Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Θα πάρω τα βουνά, τέλος!

Παράπονο της Αβγής:

Μια παρενθετική πρόταση, στη σελίδα 5, σε ένα από τα πολλά μακροσκελή σχόλια, καταλάμβανε στον χθεσινό "Ριζοσπάστη" το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. "Χθες, μαζί με την έναρξη του 1ου -ως ενιαίου κόμματος- Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε και τελείωσε, χωρίς πολλά-πολλά, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ, που αποφάσισε την αυτοδιάλυσή του" έγραφε η εφημερίδα του ΚΚΕ.

Με άλλα λόγια, ζητούν τον λογαριασμό γιατί το ΚΚΕ δεν ανακατεύεται φραξιονιστικά με τις προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες άλλου κόμματος, όπως έκαναν οι ίδιοι, ως επίσημα όργανα, ως "Αριστερή Πτέρυγα", μέσω Αντάρσυων, Νέας Σποράς, Εργατικού Αγώνα, και κάθε διαβόλου και τριβόλου που αράδιαζε το μακρύ και το κοντό του ως εξπέρ ΚΚΕδολόγος επί τρεις μήνες.

Με άλλα λόγια, δεν φτάνει που τους περιφρονούμε αρκετά για να τους αφήσουμε να βγάλουν τα μάτια τους ή να μην τα βγάλουν ή να κάνουν ό,τι τους καπνίσει τέλος πάντων. Έπρεπε να δείξουμε και "ενδιαφέρον", όπως έδειξαν αυτοί, που έκαναν το παν για να διαλύσουν το κόμμα.

Δεν πάνε καθόλου καλά οι άνθρωποι...

4 σχόλια:

 1. "Μπροστά σ’ αυτήν την προοπτική η Αριστερά, και ειδικά οι επαναστατικές της δυνάμεις, είναι υποχρεωμένες να τοποθετήσουν σε νέες αφετηρίες μια διπλή αλληλένδετη προσπάθεια, τόσο του προσδιορισμού όσο και της σύνδεσης της επαναστατικής στρατηγικής με την αντικαπιταλιστική τακτική. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διεκδικεί μια επαναστατική παρέμβαση για την ανατροπή της επίθεσης στους εργαζόμενουςκαι την προοπτική για αντικαπιταλιστική ανατροπή μέχρι τέλους , με βασική επιδίωξη: «Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο που τηδημιούργησε – Κοινωνικοποίηση των κερδών(!!!!!!!!!!!!!) του κεφαλαίου και όχι των ζημιών»!
  http://mao.gr/katintsaros-syriza/

  Ειναι να μην παρουμε τα βουνα και τα λαγκαδια μ αυτα που ακουμε και διαβαζουμε καθε μερα?

  Προλεκαλτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σαν την δεκαπαρισμένη ψωνάρα που βγήκε απο το κομμωτήριο και επειδή δεν ασχολήθηκες με την αναβαθμισμένη σφυκοφωλιά στο κεφάλι της σου κρατάει και μούτρα. Τί να της πεις ? Ότι πάλι είναι έτσι κι'αλλιως ένα μάτσο χάλια ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφού υπάρχει λοβ εντ αφέξιον, γιατί είναι τόσο ουάν σάιντεντ; Perissos, give a bit of mmmmmm to me, and i give a bit of mmmmmm to you.

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ( http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/22144/synedrio-syriza-kai-i-aygi )
  Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή»
  Δημοσίευση: Παρ, 12/07/2013 - 16:18
  Του Μανώλη Αντωνίου

  (..)Όταν η «Αυγή» θέλει να επιτεθεί στο ΚΚΕ, πρώτα αποφασίζει τη γραμμή της επίθεσης και μετά προσαρμόζει την πραγματικότητα στα μέτρα της. Έτσι, η σημερινή «Αυγή» εγκαλεί τον «Ριζοσπάστη», ότι τάχα στο φύλλο της Πέμπτης δεν είχε αυτοτελές ρεπορτάζ για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχα ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αναφέρει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (τη στιγμή που αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί η «Αυγή» και ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου).

  Στόχος της «Αυγής» δεν είναι η αλήθεια, δεν είναι οι θέσεις του ΚΚΕ, αλλά το πώς θα στηρίξει την κάλπικη προπαγάνδα της ενάντια στο ΚΚΕ. Γι’ αυτό και καταλήγει στο χιλιομασημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδιστικό τσιτάτο ότι «το ΚΚΕ αγνοεί την ιστορικότητα της περιόδου» κ.λπ. κ.λπ. επειδή αποκαλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο του στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και στο νέο δίπολο που στήνεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

  Αυτό που ενόχλησε την «Αυγή» και αυτό που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς η πολιτική κριτική που τους ασκεί το ΚΚΕ. Γιατί, πέρα από τα σχόλια, στον «Ριζοσπάστη» υπήρχε και ρεπορτάζ από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (σελίδα 12. Το μονόστηλο το είδε ο συντάκτης, το ρεπορτάζ όχι;), με αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία του Α. Τσίπρα και φυσικά, πολιτική κριτική σε αυτά τα αποσπάσματα.

  Αυτό ήταν που ενόχλησε και την «Αυγή». Αλλά επειδή δεν μπορεί να απαντήσει στην πολιτική κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ, προτιμά να παραποιεί την πραγματικότητα για να στήσει την προπαγάνδα που εξυφαίνει εδώ και καιρό, ότι τάχα το ΚΚΕ «περιχαρακώνεται» και «αγνοεί την ιστορικότητα» και την «κρισιμότητα της περιόδου». Ντροπή.

  Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς επειδή το ΚΚΕ αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της περιόδου, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να συνυπογράψει την επιχείρηση εγκλωβισμού του λαού στο νέο δίπολο που στήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την εναλλαγή στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης υπέρ της πλουτοκρατίας. Το ΚΚΕ, ακριβώς επειδή αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα, δεν κοροϊδεύει το λαό, δεν του πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά τον καλεί να παλέψει για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο.

  Και κάτι ακόμα. Στην «κρισιμότητα» της περιόδου απαντάει η ίδια η ιστορία του ΚΚΕ και του λαού. Όσες φορές ο ελληνικός λαός έκανε δικά του τα ανατρεπτικά συνθήματα του ΚΚΕ, κρατήθηκε όρθιος, έγραψε λαμπρές σελίδες ηρωισμού, αυτοθυσίας, προσφοράς με την ΟΚΝΕ, το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, το ΔΣΕ και τους μετέπειτα λαϊκούς αγώνες και την αντιδικτατορική πάλη. Καμία σχέση μ’ αυτήν την ιστορία του λαού δεν έχει η ηγεσία και οι θέσεις υποταγής στο καπιταλιστικό σύστημα που προτείνει για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο. Ορισμένα σημερινά στελέχη του όχι μόνο εγκατέλειψαν σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους το σοσιαλισμό, το 1968 και την περίοδο του 1974-80, γλυκοκοιτάζοντας τη σοσιαλδημοκρατία και τον ευρωκομμουνισμό, αλλά γονάτισαν μπροστά στην αστική τάξη και χειροκρότησαν την ανατροπή του σοσιαλισμού μαζί της. Βάλθηκαν τότε να διαλύσουν το ΚΚΕ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αυτοαποκαλούνται «αριστερό ρεύμα». Δεν τα κατάφεραν. Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες, τα ιδανικά, τους καημούς του λαού, το σοσιαλισμό. Η ηγεσία του τάσσεται ανοιχτά με τους επιχειρηματίες, τη λεγόμενη υγιή επιχειρηματικότητα και είναι χειροκροτητής της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Όχι μόνο δε λέει κουβέντα, τίποτα, για το ΝΑΤΟ, αλλά δέχεται συνταγές του Ομπάμα. Όποιος, λοιπόν, αισθάνεται αριστερός, τώρα με το ΚΚΕ. Δεν υπάρχουν περιθώρια ψευδαισθήσεων(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή