Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 16 Ιούλη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΠΑΜΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 16 Ιούλη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013

Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, ένα να είναι το σύνθημα: Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ.

Ο βιομηχανικός εργάτης, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο εμποροϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος να γίνουμε μια ενωμένη αγωνιστική γροθιά, οικοδομώντας την πιο ισχυρή, σταθερή, την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό.

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:

Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.

Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.

Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ.

Γνωρίζουμε τι σημαίνει οργάνωση της απεργίας και τι δουλειά απαιτείται για την επιτυχία της. Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας. Ξέρουμε τι κίνημα χρειαζόμαστε και με ποια κατεύθυνση και προοπτική για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Η μεγαλύτερη δυσκολία για την οργάνωση και αυτής της απεργίας έχει να κάνει με τη στάση των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι δυνάμεις που επηρεάζουν, που αποφάσισαν την απεργία δεν μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία της, δεν παλεύουν, δεν θέλουν τη σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία, με αυτούς που μας κλέβουν και μας στερούν τη ζωή.

Δεν θέλουν σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί καλύπτουν την απεργοσπασία. Δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν, δεν πρωτοστατούν στην οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας.

Γιατί οι εργατοπατέρες παλιοί και νέοι πιστεύουν στον ίδιο θεό. Ότι οι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε μια οικογένεια.

Είναι συνεργάτες και συνεταίροι των καπιταλιστών και συνυπογράφουν μειώσεις μισθών και μεροκάματων.

Θέλουν ένα κίνημα νεροκουβαλητή στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, ένα κίνημα που θα παλεύει για την καπιταλιστική ανάπτυξη όπου οι εργαζόμενοι πάλι θα πληρώσουν το τίμημα όπως πλήρωσαν ακριβά την καπιταλιστική κρίση.

Το ΠΑΜΕ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει αυτήν τη στάση!

Παρά τις επιφυλάξεις, το ΠΑΜΕ σας καλεί να πάρετε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα δικά σας χέρια.

Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων "σωτήρων". Το ΠΑΜΕ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις γιατί εμείς πιστεύουμε στο δίκιο της εργατικής τάξης, πιστεύουμε στη δύναμή της που μπορεί, αν το καταλάβει, να σαρώσει τους εκμεταλλευτές της και κάθε λογής συνοδοιπόρο τους.

Γιατί εμείς έχουμε προοπτική που αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά τη μήτρα που δημιουργεί μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, την εξουσία των μονοπωλίων.

Κλείστε τ’ αυτιά σας στις Σειρήνες και τις τρομοκρατικές εκκλήσεις "τώρα όχι αγώνες τα κεφάλια μέσα", να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη νέα Ελλάδα όπως λέει η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που θα είναι χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Ο σκοπός και ο στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στους εργαζόμενους και στο κίνημά τους.

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί. Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ’ την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ στους επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικρούς εμπόρους – αυτοκινητιστές - συνταξιούχους.

Να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στις άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων η ΟΓΕ.

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Προσυγκεντρώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκαν για τις 10 το πρωί ως εξής:

Πλατεία Καραϊσκάκη: Μαζικοί φορείς και Εργαζόμενοι από τις Δυτικές Συνοικίες, τις Βόρειες Συνοικίες, το Θριάσιο. Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ και εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση.

Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι στις Κατασκευές, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, Υγεία, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες, Δικηγόροι, ΜΜΕ, Καλλιτέχνες, Μαζικοί Φορείς από τις συνοικίες της Α’ Αθήνας, τις Ανατολικές Συνοικίες και Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

Πλατεία Βάθης: Συνδικάτα Εργαζόμενοι των Κλάδων της Βιομηχανίας (Μέταλλο, Φάρμακο, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Χημική Βιομηχανία, Ανακύκλωση, Ενέργεια, ΕΥΔΑΠ), Εμπόριο, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, Μεταφορές.

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Εργαζόμενοι από τον Πειραιά, τις Νότιες Συνοικίες και Συνταξιούχοι.

Χαυτεία: ΜΑΣ, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα στις 16 Ιούλη έχουν οριστεί απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ:

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Έδεσσα, 11.30 π.μ, Μικροί Καταρράχτες

Βέροια, 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κατερίνη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Γιαννιτσά, 10 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Πολύγυρος, 11 π.μ., Δημαρχείο

Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό Πάρκο

Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 10 π.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο

Πρέβεζα, 10 π.μ., Φάρος

Άρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Μεσολόγγι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Λάρισα, 10.30 π.μ., πλατεία

Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίκαλα, 9.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Πάτρα, 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Πύργος, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Σπάρτη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Άργος, 9.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Κρανίδι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια

Χαλκίδα, 10 π.μ., πλατεία Αγοράς

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Άμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Αλιβέρι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ιστιαία, 10.30 π.μ., πλατεία

Θήβα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., Αργοστόλι, Εργατικό Κέντρο

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο

Λευκάδα, 10 π.μ., Άγιος Μηνάς

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Ρέθυμνο, 10 π.μ., Δημαρχείο

Μυτιλήνη, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Σάμος, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ικαρία, 12 το μεσημέρι, πλατεία Ευδήλου

Σύρος, 9.30 π.μ., Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Χίος, 11 π.μ., Πάρκο (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα)

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κάλυμνος, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Λήμνος, 10 π.μ., Λιμάνι Μύρινας

Νάξος, 11 π.μ., Παλιό Δημαρχείο

Ανακοινώσεις, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, εξέδωσαν, μέχρι στιγμής, οι: Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου, Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), Σύλλογος Λογιστών Πειραιά (ΣΛΠ), Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας, Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων, Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της COCA COLA 3E AE Πατρών και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σάμου, Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, Ομάδα Γυναικών Ζακύνθου της ΟΓΕ, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ», Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας, Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Άρτας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρεβέζης, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Νομού Αχαΐας, Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, Ένωση Εμποροϋπάλληλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ν. Θεσσαλονίκης, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζόμενων στις επιχειρήσεις «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ», Σωματείο Εργαζομένων «LIDL Hellas», Σωματείο Εργαζομένων «HOUSE MARKET» Θεσσαλονίκης, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο «ΜΑΚΡΟ», Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης, Παράρτημα Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος – Καρφούρ», Παράρτημα Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζόμενων στην «Praktiker Hellas», Σύλλογος Μικρών Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Εμπορικός Σύλλογος Εύοσμου, Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσαράς.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου