Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Γ. Σαρρής-Το μΕΡΤικό του καθενός

Το ζήτημα των ημερών δεν είναι κυρίως η ΕΡΤ.

Όποιος προσπαθεί να το κρύψει θα πρέπει να δημιουργεί υποψίες σε όλους όσους έχουν στοιχειώδεις απαιτήσεις από τη σκέψη τους.

Το ζήτημα είναι η βαρβαρότητα των Προεδρικών διαταγμάτων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου όπου κι αν εφαρμόζονται. Ο τρόπος δηλαδή που έχει ήδη επιλεγεί από τα 3 κόμματα της κυβέρνησης για να περάσει η λεηλασία του λαού και των δικαιωμάτων του. Η ΕΡΤ είναι απλά ένα ξεκάθαρο παράδειγμα, μια περίπτωση που βγάζει μάτι, για το τι συμβαίνει γύρω μας.

Το ζήτημα είναι ότι αυτό που λέγεται γενικά "Δημοκρατία", η αστική δημοκρατία δηλαδή, μοιάζει πια με ανέκδοτο, αφού δεν έχει κανένα περιεχόμενο στις μέρες μας, στις μέρες δηλαδή που ο καπιταλισμός δεν έχει κανένα πρόβλημα να πατήσει πάνω σε πτώματα για να επιβιώσει.


Το ζήτημα των ημερών είναι ακόμη η Αλληλεγγύη και ο αγώνας που πρέπει να γίνει από όλους τους εργαζόμενους για όλους τους εργαζόμενους. Πολλοί λένε ότι στην ΕΡΤ έσπασε τα μούτρα του ο κοινωνικός αυτοματισμός. Δυστυχώς, όσο κι αν σε όλους αρέσουν οι θετικές εκτιμήσεις για το παρόν και το μέλλον, δεν είναι έτσι. Για άλλη μια φορά οι μεγάλες μάζες έμειναν μακριά και αδιάφορες για το δράμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ. Κι αυτό γιατί ο αγώνας αυτός δεν μπόρεσε ως τώρα να πάρει ταξικά χαρακτηριστικά και να γίνει αγώνας όλου του λαού. Μπορεί βέβαια ακόμη και κάποιοι συντηρητικοί άνθρωποι να συγκινήθηκαν για το "μαύρο", δε συγκινήθηκαν όμως τόσο-πλην ολίγων βέβαια- και από τις 2500 χιλιάδες απολύσεις ή από τα "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" των προεδρικών διαταγμάτων κι ας ήρθαν μια βόλτα από το προαύλιο της ΕΡΤ. Ισως κάποιους να τους ξυπνήσει το κλείσιμο των σχολείων ή του νοσοκομείου της περιοχής τους, αλλά τότε μάλλον ελάχιστοι θα συγκινηθούν σε σχέση με την περίπτωση της ΕΡΤ.

Το ζήτημα είναι ακόμα να δούμε από πιο κοντά τον τρόπο που γίνονται οι αγώνες και που ή εξασφαλίζει ή θάβει και γκρεμίζει τη συνέχειά τους. Το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ που στην ΕΣΗΕΑ ο ένας εκπρόσωπος ψήφιζε υπέρ της συνέχισης της Απεργίας (για τον κ.Τρίμη μιλάμε, εκλογές έχουν οι ανθρωποι στην ΕΣΗΕΑ) και η άλλη ψήφιζε κατά γιατί "δεν πάει άλλο") δείχνει πολλά. Φαίνεται πως κάποιοι έχουν τρομερό "ταλέντο" στο να στέλνουν μηνύματα διάλυσης των αγώνων.

Όλα αυτά όμως, αυτό που καταφέρνουν στα σίγουρα είναι να απογοητεύουν τους εργαζόμενους και να τους στρέφουν προς προσωπικές συμπεριφορές και (μη) "λύσεις", αντί να συσπειρώνουν όλο και περισσότερους όπως και θα έπρεπε.

Η αλήθεια γι αυτό κρύβεται στους διαδρόμους και της ΕΡΤ. Πόσοι άραγε είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συμμετέχουν στον αγώνα που κάτω από παράξενες συνθήκες συμβαίνει, με την ψυχή και την καρδιά τους, και πόσοι κρύφτηκαν όσο περνούσαν οι μέρες, και άρχισαν να σκέφτονται προσωπικά, την πρόταση για την επόμενη μέρα (ΝΕΡΙΤ) που ηδη εχει γίνει στους περισσότερους, μας το επιβεβαίωσαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκεί, προκειμένου να διασπαστεί ο αγώνας, σπέρνοντας αυταπάτες και ελπίδες σε όλους ότι θα βρούν κάποια θεσούλα δια του γνωστού δρόμου του βύσματος;

Στον κήπο της ΕΡΤ τα βράδια είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο μαζεύεται όλος αυτός ο κόσμος. Σίγουρα όλο αυτό το πλήθος αντί να ξεκαθαρίζει μέρα με τη μέρα τη στάση του γίνεται όλο και πιο ετερόκλητο. Η διαφορά από την πρώτη μέρα όπου, παρά τις υπερβολές περί επανάστασης που άρχιζε κλπ., υπήρχε μια ατμόσφαιρα ξεσηκωμού και αμφισβήτησης, μέχρι τις 2-3 τελευταίες μέρες όπου το προαύλιο θυμίζει φεστιβάλ και χαλαρή ατμόσφαιρα συναυλίας και πάντως όχι κινητοποίηση είναι φανερή.

Από ό,τι φαίνεται ο αγώνας των εργαζόμενων της ΕΡΤ, αντί να γίνει αγώνας όλων των εργαζόμενων που λεηλατούνται παντού, αντί να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά όπως θα έπρεπε, όλο και περισσότερο γίνεται μια εντελώς μίνιμουμ διεκδίκηση, κυρίως των δημοσιογράφων και μερικών ακόμα, που ζητάει να μείνει με οποιοδήποτε τρόπο η ΕΡΤ ανοιχτή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για όσο μείνει ανοιχτή και να χάσουν τη δουλειά τους λιγότεροι, δηλαδή όχι όλοι οι 2650 αλλά 1500 ή 1800. (Δυστυχως ακούσαμε όχι και λίγους σώφρονες που δεχόντουσαν "την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων"). Όσο για το χαρακτήρα της ΕΡΤ και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει, το ακούμε να συζητιέται όλο και λιγότερο. Ελα όμως που αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει πολύ τους άλλους εργαζόμενους.

Κάτι τέτοιο φυσικά, το να δέχονται οι εργαζόμενοι να βάλουν την υπογραφή τους στη σφαγή συναδέλφων τους, των διπλανών τους μέχρι χτες δηλαδή, και να συζητούν μετά από όλα αυτά το πέρασμα της ΕΡΤ σε μια νέα εποχή, με χαρακτηριστικά σαφώς πιο αντιδραστικά και πιο αυταρχικά αλλά και σε μια ΕΡΤ που σκοπός της θα είναι η ολοκληρωτική υποταγή στην ενημέρωση που έχει ανάγκη το σύστημα για να μπορέσει ευκολότερα να λιώσει κάθε λαϊκή αντίσταση, είναι απαράδεκτο να διαπερνάει μια διαδικασία που θέλει να λέγεται κινητοποίηση και αγώνας.

Ένα τελευταίο σχόλιο. Τη Δευτέρα είχαμε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ στην Αγ.Παρασκευή και πορεία μετά στην ΕΡΤ. Πολλές χιλιάδες λαού, ήταν εκεί το πιο μαχητικό του κομμάτι με δεκάδες ταξικά σωματεία και οργανώσεις να δίνουν παρόν, βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ ακριβώς έξω από το κτίριο. Παρά τις αναφορές που έγιναν στα γρήγορα, δεν είδαμε να θεωρείται κάτι σπουδαίο όλο αυτό, ενώ το "καλλιτεχνικό πρόγραμμα" συνεχιζόταν κανονικά χωρίς να ασχολείται με τα του δρόμου. Πολύ πιο σπουδαία αντίστοιχα κρίθηκε η κομματική ομιλία του Αλ.Τσίπρα στο Σύνταγμα και μεταδόθηκε από την "πειρατική" ΕΡΤ. Το ΠΑΜΕ αντίθετα δεν καλωσορίστηκε καν από τα ηχεία, ή και την εκπομπή των εργαζόμενων, όταν εμφανίστηκε έξω από τα κάγκελα, έστω για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού αφού πάνω από 20000 εργαζόμενοι με τα σωματεία, τα πανώ και τα συνθήματά τους στήριζαν τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ έξω στη Μεσογείων.

Εννοείται πως όσο το ταξικό στοιχείο, το στοιχείο της συσπείρωσης και κοινής δράσης των εργαζόμενων με βάση τα κοινά τους συμφέροντα, κρατιέται έξω από τα κάγκελα των αγώνων κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να περιμένουμε. Οι σωτήρες θα έπρεπε να έχουν πεθάνει ήδη μεσα μας στα χάλια που βρισκόμαστε.

Εμείς βέβαια παραμένουμε στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ, από τις καθαρίστριες και τους θυρωρούς, μέχρι τους μουσικούς, τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους και εξακολουθούμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκια τους. Εξακολουθούμε επίσης να αναδεικνύουμε το ζήτημα του Δημόσιου χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ΕΡΤ όσο κι αν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο, ακόμη και κάτω από τις πιο καλές προϋποθέσεις, δεν μπορεί να λυθεί ολοκληρωτικά εντός των τειχών του καπιταλισμού. Εξακολουθούμε ακόμα να τους δείχνουμε πως το χέρι βοήθειας που ζητάνε πρέπει να το αναζητήσουν στους άλλους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα που υποφέρουν και όχι σε δηλώσεις και εκδηλώσεις κορυφών πολιτικών κομμάτων.

Το θέμα πλέον είναι το τι θα κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για τον αγώνα τους δίνοντάς του το χαρακτήρα που πρέπει (και φυσικά επεμβαίνοντας στο πρόγραμμα των δημοσιογράφων), αλλά και πως θα μπορέσουν να πείσουν και άλλους εργαζόμενους ότι δε νοιάζονται μόνο για τις θέσεις τους. Να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για το δράμα όλου του λαού και ότι έχουν διάθεση να προσφέρουν σε μια τέτοια κατεύθυνση από δω και περα ως "δημόσια τηλεόραση". Έτσι θα έχει νόημα για όλο το λαό το ότι ζητούν την αλληλεγγύη του.

Υ.Γ. Να σημειώσουμε πως όλες αυτές τις μέρες μόνο ένα κόμμα δεν πήγε στην ΕΡΤ με κομματικά σύμβολα. Ξέρετε ποιό. Το ΠΑΜΕ βέβαια δεν είναι κόμμα, ούτε παράταξη. Είναι μέτωπο εργατικών σωματείων. Εχει τεράστια διαφορά αυτό.

16 σχόλια:

 1. Ευχαριστώ κύριε Σαρρή για τον ψύχραιμο κ μεστό λόγο σας. Κάνατε λέξεις κ βάλατε σε σειρά σκέψεις αρκετών ανθρώπων νομίζω. Να είστε καλά.

  γ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλλά και για κάποιους «Μαρξιστές της συμφοράς» η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση δεν είναι νέο συστημικό φαινόμενο, η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) είναι ανύπαρκτη, και η Ελλάδα δεν αποτελεί προτεκτοράτο της αλλά, αντίθετα, (με βάση στατιστικά στοιχεία και «αναλύσεις» που θα έκαναν… μετεξεταστέο οποιονδήποτε φοιτητή οικονομικών σε έγκυρο Πανεπιστήμιο) είναι μια «ιμπεριαλιστική χώρα» (sic!). Και αυτό, τη στιγμή που ακόμη και διεθνείς οργανισμοί τη μετατάσσουν σήμερα στη κατηγορία των υπανάπτυκτων χωρών! —Αντίθετα, για αυτούς τους «αναλυτές» ο βασικός παράγοντας στο «κλείσιμο» της ΕΡΤ ήταν η ντόπια ελίτ, μέσω της Digea των μεγαλοεκδοτών, οι οποίοι, στην «ιμπεριαλιστική» Ελλάδα, προφανώς λειτουργούν ανεξάρτητα από την Υ/Ε! Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν και φωτισμένοι Μαρξιστές στον διεθνή χώρο (π.χ. Leslie Sklair) που προσπαθούν να αναλύσουν το νέο φαινόμενο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, αντίθετα με τα Μαρξιστικά απολιθώματα μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, που δεν έχουν πάρει είδηση για τη σημασία του φαινομένου, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα το αγνοούν επειδή βολεύονται μέσα στην ΕΕ. Όλοι αυτοί μιλούν για «ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις» με βάση τον «Ιμπεριαλισμό» του Λένιν, που αναφέρεται στον καπιταλισμό των ιμπεριαλιστικών κρατών-εθνών του 19ου αιώνα και έχει ελάχιστη σχέση με τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας, όπου μόλις προχθές η Υ/Ε αποφάσισε την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων για την εμπορική ενσωμάτωση ΕΕ και ΗΠΑ στην μεγαλύτερη, ιστορικά, εμπορική συμφωνία!
   http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_06_23.html

   "Αντίθετα, για αυτούς τους «αναλυτές» ο βασικός παράγοντας στο «κλείσιμο» της ΕΡΤ ήταν η ντόπια ελίτ, μέσω της Digea των μεγαλοεκδοτών,"

   E, OXI KAI ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΜΑΝΙΑ! Η ΜΑΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΜΕΝΑ!

   Διαγραφή
  2. "Όλοι αυτοί [ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ] μιλούν για «ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις» με βάση τον «Ιμπεριαλισμό» του Λένιν"

   Κουκουρουκουκού παλόμα...

   Διαγραφή
  3. Εγώ πάντα ξύνω το κεφάλι, όταν διαβάζω για προτεκτοράτα κι αποικίες χρέους, κι αναρωτιέμαι σε τι διαφέρουν τα προτεκτοράτα τής παγκοσμιοποίησης από τα προτεκτοράτα τού τέλους τού 19-αρχών τού 20, άσε να μην πω για την Μογγολική αυτοκρατορία που τη μετέτρεψαν από το 18 αιώνα σε αποικία χρέους οι φίλοι μας Βρεταννοί, κ.ο.κ. .....

   Εμότικος Σκρατς-Χεντ

   http://i610.photobucket.com/albums/tt183/sp4n4r/emoticon/scratch-head.gif

   Διαγραφή
  4. Προσοχή: Οι Αλαφούζοι και οι Λαμπράκηδες και οι Μπόμπολες είναι "μεγαλοεκδότες." Ζουν από τις πωλήσεις του Βήματος και της Καθημερινής...

   Ιλαροτραγωδία...

   Διαγραφή
  5. Ε ξύστο λίγο ακόμα για το πώς το ζήτημα με την Digea είναι άνευ σημασίας για την ΕΡΤ επειδή το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα...δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από την "Υ/Ε", που είναι δημιούργημα του 20ου αιώνα και όχι ξεπερασμένες αρλούμπες α λα Λένιν.

   Τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν θέλει να βλέπει τη δουλειά του δημοσιευμένη στην Ελλάδα...

   Διαγραφή
  6. Διαφωνώ με τον κύριο.
   Ζίζεκ και Πέτρος Παπακωνσταντίνου μιλούν για ολοκληρωτικό καπιταλισμό και όχι για ιμπεριαλισμός και μονοπωλιακό καπιταλισμό.

   Δεν είμαστε απολιθωμένοι ΚεΚεΕδες που ξέχασαν να πεθάνουν. Είμαστε μονδέρνοι.

   τσαφ

   Διαγραφή
  7. Αντωνη
   Και άλλο από τον Γιώργο

   ( http://edoketora.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6181.html )

   Οι αστοί διανοούμενοι μπορεί να μην γνωρίζουν στοιχεία όπως για την εξαθλίωση στην σημερινή Ελλάδα, την εξαθλίωση στις σημερινές ΗΠΑ-Γερμανία ή για τον αριθμό των ελληνικών ΑΞΕ το εξωτερικό(είπαμε έχουμε κομπαδορικό καπιταλισμό και είμαστε προτεκτοράτο),
   αλλά έχουν γνώση σε άλλα πράγματα π.χ.τον αριθμό στις πόρνες στην Ρώμη του 1490.


   τσαφ
   Νάτος ο Σλοβένος φιλόσοφος
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/blog-post_14.html ).Ilief

   Διαγραφή
  8. και άλλο κείμενο του Γιώργου
   ( http://edoketora.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html )
   Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013
   Η χθεσινή "κινητοποίηση" συμπαράστασης από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
   "Ξέχασαν" να πάνε στο "συλλαλητήριο" που είχαν εξαγγείλει!Ilief

   Διαγραφή
 2. Αφήστε τα πολλά λόγια και βάλτε τα λεφτά σας στο στοίχημα:

  1. Ξημερώματα Κυριακής;
  2. Ξημερώματα Δευτέρας; ή
  3. Ξημερώματα Τρίτης;

  Οι μπούκερ βλέπουν δύο λογικές απέναντί τους: Την πρώτη που θέλει να έχουν κουραστεί οι Αλληλέγγυοι και να έχουν τελειώσει οι καλλιτέχνες που θα έκαναν συναυλίες γιατί η επομένη θα είναι εργάσιμη. (κλασική λύση, βγαλμένη από εγχειρίδια "κρίσεων μπλα μπλα")
  Την δεύτερη που θέλει όχι μόνον το αποτελεσματικό του πράματος, αλλά πρωτίστως το επικοινωνιακό με την μεγαλύτερη δυνατή αναγνωσιμότητα. (Στην αγκαλιά της ραστώνης του τριημέρου που δεν έχεις με τι να ασχοληθείς και τσουπ ξάφνου ...)
  Για να μην χάσετε λεφτά λοιπόν: είτε το ξημέρωμα της Τρίτης για να πάνε οι νεοπροσληφθέντες στην δουλειά τους, είτε αύριο, είτε μεθαύριο για να συζητηθεί πολύ.

  Κώστας

  ΥΓ. Ζητείται δικαιολογία επιπέδου δελτίο των οχτώ για να μπουν και σε άλλους χώρους όπως Τουρκία ένα πράμα. Αφήστε μήνυμα για αναμετάδοση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Επείγουσα έκκληση
   Χωρίς πολλά λόγια: Από αξιολόγηση πληροφοριών (εντάξει, δεν έχουμε πηγές στην Ασφάλεια) και εκτιμήσεων, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης (οι πασόκοι δεν θέλουν να το χρεωθούν). Άρα μιλάμε για ΑΠΟΨΕ ή το αργότερο ΑΥΡΙΟ. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος, εμείς ως TPP σας καλούμε όλους σε επαγρύπνηση και συμμετοχή στην περιφρουρηση του Ραδιομεγάρου. Έχει σημασία να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι"

   http://www.thepressproject.gr/newsroom/?id=44444&date=2013-06-23

   Πολλά βάλεις, πολλά πάρεις. Λίγα βάλεις, λίγα πάρεις.
   Άλλωστε και οι διεθνείς ειδήσεις είναι λίγο πεσμένες...

   Κώστας

   Διαγραφή
  2. @Κώστας

   Περιμένω με αδημονία τις φωτογραφίες τής «αρπαγής τής [lazy-public-eye] Έλλης» από τους κεντυρίωνες τού Αντωνίου.

   http://www.grosvenorprints.com/jpegs/4645.jpg

   «In the forest of my dreams/You have always been the Tiger» (Elli to Antonius)

   B.Britten/R. Duncan

   ΥΓ Αφού το'πε το pressproject, που έχει ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, έβγαλα το πασατέμπο και περιμένω το «Εδώ ΕΡΤ-Εδώ ΕΡΤ, Roger, Over and Out».

   Διαγραφή
  3. @waltendegewalt
   Μην ειρωνεύεσαι σε παρακαλώ.
   Κάποιοι σήμερα το πρωί πήγαν κουβά.
   Τζάμπα τουιτάρανε εχτές "οχτώ κλούβες ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση ξεκινάνε από την βάση τους. Τώρα #ERT!"
   "Τσεκαρισμένο από φίλη. έχουν φύγει κλούβες. προορισμός μάλλον #ERT."

   Η επανάσταση θα μεταδίδεται από το twitter!

   Κώστας

   ΥΓ. ΟΡΘΗ επανάληψη: «RT @ellistai Εδώ ΕΡΤ-Εδώ ΕΡΤ. RT pls. αδέλφια μας Ματατζήδες. »

   Διαγραφή
  4. "doleros ‏@doleross 12m
   Οι 5-6 κλούβες ΜΑΤ που χθες το βράδυ... πήγαιναν #ERT βρίσκονται στη Δωρίδα για δραπέτες Τρικάλων. Να υπενθυμίσω την ιστορία Πέτρου κ Λύκου?"
   https://twitter.com/doleross/status/349098246490161152

   Α να χαθεί και αυτός, χαλάει το σασπένς.
   Μία παραγωγή πήγαμε να βγάλουμε για να χτυπησει τα Τουρκικα σήριαλ και βάλθηκαν να μας την χαλάσουν.

   Κώστας

   Διαγραφή
 3. Η εικόνα την δευτέρα ήταν τουλάχιστον κάλτ με το ΠΑΜΕ να έχει καταλάβει όλο το χώρο απο την πλατέια μέχρι την ερτ και τα μεγάφωνα στο προαύλιο να παίζουν κάτι τραγούδια της συμφοράς, σε φάση "δε με ενδιαφέρει η συμπαράστασή σας, εγώ διαπραγματεύομαι παρασκηνιακά απλά θέλω μερικά βόδια (κ εμένα μέσα!) απέξω για ανθρώπινη αλυσίδα". Μόνο τις πρώτες ημέρες έγινε μια προσπάθεια, κυρίως απο την ερτ3 να ανοίξει η τηλεόραση και σε άλλους εργαζόμενους (βιομε, απεργοί σουπερμάρκετ αρβανιτίδη κ.α)και σε τοπικούς εκπροσώπους(για την ύδρευση, για τα μεταλλεία): μετά έφεραν πάλι τη στάη, τον Κύρτσο και τους συνταγματολόγους.
  Το μόνο καλό είναι οτι έστω λίγοι και έστω για λίγο να αντιλήφθηκαν τι θα σήμαινε μια τηλεόραση πραγματικά προς όφελος των εργαζόμενων.
  cia 0239

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένα άλλο καλό κείμενο από Dies brumalis
  μέσω TRASH
  ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_23.html )
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΛΙΓΜΩΝ.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή