Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #301

Εμηνευτικός φακός για την επεξεργασία πολιτικών κειμένων κάθε διανοούμενου της αριστεράς: με ποια τάξη στο τιμόνι, με ποια οργανωτικά και πολιτικά μέσα και για ποιον σκοπό;

Δοκιμάστε τον. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

24 σχόλια:

 1. Παράδειγμα:

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ;

  Με το νέο επαναστατικό υποκείμενο

  Με το πρεκαριάτο

  Με τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες

  Με την πατριωτική τάξη των Ελλήνων που πονάνε για τον τόπο τους

  Με την αντιμνημονιακή τάξη

  Με τη συμμαχία των αντιΕΕ δυνάμεων

  Με τους εργαζόμενους

  Με αυτούς που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο

  Με τον Ολυμπιακό

  Με το μέτωπο των αριστερών δυνάμεων

  Με το αντιφασιστικό και αντιαυταρχικό μέτωπο

  Με όσους θίγονται απ' τη λιτότητα

  Με το μέτωπο του Νότου

  Με τη νεολαία, τους ανέργους, τις δυνάμεις της αντιεξουσιαστικής αριστεράς

  Με τους έντιμους ανθρώπους που επιθυμούν μια παραγωγική και ανεξάρτητη Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ;

  Με την αυτοδιαχείριση

  Με την ανάδειξη δικής μας κυβέρνησης στις εκλογές

  Με μια μεταβατική κυβέρνηση που θα εκβιάζεται απ' το λαϊκό κίνημα

  Με έξυπνες μπλόφες στη Γερμανία

  Με την συμμαχία με τις δυνάμεις του αντιΜερκελισμού

  Με την έξοδο απ' το ευρώ

  Με την εθνικοποίηση των προβληματικών επιχειρήσεων

  Με καταλήψεις ακατοίκητων κτηρίων

  Με ξύλο στους φασίστες

  Με την αλληλέγγυα οικονομία και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής

  Με summer camping

  Με τη στήριξη του ντόπιου επιχειρείν

  Με δάνεια από εναλλακτικούς δανειοδότες

  Με κανα παζάρι να μειωθεί το χρέος

  Με απαλλαγή από τους μετανάστες

  Με ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας κινηματογράφου και πώληση CD με μπουζούκι στην τεράστια κινεζική αγορά

  Με διαρκείς νουθεσίες στον καπιταλισμό να πάψει να είναι του καζίνου και να γίνει του μυστριού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ;

   Για να μην κάνουμε θυσίες για το ευρώ

   Για να είναι ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη

   Για βιώσιμη, πράσινη και ισορροπημένη ανάπτυξη

   Για την εθνική μας αξιοπρέπεια

   Για το καλό του τόπου

   Για να βγούμε από την απομόνωση και την υποτέλεια

   Για να αισθάνονται περήφανα τα παιδιά μας που γεννήθηκαν Έλληνες

   Για να βρούμε τον τρίτο δρόμο ανάμεσα στην ελευθερία και την οικονομική ισότητα, τον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό

   Για να αισθανθούμε επιτέλους την έκσταση της αλληλεγγύης

   Για βαφτεί ο ουρανός με τα χρώματα της ψυχής μας

   Για να βάλουμε στη νύχτα φωτιά

   Για χαμπίμπι για λελέλι

   Διαγραφή
  2. Κι έτσι, φτάνουμε στην ΜΙΑ απομονωτική και σεχταριστική και καθόλου ευφάνταστη πρόταση δια της ατόπου απαγωγής:

   ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ, ΕΝΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ, ΜΕΣΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

   Διαγραφή
  3. Αυτό είναι ο "δογματισμός-σεχταρισμός". Η συγκεκριμένη απάντηση στις συγκεκριμένες ερωτήσεις. Όλες οι άλλες απαντήσεις είναι "προοδευτικές", "οικουμενικές", "πανανθρώπινες" και "δημοκρατικές."

   Διαγραφή
  4. Ή μήπως είναι κάτι άλλο ο "δογματισμός-σεχταρισμός" και δεν το πήρα χαμπάρι;

   Διαγραφή
  5. Αντε, να σς κάνω και case study:

   Στάθης Κουβελάκης, "Ουτοπικός και ριζοσπαστικός ρεαλισμός", http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=376586

   ΜΕ ΠΟΙΟΝ;

   Με την Ελλάδα: "Μεταλλασσόμενη σε μια «αποικία χρέους», η Ελλάδα έχει ήδη παραδοθεί στη λεηλασία του εγχώριου και του ξένου κεφαλαίου και απεμπολήσει θεμελιώδεις όψεις της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής λειτουργίας. "

   ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ;

   Με την μονομερή κατάργηση των μνημονίων: "Σήμερα, αφετηρία μιας τέτοιας αναγκαστικής, στην ουσία, επιλογής είναι η μονομερής κατάργηση των Μνημονίων."

   ΓΙΑ ΠΟΙΟN ΣΚΟΠΟ;

   Για να προκληθεί "ένα ντόμινο ανατροπών" στην ΕΕ που θα αλλάξει τους συσχετισμούς προς όφελος της αριστερής κυβέρνησης: "η κυβέρνηση που θα την αποφασίσει θα μπει σε τροχιά συνολικής σύγκρουσης με τις κυρίαρχες δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς. Αυτή είναι όμως και η μοναδική ρεαλιστική δυνατότητα για να ξεκινήσει ένα ευρωπαϊκό ντόμινο ανατροπών και να αλλάξει προς όφελός της το γενικότερο σκηνικό."

   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

   Ο Στάθης Κουβελάκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ."

   Διαγραφή
  6. Τόσο απλό; Τόσο απλό!

   Δοκιμάστε κι εσείς το τεστ "δογματισμού-σεχταρισμού" που δεν πέφτει ποτέ έξω!

   Διαγραφή
  7. Bonus: Συμπληρώστε σωστά τα γράμματα της λέξης που αποτελεί το ακριβές συνώνυμο του "σεχταριστή-δογματικού" και κερδίστε θαλάσσιες ομπρέλες, βατραχοπέδιλα και αδιάβροχο ραδιοφωνάκι για τις διακοπές που δεν θα πάτε!

   Κ_ Μ _ Ο_ Ν _ _ Τ_ Σ

   Διαγραφή
  8. Break από σοβαρότερες ενασχολήσεις, ώρα για δεύτερο πείραμα με το πρόγραμμα εύρεσης σεχταριστών-δογματικών στην ελληνική διανόηση.

   Αντώνης Λιάκος, Η βία και το αντίδοτο της ελπίδας, http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=490826&h1

   ΜΕ ΠΟΙΟΝ;

   Eεεε, με μας, γενικότερα: "Γιατί στον 20ό αιώνα δοκιμάσαμε όλες τις υποσχέσεις, όλες τις ιδέες, είπαμε όλα τα λόγια και τα ξόρκια. Δεν μας παίρνει να επικαλούμαστε το τεκμήριο της αθωότητας."

   ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ;

   Με τον σκεπτικισμό και την αντίσταση στις διχοτομικές αλήθειες: "Αν κάτι θα μπορούσε να μετριάσει την απαισιοδοξία είναι ο σκεπτικισμός. Σκεπτικισμός για τις βεβαιότητες. Η κρίση εμφανίζεται με διχοτομικές αλήθειες. Θα κάνουμε τούτο να σωθούμε ή εκείνο να χαθούμε; Ωστόσο, αν γνωρίζαμε την πορεία της κρίσης, δεν θα βρισκόμασταν σε κρίση, θα την είχαμε ξεπεράσει. Κρίση είναι μια πορεία σε άγνωστες, σκοτεινές και φουρτουνιασμένες θάλασσες. "

   ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ;

   Για μια κουλτούρα και πολιτική της ελπίδας (όχι της τραγουδίστριας, της άλλης): "Και η ελπίδα; Υπάρχει τόπος για την ελπίδα σήμερα; Το να αποκλείσεις κάθε ελπίδα είναι εξίσου βίαιο με το να πιαστείς άκριτα από αυτήν. Αλλά αν υπάρχει πραγματικά κάποιο αντίδοτο στη βία, είναι μια κουλτούρα ελπίδας, μια πολιτική ελπίδας, όχι υποσχέσεων."

   Συγχαρητήρια, ούτε εσείς είστε σεχταριστής και δογματικός, και ορθώς δημοσιεύεσθε στο"Βήμα".

   Διαγραφή
  9. Δέχομαι και παραγγελιές.

   Διαγραφή
  10. ωραία, κάτι σε Πιλάφ ;

   Διαγραφή
  11. Δως μου συγκεκριμένο κείμενο με λινκ.

   Διαγραφή
  12. "Ποιο είναι το κοινωνικό υποκείμενο που θα ανατρέψει τις μνημονιακές κυβερνήσεις";

   ΜΕ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ;

   Με το νέο κοινωνικό υποκείμενο των αποκλεισμένων: ". Όμως αυτή η απάντηση μπορεί να συγκροτεί στην συγκυρία την “πολιτική ταυτότητα” της εργατικής τάξης, δεν συγκροτεί όμως την “πολιτική ταυτότητα” των “αποκλεισμένων”, που δεν είναι μόνον τα κομμάτια που απομακρύνονται από την “υπαρκτή” εργατική τάξη γιατί έχουν βρεθεί χωρίς εργασία και αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να επιστρέψουν στην προηγούμενη “εργατική” κατάσταση, αλλά και μικρομεσαία στρώματα αυτοαπασχολούμενων και μικροεπιχειρηματιών που έχουν συντριβεί από την οικονομική κρίση. Τελικά όμως, αυτό το νέο “κοινωνικό υποκείμενο” - το οποίο είναι σαφώς διακριτό από την “υπαρκτή” εργατική τάξη - ως προϊόν της τωρινής καπιταλιστικής κρίσης, είναι σήμερα εν δυνάμει ο κριός της “αντικαπιταλιστικής πάλης”, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται. "

   ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ;

   ΜΕ "συλλογικά εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης και αναζήτησης εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης για την κάλυψης των κοινωνικών αναγκών στην παραγωγή και στην διανομή προϊόντων και υπηρεσιών" και με "ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα": "Συλλογικά εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης και αναζήτησης εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης για την κάλυψης των κοινωνικών αναγκών στην παραγωγή και στην διανομή προϊόντων και υπηρεσιών (κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία κλπ), ανταποκρίνονται με άμεσο τρόπο στις ανάγκες αυτού του κοινωνικού υποκειμένου, γιατί συγκροτούν πολιτικές που έχουν εφαρμογή “εδώ και τώρα” και ανοίγουν δρόμους ενεργής συμμετοχής του λαϊκού παράγοντα στα κοινωνικά δρώμενα. "

   ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ:

   Για "το οριστικό κτύπημα στην τρικομματική κυβέρνηση": "Η ανάλυση της κατανομής εκλογικών αποτελεσμάτων ανά χωρικές ενότητες καταγράφει τα βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά αυτής της ψήφου, αλλά και την σαφή ηγεμονία του αντιμνημονιακού μετώπου στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σήμερα διευρύνεται στο χώρο της υπαίθρου και των επαρχιακών αστικών κέντρων. Η διεύρυνση αυτή είναι αποτέλεσμα της επίθεσης του κεφάλαιου που σημειώθηκε τον τελευταίο χρόνο στην ατομική ιδιοκτησία και την γαιοπροσόδο που καρπούνται τα λαϊκά στρώματα. Η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει από τα μηνύματα που παίρνει, ότι αρχίζει να χάνει την κρίσιμη μάχη, η οποία θα κρίνει τον πόλεμο. Φαίνεται πως οι μικρομεσαίοι της επαρχίας και οι αγρότες που εντάσσονται ολοένα και περισσότερο στους “αποκλεισμένους”, είναι εκείνοι που θα δώσουν το οριστικό κτύπημα στην τρικομματική κυβέρνηση και όχι η “ανύπαρκτη” εργατική τάξη, στην οποία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η παραδοσιακή Αριστερά... "

   Διαγραφή
  13. Αυτό ήταν του: http://enosy.blogspot.com/2013/07/blog-post_8502.html, που ξέχασε και ότι η κυβέρνηση δεν είναι πια τρικομματική (του είχε μείνει στοκ η φράση, κρίμα).

   Διαγραφή
  14. Ναι, σόρυ...Μπήκα στην "Ίσκρα" να βρω τίποτα αλλά μου 'ρθε μια αναγούλα με αυτά που διάβασα βραδιάτικα και βγήκα... Χειρότερα πάντως από τα άρθρα είναι τα σχόλια των αναγνωστών. Πιο λοβοτομημένος πεθαίνεις...

   Διαγραφή
  15. Το άρθρο Αντώνη φαίνεται είναι πριν την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ - το πέτυχα σχεδόν αυτούσιο, με ίσως λίγο διαφορετική εισαγωγή, στο υπερεπαναστατικό ιντιμίντια στις 17 Ιούνη.

   Διαγραφή
 3. Με απ' όλα μέσα

  (...)Το ζήτημα λοιπόν είναι πως οδηγούμαστε στο να ιχνηλατήσουμε την διαφορετική ποιοτικά ευρωπαϊκή διάσταση. Είναι απλά και καθαρά ζήτημα της εργατικής εξέγερσης ή της προώθησης μιας Ενωμένης Σοσιαλιστικής Ευρώπης; Είναι η διάσπαση μιας περιοχής ή μιας μερίδας χωρών στην πιο πάνω προοπτική; Είναι η διαφοροποίηση από τις υφιστάμενες πολιτικές και η δημιουργία νέων συσχετισμών με βάση αιτήματα, κατακτήσεις, ρήξεις μεμονωμένων χωρών, ανάπτυξης κινημάτων κλπ
  Με το μέτωπο, την συνεργασία, την συμπόρευση του πληττόμενου Νότου και με κεντρική στοχοποίηση της γερμανικής ασφυκτικής εποπτείας και των όρων διακυβέρνησης που υπαγορεύει η ΕΚΤ ή οι τρόικα. Με την άρνηση να μετατραπούν χώρες και περιοχές σε αποικίες χρέους. Με την επιβολή μιας επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους του Νότου.
  Όχι γενικά συνεργασία του Νότου, αλλά συγκεκριμένη συνεργασία-συμμαχία και ενεργητική πολιτική του Νότου ενάντια στην γερμανική Ευρώπη. Ενάντια στην Ευρώπη των τραπεζιτών και των μονοπωλιακών πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενάντια στους τοκογλυφικούς μηχανισμούς που έχουν επιβάλλει, την λιτότητα και την ερήμωση του ευρωπαϊκού Νότου. Σήμερα στο Νότο συναντώνται οι μεγαλύτερες αντιθέσεις, συγκρούσεις και κινήματα... Η απαίτηση για ρήξη από τα δεσμά κυκλοφορεί στους δρόμους.
  Μέτωπο λαών, κινημάτων, κοινωνιών, χωρών, κυβερνήσεων του Νότου, διεύρυνση της συνεργασίας για μια περιφερειακή πολιτική με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου, απόκτηση ανεξάρτητης σχέσης και επαφής με άλλες δυνάμεις – πόλους του σύγχρονου κόσμου (Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν κλπ). (...)

  Μια τέτοια πολιτική αναζητεί διέξοδο από την κρίση, οικοδόμηση – ξανακτίσιμο – επανεφεύρεση ενός παραγωγικού – οικονομικού - εκπαιδευτικού – υγειονομικού – πολιτιστικού ιστού που να ικανοποιεί τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, καταργώντας την ανισότητα, καλλιεργώντας την συμμετοχή, προάγοντας την πραγματική δημοκρατία. Μια τέτοια πολιτική προωθεί πολιτικές ρήξεις / ανατροπές και διαδικασίες μετάβασης.
  Ας μην ψάχνουμε για εκφράσεις που στρογγυλεύουν τα πράγματα και δεν φοβίζουν, ας μιλήσουμε για την ανάγκη να πρωτοτυπήσουμε, να μην αντιγράψουμε κανέναν, αλλά να δημιουργήσουμε πρωτότυπα πράγματα: Αριστερή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, νεό ιστορικό μπλοκ, αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ανατροπή του ειδικού καθεστώτος της τρόικας, παραγωγική ανασυγκρότηση,κλπ. Εδώ πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος είναι πιο «Ευρωπαίος» από τον άλλον, δηλαδή πιο προωθημένος κοινωνικά θεωρητικά πολιτισμικά, πολιτικά. Αυτή πρέπει να είναι η δική μας συμβολή για μιαν «άλλη Ευρώπη».

  -------------------------------------------

  Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο!

  Κείμενο συμβολής 30 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στον προσυνεδριακό διάλογο για το πλαίσιο προγραμματικών θέσεων
  4. Βαθαίνει η κρίση στην Ευρώπη, σπαράσσεται ο κυρίαρχος ευρωπαϊσμός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παραγγελία: Για το άρθρο του "γκουρού" των άσπονδων "φίλων" σου... http://libcom.org/library/anti-economics-anti-politics-reformulation-social-emancipation-after-end-marxism-robert-

  ημιάγριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτον δεν είναι φίλοι μου, άσπονδοι ή άλλο τι, δεύτερον δεν ξέρω άλλη περίπτωση οπαδών του Krisis που να αναλώνονται σε φασιστικές αναρτήσεις στυλ ψόφος στον αυτοκτονημένο, φόφος στο ΚΚΕ και ο Τσάβεζ γορίλλας και δεν μασάω από τις μασκούλες που βάζουν για να το παίξουν κάτι άλλο από Χρυσαυγίτες πολυτελείας.

   Διαγραφή
  2. Κατά συνέπεια, γιατί μου κοτσάρεις τα αναγνώσματα του ψευδοκαταστασιακού βόθρου;

   Διαγραφή
 5. ΜΕ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ;

  Σώτη: Με την αστική τάξη! Καθαρές κουβέντες.

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ;

  Σώτη: Με ότι χρειάζεται για την καταστολή αριστεροφασιστικού εργατικού κινήματος ή και την αποφυγή του. Αν χρειαστεί,θα γράφω και 5 άρθρα την ημέρα, ένα από κάθε Δυτική μητρόπολη.

  ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ:

  Σώτη: Έχω κουραστεί το πήγαινε-έλα στο Παρίσι, το Λονδίνο και την 5η της New York για καφέ ή βραδινό γεύμα και θα ήθελα να μένω περισσότερο στην Αθήνα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, μου πέφτει λίγη und es must changer.

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με τον χαρισματικό Αλέξη/με τον χαρισματικό Αλέξη/για τον χαρισματικό Αλέξη: http://www.avgi.gr/article/693933/poioi-kai-giati-den-anexontai-xarismatikous-igetes-
  Η σύγκριση Λένιν-Τσίπρα στην αρχή, όλα τα λεφτά.

  Εντωμεταξύ, για την ανεργία έχουν αρχίσει να το σκέφτονται υπευθύνως το πράμα ("...πώς μπορούν να αποφευχθούν οι αναμενόμενες καταστρατηγήσεις του δικαιώματος, δηλαδή η αθρόα εγγραφή στις λίστες ανεργίας όλων των μη εργαζόμενων ατόμων, είτε ψάχνουν για δουλειά είτε όχι, με μοναδικό σκοπό την είσπραξη επιδόματος προς ενίσχυση του ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος;"), και σκέφτονται να μας φορέσουν "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" κατά πως φαίνεται: http://enthemata.wordpress.com/2013/07/28/karamesini-3/

  "Εισόδημα εγγυημένης εκμετάλλευσης": http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3074568&publDate=2005-10-23%2000:00:00.0

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μία πολύ καλή είδηση

  Παρά την συστράτευση των "όλων μαζί" - πλην Λακεδαιμονίων-

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7142.html )

  στο Ηράκλειο πνέει άλλος αέρας,ταξικός, και όχι κοπανιστός.

  ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/07/blog-post_29.html )
  Πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου.

  Αντώνη σβήσε το σχόλιό μου
  29 Ιουλίου 2013 - 6:32 μ.μ.Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή