Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Πώς να σβήνετε κομμουνιστικά σύμβολα χωρίς πολύπλοκη χρήση retouch

Βρίσκουμε μια ωραία αγωνιστική φωτογραφία που να συμβολίζει εμάς και το πόσο αγωνιστικά άτομα είμαστε. Εντοπίζουμε τις αδυναμίες της φωτογραφίας και πιάνουμε δουλειά.

Παίρνουμε την αρχική φωτογραφία και κάνουμε λίγο desaturate τα χρώματα, ώστε να ξεπλύνει λίγο το κόκκινο. 

Εντοπίζουμε όλα τα σημεία στη φωτογραφία που διαλέξαμε τα οποία παραπέμπουν σε κόμμα μολυσμένο από ΚΚΕδίλα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, έχουμε τρεις προβληματικές σημαίες του ΤKP, ένθεν κακείθεν της νεαράς με την υψωμένη γροθιά. 

Με την αριστερή σημαία, στην οποία έχει μείνει ένα μικρό ίχνος κιτρινάδι, ξεμπερδεύουμε γρήγορα κοτσάροντας από πάνω ένα "γ" του οποίου το πάχος το μετράμε ακριβώς ώστε να καλύψει πλήρως τον ανεπιθύμητο λεκέ. 

Με τη πρώτη σημαία απ' τα δεξιά, έχουμε τρία σημεία που πρέπει να καλυφθούν. Δεξιά, φαίνεται ένα κομμάτι απ' το γρανάζι. Το σβήνουμε κοτσάροντας πάνω ένα παχύ "ου", που είναι και συμβολικό (ουουουου!)

Δεξιά υπάρχει μια κάθετη κίτρινη γραμμή απ' το έμβλημα του κόμματος. Βάζουμε επάνω την ωραιότατη κάθετη άσπρη γραμμή του "Τ". Μένει μόνο κομματι από το γράμμα "Κ" και το γράμμα "P" από κάτω. Επειδή δεν έχουμε άλλα γράμματα να κοτσάρουμε κι εκεί, βάζουμε ένα ακαλαίσθητο ένθετο από πάνω και καθαρίσαμε. Με αυτόν τον τρόπο, ξεφορτωνόμαστε και ένα κομμάτι της τελευταίας σημαίας, άκρη δεξιά, ενώ ό,τι έμεινε το καλύπτουμε με το "κί". Ό,τι τυχόν φαίνεται ακόμα, του ρίχνουμε ένα ρετούς.

Αν μας ρωτήσει κάποιος γιατί το "Εξέγερση" είναι στην ανατολή και το "στην Τουρκία" στη Δύση, έτσι ώστε τα γράμματα να καλύπτουν όλα τα στρατηγικά σημεία των τριών σημαιών που δεν καλύψαμε με την ένθετη φωτό, λέμε ότι τα χωρίσαμε έτσι για να φαίνεται η κοπέλα.

Η αφίσα της ενωτικής και αντισεχταριστικής αριστερής μας παράταξης είναι έτοιμη:

Υ.Γ. Αν μας ρωτήσει κανείς πώς και ξηγιόμαστε έτσι ξεφτίλα, λέμε ότι απλά αποτυπώσαμε μια "αισθητική άποψη."

46 σχόλια:

 1. Ρε τα παιδιά έχουν μάλλον αλεργία στο ΚΙΤΡΙΝΟ!
  Δεν εξηγείται αλλιώς. Χρωματικό είναι το ζήτημα.
  Ίσως δεν τους αρέσει και αισθητικά η έντονη αντίθεση κόκκινου-κίτρινου.
  Είναι των απαλών χρωμάτων και της απαλής πολιτικής. Σκληρή γουστάρουν μόνον την παραχάραξη...

  Το ΣΕΚ μου προκαλεί συνήθως γέλωτα, αλλά ομολογώ ότι με συγχυσαν λιγουλάκι νυχτιάτικα. Κυρίως λόγω ξεδιαντροπιάς. Πόσο απελπισμένος ή πόσο ξεφτίλας μπορεί να είσαι δηλαδή πια;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από το blog του λαϊκού στρώματος

   ( http://filolaiko.blogspot.gr/2011/05/2.html )
   ΣΕΚ
   Τι είναι τούτο: Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

   (..)Ανήκει στην στην νεοτροτσκιστική γκρούπα του «κλιφισμού», που βασίζεται στις αναλύσεις του βρετανού διανοητή Τόνι Κλιφ (Αντώνης Λόφος, στα ελληνικά). (..)

   (..)O Κλιφ λοιπόν δουλειά δεν είχε φαίνεται και είπε το 1947 «Δεν βγάζω κανένα βιβλίο που να λέω και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου για την ΕΣΣΔ;» Ήταν ωραία εποχή τότε (αρχή ψυχρού πολέμου) και ο Κλιφ είχε μια πελώρια λαχτάρα όχι για Nesquick, αλλά να μην μείνει εκτός αντικομμουνισμού που ήταν στην μόδα.

   Τι λέει λοιπόν ο «συναγωνιστής» ή «σύντροφος» (μπλιάχ) Κλιφ; Ότι, λέει, η παλιά θεώρηση του Λέοντος (όχι αυτού με τα έμπλαστρα, του άλλου) ότι η ΕΣΣΔ είναι «εκφυλισμένο εργατικό κράτος» ή «εργατικό κράτος με γραφειοκρατικές παραμορφώσεις» και ότι χρειάζεται μόνο «η πτώση του Στάλιν απ’ την εξουσία» δεν φτουράει, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες. Η ΕΣΣΔ πλέον δεν έχει «σοσιαλιστική παραγωγική βάση με σταλινικό εποικοδόμημα», το σύστημα που υπάρχει στην ΕΣΣΔ είναι ο «κρατικός καπιταλισμός». Δηλαδή; Δηλαδή, δεν μας ενδιαφέρει, που δεν υπάρχει αγορά, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχουν κρίσεις, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχουν αστοί, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία, δεν μας ενδιαφέρει που οι εμπορευματοχρηματικές σχέσεις δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Γίνεται, λέει, ο παπάρας ο Κλιφ, Το κράτος λέει ολόκληρο είναι καπιταλιστής, η γραφειοκρατία κυβερνάει κλπ. Είναι φανερό πως το αντιμαρξιστικό καραγκιοζιλίκι, που αξιοποιήθηκε δεόντως από τους αστούς, περί «κρατικού καπιταλισμού» είναι αυτό ακριβώς, αντιμαρξιστικό καραγκιοζιλίκι. (..) Ιlief

   Διαγραφή
 2. Εδώ έχουν παραχαράξει την ιστορία σε αυτά θα κολλήσουν... και ναι ο Σύριζα έχει χαράξει δρόμους και είναι πρωτοπορία... στο photoshop...
  που πάτε ρε γατάκια του ΣΕΚ με τις άχαρες γραμματοσειρές σας....


  BTW: Βγάλτο από μέσα σου ρε Αλέξη ότι είσαι καραμανλικός να τελειώνουμε...
  http://www.koutipandoras.gr/37668/%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-1974-%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84.html/comment-page-1#comment-52332

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μέχρι να το διαβάσω νύσταξα. Λυπηθείτε μας.

   Τσαφ

   Διαγραφή
 3. Καλο δε λεω, αλλα δεν ειναι ακομα SYRIZA level.

  sniper

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν σκεφτείς ότι, λίγοι γνωρίζουν τις ανά τον κόσμο παραλλαγές του σφυροδρέπανου,
  (όπως στην περίπτωση του ΚΚΤ το σφυρογράναζο, που για να πω τη μαύρη αλήθεια το πρωτοείδα με τις κινητοποιήσεις, θαρρώντας ότι στην προσφατη εκδήλωση για τα 94χρονα στο ΣΕΦ, δεν είδα το σήμα, όταν μιλούσε ο Τούρκος συντροφος)
  προς τι η πρεμούρα της φοτοσοπιάς;
  Τσίμπησε το ΣΕΚ, aka ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το ΣΥΡΙΖΑ;
  Ελα ρε, δεν το πιστεύω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτον, όπως λένε και οι σύντροφοι ΣΕΚίτες, δεν έκαναν φωτοσόπ! Έκαναν "αισθητική παρέμβαση".

   Δεύτερο, ήθελαν να στείλουν το μήνυμα "το KKT δεν υπάρχει" με την καλή έννοια. Πώς λέμε "η μπάλα που έπαιξε η Μπάγερν φέτος δεν υπάρχει ρε φίλε";

   Διαγραφή
  2. Να παρατηρήσω μόνο (επέιδη τυχαίνει να γνωρίζω άτομα) ότι - χωρίς να γνωρίζω για όλες της μ-λ οργανώσεις - δεν έχουν καμιά σχέση στην πράξη με τα δικά μας μου-λου. Πρόκειται για οργανώσεις και κόμματα στην παρανομία με ένοπλη δράση. Επίσης κάποια έχουν και μεγάλοι λαϊκή εργατική βάση. Δεν είναι οι δικές μας σέκτες. Γενικά θα ήμουν πιο προσεκτικός να συγκρίνω τα ελληνικά με τα τουρκικά κόμματα. Ασχέτως αν έχουμε μικότερες ή μεγαλύτερες θεωρητικές διαφορές με τέτοια κόμματα, καλό είναι να μην γινόμαστε αλαζόνες όταν μιλάμε για μια χώρα με βασανστήρια, πολιτικές δολοφονίες, ένοπλο αντάρτικο, ένοπλες πορείες, καταπίεση και αντίδραση σε κάθε μορφή.

   Διαγραφή
  3. Naphta αν το λες για το απόσπασμα που παρέθεσε ο σπειροειδής αρχιτέκτων, θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλο το κείμενο και θα συμφωνήσεις νομίζω πως συμφωνούμε σε αυτό που λες. Παρόλα αυτά η δυσκολία κατανόησης της ανάγκης τεσσάρων μ-λ κομμάτων (αν όχι περισσότερων) φαντάζομαι παραμένει και δεν είναι θέμα αλαζονίας να το επισημάνει κανείς αυτό.

   Διαγραφή
  4. Μπρεζνιεφικό απολίθωμα:
   Το διάβασα το κείμενο σου και δεν αναφερόμουν τόσο σε αυτό όσο στην αναφορά "για τους ρεφόρμες στην Τουρκία" του spiral architect. Ακόμα και με αυτό δεν έχω βέβαια πρόβλημα, μια παρατήρηση έκανα μονο.

   Φυσικά και πρέπει να επισημανθεί αυτή η αντίφατική κατάσταση του χώρου, δεν θα τρελαούμε κιόλας! Απλά επειδή υπάρχει η τάση ταυτισης των δικών μας μετώπων και διαχωρισμών με τα εξωτερικά, οφέιλω να επισημάνω και εγώ ότι υπάρχει κάποια διαφορά. Γενικά νομίζω ότι στα διεθνή πρέπει να έχουμε μια πιο διαφοροποιημένη ματιά. Στο κάτω κάτω αν μπαίναμε σε διαδικασίες σύγκρισης ΚΚΕ και TKP θα βρίσκαμε μεγάλες διαφορές, ειδικά βασει του νεου Προγράμματος. Αυτό φυσικά και δεν είναι λόγος μα μην τους θεωρούμε αδελφό κομμα, αλλά μην έχουμε και ψευδαισθήσεις. 'Η για παράδειγμα το DHKP-C, το οποίο φαίνεται να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού για πολλούς Έλληνες κομμουνιστες και εντος του Κομματος (και εγώ προσωπικά το εκτιμώ πολύ σε πολλά σημεία), αν το δούμε θεωρητικά (και σε κάποια σημεία και ως προς την πρακτική) θα ήταν δύσκολο να εντοπίσουμε κοινα. Κάποιοι δεν θα το θεωρούσαν καν μ-λ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα λάβω τις τουρκικές συνθήκες υπ'όψιν και δεν θα εκτιμήσω τον αγώνα τους.

   Στο κείμενό σου με συγκίνησε η αναφορά στα τρεμάμενα χέρια του συντρόφου και ίσως σε κάτι τέτοιο ήθελα να αναφερθώ.
   Φυσικά η κριτική πρέπει να ασκείται και δεν είναι αλαζονεία όταν γίνεται χωρίς συγχυσεις. Από την άλλη ξέρεις μαλλον και εσύ πόσο δύσκολο είναι να μιλήσεις θεωρητικά, όταν ο άλλος σου περιγράφει εμπειρίες φυλακής... Όχι ότι αυτό εξιλεώνει τα πάντα. Σε καμία περίπτωση! Αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με τίμιους αγωνιστές...

   Διαγραφή
  5. "..Πρώτον, όπως λένε και οι σύντροφοι ΣΕΚίτες, δεν έκαναν φωτοσόπ! Έκαναν "αισθητική παρέμβαση"..."

   To ίδιο έκαναν ISKRA, Αυγή και Συριζαίοι εκτός Ελλάδας με το να εξαφανίζουν σφυροδρέπανα από τις αφίσες

   "..Δεύτερο, ήθελαν να στείλουν το μήνυμα "το KKT δεν υπάρχει" με την καλή έννοια. Πώς λέμε "η μπάλα που έπαιξε η Μπάγερν φέτος δεν υπάρχει ρε φίλε"; ,,"

   Αντώνη,
   Η Αλέκα δικαίωθηκε για άλλη μία φορά. Η Μπάγιερν πήρε το Πρωταθλητριών.Ilief

   Διαγραφή
 5. σορυ για το άσχετο.

  Neruda Ml · Top Commenter · Peristéri, Attiki, Greece
  Ο ΣΥΝ έχει παραδεχθεί επίσημα ότι ήταν λάθος η ψήφιση του Μάαστριχτ. Και έτσι κι αλλιώς πλειοψηφία στον ΣΥΝ τότε ήταν όσοι τώρα είναι στη ΔΗΜΑΡ. Απο το μάαστριχτ έχουν περάσει όμως 21 ολόκληρα χρόνια! Έχει νόημα να το συζητάμε όταν το κόμμα έχει παραδεχτεί το λάθος του;

  Το ΚΚΕ γιατί δεν ανεβαίνει; Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί δεν πείθει τον λαό; Μήπως η τακτική του είναι καταστροφική; Και για το ίδιο το κόμμα αλλά για τον λαό πρώτα απ'όλα; Στα λόγια το ΚΚΕ έχει το νο1 επαναστατικό πρόγραμμα, αλλά δεν βλέπω πως το προωθεί στις λαϊκές μάζες..
  Reply ·
  · 5 hours ago


  -Ρε τι διαβάζω πρωί πρωί!!

  WrongTendency

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://mao.gr/sek-tkp/

  "Κι αν επισημαίνουμε το θέμα, είναι γιατί οι αγωνιστές του ΣΕΚ γνωρίζουν καλά ως κομμάτι ενός ιστορικού ρεύματος της Αριστεράς, ότι η Σταλινική σχολή της πλαστογραφίας* είναι κάτι που πήγε πάντα τη υπόθεση της Αριστεράς πολύ πίσω.

  * Πρόκειται για το βιβλίο του Λ. Τρότσκι “Η σταλινική σχολή της πλαστογραφίας” που κυκλοφόρησε και πρόσφατα από τις εκδόσεις Ένεκεν."

  Any comments?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ό,τι αφορά τι; Την επιφανή και πιστοποιημένη καριέρα των Τροτσκιστών αγωνιστών στη CIA?

   Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι οι ψαγμένοι αριστεροί φίλοι μας, εμπιστευόντουσαν τη CIA/OSS από πάντα, όπως είδαμε στα τελευταία άρθρα που ανέβασες.

   Δεν βλέπω βέβαια να ιδρώνει το αυτί κανενός εδώ και λίγα χρόνια που έγιναν και οι τυπικές αποκαλύψεις, που άνοιξαν τα αρχεία και επαληθεύτηκαν οι κατηγορίες των σταλινικών.

   Πως το είπε ο "ανυποψίαστος" Καστοριάδης στο απόσπασμα που παρέθεσε ο subutai red? :
   "…Εκείνοι που εδώ και σαράντα ή πενήντα χρόνια, και πιο πριν και κατόπιν, αποκάλυπταν την πραγματικότητα για το ρωσικό καθεστώς ήταν φωνές βοώντων εν τη ερήμω. Οι σταλινικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους εμφανίσουν ως όργανα της δεξιάς προπαγάνδας, με τα γνωστά σοφίσματα, όπως π.χ. «λέτε τα ίδια που λέει η Δεξιά» ... «είστε πράκτορες της CIA» κ.λπ. "

   Αλλά συμπεραίνω (εκ του αποτελέσματος) ότι και οι αποκαλύψεις απο τα αρχεία CIA είναι σταλινικές κατασκευές, πλαστογραφίες και πράγματα του διαβόλου (για να αντιγράψω λιγάκι τον Καρλ Γιουνγκ), οπότε και γι' αυτό δεν λαμβάνονται υπόψιν από την ψαγμένη αριστερά.

   Και όχι μόνο δεν λαμβάνονται υπόψιν αλλά κυκλοφορεί στο 2013, το βιβλίο του Τρότσκι με τον πολύ γλαφυρό και νόστιμο τίτλο “Η σταλινική σχολή της πλαστογραφίας”.

   Εσείς που έχετε περισσότερη πείρα πως θα το λέγατε αυτό?
   Πως θα εξηγούσατε αυτή τη στάση της αριστερας?
   Κάλο στον εγκέφαλο? Κερί στα αυτιά? Ολική τύφλωση?
   Απλοϊκές μου φαίνονται αυτές οι εξηγήσεις και γι' αυτό ρώτησα αν κάποιος έχει κάτι περισσότερο να πει για το φαινόμενο.

   Διαγραφή
  3. "Δεν βλέπω βέβαια να ιδρώνει το αυτί κανενός εδώ και λίγα χρόνια που έγιναν και οι τυπικές αποκαλύψεις, που άνοιξαν τα αρχεία και επαληθεύτηκαν οι κατηγορίες των σταλινικών."

   Ακριβώς. Να το συζητήσουμε λίγο αυτό; Τι είδους "επιστημονική κοινότητα" έχουμε, δηλαδή; Γιατί όπως έχω δείξει και εγώ, και ο waltendegewalt, και ο Μη απολιθωμένος, πήγες ιστορικές, μη συνδεδεμένες με τον "σταλινισμό" στις πλείστες των περιπτώσεων, αγγλο-αμερικανικές σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν.

   Αλλά στην Ελλάδα κανείς "επιστήμονας" που εντρυφεί στη "μελέτη" της δεκαετίας του 1930 τις αναφέρει, και πολύ αμφιβάλλω αν τις διαβάζει.

   Και μιλάμε για υλικό με τι σέσουλα, από Ρωσία, από Γερμανία, από ΗΠΑ, από Αγγλία, από Γαλλία.

   Πώς κι έτσι;

   Διαγραφή
  4. με τι σέσουλα=με τη σέσουλα

   Διαγραφή
  5. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό πια, από ευρύτερες μάζες, γιατί διέσπασαν αυτοί που διέσπασαν, διαχρονικά.
   Αν και θα αρκούσε να ληφθεί υπ όψιν που κατέληξαν.......
   Αυτά.
   rednready2

   Διαγραφή
  6. Το ζήτημα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην άσκηση κομμουνιστικής πολιτικής. Η παρακμή της επιστημονικής έρευνας, η απόλυτη υποταγή της "επιστημονικής κοινότητας" στα αστικά, μονοπωλιακά συμφέροντα δημιουργούν μια πάρα πολύ κακή βάση στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης.
   Είναι φοβερό το ότι πρέπει πλέον να επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα, να δώσεις μάχη ώστε να αρχίσεις έστω έναν σοβαρό διάλογο σε επιστημονικές βάσεις χωρίς την συνεχή παρεμβολή ανιστόρητου αντικομμουνιστικού οχετού.
   Μιλάμε ότι η φθήνια στην οποία έχει καταντήσει πλέον κάθε μορφή αντικομμουνισμού είτε είναι ένδειξη παρακμής του και επομένως ευκαιρία είτε αντανακλά μια πολύ χαμηλή πνευματική κοινωνική βάση.

   Το μεγάλο πρόβλημα αφορά κυρίως στο εμπόδιο που θέτουν αυτά στην ουδετεροποίηση συγκεκριμένων στρωμάτων. Η εργατική τάξη μπορεί μέσα από την πάλη να αναπτύξη της ταξική της συνείδηση. Όσο όμως κυκλοφορεί αυτή η παραχάραξη της ιστορίας, θα υπάρχει μεγάλη αντίδραση μερίδας του πληθυσμού.

   Εδώ ίσως πρέπει να αναλογιστούμε τι πρέπει να γίνει στον τομέα στην έρευνας και της εκπαίδευσης.
   Σημαντικότατο: η δράση στα σχολεία, που ίσως είναι από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ΚΝΕ (και καποιων ηρωικών εκαπιδευτικών).
   Δεν θα δούμε άσπρη μέρα ούτε στην έρευνα ούτε και στην ζωή, αν δεν σώσουμε τα παιδιά από την αστική προπαγάνδα.
   Από εκεί και πέρα σύγκρουση με το "πνευματικό"¨, "ακαδημαϊκό" κατεστημένο. Αλληλεγγύη με την ανεξάρτητη από τα μονοπώλια και τα αστικά συμφέροντα αλλά στρατευμένη στα συμφέροντα της εργατικής τάξης έρευνα. Γιατί και εκεί η απομόνωση που μπορεί να βιώσει κανείς μπορεί να γίνει αβάσταχτη. Πολλοί είναι αυτοι που "σπάσανε" και ας είχανε κάθε καλή πρόθεση, γιατί δεν έβλεπαν δυνατότητα φυσικής και ακαδημαϊκής επιβίωσης.
   Νομίζω ότι αρκετοί σε αυτό το μπλογκ (καθώς απ'ό, τι καταλαβαίνω αρκετοι ασχολούνται με θεωρητική δουλειά) καταλαβαίνουν αυτό που εννοώ.

   Διαγραφή
  7. @EG

   Αλληλογραφία A. Lacroix-Riz με Α. Blum [ο κύριος υπολόγισε τον αριθμό θυμάτων τού «λιμού» στην Ουκρανία βάσει τη δεκαετή μεταβολή [μείωση] τού πληθυσμού τής χώρας, την οποία «τοποθέτησε» στο εξάμηνο τού λιμού ή κάτι τέτοιο]:

   [104] Προάγγελος των όσων ακολουθήσουν αποτελεί μάλλον η επικοινωνία που είχα με τον Αλέν Μπλουμ (5-7 Ιανουαρίου 2005): «Κυρία μου, πιστεύω ότι, από τη στιγμή που θεωρείτε δικαιολογημένη τη σύλληψη και εκτέλεση τού Τουχατσέφκσι και των άλλων αξιωματικών, δεν μπορεί να ελπίζει κανείς ότι θα αντιμετωπίσετε το ζήτημα με την αρμόζουσα επιστημονική σοβαρότητα» (6 Ιανουαρίου 2005). Στην επικοινωνία μας, δεν επιχείρησα να «δικαιολογήσω» οτιδήποτε, απλώς παρέπεμψα στις πηγές.

   http://waltendegewalt.wordpress.com/2013/04/30/%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%87%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%ad%cf%86%cf%83%ce%ba%ce%b9-%ce%b1-lacroix-riz/

   Διαγραφή
  8. "Ακριβώς. Να το συζητήσουμε λίγο αυτό; Τι είδους "επιστημονική κοινότητα" έχουμε, δηλαδή; Γιατί όπως έχω δείξει και εγώ, και ο waltendegewalt, και ο Μη απολιθωμένος, πήγες ιστορικές, μη συνδεδεμένες με τον "σταλινισμό" στις πλείστες των περιπτώσεων, αγγλο-αμερικανικές σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν.

   Αλλά στην Ελλάδα κανείς "επιστήμονας" που εντρυφεί στη "μελέτη" της δεκαετίας του 1930 τις αναφέρει, και πολύ αμφιβάλλω αν τις διαβάζει."

   Αυτό το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά το γεγονός ότι έχουμε πήξει στους ριζοσπάστες αριστερούς οι οποίοι κάνουν οτι δεν ξέρουν δείχνει οτι αυτή η διαφορά φάσης μεταξύ έρευνας και κοινής γνώμης δεν είναι καθόλου αθώα στο συγκεκριμένο πεδίο.

   Η αντίληψη του μέσου ανθρώπου - αλλά και του δηλωμένου αριστερού αντισταλινικού - για την ΕΣΣΔ βασίζεται σε ένα συνοθύλευμα μπούρδας και μυθοπλασίας που έχει την καταγωγή του σε λογοτέχνες τύπου Κέσλερ και μυθοπλάστες ιστορικούς τύπου Κόνκουεστ. Στη σύγχρονη - η και όχι τόσο, ο Γκέτυ ξεκίνησε στα '80 - βιβλιογραφία, οι αναφορές στον Κόνκουεστ και το συνάφι του είναι σχεδόν ανύπαρκτες, με εξαίρεση αυτές που γίνονται σε βιβλιογραφικές επιθεωρήσεις με σκοπό να αναδειχθεί η διαφορά ποιότητας της σύγχρονης ιστοριογραφίας από την τότε. Παρ'όλα αυτά οι διάφοροι ειδήμωνες που εμφανίζονται σε ντοκιμαντέρ και σε πάνελ, φαίνεται να μην έχουν πάρει χαμπάρι απο αυτά. Θυμάμαι ότι το σάητ του Κούλογλου είχε φάτσα κάρτα αρθρο για την τελευταία πατάτα της Anne Applebaum, μου φαίνεται απίθανο όμως ότι ένα άρθρο σαν και το ακόλουθο θα έβρησκε χώρο σε κάποιο αριστερίζον σάητ: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0966813032000141088

   Γιατί έτσι όμως; Γιατί ο ριζοσπάστης αριστερός να δυσκολεύεται περισσότερο από έναν φιλελεύθερο ψηλοαπολιτίκ ακαδημαϊκό να δεχθεί ότι η ΕΣΣΔ δεν ήταν τέρας βγαλμένο από τη φαντασία του Λαβκραφτ; Εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με το γεγονός ότι ολοκληρη η ύπαρξη αυτού του χώρου βασίζεται στον ετεροκαθορισμό, στη συνειδητή αποστασία από το Κομμουνιστικό κίνημα. Αν ο αριστεριστής παραδεχτεί στη συνείδηση του ότι η ΕΣΣΔ δεν ήταν ο 10ος κύκλος της κόλασης, τότε δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι ολόκληρη η πολιτκή/θεωρητική παράδοση στην οποία ανοίκει αποτελεί προδοσία και αντικειμενική συνδρομή στον εχθρό.

   Ο φιλελεύθερος ακαδημαικός που μελετάει την ΕΣΣΔ δεν έχει τέτοια προβλήματα, είτε γιατί δεν χρειαζόταν την αποκάλυψη κάποιων εγκλημάτων για να είναι αντικομμουνιστής, είτε γιατί έτσι κι αλλιώς στη συνείδηση του η βία είναι γενικά και αόριστα κακή, άσχετα με το αν γίνεται λόγος για την ΝΚΒΔ, η για το φωτιά και τσεκούρι του Κωλοκοτρώνη. Το αυτό και για τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Βιετνάμ και παντού. Η βία είναι κακή, ο πόλεμος είναι κακός, οι ανθρωποι είναι κακοί και ευτυχώς που είμαστε ακαδημαικοι και μπορούμε να ζούμε ευτυχισμένοι στην κοσμάρα μας.

   Έτσι λοιπόν έχουμε μια γελοία κατάσταση όπου η (εξειδικευμένη στο θέμα) διανόηση της αστικής τάξης έχει μια σαφώς καλύτερη και ίσως θετικότερη εικόνα για τον υπαρκτό σοσιαλισμό από αυτή που έχει η δήθεν ριζοσπαστική αριστερά. Δίνοντας τον αντικομμουνισμό υπεργολαβία στους ριζοσπάστες αναθεμελιωτές σφυριζουληδες οι αστοί καταφέρανε και να δουλεύουν τον κόσμο και να μην λένε ψέμματα στον εαυτό τους ταυτόχρονα.   Διαγραφή
  9. Έχει γίνει η συζήτηση στο
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8331.html )
   Ο κομισάριος εξαφανίζεται...αλλά γιατί; Ilief

   Διαγραφή
  10. Γιατί έτσι όμως; Γιατί ο ριζοσπάστης αριστερός να δυσκολεύεται περισσότερο από έναν φιλελεύθερο ψηλοαπολιτίκ ακαδημαϊκό να δεχθεί ότι η ΕΣΣΔ δεν ήταν τέρας βγαλμένο από τη φαντασία του Λαβκραφτ; Εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με το γεγονός ότι ολοκληρη η ύπαρξη αυτού του χώρου βασίζεται στον ετεροκαθορισμό, στη συνειδητή αποστασία από το Κομμουνιστικό κίνημα. Αν ο αριστεριστής παραδεχτεί στη συνείδηση του ότι η ΕΣΣΔ δεν ήταν ο 10ος κύκλος της κόλασης, τότε δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι ολόκληρη η πολιτκή/θεωρητική παράδοση στην οποία ανοίκει αποτελεί προδοσία και αντικειμενική συνδρομή στον εχθρό.

   Ο φιλελεύθερος ακαδημαικός που μελετάει την ΕΣΣΔ δεν έχει τέτοια προβλήματα, είτε γιατί δεν χρειαζόταν την αποκάλυψη κάποιων εγκλημάτων για να είναι αντικομμουνιστής, είτε γιατί έτσι κι αλλιώς στη συνείδηση του η βία είναι γενικά και αόριστα κακή, άσχετα με το αν γίνεται λόγος για την ΝΚΒΔ, η για το φωτιά και τσεκούρι του Κωλοκοτρώνη. Το αυτό και για τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Βιετνάμ και παντού. Η βία είναι κακή, ο πόλεμος είναι κακός, οι ανθρωποι είναι κακοί και ευτυχώς που είμαστε ακαδημαικοι και μπορούμε να ζούμε ευτυχισμένοι στην κοσμάρα μας.


   ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ....

   Διαγραφή
 7. Με τέτοιες αναρτήσεις φανερώνεται περίτρανα ο ρόλος του διαδικτύου.
  Το διαδίκτυο είναι χώρος ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ή ΑντιΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.
  Μιας και είμαστε Τουρκία: https://twitter.com/gi_syrian/status/343836462388752384/photo/1

  Νίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μην ξεχνάμε ότι το ΣΕΚ είναι δημιούργημα στρατηγικής franchise: Είναι απλά το ελληνικό υποκατάστημα του Socialist Workers Party του μιστερ Callinicos, ένα από τα φιλαράκια του γίγαντα της Λουμπλιάνας εξάλλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κλαυσίγελος:
  "Μεθοδικός αποκλεισμός της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας από τον διάλογο - Δεν θα περάσει!"
  http://www.marxismos.com/greece-menu/greece-politics-menu/greece-politics-syriza-menu/greece-politics-syriza-conference/1859-methodikos-apoleismos-ths-kom-platformas-apo-to-dialogo-de-tha-perasei.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κλαυσίγελος:
  "Μεθοδικός αποκλεισμός της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας από τον διάλογο - Δεν θα περάσει!"
  http://www.marxismos.com/greece-menu/greece-politics-menu/greece-politics-syriza-menu/greece-politics-syriza-conference/1859-methodikos-apoleismos-ths-kom-platformas-apo-to-dialogo-de-tha-perasei.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μιας και η κουβέντα έχει να κάνει με τα τρότσκια και την τρομερή συμβολή τους στο δρόμο για την παγκόσμια επανάσταση, στο λινκ που παραθέτεις κάτω αριστερά υπάρχει και το εξής τρομερό της κομμουνιστικής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ:

   "Λέον Τρότσκι: Κείμενα για τον Σταλινισμό 1927-1940

   Εισαγωγικό σημείωμα των εκδοτών

   Μετά την έκδοση του βιβλίου των σημαντικών μαρξιστών συγγραφέων Τεντ Γκραντ και Άλαν Γουντς με τίτλο «Λένιν και Τρότσκι : τι πραγματικά υποστήριζαν» (Απρίλιος 2008), η «Μαρξιστική Φωνή» συνεχίζει την εκδοτική της προσπάθεια, παρουσιάζοντας κείμενα του μεγάλου επαναστάτη Λέον Τρότσκι, ανέκδοτα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Είναι 13 κείμενα που έχουν γραφτεί από το 1927 έως το 1940, στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Τρότσκι να υπερασπιστεί τις γνήσιες ιδέες του μαρξισμού και τον τίμιο αγώνα του διεθνούς ρεύματος στο οποίο ηγούταν. Είναι γραπτά που - σε συνδυασμό με το υπόλοιπο αξεπέραστης μαρξιστικής αξίας έργο του - εξηγούν με έναν εμπεριστατωμένο και εύστοχο τρόπο το φαινόμενο του σταλινισμού και ταυτόχρονα, παραθέτουν ακλόνητα επιχειρήματα και στοιχεία στην πάλη ενάντια στους ποικιλώνυμους απολογητές του.

   Η παρούσα έκδοση συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πτώση του «Τείχους του Βερολίνου». Η επέτειος αυτή, έχει αναδείξει στο προσκήνιο εντονότερα για τις νεότερες και τις παλαιότερες γενιές αγωνιστών τα βασανιστικά πολιτικά ερωτήματα στα οποία η ηγεσία της Αριστεράς μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σοβαρές και αξιόπιστες απαντήσεις. Γιατί η ΕΣΣΔ κατέρρευσε; Ποια είναι η σχέση του μαρξισμού με το σταλινισμό; Πώς πρέπει να είναι ο πραγματικός σοσιαλισμός; Μέσα από τη μελέτη των έργων του Τρότσκι, κάθε καλόπιστος αγωνιστής της Αριστεράς μπορεί να ανακαλύψει έναν ανεκτίμητο πολιτικό θησαυρό που δίνει τις αναγκαίες απαντήσεις σε αυτά τα ζωτικά ερωτήματα.

   Ο μεγάλος Ολλανδός φιλόσοφος Σπινόζα έλεγε : «Ούτε να κλαις, ούτε να γελάς. Να καταλαβαίνεις». Το έργο του Τρότσκι – και μέσα σ’ αυτό, τα μεστά σε νοήματα, γεγονότα και μαρτυρίες κείμενα που δημοσιεύουμε εδώ - μας βοηθά να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη με την υπόθεση του σοσιαλισμού στον 20ο αιώνα. Και είναι μόνο μέσα από αυτή την κατανόηση, που σε τελική ανάλυση μπορούμε να αντιληφθούμε με σαφήνεια και καθαρότητα τα πολιτικά καθήκοντα της Αριστεράς σήμερα. Να γιατί ο Λεόν Τρότσκι είναι εξαιρετικά επίκαιρος.

   Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ίδιου του συγγραφέα, ηρωικού μάρτυρα της υπόθεσης του παγκόσμιου σοσιαλισμού, καθώς σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του."

   Διαγραφή
  2. Ο Σπινόζα τους μάρανε.

   Διαγραφή
 11. Και ο Μπε-Μπε-ς Βελαστίκ, για την αυτοδιάλυση τού ΣΥΡΙΖΑ:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=368899

  Ερώτημα: Γιατί κόπτεται ο Μπεμπές για τις συνιστώσες; Γιατί η διάλυση των συνιστωσών θα συμβάλει στη συγκρότηση «μετώπου» σε απάντηση στον «γενικευμένο εκφασισμό, με όρους διακρατικομονοπωλιακής δικτατορίας» [!]; Γιατί χρησιμοποιείται ο όρος «διακρατικομονοπωλιακή» που εμφανίζεται το πρώτον εδώ: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/4/2005&id=5541&pageNo=1&direction=-1 ; Γιατί ο Μπε-Μπε ισχυρίζεται ότι η μετωπική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με την «δικυατορία των μονοπωλίων»; Τι δουλειά έχει τέτοιο άρθρο στο Έθνος, --- την εφημερίδα τής «επαναστατικής αριστεράς»;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το κείμενο αυτό είναι του Πατέλη. Ο Δελαστίκ χρησιμοποιείται ως… πηγή.

   Το αντίθετο λέει νομίζω. Ότι η διάλυση των συνιστωσών δείχνει έλλειψη «ριζοσπαστικής πολιτικής» και αν συνεχιστεί αυτό «θα οδηγήσει την οργή και την αγανάκτηση σε γενικευμένο εκφασισμό, με όρους διακρατικομονοπωλιακής δικτατορίας και ωμής βίας».
   Με λίγα λόγια, η ύπαρξη συνιστωσών στον Σύριζα θα βοηθήσει στην... αντιμετώπιση του φασισμού. Λογικό.

   «εκτός δανειακών συμβάσεων, Μνημονίων, ευρώ, Ε.Ε. - ΔΝΤ, με κοινωνικοποίηση των τραπεζών και κομβικών τομέων της παραγωγής, ανασυγκρότηση της παραγωγής υπό τον έλεγχο και προς το συμφέρον των εργαζομένων κ.ο.κ»
   Πακέτο στόχων υπ’ αριθμόν 21.752.
   Το συγκεκριμένο τοποθετείται λίγο πιο «δεξιά» από της Ανταρσύα. Δεν χρησιμοποιούν το «ανασυγκρότηση της παραγωγής» και λένε περισσότερα για τον… εργατικό έλεγχο.

   Διαγραφή
  2. Ότι η διάλυση των συνιστωσών δείχνει έλλειψη «ριζοσπαστικής πολιτικής»--> Δεν νομίζω.* Το σημείωμα είναι η «απάντηση» [θετικό spin] στο ούτε-κρύο ούτε-ζέστη spin τού Δελαστίκ. Ουσιαστικά, «οξύνει» τους τόνους τού άρθρου Δελαστίκ για συνιστώσες, και δίνει θετικό πρόσημο στο ενιαίο σχήμα (σε αντίθεση με την εξ αριστερών κριτική Δ.).

   * Εσχατη εκφυλιστική διαστροφή, δηλωτική της νοσηρής ενσωμάτωσης της «επαναστατικής» Αριστεράς!--> αναφέρεται στη σημερινή λειτουργία των συνιστωσών.

   ΥΓ Το «διακρατικομονοπωλιακή» είναι όρος που όντως υιοθετήθηκε από τον Πατέλη, απ'όπου και η δική μου σύγχυση [φταίνε και τα κεφαλαία στο σύνδεσμο με παραπομπή στο άρθρο δελαστίκ· βαριόμουν να πληκτρολογήσω με μικρά το μακρινάρι]. Τα ελληνικά τού Πατέλη είναι άστα να πάνε. Λυπάμαι τους φοιτητές του.

   Διαγραφή
  3. Κοάξ-Κοάξ τής ημέρας: Φέισμπουκ
   http://bestimmung.blogspot.co.uk/2013/06/facebook.html

   Σε αυτά τα πλαίσια, οι άνθρωποι οφείλουν να ξεπεράσουν την αλλοτριωμένη σχέση τους με την πραγματικότητα, δημιουργώντας αυθεντική κοινωνική επαναστατική έκφραση. Όπως επισημαίνει ο Π. Παυλίδης, η διευρυμένη διαμεσολάβηση των ανθρώπινων σχέσεων από την τεχνολογία, από παγκόσμιας εμβέλειας μέσα επικοινωνίας, συγκέντρωσης, επεξεργασίας και διάδοσης πληροφοριών σηματοδοτεί την απελευθέρωση των ανθρώπινων επαφών και αλληλεπιδράσεων από τους διάφορους φυσικούς περιορισμούς, την υπέρβαση των ορίων της άμεσης παρουσίας των συμμετεχόντων σε ενιαίο χώρο[30].Κατ’αυτόν τον τρόπο, με τις δυνατότητες που παρουσιάζουν τα νέα τεχνολογικά μέσα, ο άνθρωπος μπορεί να τα μετατρέψει [το Φέισμπουκ] από εργαλεία χειραγώγησης και αλλοτρίωσης του εαυτού του, σε μέσα για την απελευθέρωση και ενοποίηση της ανθρωπότητας, πυροδοτώντας την παγκόσμια επαναστατική διαδικασία του 21ουαιώνα.

   Διαγραφή
  4. Ναι, έχεις δίκιο. Το είχα κοιτάξει πρόχειρα. Κράζει(sic) τους αρχηγούς των συνιστωσών γιατί με το να διστάζουν/αρνούνται να αυτοδιαλυθούν, αποδεικνύουν ότι γουστάρουν «διαστροφικά γλέντια στον καιρό της πανούκλας»…

   Έχει ένα ενδιαφέρον το ότι ενώ αναφέρεται στον κίνδυνο «ανάσχεσης της ριζοσπαστικοποίησης των ανθρώπων» δεν γράφει τίποτα για τις τραγικές θέσεις του Σύριζα και στέκεται μόνο στη δομή του. Όταν οι ίδιοι οι συριζαίοι κάνουν κριτική για δεξιά στροφή, για νέο Πασόκ κτλ – όχι όλοι προφανώς, και κριτική τελείως ακίνδυνη για την εξουσία – το πρόβλημα για τον κύριο Πατέλη είναι η ύπαρξη ή όχι των συνιστωσών.

   Να απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα. «Γιατί κόπτεται για τις συνιστώσες;»
   Γιατί η χώρα έχει ανάγκη μία σωστή Αριστερά. Μέτωπο τώρα. Χθες.

   Διαγραφή
  5. Εδώ κι εκεί
   μια σπίθα εγώ, να μία κι εσύ
   στον κυβερνοχώρο
   ταλαιπωρώ τον κάθε μπαλαδόρο
   ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

   Εδώ κι εκεί
   ένα λιθάρι εδώ και μία ψηφίδα εκεί
   στο φέισμπουκ
   κολλεκτιβοποίηση με νέο λουκ
   ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

   τσαφ
   (ήτανε όλο αυθόρμητο γι αυτό και σωστό)

   Διαγραφή
  6. Εδώ κι εκεί
   μια σπίθα εγώ, να μία κι εσύ
   στον κυβερνοχώρο
   ταλαιπωρώ τον κάθε μπαλαδόρο
   ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

   Εδώ κι εκεί
   ένα λιθάρι εδώ και μία ψηφίδα εκεί
   στο φέισμπουκ
   κολλεκτιβοποίηση με νέο λουκ
   ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

   τσαφ
   (ήτανε όλο αυθόρμητο γι αυτό και σωστό)

   Διαγραφή
 12. Αρκετά τα σφυροδρέπανα σε πορείες στην Γερμανία. Γρήγορα φέρτε Φωτοσοπ!

  ( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-f4bqGL6Pyo )
  09-06-2013 ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ


  Από 902.gr
  ( http://902.gr/eidisi/diethni/19377/toyrkia-synehistikan-oi-megales-diadiloseis-mesa-sto-savvatokyriako-foto#/0 )
  Τουρκία: Συνεχίστηκαν οι μεγάλες διαδηλώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο (ΦΩΤΟ)

  ( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rqt1xoxpnk8#! )
  Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Τουρκία - Συνάντηση με το ΚΚ Τουρκίας (AUDIO).Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Σύριζα χρησιμοποιεί καλύτερα το φώτοσοπ
   Νεο Photoshop του ΣΥΡΙΖΑ - Αλλοίωσαν και τον Τάσσο
   ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/photoshop.html )

   Κορυφαίοι αριστεροι με κορυφαίες ατάκες για το ΚΚΕ
   ( http://www.youtube.com/watch?v=U6NgqDZBP4c )
   Τα πάντα όλα λέμε! Στάθης Λάκης Δημήτρης και άλλοι.
   Στο 2:50 ένα pause για το τι έλεγαν αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές του Μαϊου 2012.

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html )
   Δεν συγκίνησε η κουταλοκατσαρόλα...

   Kαι λίγο από Μπέπε Γκρίλο, το είδωλο της αριστεράς του μήνα Μάρτη.
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4.html ).Ilief

   Διαγραφή
  2. ( http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/to-photoshop.html )
   To photoshop της Αυγής (Να μην τρομάξουμε και τις αγορές...)

   ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/10/blog-post_19.html )
   Αγωνιστές με ξένα κόλυβα...(ξανά)

   ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/photoshop.html )
   Νέο φίλτρο στο photoshop, εξαφανίζει σφυροδρέπανα!Ilief

   Διαγραφή
 13. Πω ρε μαλάκες...ζήστε λίγο γαμώτο. Το βρήκες lenin reloaded. Εκεί θα κριθεί η ιδεολογική ηγεμονία, η αφύπνιση, η συνειδητοποίηση, η επανάσταση. Από μια από τις χιλιάδες γαμημένες αφίσες του ΣΕΚ που τυπώνονται από εμάς και μοιράζονται για εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς αυτή η έλλειψη ντροπής-ο καιροσκοπισμός-είναι το πρόβλημα κυρ αποτέτοιε μου.
   Η" ιδεολογική ηγεμονία" χάρισμα σου για να κάνεις κυβέρνηση....

   rednready2

   Διαγραφή
 14. Στο TVXS, το μαγαζάκι του Κούλογλου όπως λες, διάβασα και το εξής:

  "Ο θάνατος του Γιούρι Γκαγκάριν αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο στα αεροναυτικά ατυχήματα. Υπήρχαν ακόμη και σενάρια που ανέφεραν ότι ο Γκαγκάριν δολοφονήθηκε από τους ίδιους του Σοβιετικούς, γιατί ο Μπρέζνιεφ, ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας της ΕΣΣΔ, τον ζήλευε για τη δημοσιότητα και την αίγλη που είχε κερδίσει." (2010)

  http://tvxs.gr/news/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/%CE%BB%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BD

  Καλά όσα λέτε, αλλά εδώ έχουμε, απλά και καθαρά, πληρωμένη πολιτική διαφήμιση.

  και μιας και μιλήσαμε για λεφτά, δεν νομίζετε ότι και η κρατική επιχορήγηση που δίνεται στα κόμματα ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη είναι η πιό δυνατή γόμα που θα κρατήσει όλους αυτούς μαζί; Λες να φύγει ο αλφα ή βήτα λαφαζάνης τώρα που ήρθε το παραδάκι; Μάλλον για το πως θα το μοιραστούν φωνάζουν...

  "Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερτριπλαζιάζοντας τα ποσοστά του όχι μόνο αυξάνει εντυπωσιακά πλέον την παρουσία του στη Βουλή αλλά θα δει να μπαίνουν στα ταμεία του 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το κόμμα της Κουμουνδούρου είναι το πλέον ωφελημένο μετά τις πρόσφατες εκλογές αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και το 2011 η επιχορήγηση που εισέπραττε ήταν κάτι λιγότερο από 4 εκατ. το χρόνο."
  (από τυχαίο λίνκ http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2012/06/154-141-75-4-375-34.html)

  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΧΠ

   Κορυφαίοι αριστεροι με κορυφαίες ατάκες για το ΚΚΕ
   ( http://www.youtube.com/watch?v=U6NgqDZBP4c )
   Τα πάντα όλα λέμε! Στάθης Λάκης Δημήτρης και άλλοι.
   Στο 2:50 ένα pause για το τι έλεγαν αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές του Μαϊου 2012.

   Διαγραφή
 15. Πάλι θιγμένοι; Ο συμβολισμός της κίνησης αυτής λέει πολλά, τόσο μεγάλο το πρόβλημα να μείνει ως έχει η εικόνα και να μπουν αλλού τα γράμματα; Με αυτές τις κουτοπονηριές έχετε και παράπονα. DIY τυπογραφείο το ΣΕΚ; Μπράβο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια αλλά μιας και το είδα στο στέλνω (δεν χρειάζεται να το εμφανίσεις αφού έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι θα το δουν τόσες μέρες μετά).

  Οι συριζαίοι φαίνεται βαρέθηκαν να κλέβουν τις αφίσες του κκ (ειδικά αυτή στην ακρόπολη) και πλέον άρχισαν να κλέβουν αυτές τις χα. Πάρε εδώ ρεκλάμα για ομιλία μέλους της γραμματείας του Ινστ. Ν. Πουλαντζάς:

  http://www.socialistproject.ca/events/e2092.pdf

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή