Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Τραγέλαφου συνέχεια

Ο Γ. Στουρνάρας είδε "επικύρωση της κατάργησης της ΕΡΤ" από το ΣτΕ
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου
Ημερομηνία: 18/06/2013 00:08

Η απόφαση του ΣτΕ επικυρώνει την κατάργηση της ΕΡΤ και του δ.σ. της, πρόσθεσε ο Γ. Στουρνάρας, και εξέφρασε την ελπίδα την Τετάρτη να υπάρξει η αναγκαία σύγκλιση μεταξύ των κυβερνητικών συνεταίρων - δίνοντας έτσι το στίγμα ότι η ενδοκυβερνητική ρήξη δεν έχει γεφυρωθεί ακόμα. Εϊπε ακόμα πως "μείζον θέμα είναι να συνεχιστούν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση τόλμησε".

Left.gr

Ο Στουρνάρας το είδε. Δεν είναι η απλή και καταγεγραμμένη νομικά αλήθεια που κρύβετε σαν τα πιο επαίσχυντα τσιράκια της συγκυβέρνησης. Ο Στουρνάρας το είδε!!!!

11 σχόλια:

 1. Ξεφτιλισμένοι, γελοία υποκείμενα!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρέπει να δούμε το κείμενο τής αίτησης και τής προσφυγής. Φυσιολογικά, ο νομικός εκπρόσωπος τής ΠΟΣΠΕΡΤ όφειλε και οφείλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των απολυμένων, όχι το «δημόσιο αγαθό» τής ενημέρωσης, το δημόσιο συμφέρον και τα λοιπά δημοκρατικά παπάρια. Αν δεν το κάνει, οι απολυμένοι που νιώθουν ότι θίγονται, πρέπει να προσλάβουν δικό τους δικηγόρο. Έχω την εντύπωση ότι υπήρξε συννενόηση ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης να ακολουθηθεί συγκεκριμένη νομική τακτική. Δεν υπήρχε κανένας λόγος η ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει στα δικαστήρια για την προάσπιση, γενικά και αόριστα, ενός δημόσιου αγαθού. Έννομο συμφέρον για αυτού του είδους την προσφυγή θα είχε οποιοσδήποτε σύλλογος πολιτών (πχ «Όμιλος Πλεξίματος με βελονάκι-Η Δημοκρατία»). Αν είχαν ζητήσει να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις απολύσεις και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα, θα έπρεπε να καταβάλλονται μισθοί, κ.λπ. μέχρι την οριστική κρίση τής υπόθεσης.

   ΥΓ Η ώρα να αναδειχθούν κυβέρνηση οι πόρνες τού φθείριζα θα έρθει αφού ολοκληρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» [bail-in,* κατάρρευση των ασφαλιστικών, κατασχέσεις, και πιθανότατα default και νέο νόμισμα]. Μέχρι τότε ο ρόλος τους είναι να διατηρούν «άσβεστη» τη «λαϊκή» λαχτάρα για τη «δημοκρατία» και τον αναγεννώμενο φοίνικα τού Αλέξις.

   * Χθες ανακοινώθηκε bail-in σε συνεργατική τράπεζα εδώ (ανταλλαγή ομολόγων).

   Διαγραφή
 2. Στις πρώτες ώρες υπήρχε ένα μούδιασμα και όλοι προσπαθούσανε να ερμηνεύσουν, χωρίς ίσως και να έχουν δει την απόφαση, δικαιολογείται ίσως κάποιος ενθουσιασμός και αυταπάτη. Το να γράφεις τέτοιες μπούρδες στις 00:08 όταν πλέον είχε γίνει ξεκάθαρο τι παίζει, τι να πω? Ή είναι πολύ ηλίθιοι ή το κάνουν επίτηδες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 2 σελίδες είναι το ΦΕΚ Rocean. 2 σελίδες. Μού πήρε 30 λεπτά να γράψω την ανάλυση η οποία λίγο μετά επιβεβαιώθηκε πλήρως απ' τον 902. Και δεν έχω πάει στην Νομική ούτε για καφέ.

   Διαγραφή
  2. Ο λαουτζίκος μπορεί να μην ήξερε. Αυτοί στην ΕΡΤ, αυτοί στο Tvxs, στο Left.gr, στο Κουτί της Πανδώρας δεν ξέρανε; Φυσικά και ξέρανε. Απλώς αυτό ήτανε το deal. Κοροϊδία στους χαχόλους ιθαγενείς.

   Διαγραφή
  3. @Rocean
   Μην συγχέετε τα πράγματα. Η «ερμηνεία» τής απόφασης δεν είναι το ζητούμενο, δεν πα να λένε ό,τι θέλουν ο Μπένυ και ο Φανούριος. Η «απόφαση» δεν είναι οριστική, δεν έκρινε επί της ουσίας τής υπόθεσης, δεν γνωρίζουμε καν τι προσέβαλαν οι νομικοί εγκάθετοι τού Φθείριζα. Στα διοικητικά δικαστήρια, υποτίθεται ότι οι δικαστές δεν περιορίζονται από τα αιτήματα των προσφευγόντων, ωστόσο οι προσφεύγοντες προσφεύγουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους [εν προκειμένω, οιονεί δημοσιοϋπαλληλική σχέση, απόλυση]. Το ανάλογο θα ήταν κάποιος απολυμένος στον ιδιωτικό τομέα να πάει στα δικαστήρια ζητώντας να αναγνωριστεί η προσβολή τής εθνικής του αξιοπρέπειας και να αποκατασταθεί η διεθνής εικόνα τής ελλάδας, η συνταγματική νομιμότητα και η απρόσκοπτη άσκηση τής ελευθερίας καλλιτεχνικής έκφρασης τής Τζούλιας Αλεξανδράτου κ.ο.κ. Περιμένω ακόμα να δω κάποιον «προβληματισμό» για την επιλογή τής συγκεκριμένης τακτικής από τον πλήρεξούσιο τής ΠΟΣΠΕΡΤ.

   Διαγραφή
 3. Αντώνη μη συγχύζεσαι!

  Κράτα δυνάμεις…

  Αυτά δεν είναι τίποτα,
  σκέψου τι έχουμε ν` ακούσουμε και να δούμε όταν γίνουν εκλογές…

  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή στην ελλάδα, ακόμα και τα "ταξικά γυαλιά" (που θα έλεγε και ένας κκες) περιττεύουν προκειμένου να είναι κανείς σε "εγρήγορση". Τα ψεύδη τους (του συριζα και δορυφόρων) είναι εμφανέστατα, το ίδιο και ο λαϊκισμός τους. Ακόμα και αν δεν έχεις συνείδηση του ταξικού σου ανήκειν και των συμφερόντων σου, τα ολοφάνερα ψέμματα, τα οποία μπορείς να διαπιστώσεις πλέον με "έρευνα" τον 10 λεπτών, οφείλουν να σε βάλουν τουλάχιστον σε υποψίες. Αυτό βλέπουμε ότι δεν γίνεται, αλλά αντίθετα, αρκετοί νομίζουν ότι ο πομπός της επανάστασης θα είναι το tvxs και η κατειλημμένη ερτ....

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε αυτοι δε προκειται να ξυπνησουν ακομα και αν το ξυλαγγουρο φτασει στον πατο.
  Τελικα ο μικροαστισμος ειναι πιο εθιστικος και απο την ηρωινη.
  bod

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από "Ρ" ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7493348&publDate=18/6/2013 )

  (..) Περίσσεψαν χτες τα πανηγύρια όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της διαχείρισης για την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, η οποία υποτίθεται ότι επαναφέρει τη συχνότητα και το πρόγραμμα της ΕΡΤ στον αέρα, ακυρώνοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε στις 11/6/2013, η οποία έβαζε λουκέτο και έκλεινε τους διακόπτες της ΕΡΤ. Ποια είναι η αλήθεια; (..)

  (..)Δηλαδή, το ΣτΕ αναστέλλει μόνο μέρος από το 1ο και 2ο άρθρο της ΚΥΑ.

  Το 1ο άρθρο σημειώνει: «Η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, η κυκλοφορία εκδόσεων, η λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών αυτής, διακόπτονται μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος της 11ης Ιουνίου 2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον στο πλαίσιο της τήρησης αρχών που συνάδουν με τους όρους της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης εντός του ανταγωνιστικού ραδιοτηλεοπτικού περιβάλλοντος».

  Το 2ο άρθρο γράφει: «Οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές έως τη σύσταση του νέου φορέα, οπότε και μεταφέρονται σε αυτόν αυτοδικαίως».

  Με άλλα λόγια διατάσσει την επαναλειτουργία του σήματος και των εκπομπών, μέχρι να δημιουργηθεί ο καινούργιος φορέας. Κανένα από τα άλλα άρθρα της ΚΥΑ δεν αναστέλλεται με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

  Δηλαδή, οι 2.500 και πλέον εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν απολυμένοι, η διάλυσή της είναι δρομολογημένη και το μόνο που υποχρεούται η κυβέρνηση, είναι να «ξανασηκώσει» το σήμα της, μέχρι να δημιουργηθεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ! Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο το ΣτΕ καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να βρουν τρόπους να «βγουν» εκπομπές και να λειτουργήσει το διαδίκτυο (ενδεχόμενα με μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή εκπομπές «κονσέρβα»), θεωρώντας δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εν ενεργεία εργαζόμενος της ΕΡΤ ΑΕ, τεχνικός ή δημοσιογράφος, αφού ισχύει στο ακέραιο η πρόβλεψη της ΚΥΑ για απόλυσή τους!

  Να λοιπόν που το ΣτΕ έδωσε λύση βολική για όλους, εκτός από τους εργαζόμενους, που ζουν στο πετσί τους τι σημαίνει ταξικό κράτος - σύνταγμα και ταξική δικαιοσύνη. Το σήμα της ΕΡΤ θα επανέλθει, όπως ζητούσαν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, η αστική δημοκρατία θριάμβευσε, όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που διαλύει φορείς του Δημοσίου, ζει και βασιλεύει και οι εργαζόμενοι πετιούνται κατά χιλιάδες στο δρόμο. Ωρα να βγουν συμπεράσματα σοβαρά και κρίσιμα για το μέλλον και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων, που πρέπει από σήμερα να κλιμακωθούν.(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Από "Ρ" ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7494042&publDate=18/6/2013 )
  (..)Δεν αναστέλλεται η ταξική πάλη

  «Η απεργία αναστέλλεται» (με τις υπογραφές Τρίμη, Σαββίδη). Τι θράσος! Ανακοινώσανε την αναστολή μιας απεργίας που με απόφασή τους δεν έγινε ποτέ!

  Στην πράξη αποδείχτηκε ότι η μόνη εφημερίδα που όχι μόνο πήρε μέρος στην απεργία για την ΕΡΤ, αλλά μετατράπηκε η ίδια σε σημαντικό όπλο της απεργίας είναι ο «Ριζοσπάστης». Το μόνο κανάλι που όχι μόνο πήρε μέρος στην απεργία αλλά έγινε και το ζωντανό προπύργιο της απεργίας είναι ο «902». Το μόνο ιντερνετικό μέσο που προσάρμοσε στο έπακρο την ύλη του ώστε αυτή να υπηρετεί την απεργία είναι το πόρταλ «902.gr».

  Μη βιαστεί κανείς να πει ότι βλογάμε τα γένια μας. Εγινε έτσι ακριβώς.

  Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο χώρο πήραν πάνω τους την απεργία που εξαρχής ήταν καθαρό ότι δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ. Το απέδειξαν με την άμεση μετάδοση των εκπομπών των εργαζομένων στην ΕΡΤ από τον τηλεοπτικό «902». Το απέδειξαν με την παραχώρηση του στούντιο του «904» στη Θεσσαλονίκη για να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΤ3. Το απέδειξαν με τη ροή του πόρταλ, που άφησε στην άκρη μεγάλο μέρος της ύλης του από άλλες δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος, για να εξασφαλιστεί ότι η πρώτη σελίδα θα φωνάζει Απεργία!

  Στην ίδια ρότα και σαν μια σημαντική στιγμή ήταν η έκδοση του κυριακάτικου «Ριζοσπάστη» σαν καθαρό απεργιακό φύλλο. Βγήκαν εκτός κυκλοφορίας τα δύο ένθετα, βγήκε έξω η προγραμματισμένη αρθρογραφία και στη θέση της μπήκαν άρθρα άμεσης παρέμβασης για τη μάχη που ήταν σε εξέλιξη. Ο «Ριζοσπάστης» έγινε εργαλείο της απεργίας, γεγονός που αναγνωρίστηκε δημόσια κι από αρκετούς από εκείνους που μας περιμένανε στη γωνιά.

  Σ' όλη τη χώρα οργανώθηκαν από το μαζικό λαϊκό κίνημα, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, συγκεντρώσεις και δόθηκε συγκεκριμένη πρακτική - τεχνική βοήθεια ώστε να μπορέσουν και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ να συνεχίσουν την εκπομπή τους.

  Δεν μπήκαμε άκριτα στη μάχη. Οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή όχι γενικά σαν υποστηριχτές, αλλά με όλη τη γραμμή μας. Εντοπίσαμε έγκαιρα τα στοιχεία εκφυλισμού που εκπορεύονταν από την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ κι ανοίξαμε μέτωπο σ' αυτά. Αναλύσαμε τις στρατηγικές των άλλων δυνάμεων που υπηρετούσαν τα συμφέροντα των καπιταλιστών που ελέγχουν τον Τύπο και τις αναδείξαμε. Δείξαμε τα οικονομικά συμφέροντα που κινούνται στη σύγκρουση γύρω από την ΕΡΤ και στρέψαμε την προσοχή σ' αυτό. Προτείναμε συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης, για το πώς να οργανωθεί ο αγώνας, παλέψαμε τη θέση μας σε κάθε συνεδρίαση που προέκυψε. Ακόμα κι εκεί που οι οργανωτές προκλητικά έκαναν καθαρό ότι στόχος τους ήταν το βάθεμα του εκφυλισμού (όπως η σύσκεψη που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην ΕΡΤ) οι κομμουνιστές έβαλαν καθαρά τη γραμμή τους κι έκαναν επίσης καθαρό ότι θα την παλέψουν ο κόσμος να 'ρθει ανάποδα.

  Το κύρος του ΚΚΕ αναγνωρίστηκε στην πράξη. Πάνω από 400.000 μοναδικοί επισκέπτες βρήκαν στο πόρταλ τη συνεχή ροή που ζητούσαν. Δεκάδες μέιλ έφτασαν δηλώνοντας ότι ενώ προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους δίνουν συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την ανυποχώρητη στάση που κράτησε. Επέμεναν να συνεχίσουμε έτσι. Και συνεχίζουμε.

  Στις εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χτες η διαπίστωση για την απεργία που δεν έγινε είναι κοινή. Στο μεταξύ, αυτοί που οργάνωσαν τον εκφυλισμό της απεργίας μιλάνε για τον ...εκφυλισμό της απεργίας του κινητού (η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με κινητό ότι υπάρχει απεργία, τα μέλη προωθούν το μήνυμα στο υπερπέραν, η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει την επιτυχία της απεργίας και πάει στην κάλπη για να εισπράξει τα ένσημα - ψήφους).

  Αυτοί που έχτισαν το ψέμα πάνω στο οποίο πατά η κυβερνητική απόφαση για την ΕΡΤ περί υπεράριθμων που δεν παράγουν, είτε συνεχίζουν την αυθαιρεσία («Ημερησία») είτε την αναπαράγουν για να βγάλουν την ουρά τους απέξω, όπως το «Βήμα», που καταγγέλλει δήθεν τον Ψαριανό αφού όμως τον έχει χρησιμοποιήσει (όλοι ξέρουν ότι τα ιδιωτικά κανάλια κερδίζουν από τη δουλειά των εργαζομένων στη ΝΕΤ. Ολοι ξέρουν ότι ο δημοσιογραφικός κύκλος του ΒΒC αφορά 23.000 άτομα).(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή