Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Αναζητώντας τη ντροπή (Εσύ Θανάση Καρτερέ ποιον Λένιν διάβαζες όταν ήσουν στον Ριζοσπάστη; Αυτόν που έγραψε το I am the Walrus;)

Σε ποιον Λένιν αλήθεια είδαν γραμμένο ότι με την αστική δημοκρατία ξεμπερδεύεις με τη θεμελιώδη διαπίστωση ότι είναι μορφή ταξικής δικτατορίας; Για να βάζεις σε συνέχεια επαναστατική ταφόπλακα σε παλιές και σύγχρονες δημοκρατικές μάχες, με τη μακάβρια διαπίστωση ότι στην αστική δημοκρατία "τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά"; Και τα κινήματα, οι συσχετισμοί που διαμορφώνουν, είναι μηδενικής αξίας -αν δεν είναι και ύποπτα, όπως η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κατά της δημοκρατικής εκτροπής;

Δεν υπάρχει καμιά εκτροπή, αποφαίνονται. Ντροπή υπάρχει;
Θ. Καρτερός, Αυγή/Ίσκρα


...η σημερινή υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας με λογοκοπιές για τη «δημοκρατία γενικά» [...] αποτελούν ανοικτή προδοσία του σοσιαλισμού, έμπρακτο πέρασμα με το μέρος της αστικής τάξης, άρνηση στο προλεταριάτο του δικαιώματος να επιτελέσει τη δική του προλεταριακή επανάσταση, υπεράσπιση του αστικού ρεφορμισμού σε μια τέτοια ακριβώς ιστορική στιγμή που ο αστικός ρεφορμισμός έχει χρεοκοπήσει σε όλο τον κόσμο

η πιο δημοκρατική αστική δημοκρατία δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια μηχανή για την καταστολή της εργατικής τάξης από την αστική τάξη, της μάζας των εργαζομένων από μια χούφτα καπιταλιστές.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

οι προδότες αυτοί του σοσιαλισμού παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα, σαν να είναι γεγονός πως η αστική τάξη έχει δωρίσει στους εργαζόμενους την «καθαρή δημοκρατία», πως η αστική τάξη έχει παραιτηθεί από κάθε αντίσταση και είναι έτοιμη να υποταχθεί στην πλειοψηφία των εργαζομένων, πως στην αστική δημοκρατία δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμιά κρατική μηχανή για την καταστολή της εργασίας από το κεφάλαιο.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

τα ξεφωνητά υπέρ της «δημοκρατίας γενικά» αποτελούν στην πραγματικότητα υπεράσπιση της αστικής τάξης και των εκμεταλλευτικών προνομίων της.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

ακόμη και στην πιο δημοκρατική αστική δημοκρατία η «ελευθερία του συνέρχεσθαι» είναι μια κούφια φράση, γιατί οι πλούσιοι έχουν στη διάθεσή τους τα καλύτερα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, καθώς και αρκετό ελεύθερο χρόνο για συγκεντρώσεις και την προστασία του αστικού μηχανισμού εξουσίας.
ΛΕΝIΝ, στο ίδιο

στις πιο δημοκρατικές αστικές δημοκρατίες στην πραγματικότητα κυριαρχούν η τρομοκρατία και η δικτατορία της αστικής τάξης, κι´ αυτό εκδηλώνεται ανοιχτά κάθε φορά που οι εκμεταλλευτές αρχίζουν να νομίζουν ότι η εξουσία του κεφαλαίου κλονίζεται.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

Είναι φανερό πως δε μπορούμε να μιλάμε για «καθαρή δημοκρατία» όσο υπάρχουν διαφορετικές τάξεις, εκτός πια αν κοροϊδεύουμε την κοινή λογική και την ιστορία. Μονάχα για ταξική δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε. Ας πούμε σε παρένθεση πως «καθαρή δημοκρατία» δεν είναι μόνο μια φράση αμαθούς που δεν καταλαβαίνει τίποτα από ταξική πάλη, ούτε από τη φύση του κράτους, αλλά και μια φράση τρεις φορές κούφια, γιατί στην κομμουνιστική κοινωνία η δημοκρατία, αφού εκφυλιστεί και γίνει συνήθεια, θα σβήσει χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ «καθαρή δημοκρατία»).

Η «καθαρή δημοκρατία» δεν είναι παρά υποκριτική φράση φιλελεύθερου, προορισμένη να εξαπατήσει τους εργάτες.
ΛΕΝΙΝ, Η προλεταριακή επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκι

Δεν υπάρχει κράτος, ακόμα και το πιο δημοκρατικό, που να μην έχει στο Σύνταγμά του κάποια χαραμάδα ή επιφύλαξη που να παρέχει στην αστική τάξη το μέσο να ρίχνει το στρατό ενάντια στους εργάτες, να κηρύχνει το στρατιωτικό νόμο κτλ., «εις περίπτωσιν διασαλεύσεως της τάξεως», δηλαδή στην παραμικρή απόπειρα της εκμεταλλευόμενης τάξης ν’ αποτινάξει τη σκλαβιά της και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μιαν ανθρώπινη ζωή.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

Όσο περισσότερο αναπτυγμένη είναι η δημοκρατία, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει, σε περίπτωση πολιτικής διαφωνίας βαθιάς και επικίνδυνης για την αστική τάξη, να στραφεί προς τη σφαγή και τον εμφύλιο πόλεμο.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

Είναι δυνατό να παραδεχτεί κανένας πως ο Κάουτσκι δεν έχει ακούσει καθόλου ότι τα αστικά κοινοβούλια βρίσκονται σε τόσο μεγαλύτερη εξάρτηση από το χρηματιστήριο και τους τραπεζίτες, όσο περισσότερο αναπτυγμένη είναι η δημοκρατία;
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

Ακόμα και στο πιο δημοκρατικό αστικό κράτος οι μάζες προσκρούουν στο κάθε τους βήμα σε μιαν ολοφάνερη αντίφαση ανάμεσα στην τυπική ισότητα που διακηρύχνεται απ’ τη «δημοκρατία» των καπιταλιστών και τους χίλιους δυο περιορισμούς και πραγματικές περιπλοκές που κάνουν τους προλετάριους μισθωτούς σκλάβους.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

Πάρτε την εξωτερική πολιτική. Σε καμιάν αστική χώρα, ακόμα και στην πιο δημοκρατική, δε γίνεται φανερά. Παντού κοροϊδεύουν τις μάζες
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

Χιλιάδες φραγμοί εμποδίζουνε τις εργαζόμενες μάζες να πάρουν μέρος στο αστικό κοινοβούλιο (αφήνουμε που στην αστική δημοκρατία δεν είναι ποτέ αυτό που λύνει τα κεφαλαιώδη ζητήματα, μα οι τράπεζες και το χρηματιστήριο). Και οι εργάτες ξέρουν και αισθάνονται θαυμάσια, βλέπουν κι αγγίζουν με το δάχτυλο τούτη την αλήθεια, πως το αστικό κοινοβούλιο δηλαδή είναι ένας ξένος θεσμός, ένα όργανο καταπίεσης των προλετάριων από την αστική τάξη, θεσμός μιας τάξης και μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

Για να μη βλέπεις αυτή την αλήθεια ή πρέπει να είσαι συνειδητός υπηρέτης της αστικής τάξης ή ένας πολιτικά νεκρός άνθρωπος, ανίκανος πίσω από τα σκονισμένα αστικά βιβλία να δει τη ζωντανή πραγματικότητα, ποτισμένος με αστικοδημοκρατικές προλήψεις και που έχει ξεπέσει ίσα-ίσα γι’ αυτό στο ρόλο του λακέ της αστικής τάξης.
ΛΕΝΙΝ, στο ίδιο

η δημοκρατία, έχοντας εισαχθεί όσο πιο πληρέστερα και συνεπέστερα όσο είναι γενικά διανοητό, μεταμορφώνεται από αστική δημοκρατία σε προλεταριακή δημοκρατία· απ' το κράτος (δηλαδή, από μια ειδική δύναμη για την καταστολή μιας επιμέρους τάξης) σε κάτι που δεν είναι πια στην πραγματικότητα κράτος
ΛΕΝΙΝ, Κράτος και επανάσταση57 σχόλια:

 1. Αποκλείεται να μπορεί να καταλάβει οτιδήποτε από όλα αυτά που αναφέρεις το ναυάγιο της ταξικής πάλης που λέγετε Καρτερός (και οι όμοιοί του). Για αυτούς η "αριστερά" είναι η κρύπτη του αστικού φιλελευθερισμού τους. Αστικοποιημένοι μέχρι το μεδούλι. Ταυτόχρονα είναι απίστευτα κουτοπόνηροι, δεν κάνουν ποτέ τον κόπο να εξηγήσουν τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στα αστικά πλαίσια διαχείρισης, που θα αλλάξει την ζωή των εργαζόμενων. Αν προσπαθήσουν σοβαρά (σοβαρά, τρόπος του λέγειν) να επιχειρηματολογήσουν, αραδιάζουν τις μεγαλύτερες μπαρούφες με την μεγαλύτερη ευκολία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εχω την εντυπωση οτι αν πεις στον καρτερο για τον λενιν θα σου απαντησει ακριβως με την τελευταια ατακα του αποσπασματος

   Διαγραφή
  2. Το έντιμο θα ήταν να απαντήσει: ο Λένιν λέει τις μεγαλύτερες μπαρούφες με την μεγαλύτερη ευκολία. Έλα όμως που θέλουν να το παίξουν "αριστεροί" και μάλιστα "Λενινιστές".

   Διαγραφή
  3. Ο άνθρωπος είναι μια σιχασιά από πάνω ως κάτω.

   Θέλεις να υπερασπιστείς την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ως σοσιαλιστική; Τσίταρε Μπερνστάιν φίλε μου. Τσίταρε Πουλαντζά. Τσίταρε Κάουτσκι.

   Τα βρωμόχερά σου πάνω στον Λένιν γιατί; Επειδή είναι αγράμματοι οι χειροκροτητές του Αλέξη στο κόμμα σου είμαστε όλοι ηλίθιοι;

   Διαγραφή
  4. Αηδία και μόνο, τίποτε άλλο. Έρπονται στο χώμα και στη λάσπη για μια ψήφο.

   Διαγραφή
 2. Θυμήθηκα διάφορους "δημοκρατικούς" σταθμούς της νεότερής μας ιστορίας: 1999 πορεία με αφορμή την επίσκεψη Κλίντον και καταστολή της, 2002-03 στο λιμάνι με ΟΥΚ και σπασμένα κεφάλια απεργών, πιο πριν το ξύλο σε συνταξιούχους,πολλοί από αυτούς γέροντες, από τα ΜΑΤ,τα όργια της αστυνομίας κατά τη περίοδο "εξάρθρωσης" της 17Ν (2002)...και πολύ λίγα λέω. Ε, δε πέρασαν και τίποτα ατελείωτες δεκαετίες από τότε...
  Όσο για το Καρτερό, ο,τι και να πείς είναι λίγο. Ωραιότατα τον εξέθεσες Αντώνη. Βέβαια ο τύπος ξέρει πως υπάρχει πρόθυμο και μεγάλο ακρωατήριο για τη λάσπη που πετάει, αλλίμονο σε αυτούς που τον πιστεύουν. Δηλητηριώδης και αδίστακτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οταν καποιος δεν μπορεί να κσταλαβει οτι η δημοκρατια εχει περιεχομενο ταξικο αναλογα με την ταξη που την επικαλείται και την υπερασπιζεται, τοτε μονο μπαρμπουτσαλα μπορεί να ειναι οσα επικαλείται ο ιδιος κ χωρος που βρισκεται.Αληθεια ποσα κιλά μαλακας εισαι ρε Καρτερε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αληθινη ιστορία φίλου μου σε γυμνάσιο της Μυτιλήνης:
  Καθηγήτρια: ...μπλα μπλα μπλα όπως είπε κι ο Λένιν.
  Μαθητής: Ποιος Λένιν κυρία? Ο Τζον Λένιν?
  Πόσο χρονών είπαμε είναι ο Κρατερός?....
  Civ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ψευδώνυμο παρακαλώ.

   Το κείμενο του 902 δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα στον Ριζοσπάστη. Είναι λοιπόν άρθρο του Ριζοσπάστη.

   Διαγραφή
  2. Το σχόλιο διαγράφηκε γιατί δεν δόθηκε ψευδώνυμο ή όνομα σχολιαστή.

   Διαγραφή
 6. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7546680&publDate=25/7/2013 )
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
  Οταν δε συμφωνούν με την πραγματικότητα... - 1

  (..)Παραθέτουμε εν συντομία «αντιρρήσεις» που εκφράστηκαν σε μερίδα του Τύπου, με αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 39 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας: «Ανιστόρητη και αντιεπιστημονική προσέγγιση περί συμβιβασμού ανάμεσα στη χούντα και τον αστικό πολιτικό κόσμο, παραγνωρίζει την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος και την επίδραση των αγώνων του στην πτώση της δικτατορίας, εξομοιώνει τις συνθήκες της χούντας με αυτές της αστικής δημοκρατίας». Επικαλούνται και τον Λένιν λέγοντας πως πουθενά δεν ισχυρίστηκε ότι «με την αστική δημοκρατία ξεμπερδεύεις με τη θεμελιώδη διαπίστωση ότι είναι μορφή ταξικής δικτατορίας».

  Ας επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, που σκόπιμα σκιάζουν οι κατ' επάγγελμα διαστρεβλωτές των θέσεων του ΚΚΕ. Γιατί σηκώνουν κουρνιαχτό για μια θέση που το ΚΚΕ εξέφρασε τότε και επανέλαβε έκτοτε πολλές φορές; Οχι φυσικά γιατί τους πήρε ο πόνος για όσα υποκριτικά επικαλούνται, αλλά γιατί τους πονάει η αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας, του συστήματος των επιχειρηματικών ομίλων και της εκμετάλλευσης που υπηρετούν.

  Στις 23 και 24 Ιούλη του 1974 έγινε ένας συμβιβασμός ανάμεσα στη χούντα και στον αστικό πολιτικό κόσμο. Αυτή η εκτίμηση του ΚΚΕ δεν είναι τωρινή, αλλά από τότε, από το 1974. Η εκτίμηση αυτή του ΚΚΕ 39 χρόνια μετά επιβεβαιώνεται περίτρανα. Η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν προχώρησε πέρα από την αλλαγή στη μορφή διακυβέρνησης, που ήταν και επιβεβλημένη για την προσαρμογή και σταθεροποίηση του συστήματος στις συνθήκες που διαμορφώνονταν. (..) -συνέχεια -

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μα ς εχετε κανει τα αρχιδια τσουρεκια με τις θεσεις κ τις ιδεολογιες σας.ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ!πραξεις μπορειτε να κανετε?η ειστε ολοι προβατα του καθοδηγητη σας?κ ο συριζα τα ιδια λεει αλλα εκει τουλαχιστον λειπει ο τσομπανης!!!
   ενας αηδιασμενος ειμαι κ εγω που σιχαθηκε να βλεπει μουμιες μεσα στην αρστερα που με τον επαναστατικο τους λογο εχουν τσακισει το μονο προοδευτικο χωρο οπου θα μπορουσε ο λαος να βρει μια διεξοδο.
   σιχαμενοι προδοτες ξυπνατε πριν ειναι αργα!απο την παπαρηγα στον κουτσουμπα, μα καλα δεν βλεπετε?τυφλοι ειστε ρε γαμωτο?ΑΙΣΧΟΣ!

   Διαγραφή
  2. "σιχαμενοι προδοτες ξυπνατε πριν ειναι αργα!"

   Αριστουργηματικό.

   Και βλέπω ότι στη Χρυσή Αυγή έχετε αρχίσει να κάνετε και πρόοδο με την ορθογραφία. Μπράβο.

   Διαγραφή
  3. δεν σε ειδα παπαδοπουλε στο λιμανι το βραδυ να περιφρουρεις την απεργια απεναντι στους σιδεροφρακτους, δεν σε ειδα να απεργεις γενικα, δεν σε εβλεπα καθε μερα εξω απο την χαλυβουργια, δεν σε ειδα οταν διωχναμε τα συνεργεια διακοπης ρευματος, δεν σε ειδα οταν πηγαιναμε στην δεη για να το ξανασυνδεσουμε, δεν σε ειδα εξω απο κανενα εργοστασιο για να μην γινουν απολυσεις. δεν σε ειδα να βγαζεις αχνα για την "νομιμη" φοροαπαλλαγη των εφοπλιστων. απο το τελευταιο δεν θα περιμενα παραπανω ετσι και αλλιως με δικα τους φραγκα στηνετε γραφεια και χρεωνετε τους φουσκωτους με 100/κεφαλι για τις εκδηλωσεις.
   και να σου πω και το αλλο; και η αλεκα και ο κουτσουμπας εχουν εξελιγμενο εγκεφαλο, συγχρονο και οχι το μυαλο του νεαντερταλ που εχει ο αρχηγισκος σου

   Διαγραφή
  4. VIDEO από το Blog του REDFLY
   ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/06/o_24.html )
   Oι αυριανιστές του χτες είναι οι χρυσαυγίτες του σήμερα.


   Aπό e-oikodomos
   ( http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9255.html )

   (..) Ο γείτονάς μας κατόρθωνε να συνδυάζει τη σκληρή εργασία στην υπηρεσία του με την πρέφα μετά ούζων πριν τη μία το μεσημέρι στο καφενείο και ταυτόχρονα να κατηγορεί τους οικοδόμους πως παίρνουν μεγάλο μεροκάματο. Όταν βγήκε στη σύνταξη έμοιαζε τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότερος. Στο μεταξύ τα παιδιά του έφτιαξαν τις δικές τους οικογένειες, και τα εγγόνια του μεγάλωναν.

   Όταν ξέσπασε η «κρίση» ο γείτονάς μας συνιστούσε σε όλους ψυχραιμία και υπομονή. «Καναδυό χρονάκια και τη σκαπουλάραμε», έλεγε. Στο πρώτο μνημόνιο έχασε τη μιλιά του. Μέχρι που μια μέρα στο καφενείο κάποιος τον άκουσε να μιλάει για κάποιους «προδότες». Άρχισε να νιώθει ευάλωτος. Μέσα του έβραζε. Τυλιγμένος μέσα σε μια ελληνική σημαία βρέθηκε ανάμεσα στους αγαναχτισμένους της πλατείας Συντάγματος. Μούντζωνε και ξαναμούτζωνε τους «300 προδότες», έπαιρνε μέτρα για τις θηλιές τους και έβριζε όλα τα κόμματα και όλους τους πολιτικούς. Το ένα του παιδί έμεινε χωρίς δουλειά, όταν ο οργανισμός που δούλευε έκλεισε. Έγιναν εκλογές, η κυβέρνηση άλλαξε. Τα άλλα παιδιά του δεν τα φέρνουν βόλτα, οι υποχρεώσεις τους πνίγουν. Η κυβέρνηση άλλαξε και πάλι. Όταν «έπεσε το μαύρο» στην τηλεόραση μένει χωρίς δουλειά και το δεύτερο παιδί του. Πόσες τρύπες να κλείσουν η σύνταξη η δική του και της γυναίκας του.

   Σήμερα ο γείτονάς μας δείχνει να ξαναγεννιέται. Αυτός που κάποτε «άγγιξε το πέτο του Αντρέα», που «έσφιξε το χέρι του Σημίτη», αυτός που «έραινε με γαρίφαλα τις ζεϊμπεκιές του Άκη», που κατάφερε και «φίλησε τον Γιωργάκη» και ψήφισε Βενιζέλο για να «βγάλει το κίνημα από την κρίση», βρίσκει ξανά την χαμένη αρχοντιά και το κιμπαριλίκι του.

   Ρίχνει ανάθεμα στους «ξένους», τους «άπλυτους λαθρομετανάστες που κλέβουν τη δουλειά από τα παιδιά του». Βρίζει την τρόικα, τα μνημόνια, τον ΓΑΠ που «τους άνοιξε την πόρτα», τον προδότη Βενιζέλο και τον καθεστωτικό Σαμαρά. Ερεθίζεται όταν ακούει τη λέξη «απεργία» και ονειρεύεται «μακρονήσια» όταν βλέπει κομμουνιστή.

   Δεν βρίζει πια και τους «300». Τις προάλλες στην πλατεία κουβαλούσε μια σακούλα με τρόφιμα, που μοίραζαν κάποια παιδιά που φορούσαν μαύρα. Μια άλλη φορά τον είδαν στη συγκέντρωση της χρυσής αυγής. Κάποιοι είπαν πως μίλησε κιόλας. Ο γείτονάς μας γουστάρει τρελά τον Κασιδιάρη αλλά τον μπερδεύει κι εκείνος ο χοντρός σύμβουλος του Σαμαρά όταν τάζει νέο Γράμμο στα κομμούνια. Εκθειάζει την ευφράδεια του Καιάδα αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί ο Άδωνις κι ο Μάκης είναι σε άλλο κόμμα. Και με τις «απορίες» του όμως, ο γείτονάς μας δεν χάνει την πίστη του στην πατρίδα. Προέχει η αγάπη του για την πατρίδα. Γιατί η πατρίδα είναι μια και πάνω απ’ όλα. Και τώρα που η «πατρίδα» κινδυνεύει δεν το πολυσκέφτηκε. Επέστρεψε σ’ αυτούς που ξέρουν να υπερασπίζονται την «πατρίδα» κάθε φορά που κινδυνεύει. Και η «πατρίδα» κάθε φορά τους ευχαριστεί γι’ αυτό και τους ανταμείβει. (..) Ilief

   Διαγραφή
 7. -συνέχεια-
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7546680&publDate=25/7/2013 )
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
  Οταν δε συμφωνούν με την πραγματικότητα... - 2

  Λένε ότι το ΚΚΕ δεν αναφέρεται στο κίνημα και στη συμβολή του στη συγκεκριμένη αλλαγή από τη χούντα στον αστικό κοινοβουλευτισμό. Αυτό μόνο ως κοινή συκοφαντία μπορεί να εκληφθεί. Βεβαίως και είχε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν, ο συμβιβασμός χούντας και αστικού πολιτικού κόσμου. Δεν θα αναφερθούμε βεβαίως εδώ, στις τόσες και τόσες φορές που το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», όχι μόνο μιλούν και γράφουν για την αντιδικτατορική πάλη, άλλωστε το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή. Αλλά οι σκοποί της δεν ήταν ενιαίοι για όλες τις δυνάμεις που ήταν ενάντια στη χούντα. Το ΚΚΕ έδινε αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, οι αστικές και άλλες δυνάμεις απλώς ήθελαν επαναφορά στον αστικό κοινοβουλευτισμό. Υπήρξαν επίσης πολιτικές δυνάμεις που συντάχτηκαν με το κοινοβουλευτικό μασκάρεμα που επιχείρησε η χούντα με τον Μαρκεζίνη. Για παράδειγμα το λεγόμενο τότε «ΚΚΕ Εσωτερικού» ήταν έτοιμο να πάρει μέρος στις εκλογές που θα νομιμοποιούσαν αυτό το μασκάρεμα.

  Λένε επίσης ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης, δηλαδή μετά την κατάρρευση της χούντας, ήταν συγκριτικά, όχι μόνο σε σχέση με τη χούντα αλλά και με όλη την περίοδο μετά τον πόλεμο, η καλύτερη, μεταπολεμικά, περίοδος για το λαό. Σωστή ως διατύπωση, γιατί πράγματι το αστικό πολιτικό σύστημα προχώρησε σε αστικούς εκσυγχρονισμούς, καταργήθηκαν μια σειρά εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα των αντιδραστικών αστικών καθεστώτων των δεκαετιών του '50 και του '60, αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση και άλλα. Επίσης έγιναν μια σειρά παραχωρήσεις από το κεφάλαιο στους εργαζόμενους, βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο, κάτω βεβαίως και από την πάλη του κινήματος. Αλλά αυτή η συγκεκριμένη περίοδος προετοίμαζε τη σημερινή ζωή του λαού. Ακριβώς γιατί δεν άλλαξε η τάξη που ήταν στην εξουσία το 1974, ούτε στρατηγικές της επιλογές αναιρέθηκαν όπως η ένταξη στην τότε ΕΟΚ, στη συνέχεια ενσωμάτωση στην ΕΕ και τις άλλες διακρατικές ενώσεις του κεφαλαίου. Για παράδειγμα, οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις ξεκίνησαν το 1985, με την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά, που προετοίμασε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ κλπ. Και βεβαίως σήμερα, λόγω κρίσης και οξύτατου μονοπωλιακού ανταγωνισμού, όχι μόνο σ' αυτήν την περίοδο δεν μπορούν, με οποιαδήποτε πολιτική μέσα στο σύστημα, να επανέλθουν, αλλά ούτε καν στην προ του 2008 περίοδο. Μόνο το 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, φτάνει για να γίνει κατανοητό.

  Η αστική δημοκρατία προετοίμασε νέους μηχανισμούς καταπίεσης του λαού, εκφοβισμό, τρομοκρατία, εξαναγκασμό σε παραίτηση από την πάλη κλπ. Κυρίως μέσα στους χώρους δουλειάς αναπαράγεται η πιο σκληρή τρομοκρατία.

  Τον Οκτώβρη του 2010 σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Ρ. Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, πρόεδρος της Κομισιόν επί σειρά ετών, ομολογούσε: «Η δημοκρατία δεν είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός προϋποθέτει ελεύθερη κίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων, αλλά όχι κατ' ανάγκην ελεύθερες εκλογές και ανεξάρτητα συνδικάτα»!
  ***(..) -συνέχεια-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. -συνέχεια-
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7546680&publDate=25/7/2013 )
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
  Οταν δε συμφωνούν με την πραγματικότητα... - 3


  ***
  Κι όμως η κοινότοπη αυτή αλήθεια όταν διατυπώνεται από το ΚΚΕ βγάζει από τα ρούχα τους μερικούς μερικούς, εκείνους δηλαδή που είναι αφοσιωμένοι στην απόκρυψή της. Και κατά καιρούς καταγγέλλουν το ΚΚΕ για πράγματα που ουδέποτε είπε ή έπραξε. Για παράδειγμα, πού και πότε είδαν ή άκουσαν το ΚΚΕ να αποκηρύττει τη λαϊκή πάλη, τα αστικοδημοκρατικά δικαιώματα κυρίως όσα αφορούν σε πολιτικές ελευθερίες, συνδικαλιστικές ελευθερίες, στη δημοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς; Επικαλούνται μάλιστα τον Λένιν. Κόβουν και ράβουν τον Λένιν στα μέτρα τους, όταν ψάχνουν αναφορές στην αντιΚΚΕ τακτική τους.

  Πράγματι ο Λένιν χαρακτήρισε αστικοδημοκρατική την επανάσταση του 1905, αλλά ήταν στην τσαρική Ρωσία. Αντιπάλευε την τσαρική εξουσία. «Το σύνθημα του ηρωικού προλεταριάτου της Πετρούπολης: "Ελευθερία ή θάνατος!" αντιλαλεί τώρα σ' όλη τη Ρωσία» έγραψε μετά την ήττα της επανάστασης του 1905. Μάλιστα επειδή τότε δε νίκησε η επανάσταση, έγινε μετά η αστικοδημοκρατική επανάσταση το Φλεβάρη του 1917 που ανέτρεψε τον Τσάρο. Αμέσως μετά την επανάσταση του Φλεβάρη του 1917, ευθέως, δίχως περιστροφές και αστικοδημοκρατικές περικοκλάδες έθεσε ζήτημα σοσιαλιστικής επανάστασης.

  Ολη λοιπόν η πιο πάνω συκοφαντία στο ΚΚΕ αποσκοπεί να κρύψει από το λαό, ότι τελικά έχει τη δύναμη να τελειώσει με το σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γονατίζει, αν όρθιος παλέψει για να περάσει από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πράγματι ο Λένιν είχε σαφέστατα περιφρονητική άποψη για τη Δημοκρατία (όχι μόνο την αστική), όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος άλλωστε.

  Κανένα πρόβλημα. Κρατήστε εσείς τον Λένιν κι αφήστε τη Δημοκρατία σ' εμάς. Κρατήστε εσείς τα Ιερά Κείμενα κι αφήστε σ' εμάς τους αγώνες της εποχής μας.

  Το πρόβλημα του Καρτερού είναι ότι συνεχίζει να αναζητά δημοκρατικές ευαισθησίες σε ένα κόμμα που έχει αποκαταστήσει τον "σύντροφο" Στάλιν. Έχετε δίκαιο ότι αυτό το αστείο παρατράβηξε. Το μόνο που κάνουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να νομιμοποιούμε στη συνείδηση πλατιών κομματιών της κοινωνίας απόψεις ιστορικά τελειωμένες,

  http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/maps_and_graphs/2013/1/27/1359312466811/Lenin-statue-010.jpg

  -Σωτήρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντε μπράβο με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ τώρα λοιπόν και αφήστε τον Λένιν ήσυχο. Που μου αναγάγατε τον "δημοκρατικό συρφετό" σε "ριζοσπαστική αριστερά."

   Διαγραφή
  2. "Πράγματι ο Λένιν είχε σαφέστατα περιφρονητική άποψη για τη Δημοκρατία (όχι μόνο την αστική)"

   ...αλλά και την:

   α) υπεραστική

   β) πλαστική

   γ) ριζοσπαστική (αλά ΣΥΡΙΖΑ)

   Διαγραφή
  3. Ριζοσπαστική είναι μια πολιτική που επιφέρει ρήξεις. Εμείς μπορούμε να είμαστε ριζοσπαστικοί και χωρίς τον Λένιν και να αναφερόμαστε στο πλήθος στοχαστών και αγωνιστών που ανανέωσαν, κράτησαν επίκαιρη και επιθετική την αριστερή σκέψη, όταν ο Λένιν ήταν ήδη μούμια... Κράτα τον Λένιν γερά μη σου φύγει, κι άσε τη σκέψη και τους αγώνες του υπόλοιπου 20ου αιώνα σ' εμένα. Σ' εμένα που μπορώ να μιλάω και με ζωντανούς. Κράτα εσύ τη ρώσικη αυτοκρατορία κι άσε σ' εμένα το Μάη. Άσε μου εμένα τον Αντόρνο, τον Αγκάμπεν, τον Καστοριάδη, την Άρεντ, τον Μπούκτσιν, τον Ντελέζ, τον Φουκώ, τον Νέγκρι, τον Μάρκος. Κανείς του δεν είναι λενινιστής, για κάποιο λόγο που πρέπει να σε απασχολήσει. Εσύ κράτα τον Λένιν. Αν είναι να μείνουμε κι οι δύο ευχαριστημένοι, γιατί όχι;

   Διαγραφή
  4. "Άσε μου εμένα τον Αντόρνο, τον Αγκάμπεν, τον Καστοριάδη, την Άρεντ, τον Μπούκτσιν, τον Ντελέζ, τον Φουκώ, τον Νέγκρι, τον Μάρκος"

   Αντόρνο=Ράιχενμπαχ;
   Καστοριάδης=CSIS;
   Άρεντ=Ινστιτούτο Λεβί;
   Μπούκτσιν=Νώντας με τα σουβλάκια;
   Ντελέζ=Βαρουφάκης/Galbraith;
   Φουκώ=Δασκαλάκης/ΣΕΒ;
   Νέγκρι=Λούκα Κατσέλη;
   Μάρκος=Σεφερλής;

   Διαγραφή
  5. "Ριζοσπαστική είναι μια πολιτική που επιφέρει ρήξεις"

   α) στο καλσόν;

   β) χιαστών;

   γ) συνιστωσών;

   Διαγραφή
  6. Κάτσε όμως, ο Ομπάμα και η Χίλαρι τι ψευδώνυμα έχουν; Ο Ολάντ; Η ΠΑΣΚΕ Ηρακλείου;

   Διαγραφή
  7. O Soros ποιος είναι; Μήπως είναι η Μαριναλέντα; Η Μάρτα Χάνεκερ; Η Μαριάννα η Λάτση τι θεωρητικό ψευδώνυμο έχει; Το Ινστιτούτο Καραμανλή;

   Διαγραφή
  8. Ο Πέρες είναι ο Μπένγιαμιν, στάνταρ το πέτυχα, ε;

   Διαγραφή
  9. Καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να μπεις σε διάλογο, είναι δημοκρατική αρετή. Και κυρίως καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να πεις κουβέντα για την ταμπακέρα, δηλαδή για τη δημοκρατία. Θα μπορούσες ωστόσο να καταφύγεις σε δική σου λασπολογία αντί να σταχυολογείς από τη χρυσαυγίτικη προπαγάνδα και τη μονταζιέρα του Αντωνάκη. Θα μπορούσα κι εγώ ν' αρχίσω να λέω για την προδοσία του Άρη, για την πανσπουδαστική νο8, για την κόρη της Αλέκας, τα περί προβοκατόρων τον Δεκέμβρη του '08 που αποφασίσατε ότι στην πραγματική επανάσταση δεν θα ραγίσει τζαμαρία, να σε ρωτήσω πού πήγε ο Μπογιόπουλος και γιατί, κλπ. Αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος. Το θέμα είναι η σχέση της αριστεράς με τη δημοκρατία, σε μια χώρα που τον αγώνα για εκδημοκρατισμό τον έδωσαν κομμουνιστές. Γι' αυτό έχεις να πεις τίποτα; Όχι, εσένα σε νοιάζει να μην ακουμπάμε τον Λένιν. Εντάξει λοιπόν.

   Διαγραφή
  10. Βρε Homo Pasokus του TVXS, σε ποιους νομίζεις ότι μιλάς εδώ μέσα; Σε άλλους homini Pasokus;

   Ρεζίλι των σκυλιών, οι κομμουνιστές δεν έδωσαν καμία μάχη για την πασοκική σου κοιλάρα που ονομάζεις "δημοκρατία." Αυτή είναι η μόνη "δημοκρατία" που γνωρίζεις και που θα μάθεις ποτέ.

   Οι κομμουνιστές, πανάσχετε, έδωσαν μάχη για τη ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, για τη λαϊκή εξουσία. Γκεγκε;

   Διαγραφή
  11. Πασοκάάάάάάάρες μου (το παμε πρωταθλητής της νοθείας και υπεύθυνο για την μειωμένη συμμετόχη -- γαμώ τα παιδιά ο μπαλασο):

   http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12805:xarisis-somatio&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

   Για την δημοκρατία του συριζα έχουμε το πρόσφατο συνέδριο για δείγμα. Τώρα για τον αντόρνο δίπλα στο σουτιέν δεν ξέρω. Πότε ξανάχει διαδήλωση είπαμε να πάρουμε ραδιοταξί από πριν; Να ζεσταθούμε για την απεργία διαρκείας (όχι, αυτές στον ιδιωτικό τόμεα είναι ρεφορμιστικές, θα φύγει η επένδυση απ'την μανωλάδα ρε φίλε), γιατί είμαστε και πολύ αγωνιστικοί τύποι να πούμε (μα να μας προδώσει ο Καψής ρε πούστη μου; πόσοι σύντροφοι λυγίζουν έτσι εύκολα, λίγο καιρό μακριά είναι οι καρέκλες, υπομονή, να στα συνδικάτα του δημοσίου γίνεται δουλειά με την εξυγίανση της πασκε...).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  12. Και είσαι και τόσο Πασόκος που επικαλείσαι τον Ντελέζ ως βάση της σημασίας της δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

   Για πες λοιπόν σε ποιο σύγγραμα του Ντελέζ αναφέρεσαι και σε ποιο εδάφιο; Τα έχω σχεδόν όλα.

   Διαγραφή
  13. Όσο ψάχνεις, πάρε να χεις να πορεύεσαι όμως:

   "There's no democratic state that's not compromised to the very core by its part in generating human misery."

   Gilles Deleuze in conversation with Antonio Negri

   http://www.generation-online.org/p/fpdeleuze3.htm

   Διαγραφή
  14. Ο Μπογιόπουλος που γράφει στον ρίζο είναι σάιμποργκ που δημιουργήθηκε στα διαβόητα υπόγεια του περισσού και αντικατέστησε τον ορίτζιναλ που γράφει στο unfollow και μόνο;

   Πασόκε, η δημοκρατία σου (και του καρτερού) είναι το "ψήφισέ με να σε βολέψω". Έτσι ξέρετε κι έτσι μπορείτε. Το ποιός είναι καθημερινά στον δρόμο και στις γειτονιές για να υπερασπιστεί τα νεροπίστολα που έχει αφήσει η δημοκρατία σας στον κόσμο είναι γνωστό. Ξαναγύρνα λοιπόν στον βούρκο του κούλογλου να μιλήσετε για την κόρη της αλέκας.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  15. Στο συνέδριο δεν πήγε πάντως ο Μπογιόπουλος και δεν ήταν δική του απόφαση.

   Τον Ντελέζ τον ανέφερα μεταξύ πολλών άλλων ως παράδειγμα διανοητή που δεν υπάρχει για το ΚΚΕ. Γενικώς, η διανόηση δεν υπάρχει για το ΚΚΕ. Τελείωσε το 1920 περίπου.

   Επίσης, Πασόκο να πεις τον χαφιέ που σε πετούσε, Αντώνη. Γιατί όταν εμένα με παρακολουθούσε η ασφάλεια, εσύ κρυβόσουνα κάτω από τη φούστα της Αλέκας.

   Στις γειτονιές Tichy, τη μάχη τη δίνουν οι "προβοκάτορες" του Δεκέμβρη και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που στήνουν την αλληλεγγύη. Το ΚΚΕ απλώς μας καταγγέλει όλους. Για άλλη μια φορά. Είσαστε ένα μάτσο κότες, μόνο αμούστακους αναρχικούς ξέρετε να βαράτε. Όταν βαρούσε ο σκατιάρης την Κανέλλη δεν είδα τίποτα αντίποινα όμως. Πού πήγανε τότε τα παλικάρια του ΚΚΕ, στα υπόγεια του Περισσού κρυφτήκαν; Μπας και πήγατε σε καμιά αντιφασιστική και δεν σας είδαμε;

   Το κόμμα το έχει ξεράσει η Ιστορία, σας εύχομαι περαστικά για να σας ξαναδούμε στους αγώνες στο πλάι μας. Βρώμισε πια το πτώμα, πάρτε το χαμπάρι και φευγάτε.

   Διαγραφή

  16. Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7546680&publDate=25/7/2013 )

   (..)Τον Οκτώβρη του 2010 σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Ρ. Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, πρόεδρος της Κομισιόν επί σειρά ετών, ομολογούσε:

   «Η δημοκρατία δεν είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός προϋποθέτει ελεύθερη κίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων, αλλά όχι κατ' ανάγκην ελεύθερες εκλογές και ανεξάρτητα συνδικάτα»(..)Ιlief

   Διαγραφή
  17. "Επίσης, Πασόκο να πεις τον χαφιέ που σε πετούσε, Αντώνη. Γιατί όταν εμένα με παρακολουθούσε η ασφάλεια, εσύ κρυβόσουνα κάτω από τη φούστα της Αλέκας. "

   @Σωτήρης: Συγνώμη, σε πέρασα για Πασόκο αλλά είσαι φασιστόμουτρο.

   Διαγραφή
  18. "Τον Ντελέζ τον ανέφερα μεταξύ πολλών άλλων ως παράδειγμα διανοητή που δεν υπάρχει για το ΚΚΕ. Γενικώς, η διανόηση δεν υπάρχει για το ΚΚΕ. Τελείωσε το 1920 περίπου."

   Γιατί δεν απαντάς ΡΕ ΓΕΛΟΙΟ ΟΝ σε ποιο σύγγραμα του Ντελέζ αναφέρεσαι; Καραγκιοζάκο, δεν βαρέθηκες να ξεφτιλίζεσαι αγράμματε χιμπατζή;

   Διαγραφή
  19. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΚΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΛΟΥΛΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΡΩΤΑΩ!!!!

   Διαγραφή
  20. "Στις γειτονιές Tichy, τη μάχη τη δίνουν οι "προβοκάτορες" του Δεκέμβρη και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που στήνουν την αλληλεγγύη"

   Τεράστιε, αυτά να τα λες στο μαγαζάκι του κούλογλου, να χαίρεστε μαζί με τα υπόλοιπα λαλιωτοειδή. Άντε και σε καμιά γκόμενα μπας και βγάλεις και τίποτα. Όχι παραέξω γιατί γελάνε και τα τσιμέντα.

   Στον εργατόκοσμο και στην ταξική πάλη ήσασταν, είστε και θα είστε μια ζωή ανύπαρκτοι. Τράβα να γλείψεις κανα φωτόπουλο και κανα μπαλασόπουλο να πάρεις καμιά καρέκλα -- όταν δεν γλείφεις τους θιασώτες της υγιούς επιχειρηματικότητας, σαν αυτούς στην μανωλάδα όπου έδειξε τα δόντια της η "αλληλεγγύη" σας.

   Ijon Tichy

   ΥΓ: Στους 30 της γσεβεε ήσουν για την κυρ. αργία ήρωα διωκόμενε από την ασφάλεια;

   Διαγραφή
  21. Το 'βγαλε το "μεροκάματο" ο Σωτήρης (αν λέγεται έτσι), από φασισμό καλά πάει. Ωραία και τα "τελειώσατε" που πετάει (πολύ πρωτότυπα, άντε και για "κομματίδιο" στο επόμενο σχόλιο). Αντώνη μη παρεκτρέπεσαι, μη του κάνεις τη χάρη.
   Πασόκος/φασιστόμουτρο/"αριστερός"/"δεξιός"...θολά τα όρια μεταξύ τους.

   Διαγραφή
  22. Φυσικά και παρεκτρέπομαι, με έβρισε προσωπικά η πορδή.

   Διαγραφή
  23. Σώτο σε θέλω κυβέρνηση ρε, να δω που θα τους βάλεις τότε όλους αυτούς τους ακατανόητους, είμαι σίγουρος ότι τους παίζεις στα δάχτυλα εσύ, είσαι τεράστιος ρε Σώτο...Α! και ξέχασες Ντεριντά, Λακού Λαμπάρτ, Λύκ Νανσύ, Πωλ ντε Μαν, Λυοτάρ, Γκουαταρί, Μπάτλερ, Κρίτσλευ, Χάρντ, όλα δικά σου μεγάλε!
   Προλετάριος

   Διαγραφή
  24. "..Στο συνέδριο δεν πήγε πάντως ο Μπογιόπουλος και δεν ήταν δική του απόφαση..."

   Σάββατο 6 Απρίλη 2013
   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7378137 )

   (..)Ακούστε, κύριοι

   Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

   Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

   Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

   Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.

   Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

   Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.

   *

   Ο Χαρίλαος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκείνη τη φράση: «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς». Ματαιοπονούν, μα στο τέλος θα καταλάβουν όπως τόσοι άλλοι αυτά τα 95 χρόνια, ότι:

   Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.

   *

   ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο):

   «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).

   Γράφει:
   ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ilief

   Διαγραφή
 10. εμεις μιλαμε γιατην πραγματικη δημοκρατια, αυτη των εργατων, ειναι λιγο δυσκολο να το καταλαβεις -ως μικροαστουλης- αλλα κανε μια προσπαθεια.
  ο αρης ειχε δικιο στην εκτιμηση του αλλα εδρασε αντικαταστατικα -ξερεις τι ειναι το καταστατικο; σιγουρα οχι το λαστιχο του τσυριζα- για αυτο και αποκατασταθηκε και επισημα πολιτικα αλλα οχι κομματικα.
  την παν/κη Νο8 την εγραφε συντακτικη ομαδα και την πλειοψηφια την ειχαν οπορτουνιστες (στο συνολο ολοι οι υπολοιποι πλην ΚΝΕ) και το αρθρο μιλαει για καταγγελια που εφτασε στην συντακτικη επιτροπη και την δημοσιευσε ως καταγγελια και οχι ως θεση. διαβασε τη και μην ανακυκλωνεις τις μπουρδες χωρις να εχεις ιδια αποψη.
  για τους προβοκατορες του δεκεμβρη μιλαει η ιστορια πλεον απο μονη της και τα δεκαδες βιντεο που αποδεικνυουν του λογου το αληθες καθως και η μετεπειτα δραση αυτων.
  και ναι μαστορα στην επανασταση δεν θα υπαρχει λογος να κανεις πλιατσικο στην swatch και στο alpamayo γιατι οταν επικρατησεις δεν θα εχουν αυτες τις τιμες αυτα τα προιοντα.
  ο μπογιοπουλος ειναι στον "Ρ" και αν διαβασεις και τα τελευταια του αρθρα μια χαρα τα λεει για την λαικη εξουσια και για τον τσυριζα.
  εσυ ξερεις μονο για κορη ε; γιατι κατι αλλοι του συναφιου σου ηξεραν και για γιο, ενω κατι αλλοι φιλοι σας σε δισελιδο ρεπορταζ για την κορη της ειχαν φωτογραφια με την πλατανιά ως κορη της. για την κορη της εχει απαντησει απειρες φορες και μονο τυφλος και κουφος..αα και κακομοιρος εμπαθης μπορει να συνεχισει με αυτο το πραμα.


  οι κομμουνιστες τον αγωνα αυτο τον εδωσαν καθοδηγουμενοι απο την ιδεολογια του μαρξισμου/λενινισμου. και ναι αφου η αστικη δημοκρατια εφτασε στα ορια της ηρθε η ωρα να εγκαθιδρυσουμε την δημοκρατια της εργατικης ταξης.
  την δημοκρατια των αστων σαν την χαριζουμε. για αυτο και δεν υπαρχει θεμα συνεργασιας. γιατι εσεις ειστε διαχειριστες της αστικης δημοκρατιας/καπιταλισμου και εμεις θελουμε την ανατροπη της για την εργατικη εξουσια/ εργατικη "δημοκρατια" τον σοσσιαλισμο.
  περαστικα οπορτουνακο στον υπνο του αστικοδημοκρατη μικροαστου συνοδοιπορε του ομπαμα του περεζ του ολαντ και του νοτου του ραχοι, των διαφορων αστων της ιταλιας και του καραγκιοζη γκριλο. να μην ξεχασω και την ντιλμα ρουσεφ των νεκρων διαδηλωτων και των εισητηριων φωτια αλλα με μουντιαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι κομμουνιστές τον αγώνα αυτόν τον έδωσαν για μια καλύτερη ζωή. Ρώτα και κανέναν modesto -σου εύχομαι να γνωρίσεις κάποιον- και θα σου εξηγήσει.

   Τέσπα, αφήνω ασχολίαστη την πολεμική και σου εύχομαι καλό αγώνα ωρέ προλετάριε εσύ (ο μικροαστός εγώ)! Τώρα που επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη του Μαρξ για προλεταριοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, έχεις δίκιο, ήρθε η ώρα για την εργατική δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή στην εξουσία. Καλή τύχη με αυτό το σχέδιο. Καλή τύχη.

   Διαγραφή
  2. "Οι κομμουνιστές τον αγώνα αυτόν τον έδωσαν για μια καλύτερη ζωή"

   Ναι, για αυτοκίνητα με μηδέν προκαταβολή και 60 άτοκες δόσεις. Ψόφα.

   Διαγραφή
 11. "Θα μπορούσα κι εγώ ν' αρχίσω να λέω για την προδοσία του Άρη, για την πανσπουδαστική νο8, για την κόρη της Αλέκας, τα περί προβοκατόρων τον Δεκέμβρη του '08 που αποφασίσατε ότι στην πραγματική επανάσταση
  δεν θα ραγίσει τζαμαρία, να σε ρωτήσω πού πήγε ο Μπογιόπουλος και γιατί, κλπ."

  Δεν λες γιουσουφάκι Σωτήρη, που να έλεγες δηλαδή κιόλας.

  "Το θέμα είναι η σχέση της αριστεράς με τη δημοκρατία, σε μια χώρα που τον αγώνα για εκδημοκρατισμό τον έδωσαν κομμουνιστές"

  Για ποια αριστερά μιλάς για αυτήν που είναι σαν το ξεχιλωμένο βρακί σου;

  Ρώτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Όπως το περίμεναμε. Η αντιπαράθεση με τους γραφικούς των συνιστωσών και των εργατικών αγώνων και λοιπών παραμάγαζων τελειώνει. Πάμε στα γνωστά εδώ και δεκαετίες. Στα παιδιά από το βαθύ πασοκ που έχουν βγάλει τα μαχαίρια μιας και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι πολυπόθητες καρέκλες (που είναι κάμποσες).

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρωμάει Κουλογλίλα το μπλογκ, είμαι έτοιμος να ψεκάσω...

   Απλά περιμένω την απάντηση για τον Ντελέζ που τον αγνοούν στο ΚΚΕ και τον ξέρει ο...Σωτήρης.

   Διαγραφή
  2. Ε μεταξύ μας τώρα, ξέρεις τι θα πάρεις από τον "ξες τι αγώνες έκανα εγώ στα νιάτα μου;" :)
   Βαθύ πασοκ λέμε, οι άρχοντες της κοπριάς.

   Το κατά πόσο αγνοούν δε στο κκε όλους αυτούς τους διανοητές που τους γνωρίζουν απ'έξω οι κάθε λογής πασόκοι (από κάτι βιβλία του στυλ "όταν έκλασε ο νίτσε" κτλ, εκδόσεις πόλις, εγγύηση) φαίνεται από τις αναλύσεις στην κομεπ. Η μόνη γραμμή άμυνας άλλωστε που έχουν είναι "ρε ο σφαγέας στάλιν, σκάστε βλάσφημοι!" (γιατί πώς γίνεται να προσβάλεις τα θεία; πχ η αντίδραση του mao.gr για τον νοάμ τσόμσκι-δελαστίκ).

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  3. Ήδη παρέθεσα την φράση του Ντελέζ "Δεν υπάρχει δημοκρατικό κράτος που να μην είναι ως το μεδούλι μολυσμένο από τον ρόλο του στην διαιώνιση της ανθρώπινης δυστυχίας" και περιμένω την ανάλυση του "δημοκρατισμού" του Ντελέζ που τον "κρατά" ο ΣΥΡΙΖΑ και μου δίνει εμένα τον Λένιν.

   Διαγραφή
  4. Θα μου πείτε, τι κολλάς σε λεπτομέρειες με τόσα που είπε. Ας μου απαντήσει πρώτα για τον Ντελέζ και έχω κι άλλες ερωτήσεις μετά. Αλλά πρώτα να δω μια στοιχειώδη ανάληψη ευθύνης για αυτούς που "κρατάει" ως "δικούς του."

   Και μια ανάλυση βέβαια του γιατί είναι "δικός του" ο Ντελέζ.

   Διαγραφή
  5. Όσο για το τι διαβάζουν και δεν διαβάζουν οι του ΚΚΕ ας ρίξει μια ματιά στο άρθρο του Χαρίση για Άρεντ και Ρεϊμόν Αρόν και ας ρίξει κανα κουβά κρύο νερό στο κούφιο κεφάλι του και ξαναμιλάμε.

   Διαγραφή
  6. Εγώ θα ρωτούσα πάντως για το iphone της παπαρήγα. Για αυτό ίσως ξέρει κάτι.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
 13. Είδες τι ξυπνάει τελικά ο Καρτερός; Καιρό είχες να δεχτείς τέτοια troll attack, θίχτηκαν και μπήκαν συντεταγμένα εδώ οι "καϊλες" και οι "θιγμένοι". Μη τους κόβεις, όσο γράφουν εκτίθενται. Όπως το σχολιάκι στο "Βαθύ Κόκκινο": http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8882.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τους έτσουξε η τάπα μέσω LR και το γεγονός ότι την ανέφερα.

   Εγώ είμαι ικανοποιημένος να μου αφήσουν τον Λένιν και να κρατήσουν όλους τους άλλους, μόνο που αυτοί με τους οποίους βρίσκονται αγκαλιά είναι απλά το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός, χωρίς ανάγκη διανοητικών μεσολαβητών πλέον. Αυτό ήταν παλιότερα.

   Διαγραφή
 14. φιλαρακο μου -σωτηρη- εγω εχω παρει ορμηνιες απο αυτους που ηταν με το οπλο στο χερι, εχω διδαχθει απο αυτους που ηταν ΚΑΙ το οπλο αν καταλαβαινεις.
  αυτο που δεν εχω δει, ενας κολητος του χρυσαυγιτη (και μιλαω για τις πλατειες) να ερθει ενα πρωι σε κανα εργοστασιο.
  ξεχασα πατε παρεα με τον σκλαβενιτη εξορμηση και τα σκυλια του που τους εχετε στα ψηφοδελτια.

  εμεις δεν χτυπησαμε ποτε αναρχικους. οποτε απαντησαμε αμυνομενοι απαντησαμε σε ασφαλιτες τυπου βλασοπουλου, λαμπρου κτλ κτλ.
  οσο για το τι κανουμε οταν χρειαστει με την αστυνομια, δες τα βιντεο απο την σταδιου με τους 35, δες απεργιες στο λιμανι, δες μπλοκα φετινα αγροτων κτλ κτλ κτλ. αν το θες και καλυτερα δες και τι εγινε εδω http://edoketora.blogspot.gr/2012/11/7-11.html. τα μπλοκ μας δεν εσπασαν δεν χαθηκαν στην ερμου και στις στηλες οπως φυλοροουσαν τα αναιμικα δικα σας και οταν το θελησαμε επιστρεψαμε για να σωσουμε και οσα ρεταλια ειχαν μεινει απο τον συρφετο σας. Α! και κατι αλλο, εκει μαζι μας ηταν και ολη η "ηγεσια" του ΚΚΕ δεν κρυβοτανε (εκτος απο τους βουλευτες και παλι οχι ολους). οπως ηταν και στον κλιντον και αλλου.
  αιντε τσουτσεκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή