Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο σφάλμα στην μεθοδολογία ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας

Μετά το 15o "μηδέν" (στο μάθημα "Βραζιλία") που πήρε στον έλεγχο προόδου του στις Διεθνείς Αναλύσεις ο πράκτωρ 000000000000000 της αριστεράς, κατά κόσμον Αλέξης Τσίπρας, οι δάσκαλοι και μέντορές του Γιάννης Μηλιός, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησαν, με μια αιφνιδιαστική απόφαση, από τον φέρελπι μαθητή να παρουσιάσει ενώπιον της επιτροπής αποδείξεις της μελέτης του των κειμένων πολιτικής οικονομίας και πολιτικής θεωρίας στα οποία βασίζεται η διεθνής πολιτική ανάλυση του κόμματος.

Ο εξεταζόμενος παρουσίασε τις εξής δηλώσεις του ως αποδείξεις της ενδελεχούς και επισταμένης μελέτης του στα πιο πάνω αντικείμενα:
Κατόπιν τούτων, η επιτροπή των σοφών της πολιτικής οικονομίας και πολιτικής θεωρίας απεφάνθη ομοφώνως ότι ο πράκτορ 15μηδέν έχει "μελετήσει βαθιά τας γραφάς στην τράπουλα και τον καφέ", και ότι παραμένει "μεγάλο αλάνι και τζιμάνι". Η επιτροπή πρόσθεσε στους ανησυχούντες ψηφοφόρους του κόμματος: "πού θα πάει, θα ρεφάρουμε ρε μόρτηδες, θα σπάσει η γκίνια". Νέα δε κεντρικά συνθήματα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ορίζονται εφεξής το "ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Το βλεπες. Το παιξες;" και το "ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Κι αν σου κάτσει;", ενώ το κόμμα θα αντικαταστήσει το "Ινστιτούτο Πουλαντζάς" με το ΙΜΛΠΠ, το Ίδρυμα Μελετών στο Λόττο και το Προπό. Τέλος, διορίστηκε ειδικό study team για να συνδράμει τις περαιτέρω αναλύσεις του πράκτορος 15μηδέν, αποτελούμενο από έμπειρους και καταξιωμένους στοιχηματζήδες, κουμαρτζήδες, κρουπιέρηδες και καφετζούδες από τον ευρύτερο χώρο του μεταμαρξιστικού πασιεντζισμού-κουμκανισμού.

10 σχόλια:

 1. Το πέτυχε.....σύριζα!
  (Αραγε κρατάει αρχείο Εκείνος;)
  "ενα-δύο δύο-ένα κάτι ζάρια πεθαμένα,
  τσόχα ποκα χαρακίρι με το σπιτονοικοκύρη,
  ήτανε και συν τοις άλλοις ένας κύριος Μπακάλης,
  με μια κόκκινη κουρσάρα και γκανιότα η κουμπάρα.
  Ήτανε και καραφλος έστρωσε μια κέντα φλος
  και μας πήρε τα λεφτά...Αυτά!"
  του ΛοΓο με φωνή πουλικάκου

  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Alex, the greek!

  Βίος και πολιτεία...  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρατηρώ μια προσπάθεια απαξίωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και μελλοντικού πρωθυπουργού της χώρας. Ακόμα χειρότερα, στο άρθρο υπάρχει ύπουλο κτύπημα κατά της αξιαγάπητης Ρένας Δούρου, που (σίγουρα εσκεμμένα) δεν αναφέρεται στους μέντορες του Αλέξη, ενώ είναι γνωστόν πόσο καταξιωμένη είναι στις διεθνείς αναλύσεις. Σταλίνες αφήστε τα αυτά τα κόλπα, η αξία της Ρένας δεν μπορεί να μειωθεί από κανένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τσαφ

  Καζινοκαπιταλιστής ο Αλέξης;
  ΟΧΙ. Αρνούμαι να το δεχτώ. Μία ελπίδα είχε ο τόπος για σοσιαλισμό (γνωστός και ως υγιής καπιταλισμός ή καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο ή εκμετάλλευση με χαμηλό προφίλ ή αλλιώς ανάπτυξη ανάπτυξη ανάπτυξη στο σύστημα 4-3-3 με ανάποδο πόδι στους ακραίους --> βλέπε και φασισμός με γλυκά μάτια και μπέιμπι φέις και θεωρία των άκρων) κι αυτή η ελπίδα είναι μπλεγμένη στον τζόγο.

  Πάντως για τη Βραζιλία δεν έχετε δίκαιο. Υπάρχει μια υγιής ανεργία, μερικές υγιείς απολύσεις και μειώσεις μισθών έγιναν και καλώς θα γίνονται, μερικές ανθυγιεινές αυξήσεις που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση τις πήρε πίσω και όσο για τους θανάτους...
  ...
  ...
  ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ με στεναχωρεί το αγαπημένο μου μπλογκ, να 'ούμε... Εγώ έχω επενδύσει πολιτικοεπιχειρηματικά στον Αλέξη, αλλ' άμα δε σε θέλει η η π... η τύχη...

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ακόμη:
  "Κόψε τα ζάρια -τα χαρτιά"
  http://www.youtube.com/watch?v=d-e9xtrZy40

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στους εφοπλιστές όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι έπεσαν μέσα:
  Γιάννης Μηλιός:
  "Εξηγεί την πρόταση για αύξηση στη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα τα έσοδα από τις επιχειρήσεις αντιστοιχούν στο 0,8% του ΑΕΠ έναντι 2,3% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος. Θεωρεί απαραίτητες κάποιες φοροαπαλλαγές, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει αυτές να στραφούν προς άλλη κατεύθυνση, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στη φορολόγηση των εφοπλιστών με συντελεστή που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

  Στο ζήτημα της χαμηλής επενδυτικής διάθεσης, ο κ. Μηλιός εκτιμά ότι ανασταλτικός παράγοντας είναι οι αρνητικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, παρά το φορολογικό πλαίσιο. Επαναλαμβάνει την ανάγκη δρομολόγησης και δημόσιων επενδύσεων αλλά και τη δημιουργία ενός επιτελικού σχεδίου για την ανάπτυξη.

  Θεωρεί κρίσιμες τις παρεμβάσεις που θα τονώσουν την εσωτερική ζήτηση (στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σταθεροποίηση εισοδημάτων κ.ά.), ώστε να ενεργοποιηθούν επενδύσεις. Θεωρεί δε ότι ο νέος επενδυτικός νόμος διακατέχεται από τη λογική των οικονομικών της προσφοράς, αγνοώντας το ζήτημα της συρρικνούμενης ζήτησης.

  Πηγή: Μηλιός: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με εφοπλιστές, φόρους, επενδύσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/98600#ixzz2WwD8lqPX  Τόσο μέσα που έρχονται οι ίδιοι οι εφοπλιστές και παρακαλάνε για διπλασιασμό (όταν είσαι λαρτζ...) της φορολόγησής τους για να βοηθήσουν την καημένη μητέρα-πατρίδα:

  "Υπέρ της διπλής φορολογίας των πλοίων οι εφοπλιστές του Λονδίνου
  Στόχος η συμβολή στο δημόσιο ταμείο της Ελλάδας
  Τη στήριξή τους στη διπλή φορολογία για τρία χρόνια των πλοίων, με ελληνική και ξένη σημαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, εκφράζουν οι Έλληνες Εφοπλιστές του Λονδίνου.

  Σύμφωνα με την εισήγηση του πρόεδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-operation Committee), Χαράλαμπου Φαφαλιού στην ετήσια έκθεσή του Committee που θα παρουσιαστεί σήμερα, η ναυτιλιακή κοινότητα επιστρέφει κάνοντας μια σημαντική συμβολή στο δημόσιο ταμείο της Ελλάδας ενώ είναι ένας πολύ μεγάλος εργοδότης στους Έλληνες ναυτικούς.

  Αναφέρεται ακόμη και στη ναυτική εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι πρέπει να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί δραστικά, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχάσει πόσο σημαντική είναι η διεθνής ναυτιλία για την ελληνική οικονομία και θα πρέπει να προσπαθήσει να την υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο.

  Σύμφωνα με στοιχεία του Committee από τις 21 Μαρτίου 2013, τα πλοία ελληνικών συμφερόντων ανέρχονταν σε 3.677 εκ των οποίων 282 ήταν νέων παραγγελιών.

  Ο στόλος υπό ελληνική σημαία μειώθηκε και σήμερα αποτελείται από 829 πλοία, έναντι 862 το 2012.

  Σύμφωνα με τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου η μείωση αυτή δεν είναι μεγάλη και οφείλεται εν μέρει σε προβλήματα που προκύπτουν από την οργανωτική δομή της διοίκησης της σημαίας, τα οποία όπως αναφέρουν αντιμετωπίζονται τώρα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας."
  http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/548050/uper-tis-diplis-forologias-ton-ploion-oi-efoplistes-tou-londinou/


  Ενδιαφέρουσα και η τελευταία επεξήγηση των ψυχοπονιάρηδων εφοπλιστών ότι η μείωση του στόλου δεν είναι ανησυχητική και οφείλεται εν μέρει στα προβλήματα των οργανωτικών δομών της διοίκησης της σημαίας...

  Ήτοι σε απλά ελληνικά: η κυβέρνηση μπορεί να σας πηδ@ει όλους, αλλά κι εμείς όμως θα την αναγκάσουμε να μας διπλασιάσει τη φορολόγησή μας γιατί είναι εντελώς εξευτελιστικός ο φόρος μας και από ένα σημείο και μετά είναι προσβλητικό για μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. * "Μπλόφα στην μπλόφα, θα μείνετε ταπί"
  * "Θα το κερδίσουμε το στοίχημα"
  * "αφήνοντας "στον άσο" "
  * "Τα βλέπω "
  * "να παίξει το χαρτί.."
  * "Μπλόφα.."
  * "Παίζετε τα ρέστα σας.." και
  * "«Παίζουν τα ρέστα τους».."

  Ο Σύριζα που λέει φράσεις τζογαδόρου του φταίει ο "καζινοκαπιταλισμός"! Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακούνε κάτι Mηλιούς, κάτι Παπαδημούληδες, κάτι Τσίπηδες, κάτι μπουρουμπουμπούδες, κάτι Πιλάφ, και πάνε "κουβά"

   ( http://www.youtube.com/watch?v=JFD9X1BUf_U ).

   Και οι στίχοι του τραγουδιού

   (..)Δεν έχω πρόεδρο τον Κάστρο
   μα με φωνάζουν Κουβανό,
   γιατί δεν έχω λιγο αστρο
   όταν στοιχηματίζω εγώ.

   Στο ένα είκοσι τα σπρώχνω
   για να ρεφάρω προσπαθώ,
   κι απ το μυαλό μου μέσα διώχνω
   καθε ενδεχομενο κακο.

   Μα το κοράκι πέναλτι
   δίνει θα τρελαθώ,
   πάλι θα τρέχω για έναντι
   απο το αφεντικό. (..)Ilief

   Διαγραφή
 9. Άλλο ένα FAIL
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/2012-2013.html )
  Έλεγχος Προόδου Πολιτικών Αναλύσεων ΣΥΡΙΖΑ, 2012-2013. Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή