Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία εκφράζουν ταξικά συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία εκφράζουν ταξικά συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα

Σε ετοιμότητα για να απαντήσουν δυναμικά και μαζικά ενάντια στις προετοιμασίες για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αλλά και την ελληνική συμμετοχή σε αυτήν, καλούν τους εργαζόμενους ταξικά συνδικάτα και εργατικά κέντρα. Τονίζουν ότι ο μόνος αρμόδιος για να λύσει τα προβλήματα του συριακού λαού, είναι ο ίδιος, απαιτώντας καμία συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην επέμβαση.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου υπογραμμίζει:

«Είναι γνωστή η τακτική των Αμερικανών, Ευρωπαίων, ΝΑΤΟικών για δήθεν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με χημικά αέρια από την εποχή του Ιράκ, αλλά και με άλλες προφάσεις στο όνομα της δημοκρατίας στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Μάλι και τη Γιουγκοσλαβία.


Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κάνουν το ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, τα κέρδη των πολυεθνικών που γι’ αυτά ξαναμοιράζουν τον κόσμο. Εμπλοκή στον πόλεμο έχει και η χώρα μας μιας και η επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού είχε και σχέση με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και τη διευκόλυνση των σχεδίων των Αμερικανών για επεμβάσεις σε διάφορες χώρες.

Ο συριακός λαός πρέπει να λύσει τα προβλήματα που τον ταλανίζουν μόνος του. Να αγωνιστεί για να απαλλαχτεί από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και το φυσικό πλούτο της χώρας και να οικοδομήσει τη δικιά του σοσιαλιστική εξουσία.

Ο λαός της χώρας μας πρέπει να αποτρέψει την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μη δοθεί ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας που γίνεται ορμητήριο για σφαγή των λαών».

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Οι λαοί πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους

«Είναι "φως φανάρι" ότι μεθοδεύεται με γρήγορους ρυθμούς από τους μακελάρηδες των λαών η επέμβαση στη Συρία και φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν, όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν, το άλλοθι της χρήσης χημικών από την πλευρά της Συρίας εναντίον σε κατοίκους κοντά στη Δαμασκό.

Εμφανής είναι και η συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ενάντια στη Συρία και βέβαια για άλλη μια φορά η βάση της Σούδας θα αποτελέσει καθοριστικό στήριγμα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Άλλωστε η Αμερική έχει ζητήσει την ελληνική συνδρομή σε στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως παλιότερα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, όπως και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό κέντρο δεν διστάζουν να σφάξουν λαούς προκειμένου να εξασφαλίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Οι ίδιοι οι λαοί πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Ο συριακός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει για τον παραγόμενο πλούτο της χώρας του πώς θα κατανέμεται και πώς θα διευθύνεται.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να είναι σε ετοιμότητα, να απαντήσουν με όρους κινήματος σε περίπτωση επίθεσης σε βάρος της Συρίας.

Απαιτούμε:

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

Να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση από τη χώρα μας στους φονιάδες των λαών».

Τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ καταδικάζουν τη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Η Β. Αφρική, η Εγγύς και Μέση Ανατολή, είναι το προγεφύρωμα για την προώθηση των τυχοδιωκτικών σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για την διείσδυση τους στην Κεντρική Ασία, για την καταλήστευση των φυσικών πόρων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την διατήρηση και ενίσχυση της παγκόσμιας κυριαρχίας τους που υπονομεύεται από την βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι σενάριο διεθνούς προβοκάτσιας η αποθήκευση και χρήση χημικών όπλων που έχει επαναληφθεί στο πόλεμο του Ιράκ και δεν έχει επιβεβαιωθεί παρότι οι ΗΠΑ εισέβαλαν και κατέβαλαν το Ιράκ.

Είναι μύθος και αυταπάτη η θεωρία που αναπτύσσεται για «χειρουργικές επεμβάσεις» και περιορισμένη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

Η ιστορία επιβεβαιώνει ότι είναι αδίστακτοι δολοφόνοι, για να πετύχουν τα σχέδιά τους.

Η κυβέρνηση οδηγεί τον εργαζόμενο λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ένα φαύλο κύκλο αντιθέσεων, ανταγωνισμών, στρατιωτικών αναμετρήσεων, για να υπηρετήσει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, κ.α.), η ασφαλή ναυσιπλοΐα, υπονομεύονται με αυτή την πολιτική. Η ζωή των ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, στα χέρια των τυχοδιωκτικών σχεδίων, για τις στρατιωτικές αναμετρήσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο ΥΝΑ, να εγκαταλείψει τη συμμετοχή της στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, να καταδικάσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης: Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Με αφορμή την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων, δηλώνουμε την καταδίκη μας σε οποιαδήποτε επίθεση σε χώρα της Ανατολικής Μεσογείου(...)

Είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος, που προετοιμάζεται να διεξαχθεί κάτω από το "πέπλο του ανθρωπισμού", της "αποκατάστασης της δημοκρατίας", σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών, των γεωπολιτικών στηριγμάτων, την σφοδρή όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, στο φόντο και των αλλαγών στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, που φέρνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί διέθεσαν και διαθέτουν τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμη και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, για ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Ευθύνες επίσης έχουν κι εκείνες οι δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις "υποχρεώσεις" της χώρας απέναντι στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με γενικά ευχολόγια, όπως κάνουν ορισμένες άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσει το ματοκύλισμα των λαών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, να εκφράσουμε οργανωμένα την αγανάκτησή μας και γι’ αυτόν τον πόλεμο. Να σταματήσει τώρα το ξαναμοίρασμα της γης από τους φονιάδες των λαών. Να μην τους δοθεί καμία διευκόλυνση για να ματώνουν τους λαούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

"Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!"
"Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!"»

902

2 σχόλια:

  1. η ειρωνεία είναι ότι το μοναδικό πράγμα που συμφωνούν Άσαντ και Αλκάιντες (διαφωνώντας με τους φονιάδες των λαών) είναι ότι καλός κομμουνιστής είναι ο γδαρμένος κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασίγνωστο. Ήταν και η περίπτωση του Σαντάμ. Μ'έναν τρόπο, και του Καντάφι. Και βέβαια των ιρανικών Αγιατολάχ όσο και τού Σάχη. Λάβε όμως υπόψη σου ποιός είναι ο στόχος τού ιμπεριαλισμού στην περιοχή (λήμμα: υπάρχει στόχος - αφήνεται για άσκηση) και ένα μέρος του πάζλ (όχι όλο) θα σου φανεί επιλύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή