Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΕΣΣΔ-Ψ: Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών των Ψεκασμένων

Απ' τον Τσίπρα την περιμέναμε, ο Σαμαράς την έκανε τη μπλόφα στους αστούς! Αδιάσειστες αποδείξεις ότι η ΕΡΤ έκλεισε για να ανοικοδομηθεί στα σοβιετικά πρότυπα! Έπρεπε να το είχαμε υποπτευθεί από όταν τσιτάρισε Λένιν στη Βουλή! (via Insider/Redfly Planet)

Ευτυχώς

Τα προηγούμενα χρόνια είχε πέραση το ιδεολόγημα ότι: “ευτυχώς που στον εμφύλιο δεν νικήσαν οι κομμουνιστές” (ή σε μια άλλη παραλλαγή: “ευτυχώς που χάσαμε”) “διότι σήμερα θα ήμασταν σαν την Αλβανία ή σαν τη Βουλγαρία”.

Η ιστορία βέβαια δε γράφεται με “αν”, και κανείς δεν μπορεί να καθορίσει τι συνέπειες θα είχε επιφέρει στους διεθνείς συσχετισμούς μια διαφορετική έκβαση του ελληνικού εμφυλίου.

Το θέμα όμως τώρα δεν είναι αυτό.


Το θέμα είναι ότι σήμερα, απ’ όλους όσους ένιωθαν “ανακούφισή” που τελικά οι κομμουνιστές έχασαν στον εμφύλιο και δε γίναμε “Αλβανία ή Βουλγαρία” (εννοώντας φυσικά την Αλβανία και τη Βουλγαρία της καπιταλιστικής παλινόρθωσης – αλλά κι αυτό ελάχιστη σημασία έχει ως προς τους στόχους του ιδεολογήματος), απ’ όλους αυτούς λοιπόν ούτε ένας δε βρέθηκε τώρα, να σκεφτεί και να πει όχι τι “θα ήμασταν” αλλά τι είμαστε στην πραγματικότητα εξαιτίας του γεγονότος ότι στον εμφύλιο νίκησαν όχι οι κομμουνιστές αλλά οι καπιταλιστές: “Στον εμφύλιο νικήσαν οι καπιταλιστές και να ποια είναι η Ελλάδα του σήμερα”.

Αντ’ αυτού φαντασιώνονται “σοβιετικούς” θεσμούς που πρέπει να σαρωθούν (ή, εναλλακτικά: να διατηρηθούν: εναλλακτικότητα που αφορά αυτούς που: “ευτυχώς χάσαμε”) μαζί με την υπαίτια γι’ αυτούς τους θεσμούς “αριστερη ιδεολογική ηγεμονία”: “σοβιετική” παιδεία και υγεία, “σοβιετική” κοινωνική ασφάλιση, “σοβιετικές” συλλογικές συμβάσεις, μισθοί και ωράρια, “σοβιετική” κρατική ραδιοτηλεόραση, “σοβιετικούς” δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, “σοβιετική” υδροδότηση, “σοβιετικές” κατοικίες, “σοβιετικές” κρατικές και ιδιωτικές βιομηχανίες και η σειρά δεν έχει τέλος γιατί δεν έχει τέλος η επίθεση της νεκρής εργασίας ενάντια στη ζωντανή, του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη κι όλους τους εργαζόμενους.

““Σοσιαλισμός”! Χαρακτήριζαν σοσιαλιστικό και αυτόν ακόμα τον αστικό φιλελευθερισμό, σοσιαλιστικό τον αστικό διαφωτισμό, σοσιαλιστική και την αστική δημοσιο-οικονομική μεταρρύθμιση. Ήταν σοσιαλιστικό να γίνει ένας σιδηρόδρομος όπου υπήρχε κιόλας μια διώρυγα και ήταν σοσιαλιστικό το να υπερασπίζεις τον εαυτό σου με μπαστούνι όταν σου επιτίθενται με σπαθί. 
Και αυτό δεν ήταν απλώς τρόπος του λέγειν, μόδα ή κομματική ταχτική. Η αστική τάξη είχε τη σωστή άποψη πως όλα τα όπλα που είχε σφυρηλατήσει ενάντια στη φεουδαρχία στρέψανε την αιχμή τους ενάντια στην ίδια, πως όλα τα εκπαιδευτικά μέσα που είχε δημιουργήσει επαναστατούσαν ενάντια στον ίδιο της τον πολιτισμό, πως όλοι οι θεοί που είχε πλάσει την είχαν εγκαταλείψει. Καταλάβαινε πως όλες οι αστικές ελευθερίες και οι προοδευτικοί θεσμοί χτυπούσαν και απειλούσαν την ταξική της κυριαρχία, σύγχρονα, τόσο στην κοινωνική της βάση όσο και στην πολιτική της κορυφή και, κατά συνέπεια, είχαν γίνει “σοσιαλιστικοί”. Στην απειλή και στην επίθεση αυτή έβλεπε, και με το δίκιο της, το μυστικό του σοσιαλισμού, που το νόημα και την τάση του την έκρινε πιο σωστά από ό,τι ξέρει να κρίνει τον εαυτό του ο λεγόμενος σοσιαλισμός, που γι’ αυτό δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η αστική ταξη μένει με πείσμα κλειστή απέναντί του, είτε αυτος θρηνεί αισθηματικά για τα βάσανα της ανθρωπότητας, είτε προαναγγέλει χριστιανικά την χιλιόχρονη βασιλεία και τη γενική αδελφική αγάπη, είτε μωρολογεί ανθρωπιστικά για πνεύμα, μόρφωση και ελευθερία, είτε σοφίζεται δογματικά κάποιο σύστημα για να συμβιβαστούν και να ευημερήσουν όλες οι τάξεις…”
(Ιδίως αυτό! Η “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς”, που λέγαμε.)
… Εκείνο όμως που δεν κατάλαβε αυτή ήταν το συμπέρασμα πως και το δικό της κοινοβουλευτικό σύστημα, πως η πολιτική της κυριαρχία θα πέρναγαν στη γενική καταδίκη σαν σοσιαλιστικά. [...] Αν σε κάθε εκδήλωση ζωής της κοινωνίας έβλεπε να κινδυνεύει η “ησυχία”, με τι τρόπο μπορούσε να θέλει να διατηρήσει στην κορυφή της κοινωνίας το καθεστώς της αναταραχής, το δικό της καθεστώς, το κοινοβουλευτικό καθεστώς, το καθεστώς αυτό, που κατά την έκφραση κάποιου από τους ρήτορές της ζει μέσα στην πάλη και με την πάλη; [...] 
[...] Έτσι λοιπόν η αστική τάξη με το να καταδικάζει σαν “σοσιαλιστικό” ό,τι προηγούμενα εξυμνούσε σαν “φιλελεύθερο” ομολογεί πως το ίδιο το δικό της συμφέρον την προστάζει να απαλλαχθεί από τον κίνδυνο της αυτοκυβέρνησης, πως για ν’ αποκαταστήσει την ησυχία στη χώρα πρέπει, πριν απ’ όλα, να κάνει να ησυχάσει το αστικό της κοινοβούλιο, πως για να διατηρήσει την κοινωνική της δύναμη, πρέπει να τσακίσει την πολιτική της δύναμη [...]“ (Μαρξ, 18η Μπριμέρ, σελ. 79-81, Θεμέλιο 1967)
Τηρώντας τις αναλογίες (και μόνο τις αναλογίες, που δεν συνιστούν ούτε ιστορική τάυτιση ούτε ιστορική επανάληψη) μπορεί κανείς να διακρίνει τον ιδεολογικό μηχανισμό που έκανε το 1848 τη γαλλική αστική τάξη να βλέπει παντού “σοσιαλισμό” γυρω της και μέσα της, και που κάνει την ελληνική αστική τάξη να να βλέπει γύρω της, παντού, στο ίδιο της το κράτος, αυτό το ίδιο κράτος των νικητών που μας προφύλαξαν και δεν είμαστε “σαν τη Βουλγαρία” ή “σαν την Αλβανία” αλλά ευτυχώς σαν την Ελλάδα του 2013, που την κάνει λοιπόν αυτή την αστική τάξη να νιώθει περικυκλωμένη από τα ίδια της τα “σοβιέτ”.
Διέξοδος

-Μα γιατί μας σαπίζετε στο ξύλο; Μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για το Σακκά κάναμε!
-Γιατί ρωτάει ο ηλίθιος αναρχικός. Δεν ξέρει ότι εμείς ο κομμουνιστές τον αναρχισμό δεν τον σηκώνουμε!

Κομμουνισμός παντού! Ένα φάντασμα πλανιέται!

Δεν πρόλαβε “να στεγνώσει το μελάνι” της χθεσινής ανάρτησης του μπλογκ, για την “σοβιετική” περικύκλωση της αστικής τάξης και εμφανίστηκαν νέα δεδομένα που διαψεύδουν άρδην το περιεχόμενο της: Σύμφωνα με τη νέα γραμμή της “ναυαρχίδας” του συγκροτήματος Ψυχάρη τελικά δεν είναι “σοβιετικά” τα όσα “αναδιαρθρώνονται” και καταργούνται. Αντίθετα, είναι “κομμουνιστική” η κυβερνητική πολιτική και, συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι “κομμουνιστικού τύπου”, που “λίαν αμφίβολο αν ακόμα και η έλευση του ΚΚΕ στην εξουσία θα είχε φέρει” μέτρα τόσο “κομμουνιστικά”.

Διαψεύδεται λοιπόν πάραυτα η χθεσινή ανάρτηση του μπλογκ: Δεν είναι “σοβιετικό” το δικαίωμα στην κατοικία. Είναι “κομμουνιστική” η κατάργησή του. Όπως “όλοι ξέρουν” από την εποχή του πάλαι ποτέ αντικομμουνιστικού πρωτογονισμού, αυτοί “που παίρνουν τα σπίτια” είναι οι κομμουνιστές επομένως είναι “κομμουνιστική” η κυβερνητική πολιτική απέναντι στην οποία “η μόνη διέξοδος είναι να μην έχει κανείς τίποτα”.

(Η “πένα” του “Βήματος”, βέβαια, προφανώς και δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει κάποιον που πραγματικά “δεν έχει τίποτα” πώς του φαίνεται η “διέξοδος” που προτείνει, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από το να υποβάλλει αυτή τη γραμμή της αντικομμουνιστικής αναπαλαίωσης, προκειμένου να υπερασπιστεί όχι “τα σπίτια” φυσικά, αλλά , εν τέλει, την καπιταλιστική ιδιοκτησία από τις ενεργές συνέπειες της αγανάκτησης που προκαλεί η αστική πολιτική).

Από την άλλη πλευρά όμως, τι ανάγκη έχω με έναν Πάγκαλο στο πλευρό μου, ο οποίος ταυτόχρονα με το “Βήμα” έσπευσε να ταχθεί υπέρ της χθεσινής ανάρτησης του μπλογκ δηλώνοντας ότι η ΕΡΤ “ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού”… “Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ”, το οποίο “κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ” και μάλιστα “μέχρι αηδίας”.

(Ποιά; Η ΕΡΤ που κάθε τόσο αναρωτιόσουν αν τα δελτία της γράφονται με δημοσιογραφικά κριτήρια ή με κριτήρια του γραφείου τύπου της κυβέρνησης και των κομμάτων της, η ΕΡΤ όπου θέση δεν έχει παρά μόνο η οποιαδήποτε απόχρωση του ευρωενωσιακού “μονοδρόμου”, η ΕΡΤ των πανηγυρισμών του “Μάαστριχτ”, η ΕΡΤ των πανηγυρισμών της φούσκας του “μιλένιουμ” που έσπασε πριν καλά-καλά περάσουν τα 10 πρώτα χρόνια της “χιλιετίας”, η ΕΡΤ των πανηγυρισμών για την ένταξη στην “ευρωζώνη”, η ΕΡΤ της εξίσωσης “Κοινή Αγορά = Καλό Για Την Ελλάδα” όπως ακόμα και τώρα μας θυμίζει το σποτάκι που παίζει στο πρόγραμμα των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων και τεχνικών της…)

“Κομμουνισμός” πίσω, “κομμουνισμός” και μπροστά λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον Πάγκαλο και τον Ψυχάρη. Το φάντασμα του κομμουνισμού.

Δεν τους μένει παρά από κοινού να μας πούνε: “ένας Παπαδοπουλος σας χρειάζεται”.

19 σχόλια:

 1. Κωλόφαρδοι! Φάγανε απ' τους πρώτους σοβιετικό ξύλο απ' τα Σοβιέτ του Άδωνι και του Βορίδη!!!

  Χαλκιδική: Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον κατοίκων στον Πολύγυρο


  Χαλκιδική: Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον κατοίκων στον Πολύγυρο
  Δημοσίευση: Τετ, 10/07/2013 - 22:31
  pdf
  email
  Print


  Φωτογραφία αρχείου
  Νέα επίθεση των ΜΑΤ και προσαγωγές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη. Η ένταση πυροδοτήθηκε το μεσημέρι όταν δύο ακόμη κάτοικοι της Χαλκιδικής, ηλικίας 25 και 41 χρόνων, που είχαν κληθεί να απολογηθούν ως ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

  Οι κάτοικοι, που βρίσκονταν στον πλευρό τους έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, αντέδρασαν και αμέσως δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ που προχώρησαν και σε προσαγωγές, μεταξύ των οποίων, ενός ανηλίκου.

  Αμέσως μετά οι κάτοικοι επέστρεψαν στην Ιερισσό και έστησαν μπλόκα αποκλείοντας τις εισόδους του χωριού. Στο μπλόκο που έστησαν οι κάτοικοι μετά τη Μεγάλη Παναγιά στο δρόμο προς το Χονδρό Δένδρο, αργά το απόγευμα έγινε νέα επίθεση των ΜΑΤ με στόχο να ανοίξει η πρόσβαση προς το εργοτάξιο στις Σκουριές ώστε να φτάσουν εκεί τα μηχανήματα της εταιρείας και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

  Στη διάρκεια της επίθεσης, άνδρες της αστυνομίας, εντελώς αναίτια, συνέλαβαν τον Θεόδωρο Καραβασιλικό, μέλος του ΚΚΕ και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου όπου κρατήθηκε μέχρι αργά το βράδυ σιδεροδέσμιος.
  http://www.902.gr/eidisi/koinonia/22007/halkidiki-epithesi-ton-mat-enantion-katoikon-ston-polygyro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ατέλειωτος σοσιαλισμός, ξεχύνεται παντού!!!

   Οριστικοποιούνται οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων

   Στη συνεδρίαση της Πέμπτης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), που προεδρεύει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, θα οριστικοποιηθούν οι σφαγιαστικές - για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων - περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων για το 2014.

   Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο «Ριζοσπάστης» το 2014 οι λειτουργικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 17% σε σχέση με το 2013, που είναι η μεγαλύτερη την περίοδο 2009-2014. Συνολικά την τελευταία πενταετία οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 1,28 δισ. ευρώ ή 44,1%!

   Οι λειτουργικές δαπάνες - δεν περιλαμβάνεται η τακτική μισθοδοσία - αφορούν σε φάρμακα, υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό, αντιδραστήρια, συντήρηση, σίτιση και καθαριότητα. Επίσης περιλαμβάνει τα κονδύλια για τις υπερωρίες του προσωπικού και τις αμοιβές του επικουρικού προσωπικού.

   Σήμερα ο υπουργός Υγείας σε συνάντησή του με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αφού επιβεβαίωσε τις περικοπές, είπε: «Αυτά τα λεφτά υπάρχουν», καλώντας ταυτόχρονα τους γιατρούς να κάνουν κάτι σε μια διαχειριστική λογική. «Μ' αυτόν τον προϋπολογισμό, το νοσοκομείο δεν μπορεί να σταθεί» λένε ακόμα και οι διορισμένοι απ' τη συγκυβέρνηση διοικητές στα νοσοκομεία.

   Συνολική μείωση 11,5% στην 1η ΥΠΕ

   Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ) στις λειτουργικές δαπάνες έχουν προϋπολογιστεί περικοπές 71,46 εκατ. ευρώ (ή 11,5%) για το 2014. (Από 611 εκατ. ευρώ σε 540,46 εκατ. ευρώ).

   Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία: Στον «Ευαγγελισμό» οι δαπάνες μειώνονται από 105 εκατ. σε 94,8 εκατ. Μόνο τα λεγόμενα «ακριβά φάρμακα», που χορηγούνται σε εξωτερικούς ασθενείς ή ανασφάλιστους, κοστίζουν 14 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη κρατική επιχορήγηση για αυτή την κατηγορία είναι ελάχιστη.

   Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» εγκρίθηκαν 15,26 εκατ. ευρώ έναντι 18,63 εκατ. το 2013 (μείωση 22,5%). Ακόμα και στο κονδύλι των φαρμάκων υπάρχει μείωση 14,4%, όταν στο νοσοκομείο μετακινήθηκε (Απρίλης 2013) η αιματολογική κλινική που χρησιμοποιεί φάρμακα με μηνιαίο κόστος 200.000 ευρώ. Επίσης μετακινήθηκε στους «Αγίους Αναργύρους» μια μονάδα λοιμώξεων (Γενάρης 2013) με μηνιαίο κόστος φαρμάκων 150.000 ευρώ. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν κατά 30% οι χημειοθεραπείες.

   Προβλέπονται ακόμα οι εξής περικοπές: «Ιπποκράτειο»: 21% (34 εκατ. από 43 εκατ.). «Σωτηρία» 21,9% (25 εκατ. από 32 εκατ. ). ΚΑΤ 20% (32 εκατ. από 40 εκατ.). Επίσης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» προβλέπονται περικοπές από 34,53 εκατ. σε 26,42 εκατ. ή 23,5%. Στο νοσοκομείο της Δράμας έγιναν περικοπές 14,3% (7,3 εκατ. από 8,53 εκατ.).

   Φτηνό προσωπικό μέσω κινητικότητας

   Οι περιορισμοί και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια απαιτεί φθηνό κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, αναμένεται η άμεση ένταξη 1.250 εργαζομένων στην Υγεία σε καθεστώς κινητικότητας, μέσω διαθεσιμότητας, και αναμένεται αντίστοιχος αριθμός το 2014.

   Ο υπουργός Υγείας είπε ότι όσοι εργαζόμενοι «περισσεύουν» από κάποιους οργανισμούς - χωρίς να κατονομάσει κανέναν - θα μετακινηθούν σε άλλους οργανισμούς για να καλύψουν κενές θέσεις. Η προηγούμενη θέση του, στο μεταξύ, θα καταργείται. Ο υπουργός Υγείας απέκλεισε τις απολύσεις, λέγοντας ότι δεν χρειάζονται επειδή υπάρχουν πολλά κενά.
   http://www.902.gr/eidisi/ygeia/21997/oristikopoioyntai-oi-perikopes-stis-leitoyrgikes-dapanes-ton-nosokomeion

   Διαγραφή
  2. Σοβιετισμός με τη σέσουλα!

   Συγκυβέρνηση: Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα βάρβαρα μέτρα
   Δημοσίευση: Τετ, 10/07/2013 - 22:00

   Αποφασισμένη να εφαρμόσει στο ακέραιο τα βάρβαρα «προαπαιτούμενα» μέτρα και τις φιλομονοπωλιακές αναδιαρθρώσεις που έχει συμφωνήσει με δανειστές και εταίρους με την ψήφιση από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του πολυνομοσχεδίου-«λαιμητόμου», είναι η κυβέρνηση.

   Με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο και τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενόψει της ψήφισής του στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.

   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε το πολυνομοσχέδιο, που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή, να ψηφιστεί το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη. Όπως σημείωναν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν την έλευση στην Ελλάδα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιούλη.

   Τόσο ο Αντ. Σαμαράς, όσο και ο Ευάγ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της σύσκεψης, σε μια επίδειξη πυγμής και ενόψει των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ξεκαθάρισαν ότι θα προχωρήσουν οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στο ίδιο πνεύμα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα εφαρμοστούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό προκειμένου να «τονωθεί η ανταγωνιστικότητα» και «να αυξηθούν οι επενδύσεις».

   Ο Γ. Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «οι δόσεις δεν είναι κουτσουρεμένες» και ότι «υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση», αλλά όπως ανέφερε «ορισμένες χώρες δήλωσαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλια τους». Ο ίδιος επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει έκθεση της τρόικας που να κάνει λόγο για «δημοσιονομικό κενό». Σε ό,τι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δήλωσε πως «έχει τεθεί στο τραπέζι και εφόσον γίνει δεκτό θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου».

   Την ίδια στιγμή τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ρίξει το βάρος στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο κομμάτων, με στόχο οι 155 βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση να υπερψηφίσουν και τα 108 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

   Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου και σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπήρξαν επιμέρους ...«ενστάσεις» κυρίως για τη μορφή που θα λάβει το καθεστώς της «διαθεσιμότητας» των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

   Αντίθετος με το άρθρο που αφορά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος. Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Ταμήλος και Ν. Κακλαμάνης. Ωστόσο, διευκρίνιζαν ότι θα συμμορφώνονταν στην περίπτωση που το νομοσχέδιο- «σκούπα» είχε τη μορφή του ενός άρθρου.

   Με μια δήλωση-πρόκληση, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εκφράζοντας τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας υπέγραψε το μνημόνιο προκειμένου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, εμφανίστηκε με δήλωσή του να ασκεί κριτική στους εταίρους της ΕΕ. Με ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή, που εφάρμοζαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και κάνει λόγο για «ανεύθυνη και, τελικά, εγκληματική πολιτική», στη συνέχεια αποδίδει ευθύνες στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ. Όπως υποστηρίζει, ενώ ζήτησε «πολιτική στήριξη και χρόνο» για να επιβάλει «δημοσιονομική σταθερότητα και προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», οι Ευρωπαίοι εταίροι έδειξαν ατολμία και αναποφασιστικότητα.
   http://www.902.gr/eidisi/politiki/22002/sygkyvernisi-argotero-mehri-tin-tetarti-i-psifisi-toy-polynomoshedioy-me-ta

   Διαγραφή
  3. Союз нерушимый республик свободных
   Сплотила навеки Великая Русь.
   Да здравствует созданный волей народов
   Единый, могучий Советский Союз!
   ПРИПЕВ:
   Славься, Отечество наше свободное,
   Дружбы народов надёжный оплот!
   Знамя советское, знамя народное
   Пусть от победы к победе ведёт!
   Сквозь грозы сияло нам солнце свободы,
   И Ленин великий нам путь озарил:
   Нас вырастил Сталин — на верность народу,
   На труд и на подвиги нас вдохновил!
   ПРИПЕВ:
   Славься, Отечество наше свободное,
   Счастья народов надёжный оплот!
   Знамя советское, знамя народное
   Пусть от победы к победе ведёт!
   Мы армию нашу растили в сраженьях.
   Захватчиков подлых с дороги сметём!
   Мы в битвах решаем судьбу поколений,
   Мы к славе Отчизну свою поведём!
   ПРИПЕВ:
   Славься, Отечество наше свободное,
   Славы народов надёжный оплот!
   Знамя советское, знамя народное
   Пусть от победы к победе ведёт!

   Διαγραφή
 2. η αρχική φώτο από insider/redfly-planet είναι photo-τρολιά!
  aris

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ όλα τα υπόλοιπα (Βήμα, δηλώσεις Πάγκαλου, κλπ) είναι κειμενοτρολιές. Σωστή παρατήρηση.

   Διαγραφή
 3. Είναι πολύ απλό: Αυτές οι κολοβές κατακτήσεις της ΕΤ που κερδήθηκαν και δεν παραχωρήθηκαν πρέπει να φανούν ως "σοβιετικές" ως "παρωχημένες" ως εμπόδιο για την αναπαραγωγή του κεφαλαίου σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης τέτοιας μάλιστα έντασης σαν αυτή που βιώνουμε. Η τάξη που υφίσταται την εκμετάλλευση πρέπει να πεισθεί για μη σηκώσει κεφάλι ,καλούμενη να ιδεολογικοποιήσει και να δικαιολογήσει το "νομοτελειακό" χαρακτήρα τη στυγνής εκμετάλλευσης της. Οσο πιο δεινή γίνεται η θέση στην οποία πέφτει η ΕΤ και οι εργαζόμενοι,οι μικρομεσσαίοιΕΒΕ, φτωχομεσσαίοι αγρότες τόσο πιο πρωτόγονος θα γίνεται ο αντικομμουνισμός είτε τον ξερνούν δημοσιογράφοι είτε φιλόλογοι του διαδικτύου(βλ. Λούστρο) είτε πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης. Αυτά είναι αναμενόμενα.
  Εκείνο που για μένα παραμένει, ως ένα σημείοτουλάχιστον, μυστήριο είναι η -εκνευριστική- ευκολία με την οποία υιοθετούνται από τα στρώμματα εκείνα και μερίδες της ΕΤ που είναι θύματα της πολιτικής των μονοπωλίων,στόχοι ουσιαστικά του αντικομμουνισμού κ.ο.κ.
  Αλλά βέβαια η αγραμματοσύνη είναι γενικευμένο φαινόμενο. Ο άνθρωπος που διάβαζε κάτι άλλο από τα ευπώλητα του κούντερα και τις νεοεποχίστικες αρλούμπες του καλβίνο -και δεν υπάρχει τέλος, ήταν αναμενόμενο να καταλήξει αγανακτησμένος του 2012. Πως να μην αηδιάσει κανείς με δαύτους όταν εισέπρατε την ειρωνία που έτρωγε την ώρα του με την ιστορία την οικονομία και την φιλοσοφία;
  Είναι η αγραμματοσύνη ένα μέσο για να καταπίνεται αμάσητα ο αντικομμουνισμός; Θεωρώ πως έτσι είναι.

  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διόρθωση: "Ο άνθρωπος που διάβαζε κάτι άλλο από τα ευπώλητα του κούντερα και τις νεοεποχίστικες αρλούμπες του καλβίνο -και δεν υπάρχει τέλος," να διαβαστεί ως: "Ο άνθρωπος που ΔΕΝ διάβαζε κάτι άλλο από τα ευπώλητα του κούντερα και τις νεοεποχίστικες αρλούμπες του καλβίνο -και δεν υπάρχει τέλος,"
   Η κούραση....

   Διαγραφή
  2. Ακόμα μια διόρθωση, αν επιτρέπεται rednready. Μάλλον τον Κοέλιο εννοείς, και όχι τον κακομοίρη τον Καλβίνο που και στην ιταλική αντίσταση σμμετείχε,και στο κομμουνιστικό κόμμα της Ιταλίας (ως το 1957-ακόμα και μετά αντικομμουνιστής δεν έγινε, τουλάχιστον όχι όπως τους μάθαμε εδώ, βλ. Μίσσιος), και νεοεποχίστικες αρλούμπες δεν έγραψε, παρά μόνο μερικά πολύ καλά μυθιστορήματα και δοκίμια.

   Διαγραφή
  3. @Baron Cosimo
   Έχεις δίκιο!!!
   .Ευχαριστώ για την διόρθωση.

   rednready2

   Διαγραφή
 4. Μήπως υιοθετώντας τα θεωρούν ότι προστατεύονται απ' το να γίνουν στόχοι; Μήπως υπάρχουν υπερβολικά πολλοί που ελπίζουν να είναι θύτες με δεδομένο πόσα θύματα είναι απαραίτητα; Στο δικό μου συνάφι πάντως, έτσι είναι.Υπάρχει μια ανεξήγητη τάση να θεωρούν όλοι τον εαυτό τους με την μεριά των κερδισμένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό πέρα από κοντόφθαλμο, έχει πια αποδεικτεί-και αποδεικνύεται συνεχώς-πως δεν είναι καθόλου έτσι. Τα κάθε λογής συνάφια πέφτουν θύματα όχι μόνο του ίδιου του ανταγωνισμού μέσα στο συναφι τους, αλλά μέσα σε αυτό το αξεδιάλυτο κουβάρι των μονοπωλιακών ομίλων ο καθηγηταράς μπορεί να βρεθεί υπαλληλος της πολυεθνικής τροφίμων μέσα σε μια νύχτα με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν το απέδιδα σε φόβο θα ήταν πια φόβος της ίδιας της επιβίωσης.Εκεί καλούμαστε να τους δώσουμε το όραμα, εκεί σκυλιάζει ο ταξικός αντίπαλος να τους δηλητηριάσει. Οι υποσχέσεις των πολιτικών εκπροσώπων των αστών μικρή αξία μπορεί να έχουν πια όταν ο εργαζόμενος τρώει από τα λιγοστά έτοιμα που έχουν απομείνει για να καλύψει την ανεπάρκεια του γελοίου ποσού που ονομάζουν μισθό/μεροκάματο, των ανέργων που συσσωρεύονται σε τεράστιες μάζες στις πόλεις και στα χωριά. Οσο αυτές οι μάζες των κακοπληρωμένων και των ανέργων σπαράζουν σαν ακέφαλα φίδια χωρίς την προοπτική δηλαδή του σοσιαλισμού το πεδίο της μάχης θα παραμένει το ιδεολογικό. Οσο κι αν ορκίζεται η μυλωνού όχι μόνο πολυεθνική δεν γίνεται πια αλλά είναι αμφίβολο αν θα επιβιώνει όχι σαν "ελεύθερος επαγγελματίας"(χα!) πια αλλά σαν άνθρωπος που πρέπει να τραφεί,να στεγαστεί και να ντυθεί.

   rednready2

   Διαγραφή
  2. Μήπως υιοθετώντας τα θεωρούν ότι προστατεύονται απ' το να γίνουν στόχοι;

   Στο παρελθόν αυτό ίσχυε σε μεγαλύτερο βαθμό. Τώρα πολλοί "προστατεύονται" απ' το να δουν πως έχουν ήδη γίνει στόχοι.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 5. διόρθωση: αντί "Τα κάθε λογής συνάφια πέφτουν θύματα όχι μόνο του ίδιου του ανταγωνισμού μέσα στο συναφι τους," να γίνει "Τα κάθε λογής συνάφια πέφτουν θύματα του ανταγωνισμού άλλων κλάδων και τα μέλη αυτών θύματα του ανταγωνισμού μέσα στο συνάφι."
  Το μυαλό πρόθυμο μα....
  κι αύριο μέρα είναι..

  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ενα τελευταίο και καληνυχτίζω επισήμως,
  Υπάρχει διαφορά από την εποχή του Ντύρινγκ; θα έπρεπε να υπάρχει όταν όπως έχει επισημανθεί κάπου οι μισοί ευρωπαίοι είναι εν δυνάμει συγγραφείς, όταν στην χώρα μας το 2000 εκδιδόταν 6000 νέοι τίτλοι βιβλίων ετησίως, όταν χάρις στις σοσιαλιστικές ιδέες η παιδεία έγινε αγαθό που απολάμβανε και η ΕΤ. Θα μου πείτε η ποσότητα κάνει την διαφορά; Οχι! υπήρχε όμως αρκετή απο δαύτη-αν εξαρτιόταν μόνο από αυτή-για να φέρει το ποιοτικό άλμα που ποτέ δεν έγινε, αλλά εκφράζεται σήμερα ως" ο καθένας έχει άποψη" δηλαδή "ο καθένας έχει δικαίωμα να αναπαράγει την κυρίαρχη άποψη-των αστών-για τα πράγματα"

  rednready2
  kalo br;ady

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το ουσιαστικό είναι αυτή την φορά να μην αφήσουμε τίποτα ρεφόρμες, τύπου χαβελ και βελόσα, με τις πολύχρωμες επαναστάσεις τους, να την πιστέψουν και να μας χαλάσουν τα σχέδια. Τζήμερος Μανος να ετοιμάζονται για διακοπές στην Κίνα, χι χι χι....
  Συγκινήθηκα με την δεύτερη φώτο, μπράβο στα παιδιά της ΚΝΕ, πάντα στην πρώτη την γραμμή!
  Odradek

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. http://chronicle.com/article/When-Hollywood-Held-Hands-With/140189/

  ''Urwand unearthed evidence that suggests the studios were not merely self-censoring in an effort to keep their shareholders, audiences, and industry and government monitors happy. Rather, he says, the studios began working in detailed coordination with Nazi officials, putting profits above principles.''

  ''MGM instead lent money to firms that manufactured Nazi armaments in Austria and the Sudetenland, received bonds in exchange for those loans, then sold the bonds to an American bank. "In other words—the largest American motion-picture company helped to finance the German war machine,''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τετάρτη 10 Ιούλη 2013

  Μετά τον Πάγκαλο και το "Βήμα"
  Λάλησαν;

  ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=10/7/2013&columnId=1761 )

  (..)Αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ενώ οι συνταξιούχοι του ίδιου χώρου δεν βγάζουν το μήνα με τη σύνταξη.

  Κι όμως, στο «Βήμα», βλέπουν σ' όλα αυτά την κομμουνιστικοποίηση της χώρας, ξεπερνώντας και τον Πάγκαλο που περιόρισε την επικράτεια των κομμουνιστών στη ΝΕΤ!

  Λάλησαν;

  Οχι. Δεκαετίες καλλιέργησαν τον τρόμο ότι θα 'ρθούν οι κομμουνιστές να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων. Τώρα τα παίρνουν οι τράπεζες κι όσα δεν προλαβαίνουν να τα πάρουν οι τράπεζες απειλεί να τα πάρει η εφορία.

  Δεν έχουν παρανοήσει. Δεκάδες χρόνια ζουν με τον εφιάλτη ότι οι εργάτες θα πάρουν την εξουσία. Κι έχουν λόγους να πιστεύουν ότι πάλι από τους εργάτες θα το βρουν. Να προλάβουν προσπαθούν. Ξέρουν ότι είναι δική τους, καταδική τους η πολιτική που εξαθλιώνει καθημερινά την εργατική τάξη, η πολιτική που τσακίζει και τους αυτοαπασχολούμενους.

  Φροντίζουν να συκοφαντούν τον κομμουνισμό όχι γιατί πιστεύουν στο ξόρκι, αλλά γιατί ξέρουν ότι είναι αντικειμενική ανάγκη οι εργάτες να στραφούν ξανά εκεί.

  Κάποτε έλεγαν ότι ο καπιταλισμός τα καταφέρνει με τις κρίσεις του. Τώρα βουλιάζει και ξαναβουλιάζει. Αναγκάζονται έτσι να μιλάνε με ορίζοντα το πολύ εξαμήνου σ' όλα τα πλάνα τους, γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Εχουν κατεβάσει στα τάρταρα την εργατική δύναμη και ανάταξη δε βλέπουν.(..)


  (..)ΛΑΛΗΣΑΝ; «Η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια φοβερή πραγματικότητα, κυρίως ως προς την κοινωνική εκρηκτικότητα ενός προγράμματος που έχει καταστήσει τη χώρα ένα είδος κομμουνιστικής κοινωνίας, χωρίς τα "καλά" του υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι λίαν αμφίβολο αν ακόμα και η έλευση του ΚΚΕ στην εξουσία θα είχε φέρει τέτοια κομμουνιστικού τύπου μέτρα στη χώρα: με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η ιδιωτική περιουσία βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο σε βαθμό δήμευσης (...) Η μόνη διέξοδος είναι να μην έχει κανείς τίποτα (...) Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι πραγματικά ένα κακέκτυπο του υπαρκτού σοσιαλισμού... (...) Είναι πλέον σαφές: το "παιγνίδι" έχει οριστικά χαθεί, χωρίς επιστροφή...» (στο ΒΗΜΑ).(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή