Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Δύο περίεργες επιθέσεις

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ

Πιο συγκεκριμένα σε πάρτυ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ- ΤΕΙ και ενώ οι συναγωνιστές που είχαν απομείνει μάζευαν τα πράγματα, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση συμμορίας τριάντα περίπου ατόμων, που ανάμεσά τους βρίσκονταν και άτομα που η ηλικία τους δεν δικαιολογούσε την παρουσία τους σε φοιτητικό πάρτυ.

Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πάνω από δέκα συναγωνιστών και συναγωνιστριών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα και άλλα σοβαρά τραύματα.

Ταυτόχρονα η συμμορία αυτή δεν «παρέλειψε» να ληστέψει και όσα χρήματα μπόρεσε και να καταστρέψει τα συστήματα ήχου και ένα αυτοκίνητο.

Το γεγονός ότι τα μέλη αυτής της συμμορίας βρίσκονταν εμφανώς κάτω από την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών δεν εξηγεί από μόνο του αυτή τη δολοφονική μανία. Αποτελεί σύμπτωμα της εποχής μας που προκαλείται από την άγρια επίθεση του συστήματος και την εξαθλίωση που απλώνεται, τμήματα νεολαίας να συμπεριφέρονται σαν «αγέλες λύκων», εξυμνώντας και πρακτικά την τυφλή, ανεξέλεγκτη και δολοφονική βία.


Είναι επίσης πολύ παλιά ιστορία το ότι τέτοιου είδους «νευρόσπαστα» αξιοποιούνται συστηματικά από συγκεκριμένες πλευρές και με συγκεκριμένους τρομοκρατικούς στόχους και επιδιώξεις.

Όσο μας αφορά ματαιοπονούν. Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι τέτοιου είδους ενέργειες ούτε μας τρομοκρατούν ούτε μειώνουν τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε. Αντίθετα μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα..

Ταυτόχρονα αυτό που θέλουμε να κάνουμε καθαρό από τη μεριά μας, είναι ότι δεν περιμένουμε από τις «αρμόδιες υπηρεσίες» να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Γνωρίζουμε καλά ότι στη δράση τέτοιου είδους συμμοριών ποντάρει το σύστημα για να απονομιμοποιήσει το Άσυλο και να νομιμοποιήσει τη παρουσία των δυνάμεων καταστολής στους Πανεπιστημιακούς χώρους.

Γνωρίζουμε καλά ότι αυτά τα τμήματα των λουμπενοποιημένων νέων τα παράγει η βαρβαρότητα αυτού του συστήματος. Γνωρίζουμε καλά ότι με την συντήρηση ενός τέτοιου «χώρου» λούμπεν στοιχείων επιχειρεί το κάθε τόσο προβοκάρισμα του φοιτητικού και όχι μόνο κινήματος. Γνωρίζουμε καλά ότι σ’ αυτό τον κοινωνικό βούρκο είναι που στρατολογεί η Ασφάλεια τους χαφιέδες και τους προβοκάτορες της.

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι υπόθεση του φοιτητικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει, μπορεί να το αντιμετωπίσει και αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίσει με την αποφασιστικότητα και τον τρόπο που οφείλει να το πράξει.


Ανακοίνωση – καταγγελία: Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑκαι ο κόσμος του κινήματος δεν τρομοκρατούνται από τις επιθέσεις κράτους-παρακράτους

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει και καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες από γνωστή ομάδα παρακρατικών τραμπούκων.

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σάββατου 22/6, στον πανεπιστημιακό χώρο της Ιατρικής Σχολής, γνωστή ομάδα τραμπούκων των Εξαρχείων επιτέθηκε σε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωνε η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ) – οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα ΕΑΑΚ. Αφού πρώτα αποπειράθηκαν να κλέψουν τις εισπράξεις του ταμείου, επέστρεψαν 30 άτομα κουβαλώντας πέτρες, ξύλα και σπασμένα γυαλιά. Έκαναν επίθεση εναντίον όσων αποχωρούσαν από το πάρτυ, μετέτρεψαν το χώρο της σχολής σε πεδίο μάχης, ενώ δεν δίστασαν να ορμήσουν και να ξυλοκοπήσουν ακόμη και φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του αναγνωστηρίου. Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο 7 αγωνιστές.

Η θρασύδειλη επίθεση σε εκδήλωση μιας πολιτικής οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν είναι απλώς μια πράξη «τζάμπα μαγκιάς». Είναι μια ακραία αντιδραστική και φασιστική πρακτική, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον τρόπο με τον οποίο παρακρατικές ομάδες χτυπούν κομμάτια του κινήματος και αγωνιστές της αριστεράς.

Η εν λόγω ομάδα τραμπούκων δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά. Αυτοπροσδιοριζόμενη ως κομμάτι του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, τα τελευταία χρόνια έχει επιτεθεί σε πλήθος συντρόφων και οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε άλλες πολιτικές νεολαίες της αριστεράς, σε κινηματικές πρωτοβουλίες, νεολαιίστικα στέκια., αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, διαδικασίες φοιτητικών συλλόγων, ακόμα και ενάντια πανεπιστημιακών σχολών υπό κατάληψη.

Η αλήτικη και παρακρατική αυτή ομάδα δεν διακατέχεται από καμία επαναστατική ιδεολογία, δεν συγγενεύει με κανέναν αγωνιζόμενο χώρο, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο λαό και το κίνημα, και συντονίζεται με τις πρακτικές της ακροδεξιάς ενάντια στην Αριστερά και το κίνημα. Πρακτικές βίας που στρέφονται εναντίων χώρων της Αριστεράς, τη στιγμή που το κράτος απειλεί με εισβολή στην κατειλημμένη ΕΡΤ είναι σαφές ότι έχουν αποκλειστικά αντιδραστικό χαρακτήρα και πρέπει να απομονωθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια μέρα, αντίστοιχη επίθεση δέχτηκαν εντός του ΑΠΘ, συναγωνιστές από τις Αγωνιστικές Κινήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Στην περίοδο που ζούμε, όπου η ανεργία αυξάνεται καθημερινά, οι μετανάστες δολοφονούνται εν ψυχρώ και το νεοχουντικό κράτος με την εργοδοσία εντείνουν με λύσσα τον κοινωνικό πόλεμο, τέτοια φαινόμενα είναι σαφές ποιον εξυπηρετούν. Καλούμε κάθε πολιτική συλλογικότητα της Αριστεράς να καταδικάσει τέτοιου τύπου επιθέσεις. Καλούμε κάθε σκεπτόμενη συλλογικότητα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, στου οποίου το όνομα αναφέρονται οι τραμπούκικες αυτές ομάδες, να πάρει θέση και να καταδικάσει τα γεγονότα και τους φορείς αυτών των πρακτικών. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να περιφρουρήσουμε τη δυνατότητα του κινήματος και της Αριστεράς να δρουν, να αγωνίζονται και να παρεμβαίνουν. Τέτοιες επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν και θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρει μάχιμες πολιτικές πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τους χώρους νεολαίας συμπορευόμενη με κάθε αγωνιστική δύναμη γύρω από το ζήτημα τόσο των δημοκρατικών ελευθεριών όσο και της αλληλεγγύης-αυτοάμυνας των αγωνιστών. Σε μια περίοδο που η κρατική τρομοκρατία, ο αυταρχισμός η ανάδυση του νεοφασισμού επιλέγει να στοχοποιήσει όσους σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και καμιά επίθεση αναπάντητη.

Επιθέσεις όπως η παραπάνω, έρχονται να προστεθούν στην καθημερινή επίθεση του κράτους και των μηχανισμών του ενάντια στους αγωνιστές και την Αριστερά. Λίγες μόνο μέρες πριν, ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν στα γραφεία πολιτικών συλλογικοτήτων, ενώ προχώρησαν και σε επιθέσεις (πυρπόληση και υλικές ζημίες στα αυτοκίνητα των Ν. Γουρλά και Κ. Παπαδάκη, απειλές κατά των Δ. Κουσουρή και Γ. Ραχιώτη). Χτυπούν αυτούς που φοβούνται. Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τρομοκρατούνται, δεν υποχωρούν θα συνεχίσουν να παλεύουν και να αγωνίζονται ως την αυγή μιας καλύτερης μέρας για το λαό που στενάζει κάτω από τη μέγγενη του αυταρχισμού και της λιτότητας της συμμορίας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Το κράτος και το παρακράτος βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση γιατί φοβούνται τις κοινωνικές εκρήξεις της εποχής. Οι αγωνιστές του κινήματος και η Αριστερά, κάθε εργαζόμενος και νέος πρέπει να είναι σε επιφυλακή έχοντας βαθιά πίστη ότι το κίνημα έχει τη δύναμη να τους ανατρέψει…
Πηγή: fadomduck

96 σχόλια:

 1. Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, στο indymedia λένε για συμμορίες πρεζέμπορων. Εννοείται δεν είναι τίποτα διασταυρωμένο.

  Rossa Salonica

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H Θεσσαλονίκη "παράγει" φασισμό εδώ και πολλά χρόνια, από εκεί που δε το περιμένεις(;) συχνά. Ας αναλογιστούν βέβαια οι Αντάρσυοι γεγονότα όπως του Πολυτεχνείου το '95-'96 που υπενθύμισε ο Modesto τις προάλλες σε άλλο ποστ...έχει κι άλλη όψη το νόμισμα, έτσι δεν είναι "Βελισσαράτοι";
  Ανοιχτά τα μάτια και τ'αυτιά μας, έχουν συμβεί διάφορα τελευταία με συμπλοκές ΧΑ-Α/Α και την αστυνομία από κοντά, κάτι ετοιμάζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και το ερώτημά μου είναι: γιατί τα φρικιά την πέφτουν στους αριστεριστές;

  Όποιος έχει ζήσει Σπουδάζουσα τέλη '90 με μέσα '00 γνωρίζει από πρώτο χέρι (και από κανένα σπασμένο κεφάλι), την "όσμωση" μεταξύ των δύο χώρων, να το πω κομψά.

  Κοινώς, τα φρικιά την πέφτουν κυρίως στους κνίτες και οι αριστεριστές κάνουν τον κινέζο, όταν δεν συμπράττουν ανοιχτά εναντίον μας (π.χ. Νομική '98, Δεκέμβρης 08, 20/10). (Τώρα δεν το λέω κομψά).

  Τώρα, άραγε, τι αλλάζει;

  Να ναι η μεγάλη αγκαλιά της αριστερής κυβέρνησης τόσο μα τόσο μεγάλη...που να...πρέπει να βρεθείς κι εσύ εκεί...με το ζόρι...ακόμη κι αν ο ρόλος σου στο πολιτικό σύστημα είναι άλλος;

  Κ.Π.Τ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άσχετο με το θέμα και εκτός επικαιρότητας ίσως, απλά δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τη σειρά αναρτήσεων σου σχετικά με τους τροτσκιστές και τη χρήση τους ως πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, το κείμενο που ανάρτησε ο Οικοδόμος από τον ιστότοπο guevaristas:
  http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9150.html
  Το επισημαίνω για πιθανή μελλοντική χρήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί διάφορες ομάδες, παράλληλα με τις φασιστικές, που παρουσιάζονται είτε ως αριστερές, κομμουνιστικές μάλιστα, είτε ως αναρχικές και έχουν ως προμετωπίδα τους το ρατσισμό και η δράση τους περιορίζεται σε επιθέσεις κατά πάντων αριστερών ή αναρχικών ομάδων.
  Τέτοιες ήταν οι συμμορίες που επιτέθηκαν, με βάση τις ανακοινώσεις των δύο οργανώσεων, στα μέλη και τους συναγωνιστές τους.
  Με βάση λοιπόν τα σχόλια εδώ αν για παράδειγμα η ομάδα που αυτοαποκαλείται πατριωτική αριστερά, και που οι θέσεις της είναι χειρότερες από αυτές τις χρυσής αυγής, επιτεθεί σε κάποια αναρχική συλλογικότητα τότε οι αναρχικοί θα έχουν κάθε δικαίωμα να τη συσχετίσουν με όλη την αριστερά!
  Μου είναι ακατανόητη η ταύτιση πολιτικών χώρων, όσο απέναντί τους και να είμαι, με τέτοιες τραμπούκικες ομάδες και με λούμπεν στοιχεία που εδώ και χρόνια εντέχνως έχουν σπρωχτεί από το σύστημα σε σχολές και όχι μόνο.
  Σε μια περίοδο που πρωτ' απ' όλα όλοι μας δεχόμαστε την επίθεση του συστήματος, που η ανοχή δεν υπάρχει πια για κανένα και η καταστολή είναι η πρώτη επιλογή ενάντια σε όλους μας, και που όλοι μας είμαστε υποψήφια θύματα τέτοιων επιθέσεων η ουδετερότητα και πολύ περισσότερο η υιοθέτηση απόψεων (άμεσα ή έμμεσα, συνειδητά ή μη) που με άλλα λόγια γράφτηκαν σε συστημικά blog (καυγάς μεταξύ αριστεριστών και αναρχικών έγραφαν και αυτοί) για τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι τουλάχιστον ένα τεράστιο λάθος!
  Και μιας και είμαι του ΚΚΕ(μ-λ) θα ήθελα πολύ να μας πει ο ΚΠΤΣ σε ποιες περιπτώσεις οι δικοί μας είχαν όσμωση με τέτοιες ομάδες, σε ποιες περιπτώσεις κάναμε το Κινέζο ή και συμπράξαμε σε επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, της ΚΝΕ ή όποιου άλλου σχήματος που έχει αναφορά σε αυτά.
  Εξήγηση χρειάζεται και η τελευταία παράγραφος του σχολίου του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατ' αρχάς, χρειάζεται ψευδώνυμο για τη δημοσίευση.

   Διαγραφή
  2. Και μιας και είμαι του ΚΚΕ(μ-λ) θα ήθελα πολύ να μας πει ο ΚΠΤΣ σε ποιες περιπτώσεις οι δικοί μας είχαν όσμωση με τέτοιες ομάδες, σε ποιες περιπτώσεις κάναμε το Κινέζο ή και συμπράξαμε σε επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, της ΚΝΕ ή όποιου άλλου σχήματος που έχει αναφορά σε αυτά.

   -Το «τέτοιες» ομάδες είναι πολύ αόριστο.Αν εννοείς πάντως τον αναρχικό χώρο,τότε έχω προσωπική εμπειρία επί του θέματος και ξέρω ότι στα μετωπικά σχήματα που κάνετε συμμετέχουν και αναρχικοί... κάθε είδους...

   -Τώρα όσον αφορά το Κινέζο...
   20-10-11 σου λέει κάτι;;

   «(...)Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα οργάνωσε σχέδιο-«σκούπα» εκκαθάρισης του Συντάγματος εξαπολύοντας χημικό πόλεμο ενάντια στους διαδηλωτές. Στην πρόωρη διάλυση της μαζικότατης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα συνέβαλε και η σύγκρουση των λαθεμένων και προβοκατόρικων στάσεων και πρακτικών γύρω από το ποιος είναι ο «ιδιοκτήτης» της πλατείας. Από τη μια, αυτών που έσπευσαν να περικυκλώσουν τη Βουλή ως ο «αυθεντικός ταξικός πόλος» και, από την άλλη, αυτών που εξαντλούν την ύπαρξή τους στον πετροπόλεμο. Αυτή η σύγκρουση έδωσε πάτημα στην κυβέρνηση να επισπεύσει την επίθεσή της στους διαδηλωτές. Και, δυστυχώς, είχε και νεκρό.»

   - 50-50 μη χαλάσουμε και τις σχέσεις μας με τα ...παιδιά.

   WrongTendency

   Διαγραφή
 6. @Ανώνυμος26 Ιουνίου 2013 - 11:48 π.μ.:
  Η καταγγελλια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλάει για "γνωστούς τραμπούκους των Εξαρχείων", οπότε καμμία παρερμηνεία δεν δέχεται. Αν μιλάμε για ομάδες από τα εξάρχεια, τότε είναι σύσωμος ο αναρχικός χώρος που τις ανέχεται και τις υποθάλπτει ως "δικές του". Το κρυφτούλι τέλος!
  Αν οι αναρχικοί δεν θέλουν να εκτίθενται, μπορούν να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα (τουλάχιστον τα ορμώμενα από τον "χώρο" που ελέγχουν), με χαρακτηριστική ευκολία.
  Από εκεί και πέρα το πολιτικό συμπερασμα που βγαίνει είναι άλλο. Είναι πως πλέον έχει γίνει στον λούμπεν χώρο, η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε "κοκκινίζει", για το πω όσο κομσότερα μπορώ.
  Και δεν είναι λιγότερο μόδα στους αναρχικούς από ότι στους ναζιστές λούμπεν.
  Από εκεί και πέρα, όποιος δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε χώρους που υποθάλπτουν τέτοια άτομα και συμπεριφορές, είναι άξιος της μοίρας του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. .... Είναι πως πλέον έχει γίνει "μόδα" στον λούμπεν χώρο, η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε "κοκκινίζει", για το πω όσο κομσότερα μπορώ....

   Διαγραφή
  2. Εννοείς δηλαδή ότι και εμείς δεν έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτούς που υποθάλπτουν αυτούς τους τραμπούκους;
   Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα για συγκεκριμένο χώρο και όχι για τους ..."αριστεριστές" γενικά και αόριστα.
   Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν είναι από αυτούς που τους γοήτευε ποτέ η δράση των ομάδων που δημιουργούσαν τα μπάχαλα στις διαδηλώσεις, τις έχει καταγγείλει και το έχει πληρώσει με επιθέσεις και το ίδιο. Ούτε ένοιωσε ποτέ άβολα απέναντι στην αναρχική ιδεολογία, όπως πράγματι ένοιωσαν,μ και στις δύο περιπτώσεις, αρκετοί από την αριστερά του "εξωκοινοβούλιου". Απ' όσο σε θυμάμαι φίλε trash, ή σύντροφε αν προτιμάς, παρακολουθείς το χώρο και δεν θυμάμαι να έχεις τέτοια άποψη για μας! (Το άλλο μου διαδικτυακό όνομα είναι antigeitonies αλλά σε συζητήσεις σε άλλα blog προτιμώ συνήθως το δικό μου)

   Διαγραφή
  3. @Δημήτρης Ν.:
   Περισσότερο είχα στο μυαλό μου κομμάτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να σου πω την αλήθεια.
   Για το ΚΚΕ(μ-λ) και την στάση του απέναντι σε τραμπουκισμούς ενάντια στο ΠΑΜΕ, και μάλιστα πριν τις δολοφονικές επιθέσεις της 20/10, έχουμε μιλήσει και πάλι, οπότε την άποψη μου την ξέρεις.
   Από εκεί και πέρα βέβαια, μπορεί να τεθεί και πάλι το ζήτημα της συνύπαρξης με τέτοιους χώρους, σε μία σειρά από "μετωπικές κινήσεις", από τον "συντονισμό" μέχρι τις "λαϊκές συνελεύσεις".
   Αν κομμάτια των αναρχικών νιώθουν την ανάγκη να αποστασιοποιηθούν από τέτοια άτομα και συμπεριφορές, ας τους ασκηθεί η πολιτική πίεση να το κάνουν ξεκάθαρα και τελεσίδικα.

   Διαγραφή
  4. Μπορεί κάποιος να ενημερώσει για την στάση του ΚΚΕ (μ-λ) για επεισόδεια ενάντια στο ΠΑΜΕ τον Ιούνη του 2011 και τον Οκτώβρη; Υπάρχουν ανακοινώσεις, κλπ που να μπορώ να δω;

   Διαγραφή
  5. @Αντωνης:
   Για τα γεγονότα του Ιούνη του '11 ήταν η αναφορά μου, στην κουβέντα που είχαμε τότε με τον Δημήτρη. Από ότι μου είχε ίδιος, δεν είχαν πέσει στην αντίληψη τους... (εφόσον θυμάμαι καλά πάντα, αφού συμμετέχει στην κουβέντα ας με επιβεβαιώσει).
   Για τον Οκτώβρη πάλι (εάν και πάλι δεν με απατά η μνήμη μου), είχε βγει μία ανακοίνωση που καταδίκαζε μεν τις επιθέσεις, υιοθετούσε όλη την επιχειρηματολογία υπέρ αυτών από την άλλη (ιδιοκτησιακές λογικές του ΠΑΜΕ κλπ).
   Παρόλα αυτά νομίζω (δεν θυμάμαι αν ήταν το ΚΚΕ(μ-λ) ή το Μ-Λ ΚΚΕ)πως είχαν δεχτεί επιθέσεις από τους μπάχαλους τις επόμενες ημέρες για αυτήν τους την στάση.

   Διαγραφή
  6. @Trash,
   αναφέρεις τα Εξάρχεια, ως χώρο που "ελέγχουν" οι αναρχικοί.
   Πιστεύω ότι το κάνεις χάριν επιείκειας.
   Γιατί, το ποιός ελέγχει, ποιόν, και ποιός ελέγχει χώρους, είναι μια μεγάλη συζήτηση.
   Η "ομάδα" αυτή είναι χρόνια, πολλά χρόνια γνωστή στην περιοχή, και δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την ΑΡΑΝ. Πολλά και επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά. Επίσης, γενικότερα δεν είναι οι πρώτες και μόνες της επιθέσεις. Μιλάμε για τραμπουκισμές, νύχτα, μαφίες κλπ. τα πάντα όλα. ΟΛΟΙ στα Εξάρχεια, ΟΛΟΙ λέμε, ξέρουν τι γίνεται. Αναρχικός χώρος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οποιος υποστηρίζει το αντίθετο ή είναι 18 χρονών, ή ζει στον κόσμο του, ή πληρώνεται για το λέει.
   Τώρα για το "μλ", είναι αλήθεια ότι κυρίως στον χώρο του ΝΑΡ (και αράν-αράς) υπήρχαν οι "αυτόνομες τάσεις" και κύκλοι που επηρεαζόντουσαν από τις πρακτικές της αυτονομίας και αναρχίας, και όχι τόσο στα μλ. Η συνύπαρξη όμως πολλών ομάδων στους χώρους των ΕΑΑΚ, και ταυτόχρονα η στάση των ΕΑΑΚ, η οποία ήταν άλλη από χώρο σε χώρο απέναντι στην λεγόμενη "αναρχία", γέννησε και γεννά και κάποιες γενικότητες, δικαιολογημένα κατ' εμέ.
   Τέλος, αλληλεγγύη σε όσους δέχτηκαν τις παραπάνω επιθέσεις, καταδίκη των επιθέσεων και των ομάδων που τις κάνουν και ελπίδα τα "θύματα-πολιτικοί χώροι" να δουν βαθύτερα για την ουσία και την πρακτική διάφορων "αναρχικο-επαναστατικών ομάδων"

   @ψηρίς

   Διαγραφή
  7. Δημήτρη (ΚΚΕ-μ-λ), κάποια απάντηση εκ μέρους σου στην ερώτησή μου (26 Ιουνίου 2013 - 12:59 μ.μ.), μιας και είσαι ο καθ ύλιν αρμόδιος να απαντήσεις;

   Διαγραφή
  8. @@ψηρίς:
   πιθανόν να είναι ευκαιρία (αν και πολύ αμφιβάλω), να δουν καποιοι πολιτικοί χώροι και λίγο πέρα από την μύτη τους (και εδώ αναφέρομαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά κύριο λόγο).
   Γιατί την τελευταία τριετία τριετία κυρίως, κάποιοι χάιδεψαν τον αντικομμουνισμό υπέρ του δέοντος, θεωρόντας πως πρόκειται για αντι-ΚΚΕδισμό ή πως θα μπορούσαν να τον καρπωθούν σαν τέτοιο.
   Τώρα τα λούζονται...

   Υ.Γ.
   Γιατί κανείς πια δεν θέλει να θυμάται τις "πλατείες" και τα τεκτενόμενα σε αυτές, εκτός από εμάς φυσικά;
   Θα προσπαθήσει κανείς από όσους ενεπλάκησαν σε αυτήν την ιστορία να βγάλει συμπεράσματα, έστω και ετεροχρονισμένα ή θα επικρατήσει πάλι η λογική της γάτας που κρύβει τα ...κακά της;

   Διαγραφή
  9. @@ψηρίς:
   Για το εάν υπάρχει "αναρχικός χώρος", εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου καθώς θεωρώ πως σαφέστατα και υπάρχει. Το εάν έχει και σχέση με ότι πιστεύουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σε αυτόν για τους εαυτούς τους, θα ανοίξει άλλη πολύ μεγάλη κουβέντα.

   Διαγραφή
  10. @@ψηρίς

   Ο αναρχικός χώρος που ισχυρίζεσαι ότι δεν υπάρχει (χωρίς να έχω καταλάβει αν εννοείς ότι δεν υπάρχει γενικά, ή ότι υπάρχει μεν αλλά όχι στα Εξάρχεια - θα απαντήσω νομίζω και για τα δύο ενδεχόμενα) είναι το σύνολο των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται «αναρχικοί/αντiεξουσιαστές» και βάση αυτού του αυτοπροσδιορισμού τους αισθάνονται (και συμπεριφέρονται) λίγο πολύ ως μια μεγάλη οικογένεια, ανεξάρτητα των όποιων διαφορών μεταξύ τους.
   Όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό στην Αθήνα, στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φωτογραφίζεται συγκεκριμένη ομάδα ατόμων από τα Εξάρχεια, οι οποίοι και αυτοί αυτοπροσδιορίζονται «αναρχικοί/αντιεξουσιαστές». Το γεγονός αυτό τους κάνει μέρος της «οικογένειας» που λέγαμε παραπάνω, η οποία δηλαδή, σαν κάθε καλή οικογένεια βγαίνει και προστατεύει τα μέλη της με τον ένα ή άλλο τρόπο απέναντι σε οποιονδήποτε εκτός της οικογένειας, ανεξάρτητα αν τα μέλη έχουν δίκιο, ανεξάρτητα τις όποιες «εσωτερικές διαφωνίες». Με αυτούς τους όρους λειτουργούσαν ανέκαθεν οι αναρχικοί, τουλάχιστον από το 90 και μετά που τους γνώρισα εγώ, στην Ελλάδα και αυτοί είναι ακριβώς οι όροι που αντικειμενικά συνιστούν τον λεγόμενο «αναρχικό χώρο».
   Κάτω απ' αυτούς τους όρους, το μέσο το οποίο μπορεί να μην φιλοξενεί αποκλειστικά «αναρχικό περιεχόμενο», αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αναρχικό χώρο καθότι ελέγχεται από αναρχικούς, βγήκε και έκρυψε την συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ενώ δεν έχει πρόβλημα γενικά να φιλοξενεί ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με μια απολύτως γελοία δικαιολογία, «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί το Ιndymedia σε ηλεκτρονικό ρινγκ όπου θα παρακολουθούμε ιντερνετικούς τσαμπουκάδες, ύβρεις και ρουφιανέματα.», στο καθόλα πολιτικό κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ενώ το ίδιο μέσο κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει αμέτρητα κείμενα που όντως κάνουν αυτό που επικαλούνται οι διαχειριστές του ιντιμίντια, π.χ. 1, 2).
   Λοιπόν, πως δεν υπάρχει αναρχικός χώρος, όταν βλέπεις ότι οι μεν καλύπτουν τους δε, είτε γενικά, είτε ειδικά το λουμπεναριό των Εξαρχείων;

   Διαγραφή
 7. Έχεις δίκιο και συγγνώμη, αλλά εκείνη την ώρα από τη βιασύνη μου πάτησα ανώνυμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία Δημήτρη.

   Τώρα πες μου, γιατί δεν το κατάλαβα: ποιος ταύτισε πολιτικούς χώρους; Για να το κάνει αυτό οποιοσδήποτε, θα έπρεπε α) ο χώρος της "αναρχίας" και ο χώρος του "εξωκοινοβουλίου" να είναι ομοιογενείς (δεν είναι) και β) να έχουμε σαφείς ενδείξεις για την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα των επιτιθέμενων στα δυο πιο πάνω επεισόδεια (δεν έχουμε).

   Από κει και πέρα, το γεγονός ότι ο Trash κι εγώ δημοσιεύσαμε μια είδηση όπου τα θύματα ήταν το ΚΚΕ μ-λ και η Ανταρσύα δείχνει από μόνο του ότι "δεν πληρώνουμε" τους τραμπουκο-Μαυροειδήδες με το νόμισμα που μας πληρώνουν (θυμίζω παλιότερη συζήτηση περί "μίσους", γιατί έχουμε πολιτική συνείδηση. Το ίδιο κάναμε και όταν προπηλακιζόντουσαν οι Μουλούδες στις πλατείες. Αυτό σε αντίθεση με την χαρακτηριστική αδιαφορία της εξωκοινοβουλευτικής στην οποία αναφέρεται ο Κ.Τ.Π.Σ και το καλοκαίρι/φθινόπωρο του 2011 και παλιότερα σε διάφορες εκδηλώσεις βίας κατά των περιώνυμων "ΚΝΑΤ" που μας έφτασαν στο σημερινό τοπίο-ναρκοπέδιο.

   Διαγραφή
 8. Αν δεν ήμουν σαφής και αν "διάβασα" σωστά το σχόλιο του ΚΠΤΣ ταυτίζει αυτές τις ομάδες με τον αναρχικό χώρο συλλήβδην και πάει παρά πέρα υπονοώντας ακόμη και συνεργασία όλων μας με αυτές. (Πως αλλιώς να το εκλάβω όταν γράφει ένα τέτοιο σχόλιο κάτω από μια ανάρτηση που περιέχει και δική μας ανακοίνωση;)
  Δεν αναφέρομαι ούτε στο trash ούτε σε σένα που θυμάμαι πολύ καλά τη στάση σας το 2011.
  Από εκεί και πέρα όμως να επισημάνω ότι γενικεύεις και εσύ γιατί και πάλι μιλάς για εξωκοινοβουλευτική αριστερά τη στιγμή που ξέρεις ότι η στάση μας στο Σύνταγμα, ακόμη και απέναντι στις επιθέσεις στο ΚΚΕ, δεν ήταν η ίδια με των άλλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλού είναι οι διαφωνίες μας και οι αντιθέσεις μας με το ΚΚΕ για τη στάση του όχι μόνο στο λεγόμενο κίνημα των πλατειών αλλά συνολικά. Εν ολίγοις αυτό που με ενοχλεί δεν είναι η διαφορετική άποψη αλλά η γενίκευση και η ισοπέδωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @JKL

  "Αν οι αναρχικοί δεν θέλουν να εκτίθενται, μπορούν να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα (τουλάχιστον τα ορμώμενα από τον "χώρο" που ελέγχουν), με χαρακτηριστική ευκολία."

  Είναι σα να ζητάς από το ΚΚΕ να πάρει την ευθύνη για πράξεις της ανταρσύα, ή η ανταρσύα για το κκε μ-λ. Επίσης στα εξάρχεια αρκετοί που "θεωρούνται" του "χώρου" είναι μάλλον πιο κοντά στην μαφία(κυριολεκτικά) και στον χουλιγκανισμό.

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @JKL:
   Σοβαρά μιλάς;
   Το ΚΚΕ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τον όποιον άλλον με "κομμουνιστική" αναφορά, έχει μία ξεκάθαρη οργανωτική διαφοροποίηση. Από που και ως που να πάρει ευθήνη ο ένας για τις πράξεις του άλλου;
   Υπάρχει κάτι ανάλογο στον αναρχικό χώρο;
   Γιατί αυτοί όλοι "σύντροφοι" αποκαλούνται μεταξύ τους!
   Και σε τελική ανάλυση η οργανωτική τους δομή, δική τους απόφαση είναι και όχι δική μας. Δεν μπορεί όταν τους συμφέρει, να είναι ο "χώρος" που πλείτεται, και όταν όχι, "κυρία το άλλο παιδάκι το έκανε αυτό και όχι εγώ".
   Όταν οι συγκεκριμένοι (εκτός των άλλων) επιτίθονταν στο ΠΑΜΕ, ήταν "σύντροφοι απέναντι στα ΚΝΑΤ". Τώρα άμα δεν είναι από την στενή τους ομάδα, δεν τους ξέρουνε και δεν φέρουν ευθήνη;
   Υποκρισία και κουτοπονηριά παρέα...

   Διαγραφή
  2. @JKL:
   "...στα εξάρχεια αρκετοί που "θεωρούνται" του "χώρου" είναι μάλλον πιο κοντά στην μαφία(κυριολεκτικά) και στον χουλιγκανισμό..."
   Χαίρω πολύ.
   Αλλά ποιός τους μάζεψε εκεί όλους αυτούς;
   Τις αναλυσάρες περί λούμπεν ως "επαναστατικού υποκείμενου", εγώ τις έγραφα;

   Διαγραφή
  3. "Τις αναλυσάρες περί λούμπεν ως "επαναστατικού υποκείμενου", εγώ τις έγραφα;"

   Μήπως τις έγραψα εγώ?

   Επίσης πολιτική διαφοροποίηση κομμάτων με κομμουνιστική αναφορά σίγουρα υπάρχει. "Οργανωτικά" όμως ποια είναι η διαφορά? Σύντροφοι αποκαλούνται και μεταξύ τους οι αριστεροί, ακόμα και αν ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, οπότε δεν ξέρω πως μπορεί να σταθεί αυτό που λες. Και επίσης έχω την εντύπωση πως παρασύρεσαι από την "αναρχία" της blogοσφαιρας και από αυτά που λέει, που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία πρακτική δραστηριότητα ή οργάνωση σε κάποια συλλογικότητα...

   JKL

   Διαγραφή
  4. @JKL:
   Δεν ξέρω ποιός είσαι εσύ και τι έχεις γράψει (δεν σου το καταλόγισα κιόλας), ξέρω ένα σωρό τέτοιες αναλύσεις προερχόμενες από αυτόν τον χώρο, την τελευταία 25ετία τουλάχιστον.
   Όπως χωρίς επαναστατική ιδεολογία δεν υπάρχει επαναστατική πρακτική, έτσι και χωρίς ιδεολογική μαλακία δεν υπάρχει και πρακτική τέτοια, για το πω πιο χοντρά.
   Υ.Γ.
   Όντας θαμώνας των εξαρχείων, και με έναν προσωπικό κύκλο γνωριμιών που περιελάμβανε πολύ περισσότερους "χωρικούς" από ότι νυν συντρόφους μου, ήδη από τα 15 μου, μάλλον δεν έχω ανάγκη την μπλογκόσφαιρα για να σχηματίσω άποψη για τους συγκεκριμένους.
   Είναι ένας χώρος τον οποίο γνωρίζω πολύ καλύτερα από ότι γνωρίζω το ...ΚΚΕ π.χ.!

   Διαγραφή
  5. @JKL:
   "...Σύντροφοι αποκαλούνται και μεταξύ τους οι αριστεροί, ..."
   φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ! Φάουλ!!!
   Η λέξη "σύντροφος", όσον αφορά το ΚΚΕ θεωρείται καταχρηστική ακόμη και για τις στενές επιρροές του κόμματος, όπου και χρησιμοποιείται τιμητικά και μόνον. Για οργανωμένους σε άλλο κόμμα, θεωρείται αδιανόητη!
   Εγώ ας πούμε χρησιμοποιώ -καταχρηστικά και πάλι- την λέξη συναγωνιστής σε κάποιες περιπτώσεις.
   -Όντως η μεγάλη πλειοψηφεία αυτού του χώρου δεν είναι ενταγμένη σε κάποια συγκεκριμένη συλλογικότητα. Αυτό είναι κατι νέο;

   Διαγραφή
  6. @JKL:
   Αυτό το "οι αριστεροί" τι το ήθελες;
   Αποκαλούνται δηλαδή "σύντροφοι" μεταξύ τους, οι μουλούδες με τους ΔΗΜΑΡίτες;
   Άτοπο...

   Διαγραφή
  7. Γιατί η ΡΗΜΑΔ είναι στην Αριστερά? ΕΕΚ, ΚΚΕ μ-λ ,μ-λ κκε κλπ μια χαρά αποκαλούνται μεταξύ τους σύντροφοι. Μην κολλάμε όμως σε λεπτομέρειες.

   JKL

   Διαγραφή
  8. @JKL:
   Εσύ χρησιμοποίησες την λέξη "αριστερά" και όχι εγώ. Αν θέλεις να την ορίσεις κάντο.
   Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω τροτσκιστή π.χ. να αποκελεί "σύντροφο" κάποιον σταλινοχοτζικό ή το αντίστροφο. Θα ήταν και παράλογο εξάλλου κάτι τέτοιο.
   Από την άλλη μεριά, ενώ είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να έχεις κομμουνιστογενείς αναφορές χωρίς να επηρρεάζεσαι τουλάχιστον από κάποια οργανωμένη συλλογικότητα, είναι εξαιρετικά σύνηθες κάτι τέτοιο για τον αναρχικό "χώρο", όπου μπορείς να ανήκεις κάλιστα ως μέλος ακόμη και παρέας...

   Διαγραφή
 10. @Δημήτρης Ν.

  Μίλησα για "όσμωση" και παρέθεσα και συγκεκριμένα τί εννοώ ως "όσμωση". Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε, την αποψάρα μου κουβαλάω και μόνο εδώ μέσα.

  Και μια άποψη που κουβαλά, αν το θες, και πολύ μίσος, δημιουργημένο από χρόνια τριβής με όλους αυτούς τους "χώρους" μέσα στις σχολές - γιατί μόνο εκεί υπάρχουν. Και πολλούς κινδύνους από αυτή την τριβή.

  (Πολιτικό και ταξικό μίσος, μην παρεξηγηθώ, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Εγώ δεν θέλω να σκοτώσω κανέναν, άλλοι θα πανηγυρίζουν αν πεθάνω από καμιά επίθεση σε καμιά πορεία).

  ΟΚ, το ΚΚΕ-μλ (πίσω) διαφέρει κάπως. Και να παραδεχτώ και το ότι έχει στις τάξεις του και ορισμένα παλικάρια, όπως αυτός που τις έφαγε επειδή σήκωσε κόκκινη σημαία στους αγκανάκτικος. Αυτούνου (sic) πολύ θα ήθελα να του σφίξω το χέρι, παρόλο που θεωρώ μέγιστης πολιτικής αφέλειας την κίνησή του.

  Ε, και τί μ΄αυτό; Τα έγραψε κι ο trash από πάνω. Καταδικάσατε την επίθεση τον Οκτώβρη μεν, υιοθετήσατε όλη την επιχειρηματολογία που οδήγησε στην επίθεση δε. Σαν να λέμε δηλαδή, "στο διάολο τα ΚΝΑΤ, αλλά μην τα σκοτώσουμε κιόλας".

  Φοβερή καταδίκη, τί να σου πω. Μας υποχρέωσες, μα δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες.

  Για μένα, τα πράγματα είναι απλά, κι ας είναι "λάθος" (που σηκώνει και πολύ συζήτηση για το αν είναι τέτοιο). Είναι ένα "λάθος" που δεν μπορώ να επιβάλω στον εαυτό μου να μην κάνει:

  Φρικιά και αριστεριστές είναι σε "όσμωση" για τουλάχιστο 2 δεκαετίες.

  Αυτό συνάντησα όταν πρωτοήρθα σε επαφή με το κίνημα, αυτό έζησα, αυτό βλέπω ακόμη να συμβαίνει γύρω μου.

  Πάσα ένσταση δεκτή, το επαναλαμβάνω. Αλλά εγώ αυτό πιστεύω.

  Αυτό που όντως χρειάζεται διευκρίνιση, είναι η τελευταία μου παράγραφος.

  Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις στην πολιτική. Κι από την μικρή μου εμπειρία, γνωρίζω ότι δεν είναι το πιο απλό πράγμα να μαζευτούν καμιά τριανταριά και να πάνε να τα σπάσουν σε χώρους που δεν το έκαναν μέχρι τώρα. Δεν μπορεί να μην είναι οργανωμένο και σίγουρα έχει κάποια στόχευση.

  Ποιά; Μήπως να δοθεί μήνυμα του τύπου, καλά τα αντι ΚΚΕ σύνδρομα παλικάρια, αλλά εδώ πάμε για κυβέρνηση, οπότε άντε σιγά- σιγά όλοι στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ; Με το καλό ή το άγριο;

  Χοντροκομμένο και υπερβολικό, δε λέω. Αλλά έχουμε δει και χειρότερα.

  Δεν μιλάμε και για τίποτε διανοούμενους, φρικιά είναι.

  Κ.Π.Τ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Κ.Π.Τ.Σ.:
   Μία διόρθωση.
   Αυτός με την κόκκινη σημαία που τις έφαγε από τους "αντικομμουνίθτας" του συντάγματος, ήταν ανένταχτος τροτσκιστής και τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά.

   Διαγραφή
  2. Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι!

   Είχε ακουστεί τότε ότι ήταν μουλάς και είχα μείνει κι εγώ με αυτή την εντύπωση.

   Άμα είναι τρότσκα δεν του σφίγγω το χέρι :)))))))

   Κ.Π.Τ.Σ.

   Διαγραφή
 11. Καλά θυμάται ο TRASH, όντως δεν είχαμε πάρει χαμπάρι όλες τις προσπάθειες, αν και λίγες, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να πλησιάσουν στη πλατεία ούτε τις επιθέσεις. Ειδικά όταν αυτό γινόταν στη πάνω πλευρά. Κυρίως σε φάσεις που είμαστε και εμείς "αντικείμενο" τέτοιων επιθέσεων. Σε άλλες περιπτώσεις όμως αντιταχθήκαμε σε όσους θέλησαν να αποκλείσουν ακόμη και δια της βίας, το ΚΚΕ, το ΣΕΚ, το Μ-Λ ΚΚΕ, σωματεία μέχρι και μετανάστες. Οι μάχες, ιδεολογικές και πολιτικές, και κάποιες φορές βίαιες, ήταν καθημερινές και αυτό που μας έδινε το κουράγιο να συνεχίσουμε ήταν η αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου και όχι οι ....υπέρτερες αριθμητικές μας δυνάμεις. Η διαφωνία και κάθετη αντίθεσή μας με το ΚΚΕ είναι στο συνολικό τρόπο που αντιμετώπισε (και) το συγκεκριμένο ξέσπασμα του κόσμου και στο ότι ανάμεσα στις άλλες αναλύσεις του χρησιμοποιούσε και αυτές τις επιθέσεις ως άλλοθι για να μη συμμετέχει.
  Οι ανακοινώσεις μας, Αντώνη, και η αρθρογραφία μας τότε δεν αφορούσαν συγκεκριμένες επιθέσεις αλλά υπερασπιζόντουσαν το δικαίωμα του καθένα να έρχεται και να συμμετέχει όπως αυτός νομίζει και θέλει. (Εκτός και αν δε θυμάμαι και εγώ καλά, θα το ψάξω! Αλλά όχι τώρα.)
  Και μιας και το αναφέρεις trash, έχει αναφερθεί κι αλλού με αφορμή τη προχθεσινή επίθεση στη Θεσσαλονίκη, πράγματι η ανακοίνωσή μας για τις 20/10, την επόμενη μέρα, μιλούσε τότε για λογικές ιδιοκτησίας του κινήματος. Πράγματι αφορούσε και το ΠΑΜΕ. Αυτή ήταν και είναι η άποψή μας. Αλλά ξέρετε μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που όλοι σταθήκατε σε αυτό αλλά κανένας δεν ενοχλήθηκε από ανακοινώσεις που υιοθέτησαν πλήρως την άποψη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από δυνάμεις που στη γενικότερη αρθρογραφία τους μιλούσαν για περιφρούρηση της βουλής από το ΠΑΜΕ, μια θέση την οποία εμείς χλευάσαμε. Κανένας δεν είδε ότι το ΚΚΕ(μ-λ) αμέσως με το ξεκίνημα των επεισοδίων στην ίδια τη συγκέντρωση έβγαλε με τις ντουντούκες του ανακοίνωση καταγγελίας της επίθεσης καθιστώντας τη προσοχή των συγκεντρωμένων ότι θα αποτελέσει μιας πρώτη τάξης ευκαιρία για το όργιο καταστολής που ακολούθησε. Η ανακοίνωσή μας που αναφέρετε ο trash και αυτή η στάση μας ήταν που εξόργισε πολλούς από τον αναρχικό, δήθεν, χώρο.
  Εμείς την άποψή μας δεν την προσαρμόζουμε σε καμιά περίπτωση για να χαϊδέψουμε αυτιά. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε πάντα.
  Όπως ξεκάθαρη, και ποτέ κρυφή, είναι η άποψή μας για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αναρχία και τους τροτσκιστές, έτσι και για το ΚΚΕ. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να επιδιώκουμε τη κοινή δράση (και για να προλάβω λέω ότι δεν αναφέρομαι σε καμιά ενότητα!) σε πράγματα που συμφωνούμε και εφ' όσον θεωρούμε ότι μπορεί να πάει το κίνημα μπροστά. Δεν μας εμποδίζει η άποψή μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε οποιονδήποτε γίνεται στόχος της καταστολής.

  Από εδώ και πέρα! Γενικά αποφεύγω να συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις γιατί με βάση τους χρόνους μου δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τις σεβαστώ. Το λέω γιατί να συνεχιστεί δεν το βλέπω να μπορώ να απαντήσω ξανά, σήμερα τουλάχιστον. Θα προσπαθήσω πάντως και να είσαστε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μήπως, συναγωνιστές του ΚΚΕ, θυμόσαστε ποιοι ήταν εκτός από εσάς στην πορεία προς τα δικαστήρια για τους συλληφθέντες του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας; Μήπως θυμόσαστε στο λιμάνι του Πειραιά στους ναυτεργάτες; Μήπως θυμόσαστε στη Χαλυβουργία; Ας απαντήσει κάποιος...

  ΛΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. για το πρωτο δεν ξερω.
   για το λιμανι ουτε προπερσι το καλοκαιρι ειδα κανενα ολη την μερα, και φετος ειδα να σκατε μυτη οταν χρειαζοταν να βαλεις αντιλιακο, το βραδυ;;;; πιναμε μπυρες;;;
   στην χαλυβουργια εβλεπα απο 2-5 ναριτες που ερχοντουσαν λογω του παλληκαριου που ειχαν μεσα, για αναρχικους και λοιπους δεν συζηταω και τσυριζαιοι μονο οταν ξερανε οτι θα γινει νταβαντουρι με καμερες και ερχοτανε ο πιλαφ. τις αλλες μερες δεν ειδα κανενα. ουτε βραδια ουτε μεσημερια ουτε απογευματα.
   επισης την πρωτομαγια ανα θυμαμαι καλα ΟΛΟΙ ΣΑΣ κανατε τους χειροκροτητες στην γσεε. και η χαλυβουργια δεν ηταν κατι μερες, ηταν μηνες και το ΠΑΜΕ και τα μελη του ΚΚΕ ηταν (αμερικανια αυτο) 24/24, 7/7. οχι οποτε ειχε ψωμι (βλ καμερες, εξαιρειτε το ναρ για τους λογους που ειπα με την αναιμικη του παρουσια.
   απαντησα.....

   Διαγραφή
  2. @ΛΒ:
   -Στην πορεία στα δικαστήρια, δεν θυμάμαι κάποια άλλη συλλογικότητα, πιθανόν να ήταν και σε σημείο που δεν έγινε αντιληπτή από εμένα.
   -Στο λιμάνι όλοι την νύχτα είμαστε μόνοι μας (εμείς και ένας ναυτεργάτης από τους ...ανεξάρτητους έλληνες!)
   -Όσο αφορά την χαλυβουργία, η άμεση αναμετάδωση του προβοκατόρικου χρυσαυγίτικου βίντεο από το ιντιμήντια και το "βαθύ κόκκινο" ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Η θέαση και η υιοθέτηση του πρέπει να ξεπέρασαν αυτές της αρχικής ανάρτησης στο σάιτ της ΧΑ.
   Οι αντιδράσεις στην αναπαραγωγή της προβοκάτσιας ήταν από μηδενικές έως ανεπαίσθητες...

   Διαγραφή
 14. Δημήτρης@re
  Στα Γιάννενα πάντως την ίδια μέρα μια χαρά πατρονάριζαν και αφιόνιζαν αυτές τις ομάδες. ΣΥΡΙΖΑίοι, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΜΛ χειροκροτούσαν τους "αναρχικούς" από την ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ που ήθελαν να περάσουν μέσα από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε τι ειναι αυτα??? Στα Γιαννενα εκει που καθοταν το ΚΚΕ ειναι το μερος που περνουν ολες οι πορειες στις απεργιες και ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μην περασεις απο εκει. Βεβαια το ΚΚΕ δεν εκανε πορεια(επιλογη του) αλλά συγκεντρωση γνωριζοντας μαλιστα οτι θα πρεπει να περασει μεσα απο την συγκεντρωση του η πορεια αλλα στα παπακια του. Ετσι, υποδεχτηκε τους εχθρους του με καδρονια( η συνθεση των αλυσιδων που ειχαν φτιαχτει για αυτο το σκοπο ειχαν λυκειοπαιδα, φοιτητες και σαρανταρηδες). Καλα τα παιδια μεχρι 25 χρονων, ειναι ευκολο να ειναι προβατα. Ο σαρανταρης που του λενε να κανει τετοιο πραγμα και δεν αντιδρα ειναι κομμουνιστης με κριτικη σκεψη? Επισης δεν ηθελαν μονο οι αναρχικοι να περασουν απο εκει, ηθελαν ολοι. Ξερεις γιατι? Επειδη απο εκει περνανε οι πορειες. Οταν χτισει το δρομο το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, ή ο καθε φοιτητης που νομιζει οτι εχει το αλαθητο του παπα τοτε να απαγορεψει να διερχομαστε απο εκει. Αντι να καθεστε να βριζετε ολους τους υπολοιπους κοιταξτε να δειτε τι σας φταιει. Βαλατε τον κοσμο να πολωθει και να απομονωθει τελειως πια κινηματικα. Ειναι τοσο σημαντικο να πολεμησεις τον αναρχικο σαν να ηταν καπιταλιστης? Ειναι τοσο σημαντικο να φτιαξεις οπαδους που αρνουνται να συζητησουν με οποιονδηποτε εχει διαφορετικη γνωμη? Πρεπει παντα να καταφευγεις στη λασπη? Fuck logic.

   Διαγραφή
  2. "Βαλατε τον κοσμο να πολωθει και να απομονωθει τελειως πια κινηματικα."

   Αντί να απλωθεί και να γίνει τραχανόσουπα; Η "πόλωση" είναι κακό πράγμα για ένα κόμμα που διακηρύσσει την ασυμφιλίωτη ταξική πάλη; Ή είναι κακό πράγμα για τον Στέφανο Μάνο;

   Διαγραφή
  3. @παναγιώτης
   Τις βλακείες που γράφεις τις διαβάζεις; Δηλαδή όταν στήνετε το μπαχαλάκι και τα κάνετε πουτάνα επειδή έτσι γουστάρετε έχετε κριτική σκέψη και καπέλο σας να διαλυθούν όλες οι πορείες;
   Αντε απο κει ρε, δεν μιλάς στις πλατείες σε άσχετους. Αμέτρητες φορές θέλεις να περάσεις μέσα από τις πορείες-συγκεντρώσεις αυτών που σε "ενοχλήσανε" γιατί με αυτό πορώνονται τα πιτσιρίκια που συσπειρώνεις.
   Αντε απο κει ρε, το χέσατε! μλ και λμ κι αριστεροχαρούμενα.....

   rednready2

   Διαγραφή
 15. δεν εχω διαβασει ολα τα σχολια. ειδα τα πρωτα που αναφερονται στην σταση του πισω μουλου στις 20/10 και μια γενικη αποψη για τον χωρο των αναρχικων και με τους αριστεριστες.
  Α) θεμα αναρχικων ομαδων. οπως λενε και οι ιδιοι δεν μπορουν να κανουν μπλοκ συγκεκριμενα στις πορειες δεν μπορουν να πουν σε καποιον που παει σε μια συνελευση ποιος εισαι και απο ορμομενος λες οτι λες κτλ κτλ. αν και τα τελευταια χρονια καποιες ομαδες το παλευουν.
  αρνουνται πεισματικα παρολο που διαφωνουν με πρακτικες αλλων ομαδων να διαχωρισουν την θεση τους. επισης στο θεμα των εξαρχιων. ειναι γνωστο εδω και καιρο οτι κουμαντο στην πλατεια δεν κανει ο καβουρας αλλα ρωσοι. οπερ μεθερμινευομενον αν θελησουν αυτοι νασταματησει η πλατεια να εχει τον χαρακτηρα που εχει θα σταματησει. οτι γινεται στην πλατεια γινεται με την ανοχη τους. δεν λεω οτι εχουν κονε, λεω οτι γινεται με την ανοχη για ποιους λογους δεν ξερω.
  στην πλατεια και στα περιξ ανετα αφισοκολησεις παντως κανουν τα τροτσκια και ολες οι συνιστωσες του τσυριζα. τελευταια ανταρσυα δεν βλεπω, αλλα ισως να μην εχουν βγαλει κιολας.
  β) αριστεριστες. ολα αυτα τα χρονια με τον α/α χωρο ειναι κωλος και βρακι. παρολο που καποιες φορες τους εχουν καρπαζωσει, γιατι την προδοσια πολλοι αγαπησαν αλλα τον προδοτη κανεις.
  ολες οι ομαδες αυτες λοιπον την κρισημη μερα 20/10 ειχαν ανοιχτη στηριξη σε αυτους που επιτεθηκαν στην συγκεντρωση του ΠΑΜΕ, ειτε με την καλυψη τους οποτε τους διωχναμε, ειτε με τον αντιπερισπασμο ασκοντας πιεση στην περιφρουριση προς εθνικο κηπο στα σκαλοπατια πανω στην πλατεια και στον καθετο απεναντι απο την βρετανια που παντα ξεχναω πως τον λενε τον δρομο αυτο. η σταση τους επισης ηταν επαισχυντη και στην προηγουμενη 48ωρη με τους τραμπουκισμους το απογευμα. το θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι ολα τα χρονια ηταν κωλος και βρακι με τις ομαδες αυτες.
  γ) για το πισω μουλου..... η ανακοινωση τους ηταν αυτοι που ηταν. ισες αποστασεις κτλ κτλ.
  το απαραδεκτο ηταν η σταση τους εκεινη την ωρα. οι προσβολες, τα μπινελικια και για το κομμα και προσωπικα ατομικα σε οποιον περναγε, φτυσιματα κτλ κτλ και αλλα που θελω να τα βγαλω απο την μνημη μου γιατι αν τα θυμαμαι αν συναντησω κανενα δεν θα εχω και τοσο ηρεμη σταση.
  επισης να ειστε σιγουροι οτι αν εκεινη την ωρα (λιγο πριν αρχισουμε να γυριζουμε προς ομονοια που κανατε και τα περισσοτερα) ξεραμε για τον δολοφονημενο καμια μα καμια καθοδηγηση δεν θα μπορουσε να κρατησει κανενα.
  δεν ξερω ποσοι βρισκοντουσαν εκει, αλλα για οσους τα εζησαν σιγουρα αλλαξε την γνωμη μια και καλη για ολες αυτες τις ομαδες. εδειξαν το προσωπο τους και το ποιοι ειναι και κυριως με ποιους ειναι. ειτε γιατι ξερουν ειτε απο πολιτικη αγνοια.
  μπορειτε να μιλησετε για οποιο αλλο θεμα θελετε, αλλα για το συγκεκριμενο ΟΧΙ. οταν θα ζητησετε συγνωμη για τα παλαμακια οταν επεφταν οι μολοτοφ στην συγκεντρωση -οχι στην περιφρουριση που πες παει στο διαλο, στην συγκεντρωση- οταν θα ζητησετε συγνωμη για ολα αυτα που λεγατε οταν ακουγονταν ασθενοφορο για τον "επιβατη του" τοτε τα ξαναλεμε.
  μεχρι τοτε, σιωπη.
  μην δοκιμασετε να απαντησετε, αυτα που ειδα δεν αλλαζουν με οποια γελοια δικαιολογια. επειδη δεν ειστε και ορδες μπορω να βρω και τα ονοματα για καθε πραξη που αναφερω και μπορω να πω και ονοματα και για αλλα που εχουν γινει μακρια απο τα φωτα της δημοσιοτητας, οπως για τον μουλα που πηγε να χτυπησει παππου (70+) συντροφο και του ουρλιαζε μες στο προσωπο γιατι δεν τα εβγαζε περα με τα λογια.
  λοιπον αν εχετε λιγη αξιοπρεπεια ακομα μεσα σας για το συγκεκριμενο θεμα, τσιμουδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "δεν ξερω ποσοι βρισκοντουσαν εκει, αλλα για οσους τα εζησαν σιγουρα αλλαξε την γνωμη μια και καλη για ολες αυτες τις ομαδες. εδειξαν το προσωπο τους και το ποιοι ειναι και κυριως με ποιους ειναι"

   Ακριβώς έτσι, σύντροφε.

   Η εποχή της "αθωότητας" τελείωσε εκείνη τη μέρα ακριβώς.

   Όταν έβλεπες φρικιά, ΣΥΡΙζαίους, υστερικές ναρίτισσες, φασιστόφαστες, μπάτσους με πολιτικά δήθεν "ανένταχτους" (με το μπλουζάκι των ΜΑΤ να φαίνεται από μέσα), ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, να κατεβάζουν χριστοπαναγίες και κατάρες στα μπλοκ σου.

   Επειδή δεν τους έκανες τη χάρη να φύγεις από την πλατεία. Ούτε με το καλό, ούτε με το άγριο.

   Τουλάχιστον για μένα, έχουν αλλάξει τα πάντα.

   Κατάλαβα περισσότερα για την πολιτική σε μία μέρα από όσα είχα καταλάβει σε 14 χρόνια.


   Κ.Π.Τ.Σ.

   Διαγραφή
 16. Και στους ναυτεργάτες και στην χαλυβουργία πηγαν για να παρέμβουν εκείνοι .Στην χαλυβουργία έκαναν και συνάντηση μαζι με τον ροσιναντε που ηταν τρεις και ο κούκος..
  και σε ολες τις περιπτώσεις οπως παντου και παντα να καταλήξουν πόσο λαθος ηταν η γραμμή του ΠΑΜΕ..
  Ολο το εξ κοινοβούλιο εχουν μέτωπο μα το ΚΚΕ τα υπόλοιπα ειναι τις πλακας ιστορίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ξεχαστηκα
  Nickname ..Aeras kopanistos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Χαίρομαι για την απαντηση του modesto και του αέρα κοπανιστού. Δείχνει ότι είναι μπροστάρηδες στον αγώνα.... από την μπλογκόσφαιρα....

  καληνύχτα, ΛΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...Αυτό δε προκύπτει επειδή σου απάντησαν μέσω blog, ενώ το δικό σου σχόλιο το έγραψες στον τοίχο με αίμα;

   Διαγραφή
  2. δεν εχω καμια υποχρεωση να σου παραθεσω τα "παρασημα" μου εαν εχω. οσοι με ξερουν, ξερουν ποιος ειμαι και την δικια τους γνωμη θελω.
   οπως διαβασες (φανταζομαι) καταλαβες (επισης φανταζομαι) οτι ολα αυτα δεν τα ξερω απο αφηγησεις (ενταξει καποια μου τα ειπαν).
   αλλοι ειναι επαναστατες του πληκτρολογιου. οι εκπροσωποι του τιποτα που νομιζουν οτι ειναι τα παντα.
   αν καταλαβενετε τιποτα, εχουμε νεκρους. εκτος απο αυτους που "χανονται" καθε μερα γιατι δεν τρωνε σωστα, αυτους που πεθαινουν γιατι πλεον δεν χορηγηται το φαρμακο, αυτους που αυτοκτονουν, αυτους που σκοτωνονται στο μεροκαματο, εχουμε και αυτους που δολοφονηθηκαν και την ευθυνη -δυσατηχως- την εχει συγκεκριμενος χωρος και οι παραφυαδες του γιατι δεν θελουν να περιφρουρησουν και να πεταξουν εξω εμφανως ασφαλιτες.
   παρτε τις ευθυνες σας και σταματηστε να φερεστε σαν κακομαθημενα κοριτσακια που δεν τους γινεται το χατηρι (να διαλυθει το ΚΚΕ).

   Διαγραφή
  3. Ken loach ως επιχείρημα. Το έχω ζήσει. Και "αρχιπέλαγος γκουλάγκ" μου έχουνε πει αναρχικοί.

   Ανεξάρτητα από τις συναισθηματικές εξάρσεις των "παιδιών", τις ανιστόρητες και "θεωρητικές" τοποθετήσεις τους, ο χώρος στην Ελλάδα λειτουργεί ηλιθιοδέστατα. Όποιος θέλει μπαίνει κι όποιος θέλει βγαίνει, χωρίς έλεγχο πορείας της δράσης, χωρίς οργάνωση ουσιαστικά, αλλά με κοινό στόχο δήθεν... και όλοι μαζί τα βάζουν με τους μπάτσους.... Αποκλειστικά μέρες απεργιακές.

   Χαφιεδισμοί τίμιων από ασφαλίτες "κατασκόπους", μπλέξιμο με πρεζέμπορες και επαγγελματίς οπαδούς, καρφώματα από συλληφθέντες μαρτυριάρηδες, πλιάτσικα, ευκαιριακή παρουσία σε δράσεις, ...ψήφο σε εεκ...και αποστασιοποίηση στα 30-35 είναι κάποιες από τις ομορφιές

   ή συνειδητοποίηση και συμπόρευση σε αυτή την ηλικία

   τσαφ

   Διαγραφή
 19. ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ανάρτηση.

  Ορμώμενος και από παλαιότερο σχόλιό σου Αντώνη: http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/funny-games-iv.html?showComment=1368908512624#c873274830552414138

  - Μέρες μετά τα γεγονότα στις 20/10/2011 σε κοινωνική συναναστροφή, βρέθηκα σε συζήτηση εν μέσω αυτοπροσδιοριζόμενων αντίφα. Πολλές οι αντιφάσεις τους, στοιχειώδης γνώση της ιστορίας μηδέν, στοιχειώδεις αναλύσεις μηδέν, επιχειρηματολογία η "Γη και Ελευθερία" του Κεν Λόουτς αλλά και το "V for Vendetta"! Επικρότησαν την επίθεση στο ΠΑΜΕ, τελικά.

  - Στις 12/2/2012 στην μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση που μας έπνιξαν με χημικά δηλητήρια, έτυχα μάρτυρας βανδαλισμών και πλιάτσικου σε μικρομάγαζο στο κέντρο της πόλης, το βράδυ. Φώναξα "Ντροπή!" και ήλθε καταπάνω μου μανιασμένος ο πλιατσικολόγος, βρίζοντας θεούς και δαίμονες. Με έσωσαν νεαρότερα παιδιά με μαύρα μαντήλια στα πρόσωπα που δεν συμμετείχαν στο πλιάτσικο αλλά μπήκαν μπροστά και τον ανέκοψαν, τον συγκράτησαν. Οι παραινέσεις τους "Μη ρε μ...!" σαφώς έδειξαν πως γνωρίζονταν αναμεταξύ τους.
  Την ηλίθια ομολογουμένως στάση μου, συμπλήρωσα με την απορία "Μα νόμιζα πως είμασταν μαζί...".
  Καταλύτης υπήρξαν τα ΜΑΤ που έτρεχαν καταπάνω μας. Να ακολουθήσω τους άλλους που έφευγαν πίσω για να συνεχιστεί ο "διάλογός" μας παρακάτω; ή να παραμείνω στο σημείο; Άργησα να ξεκινήσω και μπήκα στο πανικόβλητο πλήθος στην μέση του δρόμου που οπισθοχωρούσε, με τρόπο που ακόμα δεν πιστεύω πως δεν ποδοπατηθήκαμε μόνοι μας, με πρόλαβαν τα όργανα και άρχισαν τα "όργανα". Επάνω μου, έκαναν γκελ τα καουτσούκ και τα πρηξίματα ήταν αυξητικά για δυο μέρες κατόπιν, χώρια πόσο έκαναν να υποχωρήσουν...

  Συνειδητά πλέον συνοδοιπόρος.
  farg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλη μια μαρτυρία για τα αίσχη και την φονική μανία που εκδηλώθηκε εκείνη τη μέρα. Όπως έχω ξαναπεί, αν και δεν τα έζησα από κοντά ήταν και για μένα καταλυτικά σε ό,τι αφορά την πολιτική στράτευση. Δεν μπορείς να βλέπεις τέτοια πράγματα να συμβαίνουν και να μένεις αδιάφορος ή να κρατάς "ίσες αποστάσεις."

   Διαγραφή
 20. Μία γνώμη:
  α. όποιος θέλει να συμπορευτεί με το ΠΑΜΕ το κάνει και μπορεί πάντα να το κάνει ελεύθερα. Κανένας ΠΑΜίτης σε κανένα χώρο εργασίας δε θα σου ζητήσει ταυτότητα.(μείον τους χρυσαυγίτες αν θέλετε, αλλά κανείς χρυσαυγίτης δεν προσεγγίζει το ΠΑΜΕ).
  β. όποιος θέλει να το παίξει "ήμουν κι εγώ εκεί" σε λάθος πόρτα χτυπάει. Είναι απλό ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. Βόλτες με φραπέδες στο χέρι, και ξερωγω εντάξει, θεωρία να φεύγουμε και αποψάρες αλλού. 35 χρόνια φτιάχνουνε το ΣΥΡΙΖΑ τώρα που έγινε τραβάτε (ξέρετε ποιοι είστε σεις) κατακεί..
  γ. έχω γνωρίσει αναρχικούς που γουστάρουν το ΠΑΜΕ. Έχω γνωρίσει Μουλά που γουστάρει το ΠΑΜΕ. ΝΑΡίτες - που έπαψαν να είναι Ναρίτες στη συνέχεια εδώ που τα λέμε,.. - και ούτω καθ'εξής. Όποιος μιλάει, συζητάει με επιχειρήματα κλπ. ευπρόσδεκτος.
  δ. συνεπώς : η διαχωριστική γραμμή σε ότι με αφορά έχει να κάνει με το ποιοι είναι σοβαροί ως άνθρωποι και ποιοι όχι. Το ότι η πλειοψηφία - τουλάχιστον στο ίντερνετ - είναι ασόβαρη, η αφήνεται να της διαμορφώνουν άποψη ασόβαροι είναι δεδομένο. Και δικαιολογεί αρνητική στάση.

  R 5

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @R 5:
   Οι επιθέσεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ(μ-λ) δεν έγιναν μέσω ...ίντερνετ. Ήταν απόλυτα "υλικές".
   Όπως απόλυτα πραγματική είναι και η συνεργασία των παραπάνω με άλλες αναρχικές ομαδοποιήσεις σε μία σειρά από "μετωπικά" σχήματα. Πάνω σε αυτό μιλάμε.

   Διαγραφή
  2. Ναι έτσι είναι. Απλά είπα αυτά που είπα, γενικότερα αν θέλεις. Ένα σχόλιο περί καλόπιστων και κακόπιστων.
   Όσοι με ξέρουν - σαν πρόσωπο , όχι σαν υπογραφή στο νετ - ξέρουν ότι δεν είμαι ιδιαίτερα υπομονετικός με φρικιά, α/στες κλπ.
   Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι ειδικά σε ζητήματα "γη και ελευθερία" κλπ. δεν ανέχομαι κουβέντα από αυτούς.

   Λέω απλά ότι ως χώροι είναι διάτρητοι, ύποπτοι κάποιες φορές (δηλαδή ειδικά για το "ΣΕΚ" μπορούμε να πάμε μέχρι το πρωϊ να μιλάμε...) και λέω πως όποιος μιλάει καθαρά, ήδη, και μόνο επειδή μιλάει καθαρά έχει κάνει ένα βήμα για τον απεκλωβισμό του από καταστάσεις στην - πολύ - καλύτερη περίπτωση αδιέξοδες.

   R5

   Διαγραφή
 21. "....επειδη δεν ειστε και ορδες μπορω να βρω και τα ονοματα για καθε πραξη που αναφερω και μπορω να πω και ονοματα και για αλλα που εχουν γινει μακρια απο τα φωτα της δημοσιοτητας, οπως για τον μουλα που πηγε να χτυπησει παππου (70+) συντροφο και του ουρλιαζε μες στο προσωπο γιατι δεν τα εβγαζε περα με τα λογια'',

  Μοντεστο είσαι ψεύτης που έχει ανάγκη το ψεμα για να δικιολογει την περιχαρακωση του,

  λβ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Παιδια ηρεμήστε...


  aeras kopanistos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. "..... γ) για το πισω μουλου..... η ανακοινωση τους ηταν αυτοι που ηταν. ισες αποστασεις κτλ κτλ.
  το απαραδεκτο ηταν η σταση τους εκεινη την ωρα. οι προσβολες, τα μπινελικια και για το κομμα και προσωπικα ατομικα σε οποιον περναγε, φτυσιματα κτλ κτλ και αλλα που θελω να τα βγαλω απο την μνημη μου γιατι αν τα θυμαμαι αν συναντησω κανενα δεν θα εχω και τοσο ηρεμη σταση.
  επισης να ειστε σιγουροι οτι αν εκεινη την ωρα (λιγο πριν αρχισουμε να γυριζουμε προς ομονοια που κανατε και τα περισσοτερα) ξεραμε για τον δολοφονημενο καμια μα καμια καθοδηγηση δεν θα μπορουσε να κρατησει κανενα.
  δεν ξερω ποσοι βρισκοντουσαν εκει, αλλα για οσους τα εζησαν σιγουρα αλλαξε την γνωμη μια και καλη για ολες αυτες τις ομαδες. εδειξαν το προσωπο τους και το ποιοι ειναι και κυριως με ποιους ειναι. ειτε γιατι ξερουν ειτε απο πολιτικη αγνοια......"

  Montesto εισαι ψευτης, Τους βαζεις ολους στο ίδιο τσουβαλι γιατι έτσι σε συμφέρει να συσπειρωσεις τον κόσμο του ΚΚε. Εχεις προβλημα με τις απόψεις του μλ επειδη σου κανει πολιτική αντιπαραθεση απ τ' αριστερά.

  Να πεις ονοματα (που λες οτι ξερεις) αλλιως εισαι ψευτης

  ΛΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. να ακουσω την κριτικη "απο αριστερα" του μλ?Θα ειχε ενδιαφερον να μας την πεις....

   Τασος

   Διαγραφή
  2. @ΛΒ:
   Το έαν η κριτική του ΚΚΕ(μ-λ) στο ΚΚΕ γίνεται από τα "αριστερά", παραμένει στην καλύτερη περίπτωση ζητούμενο.

   Διαγραφή
  3. για την επιθεση σε παππου συντροφο που εγινε στο περιστερι και μου μεταφερθηκε απο συντροφο που ηταν μπροστα, ταταριδης ο "επικεφελης" και ενα ζωω με μουσια 2μετρος που την επεφτε στον παππου δωσε μου κανα δυο μερες για το ονομα του καφρου αυτου και αν θες και τα ονοματα απο κεινη την μερα θελω παραπανω χρονο για να βρω τις φωτο και να κανω ταυτοποιηση. φωτο απο τα ΜΜΕ δεν εχω αρχειο
   απο αυτα που σου λεω ειδικα για τους μουλαδες δεν ειναι ψεμα ουτε σημειο στιξης.
   διακαιωμα σου να λες οτι θες.
   μην προκαλειτε για να μην βγαζω ονοματα. την αλλη φορα με προκαλεσε αριστεριστης και πηρε του αρτεμη ματσα το ονομα στην μαπα
   ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ

   Διαγραφή
  4. modesto πρώτα τα είδες και τώρα στα είπανε! Περιμένουμε και τις φωτογραφίες. Πάντως απορώ, έγινε τέτοιο επεισόδιο, υπάρχουν φωτογραφίες και η καταγγελία έγινε τώρα επειδή τσανίστηκες μαζί μου! Πες μας και πότε γιατί αρχικά νόμιζα ότι αναφερόσουν στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, τώρα αναφέρεις ένα σύντροφό μας στο Περιστέρι. Εγώ σταματώ εδώ περιμένουμε και τις φωτογραφίες για να γίνει η ταυτοποίηση!

   Διαγραφή
  5. Γραφω πρωτη φορα στο ιστολογιο παρ'οτι το διαβαζω πολυ καιρο.
   Στις 20/10 οταν κατεβαιναμε απο την Πανεπιστημιου προς Ομονοια ενω ειχαν
   πρηγηθει τα γνωστα γεγονοτα,συναντηθηκαμε με το μπλοκ του ΚΚΕ μλ που
   ειχαν συγκεντρωθει με τα πανω τους σε ενα καθετο της παν/μιου δρομο.
   Εκει ακουστηκαν υβριστικα συνθηματα απο αρκετα ατομα και εφυγε και καποιο
   πλαστικο μπουκαλι νερου.Αυτα εχουν αποτυπωθει στη μνημη μου γιατι ητανε οι μερες
   που αλλαξε η συνειδηση μου.
   adrastia

   Διαγραφή
 24. Στη πορεία στα δικαστήρια υπάρχουν και φωτογραφίες στο blog μου.
  Στο λιμάνι υπήρχαν σύντροφοί μας αλλά όχι με μπλοκ τη νύχτα στις συγκεντρώσεις συμμετείχαμε κανονικότατα.
  Στη χαλυβουργία ήταν σύντροφοί μας από το Ασπρόπυργο καθημερινά. Στην εκδήλωση για τη χαλυβουργία στην Ελευσίνα ως κούκους εννοεί αυτός που το έγραψε τους χαλυβουργούς που συμμετείχαν; Και τέλος για μας αλληλεγγύη δεν ήταν μόνο η παρουσία στι εργοστάσιο αλλά και οι πολλές εκδηλώσεις που έγιναν σε γειτονιές, σε σχολές και χώρους δουλειάς. Πάντα με την παρουσία χαλυβουργών και πάντα μετά από ενημέρωση στο σωματείο. Για όλα αυτά υπάρχουν στο http://antigeitonies.blogspot.gr/ στα αντίστοιχα θέματα όλες οι αποδείξεις που θέλετε.
  Για τις συνεργασίες, τη κοινή δράση και όχι την ενότητα που ευαγγελίζονται άλλοι, είμαστε ανοιχτοί και την επιδιώκουμε με τους πάντες αρκεί να πηγαίνουν μπροστά το κίνημα. Μέχρι εκεί που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Πλέον πετυχημένη συνεργασία, που έζησα εγώ, ήταν ο αγώνας για το μη κλείσιμο του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ όπου τους τελευταίους μήνες συνεργαστήκαμε με συλλογικότητες που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι και την αυτονομία. Όλοι μαζί κάναμε την κατάληψη στο Αγία Όλγα και πορευόμαστε, ο καθένας με την άποψή του, επί μήνες! Δεν έχουμε λοιπόν καμιά επιλεκτικότητα στις συνεργασίες.
  Όσο για το βίντεο της Χρυσής Αυγής είμαστε και πάλι οι μόνοι που το καταδικάσαμε με κείμενό μου στο ίδιο blog και μάλιστα κριτικάραμε χοντρά όλους αυτούς που το χρησιμοποίησαν ως ευκαιρία για να απεμπλακούν από την υπόθεση της χαλυβουργίας. trash σε είχα για πιο ψαγμένο και πιο προσεκτικό.

  Όσο για τον modesto τα ίδια έγραψε και στο ΚΚ4EVER, όπου συμμετέχω, αλλά όταν τον προκάλεσα να πει τα ονόματα (αφού όπως ισχυρίζεται μας γνωρίζει τόσο καλά και απ' ότι φαίνεται όντως μας γνωρίζει γιατί η περιγραφή που έκανε μου μοιάζει πολύ, από που άραγε;), να πει ποιος που και πότε απείλησε τον παππού, που και πότε φωνάξαμε αντιΚΚΕ συνθήματα και ποια, και για όλα τα άλλα που λέει, έκανε την πάπια. Το ίδιο κάνω και εδώ, αν έχεις τα κότσια πες τα στα ίσα, αλλιώς είσαι ένα φτηνός προβοκάτορας και τίποτ' άλλο! Το μόνο επεισόδιο που υπήρξε ήταν όταν συναντηθήκαμε στη συμβολή Αμερικής και Πανεπιστημίου από κάποιον που όντως έβρισε και έφτυσε αλλά αυτός ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει.

  Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνεται από το 1987 με το "Κοινό Πόρισμα" ΚΚΕ -ΕΑΡ που μας το φόρεσε μια χαρά η, και τωρινή, ηγεσία του κόμματος, μιας και ήμουν μέλος του τότε (ΑΠΌ ΤΟ 1979) και αποχώρησα το 1991 μη ακολουθώντας ούτε το ΝΑΡ ούτε τον ΣΥΝ.

  Θα προτιμούσα μια πιο πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν αλλά απ' ότι φαίνεται είναι μάλλον δύσκολο.

  Περιμένω modesto!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. -O.K. πιθανόν και να έχασα κάτι (αναφέρομαι στο βίντεο της Χ.Α.), αλλά και πάλι δεν αναφέρομαι μόνο στο ΚΚΕ(μ-λ).
   Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άρθρο στην προλεταριακή σημαία για το ζήτημα, πάντως οι αντιδράσεις συνολικά της εξωκοινοβουλευτικής ήταν από αδιάφορες έως και ...θριαμβικές!
   Εφόσον έχετε πάρει θέσει όπως λες, σας εξαιρώ από το τσουβάλιασμα, αλλά τα σχόλια μου αφορούν και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντα, καθώς περιλαμβάνεται στο θέμα του ποστ.
   -Για το λιμάνι το ίδιο λέμε. Όλο το βράδυ είμαστε μόνοι μας με την ...ΜΥΚ!
   -Περί κοινών δράσεων γνωρίζεις την άποψη μου καθώς την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα. Όταν οστώσο εμπλέκονται εμπλέκονται σε αυτές οι αναρχοφασιστικές ομάδες, διατηρώ τις ενστάσεις μου. Αυτήν την κουβέντα έπιασα εξάλλου από την αρχή.

   Διαγραφή
  2. "Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνεται από το 1987 με το "Κοινό Πόρισμα" ΚΚΕ -ΕΑΡ που μας το φόρεσε μια χαρά η, και τωρινή, ηγεσία του κόμματος, μιας και ήμουν μέλος του τότε (ΑΠΌ ΤΟ 1979) και αποχώρησα το 1991 μη ακολουθώντας ούτε το ΝΑΡ ούτε τον ΣΥΝ."

   (εντάξει ήσουνα στο Κ. λες και αποχώρησες , δεν έχω να πω κάτι γι'αυτό..)
   Όχι φίλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνεται από το '79 τουλάχιστον. Ο χώρος της αντικομμουνιστικής "αριστεράς" οικοδομήθηκε με υλικά κρατικά αρχικά και εν τέλει, μπαχαρικά "της μόδας" (κάτι ντου σε αμερικάνικες πρεσβείες στα '75 , κάτι "αυτονομίες" και "νεομαρξισμοί" στα '80,κάτι "α/α" και ιντυμήντια πιο πρόσφατα κλπ.) , συχνά αδρή χρηματοδότηση από γενικές γραμματείες κι αργότερα μέσω ΜκΟ και δε συμμαζεύεται, κάτι "μέτωπα στο κοινωνικό" που χόραγαν από τον Αγγελάκα μέχρι το Μπουτάρη..
   Και στο γήπεδο της ανοχής όλης αυτής της επέλασης του αστισμού - υλικής και ιδεολογικής - από πολλούς που αυτοαναφέρονται ως κομμουνιστές. Εκεί που υπάρχουν και όσο περνάει η μπογιά τους καμιά αντίρρηση.

   "Η και τωρινή ηγεσία" και τα ρέστα που μας λες είναι επιχείρημα της πλάκας. Αντίστοιχα "η και τωρινή ηγεσία" του μ - λ συνέπραξε επανειλημμένα με τροτσκιστές σε διάφορα σχήματα, σήμερα δε στις "Παρεμβάσεις" με όλο τον εσμό σεκ -μεκ και δε συμμαζεύεται.

   Ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση. Ας κάνουμε λοιπόν.

   R5

   Διαγραφή
  3. "Πλέον πετυχημένη συνεργασία, που έζησα εγώ, ήταν ο αγώνας για το μη κλείσιμο του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ όπου τους τελευταίους μήνες συνεργαστήκαμε με συλλογικότητες που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι και την αυτονομία." - Δημήτρης Ν.-
   Ναι έχουμε γνωριστεί εκεί όπως και στους "παπαδες" και γενικά στα νοσοκομεία της περιοχής μας.
   Για να δούμε για ΠΑΜΕ και Λαϊκές επιτροπές ένα δύο πράματα για τις συνεργασίες:
   1. Δεν συνεργαστήκαμε με κανένα Συριζα ή με εσένα τον ίδιο σε καμία περίπτωση.
   2. Το ΠΑΜΕ μέσω των σωματειακών καναλιών ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ δράσεις και πρωτοβουλίες ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα νοσοκομεία.
   3. Οι Λαϊκές Επιτροπές ανταποκρίνονται σε καλέσματα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα νοσοκομεία. (για την περιοχή η ΛΕ 5ου-6ου)
   4. Για αυτό τον λόγο δεν υπήρχε περίπτωση να μπει μπροστά στις πορείες το ΠΑΜΕ ή η ΛΕ και ήταν πάντα κεφαλή οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
   5. Εσύ ήσουν που αναρωτιόσουν τι πάθαμε και μπήκαμε ουρά της πορείας και χαιρέτιζες την απόφασή μας; http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/09/7_22.html
   6. Στους «παπαδες» ή νοσοκομείο Πατησίων μία Αντάρσυα κοπέλα μας φώναζε τις προάλλες γιατί δεν ήμασταν την προηγούμενη(;) φορά. Γιατί δεν υπήρχε κάλεσμα εργαζομένων, ίσως!
   7. Το ΠΑΜΕ Υγείας είχε κάνει συγκέντρωση στον σταθμό Ανω Πατησίων με θέμα τα νοσοκομεία και δεν περιμέναμε κανέναν από εσάς να φανεί για να χαιρετήσει.

   Με όσα προηγούμενα έθεσα θα σε παρακαλούσα να συμφωνήσεις πως συνεργαζόμαστε με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και είμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις τους έως και στις συναυλίες τους στο ΦΙΞ, αν θυμάσαι.
   Δεν γίνεται να συνεργαστούμε λόγω αυτής της αρχής μας μαζί σου ή με άλλη συλλογικότητα παρά μόνο βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο και χρόνο κάτω από την κινητοποίηση των εργαζομένων.
   Μας βοηθάει αυτή η συνύπαρξη στο να βλέπουμε στην πράξη πως ενώ κάνουν παρέλαση βουλευτές του Σύριζα δεν υπήρχαν φίλοι και οπαδοί τους http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/09/7_22.html
   Ή αν θυμάσαι εκείνη την ατελείωτη πορεία έως την Νέα Φιλαδέλφεια από το νοσοκομείο Πατησίων όπου οι Συριζαίοι βρήκαν το κουράγιο να μετακινούνται πότε μπρός και πότε πίσω για τις «απαραίτητες» φωτογραφίες. Ναι, είχαν σημαίες του Σύριζα και τις είδαμε για πρώτη φορά.

   Πεζοπόρος Πατησίων

   ΥΓ. Ελπίζω σήμερα(ξέρεις!) να έρθουν οι Συριζαίοι που αναλογούν στο 27% επιτέλους. Να πήξουν τα Πατίσα και να ξεκινήσει η επανάσταση από δω.
   ΥΓ2. Για συναγωνιστές: Ναι υπάρχει «αριστερός» οπορτουνισμός και χωρίς να είναι ο κύριος φορέας του ο Δημήτρης και ο χώρος του, είναι τυπικός εκπρόσωπός του.

   Διαγραφή
  4. ενα ονομα το πηρες, εισαι σιγουρος οτι θελεις να συνεχισω;
   δεν θελω να βγαζω ονοματα ειδικα στο ιντερνετ και ειναι κριμα γιατι καποιοι μπορει απλα να τους πηρε το ρεμα.
   για τον ναριτη το εβγαλα ελαφρια την καρδια γιατι η πραξη του ηταν τετοια, για το σκηνικο στο περιστερι ανεφερα το ονομα του επικεφαλη δεν ειπα οτι ηταν αυτος, αλλα αμα τον ρωτησεις θα σου πει ποιος αλλος ηταν μζι του και ποιος εδρασε ετσι, δεν ειστε και οι μυριαδες.
   οσο για τις 20/10 μαζι μου περασαν και κατι χιλιαδες απο μπροστα μεχρι να παρετε πουλο απο το πλαι μας
   βουλωσε το λοιπον και μην το συνεχιζεις. ειδικα για κεινη την μερα το καταλαβαινεις ναι ή ου;
   σκυλευατε νεκρο και μαλιστα προστατευατε αυτους που τον δολοφονησαν.
   ΒΟΥΛΩΣΕΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΡΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ!!
   ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΙΝΕΖΑΚΙ;

   Διαγραφή
 25. Τι θα μπορούσε να πει ένας που τον λένε modesto ή kodesto ή sodesto....

  Ενας που υποστήριζε το 1980 ότι το ΠΑΣΟΚ ειναι δημοκρατική, αντιμονοπωλιακή αντιμπεριαλιστικη δύναμη;;
  Ενας που λιβάνιζε τον κοινοβουλευτικό δρόμο και φώναζε για κυβερνηση των αντιμονοπωλιακών δημοκρατικών δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ) και με το ΚΚΕ - αλλαγή - 2η κατανομή;;
  Ένας που το στέλεχος του κόμματός του Γρ Φαράκος, όταν κατέβαινε το 1978 ο νόμος 815 στα πανεπιστήμια, με κοψίματα εξεραστικών, μεταφερομένων μαθημάτων και εντατικοποίηση των σπουδών, έλεγε για τη μόρφωση και το αναμμένο πορτατίφ, πάνω απ΄το οποίο έπρεπε να μας βρίσκει σκυμμένους το χάραμα;;
  Ένας που υποστήριζε χούντες (Αιθιοπία) σαν μη καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης;
  Ενας που υποστήριζε την εισβολή των σοβιετικών στο Αφγανιστάν ;
  Ένας που υποστηριζε την άποψη του ΚΜΚ (κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού), όπου το κράτος, ο εκφραστης-κατ' αυτόν- των αντικειμενικών τάσεων κοινωνικοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων, η κρατικοποίηση της οικονομίας είναι που οδηγεί στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό και ο ρόλος των μαζών είναι στον αγώνα για εθνικοποιήσεις [θεωρία των παραγωγικών δυνάμεων (τότε δεν είχε εφεύρει τη λαική εξουσία) και ειρηνικό πέρασμα και αντιμονοπωλιακές δυνάμεις];
  Ενας που συμφωνούσε που το 11ο συνέδριο του κόμματός του έλεγε: "Να αναδειχθεί ο δημόσιος τομέας σε μοχλό που θα κινήσει ολόκληρη την οικονομία, να εξασφαλιστεί η δημοκρατικη διαχείριση και ο έλεγχος του δημόσιου τομέα", για εκδημοκρατισμό του κρατικου μηχανισμού
  Ένας που συμμετείχε στην κυβέρνηση Τζανεττάκη;
  Ενας που συμμετέχει στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο, το όργανο των ιμπεριαλιστών;
  Ένας που μόλις ακουγόταν από το μλ και την ππσπ το "νόμος ειναι το δικιο του εργάτη" το 1978, έκανε κορδόνια (τουλαχιστον)

  Μοdesto, είσαι υποχρεωμένος να γίνεσαι ψεύτης και προβοκάτορας

  ΛΒ

  ψεύτης,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το πορτατίφ που θα μένει ανοιχτό ως τα χαράματα ήταν σε άρθρο στο Ριζοσπάστη, αν θυμάμαι καλά ανυπόγραφο ή υπογραμμένο με αρχικά, πάντως όχι του Φαράκου. Ίσως μπερδεύεις με τη μπροσούρα για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.

   Διαγραφή
  2. Θα ήθελα, με αφορμή τα πιο πάνω σοβαρά ζητήματα, τα καταγγείλω τον Β.Ι. Λένιν για την απροσχημάτιστη και χυδαία υποστήριξή του στον Κάουτσκι και τον Πλεχάνοφ μέχρι το 1914. Αρκετά με τους οπορτούνες, ψηφίστε το πραγματικό ΚΚΕ στον Άλφα Κένταυρο.

   Η συζήτηση --ο θεός να την κάνει-- νομίζω λαμβάνει τέλος εδώ.

   Διαγραφή
  3. @ΛΒ:
   Αμα το θες μπορούμε να το χοντρύνουμε και εμείς.
   Ένας που προπαγάνδιζε πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν είναι επικύνδινος(!!!) και που υποστήριξε κάθε αντισοβιετική ενέργεια σε διεθνές επίπεδο γινόμενος έτσι απολογητής του, με ποιό ακριβώς ιστορικό παριστάνει τον τιμητή;
   Και μάλιστα όταν οι τελευταίοι συνεπείς οπαδοί της "θεωρίας των τριών κόσμων" είναι οι γνωστοί αντιδραστικοί της ΟΑΚΚΕ, που μας έδειξαν κια την φυσική της κατάληξη;
   Εκτός εάν ανήκεις σε αυτούς, οπότε περαστικά εύχομαι...

   Διαγραφή
  4. Λίγα με την ΟΑΚΚΕ. Είναι τα πιο πετυχημένα τρολ παγκοσμίως, ελπιδοφόρος φάρος για εμάς τους αγωνιστές.

   τσαφ

   Διαγραφή
 26. Πεζοπόρε
  εγώ είμαι αυτός που έγραψε το κυρίως κείμενο. Σε άλλο σχόλιο σε αυτή τη συζήτηση λέω ότι είμαι ο antigeitonies, μάλλον δε το πρόσεξες όπως και δεν πρόσεξες το σχόλιο το υπογράφει άλλος ή τι απάντησα ή τις διαγραφές! Για δες το ξανά καλύτερα: http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/09/7_22.html !
  Όσο για το αν συνεργαστήκαμε ή όχι θα σου έλεγα να ρωτήσεις το Χάρη ποιος είμαι, μιας και μαζί κάναμε τις συνεννοήσεις και στη κατάληψη του Αγία Όλγα αλλά και στις συσκέψεις στο 7ο, συσκέψεις που κατά βάση συμμετείχαν οι αλληλέγγυοι και συναποφασίζαμε για το τι θα κάνουμε, το σωματείο αναλάμβανε το συντονισμό και τη διοργάνωση των συσκέψεων, παρά τις ιδεολογικοπολιτικές μας διαφωνίες συνεννοηθήκαμε αρκετά καλά για πολλά πράγματα! Τη δε γυναίκα μου, πρόεδρο του σωματείου του 7ου τη καλέσατε και σε συζητήσεις της Λαϊκής Επιτροπής αλλά και στη συνάντηση στον Ευαγγελισμό των υγειονομικών με ομιλήτρια την Παπαρήγα. Δεν ήταν κρυφό ότι ήμαστε του ΚΚΕ(μ-λ), εγώ ως εκπρόσωπός του συμμετείχα σε όλα, ούτε ότι εσείς ήσασταν του ΚΚΕ! Εκτός και αν είσαι και εσύ της άποψης ότι κατά περίπτωση αφήνουμε τη κομματική ταμπέλα εκτός! Αναφέρομαι πάντα στο 7ο, και όχι στους παπάδες, με του οποίου τη πλειοψηφία του σωματείου διαφωνούσαμε σε πολλά και απέναντι στο σωματείο του 7ου λειτουργούσαν με μια λογική αποφυγής του, τουλάχιστον!. Ή μήπως δεν πήρες χαμπάρι τις λογικές "άστους να καούν μπας και τη γλυτώσουμε εμείς" που κυριαρχούσε στο ΔΣ του Γ.Ν.Πατησίων; Αν δε με θυμάσαι πήγαινε στο kk4ever, με περιγράφει ο modesto ως αυτόν που απειλούσε τον παππού http://kke4ever.blogspot.com/2013/06/23-6-13.html

  R5
  μάλλον δε γνωρίζεις για ποιους μιλάς. Δεν συμμετέχουμε στις παρεμβάσεις και όσο για το πότε εμφανίστηκε ο χώρος μας δες στο βιβλίο της ιστορίας του ΚΚΕ, και ας τα λέει διαστρεβλωμένα! Όσο για τη χρηματοδότηση δεν είμαστε εμείς που παίρνουμε κρατικές ενισχύσεις, ακόμη και όταν τις δικαιούμαστε τις αρνούμαστε! Για να μην πω για το σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου! (Το είπα!).

  trash να σου φρεσκάρω τη μνήμη και για το τι έλεγες τότε;
  Δες εδώ: http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/02/blog-post_6100.html
  Δεν το έχασες, το ξέχασες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α. Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά και δεν θα μυρίζω τα νύχια μου ποιος Δημήτρης είσαι(Δ.Π ή Δ.Ν είναι και ο Δ. των μηχανικών…). Αν θυμάσαι καλά υπήρξε σχολιασμός για το ΠΑΜΕ που δεν θέλησε να καπελώσει και να μπει μπροστά και ουάου, πρωτοφανές. Μου είναι αδιάφορο αν τα έσβησε ο ίδιος ο σχολιαστής ή εσύ. Αναλαμβάνεις την ευθύνη αφού στο blog σου εμφανιστήκανε. (χαράς την ευθύνη δηλαδή)
   Β. Ως μία ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης θα σου πρότεινα να μην δίνεις προσωπικά σου στοιχεία περισσότερα από όσα πρέπει δημόσια. Δεν μιλάμε σε προσωπική βάση ώστε να σου στείλω email και να θελήσεις να μου θυμίσεις ποιος ακριβώς είσαι. Μιλάμε δημόσια μεταξύ μας περισσότερο για να μας ακούσουν οι άλλοι και να λυθούν κάποιες παρερμηνείες. (οι «άλλοι» μας ακούν έτσι ή αλλιώς)
   Γ. Την Πρόεδρο του 7ου την δεχτήκαμε στην ΛΕ για αυτό που είναι – σωματείο εργαζομένων κτλ – και όχι γιατί είναι ολυμπιακός ή παναθηναϊκός. Δηλαδή, για εμάς η βάση είναι ο εργαζόμενος και μπορούμε να συνεργαστούμε σε αυτή την βάση. Θα θυμάσαι, που ξανανοίξαν τα μικρόφωνα της ΛΕ για να καταδειχτεί πως στηρίζουμε την συναυλία στο ΦΙΞ κτλ
   Δ. Τι να κάνουμε τώρα; Το νοσοκομείο Πατησίων μας κάλεσε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του και ο σ. Σοφιανός με τον χαιρετισμό του έθεσε στο σύνολό του το πρόβλημα της Υγείας και όχι μόνο κτλ. Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να χτυπηθεί το «αν την φας εσύ θα την γλυτώσω εγώ». Εμείς το προσπαθούμε με το Παράδειγμά μας που πηγαίνουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία.
   Ε. Εδώ είναι η παρερμηνεία που γίνεται συνήθως: Δεν σταματά κανένας να είναι ιδεολογικά και πολιτικά ταγμένος όταν είναι δίπλα στον εργαζόμενο ή ο ίδιος ο εργαζόμενος που κινητοποιείται. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μαζί για να δημιουργήσουν το μικρό – το δικό τους – και να το ενώσουν στο μεγάλο το πολιτικό - των όλων. Σε αυτήν την πορεία βγαίνουν τα ΚΚΕ, τα ΚΚΕ(μ-λ), Ανταρσύα κτλ με τις προτάσεις τους για την κατεύθυνση. Ενίοτε, στην χάση και στην φέξη βγαίνει και ο Σύριζα για τις φωτογραφίες και την λεζάντα «ήμασταν και μεις εκεί».

   Πεζοπόρος Πατησίων

   ΥΓ. Ο Χάρης μιλάει και με τους μπάτσους ή καλύτερα οι μπάτσοι του μιλάνε (είναι και ψηλός) - το έχω δει. «το σωματείο αναλάμβανε το συντονισμό και τη διοργάνωση των συσκέψεων» Δεν δέχομαι τίποτα άλλο εκτός από αυτό.
   Πιάσε τον Χάρη και κάντου παράπονα πως κάποιος συνοδοιπόρος αρνήθηκε να πιστέψει πως συννενογιότανε πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων σε ξεχωριστή μάζωξη των αλληλέγγυων κουκουέδων σκέτων και μουλούδων και γύρευε άλλο τι.
   Στην μάζωξη των εργαζομένων που έπαιρναν μέρος και οι αλληλέγγυοι, όλοι μιλούσαν με όλους και υπήρχε και θα υπάρχει πάντα συνεννόηση.

   Διαγραφή
  2. @Δημήτρης Ν.:
   Αν έχασα κάποιο άρθρο της Π.Σ. εννοούσα. Εξήγησα ακόμη πως δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ΚΚΕ(μ-λ).
   Νομίζω εξάλλου πως μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει (τουλάχιστον οι δύο μας), να συνομιλήσουμε και να διαφωνήσουμε χωρίς τέτοια "κολπάκια", τα οποία δεν συνηθίζω κιόλας.

   Διαγραφή
 27. Ω ρε νεύρα..."κατατρεγμένοι" και "καημένοι", "παναγίτσες" με φωτοστέφανα,αλλά και με το αλάθητο του πάπα, αυτά είναι...Ρε πάρτε το αλλιώς. Τουλάχιστον δε τσαμπουνάτε "ενότητες" και άλλα φαιδρά όπως άλλοι.
  Ρε modesto τι παθαίνουν όλοι με το ψευδώνυμό σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντιολυμπιακοί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

   τσαφ

   Διαγραφή
 28. ADRASTIA
  Μετά από το κυνήγι που φάγαμε από τα ΜΑΤ στην Αμερικής μείναμε λίγα άτομα. Θες να μας πεις δηλαδή ότι αυτοί οι λίγοι έβριζαν, έφτυναν και πέταγαν μπουκάλια στους χιλιάδες του ΠΑΜΕ και πέρασε έτσι ανώδυνα; Ούτε καν καταγγελία δεν έγινε; Έλεος πια! Μπορείτε να έχετε όποια γνώμη θέλετε για το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά τουλάχιστον να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και απόψεις. Εγώ αυτό που θυμάμαι είναι ότι πολλά συνθήματα τα φωνάζαμε μαζί.
  Για δες εδώ: http://antigeitonies.blogspot.gr/2011/10/katebhkan-kai.html. Ένα κείμενο, γραμμένο τότε, όπου λέω ξεκάθαρα την άποψή μου για τη στάση του ΠΑΜΕ αλλά και το τι πραγματικά έγινε με τις βρισιές και τα φτυσίματα.

  Πεζοπόρε Πατησίων
  Πουθενά δε μίλησα για συνεννοήσεις πίσω από τη πλάτη των εργαζομένων αυτό που εννοώ είναι ότι έγινε μια προσπάθεια σε κρίσιμες και σημαντικές στιγμές να υπάρξει κοινή στάση. Η οποία και ανακοινωνόταν δεν κρυβόταν!
  Που ήταν το κακό σε αυτό;
  Ένα παράδειγμα να αναφέρω και σταματώ εδώ. Θυμάσαι την πορεία που ξεκίνησε από το 7ο, πήγε Αχαρνών - Αγιο Νικόλα, ανέβηκε Πατησίων και κατέληξε στη Χαλκίδος; Τότε κάποιοι, από ΣΥΡΙΖΑ- ΔΕΑ θέλησαν να μας ...πείσουν να πάει στον ...Αγιο Παντελεήμονα (για ευνόητους λόγους φαντάζομαι). Εμείς, που κατεβήκαμε με κομματικό πανό, εσείς που κατεβήκατε σαν Λ.Ε. και ΠΑΜΕ, και αν θυμάμαι καλά και η ΑΝΑΣΑ, το αρνηθήκαμε και δεν έγινε τελικά. Προηγήθηκε συνεννόηση γι' αυτό. Θα ξανασυναντηθούμε άλλωστε και αν γνωριστούμε ίσως τότε να τα πούμε καλύτερα. Δυστυχώς σήμερα δεν μπόρεσα να είμαι στο Πατησίων. Κατά τα άλλη κακώς αναφέρθηκα σε ονόματα και όσο αφορά τον εαυτό μου πλέον και να ήθελα δεν μπορώ να κρυφτώ!

  TRASH
  Αστειευόμουνα με το "έχασες - ξέχασες". Συμφωνώ ότι με το ότι μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει (τουλάχιστον οι δύο μας), να συνομιλήσουμε και να διαφωνήσουμε χωρίς τέτοια "κολπάκια".

  Αντώνη
  Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία αλλά εγώ δεν θα συνεχίσω άλλο. Θα σεβαστώ αυτό που ζητάς να τερματίσει η συζήτηση εδώ. Τη γνώμη μου στην έχω ξαναπεί στο παρελθόν, καναδυό κείμενά σου τα έχω αντιγράψει και στο Αντίσταση στις γειτονιές. Αυτά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ρε παπαρα γιατι θες να τ'ακουσεις. τι καταγγελια; στους ανυπαρκτοτιποτα;περναγαμε απο κει και δεχτηκαμε την υποδοχη σας.
   αντι να λετε ευχαριστω στην καθοδηγηση που δεν μας αμολυσανε και επαναλαμβανω, αν ξεραμε -γιατι το μαθαμε στην ομονοια- θα ητανν αλλιως και δεν θα μπορουσε να συγκρτατησει κανενας κανενα.
   σου ειπα τελειωνε με το θεμα γιατι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
   καταλαβετο για καποιους που ειμασταν εκει ειναι πολυ δυσκολο να σας απευθυνουμε ακομα και τον λογο
   ΤΕΛΕΙΩΝΕ

   Διαγραφή
 29. 1) Γιατί φωνάζει ο κάθε modestos για τον Σύριζα, ξεχνάει ποιος εστρωσε το δόμο στο ΠΑΣΟΚ;

  "Το ΚΚΕ θεωρεί "αντικειμενικά" αλλά και υποκειμενικά είναι δύναμη αλλαγής (το Πασοκ εννοεί). Αντικειμενικά με βάση την κοινωνική του σύνθεση, υποκειμενικά με βάση τις πολιτικές του θέσεις"

  Θέση 43 του 10ου συνεδρίου.

  Όταν το ΚΚΕ μλ έλεγε: Πασοκ κ Νεα Δημοκρατία, εξάρτηση λιτότητα και τρομοκρατία.

  2) Στηλη Ευαισθησίες του Ριζοσπάστη της 22/10/1985:
  "Και δεν θα υπήρχε αντίρρηση να πνεύσει στη χώρα ένας αέρας προσφοράς σε θυσίες, αν υπήρχε θετική απάντηση στα δύο κρίσιμα ερωτήματα: θυσίες ισομερώς καταμερισμένες ή μονόλπευρα φορτωμένες στους εργαζόμενους; Και θυσίες για ένα δικαιότερο, δημοκρατικότερο μέλλον ή απλώς για να μεγιστοποιηθούν τα περιθώρια κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων;'"

  Ισομερώς κατανεμημένες στον καπιταλισμό !!!!!!

  3) "Το κόμμα μας είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις αστικές αντιπολιτευτικές δημοκρατικές δυνάμεις για την αφαίρεση της κυβερνητικής εξουσίας από τη δεξιά στη βάση ενός προγράμματος στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό.."

  Θέση 33 του 10ου συνεδρίου.

  Τι να πω μετά εγώ, αφού τα λέγατε όλα εσείς, που στρωσατε το δρόμο στο Πασοκ και στο Σύριζα....


  ΛΒ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ΛΒ:
   Τώρα τι θες να μας πεις; Πως ήταν οπορτουνιστικό το ΚΚΕ 20 χρόνια πριν;
   Άντε και ήτανε.
   Εσείς που τότε υποστηρίζατε (παρεάκι με την CIA για να μην ξεχνιώμαστε) από τους μουτζαχεντίν, μέχρι τον Βαλέσα και το απαρντχάιντ (κάτι είπες και για Αγκόλα πριν), τι ακριβώς είσαστε;
   Α, ναι σωστά. Αντιδραστικοί είναι η λέξη.
   -Και σε τελική ανάλυση, η θεωρία πως μία αστοδημοκρατική είναι προτιμότερη από μία "σοσιαλιμπεριαλιστική" (έτσι δεν το λέγατε;) κυβέρνηση, δική σας ήτανε. Η κριτική σου λοιπόν στο ΚΚΕ από ποιά μεριά γίνεται;
   Αν είσαι όντως Μαοϊκός...

   Διαγραφή
  2. @ΛΒ

   Κάτι μας είπες...
   Αν θυμάμαι καλά - και γενικά θυμάμαι άριστα - δυο φορές το '93 και το '96 το μ-λ έκανε κολλεγιά με το ΝΑΡ (Μπιτσάκης πρώτη μούρη τότε, όλοι οι υπόλοιποι Χάγιος, Πέτρος κλπ. πρώτες μούρες και τότε και τώρα...) και το ΕΕΚ (ο γίγας...). ?Αφού "είχατε προβλήματα" με την "τότε ηγεσία" του ΚΚΕ θα έπρεπε λέω να τους τα βάλετε, αλλά όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά ξανακατεβήκατε μαζί τους. Για το ΕΕΚ και τις συμμαχίες αυτού του είδους περίμενω - από φοιτητής... - έναν, ΕΝΑΝ να τολμήσει να πει κάτι ..

   Εν πάσει περιπτώσει δεν είπα ακριβώς ότι το μ-λ άνοιξε το δρόμο για το ΣΥΡΙΖΑ, κι όποιος έχει μα΄τια βλέπει τί έγραψα. Είπα όμως ότι όσο κομμάτι του αναλογεί το μ-λ ναι, ήταν μέσα στο χυλό του εξωκοινοβουλίου με τα χαρακτηριστικά που τον περιέγραψα προηγουμένως.

   Δεν σώζει την κατάσταση το ότι αναπαράγατε τη Zeri i Populit και τις εκπομπές του Ράδιο Τίρανα..

   R5

   Διαγραφή
  3. @ΛΒ:
   Μια και βρεθήκαμε, θα μου λύσεις και μία απορία που έχω από παλιά;
   -"Αντιρεβιζιονιστικός αγώνας", αγκαλίτσα με τον αρχιρεβιζιονιστή Τίτο, πως ακριβώς γίνεται;

   Διαγραφή
 30. Aman τι έγινε εδω ,πόλεμος κανονικός και επίθεση "φιλίας" .Κυριε Δημήτρη(μ λ τελος παντων) θα μπω στον πειρασμό (αν και δεν ειναι χρήσιμο) πως στην συγκέντρωση των χαλυβουργων μα τους αναρχοσυνδικαλιστες και εσας ηταν 3-4 αλλα οχι σαν εκπρόσωποι tου σωματιου,,, οπως είπαν και οι ιδιοι ..Και κατι μου λεει πως δεν μπορεί θα τους προτείνατε να απεγκλωβιστούν απο τις "ρεφορμιστικές" αυταπάτες
  Οσο για το λιμάνι (ειδηκα) και το πληκτρολόγιο,,, με αδικείς παράφορα....

  aeras kopanistos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Τσ, τσ, τσ... ανιστορητοι,

  1, Ουδεποτε υποστηρίζαμε/ξαμε τον Βαλέσα (φάουλ και ψέμα νο 1) Θες ντοκουμέντα, μάλλον όχι έ, γιατι αν τα θες, θα τα έχεις, τα έχω πρόχειρα, κι αφού προκαλείς θα υποχρεωθεί και ο διαχειριστής να τα βάλει. Κι είναι και μακροσκελέστατα,
  2. Σε πονάει που είχαμε άποψη (τι άποψη, δηλαδή, για ΑΝΑΛΥΣΑΡΑ μιλάμε ) για ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ στην ΕΣΣΔ όταν εσύ βάφτιζες επανάσταση την εισβολή στο Αφγανιστάν, έτσι;; Προσπαθήσατε, αλλά πάντως δεν την έχετε αντιγράψει καλά (λογικό είναι αυτό )
  Θυμήθηκες να αποκαταστήσεις τον Στάλιν το έτος 2013 (όταν πήρες το 4%) αλλά όχι όταν ο Μπρέζνιεφ προχωρούσε στην αποσταλινοποίηση (ε, δεν συνέφερε τότε, εξάλλου όταν είσαι ορδή εχεις κι άλλον αέρα!!!)

  3.Ουδέποτε είχαμε την άποψη πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν είναι επικίνδυνος(!!!) ( ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ) και ουδέποτε υποστηρίζαμε κάθε αντισοβιετική ενέργεια σε διεθνές επίπεδο, όπως λες (ψέμα Νο .....έχει ο θεός)
  Αλλά πού να καταλάβεις για τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, αφού δεν έβλεπες ιμπεριαλισμό όταν ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ έκαναν συμφωνίες για τα πυρηνικά, όταν ανταγωνίζονταν στους πολεμικούς εξοπλισμούς. Τότε εσύ έβλεπες ολίγον από γραφειοκρατικές στρεβλώσεις !!! Τώρα υποχρεώθηκες να μαζεύεις τα αμάζευτα....

  4. Κινεζάκι, κινεζάκι εγώ αλλά εσύ έλεγες αδελφό κόμμα το ΚΚΚίνας μέχρι πρότινος. Εμείς κάναμε κριτική για ρεβιζιονισμό στους Τενγκ και λοιπους. Δεν ήμαστε με τη θεωρία των τριών κόσμων ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΫ ΚΑΛΑ. Ήταν σημείο σοβαρότατης διαφωνίας στο κομμουνιστικό κίνημα. Το βαρος της αντιπαράθεσης σε αυτήν το σηκώσαμε επαξίως (όταν εσύ είχες "ειδικές" σχέσεις με μικροιμπεριαλιστές), Προφανώς μιλάς για άλλους πολιτικούς χώρους άρα ....Φαουλ - ψεμα Νο ...και τράβα κορδέλα

  5. Όσο και να προσπαθείς να μας πεις κατι σαν αναρχικούς, κομβικότατο ζήτημα της διαφοράς αναρχισμού - κομμουνισμού είναι η άποψη για το κράτος (επίσης εκεί που κατά κάποιον τρόπο, δοκιμαζόμενοι, καταλήγουν στα ίδια ο ρεβιζιονισμός με τον αναρχισμό) Και εδώ έχετε δώσει τα ρέστα σας ... ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

  Αν θες ντοκουμέντα για όλα αυτά (παλιά ή πρόσφατα) στα χαρίζω: Από Αναγέννηση -1965 μέχρι 2ο συνέδριο και μετά από 2η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (μλ) μέχρι σήμερα. Κανόνισε, υπάρχει και βιβλιοπωλείο, ξέρεις, έλα να τα αναζητήσεις

  Ναι, δεν είμαστε ορδές, ναι κάναμε εκλογική συνεργασία (κολεγιά τη λες εσύ) με το ΝΑΡ...
  Αλλά κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ όχι ρε φίλε, δεν καναμε.
  Ναι δεν είμαστε ορδές αλλά δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανενα για καμία δεξιά απόκλιση, για ρεβιζιονισμό, για ρεφορμισμό,,,,

  ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
  ¨Ενα σχόλιό μου ευπρεπέστατο και πολιτικότατο κόπηκε, ενώ ο Μοδέστος, που αυτοχρίζεται μαντρόσκυλο ("αφού δεν μας αμόλησε η καθοδήγηση") μπορεί να απειλεί άνετα ("τελείωνε μη μου ανέβει το αιμα στο κεφάλι"), μπορεί να βρίζει ¨παπάρα" ;;

  Το σχόλιο μου, λοιπόν, έλεγε - και το ξαναλέω- ότι αυτού του τύπου οι απαντήσεις δείχνουν αμβλύνοια, μικρόνοια και ελλειψη επιχειρημάτων και μαρξιστικής παιδείας και ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ και όποιον τις δίνει και το ΜΠΛΟΓΚ (γι' αυτό ο διαχειριστής προσπαθεί να κόψει τη συζήτηση παραπάνω) αλλά και τελικώς και το κόμμα σας (αφού αυτός που τα εκστομίζει, λέει ότι το εκπροσωπεί)

  Και μην το ξανασβήσεις

  ΛΒ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ΛΒ:
   -Περιμένω τα συνταρακτικά ντοκουμέντα της εποχής τα οποία καταδεικνύουν τον Βαλέσα ως πράκτορα, και την «αλληλεγγύη» ως όργανο καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Υπόσχομαι να τα δημοσιεύσω με την πρώτη ευκαιρία στο μπλογκ μου.
   -Το ψυχοπαθολογικό του πράγματος να θεωρείς «ιμπεριαλισμό» τις συμφωνίες για τον έλεγχο των πυρηνικών(!!) –για να μην είναι «ιμπεριαλιστές» δηλαδή κατά την γνώμη σου οι σοβιετικοί θα έπρεπε να προχωρήσουν σε πυρηνική αναμέτρηση με τις ΕΠΑ!-, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλεις τον «εξοπλιστικό ανταγωνισμό» χωρίς να βλέπεις καμμία αντίφαση στα λεγόμενα σου, συγκρίνεται μόνο με το αντιλενινιστικό του να ανακαλύπτεις «ιμπεριαλιστές» σε μία χώρα που δεν υπάρχει αστική τάξη!
   -Το γεγονός πως υποστηρίξατε τις ΕΠΑ σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο δεν είναι ψέμα, αλλά το επιβεβαιώνεις και στο σχολιασμό σου, αφού δεν κρύβεις την συμπάθεια σου για τους άμεσα υποστηριζόμενους από τις ΕΠΑ μουτζαχεντίν φονταμενταλιστές, ακόμη και σήμερα! Ανέφερες επίσης και την Ανγκόλα αν θυμάμαι καλά.
   -Το ΚΚΚ είναι αδελφό κόμμα, όσο όλα τα ΚΚ του κόσμου. Η θέση του ΚΚΕ για την Κίνα ως καπιταλιστικού κράτους είναι ξεκάθαρη και εκπεφρασμένη.
   -Ουδέποτε προσπάθησα να σας «πω κάτι σαν αναρχικούς» και μακρυά από εμένα.
   Οι θέσεις του ΚΚΕ για το «παλλαϊκό κράτος», το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ κλπ, είναι επίσης γνωστές, και δεν έχουν καμμία σχέση με αυτές που ήταν 30 χρόνια πριν. Και πολιτικές επεξεργασίες 30 χρόνων πριν, ήταν πάλι διαφορετικές από ότι 30 χρόνων πριν από τότε. Οι πολιτικοί σχηματισμοί εξελίσονται στον χρόνο και η ιστορία δεν είναι μπουφές για να παίρνουμε ό,τι μεζεδάκι μας αρέσει.
   -Πράγματι κυβέρνηση δεν κάνατε, (λες και είχατε ποτέ την επιλογή), κανένα πρόβλημα’ομως δεν έχετε να συνεργάζεστε με αυτούς που είναι κώλος και βρακί (ΝΑΡ) με εκείνους που την έκαναν (Αλαβανολαφαζάνηδες).
   Υ.Γ.
   Περιμένω στο μέηλ μου τα στοιχεία με τις καταγγελίες για τον Βαλέσα

   Διαγραφή
  2. @ΛΒ:
   Ποιός "αποκατάστησε τον Στάλιν" μετά τον Ιούνη του '13 όπως υπονοείς, και πότε;
   Ακόμη:
   Πότε "αναθεμάτησε" τον Στάλιν το ΚΚΕ για να τον αποκαταστήσει μετά;
   Από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο (τουλάχιστον μετά το 1968 και όχι το 2013 που λες εσύ) του ΚΚΕ που να υιοθετεί τις απόψεις περί "εγκλημάτων του Στάλιν" κλπ, όπως αυτές εκφράστηκαν στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ.

   Διαγραφή
 32. Ρε παιδιά για πείτε μου σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις το ΚΚΕ(μ-λ) έχει κάνει μέτωπα με τους αναρχικούς; Γιατί το ψάχνω και δεν βρίσκω κάτι!
  Και επειδή είμαι και εγώ μιας κάποιας ηλικίας απ' όσο θυμάμαι την αναπαραγωγή της Zeri i Populit και του Ράδιο Τίρανα στην Ελλάδα την έκανε το τότε ΣΑΚΕ, νυν Κόντρα. Τι ακριβώς έλεγαν τότε αυτά για την ...σοσιαλιστική ΕΣΣΔ;
  Ε, τρας; Για θύμισέ μας λιγάκι!
  Το μ-λ μπορεί να έκανε κολεγιά με το ΕΕΚ και το ΝΑΡ, τότε με τη Μαχόμενη Αριστερά, μήπως θυμάται κανείς με ποιους έκανε το μετά το '91 το ΚΚΕ, που πλεον είχε ξεμπερδέψει με τους οπορτουνιστές;
  ΔΗΚΚΙ (του Τσοβόλα), ΑΚΟΑ, ΚΟΜ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ, Ζουράρις, Κανέλη (αυτή του έμεινε), ΕΔΗΚ και ΄γω δε ξέρω τι άλλο! Όλες αυτές τις επαναστατικές δυνάμεις!

  Ένας ...μουλάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Ένας ...μουλάς.:
   Ευχαρίστως να σου θυμήσω. Η άποψη της ΣΑΚΕ και του ΚΕΑ για την ΕΣΣΔ ήταν ακριβώς η ίδια με εκείνη για την Κίνα, και συνοψίζονταν στην λέξη "σοσιαλιμπεριαλισμός". Η ΣΑΚΕ πάντως είχε προς τιμήν της, καταγγείλει ευθύς εξαρχής ως αντιδραστική την "θεωρία των τριών κόσμων".
   Αν τώρα μου ζητάς να απολογηθώ για τις αναλύσεις μίας οργάνωσης που δεν υπάρχει πλέον (ΣΑΚΕ) και μίας συλλογικότητας από την οποία έχω αποχωρήσει πάνω από μία δεκαετία τώρα (Κόντρα), θα σου πω πως καμμία τέτοια υποχρέωση δεν νιώθω.
   -Τις περιπτώσεις συμμετοχής σε μετωπικά σχήματα μαζί με αναρχικούς, τις έχω αναφέρει παραπάνω.
   -Αποφασίστε τελικά, τι θέλετε.
   Κάνει συμμαχίες το ΚΚΕ; Είναι οπορτουνιστικό!
   Δεν κάνει; Είναι σεχταριστικό!
   Κορώνα κερδίζω-γράμματα χάνεις ένα πράγμα...

   Διαγραφή
 33. Για δες τωρα πως καταληγει ενα μαρξιστικό σχολιο απο το μπλοκ των παιδιών με την καλη παιδεία


  Ο γιγαντας λαος που ακομα αξιοθαυμαστα μαχεται,αν κ παραζαλισμενος απο την επι δεκαετιες δικη τους ξεπουληματικη πολιτικη κ την συνεργασια τους με τον ταξικο αντιπαλο,να 'ναι σιγουροι οτι δεν ξεχνα την σταση κανενος,ευθυνες οταν ερθει η ωρα θα αναζητησει πρωτα κ κυρια σ' αυτους,τους ...μπολικους,κ τοτε ενα ειναι σιγουρο,το σχετικο συνθημα το λεει,καθε προδοτη τον κρεμα!!!

  κοπιστε

  aeras kopanistos

  ΑπάντησηΔιαγραφή