Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #302

Μια χαρά επέπλεαν χρόνια τώρα οι διανοούμενοι της μεταπολίτευσης. Απλώς η αστική τάξη αποφάσισε να τραβήξει το καζανάκι. Σπάζοντας τα μάγια, ο θόρυβος της εκκένωσης αποκάλυψε πως η λίμνη των κύκνων όπου κολυμπούν οι όμορφες ψυχές ήταν μόνο τα νερά της ιδεολογικής αποχέτευσης όπου κολυμπούσαν αμέριμνα τα παράγωγα του αστικού παχέος εντέρου.

5 σχόλια:

 1. Εννοείς ότι η αστική τάξη είχε πρόθεση και αποφάσισε να καθαρίσει το τοπίο από τα σκατά?
  Γιατί απο τέτοια γεγονότα, νομίζω περισσότερο διαφαίνεται η ποιότητα και οι προθέσεις των ίδιων των "διανοουμένων" παρά οι προθέσεις της αστικής τάξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι. Αυτό πάνω στο οποίο επέπλεαν ως τώρα οι εν λόγω ήταν η δυνατότητα της αστικής τάξης για καμουφλάρισμα της αντικειμενικής φύσης της και των κανιβαλικών νομοτελειών που αυτή η φύση κρύβει. Το "καζανάκι" είναι το τέλος αυτής της δυνατότητας εξαιτίας της κρίσης συσσώρευσης. Είναι δηλαδή το καμπανάκι που μας θυμίζει ότι οι ωραίες ψυχές της διανόησης δεν κολυμπούσαν στη λίμνη των κύκνων αλλά επέπλεαν με την δεύτερη έννοια, αυτή της κουράδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΚ τώρα ήσουνα σαφής.
   Απλά το καζανάκι παραπέμπει σε καθαριότητα και γι' αυτό παρεσύρθην.
   Αυτό που θες να πεις πάντως θα ταίριαζε καλύτερα με τις μάσκες που πέσανε και κρύβανε εως τώρα τα σαπισμένα πρόσωπα των βρυκολάκων.
   Αλλά τότε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις ωραίες παρομοιώσεις με τα νερά, τη λίμνη των κύκνων και τους επιπλέοντες "διανοούμενους" :)

   Διαγραφή
  2. Το ξαναέγραψα για να γίνει σαφέστερο ότι το δικό μου "καζανάκι" δεν εξαφανίζει τα σκατά αλλά τα εμφανίζει για πρώτη φορά.

   Διαγραφή
 3. Καυστική η ανάρτηση-σχόλιο σου, μέσα σε μόλις τρεις προτάσεις Αντώνη !

  Ξαναμπαίνει η ανάρτηση από (Dies Brumalis)
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/07/dies-brumalis.html )
  Διανοούμενοι χωρίς όραμα (Dies Brumalis).Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή