Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

PSI: Το αποτέλεσμα μετράει!

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ το PSI

Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτη του 2012.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτέμβρη 2013).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει πλέον των επτά χιλιάδων ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κλπ).

Όλοι στρέφονται κατά του «κουρέματος» των ομολόγων που κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό.

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

2 σχόλια:

 1. Kαι στην Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων εφαρμοστικών νόμων και δανειακής σύμβασης δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.


  Από "Ρ" Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012

  ( http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/11/2012&pageNo=11&direction=1 )

  (..)Οι αστικοί θεσμοί θωρακίζουν από ρωγμές τα βάθρα του συστήματος

  Σχόλιο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή το γεγονός ότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

  Μετά τη χθεσινή συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης, ζητήθηκε απ' τους δημοσιογράφους ένα σχόλιο για το γεγονός ότι η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ δεν ψηφίστηκε στην επιτροπή της Βουλής, με το σκεπτικό ότι προκαλεί «δημοσιονομικό κόστος».

  Πρόκειται για κατά το δοκούν ερμηνεία από την εκάστοτε κυβέρνηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος (73 παρ. 3), που ακυρώνει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης να ψηφιστεί Πρόταση Νόμου που καταθέτει, αφού δεν υπάρχει καμία Πρόταση Νόμου που δε συνεπάγεται έστω και ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος. Κατά συνέπεια, η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ θα πάει στην Ολομέλεια μόνο για συζήτηση. (..) Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώνη μία ερώτηση άσχετη με το ποστ..ποιά η γνώμη σου για το ''Μαρξισμός και Δίκαιο'' του Πασουκάνις;Σόρρυ για το άσχετο της ερώτησης αλλά ζητώ την κατανόηση σου λόγω αγωνιώδους ψαξίματος βιβλίων για καλοκαιρινή μελέτη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή