, πάνε και τα "ανθρώπινα δικαιώματα" και τα "κομματιάσματα των στερεοτύπων", και οι ιπποσύνες και βγαίνουν τα μαχαίρια και τα νύχια.

   Αλλά ο μαρξισμός είναι πολύ χυδαίος βρε παιδί μου, πολύ χοντροκομμένα τα λέει...άκου ταξική πάλη!

   Διαγραφή
  2. ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6840.html )
   Με αφορμή την γνωστή Σώτη

   ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7.html )
   Με αφορμή τα ρατσιστικά σχόλια της Δημουλά.Ilief

   Διαγραφή
  3. από ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/07/dies-brumalis.html )
   Διανοούμενοι χωρίς όραμα (Dies Brumalis).Ιlief

   Διαγραφή
  4. 0 αντιρατσισμός του αστικού κοσμοπολιτισμού φτάνει μέχρι εκεί που τους επιτρέπει το Κεφάλαιο. Άλλο αστικός κοσμοπολιτισμός και άλλος προλεταριακός διεθνισμός. Η Μανωλάδα δείχνει με καθαρό τρόπο την διαφορά που χωρίζει τον ένα κόσμο από τον άλλο. Ιlief

   Διαγραφή
 2. Η ΕΔΗΚ (ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) για τους καθηγητές:

  https://www.facebook.com/EnwshDhmokratikouKentrou/posts/552952178086868#

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τρελαίνει που κάνουν και λαϊκ στον εαυτό τους! Τραγικοί! Και αυτοί τώρα θεωρούνται αριστεροί και θέλουν και συνδιαχείρηση σταθμού της αριστεράς; Ουστ από δω! Γίδια!

   Partydog

   Διαγραφή
  2. εμενα με τρελαινει οτι αυτο το "αδερφι" του ΣΥΡΙΖΑ εχει και "ειδικο ποστ" για τον Ζαχαριαδη στον τοιχο του.Τους τσουζει πολυ φαινεται η κληρονομια του.

   Τασος

   Διαγραφή