Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Με φρενήρεις ρυθμούς συνεχίζεται ο προσυνεδριακός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ-Αποθέωση της εσωκομματικής διαφάνειας και δημοκρατίας οι διαδικασίες

30 Μαϊου 2013
Αναβολή της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Ιωνίας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ

Η κυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα, στην πολιτική επιστράτευση απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει το διαρκώς ογκούμενο κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί.


Μετά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζομένους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, ήρθε και η σειρά των καθηγητών, σε βάρος των οποίων η κυβέρνηση προχώρησε στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.

Είναι ξεκάθαρο πως ο βαθιά ταξικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων δεν μπορεί να επιβληθεί στην κοινωνία παρά μόνο με τη διαρκή περιστολή, ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Γι’ αυτό και το μαύρο μέτωπο της εγχώριας τρόικας και της τρόικας των πιστωτών διολισθαίνει καθημερινά σε ολοένα και πιο αυταρχικές ατραπούς.

Ο νέος αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και η πολιτική της, να ποινικοποιεί τους αγώνες και να ντύνει στο χακί τους εργαζομένους, που αγωνίζονται με βασικό στόχο να βάλει στο γύψο βασικές συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, μας γυρίζει πίσω σε άλλες, μαύρες εποχές.

Ο αγώνας ενάντια στο αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των συνδικάτων, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Η μάχη ενάντια στην επιστράτευση είναι μάχη ενάντια στον ολισθηρό δρόμο διαρκών δημοκρατικών εκτροπών, που έχει επιλέξει η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία, προκειμένου να υλοποιήσει τη σφαγιαστική οικονομική της πολιτική.

Γι’ αυτό είναι και μια μάχη από την επιτυχή έκβαση της οποίας μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόροι ορίζοντες για τους εργαζομένους και όλο τον ελληνικό λαό, αφού στρέφεται ευθέως ενάντια στον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Ν..ΙΩΝΙΑΣ αναβάλει την προγραμματισμένη συνέλευση του που θα πραγματοποιούνταν σήμερα Παρασκευή στο Δημαρχείο (Ν.Ιωνίας)

καλεί τους πολίτες το Λαό και τους φορείς της Μαγνησίας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη πλατεία Ελευθερίας στις 7.οο το απόγευμα
13 Ιουνίου 2013
ΣΥΡΙΖΑ: Αναβάλλεται λόγω ΕΡΤ το συνέδριο

Το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο, αναβάλλεται λόγω των εξελίξεων, αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του. Η διεξαγωγή του συνεδρίου προγραμματίζεται τώρα για την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

17 Ιουνίου
Αναβολή συνέλευσης Δυτικού Βόλου της 17/06/13
Η συνέλευση της οργάνωσης του Δυτικού Βόλου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα 17/06/2013 στις 7 μμ στο ΕΚΒ αναβάλλεται λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα».Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί όσους και όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση στην Αθήνα, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι απόψε το βράδυ ώστε να εξασφαλιστεί λεωφορείο.
ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

17 Ιουνίου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΔΡΑΜΑΣ

Η 2η Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δράμας που είχε οριστεί για σήμερα Δευτέρα 17/6 στις 19:00 στο Δημαρχείο, μετατίθεται για την Τετάρτη 19/6 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Δράμας.

19 Ιουνίου
Καμία καταχώρηση στο ιστολόγιο της οργάνωσης.

Μετά τις 19 Ιουνίου
Καμία καταχώρηση στο ιστολόγιο της οργάνωσης.

19 Ιουνίου
ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Αναβάλλεται η 2η Συνέλευσή μας που είχε ορισθεί για τις 7.00 μ.μ.
Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ αναβάλλεται.

Σύντομα θα ανακοινωθεί νεα ημερομηνία.

Οι εξελίξεις και η αναγκαία αντίδραση στις πραξικοπηματικές ενέργειες της αντιδημοκρατικής συγκυβέρνησης, απαιτούν την αναβολή των προσυνεδριακών μας διαδικασιών και την αγωνιστική παρουσία μας στην ΕΡΤ.

Επομένως: Αναβάλλεται η σημερινή (19/6) 2η Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γλυφάδας που είχε ορισθεί για τις 7.00 μ.μ.

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της δημόσιας ΕΡΤ.
ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

19 Ιουνίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου υπέρ της αναβολής του συνεδρίου

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Το κεντρικό ζήτημα των προσυνεδριακών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ είναι να συμβάλλουμε όλοι μας σε ένα συνέδριο τομή που θα δώσει αφενός μεν νέα πνοή και αφετέρου τις προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό άλμα στο κόμμα μας , ώστε να αυξήσει τη δύναμή του στο Λαό και να σταματήσει το καταστροφικό έργο των μνημονιακών πολιτικών της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Στις προσυνεδριακές μας συνελεύσεις θα πρέπει να συζητηθούν:
1) Οι μεγάλες αλλαγές στη συγκρότηση και λειτουργία του κόμματος , ώστε να γίνει Κόμμα μαζικό , μαχητικό , με δημοκρατική λειτουργία , που θα έχει την ικανότητα να κινητοποιεί το Λαό.

2) Η προγραμματική εμβάθυνση, ώστε να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό, εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας, που θα είναι σε ριζική αντίθεση με τη πολιτική των μνημονίων , θα επιβάλει άμεσα μέτρα ανακούφισης του Λαού και θα μεταβάλει ριζικά το οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο ανάπτυξης της Ελληνικής κοινωνίας.

3) Οι μορφές και οι τρόποι της αναγέννησης του μαζικού κινήματος, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός νέου γενικού ξεσηκωμού του Λαού, που θα στηρίξει τον αγώνα του κόμματός μας για την πολιτική αλλαγή και τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα επιβάλλουμε με την Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Όμως, εκτός από την επαρχία, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν αναβληθεί, λόγω της ανάπτυξης του κινήματος στήριξης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και των εργαζομένων σ’ αυτήν, σχεδόν η πλειοψηφία των συνελεύσεων των Κομματικών Οργανώσεων και αύριο Τετάρτη όλες, όσες έχουν προγραμματιστεί.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 30/6/13 είναι 12 ημέρες για τρείς (3) συνελεύσεις (θέσεων και καταστατικού) και μια για εκλογή.

Με αυτά τα δεδομένα νομίζω, ότι ούτε κατά το ελάχιστο δεν πληρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου που θέτει ο προσυνεδριακός διάλογος. Δηλαδή,να διατυπωθούν οι απόψεις των μελών του κόμματος, τις οποίες θα λάβει υπόψη της η Οργανωτική Επιτροπή Θέσεων, ώστε να διαμορφώσει την τελική εισήγησή της στο Συνέδριο .

Επομένως, θεωρώ , ότι η εν γένει προσυνεδριακή συζήτηση πρέπει να ανασταλεί στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και το Συνέδριο του κόμματος να μετατεθεί για τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Η πρότασή μου έχει σκοπό να τεθεί στη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης Ζωγράφου και αν υπερψηφιστεί να πάει ως πρόταση της οργάνωσής μας προς την Κ.Ε του κόμματός μας.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.
ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΕ  11 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

7 σχόλια:

 1. Ξεκούραστο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δικέ μου. Όχι σαν τους άλλους --τους σταλινικούς, ντε!-- που είχαν γίνει μπίλιες απ' τις σελίδες του Ριζοσπάστη 3 μήνες πριν το Συνέδριο και συμμετείχαμε κι εμείς σε δανεικό συνέδριο να δούμε πώς είναι να διαφωνείς ρε παιδί μου! Εμείς, εμείς συμφωνούμε από μέσα μας ο ένας με τον άλλο. Δεν χρειάζεται καν να ελέγξουμε ότι συμφωνούμε. Αυτό είναι δημοκρατία σύντροφε. Άσε τον αρχηγό να αποφασίζει, εμείς είμαστε του αγώνα. Τι ποιου αγώνα; Ξέρεις τι ματς έχει η τηλεόραση αυτή την περίοδο; Μιλάμε για πολύ μπάλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. " Ξεκούραστο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δικέ μου.."

   Από "Ρ" Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
   ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=26/6/2013&columnId=1761 )

   (..)Μέσα στο γενικό χαμό πλάκωσαν και προβλήματα «made in usa»: Δυο ειδικοί σύμβουλοι του Τσίπρα ανέλαβαν να εξηγήσουν μέσω «New York Times» το αυτονόητο: Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε σκοπεύει να βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ.

   Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αυτοαποκαλούμενων αριστερών της «αριστεράς», οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν γιατί, δήθεν, το κόμμα τους εμφανίζεται φιλοαμερικανικό. Κι όταν ηρέμησαν, όλοι μαζί αποφάσισαν να πάνε για διακοπές αφήνοντας τις «επιθετικές» κινήσεις για τον Σεπτέμβρη. Τότε, υπονοούν, θα 'ρθούν τα πάνω κάτω: Μπορεί και να καταθέσουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση! Να, κάτι τέτοια κάνουν και δεν μπορεί να κοιμηθεί ο Σαμαράς..(..)

   (..)ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Οι αρθρογράφοι "καθησυχάζουν" τις ΗΠΑ ότι παρά τη "συνθετότητα" των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει τη χώρα από το ΝΑΤΟ (...) "γεγονός παραμένει", σημειώνουν, "ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι με την Ευρώπη και ο Τσίπρας δεν θέλει να ανοίξει καυγά με την Ουάσινγκτον"» (σχετικά με άρθρο στους «New York Times», το οποίο υπογράφουν οι Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και Γ. Βαρουφάκης / ΑΥΓΗ)

   ΡΗΛΑΞ: «Νευρική κρίση προκαλεί στο εσωτερικό του κόμματος το άρθρο στους "Νιου Γιορκ Τάιμς" που συνυπέγραψαν οι δύο άτυποι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την πλευρά της μειοψηφίας θεωρήθηκε ότι το άρθρο παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως φιλοαμερικανικό κόμμα! (...) Η Κουμουνδούρου μεταθέτει για το ερχόμενο φθινόπωρο (...) την κλιμάκωση της αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση με περισσότερος επιθετικές κινήσεις, όπως είναι για παράδειγμα η κατάθεση πρότασης μομφής» (στα ΝΕΑ).(..)Ilief

   Διαγραφή
 2. Πάνω που αναρωτιόμουν.Στην αντίστοιχη προσυνεδριακή περίοδο του ΚΚΕ είχαν πάρει όλοι φωτιά,όποιος προλάβαινε λασπολογούσε και στοιχημάτιζε, τώρα κυριλέ. Και καλά "οι εξελίξεις τρέχουν κι εμείς δεν μπορούμε να είμαστε στο κόσμο μας"; Για την υπόθεση της ΕΡΤ πάει κι έρχεται, αλλά από την άλλη μεριά εκείνες τις μέρες έκαναν ουσιαστικά κάτι σα προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.Διάφορες άλλες δυνάμεις τι άποψη έχουν; Όλα κομπλέ; Έτσι από περιέργεια...
  Με αυτά και μ'αυτά μας στερούν και από διάφορα "μαργαριτάρια" που θα διαβάζαμε. Αδικία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το Μάη ήταν η ΕΛΜΕ (σώθηκε). Τον Ιούνη η ΕΡΤ (σώθηκε εις διπλούν). Αν δεν ήταν αυτά, θα ήταν άλλα. Σε 11 μέρες γίνεται συνέδριο χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν συνελεύσεις των κομματικών οργανώσεων. Αυτή είναι η απτή πραγματικότητα. Και ότι κανείς δε λέει κουβέντα για αυτό. Ούτε η Α.Π, η οποία περί άλλα τυρβάζει.

  Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ήταν πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Σε 11 μέρες γίνεται συνέδριο χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν συνελεύσεις των κομματικών οργανώσεων."

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8309.html )
   Τα μυστήρια της "Αυγής" και η εσωκομματική δημοκρατία της "αντισταλινικής" αριστεράς

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/8.html )
   8 ερωτήσεις για το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ilief

   Διαγραφή
 4. Πφφφφφ !!!!!!! δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος και κουραφέξαλα ...χα .........αυτά ειναι για... τα σταλινικά απολιθώματα που δεν ξέρουν από εσωκομματική δημοκρατία !!!! άσε που βασίζονται στον " δημοκρατικο συγκεντρωτισμο "... αυτό πάλι που το πάς;;;; Ακου δημοκρατικος συγκενρτωτισμός !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πφφφφφφφ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαρα στο κουράγιο σου!! Εγώ απ΄ότι άκουσα ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ μεταφέρεται προσωρινά στην Γαύδο (ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΥΔΟΥ) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ στην Σκιάθο. Είσαι κακεντρεχής!;p

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή