Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Σταράτες κουβέντες

«Δεν μιλάμε για καμία σύμπραξη της Κεντροαριστεράς, θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, συμπλήρωσε: «Θα εξαρτηθεί από την κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουτσούμπα το αν θα κυβερνήσει η Αριστερά; Τους θέλουμε, δεν τους περιμένουμε».
Tvxs, 12 Ιουλίου 2013

Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ. Τσίπρας απηύθυνε προσκλητήριο «στον απλό δημοκρατικό κόσμο που στήριξε το αίτημα της Αλλαγής και απόθεσε τις ελπίδες του στο τότε ΠΑΣΟΚ», ενώ αίσθηση προκάλεσε όταν κάλεσε και «όλους εκείνους τους πολίτες που δεν ανήκαν ποτέ στην Αριστερά, αλλά που εμφορούμενοι από τις ιδέες του πολιτικού φιλελευθερισμού αντιλαμβάνονται σήμερα το πρόβλημα της Δημοκρατίας που βιώνει η χώρα».
12 Ιουλίου 2013


Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, όχι μόνο για λόγους κοινοβουλευτικής αριθμητικής. Από εκεί και πέρα είναι φανερό πως στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα χρειάζεται να υπάρξει η ευρύτατη δυνατή πατριωτική, δημοκρατική συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, γύρω από ένα ανορθωτικό πρόγραμμα απαλλαγής από το Μνημόνιο και ένα σχέδιο κοινωνικής σωτηρίας. Κάποιοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν.
Αλ. Τσίπρας, 8 Ιουλίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εκπομπή ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ του Α.Παπαχελά, δεν απέκλεισε την περίπτωση να συγκυβερνήσει με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, λέγοντας “εμείς θα επιδιώξουμε να έχουμε πλειοψηφία, αλλά αν δεν την έχουμε, θα βρεθούν πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα μας στηρίξουν” .Στην παρατήρηση του Παπαχελά ότι υπάρχει χάος ανάμεσα στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας απάντησε “εμείς δε θα φτιάξουμε κυβέρνηση Καμμένου. Θα φτιάξουμε κυβέρνηση σωτηρίας, με κορμό την Αριστερά
Αλ. Τσίπρας, 10 Απριλίου 2013

Κι εμείς, είπε ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, δεν θα συμπεριφερθούμε ούτε στις συμμαχίες μας, ούτε στους προγραμματικούς μας στόχους, σαν να είμαστε στην προ κρίσης εποχή. Άρα, είπε ο κ. Τσίπρας, θα κινηθούμε και έξω από τα «πολιτικώς ορθά» πλαίσια και επιλογές και έξω από τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, αλλά δεν μπορεί παρά να είναι αριστερή και ριζοσπαστική και παρέπεμψε στην πρώτη κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες που είχε ακόμη και δεξιούς υπουργούς, γιατί ήθελε να δώσει πανεθνικό χαρακτήρα [...]
Αλ. Τσίπρας, 3 Απριλίου 2013

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τις εμφανίσεις και τις δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε μία ενωτική πρόταση προς όλες τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις και όχι μόνο τα κόμματα της Αριστεράς.

[...]
«Η ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση, διέπραξε ένα ιστορικό πολιτικό σφάλμα. Ίσως να υπάρχει ακόμη χρόνος να επανορθώσει, με την άμεση αποχώρησή της από την κυβέρνηση. Κανένα, όμως, περιθώριο σύγκλισης δεν μπορεί να υπάρξει όσο η ΔΗΜΑΡ παραμένει στην κυβέρνηση» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
16 Μαρτίου 2013

Την Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας -μετά από αρκετές ημέρες διαρροών, παρασκήνιων και δηλώσεων- θα μιλήσει επιτέλους στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή, σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει τον λεγόμενο «μεσαίο» χώρο -οποίος κατά τεκμήριο δίνει τη νίκη στις εθνικές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να διαχωρίσει την «παραδοσιακή» Νέα Δημοκρατία από αυτή του Αντώνη Σαμαρά.
5 Μαρτίου 2013

Στην εσωτερική πολιτική σκηνή του κόμματος, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει συνέχεια στην απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από σενάρια περί «αριστερής κυβέρνησης» με το ΚΚΕ και να επιχειρήσει ανοίγματα προς δυνάμεις της κεντροαριστεράς – ακόμη και με έμμεσα ανοίγματα στη ΔΗΜΑΡ και άστεγες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας – χωρίς πάντως να αφήσει το περιθώριο για τυχοδιωκτική εισροή φθαρμένων στελεχών.

Εμείς θα είμαστε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, που θα αλλάξει το κράτος, θα ανατρέψει τις μεγάλες αδικίες στο φορολογικό σύστημα.
Αλ. Τσίπρας, 17 Νοεμβρίου 2012

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, δεν θα έρθει με οριακή πλειοψηφία, ούτε ως άθροισμα συνιστωσών, αλλά ως κορμός της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας."
Αλ. Τσίπρας, 11 Νοεμβρίου 2012

12 σχόλια:

 1. Είναι προφανές πόσο ιδιοφυές ήταν το 27% που εμπιστεύτηκε αυτό το κόμμα.

  Επίσης, πουλάω άμμο σε κατοίκους Χαλκιδικής αν ενδιαφέρεται κάποιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να δούμε την στάση κάποιων Συριζαίων Δημάρχων σήμερα.

   Βγάλτε συμπεράσματα
   Δημοσίευση: Παρ, 12/07/2013 - 19:01
   ( http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/22166/vgalte-symperasmata )

   Της Κικής Αλεξάνδρου

   Στο τιμητικό προεδρείο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρει ο Πέτρος Φιλίππου. Είναι ο δήμαρχος Σαρωνικού, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από περίπου ένα μήνα εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την ένταξη του Δήμου Σαρωνικού σε πρόγραμμα της ΕΕ που «ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκάλεσε ο ναζισμός και ο σταλινισμός στην Ευρώπη». Ο Π. Φιλίππου ταυτίζει το ναζισμό – φασισμό με το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Πιστός υπηρέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αφεντικών που προσπαθούν εδώ και χρόνια να παραχαράξουν την ιστορία, να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό και να ταυτίσουν το ναζισμό με τους πιο συνεπείς πολέμιούς του, τους κομμουνιστές.

   Οι αριστεροί και οι αγωνιστές δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανάμεσα σε άλλα φιλοξενεί ανθρώπους και στελέχη με τέτοιες απόψεις. Δεν μπορεί να συνυπάρχουν με παρόμοιες ιδέες.(..)Ilief

   Διαγραφή
  2. Τα μυστήρια της αντισταλινικής "αριστεράς"

   Από "Ρ" Παρασκευή 7 Ιούνη 2013.
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7478958&publDate=7/6/2013 )

   (..)ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
   «Οχι» στην παραχάραξη της Ιστορίας και τον αντικομμουνισμό

   (..)Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Καλυβίων του ΚΚΕ επισημαίνει:
   «Η Κομματική Οργάνωση Καλυβίων του ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο του δήμου Σαρωνικού και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρο Φιλίππου για το απαράδεκτο θέμα που εισηγήθηκε θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/6 με τίτλο:

   Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες", Δράση 4 Active European Remembrance aiming at preserving the sites and archives associated with the deportations as well as the commemorating of victims of Nazism and Stalinism.(MemOria Sommersa).

   Πρόκειται για την ένταξη του δήμου Σαρωνικού σε ένα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση πρόγραμμα το οποίο "ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να αναδείξουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκάλεσε ο ναζισμός και ο σταλινισμός στην Ευρώπη". Είναι ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της ΕΕ να προωθήσει την αντιεπιστημονική και ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων" (φασισμού - κομμουνισμού).

   Η ΕΕ, μάλιστα, πρωτοπόρα στην παραχάραξη της Ιστορίας τολμά να αναφέρεται στο σεβασμό της μνήμης των θυμάτων των μαζικών εξοντώσεων και εκτοπίσεων που οφείλονται στο σταλινισμό!!! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που καθιέρωσε την 9η Μάη που τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, ως ημέρα της Ευρώπης, για να τη σβήσει από τη μνήμη των λαών ως τέτοια.

   Ο δήμαρχος, επί της ουσίας, εισηγητικά ευθυγραμμίστηκε με την επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, τον αντικομμουνισμό, αποδεικνύοντας πως είναι άρρηκτα δεμένη η πολιτική που ασκείται στους δήμους με τις κεντρικές κατευθύνσεις. Η κίνηση αυτή έχει αυτό το θράσος, γιατί έχει τις πλάτες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

   Αμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και μέλους του ΚΚΕ, Γιώργου Μπιθυμήτρη, ο οποίος κατήγγειλε τη συγκεκριμένη πρόταση. Στην τοποθέτησή του ανάπτυξε πτυχές της προσπάθειας της ΕΕ να ταυτίσει το ναζισμό που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος για να προστατέψει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα οποία μάλιστα και ενίσχυσε, με τον κομμουνισμό που γέννησε και προστάτεψε η πάλη των εργατών, με τη Σοβιετική Ενωση των 20 εκατομμυρίων νεκρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να ηττηθεί ο ναζισμός.Τον Χίτλερ, που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα, με τον Στάλιν που υπήρξε ο ηγέτης της Αντιφασιστικής Νίκης, αλλά και του λαού, που έκανε την πρώτη προσπάθεια να απελευθερωθεί από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κάτι που οι απολογητές του καπιταλισμού δε συγχώρεσαν ποτέ.

   Μετά από αυτή την τοποθέτηση, αρνητική στάση είχαν και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τελικά η πρόταση καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη ακόμα και του εισηγητή της κ. Φιλίππου. (..)Ilief

   Διαγραφή
  3. "Αριστερά"

   Από ( http://www.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=7165591 )

   (..)ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
   Ερήμην των εργαζομένων το συνέδριο της ΓΣΕΕ
   Ανακοίνωση καταγγελία από το ΠΑΜΕ

   Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012

   Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

   (..)Ο μεν Κολλάς κατηγόρησε το Προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι είναι με την Μέρκελ και τον Φούχτελ και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους με τη στάση που ακολουθάει.

   Το δε Προεδρείο της ΓΣΕΕ του ανταπάντησε ότι όχι μόνο συμφωνούσε με αυτήν την πολιτική που σήμερα καταγγέλλει, αλλά μαζί παίρναμε τις αποφάσεις και μαζί τις υλοποιούσαμε προσθέτοντας ότι δήλωνε εθνικοσοσιαλιστής, πράγμα το οποίο ο Κολλάς όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά το επιβεβαίωσε πλήρως.

   Τέτοιους συνδικαλιστές και ηγεσίες έχει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να τους χαίρεται η Αυτόνομη Παρέμβαση τέτοιους σαν τον Κολλά που δηλώνει Εθνικοσοσιαλιστής και τους έχει στη δύναμη της.

   Μπορεί με αυτές τις δυνάμεις και ηγεσίες η εργατική τάξη να προσδοκά ότι μπορούν να οργανώσουν την πάλη της ενάντια στην επίθεση που δέχεται και είναι σε εξέλιξη;

   Μπορεί με αυτές τις δυνάμεις να προσδοκά ένα κίνημα με προοπτική;
   Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση να γίνει το συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη και αντιπρότεινε για παράδειγμα το Λαύριο, το Πέραμα, την Ελευσίνα, που σηματοδοτούν εργατικούς αγώνες και ταυτόχρονα τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

   Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν στους χώρους δουλειάς τις συλλογικές αποφάσεις και αγώνες ενάντια στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στα συνδικάτα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα».(..)Ilief

   Διαγραφή
  4. "Αριστερά"

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6041888&publDate=15/1/2011 )
   ΠΑΜΕ
   Αποκαλύφθηκαν «Αυτόνομη Παρέμβαση» και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
   Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας με θέμα την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης στην καπνοβιομηχανία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6969889&publDate=29/7/2012 )
   ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
   Συμφώνησαν στην υπογραφή ΣΣΕ με μείωση μισθών
   Να σημάνει συναγερμός σε κάθε εμπορικό κατάστημα, σε κάθε σούπερ μάρκετ και αποθήκη για να μη διαπραχθεί το έγκλημα

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7375842&publDate=5/4/2013 )
   «ΕΜΕΙΣ» - ΑΠ - ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
   Οι «δημοκράτες»... πέταξαν τη ΔΑΣ από το προεδρείο
   Την παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι την ανέδειξαν σε δεύτερη δύναμη

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7238971&publDate=13/1/2013 )
   ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
   Θυσίες για τους εργαζόμενους, στήριξη στους φαρμακοβιομήχανους
   Υποστηρίζουν την κυβερνητική πολιτική στο φάρμακο, επιδιώκουν... «αξιοπρεπή» εφαρμογή των αντεργατικών νόμων στους χώρους δουλειά

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5465500 )
   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
   Απεργοσπάτες ΠΑΣΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση»
   Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων στα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7373314&publDate=4/4/2013 )
   ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
   Αφήνουν στο απυρόβλητο τους εφοπλιστές και τα στηρίγματά τους

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7322784 )
   ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ
   Πανηγυρίζουν για τη διάλυση του ΤΕΑΥΦΕ
   Χαρακτηρίζουν τη μετατροπή από χτες του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ «όνειρο που έγινε πραγματικότητα»!

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365611&publDate=30/3/2013 )
   ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
   Αξιοι (συν)εταίροι στην αντιασφαλιστική επιδρομή

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7062145 )
   Η «κυβερνώσα αριστερά» για την απεργία

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7034050 )
   Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει την απεργία.Ilief

   Διαγραφή
  5. "Αριστερά"

   Σάββατο 5 Μάη 2012

   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6834603&publDate=5/5/2012 )

   (..)Υπογράφουν τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις

   Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα μας πούνε: «Αφήστε τα λόγια. Αυτά είναι ερμηνείες». Ευθύς αμέσως θα ακούσουμε τη συμβουλή τους και θα στραφούμε σε αυτό που αποτελεί το κριτήριο των πάντων. Την πράξη, η οποία αποκαλύπτει όσα κρύβουν τα λόγια τους.

   ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ) τον τελευταίο χρόνο έχουν υπογράψει ή ετοιμάζονται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που αποδέχονται τους βάρβαρους αντεργατικούς νόμους για το χτύπημα των μισθών, την απελευθέρωση των απολύσεων και άλλα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

   • Το Γενάρη του 2012 στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ΠΑΣΚΕ και ΑΠ υπέγραψαν τριετή (2010-2012) κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις κρυφά από τους εργαζόμενους. Η σύμβαση, η οποία τρεις μήνες μετά καταγγέλθηκε από την εργοδοσία, προέβλεπε καθήλωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Δηλαδή, μείωση των μισθών λόγω πληθωρισμού, ακρίβειας, φορολογίας, νέων χαρατσιών και πάει λέγοντας.

   • Στα μέσα σταθερής τροχιάς ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ υπέγραψαν πρόσφατα ΣΣΕ που αποδέχεται τον αντεργατικό νόμο 4024/2011 ο οποίος προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 35% σε σχέση με τους μισθούς του 2009.

   • Στην ΕΥΔΑΠ μόλις πριν τρεις μέρες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πρότειναν να υπογραφεί ΣΣΕ που θα προβλέπει τη διατήρηση των όρων των προηγούμενων ΣΣΕ πλην όσων αφαιρούν οι αντεργατικοί νόμοι. Δηλαδή, και εδώ αποδέχονται τη μείωση κατά 35% αλλά και την απελευθέρωση των απολύσεων αφού πρόσφατη Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου κατάργησε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ.

   • Στη ΓΕΝΟΠ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) διαπραγματεύονται ακριβώς τα ίδια. Υπάρχει ήδη προσχέδιο ΣΣΕ που απελευθερώνει τις απολύσεις και μειώνει τους μισθούς.

   • Στα ΕΛΠΕ η πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείου (ΠΣΕΕΠ) δηλώνει δήθεν ανεξάρτητη αλλά σε επίπεδο Ομοσπονδίας στηρίζει ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ. Αυτή η πλειοψηφία πριν ακόμα βγουν οι σχετικοί νόμοι υπέγραψε τον Ιούλη του 2011 τριετή σύμβαση που επιβάλλει: μηδενική αύξηση για τα έτη 2011 και 2012. Αναστολή της καταβολής του χρονοεπιδόματος για τα έτη 2012 και 2013. Διαφορετικό υπολογισμό των υπερωριών που οδηγεί στη μείωση των αποδοχών. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται το πρώτο έτος με το 60% και το δεύτερο με το 80% των ετήσιων μεικτών αποδοχών που προβλέπει η σύμβαση. Δηλαδή, μείωση κατά 40% και 20% αντίστοιχα. Παράδοση επτά ειδικοτήτων (μαγειρεία, φύλαξη, καθαριότητα, νοσηλευτές και άλλα) στους εργολάβους όπου θα επικρατούν χειρότεροι όροι εργασίας.(..)Ilief

   Διαγραφή
 2. Το παραπάνω άρθρο εγκαινίασε και την νέα ετικέτα να φανταστώ ε?;p

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, έχει κι άλλο. Γενικά, το κόμμα είναι για Δαφνί, και η επίσκεψή τους εκεί προφητική.

   Διαγραφή
  2. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/blog-post_561.html )

   (..)Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με νομισματικές τεχνικές.

   «Η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία δεν έχουν ευρώ, έχουν όμως φτώχεια, ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείνας και ΔΝΤ», σημείωσε και επικαλέστηκε και το παράδειγμα της Τουρκίας, η οποία, όπως είπε, «τώρα σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μια κυβέρνηση Ερντογάν που δεν είναι συγγενική με τον ΣΥΡΙΖΑ» και «κατάφερε να γυρίσει το κλίμα όταν απαλλάχθηκε από το βραχνά του ΔΝΤ». «Επομένως, το θέμα είναι η ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και η απαλλαγή από τη θηλιά του μνημονίου και της τρόικας», πρόσθεσε.
   8 Μαϊου 2013   Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:

   Ως «κακό παράδειγμα» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κάλεσε «ορισμένους φανατικούς και νεόκοπους υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ελλάδα να μην τον επικαλούνται». Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «η αίσθηση της παντοδυναμίας και η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε αυταρχισμό. Και το παράδειγμα της Τουρκίας είναι κακό. Υπάρχει κακή παράδοση, σκληρών και αυταρχικών παρεμβάσεων στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και αντιδράσεων και γι’ αυτό θα έλεγα σε ορισμένους φανατικούς και νεόκοπους υποστηρικτές του Έρντογαν στην Ελλάδα να μην τον επικαλούνται. Είναι κακό παράδειγμα».
   3 Ιουνίου 2013(..)Ιlief

   Διαγραφή
  3. Και για όσους δεν καταλαβαίνουν τι λέει ο Συριζα.
   ( http://www.youtube.com/watch?v=cSsbZrnB9u4 )
   Εδεσσαϊκός.Ilief

   Διαγραφή
  4. JKL, προβλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός και τα ψηφαλάκια δε φτάνουν για μια κυβέρνηση της αλλαγής, της αριστεράς, της ανατροπής, της σκληρής μετασυναναδιαπραγμάτευσης και δυο αβγά Τουρκίας, τόσο τα άρθρα με το συγκεκριμένο tag θα πληθαίνουν. Εκθετικά.

   Βρε μήπως να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, να γλιτώσουμε τουλάχιστον τα χάπια; Ποια θέση πήρε το συνέδριο επ' αυτού;

   gdmn1973

   Διαγραφή
  5. το έψαχνα κι εγώ αυτό να το ποστάρω, αλλά δεν θυμόμουν από ποιά ομάδα ήταν ο παράγοντας.
   μεγάλη μορφή ο τύπος. νομίζω πως ο Τσίπρας θα έπρεπε να τρέμει την πιθανή του ανάμειξη με την πολιτική.

   πίκατσου

   Διαγραφή