Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Ραντεβού στο Τιτάνια (ποια γουναράδικα...)

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Πράσινοι και ΠΑΣΟΚογενείς στο ίδιο τραπέζι

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, με στόχο τη «συνεννόηση επί ρεαλιστικών βάσεων», κάθονται στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, κατόπιν καλέσματος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων. Μιλώντας στο tvxs.gr ο Νικήτας Κανάκης, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας, εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται το πρώτο βήμα για να έρθουν οι δυνάμεις της αριστεράς σε συμφωνία, ώστε να αναχαιτιστούν οι μνημονιακές πολιτικές και να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου για αλλαγή της διακυβέρνησης με κατεύθυνση τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Στο κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας έχουν ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο Ανδρέας Νεφελούδης από την Αριστερή Προοπτική και ο Οδυσσέας Βουδούρης από την Κοινωνία Πολιτών. Εμπνευστής της συνάντησης φαίνεται να είναι η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, η οποία όπως εξηγεί ο Νικήτας Κανάκης «είχε ζητήσει να υπάρξει αυτή η συνεννόηση και η δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης επανειλημμένως».


Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθούν στην εκδήλωση οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γ. Δαρδανός, Αντώνης Κοτσακάς και άλλοι. Από το ΠΑΣΟΚ θα δώσουν το «παρών» πρώην υπουργοί, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τέλος από την ΔΗΜΑΡ, στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Βασίλης Οικονόμου, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Λούκα Κατσέλη με τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.

Οι στόχοι της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι τρεις: «Πρώτον να βρούμε τα κοινά μεταξύ μας παραμερίζοντας τα όσα μας χωρίζουν, ώστε να έρθουμε σε συνεννόηση. Δεύτερον, να καταστρώσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης απέναντι στην ολοένα και χειρότερη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Τρίτον οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν ούτως ή άλλως – ανεξαρτήτως εκλογικών ποσοστών, ισχύος, μεγέθους. Ο κόσμος έχει δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ – είναι σαφές αυτό. Πρέπει να υπάρξει σύμπλευση πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως κατά την γνώμη μου η σίτιση, η δουλειά, η υγεία και η εκπαίδευση. Είναι άξονες πρακτικοί και απαιτούν λύσεις. Δεν πρέπει να εξαντληθούμε μόνο σε επίπεδο διαλόγου. Ο κόσμος θεωρώ ότι περιμένει να δει ότι υπάρχει μια άλλη άποψη», εξηγεί ο Νικήτας Κανάκης στο tvxs.gr, που σχολιάζει ότι αν και η Ομάδα Πρωτοβουλίας αποτελείται από άτομα προερχόμενα από διαφορετικούς χώρους, σε όλους υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να προστατευθεί η Δημοκρατία και να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων παράλληλα με την διάσωση της χώρας.

Στην Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων συμμετέχουν ο Γιώργος Αργείτης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός, η δικηγόρος Ρέα Δουζίνα, ο πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, ο Λάμπρος Μίχος πρώην βουλευτής, ο λογιστής Στέφανος Μπαγιώργος και ο καθηγητής του ΠΑΘ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο σημερινός στόχος δεν είναι να μετρηθούν δυνάμεις αλλά να γίνει η πρώτη προσπάθεια συμφωνίας των δυνάμεων της αριστεράς, όπως εξηγεί ο κ. Κανάκης. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Πρωτοβουλίας δεν επιθυμεί να μιλά μεγαλόπνοα αναφορικά με υποψήφια εκλογικά σχήματα, προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες ή μετεξέλιξή της.

«Δεν πρέπει να συμπεριφερθούμε ως παράγοντες. Δεν χρειάζεται άλλους η χώρα. Ο κόσμος ζητά μια ενότητα μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα στοχεύει στην βελτίωση της κατάστασης», σχολιάζει ο κ. Κανάκης εξηγώντας ότι «εμείς είμαστε ένας σχηματισμός που κάνει ένα πρώτο βήμα για να φέρει τις δυνάμεις που έχουν μια κοινή αντίληψη στο τραπέζι. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Όχι το να μετεξελιχθούμε σε κάτι άλλο. Το απόγευμα θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν καθαρά για το πόσο πιστεύουν ότι μπορεί να προχωρήσει αυτό ή όχι».

Στην προσπάθεια αυτή δεν αφήνουν καμία πόρτα κλειστή, ούτε φέρονται προκατειλημμένοι προς πολιτικούς φορείς. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να βάζουμε πρώτα αυτά που μας χωρίζουν αλλά αυτά που μας ενώνουν. Η διαφωνία είναι εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι να υπερβούμε όλα αυτά και να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι του διαλόγου πρέπει να παραμένουν εκεί ακόμη και αν κάποιος αρνηθεί να καθίσει», αναφέρει ο κ. Κανάκης.

12 σχόλια:

 1. Από τα σχόλια:
  "Άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. έχει μεγάλη διαφορά νομίζω. Τα στελέχη ως άτομα μπορούν να πάνε όπου θέλουν. Δεν μπορούν όμως να εκφράζουν τη συλλογικότητα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχει συλλογική απόφαση γι' αυτό. Άρα ο τίτλος είναι λίγο παραπαλνητικός."


  "Πολύ καλά κάνουν και προσπαθούν να συνεργαστούν. Αφού κανένας μόνος του δεν μπορεί. Από τώρα να συνεργάζονται μήπως κι βρούν κάτι να μας προτείνουν μια κι εμείς δεν αντιδράμε και δεν τολμάμε να σταματήσουμε την καταστροφή της χώρας."

  "Είναι κακό δηλαδή να γίνονται συζητήσεις μεταξύ των αριστερών κομμάτων θα πάθουν τίποτα; Θα σπιλωθούν;"

  Και να πληρώνεσαι τέτοιες @@ρες δεν τις γράφεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυθαίρετη "δημιουργική μετάφραση" της τελευταίας παραγράφου.

   "..Δεν νομίζω ότι πρέπει να βάζουμε πρώτα το ποιες θέσεις θα πάρουμε αλλά πρώτα ας πάρουμε τις "καρέκλες".

   Η διαφωνία είναι εύκολο πράγμα όταν είναι για τις "καρέκλες".

   Το δύσκολο είναι να υπερβούμε όλα αυτά και να δούμε πως θα προχωρήσουμε στον δρόμο για να φτιάξουμε μία δυνατή κυβέρνηση. Οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι του διαλόγου, η πρόσκληση στη "μάσα", πρέπει να παραμένουν/ει εκεί ακόμη και αν κάποιος αρνηθεί να καθίσει γιατί οι πολιτικές καταστάσεις θα έχουν δυσκολία στον αστικό πολιτικό χειρισμό..".Ilief

   Διαγραφή
  2. "Είναι κακό δηλαδή να γίνονται συζητήσεις μεταξύ των αριστερών κομμάτων θα πάθουν τίποτα; Θα σπιλωθούν;"

   από ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8882.html )
   "..Στο κάτω κάτω τις γραφής, τι φοβούνται. Ας βοηθήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να φανεί πόσο ασυνεπείς είναι όσο λένε.."

   Διαγραφή
 2. Κι ενώ μέσα στο κείμενο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι "Στο κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας έχουν ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Οικολόγοι Πράσινοι....", έρχεται ο Κούλογλου και αντί για ΠΑΣΟΚ στον τίτλο γράφει πασοκογενείς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εν ολίγοις, το όλον ΠΑΣΟΚ.

  2va

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο πολιτικό κλίμα των ημερών
  Νέο άρθρο, "πολιτικός σεισμός", του Δελαστίκ στα "Επίκαιρα"
  Από το blog του TRASH
  ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1988.html ).Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το "σήμα" το είχε δώσει και ο Στρατούλης.

  ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3780.html )

  (..) «...ο Σαμαράς αυτή την στιγμή εκβιάζει τους κυβερνητικούς συνεταίρους του και αν του «περάσει» ο εκβιασμός σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που μέχρι τώρα ήταν «δεκανίκια, πολιτικοί κολαούζοι, και "πολιτικοί μαϊντανοί»" αυτής της δεξιάς κυβέρνησης, τώρα θα μετατραπούν σε «πολιτικά πεκινουά» του Σαμαρά....» (..)

  " αυτής της δεξιάς κυβέρνησης".
  Ούτε καν δεν βάζει την αγαπημένη λέξη του Συριζα της "μνημονιακής". Ο δρόμος για «κεντροαριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ, ανοίγει διάπλατα.  Στο "παζάρι" θέλουν "ευρύτερες συναινέσεις" και με την δεξιά.
  ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=5/7/2013&id=14668&columnId=161 ).
  (..) Χτες, ο βουλευτής του Π. Τατσόπουλος δήλωσε στο ρ/σ «Βήμα» ότι «για μένα δε θα ήταν ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ, δε θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα απ' το ΠΑΣΟΚ»...

  Για να καταλαβαινόμαστε, αναφέρεται σε τμήμα των κομμάτων που οδήγησαν το λαό στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και που ενδεχομένως αύριο στο πλαίσιο των αντιθέσεων στο εσωτερικό της αστικής τάξης που αντανακλώνται στα κόμματά της και στο υπό αναμόρφωση πολιτικό σκηνικό, μείνουν ανέστια...

  Εξάλλου, στην πατριωτική δεξιά ομνύει και ο Αλ. Τσίπρας, αν και ο Π. Τατσόπουλος πιο καθαρά υποδεικνύει στο στελεχικό δυναμικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  Την ίδια ώρα ο Π. Σκουρλέτης («ΣΚΑΪ») ερωτάται πώς θα προωθήσουν τις αλλαγές που προτείνουν στο πολιτικό σύστημα αφού απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση που με τη σειρά της απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφους στη Βουλή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαθέτει ακόμα κι αν έρθει πρώτο κόμμα. Και απαντά: «Οπως προβλέπεται. Δεν πάμε να υπερβούμε τα προβλεπόμενα. Αυτό βέβαια σημαίνει ευρύτερες συναινέσεις»


  Αναμενόμενο, ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προσφέρει στέγη σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο τμήμα του στελεχικού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ που αναζήτησε αλλού την τύχη του. Αντιλαμβάνεται ότι για να κυβερνήσει πρέπει να στεγάσει κι άλλους, να τείνει χείρα φιλίας σε πολλούς. Κι εδώ υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι, άλλωστε ταμπέλα μόνο θα αλλάξουν και όχι περιεχόμενο. Αυτό που κάνουν ως σήμερα θα συνεχίσουν να κάνουν, να εκπροσωπούν και να εκφράζουν την αστική τάξη και τα συμφέροντά της κόντρα στα συμφέροντα του λαού.(..) Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "...ρεαλιστικού σχεδίου..."
  https://en.wikipedia.org/wiki/Realpolitik

  "...Οι στόχοι της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι τρεις... κτλ"
  Δηλαδή:
  1) Να βρεθεί σανίδα σωτηρίας για την ομήγυρι,
  διότι 2) η κατάσταση είναι δεδομένη, και αμείλικτη.
  3) Δώσε κάτι από τα πάνω, πριν σου τα πάρουν όλα οι από κάτω.

  Είμαστε μια ομορφιά, ο πολιτικός χυλός ενόψει αδιεξόδου δεν χωρατεύει με συναισθηματισμούς. Ακριβώς όμως, με την επίκληση συναισθηματικής πανούκλας, πρέπει να προστατευθεί η (σμπαραλιασμένη αστική) Δημοκρατία, να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων (ανθρωπιστές, φιλάνθρωποι, προστασία ειδών υπό εξαφάνιση), παράλληλα με την διάσωση της χώρας (ντόπιας ελίτ). Διότι, το κακό παραμονεύει και την χώρα υπονομεύει.

  Ίσως προταθεί Νέο Σύνταγμα (αναθεωρημένο-ευθυγραμμισμένο επί τω Ευρωπαϊκότερον), ίσως αναζητηθούν "εθνικές" ευεργεσίες με το αζημίωτο και ίσως απαιτηθούν "εθνικές" θυσίες επί τω ηρωϊκότερον από τα γουνοφόρα.

  Επί του πρακτέου το "κίνημα της πατάτας" μπορεί να εξελιχθεί παρά τις αντιξοότητες (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=520506&wordsinarticle=%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%3b%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1) πάντα όμως, δεδομένου του οικονομικού πλαισίου (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7329905&publDate=7/3/2013)

  ΥΓ Φυσικά δεν υπαινίσσεται και δεν υπονοείται από πουθενά η εμπορεία σχοινιών, αλλά μια ματιά στις αγορές κάνει πάντα καλό στην... Οικονομία: http://www.all.biz/el/kordhnia-skhoini-spghghoi-kai-dhkhtia-bgc394

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάποιος είχε αναρωτηθεί για το πότε ο «αργηγός» θα προσχωρήσει στη θέση Πάγκαλου. Και ιδού, ιδού, ο άγγελος εβόα τη κεχαριτωμένη, αγνή παρθένα, χαίρε και πάλιν ερώ, χαίρε, ο να-μη-σως' υιός'ς ανέστη τριήμερος εκ βε-σε και το όνομα αυτού Μίστερ Χάνκι.

  «Η θέση για ολική διαγραφή ξεχνά ότι το χρέος είναι ταξικό και δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που το δημιούργησαν πλουτίζοντας. Είναι λοιπόν, αντί να το σβήσουμε λογιστικά, να φορολογήσουμε αυτούς που πλούτισαν φορτώνοντας το λαό με χρέος (...) οι επιλογές λοιπόν ήταν, διαγράφουμε και ξεχνάμε ή ζητάμε να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν» [


  ΥΓ1 Πώς τού ξέφυγε τού ΝΣ το «από πού αρδεύουμε» (ή μήπως «από πού αρμέγουμε») τής Ρένας Γαργάλατα; Ερώτηση: Τι ρόλο βαράει ο Τζανάκος-Eriugena; Έπηξε το διαδίκτυο με επανερμηνείς Χειμωνά, Σπινόζα, Ρεμπώ.

  ΥΓ2 Η Συμφωνία για “εθελοντική” συνεισφορά των εφοπλιστών ήταν προεκλογική ιδέα τού Μηλιού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και το λινκ για την «συμφωνία εθελοντικής φορολόγησης» τού Μηλιού (τής σαμαρικής εφοπλιστικής ακροδεξιάς):

  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6843864&publDate=11/5/2012

  Η διαβόητη φορολόγηση του πλούτου, αντικαταστάθηκε με το στόχο – σύμφωνα με τον Γ. Μηλιό υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ – για «στοχευμένα μέτρα, συμφωνίες με επιχειρηματικούς ομίλους με βάση κάποια στοιχεία, για παράδειγμα θα ζητήσουμε από τους Ελληνες εφοπλιστές να δείξουνε τον πατριωτισμό τους και σε επίπεδο μιας έκτακτης εισφοράς»! Δηλαδή, η αναδιανομή του πλούτου που υπόσχονται, σημαίνει παρακάλια στους εφοπλιστές (άρα και στις άλλες μερίδες του κεφαλαίου) να δώσουν κάτι παραπάνω, για να δείξουν τον πατριωτισμό τους! Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η «κυβέρνηση της αριστεράς» που οραματίζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πάει και η διαγραφή του χρέους, πάει και η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων!
  Νέος αέρας πολιτικής(και αυτός κοπανιστός), αυτή την φορά με αίτημα που παραπέμπει σε Δημοκρατικούς των ΗΠΑ.
  Φορολογήστε τους πλούσιους (που; στην Ελβετία; στα νησιά Κεϋμάν; στις Βερμούδες; )

  Aπό
  ( http://www.902.gr/eidisi/politiki/22734/syriza-den-orrodei-pro-oydenos-gia-na-valei-sto-heri-ton-kyvernitiko-thoko )


  (..) «Περιβόλι» η συνέντευξή του στον «Επενδυτή»

  «Περιβόλι» είναι η συνέντευξή του στον «Επενδυτή», όπου κάνει φύλλο και φτερό ακόμα κι αυτές τις σκοπίμως ασαφείς δεσμεύσεις της Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου που αποσκοπούν κυρίως στο να δημιουργούν μια αχλή φιλολαϊκότητας δίχως κανένα αντίκρυσμα.

  Για παράδειγμα ενώ στο ντοκουμέντο γίνεται λόγος για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει πως απλά «θα επανεξεταστούν οι όροι»
  για να διαπιστωθεί αν έγιναν με διαφάνεια και ότι «προφανώς η ανάκτησή τους δεν είναι απλή διαδικασία, ούτε από νομικής ούτε από οικονομικής άποψης»!!!

  Διαβεβαιώνει εξάλλου ότι και τον δημόσιο τομέα δεν τον θέλει παρά μόνο για να παίξει ρόλο στην καπιταλιστική ανάπτυξη, να επιδράσει δηλαδή στην γρήγορη επανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

  Εκεί όμως που δίνει ρεσιτάλ εμπαιγμού προς το λαό είναι όταν ρωτάται γιατί απέρριψε το Συνέδριο την πρόταση για ολική διαγραφή του χρέους. Απαντά: «Η θέση για ολική διαγραφή ξεχνά ότι το χρέος είναι ταξικό και δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που το δημιούργησαν πλουτίζοντας. Είναι λοιπόν, αντί να το σβήσουμε λογιστικά, να φορολογήσουμε αυτούς που πλούτισαν φορτώνοντας το λαό με χρέος (...) οι επιλογές λοιπόν ήταν, διαγράφουμε και ξεχνάμε ή ζητάμε να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν»!!!

  Ο Αλ. Τσίπρας παραδέχεται – προφανώς άθελά του – ότι το χρέος θα συνεχίσει να το αποπληρώνει ο λαός, ότι αυτό θα γιγαντώνεται αφού η αστική τάξη, της οποίας την εξουσία αναγνωρίζει, θα βάζει διαρκώς το χέρι στον κρατικό κορβανά. Άλλωστε το μείγμα διαχείρισης που οραματίζεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ακριβώς έχει στον πυρήνα του, γενναίες ενισχύσεις στους καπιταλιστές για να επενδύσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αμφισβητήσει το χρέος, απεναντίας το νομιμοποιεί μετακυλίοντας την ευθύνη της αποπληρωμής του στις πλάτες του λαού που ήδη στενάζει. Όσο για τα περί φορολόγησης του πλούτου, ούτε μπορεί ούτε θα το κάνει. Άλλωστε δυο αράδες παρακάτω, στην ίδια συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ομολογεί: «Η θέση των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, αλλά και από μια σειρά άλλους παράγοντες όπως η φορολογική πολιτική, η αναπτυξιακή πολιτική».... (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7541495&publDate=21/7/2013 )
  (..)Κάτι ψήνεται;

  Η είδηση έχει ως εξής: Με πρωτοβουλία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της Λούκας Κατσέλη διοργανώθηκε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εκδήλωση με αντικείμενο συζήτησης της «σύμπτυξη μετώπου προοδευτικών, αριστερών και οικολογικών κομμάτων και κινήσεων».

  Καλεσμένοι -έχοντας ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση- ήταν η ΔΗΜΑΡ, οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», ο ΣΥΡΙΖΑ, η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ «Αριστερή Προοπτική», η «Κοινωνία των Πολιτών» του αποχωρήσαντα απ' τη ΔΗΜΑΡ Ο. Βουδούρη και σχεδόν σύσσωμο το ΠΑΣΟΚογενές κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ (Μητρόπουλος, Κουρουμπλής, Τσουκαλάς, Κοτσακάς, Δαρδανός και άλλοι), όπως και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

  Εμπνευστής της εκδήλωσης, όπως είπαμε, φέρεται να ήταν η Λ. Κατσέλη, όμως την πρωτοβουλία της πρόσκλησης ανέλαβαν ο καθηγητής Γ. Αργείτης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο εκδότης Γ. Δαρδανός, η δικηγόρος Ρέα Δουζίνα, ο πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, ο Λάμπρος Μίχος, πρώην βουλευτής, ο λογιστής Στέφανος Μπαγιώργος και ο καθηγητής του ΠΑΘ, Κώστας Χρυσόγονος. Στην πρόσκληση αναφέρουν: «Η συμπαράταξη προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με κυβερνητική προοπτική».

  Πρόκειται για δυνάμεις και πρόσωπα του ευρύτερου «κεντροαριστερού χώρου», που συνεργάζονται μεταξύ τους, μεταπηδώντας από κόμμα σε κόμμα κι από κίνηση σε κίνηση. Δυνάμεις που προφανώς επιθυμούν να ενταχθούν οργανικά στον ένα πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του που περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση του διπολισμού, που δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί, είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά απ' τα παλιά φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και του αστικού πολιτικού συστήματος να ανακυκλώνονται και να σερβίρονται στο λαό για νέα.(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή