Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Έλληνες στρατιώτες ενάντια στον πόλεμο

193 ΜΟΙΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ
Στρατιώτες υπογράφουν κείμενο ενάντια στον πόλεμο
Με αφορμή τα σχέδια για επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας

Σε κείμενο που συνυπογράφουν, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τουςστην193 ΜΠΕΠ (Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων), στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σημειώνουν:

«Είμαστε στρατιώτες της 193 ΜΠΕΠ που παρακολουθούμε με φρίκη το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος του συριακού λαού. Με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων (που με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα δείχνουν πως χρήση των επικίνδυνων χημικών κάνουν οι λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις), οι ΗΠΑ και η ΕΕ ετοιμάζουν νέα επίθεση με στόχο να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τους δρόμους του πετρελαίου.


Γνωρίζουμε καλά ότι ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη, αντίθετα όποτε τους βόλευε τα τσαλαπατούσαν. Είναι ακριβώς η ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησαν πριν μερικά χρόνια για να κάνουν το ίδιο και να αιματοκυλίσουν το λαό του Ιράκ. Οι Ελληνες στρατιώτες έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της χώρας μας. Η όποια συμμετοχή, έμμεση ή άμεση, της Ελλάδας στον πόλεμο εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας και την άμυνα.

Ως παιδιά του ελληνικού λαού ενώνουμε τη φωνή μας με το λαϊκό κίνημα και απαιτούμε:

Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ούτε σε υποδομές, ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό εναντίον της Συρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της περιοχής.

Μαζί με το λαό λέμε όχι στον πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν».

7 σχόλια:

 1. off-topic

  Νέο πόνημα:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.vivlia&id=27169

  Günter Reimann :

  http://mises.org/Literature/Author/751/Gunter-Reimann

  Γνωρίζεις αν ανήκει και αυτός στους πρώην?

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και αυτό:

   http://www.theguardian.com/news/2005/mar/01/guardianobituaries.germany

   JKL

   Διαγραφή
  2. Αν και νομίζω ότι τα ονόματα "Protagon" και "von Mises Institute" τα λένε ήδη όλα, ορίστε ένα άρθρο του Reimann από το περιοδικό "Commentary", χρηματοδότησης CIA, το 1946: http://www.commentarymagazine.com/article/germany-is-our-problem-by-henry-morgenthau-jr/

   Περισσότερα για το Commentary εδώ: http://leninreloaded.blogspot.com/2013/06/congress-for-cultural-freedom-ii.html

   Διαγραφή
 2. on topic: Το "ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ" που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δείτε στη δεξιά στήλη το banner του "δικτύου ελεύθερων φαντάρων"), και ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με στρατιωτικά θέματα, δεν βλέπω να έχει βάλει τίποτα για το συγκεκριμένο γεγονός (αναζήτηση στο συγκεκριμένο blog με κλειδί μόνο το "193" και ταξινόμηση με φθίνουσα χρονολογική σειρά). Μάλλον ήταν απασχολημένοι να αναδημοσιεύουν άρθρα της Guardian (ντρέπονται να βάλουν την πηγή τους;) που μόνο σκοπό έχουν να κοιμίζουν τον Αμερικάνικο λαό ("It is true that the UN security council is not a reliable global policeman." και όχι "It is true that we have economic interest in Syria", "Unlike George Bush in 2003, the Obama administration is not trigger-happy" - είναι δηλαδή θέμα προσώπων και όχι απόρροια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, κ.ο.κ.).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντώνη με συγχωρείς για το οφ-τόπικ αλλά από τη στιγμή που το διάβασα τα χω κάνει πάνω μου και νομίζω ότι πρέπει να το μάθουν όσοι περισσότεροι είναι δυνατόν, έχω κλείσει πόρτες παράθυρα φώτα και περιμένω, μη με ρωτήσεις τι...

  http://www.fornews.gr/index.php/2012-05-07-18-46-07/2012-05-07-18-46-52/21627-2013-08-27-13-20-20

  Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι τυχαία η ημέρα γέννησης της Σοσιαλιστικής Τάσης. Γεννιέται μια ημέρα που :

   Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία της Ελλάδας. Σαν σήμερα κερδίσαμε την Μάχη των Πλαταιών υπό των Παυσανία, το 497 πχ.
   Διεκδικούμε τον Διεθνισμό με ταυτότητα τον εξελληνισμό του. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κομφούκιος, το 551 πχ, εξελληνισμένη προσωπικότητα.
   Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πέρασε από εμάς ο διαφωτισμός και η αναγέννηση αλλά παλεύουμε για αυτά σε θέματα παιδείας. Σαν σήμερα το 1577 πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος Τιτσιάνο (Βετσέλι), πατέρας της αναγέννησης.
   Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Σαν σήμερα το 1789 η Γαλλική Εθνοσυνέλευσή υιοθετεί την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1660, λόγω σύγκρουσης με τον βασιλιά, καίγονται στο Λονδίνο τα βιβλία του φιλοσόφου JohnMilton.
   Είμαστε υπέρ του φιλελληνισμού. Σαν σήμερα το 1813 χάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το δεξί του χέρι.
   Είμαστε φιλειρηνικοί. Σαν σήμερα το 1949 πέφτει ο Γράμμος και έχουμε το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.
   Είμαστε πραγματικοί αναλυτές της Ιστορίας. Δεν υπήρξε συνωστισμός, σαν σήμερα το 1922 τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν την Σμύρνη.
   Είμαστε διεκδικητικοί. Σαν σήμερα το 1952 η Γερμανία πληρώνει 3 δις γερμανικά μάρκα, πολεμικές αποζημιώσεις στο Ισραήλ. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1994, το καθεστώς Ντεκτάς ανακαλεί την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού.
   Είμαστε υπέρ της πατριωτικής αριστεράς και θεωρούμε κορύφωση ιστορική το ΕΛΑΣ. Σαν σήμερα το 1905, γεννιέται ο Άρης Βελουχιώτης.
   Σεβόμαστε την Ορθοδοξία. Σήμερα ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, παραδοσιακά, φτιάχνουμε Φανουρόπιτα ως ευχαριστήριά προσφορά προς τον Άγιο και ως ένα είδος προληπτικής αίτησης βοήθειας για μελλοντικές απώλειες.

   Α καλά. Μιλάμε για φρούτο, όχι αστεία...

   Διαγραφή
  2. Και δια ταύτα:

   Εμείς κυρίες και κύριοι θα προσπαθήσουμε να  προφυλάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ από μελλοντικές απώλειες, γιατί πάθαμε και μάθαμε.

   Πω πω φανουρότουρτες που χρειάζονται ορισμένοι! Πώς και δεν έχει καταρρεύσει το ξενοδοχείο Τιτάνια μ' αυτά που ακούει κατά καιρούς;

   gdmn1973

   Διαγραφή