Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη σύλληψη και παραπομπή δυο μελών του ΠΣ

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη σύλληψη και παραπομπή δυο μελών του ΠΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει απερίφραστα τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των μελών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σπύρου Μαρκέτου και Μπάμπη Κουρουνδή. Οι δύο σύντροφοί μας κατηγορούνται διότι συνόδευσαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μια δεκαεξάχρονη κοπέλα από τη Σομαλία! Η ελληνική Αστυνομία δεν δίστασε μάλιστα να προτείνει την παραπομπή του πρώτου, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, για κακούργημα. Η προσπάθειά της έπεσε στο κενό μόνο μετά από το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε από πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές και στελέχη όλων των κομμάτων της Αριστεράς. Αυτή η ενέργεια της Αστυνομίας αποτελεί συνέχεια ενός κρεσέντου καταστολής εκ μέρους της, από τις επιθέσεις στις διαδηλώσεις μέχρι την παράνομη λήψη DNA από αγωνιστές στις Σκουριές. Το πράσινο φως για την όξυνση του αυταρχισμού σε επίπεδα που θυμίζουν πια την Ελλάδα της μετεμφυλιακής εποχής έχει δώσει η ίδια η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Έχοντας χάσει πια κάθε κοινωνική συμμαχία της εκτός από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και αντιμέτωπη με τους απεργιακούς αγώνες της εργατικής τάξης στα νέα «Ιουλιανά» του 2013, το μόνο της καταφύγιο είναι η ένταση της αστυνόμευσης.Δεν θα περάσουν! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μέλη της δεν τρομοκρατούνται από τις ούτως ή άλλως αστήρικτες διώξεις της Αστυνομίας. Όπως η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης των συντρόφων μας και η προσπάθεια τρομοκράτησής τους από τους φασίστες έπεσαν στο κενό, το ίδιο θα γίνει και με τους δύο συντρόφους μας. Αυτή που θα οδηγηθεί στο «εδώλιο» του μαζικού κινήματος είναι η δικομματική κυβέρνηση, που ήδη κλονίζεται από την πίεση των απεργιών. Μαζί της και η Ευρωπαϊκή Ένωση που δείχνει το αληθινό της πρόσωπο κλείνοντας τα σύνορα για τους εργάτες και ανοίγοντας για το κεφάλαιο που προκάλεσε την κρίση. Ανεπιθύμητος είναι ο Σόιμπλε και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που είναι κομμάτι της τάξης μας. Ενωμένοι θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήσαμε με αγώνες και θα κλιμακώσουμε την πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που το μόνο που μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους είναι εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και ρατσισμός.

2 σχόλια:

 1. “Αυτό που συνέβη αυτές τις ημέρες ως ιστορικός γνωρίζω πως συνέβαινε μόνο σε καθεστώτα όπως της χιτλερικής Γερμανίας ή αν θέλουμε πιο πίσω όπως στο Νότο στις ΗΠΑ όσο υπήρχε επίσημα η δουλεία. Υποχρεώθηκα να περάσω τη νύχτα στο κρατητήριο και απειλήθηκε να καταστραφεί η ζωή μου για μια απλή κοινωνική πράξη της καθημερινότητας”, δήλωσε στο enet o Σπ. Μαρκέτος.

  “Η αστυνομία και η αρμοδία εισαγγελία χρησιμοποιούν ένα ούτως ή άλλως ρατσιστικό νομικό πλαίσιο με τρόπο, ο οποίος τρομοκρατεί κάθε πολίτη, επειδή έχει κοινωνική επαφή με τους σημερινούς Εβραίους που είναι οι μετανάστες. Η κοπέλα που συνοδεύαμε από τη Σομαλία είναι νόμιμα στη χώρα και έχει αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Επιχείρησε να ταξιδέψει και δεν της επέτρεψαν”, σημείωσε.

  “Μου κατασχέθηκαν 720 ευρώ που είχα πάνω μου, τα οποία είχα βγάλει από τη μισθοδοσία μου με απόδειξη από την τράπεζα, την οποία τους έδειξα και επιχειρήθηκε να στηθεί κατηγορία για trafficking από το αστυνομικό τμήμα αεροδρομίου”, τόνισε.

  “Αστυνομία και δικαιοσύνη αντί να προστατεύουν τον πολίτη και τα δικαιώματά του καλλιεργούν το ρατσισμό και ένα κλίμα παράνοιας παρόμοιο με της Γερμανίας του 1933. Πέρσι τέτοιο καιρό πολιτικός της Αριστεράς υποσχέθηκε ότι θα τους ταράξει στη νομιμότητα... αναρωτιέμαι πού βρίσκεται αυτό σήμερα”.

  Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

  “Η ελληνική αστυνομία δεν δίστασε μάλιστα να προτείνει την παραπομπή του πρώτου, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, για κακούργημα. Η προσπάθειά της έπεσε στο κενό μόνο μετά από το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε από πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές και στελέχη όλων των κομμάτων της Αριστεράς.

  Αυτή η ενέργεια της Αστυνομίας αποτελεί συνέχεια ενός κρεσέντου καταστολής εκ μέρους της, από τις επιθέσεις στις διαδηλώσεις μέχρι την παράνομη λήψη DNA από αγωνιστές στις Σκουριές. Το πράσινο φως για την όξυνση του αυταρχισμού σε επίπεδα που θυμίζουν πια την Ελλάδα της μετεμφυλιακής εποχής έχει δώσει η ίδια η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=375190

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Πέρσι τέτοιο καιρό πολιτικός της Αριστεράς υποσχέθηκε ότι θα τους ταράξει στη νομιμότητα... αναρωτιέμαι πού βρίσκεται αυτό σήμερα"

   Ας του πει κάποιος ευγενικά ότι όταν θα έρθει η υγιής επιχειρηματικότητα θα έρθει και η υγιής νομιμότητα.
   Είναι και αριστερός ιστορικός...

   Διαγραφή