Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Έκρηξη κρατικής βίας και καταστολής με πολλαπλές εστίες και αποδέκτες

Αθήνα, διαδήλωση για τον απεργό πείνας Κ. Σακκά:


Αθήνα, Υπουργείο Παιδείας:

Συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στη διαθεσιμότητα και την ανεργία που τους στέλνει η συγκυβέρνηση. Η οργή των εκπαιδευτικών ξεχείλιζε και φώναζαν συνεχώς συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Δυναμική είναι η παρουσία στην κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Οι εκπαδευτικοί συνεχίζουν αγωνιστικά συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο Πέμπτη.

Παρατεταγμένες στον προαύλιο χώρο ήταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου μάλιστα επιτέθηκαν στους εκπαιδευτικούς για να μην τους αφήσουν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που καλούσε στην κινητοποιήση σημείωνε:

«Καταργούν 46 ειδικότητες σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

Στέλνουν στον Καιάδα της ανεργίας 2000 εκπαιδευτικούς.

Στερούν το δικαίωμα της μόρφωσης σε χιλιάδες παιδιά.

Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! Όλοι στις διαδηλώσεις μαζί με τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας! Να δείξουμε τη δύναμή μας, να απαντήσουμε στη σφαγή, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη ζωή! Καμία αναμονή! Μπορούμε να αναμετρηθούμε και να νικήσουμε!

Όποιος δεν μοιραστεί τον Αγώνα θα μοιραστεί την ήττα (Μπ. Μπρεχτ)!

Κυβέρνηση και Τρόικα προσαρμόζουν βίαια το Τεχνολογικό Λύκειο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Καταργούν 46 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Κλείνουν σχολεία, τμήματα και ταυτόχρονα ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση (ΚΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ…) να αυγατίσουν τα κέρδη τους, ανοίγουν το δρόμο στους επιχειρηματίες να μπουν μέσα στο δημόσιο σχολείο.

Στέλνουν στην ανεργία αρχικά 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Δεν θα είναι οι τελευταίοι! Ταυτόχρονα, μετακινούν υποχρεωτικά χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Στερούν ουσιαστικά τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν το σχολείο! «Με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας» στέλνουν τα παιδιά για δουλειά, για τζάμπα εργασία. Αυτό είναι το περιβόητο διττό σύστημα εκπαίδευσης: από το θρανίο στην εργασία χωρίς δικαιώματα και αντίστροφα.

Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της αγοράς! Των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας για δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτό το σχολείο σχεδιάζουν επιχειρηματίες-Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν ακόμα ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, πριν τα Μνημόνια.

Οι εξελίξεις αυτές αφορούν κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη και ΕΒΕ, κάθε άνεργο.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κάλεσαν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ταυτόχρονα κατέθεσαν πρόταση στο ΔΣ της ΔΟΕ για συμμετοχή στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Ιουλίου έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Όλοι στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 12:00.

Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Όλοι στην Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 16 Ιουλίου.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων!

Λαϊκή Συμμαχία για τη Λαϊκή Αντεπίθεση!

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό τούτο: Αν δεν σηκώσουμε κεφάλι, αν δεν παλέψουμε ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους, αν δεν ανατρέψουμε τη σάπια κοινωνία της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ανθρώπινη ζωή εμείς και τα παιδιά μας δεν πρόκειται να δούμε!

Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί. (Μπ. Μπρεχτ)».
902

Αττική, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:

Μεγάλη ένταση επικράτησε πριν από λίγο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τους εργαζόμενους να πιάνονται κυριολεκτικά στα χέρια με τους δικαστικούς επιμελητές.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κ. Βασίλης Καρακίτσος, η ένταση ξεκίνησε όταν στα ναυπηγεία έφτασαν δικαστικοί επιμελητές τους οποίους είχε στείλει η εταιρεία η οποία παρείχε πλήρωμα στο ρημουλκό Πήγασος των ναυπηγείων.

Η εταιρεία μέσω των δικαστικών επιμελητών ήθελε να προχωρήσει σε κατάσχεση μηχανημάτων για οφειλές ύψους 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία οι οποίοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας και βρίσκονται σε απεργία διαρκείας περιφρουρούν καθημερινά τα ναυπηγεία. 'Ετσι όταν 6 δικαστικοί επιμελητές μαζί με 3 εκπροσώπους της εταιρείας πήγαν να κατασχέσουν τα μηχανήματα, οι εργαζόμενοι τους εμπόδισαν.

Οι δικαστικοί επιμελητές μαζί με τους εκπροσώπους της εταιρείας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αλλά οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία ότι αυτό θα επαναληφθεί.

Newsit.gr

Σκουριές, Χαλκιδική:
Δελτίο Τύπου

Προφυλακίσεις ως μέσο κοινωνικών διώξεων και μεγάλων “επενδύσεων”

Σήμερα 10 Ιουλίου 2013, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προφυλάκιση άλλων δύο συναγωνιστών μας.

Με γνώμονα την μαρτυρία αστυνομικού ότι «πιθανολογεί» την ενοχή του ενός, και παρά το γεγονός ότι μάρτυρας αστυνομικός επιβεβαίωσε το άλλοθι του δεύτερου ότι τη νύχτα της επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών βρισκόταν στο Άγιο Όρος, οι εισαγγελέας και ανακριτής αποφάνθηκαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλη μια δικαστική απόφαση προερχόμενη ή εκβιαζόμενη από πολιτικές εντολές. Οι κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους, στοιχεία που αποτελούν προϋποθέσεις προφυλάκισης.

Στη σημερινή Ελλάδα του «νόμου και της τάξης», το τεκμήριο της αθωότητας παύει να αποτελεί κύριο συστατικό της Δημοκρατίας, οι προφυλακίσεις χωρίς νομική και ηθική βάση γίνονται καθεστώς και οι κοινωνικοί αγώνες ποινικοποιούνται με κάθε μέσο.

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση και το Δικαστικό Σώμα έχει αποκοπεί εντελώς από το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκαλώντας πλέον ανοιχτά την κοινωνία. Δεν θα υποδείξουμε στους δικαστές τον όρκο που έχουν δώσει “Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου“, αλλά θα θυμίσουμε ότι η υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους δεν γίνονται με πολιτικές εντολές.

Επειδή εμείς δεν είμαστε εντολοδόχοι πολιτικών εντολών και δεν προσβάλλουμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επειδή εμείς υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα και δεν εξυπηρετούμε ιδιωτικά και εταιρικά συμφέροντα. Επειδή δε θα μας παρασύρουν στο παιχνίδι που έντεχνα σχεδιάζουν. Επειδή αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος και οι άδικες προφυλακίσεις και διώξεις δε μας πτοούν,

θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση


Όσο κάποιοι «αγωνίζονται» για τα ιδιωτικά, πολιτικά και εταιρικά τους συμφέροντα εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

antigold ‏@antigoldgreece 18m
Eπιβεβαιώνεται ότι γίνεται χαμός με ΜΑΤ και δακρυγόνα στη Μ. Παναγία

antigold ‏@antigoldgreece 27m
Πληροφορίες λένε ότι γίνονται μάχες με ΜΑΤ στη Μ. Παναγία

3 σχόλια:

 1. Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στον κόμβο της Μ.Παναγιάς όπου βρίσκονται κάτοικοι της Ιερισσού που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Οι κάτοικοι μετά την προφυλάκιση δύο ακόμη ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία απέκλεισαν τον κόμβο στη Μ.Παναγιά και πριν από λίγη ώρα δέχτηκαν την επίθεση τωψν αστυνομικών των ΜΑΤ.

  Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&amp%3Bview=article&amp%3Bid=103704%3Atora-maxh-ton-katoikon-ths-ierissou-me-ta-mat-ston-kombo-ths-mpanagias&amp%3Bcatid=108%3A2013-04-13-14-27-48&amp%3BItemid=162#.Ud2MJCTyrQg.twitter#ixzz2YfGGHvlY
  Seleo.gr News

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον πρόκειται για τους κατοίκους της Μ. Παναγιάς και όχι της Ιερισσού.

   Διαγραφή
  2. Όσον αφορά τις Σκουριές εδώ κι έναν μήνα στα κανάλια παίζει αυτό το σποτάκι: http://www.youtube.com/watch?v=oL0ljZPjlDA

   Διαγραφή