Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Στο κενό οι συκοφαντίες για το ΚΚΕ και τον «902»

Πληρωμένη απάντηση πήραν οι συκοφάντες του ΚΚΕ, που με αφορμή την πώληση του «902» έγραψαν και είπαν ένα σωρό αθλιότητες, για να πλήξουν το ηθικό κύρος του Κόμματος στα μάτια του λαού. Ποιοι πρωτοστάτησαν σ' αυτή την επίθεση; Το συγκρότημα Λαμπράκη, με τα «Νέα», και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος αναδείχτηκε σε κολαούζο του συγκροτήματος και των άλλων αστικών Μέσων, που προσπάθησαν να χτυπήσουν το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά στο συγκρότημα, τα αντιΚΚΕ μυθεύματα έφτασε να τα διαχειρίζεται απευθείας η διεύθυνση της εφημερίδας. Στην πλειοψηφία τους, τα «ρεπορτάζ» των «Νέων» ήταν ανώνυμα και δεν περιείχαν την παραμικρή είδηση. Ανακύκλωναν τις ανακοινώσεις που έβγαζε το ίδιο το ΚΚΕ, διανθισμένες με ψέματα και προβοκατόρικα υπονοούμενα. Τα «Νέα» έφτασαν να κάνουν πρωτοσέλιδο την πώληση του «902», επιβεβαιώνοντας ότι η ανάδειξη του θέματος ήταν επιλογή της διεύθυνσης της εφημερίδας, εκδότης της οποίας είναι ο Στ. Ψυχάρης.


Ο Στ. Ψυχάρης είναι επίσης ένας από τους μεγαλομετόχους στην εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός «Μέγκα». Αυτό εξηγεί εν μέρει το μένος του συγκροτήματος για την πώληση του «902». Ο ανταγωνισμός στα αστικά ΜΜΕ μεγαλώνει και ο καθένας προσπαθεί να διατηρήσει και να διευρύνει το κομμάτι του από την «πίτα». Πρόκειται για έναν επιχειρηματικό πόλεμο, στον οποίο προσπαθούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ, για να κρύψουν ότι η σαπίλα του συστήματος που υπηρετούν είναι όλη δικιά τους.

Υπάρχει όμως και πολιτικό κίνητρο στον αντιΚΚΕ παροξυσμό τους. Το αποκαλύπτει η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το συγκρότημα και η ανάδειξη του Παπαδημούλη σε αιχμή της συκοφαντικής επίθεσης ενάντια στο Κόμμα. Μια βδομάδα πριν προκύψει το ζήτημα με τον «902», το «Βήμα» φιλοξενούσε συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη, την οποία η εφημερίδα του ΔΟΛ διαφήμιζε σαν επιβεβαίωση της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ στο «ρεαλισμό».

Φαίνεται πως το συγκρότημα βρήκε «άλογο» να ποντάρει στη διαμόρφωση του νέου δίπολου. Και επειδή το ΚΚΕ πολεμάει πολιτικά και ξεσκεπάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΔΟΛ οξύνει το μέτωπο απέναντι στο Κόμμα, όχι με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα απ' όλα: Με αντικομμουνισμό. Με τον ίδιο τρόπο κατέθετε πάντα τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα, κατηγορώντας το ΚΚΕ άλλοτε για εμπόριο όπλων και ναρκωτικών (1991), άλλοτε για σχέσεις με την εταιρεία «Γερμανός» (2007) και τώρα για αδιαφανείς δοσοληψίες για την πώληση του «902». Σε όλες τις περιπτώσεις έφαγαν τα μούτρα τους.

Περί «νομιμότητας»...

Ξέρουν ότι το ΚΚΕ είναι πεντακάθαρο και γράφουν συνειδητά ψέματα για να το πολεμήσουν. Τι λένε τώρα; Οτι υπάρχει ζήτημα «νομιμότητας» στις διαδικασίες πώλησης του σταθμού. Λένε ψέματα. Το ΚΚΕ, με αναρτήσεις στο portal του «902», έχει ενημερώσει ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Οτι τηρήθηκαν όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία, στο ΕΣΡ, στους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Τίποτα «αδιαφανές» δεν υπάρχει. Αλλωστε, ο φάκελος είναι κατατεθειμένος στο ΕΣΡ και τίποτα δε θα μπορούσε να μείνει κρυφό.

Οσο για το αν νομιμοποιείται το ΚΚΕ να πουλάει την εταιρεία που συνέστησε για να έχει τηλεόραση και ραδιόφωνο, εδώ η υποκρισία τους χτυπάει κόκκινο. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί άλλαξαν χέρια (ALPHA, ΣΚΑΪ, STAR κ.ά.). Ορισμένοι, μάλιστα, απ' αυτούς μεταπωλήθηκαν μια και δυο φορές, και η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Μόνο η πώληση του «902» έγινε πρωτοσέλιδο στον αστικό Τύπο και αυτό λέει πολλά για τις σκοπιμότητες ενάντια στο Κόμμα.

Λένε οι προβοκάτορες: Το ΚΚΕ που καταγγέλλει τον καπιταλισμό, πώς γίνεται να πουλάει το σταθμό σε μια καπιταλιστική επιχείρηση; Και γιατί δεν ανακοινώνει τα στοιχεία του αγοραστή; Το ΚΚΕ πούλησε τον «902» σε μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο, που λειτουργεί με βάση το Δίκαιο και τους νόμους της χώρας. Ο αγοραστής θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ήταν καπιταλιστική επιχείρηση, αφού στον καπιταλισμό, ένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί να πουληθεί στον μπακάλη της γειτονιάς, ούτε βέβαια στο Δημόσιο. Αρα, γιατί ωρύονται;

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, δημοσιοποίησε όλα τα στοιχεία που το αφορούν: Το όνομα της αγοράστριας εταιρείας, τη διαδικασία πώλησης, όρους του συμβολαίου (όπως, για παράδειγμα, ότι η «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα), τους λόγους της πώλησης του «902», που έχουν να κάνουν συνολικά με τις οικονομικές δυσκολίες του Κόμματος. Ο αγοραστής είναι αυτός που θα πρέπει να ενημερώσει για τις δικές του δραστηριότητες, όταν κληθεί από το ΕΣΡ, όπως προβλέπει ο νόμος. Γιατί λοιπόν τέτοιος ντόρος;

Από το βούρκο μιλάνε για «ηθική»

Οταν η προπαγάνδα για τη «νομιμότητα» της πώλησης του «902» «έπιασε πάτο», ανακάλυψαν ότι «δεν είναι ηθικό» το ΚΚΕ να πουλάει το σταθμό του και να απολύει εργαζόμενους. Συγκρίνουν το ΚΚΕ με τους καπιταλιστές εργοδότες, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και απολύουν.

Κουβέντα δε λένε για το γεγονός ότι το ΚΚΕ πουλάει τον «902» για να μπορέσει να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, τις οφειλές του στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι καπιταλιστές, αντίθετα, ποτέ δεν πουλάνε την ιδιοκτησία τους για να αποδώσουν τα στοιχειώδη στους απολυμένους. Πουλάνε για το κέρδος και απολύουν για τον ίδιο λόγο, κάνοντας ό,τι μπορούν για να γλιτώσουν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους και τα Ταμεία, στα οποία οι επιχειρηματίες αθροιστικά χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους.

Κουβέντα δε λένε, επίσης, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον «902», με άρθρα και σχόλια στο portal και στο «Ριζοσπάστη», φτύνουν αυτούς που παριστάνουν τους «φίλους» τους, για να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι, που για χρόνια υπερασπίστηκαν την άλλη φωνή στη δημοσιογραφία, στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό, μέσα από τις συχνότητες του «902», είναι για τα «Νέα» «οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που ελέγχει το ΚΚΕ, οι οποίοι (τι να κάνουν;), πλέκουν το εγκώμιο του εργοδότη τους». Ετσι αντιλαμβάνονται τα «Νέα» τη συνειδητή στράτευση με το Κόμμα, για ιδανικά που σιχαίνονται οι αστοί και οι δημοσιογράφοι τους.

Τι πιο τίμιο και ειλικρινές από αυτό που κάνει το ΚΚΕ; Δεν έκρυψε ποτέ από τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του, τους εργαζόμενους στις κομματικές επιχειρήσεις, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει το Κόμμα και τις προσπάθειες που κάνει για να ορθοποδήσει. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σκοπεύει να σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του «902», για οικονομικούς λόγους. Αυτό που προέκυψε ως δυνατότητα στην πορεία, ήταν να πωληθεί η «Ραδιοτηλεοπτική». Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονταν οι αποζημιώσεις των απολυμένων εργαζομένων και η αποπληρωμή των χρεών του σταθμού στα Ταμεία και τους άλλους οργανισμούς.

Γιατί είναι «ανήθικο» το γεγονός ότι το ΚΚΕ επέλεξε την πώληση και όχι μόνο την παύση λειτουργίας του σταθμού, που θα άφηνε τους εργαζόμενους χωρίς δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και τα Ταμεία με χρωστούμενα; Μήπως αυτό ήθελαν, για να βρίσκουν έδαφος να χτυπούν το ΚΚΕ; Απάντηση σ' αυτό δε δίνουν το συγκρότημα και οι άλλοι, ούτε βέβαια ο Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν, άλλωστε, συνηθίσει όλοι στις επιχειρήσεις τους να δουλεύουν με «δανεικά κι αγύριστα» προς τους εργαζόμενους, τα Ταμεία, κι ας δανείζονται εκατομμύρια από τις τράπεζες. Να σημειωθεί ότι ο «902» δεν χρωστάει δεκάρα τσακιστή σε καμιά τράπεζα, όταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όλες οι άλλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές επιχειρήσεις είναι χρεωμένες μέχρι το λαιμό.

Αλλες είναι οι προθέσεις τους

Ετσι έχουν τα πράγματα και κανείς δεν μπορεί να παρουσιάζει την αλήθεια με το κεφάλι κάτω. Οσοι πίστεψαν ότι βρήκαν μια καλή ευκαιρία να λερώσουν το ΚΚΕ, θα διαψευστούν ξανά, όπως έγινε κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Κάθε αριστερός και ριζοσπάστης πρέπει με καθαρή ματιά να δει τα πράγματα, να βγάλει συμπεράσματα και να πάρει θέση. Το ΚΚΕ δεν έκρυψε την αλήθεια, ούτε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ούτε για την πώληση του «902». Ο ντόρος που σηκώνουν οι αστικές εφημερίδες και ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλες σκοπιμότητες υπηρετούν και όχι την πολιτική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

Π.

30 σχόλια:

 1. Αντώνη ένα πράγμα με έχει ενοχλήσει σε αυτή την ιστορία:
  Που το ΚΚΕ δεν έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ποιό είναι το φυσικό πρόσωπο πίσω από την συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρία.

  Όσο σέρνεται αυτή η ιστορία τόσο περισσότερη λάσπη θα πέφτει στο Κόμμα. Βλέπουμε το όνομα του τιμημένου ΚΚΕ να
  να μπαίνει δίπλα σε διάφορες υπεράκτιες και φορολογικούς
  παραδείσους.

  Τουλάχιστον ατυχεις οι χειρισμοί από πλευράς του ΠΓ.

  Τηλέμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιοι το σέρνουν το ΚΚΕ και το βάζουν δίπλα σε οφσόρ κτλ; Και όλα τα στοιχεία, ακόμα και ταυτότητας, να έδινε το ΚΚΕ τι παραπάνω θα προσφέρει;
   Από λάσπη άλλο τίποτα, είπαμε στραβοβήχεις και μπορεί να γίνεις δισέλιδο στο "ελεύθερο βήμα" και την "ελευθεροτυπία", δεν είναι καινούριο...
   Άλλα πράγματα (και προτιμήσεις) φανερώνουν οι κινήσεις τους.

   Διαγραφή
  2. Καταλαβαίνω ότι εκτός από σωστές και λάθος αποφάσεις, υπάρχουν και οι αναγκαστικές. Υπο αυτή την έννοια βλέπω την απόφαση για την πώληση του 902.

   ΌΜΩΣ το ΚΚΕ όφειλε και οφείλει να κάνει όσο πιο ΚΑΘΑΡΗ μπορεί την διαδικασία πώλησης γνωστοποιώντας από την αρχή και χωρίς περιστροφές τον αγοραστή ως φυσικό πρόσωπο και το τίμημα της πώλησης. Θα έκλειναν έτσι πολλά στόματα.

   Καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά όταν το ΚΚΕ ανακοινώνει σε ανώνυμο σχόλιο ότι μια ...off-shore (που μέσω μιας άλλης off-shore) αγόρασε τον 902. Δίνονται ή δεν δίνονται λαβές για υποψίες και σκιές;;;

   Από κεί και πέρα οι τοποθετήσεις-απαντήσεις μερίδας στελεχών του στυλ "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας" ή το "ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στον καπιταλισμό" είναι κενές περιεχομένου όταν δεν ξεκαθαρίζουν το σημαντικότερο που είναι η εξ αρχής ΚΑΘΑΡΗ διαδικασία. Και μάλλον ζημιά κάνουν.

   Τηλέμαχος

   Διαγραφή
  3. ( rizospastis.gr/story.do?id=7571603&publDate=14/8/2013 )

   (..)Εκτεθειμένοι οι συκοφάντες του ΚΚΕ για τον «902»

   Αποσπάσματα από τις χτεσινές δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών του Κόμματος

   Απάντηση σε μία προς μία τις συκοφαντίες που εξαπολύονται, τις τελευταίες μέρες, σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή τον «902», δίνουν τα στελέχη του Κόμματος σε δημόσιες παρεμβάσεις τους. Χτες, σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ, παρενέβη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

   -- Απαντώντας σε ερώτηση για τη «νομιμότητα πώλησης» του σταθμού είπε:

   «Γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, γιατί δουλεύετε σε ένα σταθμό που έχει αλλάξει πολλές φορές αγοραστή, όπως και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ότι οι εταιρείες μπορούν με βάση τους νόμους της οικονομίας της αγοράς, στην οποία είμαστε και δεν τους έχουμε ψηφίσει ή στηρίξει εμείς, να πωλούνται (...) Η εταιρεία πωλείται, όπως πωλήθηκαν οι εταιρείες και στο δικό σας και σε άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς

   (...) Αρα, λοιπόν, το θέμα δε βρίσκεται στη νομιμότητα, ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται απ' το νόμο.

   Ακολουθήθηκαν διαδικασίες που στο κέντρο της δικής μας προσοχής ήταν να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΤΕ, την εφορία, γιατί δεν έχουμε συνηθίσει εμείς ούτε μπορούμε να είμαστε μπαταχτσήδες, όπως άλλα πολιτικά κόμματα που χρωστάνε εκατομμύρια στις τράπεζες και το ξέρετε κι αυτό (...)

   Και να σημειώσω εδώ ότι είναι η μόνη εταιρεία που λειτουργεί στο χώρο της τηλεόρασης που δεν έχει δάνεια τραπεζών, η μόνη εταιρεία είναι η "Ραδιοτηλεοπτική", η οποία δεν έχει δάνεια από τράπεζες, δανεικά και αγύριστα σαν αυτά που έχουν άλλες τηλεοπτικές εταιρείες (...)

   Με βάση λοιπόν αυτό, στο ΕΣΡ ο νέος αγοραστής θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα πλαίσια της νέας κυκλοφορίας που θα έχει αυτή εταιρεία. Εμείς εξασφαλίσαμε ότι δε θα πάει, ούτε θα μεταπωληθεί σε κάποιο πολιτικό κόμμα και όλη μας η προσπάθεια ήταν τα σύμβολα του "902", το ηχητικό σήμα, η ονομασία του να μην μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε σχέση με τις πολιτικές επιλογές του νέου αγοραστή».

   -- Για την εταιρεία - αγοραστή σημείωσε:

   «Η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο (...) και υπόκειται στους νόμους και στους κανόνες της κυπριακής κυβέρνησης και οικονομίας (...) Προφανώς μας βρήκε, ήταν γνωστό ότι ο "902" ήταν σ' αυτή τη διαδικασία, ήρθε έγινε συζήτηση αναλυτική, ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία, το εμπορικό τμήμα, τα συμβόλαια, το υπουργείο, το ΕΣΡ, η εφορία, οι πληρωμές, όλα είναι γνωστά, είναι κατατεθειμένα στο ΕΣΡ όλα αυτά, το ΕΣΡ θα καλέσει τους νέους αγοραστές (...)

   Θεωρήσαμε ότι αυτή η εταιρεία που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει και ενδιαφέρθηκε με σοβαρότητα, γιατί γίνανε αρκετό διάστημα συζητήσεις για να καταληχθούν μια σειρά ζητήματα προφανώς θέλει να ασχοληθεί στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, προφανώς έχει το οικονομικό εκτόπισμα για να μπορέσει να αναλάβει». -συνέχεια-

   Διαγραφή
  4. -συνέχεια-
   Εκτεθειμένοι οι συκοφάντες του ΚΚΕ για τον «902». Αποσπάσματα από τις χτεσινές δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών του Κόμματος

   Από ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7571603&publDate=14/8/2013 )

   (..)-- Για τα κίνητρα της επίθεσης που δέχεται το Κόμμα, με πρωταγωνιστές το Συγκρότημα Λαμπράκη και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε:

   «Αυτό που πρέπει να προβληματίσει έναν κόσμο, πέρα απ' όλες αυτές τις εξηγήσεις που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, είναι προς τι ο πολιτικός θόρυβος; Ο εσκεμμένος, ο συγκεκριμένος, ο κατευθυνόμενος. Και γω σας ξαναρωτάω, το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα είναι η πώληση του "902", ώστε το συγκρότημα Λαμπράκη να έχει δυο μέρες συνεχόμενες πρωτοσέλιδο την πώληση του "902"; Μιλήσαμε ανοιχτά για πολιτική σκοπιμότητα. Το συγκρότημα Λαμπράκη σκοπεύει να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι η κριτική που κάνει το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενοχλητική (...)

   Είναι πολιτικές κινήσεις, αυτή τη στιγμή τμήματα της άρχουσας τάξης επενδύουν στο ένα απ' τα δύο άλογα που είτε κυβερνάει είτε θα κυβερνήσει. Οταν το συγκρότημα Λαμπράκη βγαίνει, το προηγούμενο κυριακάτικο ΒΗΜΑ, ρεαλιστική στροφή ΣΥΡΙΖΑ με ξύλινο πρωτοσέλιδο, όταν βλέπουμε συγκεκριμένες κινήσεις σημαίνει ότι γίνεται μια επιλογή και τέτοιες επιλογές έχει κάνει πολλές το συγκρότημα Λαμπράκη, έχει ιστορία, έχει προϊστορία».

   -- Για τα οικονομικά του Κόμματος επανέλαβε:

   «Το ΚΚΕ έχει μιλήσει ανοιχτά, βρίσκεται σε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, είναι αναγκασμένο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, να πάρει μέτρα για να περιορίσει μια σειρά δραστηριότητές του, με κόστος δικό μας πρώτα απ' όλα.

   Είναι γνωστό, το έχουμε δηλώσει, ότι έχουμε δυσκολία να πληρώνουμε τον κόσμο και η δυσκολία αυτή δεν είναι επιλεκτική, ισχύει για όλους μας, απ' τον ΓΓ της ΚΕ το σ. Δ. Κουτσούμπα μέχρι τον εργαζόμενο στον "902", που είχε 3,4 και 5 μήνες να πληρωθεί. Αυτή τη δυσκολία την αντιμετωπίζουμε ως Κόμμα συλλογικά, βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, κι αυτό το γνωρίζει το κομματικό δυναμικό. Πριν ένα χρόνο είχαμε κλείσει την τηλεόραση και το είχαμε πει, δεν έχουμε τη δυνατότητα. Εγιναν μια σειρά ενέργειες, όλες γίνανε και με δημόσιες ανακοινώσεις. Να δεχτούμε την κριτική, αλλά αυτή η πολεμική, η προβοκάτσια, να μιλάνε για ηθική... Δηλαδή, ποιοι μιλάνε σε ποιους για ηθική; Ε, αυτό έχει και κάποια όρια (...)

   Ας σκεφτεί ένας κόσμος, πριν από 4 - 5 χρόνια, θυμάστε τη βρώμα, την προβοκάτσια για τον Γερμανό; Θυμάστε ότι έπληξε το ΚΚΕ όλη αυτή η εκστρατεία;

   Τι αποδείχτηκε τελικά; Οτι ήταν μια προβοκάτσια, μια στημένη ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πάγκαλος και το ΛΑ.Ο.Σ., τώρα πρωταγωνιστεί ο βουλευτής ο κ. Παπαδημούλης, η Χρυσή Αυγή και το Συγκρότημα Λαμπράκη. Το θέμα πώληση "902", πρέπει να προξενήσει κάποια ερωτήματα σε έναν κόσμο».
   .(..)Ilief

   Διαγραφή
 2. Στον οχετό που δημοσίευσαν την πρώτη μέρα τα ΝΕΑ αναφερόταν οτι οι οφειλές των υπαλλήλων θα υποστούν κούρεμα. Πόσους τόννους λάσπη ακόμα θα ρίξουν οι """""έγκυρες"""""" εφημερίδες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

   από "Ριζοσπάστη"

   Από τα «κότερα του Φλωράκη» και τα «κόκκινα δολάρια της Παπαρήγα» στον «Γερμανό»...
   ( http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/5/2009&pageNo=47&direction=1 )

   (..)Οταν οι ανέντιμοι έκατσαν στο σκαμνί

   Το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» στις 9 Απρίλη του 1991 συμπύκνωνε όλες τις αθλιότητες που είχαν εκτοξευτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή κατά του ΚΚΕ.

   Τότε, λοιπόν, το Κόμμα αποφάσισε και έσυρε τους συκοφάντες στα δικαστήρια.

   Στις 12 Νοέμβρη 1991, ο λιβελογράφος που είχε υπογράψει το εν λόγω ρυπαρογράφημα κλήθηκε ενώπιον του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

   Τι έπραξε, όμως, ο συκοφάντης; Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το ότι ομολόγησε αυτό ακριβώς. Οτι δηλαδή ήταν ένας συκοφάντης! Ενας κοινός και ποταπός ψεύτης!

   Απολαύστε:
   «Το επίμαχο δημοσίευμα όπως μεταφέρθηκε στο ακροατήριο - ομολόγησε τότε ο λιβελογράφος εκλιπαρώντας για την επιείκεια του δικαστηρίου - δε βασίζεται σε προσωπική μου αντίληψη και γνώση των όσων αναφέρω σ' αυτό, αλλά είναι στηριγμένο σε προγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου και στις πληροφορίες και φημολογίες που αυτά εμπεριείχαν, τη βασιμότητα των οποίων δεν έλεγξα»...

   Αυτά ομολογούσαν τότε οι θρασύδειλοι του αντικομμουνισμού όταν το ΚΚΕ τους έκατσε στο σκαμνί. Παραδέχονταν ότι διακινούσαν τον αντιΚΚΕ οχετό τους επί τη βάση «φημολογιών» που ...δεν τις είχαν ελέγξει.

   Ομολογούσαν, δηλαδή, μην μπορώντας να στηρίξουν τίποτα από τις συκοφαντίες τους, ότι ενεργούσαν σαν κοινά «βαποράκια» της προβοκάτσιας. Ως ενεργούμενα στο πλαίσιο της αποστολής που τους είχαν αναθέσει τα «χαλκεία» της αντικουκουεδίλας.(..)   Και από

   ( http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/7/2008&pageNo=27&direction=1 )

   (..)Οπως αναφέρεται παραπάνω, το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της 9 Απρίλη 1991, συμπύκνωνε όλες τις αθλιότητες που είχαν εκτοξευτεί τότε κατά του ΚΚΕ.

   Το Κόμμα αποφάσισε και έσυρε τους συκοφάντες στα δικαστήρια. Προσέξτε τώρα τι δήλωσε ο λιβελογράφος που είχε υπογράψει το εν λόγω ρυπαρογράφημα, στις 12 Νοέμβρη 1991, μπροστά στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ομολογώντας αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή ήταν ένας κοινός συκοφάντης:

   «Το επίμαχο δημοσίευμα όπως μεταφέρθηκε στο ακροατήριο - ομολόγησε τότε ο λιβελογράφος εκλιπαρώντας για την επιείκεια του δικαστηρίου - δε βασίζεται σε προσωπική μου αντίληψη και γνώση των όσων αναφέρω σ' αυτό, αλλά είναι στηριγμένο σε προγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου και στις πληροφορίες και φημολογίες που αυτά εμπεριείχαν, τη βασιμότητα των οποίων δεν έλεγξα»...

   Προτείνουμε στους αναγνώστες να μη σπεύσουν να χαρακτηρίσουν κάτι τέτοιους τύπους ως «λεχρίτες». Είναι, απλώς, αντικομμουνιστές.(..)Ilief

   Διαγραφή
  2. ( http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5748476 )

   (..)Καταρρέει πλήρως η προβοκάτσια με τη «Γερμανός»

   Κόλαφος για τους πρωτομάστορες της αθλιότητας σε βάρος του ΚΚΕ η ομολογία του Χρ. Βερελή, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στην εξεταστική της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς»

   Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε για μια ακόμη φορά η προβοκάτσια για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός», που κατασκεύασαν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., με τη συμμετοχή της ΝΔ και στήριξαν σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ, κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2007.

   Καταθέτοντας χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «Ζήμενς», ο πρώην υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, είπε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

   Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βερελή, ο Θ. Παφίλης παρατήρησε: «Περιμένουμε τον Θ. Πάγκαλο ακόμα να μας βγάλει τη συμμετοχή του ΚΚΕ! Μέχρι τώρα έχει πει ότι συμμετέχουμε (σ.σ. στην εταιρεία) και αν αποδειχθεί ότι δεν συμμετέχουμε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και δεν θα ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Εμείς ζητήσαμε, ως Κόμμα, να ανοίξει το μετοχολόγιο και ό,τι βρεθεί να βγει στη δημοσιότητα».

   Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον Θ. Παφίλη και στον Χρ. Βερελή:

   «-- Εχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";

   Βερελής: Εχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.

   -- Από ποιον αν επιτρέπεται;

   Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.

   -- Εχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;

   Βερελής: Βεβαίως.

   -- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;

   Βερελής: Μετ' επιτάσεως.

   -- Δηλαδή;

   Βερελής: Με ρώτησε μετ' επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".

   -- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.

   Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».

   Μετά τα παραπάνω, που για πολλοστή φορά κάνουν φύλλο και φτερό την άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης δήλωσε:

   «Η κατάθεση Βερελή για την υπόθεση, πάνω στην οποία ξετυλίχθηκε βρώμικη προπαγάνδα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί κόλαφο και εγείρει τεράστιο πολιτικό θέμα γι' αυτούς που χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία κατά του ΚΚΕ».

   Η ομολογία Βερελή έχει διπλή αξία αν σταθεί κανείς και στο γεγονός ότι ο ανακριτής «μετ' επιτάσεως» αναζητούσε να στοιχειοθετήσει σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην εταιρεία, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση.(..)Ilief

   Διαγραφή
 3. αυτομόλησε ο Πετρόπουλος
  http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-29-13-06-34/1090-2013-08-18-16-36-3
  john red

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΔΟΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ κανουν τη δουλειά τους

  εγώ τι να απαντάω όταν ρωτάνε

  1-ποιός αγόρασε και κρύβεται πίσω από τις κυπριακές εταιρίες,δεν εχει όνομα

  2-το κόμμα πούλησε τη συχνότητα/άδεια ή όχι

  LOST

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κοιτάξτε παιδιά, όσο και να το γυρίζετε από δω κι από κει, το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στον καπιταλισμό και έκανε ένα πράγμα που πιο καπιταλιστικό πεθαίνεις: κλείσιμο/πώληση επιχείρησης που δεν έβγαζε κέρδος και απόλυση όλων των εργαζομένων προσπερνώντας την εργατική νομοθεσία με κόλπα επιπέδου ο θειος μου ο απατεώνας.

  Δεν ορίζεται "πληρωμένη απάντηση" σε όσους του τη λένε. Έχει υποστεί μια τεράστια ήττα των ιδανικών σου απέναντι στην πραγματικότητα και φαίνεται τελείως κωμικό όταν απαιτεί η μοναδική καπιταλιστική επιχείρηση που θα συμπεριφέρεται ως τέτοια να είναι η δικιά του.

  Αυτά τα αναγνωρίζουν και πολλοί κομμουνιστές που δεν είναι true believers, ακόμα και αν αποδέχονται το αναπόφευκτο του κλεισίματος. Bottom line: το ΚΚΕ έκανε κάτι πάρα πολύ βρώμικο, άλλο αν δεν υπήρχε εναλλακτική. Και εκεί θα έπρεπε να το αφήσει, αντί να προσπαθεί να το παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ σαν την κομμουνιστικότερη πράξη από οκτωβριανής επανάστασης.

  Το μοναδικό σημείο στο οποίο έχει δίκιο το κόμμα είναι οι γελοιότητες των ανεπάγγελστων αριστεριστών που δεν έχουν ιδέα πώς βγαίνει το χρήμα παρεκτός σε μορφή χαρτζηλικιού, ότι δήθεν θα έπρεπε να τους χαρίσει το σταθμό. Εκεί καλά έκανε και τους είπε "λολ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "αντί να προσπαθεί να το παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ σαν την κομμουνιστικότερη πράξη από οκτωβριανής επανάστασης."
   Από πουθενά δε βγαίνει αυτό, σα να λες ότι είμαστε ευχαριστημένοι που έκλεισε ο σταθμός.
   "έκανε ένα πράγμα που πιο καπιταλιστικό πεθαίνεις: κλείσιμο/πώληση επιχείρησης που δεν έβγαζε κέρδος και απόλυση όλων των εργαζομένων προσπερνώντας την εργατική νομοθεσία με κόλπα επιπέδου ο θειος μου ο απατεώνας." Ποιο κέρδος; Από που;
   "Το μοναδικό σημείο στο οποίο έχει δίκιο το κόμμα είναι οι γελοιότητες των ανεπάγγελστων αριστεριστών που δεν έχουν ιδέα πώς βγαίνει το χρήμα παρεκτός σε μορφή χαρτζηλικιού, ότι δήθεν θα έπρεπε να τους χαρίσει το σταθμό. Εκεί καλά έκανε και τους είπε "λολ"."
   Ζήτημα το γιατί είναι όλοι αυτοί τόσο "άνετοι" κι "ωραίοι", πως λειτουργούν, το "χαρτζηλίκι" δε που λες για ορισμένους ίσως παίρνει άλλη διάσταση...

   Διαγραφή
  2. ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/08/902_9627.html )
   Λίγα λόγια (και μερικά οικονομικά στοιχεία) για τον 902

   ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/08/mega-fm.html )
   ΔΟΛιες και μικροMEGAλες επιχειρήσεις συκοφάντησης: (Άκρα) Δεξιά στα «FM» (μετά γραφημάτων)

   Από το blog Cogito ergo sum
   ( http://teddygr.blogspot.gr/2013/08/902.html )
   Δυο σκέψεις για το κλείσιμο του 902.Ιlief

   Διαγραφή
 6. 8.10
  Μέγας Ναπολέων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Mία από τις πολύ καλές απαντήσεις
  Την έχει και η δημοσίευση σε λινκ.

  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7567995&publDate=10/8/2013 )

  Σε ποιον ανήκει ο «902»
  Του Λάμπρου Κουρλού, τεχνικού, εργαζόμενου του «902»

  Σε ποιον ανήκει ο «902»;

  Πρωτίστως δεν ανήκει στους «ηθικούς» μετρ της αποχαύνωσης του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. Δεν ανήκει ούτε στην «Αυγή» και τους εξπέρ στην ανάσχεση της ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού κινήματος δημοσιογράφους της. Ούτε επίσης στον αριστερό Παπαδημούλη και τον αριστερόφρονα Λαφαζάνη για να τους απολογηθούμε. Δεν ανήκει δηλαδή σε κανέναν από τους αποστάτες της ταξικής πάλης και θιασώτες της ταξικής συναδέλφωσης. Ούτε και σε εκείνους που προς το παρόν μπορούν ύπουλα να αλλοτριώνουν την ακαλλιέργητη ακόμη ταξική συνείδηση των εργαζομένων.

  Για όλους τους παραπάνω, ο «902» ανήκει -δυστυχώς γι’ αυτούς-
  στο ΚΚΕ, τα χιλιάδες μέλη του και τους μυριάδες οπαδούς του.
  Ανήκει στους αδάμαστους της ταξικής πάλης και τους ορκισμένους εχθρούς της «κοινωνικής συνοχής».
  Στους ασυμβίβαστους των μπουντρουμιών της 4ης Αυγούστου.
  Στους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης.
  Στους ανίκητους πολεμιστές του ΔΣΕ στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.
  Στους αλύγιστους της Μακρονήσου και των υπόλοιπων κολαστήριων της αστικής δικτατορίας.
  Σε όλους όσους συντρόφευσαν αγόγγυστα το ΚΚΕ στην αιματοβαμμένη αταλάντευτη πορεία του.

  Το ΚΚΕ λογοδοτεί μόνο σε αυτούς, στην εργατική τάξη, δηλαδή στον κύριο αιμοδότη και συνοδοιπόρο του στην εκατοντάχρονη ιστορία του. Στην εργατική τάξη που δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τον ιστορικό της ρόλο και με το συνειδητό πρωτοπόρο τμήμα της τάξης, το ΚΚΕ, να προσπεράσει δεξιούς και αριστερούς, μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, να υψώσει το ταξικό της μένος ίσαμε το Γράμμο και το Βίτσι και να γράψει στη σημαία της «ο καθένας σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».

  Εμπρός λαέ, χίλια χρόνια ΚΚΕ!(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και άλλη μία

   ( http://902.gr/node/24086 )

   (..)Τον «902» θα συνεχίσουμε να τον ζούμε, γιατί ο «902» είμαστε εμείς
   του Πέτρου Πουντίδη (Τοτέμ), παραγωγού της εκπομπής του 902 «Κακά Μαντάτα»

   «Για αυτό φωνάξτε, πέστε της παρακμής
   πως πίσω μείναμε εμείς...»

   Το άκρον άωτον της ξεφτίλας είναι να μην έχεις στηρίξει ποτέ οικονομικά το ΚΚΕ, να μην έχεις υποστηρίξει πολιτικά το ΚΚΕ, να έκανες πάντα κριτική στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902» «γιατί φορούσαν κομματικές παρωπίδες», να έκραζες μια ζωή τους εργαζόμενους του «902» γιατί «τους νοιάζει μόνο να καλύπτουν και να ενημερώνουν για τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ», να έβριζες μια ζωή το ΚΚΕ «γιατί είναι παλαιολιθικό/σταλινικό/οπισθοδρομικό/απολυταρχικό/γενικώς-κακό-και-μύριζε-άσχημα», κλπ κλπ κλπ. Και μετά να καμώνεσαι τον υπερασπιστή του και των ανθρώπων του.

   Αλλά πως να περιμένεις τσίπα από ταξικά ανάπηρους πολιτικούς ιπποπόταμους. Είναι σαν να περιμένεις τα σαλιγκάρια να μείνουν στο καβούκι τους μετά από τη βροχή. Όχι, δεν μπορούν. Γλιστράει η κρίση.

   Λοιπόν, ξεφτίλες, το ΚΚΕ ήταν αυτό που κρατούσε τον 902 ανοιχτό ενάντια στις πολυετείς προσπάθειές σας να τον κλείσετε, όλων εσάς που τώρα μας προγκάτε ότι θέλετε να τον σώσετε. Εδώ δεν μπορείτε να σώσετε ούτε τα προσχήματα. Θα σώσετε κάτι που μισούσατε τόσα πολλά χρόνια; Θα σώσετε κάτι που εκπαιδεύσατε και άλλους να το μισούν, μαζί σας ή ξεχωριστά από εσάς; Όχι, ξεφτίλες, δεν θα το κάνετε. Όχι γιατί δεν μπορείτε, αλλά γιατί δεν θέλετε. Εξυπηρετείτε ορισμένα συμφέροντα. Ορισμένα και καθορισμένα.

   Αν δεν εξυπηρετούσατε αυτά τα συμφέροντα, οι δικοί σας ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί ή τέλος πάντων αυτοί που πρόσκεινται σε εσάς, θα ήταν ταξικά προσανατολισμένα, εργατικά ραδιόφωνα και κανάλια. Θα είχατε κάνει το «Κόκκινο» ή το «trollradio.gr» ή το «Εν Λευκώ» ή το «ποιο-στο-διάλο-περνιέται-για-αριστερό» τη φωνή των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών, των μικρών-συνοικιακών-επαγγελματιών, τη φωνή της εργατικής τάξης. Δεν είναι ότι δεν μπορούσατε τόσα χρόνια. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.

   Το ΚΚΕ ήθελε και το έκανε, και το έκανε όσο μπορούσαμε εμείς, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος να συντηρήσουμε αυτό το εγχείρημα. Γιατί οι εργαζόμενοι του «902» δεν είχανε «αφεντικό». Δεν είχανε «εργοδότη». Είχανε μόνο μια αποστολή. Πληρώνονταν από το Κόμμα, αλλά αυτοί οι ελάχιστοι που είδανε το Κόμμα σαν «αφεντικό» και δεν ξέρανε πού δουλεύανε, και δεν ξέρανε τι τους γίνεται.

   Εγώ είμαι το ΚΚΕ, ο αδερφός μου που θαλασσοπνίγεται 6 μήνες απλήρωτος, ο πατέρας μου που έκανε μεροκάματο μετά από 8 μήνες και δεν έχει βγάλει τη φόρμα της δουλειάς 3 μέρες για να μην του χαθεί η αίσθηση, ο μπογιατζής που μετά από 3 χρόνια βρήκε 2 βδομάδες δουλειά και το 1 από τα 10 μεροκάματα το έδωσε κόκκινο, ο ηχολήπτης που σκεφτότανε σοβαρά αν αξίζει να μην πιει καφέ και να ρισκάρει να τον πάρει ο ύπνος στην κονσόλα για να δώσει το 2ευρω οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα, ο συνεργιατζής που σου άλλαξε δίσκο πλατό και σου ζήτησε μόνο τα υλικά του και σου είπε να κόψεις και 40 ευρώ κουπόνια. Εμείς είμαστε το ΚΚΕ.-συνέχεια-

   Διαγραφή
  2. -συνέχεια- ( http://902.gr/node/24086 )
   Τον «902» θα συνεχίσουμε να τον ζούμε, γιατί ο «902» είμαστε εμείς
   του Πέτρου Πουντίδη (Τοτέμ), παραγωγού της εκπομπής του 902 «Κακά Μαντάτα»


   (..)Εμείς θέλαμε να έχουμε εργατικό, ταξικά προσανατολισμένο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Και τα κρατήσαμε ανοιχτά όσο μπορούσαμε, μέσα από αντίξοες συνθήκες, μέσα από ανεργία και φτώχεια, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Δεν πουλιέται ο «902». Οι ζωές μας κλείνουν. Τα τομάρια μας πουλιούνται.

   Μας κάνουν έξωση για 870 ευρώ στη ΔΕΗ. Μας βγάζουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό για 1.630 ευρώ στην εφορία. Εγώ προσωπικά δεν έχω ρεύμα από πέρυσι το Φλεβάρη, αλλά προς το Κόμμα είμαι οικονομικά τακτοποιημένος. Και μη σώσω να έχω ρεύμα ποτέ. Για να μπορεί το Κόμμα να στέκεται στα πόδια του. Ένα πιάτο φαΐ θα βρω να το φάω. Θα λυγίσω μπροστά στις δυσκολίες, και θα κάνω και πίσω βήματα, αλλά «ξέρω και το στόχο μου και το σκοπό μου», που λέει και το τραγούδι.

   Λίγο πρόλαβα και τον «έζησα» τον «902», με τα «Κακά Μαντάτα» της Κυριακές τα απογέματα, αλλά αυτό το λίγο που έζησα δεν χάνεται με μια «πώληση».

   Ο «902» δεν ήταν ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Δεν ήταν συχνότητα. Όπως και το ΚΚΕ δεν είναι πολιτικός σχηματισμός που κατεβαίνει στις εκλογές. Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω πότε, αλλά αυτό το πράγμα θα συνεχίσω να το ζω. Και δεν λέω ότι θα είμαι εγώ στο μικρόφωνο και ότι εσείς θα με ακούτε. Νοστράδαμος δεν είμαι, άσε που νομίζω ότι και οι Νοστράδαμοι της ιστορίας ήταν όλοι τσαρλατάνοι. Δεν προφητεύω και δεν ευχολογώ τίποτα, για επαναλειτουργίες και λοιπές φανφάρες. Αλλά θα συνεχίσω να τον ζω τον «902» μας. Στους χώρους δουλειάς, στις πύλες, στη συνοικία, στη γειτονιά, στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες, στους καταπέλτες, στα συνδικάτα, στο βουνό όταν θα ωριμάσουν επιτέλους οι συνθήκες και ξεκινήσει η επανάσταση. Πρέπει να συνεχίσουμε να τον ζούμε τον «902».

   Γιατί ο «902» είμαστε εμείς.(..)Ilief

   Διαγραφή
 8. ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/08/blog-post_13.html ) VIDEO

  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7571603&publDate=14/8/2013 )

  (..)Μπούμερανγκ τα αντιΚΚΕ ψέματα

  Σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ συμμετείχε χτες και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στην προβοκατόρικη επίθεση των τελευταίων ημερών με αιχμή τον «902», είπε μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις του:

  «Ενα μόνιμο, σταθερό χαρτί στον πόλεμο των επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι ο αντικομμουνισμός. Δεν ξέρω κάποιον πιο ηθικό από το ΚΚΕ, ο οποίος να πουλάει περιουσιακά του στοιχεία για να μπορέσει να εξασφαλίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους (...) Αυτό ήταν το μοναδικό μας κριτήριο για να απωλέσουμε εμείς ένα τέτοιο όπλο που είχαμε στα χέρια μας.

  Από την αρχή υπάρχει πραγματικά μια αδιαφάνεια. Και αυτή έγκειται στο ότι υπάρχει το γνωστό συγκρότημα ΔΟΛ, που βγήκε στα κάγκελα και ωρύεται. Αναμασά, αναπαράγει ψέματα, ανακατεμένα με πολλή λάσπη που έρχονται από προηγούμενες δεκαετίες, σε ανώνυμα δημοσιεύματα, που δεν τα υπογράφει κανένας δημοσιογράφος.

  Μαζί με το συγκρότημα που βγαίνει στα κάγκελα και ωρύεται, ωρύεται μαζί του και ο κύριος Παπαδημούλης και διάφοροι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας έκανε εντύπωση η ζέση του, το πάθος του μαζί με το συγκρότημα από την πρώτη μέρα, δεν ξέρουμε αν έχουν κάποια σχέση, αν αυτό είναι διαφανές (...)

  Ο κύριος Παπαδημούλης έχει κάνει 8 ανακοινώσεις για τον "902" και Ερώτηση στη Βουλή μέσα σε μια βδομάδα, και για την επίσκεψη Σαμαρά στον Ομπάμα δεν έχει πει μισή λέξη (...) Δεν μπορούν να μιλάνε για ηθική και να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ. Είναι ψέμα ότι το ΚΚΕ αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του. Είναι το μοναδικό Κόμμα που κάθε φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους το περνούν φύλλο και φτερό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ελέγχεται: Τα πόθεν έσχες, οι βουλευτικές αποζημιώσεις, τι παίρνει το ΚΚΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό και πού τα πηγαίνει.

  Τι δε δέχεται το ΚΚΕ; Δε δέχεται να παραδώσει ονόματα ανθρώπων που συνεισφέρουν από το εισόδημά τους 5-10 ευρώ, και οι οποίοι δε θέλουν να δηλώσουν, γιατί οι καιροί είναι πονηροί -μη μου πείτε δεν είναι- και οι εποχές αλλάζουν και ξανάρχονται τούμπα πίσω. Δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα τα οποία χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους -απίστευτα εκατομμύρια χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- και τα οποία ξαναπαίρνουν δάνεια από τις τράπεζες χωρίς να βάλουνε τίποτα. Επομένως, δεν είμαστε όλοι το ίδιο πράμα».(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Oύτε ένα "πλουραλιστικό" ΜΜΕ δεν ανέφερε έστω μία από τις παρακάτω 40 απαντήσεις. Ilief

  ( http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24056/oi-ergazomenoi-toy-902-apantoyn-dinoyme-ti-mahi-sto-pleyro-toy-kommatos )
  Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Δίνουμε τη μάχη στο πλευρό του Κόμματός μας!Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά κάνεις και τα ξαναγράφεις εδώ, Ilief.

   Να μου επιτρέψεις μόνο μια μικρή διόρθωση, επί της... διαδικασίας στο:
   "ΔΟΛιες και μικροMEGAλες επιχειρήσεις συκοφάντησης: (Άκρα) Δεξιά στα «FM» (μετά γραφημάτων)"

   Είναι μεν redflyplanet, αλλά από "Μποτίλια Στον Άνεμο": (http://zbabis.blogspot.gr/2013/08/mega-fm.html)

   Σε ευχαριστώ πάντως που το πρόσεξες.
   Να είσαι καλά, με τις πάντα τεκμηριωμένες παρεμβάσεις σου.


   Διαγραφή
  2. Φτερο στο Πελαγο

   Παράληψη της αρχικής πηγής από το blog σου. Πολύ καλή δουλειά άξια προσοχής το ( http://zbabis.blogspot.gr/2013/08/mega-fm.html ). Ilief

   Διαγραφή
 10. Διαβάζοντας ξανά τις επιστολές των εργαζομένων του 902, (με εξαίρεση μία ή δύο) διαπιστώνω με έκπληξη ότι απουσιάζει κάθε ίχνος αυτοκριτικής για την ποιότητα του προγράμματος του 902. Που μεταξύ μας ήταν κάκιστο, ειδικά της τηλεόρασης.

  Δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζουν περισσότερα για τους αγοραστές κτλ, άλλωστε αυτά είναι δουλειά του ΠΓ. Αλλά ρε παιδιά, ως εργαζόμενοι κάποιοι από την αρχή του 902 δεν έχουν τίποτα να πουν για το πως έφτασε ως εδώ ο 902;

  Όλο "ζήτω" και "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας ξεφτίλες" και θα σας "ανατρέψουμε μέρα μεσημέρι" και γενικά μια επιθετικότητα που δεν αρμόζει όταν και αυτοί έχουν τις δικές τους ευθύνες για αυτή την απώλεια.

  Τηλέμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Που το πας Τηλέμαχε;

   Διαγραφή
  2. Κανένα "ζήτω" κτλ, τα ίδια (κακώς) έλεγε και ένας άλλος πιο πάνω,μη βάζεις λόγια. Το πρόγραμμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε πράγματι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε γινόταν προσπάθεια,που ήταν δύσκολη ό,τι και να λέμε, αλλά να αρχίσει το ΚΚΕ να αυτομαστιγώνεται; Γιατί το να σου ζητούν "αυτοκριτική" τελευταία διάφοροι σημαίνει να λες "είμαι ο χειρότερος,τα κάνω όλα χάλια,λάθη,λάθη,λάθη" κτλ, μια μόνιμη απολογία. Δεν είναι ότι δε πιστεύω πως δεν υπάρχει ευθύνη, αλλά δε μπορώ τις κουτοπονηριές. Ελπίζω πως δεν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία.

   Διαγραφή
  3. Εννοώ ότι η τόση έπαρση και η επιθετικότητα που είδα σε πολλές επιστολές δεν ταιριάζουν για τους συντελεστές ένός -κατα βάσιν- αποτυχημένου εγχειρήματος (ειδικά της τηλεόρασης) που είχε το τέλος που είχε. Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης ανήκει στην ηγεσία του ΚΚΕ που είτε δεν μπόρεσε είτε αδιαφόρησε να φτιάξει ένα ποιοτικό πρόγραμμα.

   Ο επίλογος του 902 δεν προσφέρεται για φανφάρες. Η διαδικασία πώλησης δεν δείχνει καθαρή. Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να αποκαλύψει τη συμφωνία. Αυτό είναι το χειρότερο κατά τη γνώμη μου.

   Και ξαναλέω οι εκδηλώσεις κομματικού πατριωτισμού δεν έχουν καμία αξία όταν δεν φωτίζουν την ουσία του ζητήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οπορτουνιστικός, σύμφωνοι, αλλά αν το λες 10 φορές την ώρα και παράλληλα επιχειρείς να ξεμπερδέψεις πετώντας το όνομα μιας off-shore, συγγνώμη αλλά είσαι το ΙΔΙΟ οπορτουνιστής αν όχι χειρότερος.

   Τηλέμαχος

   Διαγραφή
  4. Εντάξει Τηλέμαχε, καταλάβαμε από το πρώτο σχόλιο πού το πας και τι θες να πεις, δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνεσαι. Σου την έσπασε που δεν βγήκαν οι εργαζόμενοι του 902 να παίξουν το βιολί του ΔΟΛ και του Παπαδημουλέικου και ζοχαδιάζεσαι. Εντάξει, τι να κάνουμε, η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα.

   Διαγραφή
 11. http://www.avgi.gr/article/785247/ola-ta-senaria-gia-amerikaniki-epembasi-proskrououn-se-adiexodo
  Ωχ!! γιατί εμένα όλα αυτά μου θυμίζουν το δεν υπάρχει κίνδυνος πραξικοπήματος μια μέρα πριν την χούντα στην τότε αυγή?Την ίδια ώρα που βγαίνουν στη δημοσιότητα εικόνες αλλά σιτρίν στη συρία και έχουν βουήξει όλα τα ξένα ειδησεογραφικά οι της αυγής αποκλείουν την επέμβαση,παράξενα πράγματα..ή μήπως όχι?
  Μάρκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Λοιπόν μια μια οι ατιάσεις.
  1ον, δεν ξέρουμε λέει που πούλησε το ΚΚΕ το σταθμό.
  Κατά πρώτον δε σου πέφτει λόγος. Κατά δεύτερον το αν οι μετοχές είναι 100% ονομαστικές ή αν η εταιρεία είναι SPV ή joint venture ή οτιδήποτε άλλο η ουσία είναι μία. Ότι η εκμετάλλευση του εργαζομενου είναι ίδια. Καταλαβαίνουμε δηλαδή πως πλέον δεν υπάρχουν εταιρείες που να ανήκουν σε ένα πρόσωπο, επομένως είναι άστοχη αυτή η ερωτηση.

  2ον. Οι offshore εταιρείες είναι τόσο νόμιμες όσο και οι εταιρείες με βάση την Ελλάδα. Ή για να το θέσω αλλιώς, είναι τόσο νόμιμες όσο και η νόμιμη υφαρπαγή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι μεσω της υπεραξίας. Οπότε σε όποιον ρωτάει για διαφάνεια και πατάει πάνω στο θέμα των υπεράκτιων εταιρειων πείτε του ευγενικά πως είναι άσχετος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνω σε ολα εκτος απο το "δεν σου πεφτει λογος",δεν υπαρχει αυτο σαν απαντηση,εκτος αν εσυ το εχεις πει και σε κατιδιαν συζητησεις.

   Εγω παντως πιο λογικο βρισκω να μη θελει ο αγοραστης να αποκαλυφθει (ακομα),παρα να ειχε καμια εννοια το κκε να τον κρυψει.

   παρις

   Διαγραφή