Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Είσαστε τρολ, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς....

Βρήκε νέο "θέμα" ο αστικός Τύπος για το αν ο Τσίπρας "πέταξε έξω" δικαίως ή αδίκως έναν δημοσιογράφο ονόματι Μάρτενς. Και να τα άρθρα στην Αυγή με τα βίντεο ως πειστήρια, και να οι "αναλύσεις" δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εγώ δεν ξέρω τι άλλο στο Tvxs. Τα κρατούμενα βέβαια είναι δεδομένα.

Για τη δεξιά, που κυκλοφορεί το θέμα, "Ο Αλέξης κάνει τη χώρα ρεζίλι στους εταίρους μας", και δείχνει "κακή εικόνα" προς τα έξω.

Για την αριστερά, που το κυκλοφορεί εξίσου, "Ο Αλέξης είναι μάγκας και δε μασάει από Γερμανά. Κρέας την έκανε τη μούρη της Μέρκελ δικέ μου ο δικός σου!"

Και κάπου στη μέση το κερασάκι της τούρτας, "με τον Τσίπρα θα συμφωνούσαν στην Αβάνα και τη Βόρειο Κορέα" από πλευράς γερμανικού τρολ, "Τι λέτε ρε, αυτά τα παραδέχεται και ο Στίγκλιτς με τον Κρούγκμαν, τι σχέση έχουμε εμείς με Βόρεια Κορέα", απ' τους απέναντι, με άλλα λόγια το γνωστό "είσαστε κομμουνιστές!", "όχι, εσείς έχετε αναγάγει σε κομμουνισμό την πολιτική Ομπάμα που είναι η σωτηρία της Ευρώπης" -- το πιγκ πογκ του 50-50 στο οποίο και οι δύο επιλογές οδηγούν στη μαλάκυνση εγκεφάλου.


Στο μεταξύ, κυκλοφορούν και οι "άλλες" ειδήσεις, αυτές τις οποίες ο τρολοσαματάς έχει ως στόχο να αποσιωπά, ποντάροντας στις ανακλαστικές συνήθειες του "το κουτσομπολεύειν έστιν αυτοπαρηγορείν" που καλλιέργησε η σκουπιδοκουλτούρα των ετών της "ευμάρειας".

Ειδήσεις σαν αυτή:


Ο κατεξοχήν θιασώτης του ΔΝΤ και της συνταγής Ομπάμα για τη διαχείριση της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα του χτες και δε σχολίασε λέξη απ' την έκθεση του ΔΝΤ που προτρέπει την κυβέρνηση να σφαγιάσει ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα. Η έκθεση αυτή αποτελεί σφαλιάρα κατάμουτρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που επί μήνες κορόιδευε τον λαό ότι δήθεν το ΔΝΤ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαφοροποιούνται απ' τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που έφερε τάχα τη σφραγίδα της Γερμανίας και αν εισακουστούν τότε ο λαός θα ζήσει καλύτερες μέρες.

Ενώ μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις με έκπληξη παρατηρεί κανείς ότι δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στο ΔΝΤ κι ότι αυτή τη φορά επιλέγει να το κρύψει πίσω απ' την λέξη «τρόικα». Αντιθέτως επικαλείται την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και την ΕΛ.ΣΤΑΤ για να ισχυριστεί ότι «αποδομούν πλήρως το περιβόητο success story της κυβέρνησης, το οποίο μεταφράζεται σε δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών παροχών και χειροτέρευση της κατάστασης το επόμενο διάστημα». Κι ακόμα ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με κάθε κόστος τον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας».

Κλέφτικα σφυρίζει η ΔΗΜΑΡ και σαν να μη γνωρίζει τίποτα για το έγκλημα, προσάπτει «ιδεοληπτική εμμονή» στο ΔΝΤ. Οχι όμως γιατί την έπιασε ο πόνος για το λαό, αλλά γιατί ανησυχεί -όπως αναφέρει- για την «πολιτική σταθερότητα» και για την «ανταγωνιστικότητα» που θα απειληθούν -κατά την άποψή της- αν επιχειρηθεί η υλοποίηση των προτάσεων που εισηγείται το Ταμείο.

Τέλος, οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» με δήλωση του Ν. Μαριά αποπροσανατολίζουν ισχυριζόμενοι ότι τάχα το ΔΝΤ κάνει τις προτάσεις αυτές, όχι γιατί οι ανάγκες των μονοπωλίων απαιτούν συμπίεση στο έπακρο της τιμής της εργατικής δύναμης, αλλά γιατί ο Γ. Στουρνάρας και οι διακηρύξεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής θεωρούνται αναξιόπιστοι.

ή αυτή:


Νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με έμφαση στην προσωρινή απασχόληση και τις ομαδικές απολύσεις, τσάκισμα των μισθών στη ναυτιλία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και παροχή νέων κινήτρων στο κεφάλαιο, νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για το 2015 - 2016, υπερφορολόγηση των ακινήτων και διατήρηση των σημερινών αντικειμενικών τιμών (οι οποίες έχουν ξεπεράσει σημαντικά τις εμπορικές τιμές) ως το 2016, αλλά και 15.000 απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων ως το 2014, προβλέπει μεταξύ άλλων το κείμενο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τρόικα, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων που πραγματοποίησε η δεύτερη στις αρχές Ιούλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που το παρουσιάζει ως «νέο μνημόνιο» για τα εργασιακά επισημαίνεται, ότι μέχρι τον επόμενο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει μελέτη, συγκρίνοντας τους κανονισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα για την προσωρινή απασχόληση (συμβάσεις ορισμένου χρόνου), το πεδίο εφαρμογής της, καθώς και τους συλλογικούς κανόνες απόλυσης, με αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευθέως θέτουν θέμα νέων ανατροπών στο καθεστώς της προσωρινής απασχόλησης, αλλά και στις ομαδικές απολύσεις.

Ανατροπές όμως έρχονται και για τους ναυτεργάτες, καθώς στο κείμενο αναφέρεται, ότι ως τα τέλη του Οκτώβρη 2013 η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στη ναυτιλία. Γίνεται λόγος για «τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις εργασίας στο ναυτιλιακό τομέα», αλλά και στην ανάγκη «θέσπισης περαιτέρω μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας...».

Στα δημοσιονομικά ευθέως γίνεται λόγος για τη λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα προβλέπονται στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2014 - 2016, με στόχο να κλείσει το λεγόμενο «δημοσιονομικό κενό» της διετίας 2015 - 2016.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο, επισημαίνεται, ότι μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, θα έχουν καθοριστεί τα κριτήρια «αξιολόγησης» των δημόσιων υπαλλήλων που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και θα προσδιοριστεί ποιοι θα απολυθούν... Αναφέρεται επίσης, ότι σε καθεστώς κινητικότητας θα μπουν εφέτος 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 12.500 μέχρι τον Σεπτέμβρη. Μέσα στο 2013 θα πρέπει να απολυθούν 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνολικά 15.000 ως τα τέλη του 2014.

Νέα φοροεπιδρομή αναμένεται στο χώρο των ακινήτων, καθώς το 2014 θα πρέπει να εισπραχθούν έσοδα από φόρους που κυμαίνονται μεταξύ 2,7 και 2,9 δισ. ευρώ. Το κείμενο στο οποίο συμφώνησαν, αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προσδιορίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη ...βελτίωση των ποσοστών είσπραξης φόρου ακίνητης περιουσίας (προφανώς αναφέρονται σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης κ.λπ.). Στα τέλη του Σεπτέμβρη θα πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί από 1/1/2014, ο οποίος θα πρέπει να αποδώσει 2,7 δισ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που αποφασιστεί η μείωση ή η κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, οι εισπράξεις θα πρέπει να ανέλθουν στα 2,9 δισ. ευρώ. Διατηρούνται οι σημερινές αντικειμενικές τιμές (οι οποίες είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις εμπορικές τιμές) ως το 2016, ενώ από τις αρχές Αυγούστου, οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων. Το Σεπτέμβρη θα πρέπει να ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις.

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τους νησιώτες και όσους ταξιδεύουν με πλοία, αφού στο κείμενο της απόφασης γίνεται λόγος για τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει τον Οκτώβρη στην «απελευθέρωση» της αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές γραμμές, αναφέρεται, ότι η συχνότητά τους θα περιοριστεί το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές. Επίσης, μέχρι το Σεπτέμβρη, θα πρέπει να έχει καταρτιστεί λίστα φαρμάκων που θα μπορούν να πωλούνται εκτός φαρμακείων, μέσα στον Αύγουστο θα πρέπει να προχωρήσει η «απελευθέρωση» των ΚΤΕΛ, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί νέα νομοθεσία για την άρση των «αγκυλώσεων» στην αγορά εμπορικών μισθώσεων...

Θα λέγαμε ότι μ' όλα όσα έρχονται θα πρέπει να λέμε "καλή αντάμωση στα γουναράδικα" αντί "ραντεβού τον Σεπτέμβρη", αλλά κι αυτή την πρώτη φράση την κατοχύρωσαν τα τρολ ως όπλο στο ομηρικό ΝουΔουΣυριζικό έπος "Η σάχλα". 

Οπότε θα προτιμήσουμε να πούμε, μαζί με την ΚΝΕ, "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται", να επιμείνουμε στην σημασία που έχει αυτή η φράση ως έμπρακτη πράξη με πολυσχιδείς εφαρμογές και διαστάσεις στην καθημερινή ζωή του κομμουνιστή, και να επιμείνουμε, βαρετά και επαναλαμβανόμενα, κόντρα στην αποβλάκωση των ηττημένων και γδαρμένων μαζών, στο τρίπτυχο: ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

52 σχόλια:

 1. Ένας άνεργος νέος απόφοιτος της φαρμακευτικής ή του εμπορικού ναυτικού ή ένας μηχανικός του πολυτεχνείου, τί ακριβώς θα χάσουν αν κατέβουν ΜΙΑ φορά με το ΠΑΜΕ στους δρόμους;
  Τί έχουν να χάσουν αν μάθουν κατά πού πέφτει το πρωτοβάθμιο σωματείο;

  Γι' αυτό δουλειά και ενημέρωση σε φίλους, γνωστούς, συνεργάτες, συγγενείς κλπ. με αφορμή τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ενημέρωση του κύκλου στοχευοντας αρχικα στη διαλυση του αποπροσανατολισμου σε σχέση με τα αίτια της κρίσης ίσως προσφέρει κάτι σε συνδιασμό με τα γεγονοτα και μπορεί αυτο να λειτουργήσει ως καταλυτης στη κοινωνία. Όμως δεν γνωρίζω σίγουρα αν είναι αποτελεσματική μεθοδος, αν δημιουργει κρίσιμη μάζα ή αν ιστορικά υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι ( που να λαμβάνει υποψη παγιομένες αποψεις οπως στη Ελλαδα).
   Γνωρίζει κάποιος τι ρόλο έχουν παίξει τέτοιες ενεργειες ή αν υπήρχαν άλλες πολυ ποιο αποτελεσματικές;


   ΤοΠαπακι

   Διαγραφή
  2. Νομίζω βρήκα την απάντηση στο ερώτημα μου στο ποιο παράδοξο μέρος (Σελιδα 4 κατευθυαν):

   http://www.newyorker.com/reporting/2013/07/29/130729fa_fact_gawande?currentPage=4

   Σύμφωνα με αυτο το άρθρο που συζητά την μετάδοση ιδεών στα πλαίσια ιατρικής αλλα και γενικότερα, πραγματικά η προσωπική επικοινωνία φαίνεται να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μετάδοσης ιδεών ειδικά αυτών που υπάρχει μια προκατάληψη η άρνηση.

   ΤοΠαπάκι

   Διαγραφή
 2. και αυτές τις ειδήσεις

  ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=24/7/2013&columnId=1761 )

  (..) - Στη Χαλκίδα απολύθηκε η πρόεδρος του σωματείου μετά την απεργία.

  - Στο Ρέθυμνο, σε φροντιστήριο έγινε μείωση μισθού και στη συνέχεια απόλυση για τον ίδιο λόγο.

  - Στα «Ηνωμένα Βουστάσια» επίσης απόλυση τη μέρα της απεργίας.
  ***

  Στη γειτονική Βουλγαρία δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Ηδη καταγράφονται μισθοί μικρότεροι και από αυτούς της Κίνας. Το καταγράφει έρευνα της βουλγαρικής καθημερινής Εφημερίδας «24 Chassa» («24 Ωρες»). Σύμφωνα με την έρευνα, η ελάχιστη μηνιαία αμοιβή στη Βουλγαρία, η οποία αυξήθηκε πρόσφατα σε 310 λεβ, ισοδυναμεί με 206,24 δολάρια ΗΠΑ. Η ελάχιστη μηνιαία αμοιβή στην Κίνα είναι 264 δολάρια και ισοδυναμεί με 397 λεβ. Η ελάχιστη μηνιαία αμοιβή της Βουλγαρίας είναι χαμηλότερη ακόμη και από αυτή στην Ινδονησία (228 δολάρια), Ταϊλάνδη (240 δολάρια), Μαλαισία (297 δολάρια) και Φιλιππίνες (329 δολάρια), ενώ οι τιμές στη Βουλγαρία είναι σημαντικά υψηλότερες απ' ό,τι σε όλες αυτές τις προαναφερόμενες χώρες (πηγή: 902.gr)
  ***

  Για τέλος αφήσαμε το καλύτερο:

  Αυτές τις μέρες γίνεται ντόρος με τις περίφημες πεντάμηνες συμβάσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Πρόκειται για συμβάσεις με προνόμιο:

  Τα νέα παιδιά θα δουλέψουν πέντε μήνες αλλά θα πληρωθούν μετά το πεντάμηνο. Ποιος τη χάρη τους δηλαδή, θα πάρουν μαζεμένα δύο χιλιάρικα, για να ανοίξουν περίπτερο...
  ***

  Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες ειδήσεις για όποιον θέλει να το πάρει ανάποδα, απ' αυτές που δεν παίζουν στον αστικό Τύπο:

  - Μια εργαζόμενη σε σύσκεψη των σωματείων επισιτισμού δηλώνει «το ΠΑΜΕ, σας το λέω καθαρά ήταν ασπίδα στο φόβο μας. Εκεί άρχισαν να ανοίγουν οι ορίζοντές μας (...) ευχαριστώ που μου δώσατε τα ψήγματα αυτής της αφύπνισης».

  - Μια άνεργη περιγράφει στη λαϊκή επιτροπή τι σημαίνει να ζεις με το κερί στον 21ο αιώνα κι ύστερα καταλήγει: Μάθαμε ότι μόνος του κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. (..)


  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7544965&publDate=24/7/2013 )
  (..) Ασπίδα μας το ΠΑΜΕ

  Ξεχωριστή ήταν η παρέμβαση της Βενετίας, εργαζόμενης στο «Υδρα Μπιτς» στην Ερμιονίδα, όπου τις προηγούμενες μέρες έγιναν κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων τους οποίους η εργοδοσία αντικαθιστά με μαθητές. Η εργαζόμενη ευχαρίστησε το συνδικάτο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Το «ΠΑΜΕ, είπε χαρακτηριστικά, σας το λέω καθαρά ήταν ασπίδα στο φόβο μας. Εκεί άρχισαν να ανοίγουν οι ορίζοντές μας», καθώς, όπως δήλωσε, οι εργαζόμενοι φοβήθηκαν ότι αν κινητοποιηθούν θα πάνε φυλακή. Κλείνοντας είπε: «Ευχαριστώ που μου δώσατε τα ψήγματα αυτής της αφύπνισης». (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7546962&publDate=25/7/2013 )
   (..) «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»
   Επιμένει στην τρομοκρατική απόλυση

   Επιμένει η εργοδοσία της «Ανάπλασης» στην τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης που όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του Κλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές.

   Χτες, στη διάρκεια παράστασης του Σωματείου Εργαζομένων των Ιδιωτικών Κλινικών, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, των Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής Νέας Ιωνίας και μελών του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας κάλεσε δυο φορές την αστυνομία.

   Η εργαζόμενη απολύθηκε μία βδομάδα μετά τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, χωρίς αιτιολογία, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει έλλειψη προσωπικού, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές. Οι φορείς που έκαναν την παράσταση προειδοποίησαν την εργοδοσία ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις για την τρομοκρατική απόλυση. (..)Ιlief

   Διαγραφή
 3. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7545005&publDate=24/7/2013 )

  (..) Με το κερί στον 21ο αιώνα

  «Να μου πουν γιατί πρέπει να είμαι άνεργη, γιατί να μην έχουμε ρεύμα στο σπίτι; Να μου δώσουν μια εξήγηση». Οι φράσεις ανήκουν στην Αρτεμη μόλις 21 ετών. Τέλειωσε το ΕΠΑΛ και ψάχνει καθημερινά για μεροκάματο. Ζει με τη μητέρα της, επίσης άνεργη και την αδερφή της στο Πέραμα. Η μητέρα της έπαιρνε ένα ψωροεπίδομα από την Πρόνοια, επειδή έχει πρόβλημα με την καρδιά της, το οποίο της το έκοψαν γιατί μπορεί και περπατάει. Δηλαδή, γιατί δεν έχει αναπηρία πάνω από 70%. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πριν μερικές μέρες, συνεργείο της ΔΕΗ τούς έκοψε το ρεύμα από τη κολόνα! Δηλαδή, τους καταδίκασαν στον 21ο αιώνα στο κερί, γιατί «πού λεφτά για πετρέλαιο στη λάμπα»!

  Η οικογένεια απευθύνθηκε στη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, η οποία χτες το μεσημέρι βρέθηκε στο πλευρό της για να δώσει κουράγιο στην Αρτεμη και τους δικούς της «για να αγωνιστούμε, γιατί δεν μπορεί κανένας μόνος του να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, αυτήν την επίθεση που βιώνουμε, αυτήν τη βαρβαρότητα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική», όπως τους είπε η Αγγελική από τη Λαϊκή Επιτροπή. Εχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη το πρωί από την Επιτροπή παρέμβαση στη ΔΕΗ στα Καμίνια ενάντια σε αυτό το αίσχος.

  Η οικογένεια αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Στην περιοχή του Περάματος εκτιμάται ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει το 45%, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος το 90%. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς τουλάχιστον έναν άνεργο, φτώχεια και εξαθλίωση. Και όλα αυτά με φόντο το χορό δισεκατομμυρίων που γίνεται στην προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο, δηλαδή στην πόρτα του Περάματος, που έχει παραχωρηθεί στο κινεζικό μονοπώλιο της COSCO,

  «Ζούμε από συσσίτια - πήρε το λόγο η Διονυσία, μητέρα της Αρτεμης - μας έχουν διαλύσει. Τώρα τελευταία φυλάω μία ηλικιωμένη και το μεροκάματο το δίνω έναντι για τα νοίκια που ούτε ξέρω πια πόσα χρωστάω, για να μη βρεθούμε στο δρόμο και στη ΔΕΗ. Μου ζητάνε για την επανασύνδεση 800 ευρώ πού να τα βρω». Ενω παίρνοντας το λόγο η Αρτεμη πρόσθεσε: «Είχα πάει δοκιμαστικά σε μία επιχείρηση στη Γλυφάδα για δουλειά. Με είχαν από τις 12 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ και τελικά με έδιωξαν χωρίς να μου δώσουν τίποτα. Το έχουν κάνει σύστημα και βάζουν τα παιδιά να δουλεύουν τσάμπα. Είμαι πολύ οργισμένη. Δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να γίνει, όμως καταλαβαίνω ότι μόνος του ο καθένας σίγουρα δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα». (..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7544982&publDate=24/7/2013 )

  (..) ΕΥΒΟΙΑ
  Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση της προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

  Απολύθηκε επειδή διεκδίκησε την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
  Εργαζόμενοι φτάνουν στο σημείο να λιποθυμούν από την εξάντληση, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας

  Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόλυση της προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Ασημίνας Καραμπέτσου και εργαζόμενης στο ξενοδοχείο «Avantis suites Hotel» στην Ερέτρια, που διεκδίκησε εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, τήρηση των ωραρίων, των προγραμμάτων, κ.λπ., για όλους τους εργαζόμενους.

  Στο πλαίσιο αυτό - προκειμένου να παρθεί πίσω η απόλυση της προέδρου μετά και την αρχική άρνηση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Γιώργου Κάλφα ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης αν δεν αποσυρθεί η καταγγελία από την Επιθεώρηση Εργασίας - η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί σε κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 11.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Εύβοιας (Ελ. Βενιζέλου 12) και την Παρασκευή 26 Ιούλη στις 6 μ.μ. στην πλατεία της Ερέτριας.

  Σε ανακοίνωσή τους, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι καλούν «όλα τα Σωματεία που έδειξαν τη στήριξή τους αυτό το διάστημα με ψηφίσματα και καταγγελίες για την απόλυση να δώσουν το "παρών" και στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, καθώς επίσης και να αποστέλλουν τα κείμενά τους στην Ενωση Ξενοδόχων (e-mail: exeviahotel@gmail.gr και fax: 22210 23103 / 61198), όπως και στη διεύθυνση του ξενοδοχείου (e-mail: info@avantis-hotel.gr, fax. 22290 64005)».

  Υπογραμμίζεται ότι η συνδικαλίστρια απολύθηκε μια μέρα μετά τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 16 του Ιούλη. Δυο μέρες πριν (13 και 14 Ιούλη) είχε δουλέψει 26 ώρες (!) (με ένα διάλειμμα 6 ωρών), με αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή να λιποθυμήσει από την εξάντληση.

  Ανακοινώσεις καταδίκης της απόλυσης της Ασ. Καραμπέτσου, εξέδωσαν χτες το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Γραφείων Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλίδας.

  Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «με την απόλυση της συνδικαλίστριας, η οποία είναι και δραστήριο μέλος του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, εκλεγμένη στο ΔΣ της ΟΓΕ, η εργοδοσία έχει στόχο να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες, που ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού αντιμετωπίζουν τους μισθούς ψίχουλα, τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, την ανασφάλιστη εργασία, τις εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και τη φθορά της υγείας τους». (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H "Βαριά Βιομηχανία"
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7544911&publDate=24/7/2013 )
   (..) Δουλειά μέχρι ... λιποθυμικής πτώσεως

   Η εντατικοποίηση της δουλειάς που έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ξεπερνούν τα ανθρώπινα φυσικά όρια και να πέφτουν κάτω σαν τα «κοτόπουλα» από την εξάντληση αποτελεί ....φυσικό φαινόμενο στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

   Στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο «PARADISE» του ομίλου «ALDEMAR», οι εργαζόμενοι εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, ξεπερνούν τις ανθρώπινες αντοχές με αποτέλεσμα τα ατυχήματα να ακολουθούν το ένα το άλλο. Συγκεκριμένα, μόλις χτες ένας μάγειρας στην προσπάθειά του να βγάλει πέρα τον τεράστιο όγκο δουλειάς, γλίστρησε μπροστά από τον πάγκο της κουζίνας, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι και στο σαγόνι με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο και να του κάνουν ράμματα.

   Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 14 Ιούλη, μια εργαζόμενη που δούλευε στη λάντζα του εστιατορίου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε, ευτυχώς εκτός κινδύνου. Είχε προηγηθεί έντονη εργασία στο τμήμα που δούλευε και μόλις κόπασε λίγο η δουλειά, πριν προλάβει να πάρει ανάσα, πήρε εντολή να πάει σε άλλο τμήμα όπου εκείνη τη στιγμή η δουλειά βρισκόταν στο απόγειό της. Αμέσως μετά, αφού έπεσε λίγο η ένταση της εργασίας, την ξαναέστειλαν για δουλειά στο αρχικό της πόστο. Στην έκκλησή της για λίγα λεπτά ξεκούρασης η απάντηση ήταν αρνητική και με επιτακτικό τρόπο της ζήτησαν να συνεχίσει τη δουλειά. Λίγο αργότερα κατέρρευσε. Το περιστατικό αυτό φαίνεται πως δε συγκίνησε ούτε κατ' ελάχιστο την εργοδοσία καθώς μια μέρα αργότερα, τη Δευτέρα 15 Ιούλη, άλλη μια εργαζόμενη που δούλευε επίσης στη λάντζα, με ανάλογες συνθήκες εργασίας, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της δουλειάς κι έπεσε λιπόθυμη.

   Στην Κέρκυρα, πριν από λίγες μέρες, μια καμαριέρα σε ξενοδοχείο της πόλης (μεγάλου ομίλου), εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από 10 χρόνια δουλειάς εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας και των τρομοκρατικών και αυταρχικών συνθηκών δουλειάς. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ίδια, ήταν το λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια της δουλειάς. Ολα αυτά τα χρόνια, «χτυπούσε» 12ωρα δουλειάς κι είχε αντιμετωπίσει προϊσταμένους με αυταρχική συμπεριφορά που έβριζαν και απαιτούσαν χωρίς δεύτερη συζήτηση, να δουλεύει ακατάπαυστα για να τελειώσει τα δωμάτια, να σφουγκαρίζει πέφτοντας στα γόνατα, χωρίς να έχει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας...(..)Ilief

   Διαγραφή
  2. Σάββατο 27 Ιούλη 2013
   ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=27/7/2013&id=14742&columnId=161 )

   (..) Η εντατικοποίηση είναι ο κανόνας

   Νιώθοντας να τους «πνίγει το δίκιο» πριν λίγες μέρες οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων με ανακοίνωση ζήτησαν να σταματήσει η «δαιμονοποίηση» και ο «λιθοβολισμός» της ελληνικής ξενοδοχείας, εξαιτίας - όπως σημειώνουν - «μεμονωμένων περιστατικών παραβατικότητας και κακώς εννοούμενων ή εφαρμοζόμενων εργοδοτικών συμπεριφορών». Ορισμένα μόνο περιστατικά των τελευταίων ημερών που καταγγέλθηκαν δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης, οι εργαζόμενοι «φτύνουν», κυριολεκτικά, «αίμα» στη δουλειά.

   Συγκεκριμένα, σε ξενοδοχείου της Ρόδου πριν λίγες μέρες ένας μάγειρας, προκειμένου να καταφέρει να ολοκληρώσει ένα μεγάλο όγκο δουλειάς, γλίστρησε μπροστά από τον πάγκο της κουζίνας, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι και στο σαγόνι. Στο ίδιο ξενοδοχείο, νωρίτερα, δύο εργαζόμενες λιποθύμησαν, η μία υπέστη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην Κέρκυρα, εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας της εντατικοποίησης που την οδήγησε και σε λιποθυμία.

   Λίγες μέρες πριν επίσης απολύθηκε η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας από ξενοδοχείο στην Ερέτρια γιατί διεκδίκησε το αυτονόητο: ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Η ίδια, λίγες μέρες πριν την απόλυσή της, είχε δουλέψει μέσα σε δυο μέρες 26 ολόκληρες ώρες (με ένα διάλειμμα 6 ωρών). Σε άλλο ξενοδοχείο της Ρόδου διαπιστώθηκε ότι για κάθε δυο καμαριέρες αντιστοιχούν μέχρι και 52 δωμάτια!!!

   Οι ξενοδόχοι δεν είναι μόνο προκλητικοί αλλά έχουν και απύθμενο θράσος, όταν «παραπονιούνται» την ίδια στιγμή που έχουν διαμορφώσει εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» μέσα στα ξενοδοχεία τους.

   Το θράσος και τον «αέρα» τους, έχουν τροφοδοτήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που ικανοποίησαν κάθε παραγγελιά τους, είτε αφορούσε χτύπημα των συμβάσεων, είτε χτύπημα των μισθών, είτε χτύπημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, είτε τη «νομιμοποίηση» της τζάμπα εκμετάλλευσης των νέων εργαζομένων, είτε φοροαπαλλαγές, είτε επιδοτήσεις κλπ. κλπ. Ανθρωποι σακατεύονται καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία, αλλά ποιος να «ακουμπήσει» τους ξενοδόχους.

   Αλλωστε η κυβέρνηση το έχει αποδείξει και δηλώσει ποικιλοτρόπως: ο Τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία της χώρας». Δικαιώματα, μισθοί, ωράρια, μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια δε συμβαδίζουν με την κερδοφορία των ξενοδόχων γι' αυτό και μειώνονται ή αφαιρούνται. (..)Ilief

   Διαγραφή
 5. Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7548725&publDate=26/7/2013 )

  Στους χώρους δουλειάς

  (..)«AVANTIS SUITES HOTEL»: Νέα κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή 26 Ιούλη, στην πλατεία Ερέτριας, στις 6 μ.μ., από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την επαναπρόσληψη της προέδρου της Ενωσης Ασημίνας Καραμπέτσου. Ανακοινώσεις έχουν βγάλει επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων της «ΣΕΛΜΑΝ», της «ΙΝΤΕΡΚΕΜ», καθώς και των Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, επίσης, σημειώνει: «Καμία μόνη της! Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας! Απαιτούμε την επαναπρόσληψη της Ασημίνας Καραμπέτσου στο ξενοδοχείο της Ερέτριας Avantis suites Hotel ΤΩΡΑ!».

  «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έκαναν χτες το πρωί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών που τους οφείλει η επιχείρηση.

  ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ: Εκδήλωση - συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗΣ» αύριο Παρασκευή 26 Ιούλη από το κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών, μαζί με την Επιτροπή Εργαζομένων της «Βιοχαρτικής», στις 7 μ.μ., στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με το Σωματείο, και ως έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της εταιρείας θα διανείμει τρόφιμα.

  «WIND» - «VODAFONE»: Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκλεγμένων μελών στα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων της «Wind» και της «Vodafone», καταδικάζει το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής νομού Αττικής. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών έγινε κατά διάρκεια διαμαρτυρίας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Στην είσοδο του κτηρίου «τους υποδέχτηκε η αστυνομία όπου με βίαιο τρόπο τους απώθησε απαγορεύοντάς τους αρχικά ακόμα και την είσοδο στην ΕΕΤΤ». Στο μεταξύ, η ΕΕΤΤ έδωσε την έγκρισή της σε «Vodafone» και «Wind» για την κοινή χρήση του δικτύου τους. Οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες αντιτίθενται στην ενοποίηση των δικτύων.(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7545029&publDate=24/7/2013 )
  (..)Παρέμβαση για επανασύνδεση ρεύματος

  Σε άμεση παρέμβαση στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση κομμένου ρεύματος σε σπίτι ανέργου, ο οποίος πάσχει κι από σκλήρυνση κατά πλάκας, προχώρησε το ΠΑΜΕ και ο Πολ. Σύλλογος Αγ. Διονυσίου στην Πάτρα. Ο ασθενής είναι άνεργος από πέρσι τον Οκτώβρη, ενώ, λόγω της ασθένειάς του, πρέπει να έχει ρεύμα στο σπίτι (για το ψυγείο όπου συντηρεί τα απαραίτητα και ακριβοπληρωμένα φάρμακα και για ανεμιστήρα).

  Τα συνδικάτα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος συναντήθηκαν με τον διευθυντή και απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του ανέργου. Παράλληλα, κατήγγειλαν την υποκρισία, την αναλγησία και την απανθρωπιά της Διοίκησης της ΔΕΗ, που προχωράει σε διακοπές ρεύματος σε ανέργους, σε πολύτεκνους, σε ηλικιωμένους, σε χρονίως πάσχοντες και μάλιστα Παρασκευή μεσημέρι.(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Για τον "νέο αέρα" του συνδικαλισμού.

  Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7545043&publDate=24/7/2013 )
  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ
  Το αφεντικό ψηφίζει, οι υπάλληλοι χάνουν
  Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλο το μεγαλείο του  Σάββατο 27 Ιούλη 2013
  ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=27/7/2013&id=14742&columnId=161 )
  (..) Μαζί τρώνε και πίνουν

  Για να εξασφαλίσουν αλλοδαπούς ναυτικούς με μηδενικά δικαιώματα, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών συνεργάζονται άμεσα με μεγάλα διεθνή δουλεμπορικά γραφεία. Εκδίδουν μέσω των διακρατικών συμφωνιών διπλώματα και πιστοποιητικά έναντι αμοιβής. Με δεδομένο ότι στα ποντοπόρα πλοία 60 χιλιάδες αλλοδαποί ναυτεργάτες ανακυκλώνονται κάθε 6 ή 7 μήνες, οι σύγχρονοι δουλέμποροι εισπράττουν κεφαλιάτικο για πάνω από 120 χιλιάδες διακινήσεις. Με το "κεφαλιάτικο" να είναι περίπου 2.000 δολάρια (αν είναι αξιωματικός ο ναυτεργάτης ξεπερνάει και τις 5.000) τζιράρονται το ελάχιστο 24 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! (120.000 αλλοδαποί ναυτεργάτες Χ 2.000 δολάρια "κεφαλιάτικο" = 24 εκατ. δολάρια minimum).

  Παράλληλα, διευθυντικά στελέχη των εταιριών είναι και μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) όπου πλειοψηφούν η ΑΠ - ΠΑΣΚΕ (κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο). Οι ίδιοι είναι και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Να γιατί υπογράφουν σε ΠΑΣΕΝΤ και Ομοσπονδία ΣΣΕ με μείωση μισθών (μείωση 15% του μισθού υπέγραψε η Ομοσπονδία). Είναι εργατική αριστοκρατία.

  Να γιατί οι εφοπλιστές δεν αφήνουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ούτε να σταθούν στην είσοδο των ναυτιλιακών εταιρειών ενώ μόλις εμφανιστεί (π.χ. 4 Δεκέμβρη του 2012 στα γραφεία της «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ») ο Θ. Βασιλόπουλος, πρόεδρος του ΠΑΣΕΝΤ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, οι πόρτες αμέσως ανοίγουν διάπλατα. Να γιατί στις εκλογές του ΠΑΣΕΝΤ ψηφίζει ακόμα και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) εφοπλιστής Μ. Σακέλης.

  Αντίστοιχες δυνάμεις κυριαρχούν και σε άλλα σωματεία και ομοσπονδίες. Αυτές πλειοψηφούν στη ΓΣΕΕ. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι δυνάμεις με τα συμφέροντα των εργαζομένων, με την ανάγκη που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι για την οργάνωση της πάλης για να αντιμετωπίσουν τη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου; (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γίνεται και χωρίς μνημόνιο να σφαγιαστούν εργασιακά και άλλα δικαιώματα.
  Όπως στην Ιταλία.

  Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
  ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=25/7/2013&id=14709&columnId=161 )

  (..)Γίνεται και χωρίς μνημόνιο

  ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι επιμένουν... αντιμνημονιακά, θεωρώντας πως έχουν για τα καλά κοροϊδέψει το λαό ότι για όλα φταίει το μνημόνιο και για τίποτα η εξουσία των μονοπωλίων και οι αναγκαίες γι' αυτήν καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα.

  Κι αν στην Ελλάδα το μνημόνιο χτίζει πολιτικές «καριέρες», λίγο πιο δίπλα, στην Ιταλία, αποδεικνύεται πως και δίχως μνημόνιο οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αστών την ίδια πολιτική εφαρμόζουν. Την οποία άλλωστε έχουν προ πολλού συνομολογήσει στα ευρωενωσιακά διαβούλια.

  «Πιθανό εθνικό σημείο αναφοράς» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός τα λεγόμενα «ευέλικτα συμβόλαια» που υπεγράφησαν από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες για τη Διεθνή Εκθεση του Μιλάνου του 2015. «Πρόκειται για μια άριστη συμφωνία που μπορεί να εμπνεύσει μελλοντικές συμφωνίες σε εθνικό επίπεδο. Είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα για τη χώρα και ένα ουσιαστικό στήριγμα για την οικονομία της», δήλωσε.

  Τι είναι αυτό που προκαλεί τέτοιον ενθουσιασμό στον Ιταλό πρωθυπουργό; 340 νέοι ηλικίας έως 29 ετών θα απασχοληθούν ως ασκούμενοι, με συμβόλαια διάρκειας επτά έως δώδεκα μηνών. Επίσης, εγκρίθηκαν 300 προσλήψεις ορισμένου χρόνου (με εξάμηνες και δωδεκάμηνες συμβάσεις). Εγκρίθηκε και η πρόσληψη 195 νέων που θα κάνουν πρακτική, οι οποίοι θα λαμβάνουν 516 ευρώ το μήνα...

  «Η κύρια λογική των νέων προσλήψεων είναι αυτή της ευελιξίας. Η συμφωνία του Μιλάνου θα αποτελέσει σημαντικό προηγούμενο για την εθνική διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη στο υπουργείο εργασίας της Ρώμης», υπογραμμίζουν πολλοί Ιταλοί αναλυτές.

  Βλέπετε, το μνημόνιο δεν είναι αναγκαίο για να σφαγιαστούν εργασιακά και άλλα δικαιώματα. Μπορούν και χωρίς μνημόνιο. Και το κάνουν. Οταν δεν βρίσκουν απέναντί τους εμπόδια, απ' αυτά που μπορούν να ορθώσουν οι λαοί με την πάλη τους.(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα σχόλια
   από
   27 Ιουλίου 2013 - 5:23 μ.μ.
   μέχρι
   27 Ιουλίου 2013 - 6:00 μ.μ.
   είναι ειδήσεις της τελευταίας εβδομάδας.Ilief

   Διαγραφή
 9. Δημοκράτης προοδευτικός28 Ιουλίου 2013 - 12:26 μ.μ.

  To ότι το κωλοΚΚΕ εκφράζει ακριβώς τον ίδιο ευρωσκεπτικισμό που εκφράζει και το UKIP του Farage σου λέει τίποτα; Βλαμμένε που υποστηρίζεις ακόμα και τους φασίστες και δεν το ξέρεις! Άντε ζώο δίποδο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δημοκράτης προοδευτικός28 Ιουλίου 2013 - 12:28 μ.μ.

  Σβήνεις και τα σχόλια ε φασιστάκο; Τα 60.000.000 που καθάρισε ο Στάλιν γίνονται γαργάρα από κάτι σοσιαλφασίστες σαν κι εσάς. Ουουουου ρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 60 δισεκατομμύρια καθάρισε.

   Άντε τώρα στον Νίκο να σου δώσει κράνος να πάτε να μαχαιρώσετε κανένα Αφρικανό.

   Διαγραφή
  2. Δημοκράτης προοδευτικός28 Ιουλίου 2013 - 12:36 μ.μ.

   Ρε μαλακισμένο πας καλά; Ποιόν Αφρικανό ρε τρόμπα; Αυτά η ΧΑ τα κάνει που είναι δική σας. Ξέρεις τί είναι η ΧΑ; ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ. Δηλαδή ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

   Διαγραφή
  3. Χειρότερος και από κομμουνιστικό κράτος είσαι. Τόση φήμωση πια!!!

   Διαγραφή
  4. γαβ! γαβ! δημοκρατία! γαβ! γαβ! αγγκκκκκκκκκρρρρρρρ! γαβ! γαβ! γαβ! γαβ! προοδευτισμός! γαβ! γαβ! γκρρρρρρρρρρρρ!!!!!

   (δώσε αφιόνι και λύσσα, δώσε!)

   Διαγραφή
  5. "φήμωση"

   Έλα να παίζει ο ύμνος της Χρυσής Αυγής!

   Ρουφίανον πρωγόνον ειχνυλάταις
   λαμπρόν ταγματασφαλιτόν παιδιά
   υ ναίη ίμασται δωσήλογη
   με τα αναβοληκά!

   Αιμπρώς, πάντα αιμπρώς
   Μυας ναίας ξεφτύλας αναταίλι ο κερώς
   Αιμπρός, αιμπρός
   Μας ωδιγή του κωνσαιρβουτιού τω φος!

   Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  7. Περί χ.α.

   Από "Ριζοσπάστη"
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7547089&publDate=25/7/2013 )

   (..) Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ, αποκάλυψαν το ρόλο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που μαζί με την Αυτόνομη Παρέμβαση στήριξαν την πολιτική σφαγής των εργατικών δικαιωμάτων, και προειδοποίησαν τους εργαζόμενους πως μόνο χειρότερες μέρες έχουν να περιμένουν, αν δεν αλλάξουν τους συσχετισμούς, ξεκινώντας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

   Εκαναν κριτική στο νέο ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αντιμνημονιακής Συνεργασίας» που θα εμφανιστεί επίσημα για πρώτη φορά στο συνέδριο του ΕΚΘ και το οποίο αποτυπώνει τη συνεργασία της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) με κομμάτι της ΠΑΣΚΕ.

   Οπως είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «διατηρεί ανέπαφο όλο το πολιτικό και συνδικαλιστικό φορτίο του, δεν είναι καθόλου νέο φαινόμενο. Η συνεργασία της ΑΠ με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ εφαρμόζεται από το επίπεδο της ΓΣΕΕ, όπου μαζί ψήφισαν για την υπογραφή συμβάσεων με μειώσεις μισθών, εφαρμόζοντας τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς, μέχρι τα πρωτοβάθμια σωματεία, στην πλειοψηφία των οποίων κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια. Εχουν από κοινού ψηφίσει τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ.

   Τώρα πια η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που τρίζει κάτω από τις δυσκολίες διαχείρισης που συναντά η αστική τάξη, με άξονά της τη δημιουργία νέου σοσιαλδημοκρατικού πόλου διαχείρισης της κρίσης και πάλι με θύματα τους εργαζόμενους, συνοδεύεται με την προσπάθεια δημιουργίας του "νέου εργατοπατερισμού", με τη μεθοδευμένη μετακόμιση δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η «κυβερνώσα αριστερά» χτίζει το επόμενο προσωπείο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι αντιμνημονιακές κραυγές είναι για τα μάτια του κόσμου».

   Νόθοι συσχετισμοί με «πλαστούς» αντιπροσώπους

   Αναφερόμενος στη διαμόρφωση του Σώματος του Συνεδρίου του ΕΚΘ, ο Σ. Ζαριανόπουλος, σημείωσε ότι «συνασπισμένες οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης, αξιοποιώντας την πλειοψηφία τους στη Διοίκηση του ΕΚΘ, το οδηγούν συνειδητά σε ένα ακόμα συνέδριο νοθείας των πραγματικών συσχετισμών.

   Συνασπισμένοι ενέκριναν τη συμμετοχή ανύπαρκτων σωματείων - σφραγίδων με αρκετές δεκάδες αντιπροσώπους, όπως πχ. τα Σωματεία "Ρόδον" (δήθεν εργαζομένων στα νυχτερινά κέντρα), και Υπαλλήλων Ψύξης και Θέρμανσης. Νομιμοποίησαν αντιπροσώπους σωματείων που έστησαν οι παρατάξεις αυτές σε άμεση συνεργασία με τις εργοδοσίες. Π.χ. το σωματείο της εργολαβικής εταιρείας ISS που στήθηκε από την εργοδοσία με τη στήριξη συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και έχει εκλέξει 10 αντιπροσώπους. Μάλιστα, η ISS απέλυσε εργολαβική καθαρίστρια στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", επειδή αρνήθηκε να πάει να ψηφίσει στο εργοδοτικό σωματείο.

   Νομιμοποίησαν δεκάδες πλαστούς αντιπροσώπους που δεν έχουν ψηφιστεί από κανέναν, αφού οι καταστάσεις δεν είχαν την υπογραφή των εκλογέων όπως ορίζει ο νόμος, ή εκλέχθηκαν μέσα από εκατοντάδες διπλοψηφίες (σωματεία Οδηγών, Χειριστών, κ.λπ.).

   Νομιμοποίησαν ένα Σωματείο Ελλήνων Αλλιεργατών στη Μηχανιώνα με 77 μέλη, ενώ τους καταθέσαμε επίσημα δημόσια έγγραφα από το Λιμεναρχείο, τον ΟΓΑ όπου ασφαλίζονται οι αλλιεργάτες, που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας αλλιεργάτης, είναι όλοι Αιγύπτιοι. Εμείς ξέρουμε τη δουλειά που κάνουν και το καταγγείλαμε. Είναι συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων, οικοδόμοι, ακόμη και πλοιοκτήτες. Αρκετοί από αυτούς, έμπαιναν τα βράδια στα σπίτια των Αιγύπτιων Αλιεργατών στη μεγάλη απεργία τους πριν λίγα χρόνια, και τους χτυπούσαν, γιατί σήκωσαν κεφάλι απέναντι στους εργοδότες. Ανάμεσά τους είναι και Χρυσαυγίτες.

   Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ διότι νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή μέσα στο συνέδριο». (..)Ιlief

   Διαγραφή
  8. Αντώνη σβήσε το 28 Ιουλίου 2013 - 1:01 μ.μ.

   Περί εθνικοσοσιαλισμού

   Από ( http://www.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=7165591 )

   (..)ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
   Ερήμην των εργαζομένων το συνέδριο της ΓΣΕΕ
   Ανακοίνωση καταγγελία από το ΠΑΜΕ

   Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012

   Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

   (..)Ο μεν Κολλάς κατηγόρησε το Προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι είναι με την Μέρκελ και τον Φούχτελ και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους με τη στάση που ακολουθάει.

   Το δε Προεδρείο της ΓΣΕΕ του ανταπάντησε ότι όχι μόνο συμφωνούσε με αυτήν την πολιτική που σήμερα καταγγέλλει, αλλά μαζί παίρναμε τις αποφάσεις και μαζί τις υλοποιούσαμε προσθέτοντας ότι δήλωνε εθνικοσοσιαλιστής, πράγμα το οποίο ο Κολλάς όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά το επιβεβαίωσε πλήρως.

   Τέτοιους συνδικαλιστές και ηγεσίες έχει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να τους χαίρεται η Αυτόνομη Παρέμβαση τέτοιους σαν τον Κολλά που δηλώνει Εθνικοσοσιαλιστής και τους έχει στη δύναμη της.

   Μπορεί με αυτές τις δυνάμεις και ηγεσίες η εργατική τάξη να προσδοκά ότι μπορούν να οργανώσουν την πάλη της ενάντια στην επίθεση που δέχεται και είναι σε εξέλιξη;(..)Ilief

   Διαγραφή
  9. ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7973.html )
   Ποιος είπαμε σπρώχνει τη Χρυσή Αυγή;

   Μετά τον Πάγκαλο
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7085.html )
   και άλλοι πήραν σειρά στον αντικομουνισμό

   από TRASH – ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ
   Το Κατίν και ο Γκαιμπελκατινισμός του Χατζησωκράτη
   ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9955.html )
   ( http://edoketora.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html ).

   ( http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/18038/syriza-skoyrletis-anamasaei-antikommoynistika-kataskeyasmata )
   ΣΥΡΙΖΑ - Σκουρλέτης: Αναμασάει αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα.Ilief

   Διαγραφή
  10. Στοιχεία J Arch Getty και Oleg Naumov, αρχεία GARF - 1

   Από αναρτήσεις - σχόλια στο blog του Αντώνη
   Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1921-1923.html )

   Από το βιβλίου του Getty
   Κρατική βία και καταστολή λίγο πριν και λίγο μετά την εκλογή του Στάλιν ως ΓΓ. Τα στοιχεία για τα έτη 1921-1923

   "Αρχεία GARF": Gosudarstvennyi Arkhiv Rossiskoi Federatsii, το βασικό αρχείο της κεντρικής κρατικής διοίκησης της Ρωσία

   (..)"αποσχίζονται από τον λενινισμό... ασκούν βία ενάντια στις κομματικές και μη κομματικές μάζες"
   Πλατφόρμα Ριούτιν, 1932.

   Στοιχεία J Arch Getty και Oleg Naumov, αρχεία GARF:
   άσκηση βίας ανά έτος μέχρι την Πλατφόρμα Ριούτιν. Συλλήψεις, καταδίκες, εκτελέσεις, φυλάκιση, εξορία. The Road to Terror, αρχική έκδοση 1998, Yale University Press σ. 67:(..)

   (..)η έρευνα Getty/Naumov συνέτριψε τους ισχυρισμούς Conquest στην ακαδημαϊκή κοινότητα σε ό,τι αφορά υπολογισμούς θυμάτων για την περίοδο 1936-38.(..)

   "Αρχεία GARF": Gosudarstvennyi Arkhiv Rossiskoi Federatsii, το βασικό αρχείο της κεντρικής κρατικής διοίκησης της Ρωσία(..)


   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1921-1939.html )
   Οι εκτελέσεις 1921-1939
   (..)Getty/Naumov, The Road to Terror, σ. 67.
   Με κόκκινο οι μόνες χρονιές όπου οι εκτελέσεις ξεπέρασαν τις εκτελέσεις το 1921, πριν δηλαδή την άνοδο του Στάλιν στη θέση του ΓΓ και πριν τον θάνατο του Λένιν. Προφανώς, οι εκτελέσεις το 1937 και 1938 είναι εντελώς ασύμμετρες με κάθε άλλη χρονιά από το 1921 ως το 1939. Οι εκτελέσεις του 1937 είναι περίπου 350 φορές περισσότερες από ότι της προηγούμενης χρονιάς, για παράδειγμα. (..)

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1-4-1936.html )
   "Είναι πολλοί...": Στάλιν-Γιεζόφ, Ολομέλεια ΚΕ, 1-4 Ιούνη 1936

   (..)Θα περάσουμε τώρα στις ιδιωτικές και δημόσιες εκδοχές των πρακτικών. Το κείμενο που τυπώθηκε για διανομή στα ανώτερα στελέχη σε σύγκριση με τα αρχικά πρακτικά. Η ομιλία Γιεζόφ και οι παρατηρήσεις Στάλιν είναι τα κλειδιά εδώ.(..)Ιlief

   Διαγραφή
  11. Στοιχεία J Arch Getty και Oleg Naumov, αρχεία GARF - 2

   Ο Arch Getty ΜΟΝΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Αντιθέτως, έχει πολύ αρνητικές εκτιμήσεις για τον Στάλιν

   Τα στοιχεία των ρωσικών αρχείων αποδεικνύουν πέραν λογικής αμφιβολίας δύο πράγματα:

   α) Ότι είναι μύθευμα η ιδέα του Στάλιν ως μανιακού και σαδιστή δολοφόνου. Με την εξαίρεση των ετών 1937-38, όπου έχουμε μια κάθετη αύξηση βίας, η κρατική βία στην δεκαετία του 20 και του 30 είναι σχεδόν παντού μικρότερη από ό,τι πριν αναλάβει.

   β) Ότι είναι μύθευμα η ύπαρξη "σχεδίου" πίσω από την τρομοκρατία της περιόδου 1936-38, ότι δηλαδή ο Στάλιν είχε προσχεδιάσει τις εκκαθαρίσεις στελεχών και άλλων. Τόσο τα ίδια τα στατιστικά, όσο και σειρά ενδείξεων από τα αρχεία όπως η συνομιλία με Γιεζόφ και που ήταν άκρως απόρρητη, δείχνουν ότι ο Στάλιν είχε πολλές αμφιβολίες και ενστάσεις για την "σκληρή" αντιμετώπιση διαφωνούντων τουλάχιστον ως την υπόθεση Τουχατσέφσκι τον Ιούνιο του 1937.Ilief

   Διαγραφή
  12. Aπό ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/1963.html )
   Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το «Χάιλ Χίτλερ» στη Βουλή το 1963 και σβήστηκε από τα πρακτικά

   (..)Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΡΕ):

   Το ότι είμαι μέγας δημοκράτης το κρίνουν τα έργα μου και η μεταστροφή του πραγματικά δημοκρατικού λαού του Κιλκίς, που επολέμησε ηρωικά και με ψηφίζει συνεχώς και με φέρνει ως Λεωνίδαν πάντοτε μεταξύ των 300 βουλευτών. Ο λαός του Κιλκίς μου δίδει 22.500 ψήφους. Τι σημαίνει τούτο; Ότι τα έργα μου μετέστρεψαν τον λαό και τον έφεραν εις την πραγματικήν Δημοκρατίαν. Ηγωνίσθημεν και αγωνιζόμεθα υπερασπιζόμενοι την πραγματικήν Δημοκρατίαν έναντι του κόκκινου φασισμού. Αι μέθοδοι που φέρνετε από τας στέπας και τα τέλματα της Ανατολής θα ταφούν εκεί όπου εξεκίνησαν. Τον μεγάλον σας πατερούλην τον Στάλιν μέχρι χθες τον ελατρεύατε και τον υμνούσατε, σήμερον ούτε το όνομά του δεν θέλετε να ακούτε. Αυτή είναι η Δημοκρατία σας. Επέρασε η εποχή του σφαξίματος και της κονσέρβας. Συνέλθετε και αλλάξατε μυαλά, σας προειδοποιούμεν ότι δεν πρόκειται να επιζήσετε σε αυτόν τον τόπο, θα σας θάψωμεν, θα σας θάψη ο ελληνικός λαός, διότι αι θεωρείαι σας είναι απηρχαιωμέναι, επέρασεν η εποχή της Δημοκρατίας σας, του μαχαιριού και της κονσέρβας. Μια για πάντα ο κ. Ηλιού ας καθήση και ας κυττάξη τα χάλια του. Ημείς σώσαμεν τη Δημοκρατία από τους δολοφόνους.

   Ηλίας Ηλιού (ΕΔΑ) : Ο κύριος συνάδελφος ημπόρεσε να βάλη εις την ναφθαλίνην την στολήν του Γερμανού αξιωματικού, την οποίαν έφερε, δεν ημπόρεσεν όμως να βάλη...(θόρυβος,φωναί,διαμαρτυρίαι,κωδωνοκρουσίαι, σφοδρά αναταραχή εις την αίθουσαν)
   Πρόεδρος: Διακόπτεται η συνεδρίασις δια πέντε λεπτά.
   Τι έχει συμβεί εκεί που τα πρακτικά αναφέρουν θόρυβος, φωναί, διαμαρτυρίαι κτλ, το περιγράφει ο δημοσιογράφος Τάσος Κωστόπουλος στο βιβλίο του Η αυτολογοκριμένη μνήμη - Τα Τάγματα Ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη, εκδόσεις Φιλίστωρ, 2005.

   Ένας βουλευτής : Χάιλ Χίτλερ!

   Κώστας Χιωτάκης (ΕΔΑ) : Στην Κατοχή, Παπαδόπουλε, τι έκανες!;

   Γρηγόρης Λαμπράκης (ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ) : Ήσουν αξιωματικός των Ες - Ες !

   Κώστας Παπαδόπουλος (ΕΡΕ): Σκάστε ρε πούστηδες! (..)
   ______________
   (..)πηγές:
   • Στράτου Δορδανά, Η Γερμανική Στολή στη Ναφθαλίνη, εκδόσεις Βιβλιοπωλείο της Εστίας,2011,
   • Τάσου Κωστόπουλου, Η αυτολογοκριμένη μνήμη - ΤαΤάγματα Ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη, εκδόσεις Φιλίστωρ, 2005

   Πηγή: iefimerida *
   *Κάποια λινκ και τα bold είναι προσθήκη, δική μας(..)   Ενδιαφέρουσα η επιχειρηματολογία του δοσίλογου βουλευτή της ΕΡΕ Κ.Παπαδόπουλου ενάντια στην ΕΔΑ:

   -" αυτή είναι η δημοκρατία σας"
   -" Συνέλθετε και αλλάξατε μυαλά,"
   -" αι θεωρείαι σας είναι απηρχαιωμέναι"
   -" έναντι του κόκκινου φασισμού."

   Πόσοι και πόσοι "δημοκράτες" ή "αριστεροί" δεν τα εστερνίζονται;Ιlief

   Διαγραφή
  13. Από το blog του TRASH
   ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/40.html )
   40 Χρήσιμες συμβουλές για αντικομμουνιστές.Ιlief

   Διαγραφή
  14. Απίθανος! Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ!!!!'Θαυμασιος!Ανεπανάληπτος!Τιτάνιος!Ασύγκριτος!Υπερτέλειος!Εκστατικός!
   Ευγε "Δημοκράτης προοδευτικός".Να σε χαίρεται η μανούλα σου παλληκάρι μου.Το ήθος σου!H μόρφωση σου! H επαφή σου με την πραγματικότητα!
   Μπράβο,μπράβο.
   Αντε και του χρόνου με μια καλή κοπέλα....
   ΥΓ μη σε κομπλάρουν αγόρι μου, ούτε δημοκράτης χρειάζεται, να είσαι ούτε προοδευτικός.Χέστους όλους και εκφράσου ελευθερα,εξάλλου δημοκρατία έχεις.Και πάλι συγχαρητήρια!!!!

   rednready2


   Διαγραφή
  15. Σημείωση για το αρχείο,
   Βάζω στοίχημα πως ο τυπάκος είναι νεοδημοκράτης ή το πολύ καρατζαφερικός.

   rednready2


   Διαγραφή
  16. rednready2
   "αναμασήματα" από τον "εκπρόσωπο με γραβάτα", στο παρακάτω VIDEO.
   ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/06/blog-post_6.html ).Ilief

   Διαγραφή
  17. «Το δημοκρατικό κεκτημένο» στην ΕΕ.

   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7453886&publDate=24/5/2013 )
   Η «αντιρατσιστική» ΕΕ... απέχει (!) από την ψηφοφορία κατά του ναζισμού!

   Τι έγινε σε τρεις χώρες της ΕΕ
   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7451250&publDate=23%2F5%2F2013 )
   ΕΕ: « Ήρωες » οι γερμανοτσολιάδες - «πολύτιμο σύμβολο» η σβάστικα!

   Φωτογραφίες από
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1875.html )
   Παρέλαση νοσταλγών των Waffen SS, νεοναζί σε χώρες της «αντιρατσιστικής» Ευρώπης.

   Φωτογραφία από την στήλη του Μπογιό
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7458725&publDate=28/5/2013 )

   (..)Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το Μάη του 2012. Στη Λετονία. Και συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό «Pucite» της Λετονίας.

   Εκεί, λοιπόν, σε ένα κράτος - μέλος της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, οι απόγονοι των χιτλερικών λετονικών λεγεώνων των χιτλερικών Ες Ες, φορώντας τη στολή των Λετονών «γερμανοτσολιάδων», όπως ο εικονιζόμενος, πάνε σε παιδικούς σταθμούς και διαφημίζουν στα παιδάκια και τους δίνουν να επεξεργαστούν όπλα, ρούχα και εξοπλισμό των αποβρασμάτων της ναζιστικής λεγεώνας...(..)

   Το αντικομμουνιστικό ευρωψήφισμα που έφεραν πολιτικοί της δημοκρατκής Σουηδίας στην δημοκρατική ΕΕ το 2006.
   ( http://www.guardian.co.uk/Columnists/Column/0,,1710891,00.html ). Ilief

   Διαγραφή
  18. rednready2
   Kαι άλλα "αναμασήματα" από υποστηρικτές νεοφιλελευθερισμού τύπου Θάτσερ.
   από το blog του TRASH
   ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/07/troll-protagon.html ).Ilief

   Διαγραφή
  19. Από LR
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html )

   Στα λεγόμενα ενός εγνωσμένου αντισταλινικού και φιλελεύθερου αστού, του ιστορικού David Katz, στην Algemeiner:

   (..)Το 2009, ο David Cameron σφυρηλάτησε την κρυφή του συμμαχία με την δεξιά της Ανατολικής Ευρώπης, εγκαταλείποντας τους φυσικούς συμμάχους των Τόρις στην Γαλλία και τη Γερμανία. Η μία γκάφα ακολουθούσε την άλλη. Στην αρχή ήταν ο Michal Kaminsky της Πολωνίας, που τελικά εκδιώχθηκε διακριτικά από την ηγεσία του κόμματός του το 2011. Μετά ήταν ο Roberts Zile της Λετονίας, και η υποστήριξή του για τις ετήσιες παρελάσεις των Waffen SS στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.

   Στη Λιθουανία, όπου έχω απολαύσει την φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων της πρωτεύουσας Βίλνιους, κρατικές υπηρεσίες ανακρίνουν εδώ και χρόνια επιζώντες του Ολοκαυτώματος που μπήκαν στην αντιναζιστική αντίσταση, ενώ αποδίδουν τιμές στους χασάπηδες του "Λιθουανικού Ακτιβιστικού Μετώπου", που εξαπέλυσαν το Ολοκαύτωμα σε δεκάδες περιοχές πριν καν έρθουν οι Γερμανοί.

   Μια τέτοια υπηρεσία έτυχε πρόσφατα θερμής υποδοχής από το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου. Φέτος, η λιθουανική κυβέρνηση επαναπάτρισε από το Κοννέκτικατ τη σωρό του πρωθυπουργού-μαριονέτας των Ναζί, ο οποίος είχε υπογράψει τα έγγραφα που έστελναν τους Εβραίους της Κάουνας στο γκέτο. Τα πάντα καλύπτονται με μια επίστρωση χαρούμενων συνεδρίων για την εβραϊκή ιστορία και το ίδιο το Ολοκαύτωμα. Ασπόνδυλοι δυτικοί ακαδημαϊκοί και επίσημοι μαζεύονται ουρές για να παραλάβουν βραβεία, μετάλλια και παρόμοια μπιχλιμπίδια από τις τοπικές αρχές. [...]

   Όχι κύριοι. Δεν μπορείτε να κάνετε γονυκλισίες στις δυνάμεις του Χϊτλερ και να είστε αφοσιωμένοι στον πλουραλισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τελεία και παύλα. Η νέα ακροδεξιά που ποζάρει ως κεντροδεξιά για χάρη αφελών δυτικών γίνεται όλο και πιο πανούργα. Ήρθε ο καιρός να αντιτεθούμε στην ηρωοποίηση των συνεργατών των Ναζί από τα ανατολικά κράτη. Για το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση στο ΗΒ, θα είναι κάτι το ιδιαίτερα εύκολο. Και σωστό.(..)Ilief

   Διαγραφή
  20. γεγονός είναι ότι σε κάθε σχόλιο των χαρούμενων,οι "δολοφονημένοι" από τον Στάλιν,αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο...σε λίγο θα έχει σκοτώσει και όσους δεν έχουν γεννηθεί ακόμα...

   Διαγραφή
 11. Αντώνη
  σβήσε το σχόλιο μου 28 Ιουλίου 2013 - 1:01 μ.μ.
  Αντικαταστάθηκε με το 28 Ιουλίου 2013 - 1:09 μ.μ..Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. και κάτι για την ανάρτηση

  Κυριακή 28 Ιούλη 2013
  Από
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7547976&publDate=28/7/2013 )
  Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  Μύθοι και πραγματικότητα

  (..) Γιατί, όπως γράφει ο Κ. Μαρξ για το Δημόσιο Χρέος:

  «Το δημόσιο χρέος δηλ. το ξεπούλημα του κράτους
  -αδιάφορο είναι αν είναι απολυταρχικό, συνταγματικό ή δημοκρατικό κράτος-
  βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική εποχή.
  Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού είναι το δημόσιο χρέος τους... Οι πιστωτές του δημοσίου στην πραγματικότητα δεν δίνουν τίποτα γιατί το ποσό που δανείζουν μετατρέπεται σε κρατικά ευκολομεταβιβάσιμα χρεώγραφα... το δημόσιο χρέος έχει δημιουργήσει τις μετοχικές εταιρείες, το εμπόριο με συναλλάξιμες αξίες όλων των ειδών, με δυο λόγια το παιχνίδι στο χρηματιστήριο και τη σύγχρονη τραπεζοκρατία»

  Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τόμος πρώτος, σελ. 779, «Σύγχρονη Εποχή», 2002).(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αναρχοκαπιταλιστης28 Ιουλίου 2013 - 4:27 μ.μ.

  O καπιταλισμός δεν σκότωσε κανέναν. Ο σοσιαλισμός σκότωσε πάνω από 100.000.000

  Ρωσσία 40.000.000
  Κίνα 60.000.000
  ΒΠΠ και Ναζιστική Γερμανία 40.000.000
  Βόρεια Κορέα 10.000.000
  Άλλα 30.000.000 σε όλη την ανατολική Ευρώπη

  Αντιθέτως το πρόβλημα σήμερα εντοπίζεται στον κορπορατισμό και όχι στον καπιταλισμό. Καπιταλισμός σημαίνει πουλάω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλω εγώ δίχως να έχω την κυβέρνηση να μου επιβάλει φόρους. Κορπορατισμός = σοσιαλισμός, δηλαδή υψηλή φορολογία και κράτος πρόνοιας για να ζουν καλά οι τεμπέληδες από τον δικό μου κόπο.

  Η μόνη πραγματικά δημοκρατική κοινωνία είναι μια ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ με 100% ελεύθερη αγορά. Διαβάστε Murray Rottard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν ξαναστείλεις σχόλιο, θα πολτοποιήσω όλο το Atlas Shrugged της Ayn Rand σε υγρή μορφή και θα στο κάνω κλύσμα.

   Διαγραφή
  2. Αντώνη, σβήσε το σχόλιό σου γιατί έτσι του δίνεις το δικαίωμα να αυξήσει κατά 1 μονάδα τα νούμερα που παρέθεσε.

   Διαγραφή
  3. Τι νούμερα να παραθέσει το νούμερο; Δε μου φτάνανε τα αριστερά τρολ, θα πλακώσουν και δεξιά τώρα;

   Διαγραφή
  4. Δεν χρειάζεται κλυσμα αυτός,χέζει απο το στόμα.
   ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΓΙΑΠΙ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ, ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΕ.

   rednready2

   Διαγραφή
  5. Καλά, πηγαίνετε στο αστικό κράτος

   να ζητήσετε "ελεύθερη" επιδότηση για την "ελεύθερη οικονομία" σε γεωργία - βιομηχανία

   να πέρνει την μία "ελεύθερα" προστατευτικά μέτρα έναντι άλλων ανταγωνιστών και να ζητάτε "απελευθέρωση" σε άλλα κράτη-αγορές μέσω εμπορικών συμφωνιών.

   να αναλαμβάνει τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές (με "χρήματα των φορολογουμένων") που δεν μπορεί να κάνει ο ιδωτικός τομέας και μετά να ζητάτε "απελευθέρωση" για να εισπράτεται άκοπα το χρήμα

   να στέλνει 100% "ελεύθερα" την αστυνομία στις απεργίες

   να κάνει "ελεύθερες" επεμβάσεις -υπό την ομπρέλλα διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών- σε άλλα κράτη

   και να σώσει τα καπιταλιστικά μονοπώλεια των τραπεζών με "χρήματα των φορολογουμένων" μπας και σωθεί ο καπιταλισμός (η ρευστότητα στην "πραγματική οικονομία" χωρίς τράπεζες δεν γίνεται).

   Και που να φτάσει 40 βαθμούς η ζέστη την Τρίτη.Ilief

   Διαγραφή
  6. Αφου΄σκυλιάσανε και τα "σαμαράκια" να ετοιμαζεστε για εκλογές.:Ερχονται πολύ χειρότερα για τους εργαζόμενους.Οργάνωση στους χώρους δουλειας, στη γειτονιά! Η αντίσταση στα μέτρα τους δεν αρκεί.Αντεπίθεση τώρα.

   rednready2

   Διαγραφή
  7. Alex Jones και τα μυαλά στα μπλέντερ μάγκες. Τι τρώνε τα παιδιά μας νίκο τσιαμτσίκα;

   Επίσης είναι Murray Rothbard. Τράβα σε κανα φροντιστήριο ορθογραφίας με τους χρυσαυγίτες φίλους σου μπας και βελτιωθείς.

   Εμ, αυτά παθαίνεις αντώνη όταν δίνεις λινκ στο antinews.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  8. Ναι ρε γμτ, και το σκέφτηκα ότι θα πλακώσουνε οι ψεκασμένοι. Κι έλεγα, με τι συγκρίνουν τον εαυτό τους οι Συριζαίοι και αισθάνονται ιδιοφυίες της πολιτικής θεωρίας;

   Διαγραφή
  9. α γι' αυτό δεν βγάζει τίποτα στο Murray Rottard?
   XAXAXAXAXAXAXA
   Εντελώς retard...

   Αντώνη έχεις τον απόλυτο τρολομαλακομαγνήτη απ΄ όλο το φάσμα πλέον!

   Διαγραφή
  10. Το καλύτερο όμως είναι: "Ο καπιταλισμός δεν σκότωσε κανέναν".
   Δηλωση για νόμπελ!

   rednready2

   Διαγραφή
  11. Πωπω! Μου την έδωσε τώρα. Βρε παλαιο...παιδο, πώς είναι δυνατόν να τα λες αυτά; Οι κομμουνιστές ... (μπλα μπλα μπλα, παράθεση στοιχείων, μπλα μπλα μπλα)

   ειλικρινά, περιμένεις τέτοια αντίδραση ε;
   και μάλιστα μαζικά από αναγνώστες αυτού του μπλογκ;

   ούτε για τρολάρισμα δεν είσαι ικανός ? :(
   λυπηρό
   υ.γ. : θα ήθελα να τα πιστεύεις και να σε ξέρω από κοντά...γαμώ τα γέλια...15 βιντεάκια θα είχες τώρα

   τσαφ

   Διαγραφή
  12. και οπως εχεις πει Αντωνη για αλλον παλιοτερα: "εγω αυτον θα τον παρω σπιτι μου!!!"

   Ρε απογονε των δοσιλογων "Αναρχοκαπιταλιστη" σε πιο γεγονος δολοφωνιθηκαν ολοι αυτοι που λες? για πες μας να μαθαινουμε! (τρολλαρω και μ αρεσει)

   Α, και που σε αγαπουλα! Σου χω νεα: Ο καπιταλισμος με κυριους εκφραστες τις ΗΠΑ,εχει εμπλακει και εχει αιματοκιλυσει πανω απο 100 χωρες(μεταξυ των οποιων και την Ελλαδα) για να μην μηλισω Νεφελιμ ονεδιτακι για τις επιχηρισεις που σπονσοραρανε τον Αδολφο σου....11 τον αριθμο(με αρκετες αμερικανικες)...

   Γκε γκε νεφελιμ?

   Σταματης ι. Σολανακης

   Διαγραφή