Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

Τι κρύβει η εσπευσμένη επιστροφή Ψυχάρη (με ελικόπτερο) στην Αθήνα

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από τον ΔΟΛ. Οι ψίθυροι στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου δυναμώνουν καθώς οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Η εξόφληση του Ιουλίου δεν έχει ακόμη καταβληθεί και όπως έχει γνωστοποιηθεί μέσω των ανακοινώσεων του... WC, οι εργαζόμενοι θα την λάβουν περί τα τέλη του μήνα (23 Αυγούστου). Από κει και πέρα πληθαίνουν οι διαρροές ότι η επόμενη πληρωμή στον ΔΟΛ θα γίνει Οκτώβριο και βάλε!

Την ίδια ώρα το αφεντικό του συγκροτήματος, ο Σταύρος Ψυχάρης διέκοψε τις διακοπές του στο Πόρτο Χέλι και επέστρεψε εσπευσμένα με ελικόπτερο(!) στην έδρα του, προκειμένου «να διευθετήσει κάποιες επείγουσες εκκρεμότητες». Mάλιστα συγκάλεσε σύσκεψη με τους διευθυντές Μεμή και.. Καρακούση στην οποία παρέστησαν οι Πεφάνης και Μάνος. Οι εργαζόμενοι κάθονται στα καρφιά αν και τα διευθυντικά στελέχη διαρρέουν σενάρια για συμφωνία με επενδυτή, η οποία συνδέεται με την έξοδο του ΔΟΛ από το ΧΑΑ και αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές φθινοπώρου. Η είσοδος βέβαια επενδυτή στον ΔΟΛ προϋποθέτει «περιστολή» σε δραστηριότητες, προσωπικό και μισθούς...
Πηγή: ZoornalistasΔίλημμα για τον Ψυχάρη η συμμετοχή του στο MEGA – το φθινόπωρο κρίνεται η τύχη του ΔΟΛ

Μετά τις καθυστερήσεις πληρωμών, πρόβλημα με την πίστωση του χαρτιού

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα στον ΔΟΛ, με δεδομένο ότι τα οικονομικά στοιχεία είναι θέμα χρόνου να προκαλέσουν «ασφυξία» στον ιστορικό εκδοτικό οργανισμό! Πλέον είναι κοινό μυστικό, τόσο στην αγορά όσο και στο εσωτερικό του συγκροτήματος, ότι εντός του φθινοπώρου θα παρθούν επώδυνες αποφάσεις που δεν αποκλείεται να αλλάξουν ριζικά την όψη του οργανισμού μετά από ένα περίπου αιώνα παρουσίας στα εκδοτικά πράγματα της χώρας.

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του προσωπικού είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού σύμφωνα με τους γνωρίζοντες η συγκεκριμένη συνθήκη θα πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά για όσο ο οργανισμός υφίσταται υπό τη σημερινή του μορφή.

Αν και οι απολύσεις δεν φαίνεται να είναι στο σχεδιασμό της διοίκησης, δεδομένου ότι απαιτούνται χρήματα για τις αποζημιώσεις… Το καμπανάκι χτύπησε ήδη από τη στιγμή που φημολογείται εντόνως τις τελευταίες ημέρες και ώρες, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πίστωσης για την έγκριση χαρτιού! Λέγεται ότι η εταιρία χάρτου δεν αποκλείεται εντός των επόμενων μηνών να διακόψει την τροφοδοσία χαρτιού στον οργανισμό, αν δεν τακτοποιηθούν παλαιότερες εκκρεμότητες. Με αυτά τα δεδομένα που εσχάτως εμφανίζονται ιδιαιτέρως πιεστικά, η ιδιοκτησία του οργανισμού και συγκεκριμένα ο Σταύρος Ψυχάρης με τους συνεργάτες του θα κληθεί να αποφασίσει για το τι μέλει γενέσθαι. Τα σενάρια βάσει των οποίων θα αποφασίσουν οι τελευταίοι – όπως είναι αντιληπτό, είναι το ένα χειρότερο από το άλλο, αφού κοινός παρανομαστής όλων ή αλλιώς το πρόβλημα, είναι η ίδια η υπόσταση του οργανισμού!

Ωστόσο, το μείγμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις που έχει η πλευρά του ΔΟΛ απέναντι στο MEGA που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τις άμεσες υποχρεώσεις του στις τράπεζες. Για αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σταύρος Ψυχάρης δεν αποκλείεται – αργά ή γρήγορα – να βρεθεί απέναντι στο δίλημμα να διαλέξει μεταξύ MEGA ή ΔΟΛ! Δηλαδή, να πρέπει να αποφασίσει σε ποιο από τα δύο «μαγαζιά» θα ρίξει το βάρος του και φυσικά τα χρήματά του, προκειμένου να υπάρξει επόμενη ημέρα!
Πηγή: Enimerosi24

5 σχόλια:

 1. Ευχαριστώ την αναγνώστρια του ιστολογίου για τη σχετική ενημέρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι άσχετο με τη λύσσα τους για την υπόθεση του 902 πιστεύω. Σα τη σουπιά που πετάει μελάνι...Και τα παίζανε και στο χρηματηστήριο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ούτε εγώ νομίζω πως είναι άσχετο. Σπάνια είναι άσχετα αυτού του είδους τα πράγματα στον κόσμο των ΜΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κουράζω το ξέρω, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω τι παίχτηκε/παιζεται με την "Ελευθεροτυπία" (και τη μια και την "άλλη"), θυμάμαι ότι κάτι είχες ανεβάσει.
  Επίσης επίτηδες κράτησα φεϊγ βολάν απληρωτων εργαζομένων της, εδώ και καιρό το έψαχνα, τωρα το βρήκα και γράφει αυτολεξεί (κεφαλαία όπως έχουν):

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
  Ακριβές διαφημίσεις για το κοινό,μισθοί πείνας για τους ελάχιστους εναπομέιναντες εργαζόμενους. Αριστερή ρητορική, νεοφιλελεύθερη πρακτική.
  Σε πείθει η ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ δημοσιογραφία;
  ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ

  και από τη πίσω μεριά:
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
  "Μάχονται" την Τρόικα, εφαρμόζουν το σκληρότερο μνημόνο: 850 απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι επί 18 μήνες.
  Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ έχει όριο;
  ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ
  Απλήρωτοι/ες της Ελευθεροτυπίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7579119&publDate=22/8/2013 )
  (..)Παραίτηση Βαρδινογιάννη από το MEGA

  Την παραίτηση του Γιώργου Βαρδινογιάννη από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ανακοίνωσε χτες η εταιρεία. Το ΔΣ σε χτεσινή συνεδρίαση εξέλεξε ως αντικαταστάτη του τον Αντώνη Θεοχάρη. Το νέο ΔΣ της «Τηλέτυπος» διαμορφώθηκε ως εξής: Σταύρος Ψυχάρης, πρόεδρος, Ηλίας Τσίγκας, διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Θεοχάρης, Γεώργιος Μπόμπολας, Φώτης Μπόμπολας, Παναγιώτης Ψυχάρης, Γεώργιος Αϊδίνης, Γιώργος Προυσανίδης.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, το ΜΕGA έχει λάβει περίοδο χάριτος από τις τράπεζες που χορήγησαν ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύο από τους τρεις όρους που είχαν τεθεί κατά τη σύναψή του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2009, όταν το ΜΕGA δεν είχε ανταποκριθεί στις δόσεις και συνάφθηκε το νέο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ.

  Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, εάν είχε καταγγελθεί από τις τράπεζες το ομολογιακό δάνειο, θα έπρεπε να ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού επί των ενεχύρων του MEGA. Στα ενέχυρα περιλαμβάνεται το σήμα του MEGA, η ταινιοθήκη του, η κυπριακή του εταιρεία και οι υποχρεώσεις που έχουν εκχωρηθεί για να εισπραχθούν. Για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα. Επιπλέον, το MEGA αναμένεται να μειώσει το λειτουργικό του κόστος για το τρέχον έτος κατά 28%.(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή