Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

'Εκλεισε το σήμα της ΕΡΤ η συγκυβέρνηση - Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

Στη διακοπή του σήματος της ΕΡΤ λίγο μετά τις 11 προχώρησε η συγκυβέρνηση με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων που κατέβασαν τις κεραίες του αναλογικού σήματος.


Στο άκουσμα της είδησης ότι κόπηκε το σήμα, οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες προς την κυβέρνηση, ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν συγκεντρωθεί στο ραδιομέγαρο, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο πλευρό των εργαζομένων.

Οι συγκεντρωμένοι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το σήμα της τηλεόρασης.


Μετά τη θετική αποδοχή που βρήκε η αναμετάδοση, η κυβέρνηση μέσω της DIGEA προέβη σε διακοπή του ψηφιακού σήματος του «902» με το αιτιολογικό ότι αναμεταδίδει την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κόψιμο από τη digea του ψηφιακού σήματος του 902 με το αιτιολογικό ότι αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Εμείς κάτω δεν το βάζουμε. Θα συνεχίσουμε, θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο. Ο αγώνας συνεχίζεται πιο δυναμικά μαζί με όλο το λαό που αυτή τη στιγμή υποφέρει, το λαό που απολύεται, κατακρεουργούνται οι ΣΣΕ, το δικαίωμά του στην κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμά του να μορφώνει τα παιδιά του».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη διαρκείας και τη συνεχή λειτουργία σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Η λεωφόρος Μεσογείων είναι κλειστή από τον κόσμο που καταφθάνει συνεχώς.

Σε εξέλιξη η συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα Δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ.


Το διοικητικό Συμβουλίο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε νωρίτερα μέσα στο κτήριο, αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου το πρωί της Τετάρτης, για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Η Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία, κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο για καλά οργανωμένη απεργία και συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, ώστε η υπεράσπιση της ΕΡΤ, να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκαν την Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα, το Ναύπλιο και στην Κέρκυρα.

Στο πλευρό των εργαζομένων Βουλευτές του ΚΚΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκονται οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Ελένη Γερασιμίδου και Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, την καταδίκη του Κόμματος, για την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Το ΚΚΕ, σημείωσε, είναι αντίθετο με κάθε μορφή συρρίκωνσης της ΕΡΤ, που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις. Ο Γιάννης Γκιόκας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο Χρήστος Κατσώτης, κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι θέλει να δώσει την ενημέρωση στους εφοπλιστές και γενικότερα στο κεφάλαιο. «Χρειάζεται αγώνας καθολικός και σε όλα τα μέτωπα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη σε αλληλεγγύη σε αυτό τον αγώνα, γιατί η αλληλεγγύη είναι όπλο της τάξης μας», υπογράμμισε (Δείτε εδώ την δήλωση του Χρήστου Κατσώτη).

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ και Ταξικά Συνδικάτα

Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ εκφράζει ο Γιάννης Πάσουλας, ενώ στο χώρο του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ, βρίσκονται και εργαζόμενοι απο κάθε κλάδο. Την αλληλεγγύη του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου, μετέφερε ο πρόεδρός του Γιάννης Τόλης. Την καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ, κατήγγειλε μιλώντας στους εργαζόμενους και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας, Βασίλης Σταμούλης.

Στο ραδιομέγαρο, βρίσκεται και ο Παναγιώτης Ράμμος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκ μέρους της Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου, να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της. Διαβάστε εδώ το κάλεσμα του.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν την απόφαση της συγκυβέρνησης, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστρωσε το έδαφος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι κάνουν, παρέμβαση στο πρόγραμμα ενώ περιφρουρούν και τις εγκαταστάσεις, όπως δήλωσαν οι ίδιοι.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Η δήλωση Κεδίκογλου

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για κατάργηση οργανισμών με υπουργική απόφαση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - υπουργός Επικρατείας Σ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, κατασυκοφαντώντας στη δημόσια δήλωσή του τους εργαζόμενους σ' αυτήν.

Ανακοίνωσε ότι στη θέση της θα δημιουργηθεί «ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης (...) το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας». Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους θα απολυθούν όλοι και «όσοι το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης», που εννοείται ότι δεν τους χωράει όλους, αφού «θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό» σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Σ. Κεδίκογλου σαν να πρόκειται για περαστικό απ' τη χώρα θυμήθηκε «τις ακριβές ιδιωτικές παραγωγές», το «κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων», τους «δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν το κεντρικό πρόγραμμα» για να καταλήξει ότι η ΕΡΤ «έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο»!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους».


Ήδη το ΠΑΜΕ, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

902

4 σχόλια:

 1. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία, που με τόσο πάθος υπερασπίζεται ο Σύριζα.

  Αυτή είναι αρδουμπολογία για τον αστικό "πλουραλισμό ιδεών". Που οι αστοί "πλουραλιστές" δημοσιογράφοι δεν άφηναν εκπρόσωπο του ΚΚΕ να σταυρώσει λέξη.

  Αυτή είναι η κυβερνώσα "κεντροαριστερά"(ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που κάνει πως δεν ήξερε για την ΕΡΤ. Αν τόσο πολύ ήθελαν να μην περάσει η απόφαση θα απέσυραν την στήριξή τους από την κυβέρνηση.

  Αυτή είναι η χ.α. που συμφώνησε με την κυβέρνηση.

  Αυτό είναι το Kόμμα της Εργατικής Τάξης που παρέχει τα λίγα, φτωχά ραδιοτηλεοπτικά μέσα του για να μεταδωθούν οι εκπομπές της κρατικής ΕΡΤ. Μέσα τα οποία σοσιαλδημοκράτες και λοιπές ουρές "λοιδωρούσαν" και έβριζαν.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7487022&publDate=12/6/2013 )

  (..)Οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων

  Πέρα για πέρα υποκριτική ήταν η αντίθεση που εξέφρασαν χτες το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στην απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, από τη στιγμή που έχουν πλήρως συμφωνήσει με τη ΝΔ για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων φέτος και το 2014, μέσα από την κατάργηση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου. Αυτό, βέβαια, σε τίποτα δεν εμπόδισε τα στελέχη τους να περιφέρονται και να δηλώνουν ότι δεν θα επικυρώσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή, ζητώντας να γίνει άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

  Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, επικέντρωσε τις ενστάσεις του στη διαδικασία, ζητώντας «σαφείς κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», με την υπόδειξη ότι «μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων». Ζητά ταυτόχρονα «ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης» της ΕΡΤ. Στο ίδιο πνεύμα, η ΔΗΜΑΡ ζήτησε τη συγκρότηση επιτροπής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών «να υποβάλει επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση».

  Πραξικόπημα χαρακτήρισε την απόφαση ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις από την ΕΡΤ. Ερωτώμενος αν σκέφτονται την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης αρκέστηκε να δηλώσει ότι εξετάζουν τα πάντα αλλά δεν θα κάνουν «σπασμωδικές κινήσεις». Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ μίλησε για απόπειρα διάλυσης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, ενώ τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To παραμύθι της "αριστερής ενότητας"
   ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/06/blog-post_4315.html )

   και τα έργα της "κυβερνώσας αριστεράς" στους δήμους
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7486733&publDate=12/6/2013 )Ilief

   Διαγραφή
 3. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7487042&publDate=12/6/2013 )

  (..)Ανακοινώσεις καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης εξέδωσαν μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΟΤΟΕ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης και πλήθος άλλων σωματείων και φορέων.

  Την απόφαση της κυβέρνησης καταδίκασε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ. Καταψήφισε η παράταξη του Θ. Πλεύρη (είχε εκλεγεί με τον ΛΑ.Ο.Σ.) και λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ. (..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή