Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιος είμαι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε [!!!] το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών [!!!] συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard [σιωπηλοί τεμενάδες] από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» [σύρσιμο στο πάτωμα] ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα [αυτό δεν πιάνεται, είχε καλές πηγές στο σόι του και δε χρειαζόταν πολύ διάβασμα] Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford [ωωωωω!], στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School [ααααααα!!!] στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.


Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα [η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πυλοφόρι, το μυστρί] στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank [ααααααα!] και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company [ωωωωωω!] στο Λονδίνο [ιιιιιιιι!]. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος [πωωωωωωω!] επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank [παααααα!] και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας [ψψψψψψψ!]. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών [σσσσσσσσ!], την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία [ααααααα!] στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital [ωωωωωω!]. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης [καλά, ε! Ο άνθρωπος είναι δημιουργός να πούμε!]. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow” [άτσα!!!!!]

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης [32 υποκλίσεις, 40 μούντζες] βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β' Αθηνών [812 υποκλίσεις, 4.000 μούντζες], ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη [πα πα πα πα πα!  Σώθηκε το περιβάλλον το κωλόφαρδο!]

Στις 24 Ιουνίου 2013 ορίστηκε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης [ωωωωωωωωω!]

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». [we' re not worthy! we're not worthy!]

Έχει τρία παιδιά [καρπερός, respect, δεν ξαστοχάει το παλικάρι], τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.
www.kmitsotakis.gr-Ποιος είμαι

Ε, ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ. ΧΑΛΑΛΙ ΔΗΛΑΔΗ!

17 σχόλια:

 1. Ήθελα να γράψω κάτι γαλλικά, αλλά φοβάμαι ότι θα προσβάλω τις ευαισθησίες των αντισπισιστών αναγνωστών τού μπλογκ.

  ΥΓ Ευγενική παράκληση: μπορείς να προσθέσεις και το πλήρες βιογραφικό τής Ρένας, έτσι για να δούμε συγκριτικά τι μπορεί εντελώς αξιοκρατικά να καταφέρει μια γυναίκα τού λαού.

  Meritocracy Now! Affordable, and it works! Cleans out all the gunk from my face and makes it so much smoother.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βεβαίως.


  Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο τύπο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τα διεθνή. Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχθηκε και τα τέσσερα έτη της φοίτησής της στο Διοικητικό συμβούλιο της σχολής. Οργανωμένη στην Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995, υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας. Σήμερα είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ-Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Διεθνών Σχέσεων. Δραστηριοποιείται στο κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι βουλευτής στην Β” Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες πόσα πράγματα μπορείς να καταφέρεις με πτυχίο στη Δημοτική Εκπαίδευση και βιβλίο στις Μεταμεσονύκτιες εκδόσεις;

   Διαγραφή
  2. Το πλήρες βιογραφικό, παρακαλώ.

   Διαγραφή
  3. Αυτό ξέρω εγώ, δεν έχω δει πληρέστερο. Αυτό έχει στο σάιτ της.

   Διαγραφή
  4. Από την απάντηση τής ΡΔ σε δυσφημιστικό δημοσίευμα:

   «μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων»

   «Κατηγορούμαι ότι «απέκρυψα» από το βιογραφικό μου... το γεγονός ότι συνεργάστηκα με διαφημιστικές εταιρίες, από τις πιο σημαντικές του χώρου, «απέκρυψα» τα βραβεία, τις υποτροφίες»

   «ΙΑΑ: Η πληρωμή γινόταν με «μπλοκάκι» (έλαβα μάλιστα και περαίωση για αυτό), σαν να ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας» [δεν το καταλαβαινω, το «σαν», αλλά δεν πειράζει]

   «μετείχα ως πολιτική αναλύτρια, και μάλιστα με την ευθύνη εκπόνησης εργασιών, στο ΙΑΑ, που είναι ένα ερευνητικό, επιστημονικό Ινστιτούτο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ.»

   «Αλίμονο αν αντιμετωπίζουμε τα αυτοδύναμα επιστημονικά ινστιτούτα των ελληνικών υπουργείων ως κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού»


   ---Δια βίου μάθησης! Δυστυχώς Αριστεύσαμεν!

   Διαγραφή
  5. @waltendegewalt
   Τι δεν καταλαβαίνεις?
   Οι λαϊκές γυναίκες και δη οι Αριστερές :
   --Δεν έχουν δικαίωμα να βγάζουν τίμια το ψωμί τους, δουλεύοντας για το υπεράνω πάσης υποψίας Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων?
   --Δεν έχουν δικαίωμα να ξεπατικώνουν τις αναλύσεις των αμερικάνικων think tanks για τις γεωστρατηγικές αναλύσεις της Ανατολικής Μεσογείου?
   --Δεν έχουν δικαίωμα να δουλεύουν σε διαφημιστικές εταιρείες, μαθαίνοντας ένα σωρό κόλπα για την λαϊκή εξουσία και ευημερία?
   --Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταπτυχιακά στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου κι Ιδεολογίας, να βραβεύονται και να παίρνουν υποτροφίες? Πρέπει να μένουν ξύλα απελέκητα?
   --Δεν έχουν δικαίωμα να στήνονται σε ουρές για το ταμείο Ανεργίας? Άσχετα αν το γιαλαντζί σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με το μπλοκάκι των ελεύθερων επαγγελματιών (ενώ στην πραγματικότητα η σχέση συνεργασίας είναι υπαλληλική και εξαρτημένη) ακόμα και στο δημόσιο και ούτε αυτό μπορεί να πάρει μια λαϊκιά γυναίκα…

   Οι λαϊκές γυναίκες που -σε αντίθεση με τον κο Κυριάκο Μητσοτάκη- έχουν βγει απο νωρίς στην αγορά για μεροκάματο και έχουν καταθέσει το πλούσιο βιογραφικό τους για πρόσληψη σε οποιαδήποτε δουλειά, γιατί καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή και δεν ντρέπονται να τα βάλουν όλα αυτά στο βιογραφικό τους, όπως κάνουν μερικοί αστοί, γόνοι πολιτικών τζακιών, ανεπρόκοποι και αχαϊρευτοι, που δεν είναι βεβαίως απο το Αιγάλεω και το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι φαμφαρονατζίδικες πολιτικές και κινηματικές "δράσεις" και "εργασίες" σε οργανισμούς, ινστιτούτα και επιχειρήσεις, με τα οποία ο μέσος μεροκαματιάρης καμιά σχέση δεν έχει.

   Και επιτέλους και οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ασυλλόγιστα retweet και τα like που αφορούν δήθεν «αποκρύψεις» από τίμια βιογραφικά των 50 λέξεων και να μη βγάζουν ανεπρόκοπους πολιτικούς που έχουν να επιδείξουν μόνο πολιτική και κινηματική δράση ή που "παίζουν" με τα social media σα να παίζουν με το πουλάκι τους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να παίζουν (χωρίς εισαγωγικά πλέον) παραγωγικά/ενημερωτικά.

   http://www.renadourou.gr/?p=10270


   (αν απευθυνόσουν στο Νίκο Σαραντάκο, άλλη φορά να είσαι σαφής)

   Διαγραφή
  6. Αντώνη, είχα στείλει ένα μη υβριστικό σχόλιο.
   Υπάρχει ή να το ξαναστείλω?

   Διαγραφή
 3. Το τηλεφωνικό κέντρο του Κυριάκου μετράει στο βίο;
  Όπως λέμε δηλαδή, "είμαι γνώστης εξέλ, πάουερπόιντ, πι-ντι-εφ και τ/φ κέντρου"
  Χου ις χη ιν δε εντ οφ ολ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.youtube.com/watch?v=ZmzOdk6QO5c
  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Οταν πρέπει να απολύσεις ανθρώπους είναι δύσκολο. Γι αυτό δεν κοιμάμαι καλά."
  Όχι δηλαδή ότι έχει χάσει τον ύπνο του, ο Χου ις μη ιν δε εντ οφ ολ.

  Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της.

  Πολύ ωραίος ο μπούφος σου, gdmn1973!
  Του ταιριάζει κι αυτό:

  Ὁ παπαγάλος
  του Ζαχαρία Παπαντωνίου

  Σὰν ἔμαθε τὴ λέξη καλησπέρα
  ὁ παπαγάλος, εἶπε ξαφνικά:
  «Εἶμαι σοφός, γνωρίζω ἑλληνικὰ
  τὶ κάθομαι ἐδῶ πέρα!»

  Τὴν πράσινη ζακέτα του φορεῖ
  καὶ στὸ συνέδριο τῶν πουλιῶν πηγαίνει,
  γιὰ νὰ τοὺς πεῖ μιὰ γνώμη φωτισμένη.
  Παίρνει μιὰ στάση λίγο σοβαρή,
  ξεροβήχει, κοιτάζει λίγο πέρα
  καὶ τοὺς λέει: καλησπέρα!

  Ὁ λόγος του θαυμάστηκε πολύ.
  Τὶ διαβασμένος, λένε, ὁ παπαγάλος!
  Θἆναι σοφὸς αὐτὸς πολὺ μεγάλος,
  ἀφοῦ μπορεῖ κι ἀνθρώπινα μιλεῖ!

  Ἀπ᾿ τὶς Ἰνδίες φερμένος, ποιὸς τὸ ξέρει
  πόσα βιβλία μαζί του νἄχει φέρει,
  μὲ τὶ σοφοὺς ἐμίλησε, καὶ πόσα
  νὰ ξέρει στῶν γραμματικῶν τὴ γλώσσα!

  «Κυρ-παπαγάλε, θἄχουμε τὴν τύχη
  ν᾿ ἀκούσουμε τὶ λὲς καὶ πάρα πέρα;»
  Ὁ παπαγάλος βήχει, ξεροβήχει,
  μὰ τὶ νὰ πεῖ; Ξανάπε: καλησπέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ωραίος ο μπούφος σου, gdmn1973!

   Δεν είναι δικός μου, της Ελληνοφρένειας είναι...
   gdmn1973

   Διαγραφή
 6. Το Κολλέγιο Αθηνών είναι μια ανεξάντλητη φιδοφωλιά. Θα είχε ενδιαφέρον να δει κανείς πόσοι και ποιοι πολιτικοί και οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες είναι καβαντζωμένοι με ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών το οποίο διατηρείται με ευλάβεια από το σύλλογο των αποφοίτων. Πόσοι από αυτούς κινήθηκαν και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σε πολιτικούς χώρους και οργανώσεις από τ' αριστερά μέχρι τα δεξιά με διαδρομές aller-retour. Ενδέχεται κάποιοι να εκπλαγούν όταν διαπιστώσουν πόσοι πολλοί είναι οι απόφοιτοι που με αέρα νταβαντζή και παλιάς πουτάνας μαζί άρχουν ως πολιτευτές/σύμβουλοι(ενημέρωσης και προπαγανδας)/τεχνοκράτες/επιχειρηματίες στο business as usual εδώ και μισό αιώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να προσθέσω ότι το Κολλέγιο Αθηνών διακρίνεται και για τη φιλανθρωπική του δράση... Λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Να κάνω μια αρχή; Ιδού ένας "ΕΚΟΝ/Ρήγας Φεραίος, ο κάθε σέξι νέος" και ανταποκριτής της Αυγής στη Νέα Υόρκη, παρακαλώ.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  3. Αν θέλεις, πρόσθεσε και τους "αγαπητότατους" και μη εξαιρετέους αφους Καψή.

   Υποψιάζομαι ότι δεν θα στερείτο ενδιαφεοντος η έρευνα ως προς το ποσοστό των αποφοίτων του κολλεγίου στο σύνολο των ελλήνων βουλευτών/υπουργών των τελευταίων 40 ετών.

   Διαγραφή
  4. Σε ότι αφορά το Μανωλιό, γνωστό και ως "δεν-καταλαβαίνω-Όλγα-μου", τζάμπα τα δίδακτρα - αν εξαιρέσεις φυσικά τα κονέ. Τη δυσκοίλια και γλοιώδη σοβαροφάνεια θα μπορούσε να την είχε διδαχθεί κι οπουδήποτε αλλού. Όσο για το φασίζοντα αυταρχισμό, αυτός δε διδάσκεται - ή τον έχεις ή δεν τον έχεις.

   gdmn1973

   Διαγραφή