Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

"Αν υπάρχει πλοίο εγγυημένα αβύθιστο, είναι ο Τιτανικός": Δήλωση που δεν πρόλαβε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Μας εξήγησε ότι πριν από δέκα χρόνια, στην μακρινή από την Ελλάδα, Βραζιλία, η ελπίδα νίκησε τον φόβο και έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό να μην απελπιστεί, διότι και στην Ελλάδα η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρίσκουμε συμμάχους ισχυρούς, συμμάχους του ελληνικού λαού, συμμάχους της Ελλάδας.
Αλέξης Τσίπρας, Left.gr, 19/12/2012

Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας, παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής.
Αλέξης Τσίπρας, δηλώσεις μετά την συνάντηση με την Ντίλμα Ρούσεφ, Καθημερινή, 21/12/2012

Βραζιλία: Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις που το βράδυ της Πέμπτης ξεπέρασαν το 1.000.000 κόσμου

Δύο διαδηλωτές νεκροί στη Βραζιλία. Μια 54χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στην Μπελέμ ντο Πάρα της Αμαζονίας όταν υπέστη έμφραγμα μετά την έκρηξη μιας οπλοβομβίδας που περιείχε δακρυγόνο αέριο κοντά της. Η γυναίκα, δημοτική υπάλληλος του τομέα καθαριότητας, εργαζόταν σε έναν δρόμο μαζί με συναδέλφους της όταν αστυνομικοί εκτόξευσαν χημικά προς την κατεύθυνσή τους, καθώς ομάδα διαδηλωτών περνούσε από εκείνο το σημείο.


Το βράδυ της Πέμπτης ένας 18χρονος πέθανε στην πολιτεία του Σάο Πάολο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες, από τις τοπικές αρχές, πληροφορίες ο διαδηλωτής πιθανώς παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Σύμφωνα τώρα με τον τοπικό Τύπο, το όχημα προσπαθούσε να προσπεράσει μια ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει ένα δρόμο.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Βραζιλία τις τελευταίες 10 ημέρες. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατέβηκαν την Πέμπτη στους δρόμους τουλάχιστον 80 πόλεων της Βραζιλίας, κατά τη δέκατη ημέρα διαδηλώσεων που σφραγίστηκε από βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, με δεκάδες τραυματίες και τον πρώτο νεκρό.

Το μέτρο της αύξησης κατά 7% στις τιμές των εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς πάρθηκε πίσω υπό το βάρος των διαδηλώσεων.

Την Παρασκευή το πρωί η Ντ. Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Μπραζίλια, σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες, ενώ αναμένεται να παρασταθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Εντουάρντο Καρντόσο.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον των διαδηλωτών, με διαρροές προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ισχυρίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση, τα συνθήματα και τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Ακόμα οι υπηρεσίες της προεδρίας ανακοίνωσαν αργά χθες ότι η πρόεδρος Ρούσεφ ακυρώνει επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία από τις 26 έως τις 28 Ιούνη λόγω των «τρεχόντων εξελίξεων».
902

27 σχόλια:

 1. Ακόμη:
  "Είναι αδύνατη η πτήση με μηχανές βαρύτερες από τον αέρα"
  (Άλλη δήλωση που δεν πρόλαωε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχέδιο Α, Β της Ισλανδίας
   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7499917&publDate=21/6/2013 )

   (..)Το «μοντέλο Ισλανδίας» δίνει διέξοδο στο λαό;

   (..)Ολα τα παραπάνω, καμιά σχέση δεν έχουν με τη μαγική εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν για την Ισλανδία διάφοροι επίδοξοι διαχειριστές της καπιταλιστικής κρίσης με «άλλο μείγμα», όπως για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αξιοποιεί το ισλανδικό παράδειγμα, για να πει ότι υπάρχει δρόμος εξόδου από την κρίση χωρίς δάνεια και ΔΝΤ και ότι μια τέτοια διαχείριση μπορεί να εγγυηθεί λαϊκή ευημερία.

   Τι έκανε η κυβέρνηση της Ισλανδίας για να διαχειριστεί την κρίση; Το 2008, όταν κατέρρευσαν οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Glitnir, Landsbanki και Kaupthing, με ενεργητικό ίσο με το 923% του ισλανδικού ΑΕΠ!), η κυβέρνηση, με απόφαση του Κοινοβουλίου και με προσφυγή σε δημοψήφισμα, αποφάσισε να σπάσει κάθε τράπεζα σε «καλή» και «κακή». Στο υγιές κομμάτι μετέφερε τις εγχώριες καταθέσεις, τις οποίες εγγυήθηκε το κράτος και στην «κακή» τράπεζα τις ξένες καταθέσεις και τα χρέη προς τρίτες χώρες, αρνούμενη όμως να αποπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις. Προχώρησε δηλαδή σε ενός είδους στάση πληρωμής των χρεών της προς τρίτους, πολλοί από τους οποίους (Βρετανοί, Ολλανδοί) διεκδικούν τώρα δικαστικά τα χρήματά τους.
   Το δεύτερο μέτρο που πήρε η τότε κυβέρνηση της Ισλανδίας, ήταν η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος (κορόνα) κατά 65%. Η υποτίμηση (η Ισλανδία δεν είναι μέλος της ΕΕ, άρα ούτε και της Ευρωζώνης), έδωσε ώθηση στην εξαγωγή ψαριών και στον τουρισμό, τομείς που βοήθησαν την ανάκαμψη του ΑΕΠ.
   Η Ισλανδία δανείστηκε 2,1 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και άλλα 2,5 δισ. από τις σκανδιναβικές χώρες. Ζήτησε δάνειο και από τη Ρωσία, αλλά αυτή αρνήθηκε να της δώσει. Ενα ακόμη μέτρο που έλαβε, ήταν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, που θα ισχύσουν μέχρι και το 2015, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

   Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επέβαλε 100 νέους φόρους (!) και έκανε περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ενώ λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, έγιναν και κατασχέσεις ακινήτων. Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια σε ξένα νομίσματα, όσο η ισλανδική κορόνα ήταν σκληρό νόμισμα, βρέθηκαν να χρωστούν πολύ περισσότερα χρήματα, και οι κατοικίες τους να αξίζουν πολύ λιγότερο, ενώ έπρεπε να πληρώνουν μεγαλύτερη δόση κάθε μήνα.

   Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που είχαν αγοραστεί με κυμαινόμενο επιτόκιο, καθώς οι τιμές των κατοικιών και οι μισθοί έπεφταν, ενώ ο πληθωρισμός αυξανόταν. Το βιοτικό επίπεδο κατρακύλησε και τα χρέη των λαϊκών οικογενειών στις τράπεζες εκτοξεύθηκαν, προκαλώντας πλέον την ανησυχία του ΔΝΤ για τον κίνδυνο μιας νέας κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

   Οι νέοι άνθρωποι που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια, αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, ενώ πολλές από τις ισλανδικές οικογένειες έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους κάθε είδους λογαριασμούς τους. Το δάνειο από το ΔΝΤ και τις σκανδιναβικές χώρες, έχει φορτώσει σε κάθε Ισλανδό χρέος πάνω από 20.000 ευρώ, όταν το μέσο νοικοκυριό έχει χάσει το 30% της αγοραστικής του δύναμης από το 2008. Τα στεγαστικά δάνεια είναι πάνω από το 200% του διαθέσιμου εισοδήματος.

   Με υποτίμηση του νομίσματος, η ισλανδική καπιταλιστική οικονομία μπήκε σε αναιμική ανάκαμψη με το λαό στην ψάθα. Κανένα μείγμα αστικής διαχείρισης, μέσα ή έξω από το ευρώ, με ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, είτε με «σχέδιο α'» είτε με «σχέδιο β'» δεν μπορεί να σώσει το λαό. (..)Ilief

   Διαγραφή
 2. Τσαφ

  πιτσιφρικος σπικιν

  pitsirikos.net/2013/06/για-ποιον-τη-ζωή-μου/

  pitsirikos.net/2013/06/υπάρχουν-υγιείς-δυνάμεις/

  οπότε...ο ουμπερσουπερντουπερυπερεπαναστάτης πιτσιρίκος σε καλεί :

  1. Να μη συμμετέχεις σε κινητοποιήσεις
  2. Να στηρίξεις ΣΥΡΙΖΑ από απελπισία
  3. Να περιμένεις κυβέρνηση τίμιων ανθρώπων ανεξάρτητα αν είναι αριστεροί ή δεξιοί (παρά μόνο ελιναις???)
  4. Να μην περιμένεις τίποτα γιατί το μόνο που δε χρεοκόπησε είναι η δημοκρατία κ οδεύουμε προς χούντα εκτός κι αν ενωθούμε όλοι μαζί οι υγιείς πολίτες...και οι αντίστοιχες δυνάμεις...αφού πρώτα παραιτηθούμε από τους δρόμους.....και ταυτόχρονα απελπιστούμε με τους παλιοκομμοθνιστές που τα προδίδουν όλα ..βλέπε κομμουνιστή σύντροφο μπάμπη παπαδόπουλο

  στο δρόμο θα είμαστε φασιστόσκυλα

  ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ,ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

  (με εκλογές ή χωρίς δεν πέφτουμε στην παγίδα της "ατζέντας"...η δημοκρατία κι η εργασία δεν είναι θέματα ατζέντας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ανοίγω παρένθεση για να γράψω πως, όταν αναφέρω ένα σημαντικό πρόσωπο -σαν τον Νίκο Καζαντζάκη- σε κάποιο κείμενό μου, δεν το κάνω για να συγκριθώ μαζί του αλλά επειδή τον φέρνω ως φωτεινό και ανώτερο παράδειγμα."

   Καίρια η διευκρίνηση, αν και εμένα μου φέρνει πιο πολύ σε Μαρσέλ Προυστ η γραφή του.

   Διαγραφή
  2. "ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε αυτούς δεν χρειάζεται να αναφερθώ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ."

   Αχαχαχχαχαχαχα!!!!!!!

   "Όταν δεν το περίμενε και όσο ακόμα η υπόθεση της οικονομικής διάσωσης της χώρας παιζόταν. "

   Ζζζζζζμπόιννγκ!!!

   Διαγραφή
  3. Ε ναι. Τώρα θα παραλάβουνε καμμένη γη. Παλιά,πολύ παλιά π.χ. πέρσι, μπορούσανε. Με ένα δυο εκβιασμούς στην κυρα ανγκέλα, με καναν καφέ στο Παρίσι με Ολάντ, στη Φλωρεντία με Μόντι και στην Αγγλία με John Cleese, όλα θα γινόντουσαν.

   τσαφ

   Διαγραφή
 3. Συντροφοι και Αντωνη
  Θα επιθυμουσα να διαβασω σχολια σας για τις εκλογες στην ΕΣΗΕΑ.
  Ειλικρινα κατι μου διαφευγει περα απο τα προφανη.
  Μα τοσο αλλοτριωμενος ειναι αυτος ο χωρος?
  Lunacharsky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνε μου μια ενημέρωση για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, δεν έχω δει.

   Διαγραφή
 4. Αντώνη άσε τις ειρωνείες και κοίτα εδώ τι πα' να πει δημοκρατία, θυσιάζει την καριέρα για την ιδεολογία ο άνθρωπος, λέμε:
  http://www.youtube.com/watch?v=yizvhJ9EpUw
  (κλαψ, λυγμ πάει το υπουργείο περιορισμού του πολίτη κ μπυρομπαφοπολιτισμού με συνυπουργό τον άδωνι...)
  Odradek

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ έκλα(π)σα για το βουλευτικό έδρανο του Ψαριανού... Η είσαι-μωρό-μου-για-μια-συνεργασία ΡΗΜΑΔ είναι καιρό τώρα ρεζίλι των σκυλιών, αλλά που ακριβώς ήταν όλες αυτές οι στελεχάρες της πριν τη... στελεχώσουν;

   gdmn1973

   Διαγραφή
 5. "Παρ όλ αυτά τα ούφο υπάρχουν! Αν ποτέ τα δείτε....να προσέξετε την πόρτα!"
  Χ.Κλυν
  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Υπάρχει στο blog του trash σχόλιο για ΕΣΗΕΑ: http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_756.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσθήκη στο πιο πάνω λινκ
   -Για εκλογές ΕΣΗΕΑ-
   ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/06/blog-post_2360.html )
   Σφάξε με αγά μου να αγιάσω! Ilief

   Διαγραφή
 7. Αντωνη ενημερωση http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113065804
  Lunacharsky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που είδα στα εκλογικά αποτελέσματα στα οποία παραπέμπεις βλέπω και στην ΕΡΤ όσο την έχω δει. Είναι γνωστή η αντιπάθειά μου στον κλάδο των δημοσιογράφων (όπως και στων ακαδημαϊκών), έτσι κι αλλιώς. Είδες φαντάζομαι το άρθρο μου για ΕΡΤ και το τι λέει.

   Εικάζω ότι οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη και η διαφαινόμενη δυσαρέσκεια πολλών και διάφορων και στην εφημερίδα και στο ΠΑΜΕ Τύπου είχε σημαντική επίδραση στο εξαιρετικά αρνητικό από ό,τι φαίνεται αποτέλεσμα.

   Τώρα αυτά τα περί αλλοτρίωσης, κλπ, δεν τα πολυκαταλαβαίνω, δεν είχα ποτέ διαφορετική αντίληψη των δημοσιογράφων για να θεωρήσω ότι αλλοτριώθηκαν τώρα.

   Διαγραφή
  2. Αντωνη, ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης,δεν με ικανοποιει οτι ειναι μισθαρνα οργανα της προπαγανδας,περιμενα ομως μετα τις κινησεις του ΠΑΜΕ ,τουλαχιστον θα συγκρατουσαμε τις δυναμεις μας.Δεν εχω αυταπατες απλως θελω να διαβασω τις γνωμες και αλλων συντροφων.
   Lunacharsky

   Διαγραφή
  3. Συγνώμη, είπα κάπου εγώ ότι είναι "μίσθαρνα όργανα της προπαγάνδας"; Από πού το συνήγαγες αυτό στο πιο πάνω σχόλιο;

   Διαγραφή
 8. http://www.esiea.gr/gr/index.html
  Ψήφισαν: 3.322
  Έγκυρα: 3.185 Άκυρα: 60 Λευκά: 77 --> 3185 + 60 + 77 = 3322 (ΟΚ).

  Έλαβαν:
  Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ)
  Ψήφοι: 756 Έδρες: 3

  ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
  Ψήφοι: 689 Έδρες: 3
  ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
  Ψήφοι: 561 Έδρες: 2
  ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»
  Ψήφοι:321 Έδρες: 1

  V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
  Ψήφοι: 289 Έδρες: 1

  VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
  Ψήφοι: 264 Έδρες: 1

  VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
  (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»
  Ψήφοι: 250 Έδρες: -

  VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!»
  Ψήφοι: 30 Έδρες: -

  756+689+561+321+289+264+250+30 = 3160 ?? 3185 ... (Διορθώστε με αν έχω κάνει λάθος, λόγω και της περασμένης ώρας ...)

  Αυτή είδηση έχει αναπαραχθεί αυτούσια σε όλα τα μέσα. Δεν είναι είδηση ... ότι κανείς δημοσιογράφος δεν έχει ελέγξει την ακρίβεια και τη συνοχή αυτών που αναμεταδίδονται σε δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ από ΕΣΗΕΑ

  Εγγεγραμμένοι: 5.701
  Ψήφισαν: 3.330
  Έγκυρα: 3.170 Άκυρα: 68 Λευκά: 92
  Εκλογικό μέτρο: 288

  Έλαβαν:
  Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ)
  Ψήφοι: 756 Έδρες: 3

  ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
  Ψήφοι: 689 Έδρες: 3

  ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
  Ψήφοι: 560 Έδρες: 2

  ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»
  Ψήφοι:321 Έδρες: 1

  V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
  Ψήφοι: 290 Έδρες: 1

  VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
  Ψήφοι: 264 Έδρες: 1

  VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
  (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»
  Ψήφοι: 250 Έδρες: -

  VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!»
  Ψήφοι: 40 Έδρες: -


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mε 288 μετρο και δεν παιρνει εδρα η πρωτοβουλια (250),ενω παιρνει τριτη εδρα η συσπειρωση με υπολοιπο 113 και οι ενωμενοι με 180?

   ΛΣ

   Διαγραφή
  2. πάνε γρήγορα τα πραματα. Αντι να περιμένουν να κάνει μεταγραφή στον Τριμη έδωσαν την έδρα κατευθείαν.
   Ειναι κορυφαίοι.

   Κωστας

   Διαγραφή
  3. Με δυο-τρεις μέρες καθηστέρηση ανακάλυψαν ... το λάθος στην πρόσθεση. Μέχρι να "επαληθεύσουν" τις διαιρέσεις, να μην χρειαστούν εβδομάδες? Θα είναι μια άλλη έγκυρη είδηση.

   Διαγραφή
 10. Fact No 1
  "Πρέπει να φροντίσεις να υποβάλλεις στα θύματα της εκμετάλλευσης την ιδέα ότι η κυβέρνηση στέκεται πάνω από τις τάξεις..." http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/902_20.html?showComment=1371834256507#c857783164451283403

  Fact No 2
  «Τον αξιότιμο [πρωθυπουργό] κ. Παναγιώτη Πιπινέλη, τον ευπατρίδη (πέρλα στο λαιμοδέτη, γάντια το καλοκαίρι), τον παλατιανό, τον κολλητό της βασιλομήτορος Φρείκης και ιδιοκτήτη 90 και πλέον οίκων ανοχής! Μιλάμε για το διαβόητο συγκρότημα στα Βούρλα, που το νοίκιαζε το κράτος απ' τον Πιπινέλη!»
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/101_3360.html?showComment=1371753809130#c1339674293759916740

  Και για περαιτέρω εδώ:
  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3736297&publDate=1998-08-08%2000:00:00.0

  Fact No 3
  Επέκταση αυτού που είπε ο Λένιν "επιπλέον πρέπει να φροντίσεις να υποβάλλεις στα θύματα της εκμετάλλευσης την ιδέα ότι είναι ανεξάρτητα, αυτόνομα και υπεύθυνα των επιλογών τους"
  http://francoistremblay.wordpress.com/2013/06/20/pimps-want-you-to-stop-thinking-about-prostitution/

  Fact No 4
  Βραζιλία: Αποσύρθηκε η καμπάνια «χαρούμενη πόρνη»
  Με εντολή του υπουργού Υγείας της Βραζιλίας αποσύρθηκε η διαφημιστική εκστρατεία που είχε στόχο να πείσει τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, στη βιομηχανία του σεξ να χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Αιτία της υπουργικής παρέμβασης ήταν οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο σλόγκαν της διαφήμισης «Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη».

  Με αυτό το σύνθημα στην διαδικτυακή εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Πορνείας, ενθαρρύνονταν οι εργαζόμενοι στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών να μην ντρέπονται να ζητούν ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

  Η εκστρατεία προβλήθηκε μέσω του επίσημου ιστοτόπου του υπουργείου Υγείας και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κι έκτοτε έχει πυροδοτήσει οξύτατες επικρίσεις, ιδίως από τους ευαγγελιστές βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

  «Εμείς καταπολεμούμε την παιδική πορνεία και ιδού, τώρα έρχεται μία εκστρατεία που την ενθαρρύνει», υποστήριξε η βουλευτής Λίλιαμ Σα σε πρόσφατη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής του Κογκρέσου.

  Ο υπουργός Υγείας Αλεσάντρε Παντζίλια ανακοίνωσε με ένα μήνυμά του μέσω του Twitter αργά χθες το βράδυ πως η εκστρατεία δρομολογήθηκε χωρίς την άδειά του.

  Στο ίδιο μήνυμά του, ο Παντζίλια υποστηρίζει πως η απόφαση να ανακληθεί η εκστρατεία «είχε ληφθεί προτού ξεσηκωθούν οι αντιδράσεις υπέρ και κατά αυτής».

  http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%C2%AB%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BD%CE%B7%C2%BB

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καμιά λεπταίσθητη ανάλυση/ερμηνεία/αυτοκριτική/κάτι τέλος πάντων για τα γεγονότα που συγκλονίζουν την Βραζιλία?

  Εντωμεταξύ διαβάζουμε ξύλινη ανάλυση από 902.gr για το θέμα της πορνείας που έθιξα στο προηγούμενο σχόλιό μου:

  Η σαπίλα του καπιταλισμού δεν έχει πάτο
  Της Κάλι Καρά
  Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ξεκίνησε πρόσφατα μία διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «I'm happy being a prostitute» (Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη).
  Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Alexandre Padilha, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν έδωσε ποτέ την έγκρισή του σε κάτι τέτοιο, καθώς όπως λέει «δεν νομίζω πως αυτό είναι ένα μήνυμα που θα έπρεπε να στέλνει το υπουργείο», και ότι οι καμπάνιες του υπουργείου θα δίνουν βάρος μόνο στα θέματα υγείας, αυτό το μήνυμα αποτελεί μέρος της προετοιμασίας της χώρας στον τομέα του «σεξοτουρισμού», ο οποίος έχει γνωρίσει μία έκρηξη τα τελευταία χρόνια.
  Με τις συνθήκες ακραίας φτώχειας, κάτω από τις οποίες ζει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, πολλά αγόρια και κορίτσια ωθούνται στην πορνεία από πολύ νεαρή ηλικία, ακόμη και από αυτήν των 9 ετών.
  Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που η πορνεία είναι νόμιμη. Στη χώρα μας η κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» κ. Σημίτη το 1999 καθιέρωσε νομοθετικά την πορνεία ως επάγγελμα μέσα στα πλαίσια της λογικής του καπιταλισμού ότι τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται, αποσυνδέοντας τις κοινωνικές αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα (ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, έλλειψη κοινωνικών παροχών).
  Όταν η πορνεία μπαίνει στη λίστα του επαγγελματικού προσανατολισμού, ταυτόχρονα νομιμοποιούνται η επένδυση σε επιχειρήσεις με τεράστια κέρδη της πορνικής αγοράς, η ελεύθερη διαφήμιση από τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, τα πορνομάγαζα, οι σχολές εκπαίδευσης στην πορνεία, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ανάπτυξης της βιομηχανίας του σεξ, καθιερώνεται η πορνοκουλτούρα, προωθείται η εκπόρνευση των νέων γυναικών με το άνοιγμα νόμιμων γραφείων ευρέσεως αυτής της εργασίας.
  Έτσι το ανθρώπινο σώμα γίνεται εμπόρευμα πάνω στο οποίο θα λειτουργήσουν όλοι οι κανόνες της αγοράς.
  Καθ' όλα νόμιμη, η πρόεδρος της Ένωσης ιερόδουλων της Βραζιλίας προχώρησε σε μια «πρωτοποριακή» κίνηση. Ήρθε σε συμφωνία με ιδιώτες καθηγητές ξένων γλωσσών προκειμένου να προετοιμάσουν τις ιερόδουλες για την «επέλαση» χιλιάδων φιλάθλων ενόψει του Μουντιάλ του 2014, που θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις της χώρας του καφέ και της σάμπα.
  «Ήδη έχουμε πολλές αιτήσεις καθηγητών που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Θέλουμε τα κορίτσια μας να είναι έτοιμα να συνεννοηθούν με τους πελάτες, να ξέρουν πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες μας και από την άλλη οι κοπέλες να καταλαβαίνουν τι αρέσει στους άντρες. Προέχουν τα Αγγλικά, αλλά θα ψάξουμε καθηγητές για Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Παράλληλα όσες κοπέλες μας δεν είναι Βραζιλιάνες, θα τους μάθουμε εμείς Πορτογαλικά», τόνισε η πρόεδρος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς».
  Η κοινωνική διάσταση της πορνείας βρίσκεται εκεί ακριβώς που βρίσκεται και η ουσία του εκμεταλλευτικού συστήματος.
  Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας η πορνεία γίνεται δομικό υλικό του εκμεταλλευτικού συστήματος, παίρνει τη θέση της στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ξεγυμνώνοντας την πραγματική διάσταση της εκμετάλλευσης.
  Η κυρίαρχη τάξη για την ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, χρειάζεται την αποτελεσματική αλλοτρίωση της κοινωνικής συνείδησης, την αποχαύνωση και την πρόκληση των ενστίκτων της νέας βάρδιάς της, με στόχο την απομάκρυνσή της από τον οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, αυτής της δεσπόζουσας σαπίλας.
  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας δήλωσε θαυμαστής της συνταγής του δρόμου ανάπτυξης της Βραζιλίας, που θέλει να την ακολουθήσει όταν και αν κυβερνήσει τη χώρα μας. Αλίμονό μας.

  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/19502/i-sapila-toy-kapitalismoy-den-ehei-pato

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα" .Για τους νεότερους να θυμίσουμε την περίπτωση σκανδιναυικής χώρας-Δανίας αν θυμάμαι καλά-όπου απείλησαν πριν μερικά χρόνια πως θα κόψουν το επίδομα σε άνεργη αν δεν πήγαινε να δουλέψει στο πορνείο όπου της βρήκαν δουλειά.

   rednready2

   Διαγραφή
  2. Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας:
   α) Καμιά δουλειά δεν είν' ντροπή (για τον καπιταλιστή).
   β) Αν δε _________ τον εργάτη, ψωμί δεν τρως (λαϊκοκαπιταλιστική παροιμία).
   γ) Η διαφορά πόρνης και (αστού) πολιτικού είναι ότι η πρώτη δε χρειάζεται να ικανοποιεί όλους τους πελάτες της ταυτόχρονα.
   δ) Ο Λούλα είναι ανθηρός.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 12. από "Ρ"
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7502203&publDate=22/6/2013 )
  (..)«Το μήνυμα της Βραζιλίας»

  «Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής».

  *

  «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον πρόεδρο και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας και κυρίως να μας δώσουν την εμπειρία τους για το πώς κατάφεραν πριν δέκα χρόνια να παραλάβουν μια χώρα στα πρόθυρα μιας μεγάλης κοινωνικής κρίσης, που είχε οδηγηθεί από την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και να την οδηγήσουν σε μια συντεταγμένη κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και μια προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης με επιμονή σε αναπτυξιακές πολιτικές».

  *

  Αυτά είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας το Δεκέμβρη του 2012, όταν είχε επισκεφτεί τη Βραζιλία.

  Οι Βραζιλιάνοι, που κατά εκατομμύρια βγαίνουν στους δρόμους τις τελευταίες μέρες, που διαδηλώνουν ενάντια στη δεκαετή «κεντροαριστερή» διαχείριση του καπιταλισμού,

  - και διαδηλώνουν επειδή προφανώς ούτε «κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» βλέπουν, ούτε «αναδιανομή του πλούτου» βλέπουν, ούτε «αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας» βλέπουν -

  μάλλον δεν έχουν την ίδια γνώμη για το μοντέλο που έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας...

  Γράφει:
  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή