Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ε, δεν είμαι και ο Κούλογλου...

Η ΠΔ δεν παρεμποδίζει στο παραμικρό τη σύσταση της ΝΕΡΙΤ (ή όποιο άλλο όνομα πάρει), στη βάση των διατάξεων της ΚΥΑ που δεν αναστάληκαν. Για τον λόγο αυτό δεν αναφέρεται σε συνέχεια της μετάδοσης από την ΕΡΤ, την οποία το αρ. 1 παρ. 1, που δεν αναστάληκε, καταργεί. Αναφέρεται γενικά σε "δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα" που "θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον [...] εντός του ανταγωνιστικού ραδιοτηλεοπτικού περιβάλλοντος."

[...]

Αυτό το οποίο προβλέπεται ουσιαστικά είναι απλώς η συνέχιση των εκπομπών υπό κάποιο μεταβατικό και τυπικά μόνο δημόσιο φορέα (που δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεχίσει να είναι η "ΕΡΤ Α.Ε") έως ότου παραδοθεί η περιουσία της ΕΡΤ ΑΕ, οι συχνότητες της, οι υποδομές της, κλπ, στον "νέο φορέα." Στο διάστημα αυτό της μετάβασης, εξακολουθεί να ισχύει η κατάργηση των συμβάσεων εργασίας όπως προβλέπει το άρθρο 3, παράγραφος 1.
Lenin Reloaded, Για την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ (II), 18 Ιουνίου 2013


Οι συχνότητες της ΕΡΤ περνούν στον «Ειδικό Διαχειριστή» με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου εξέδωσαν νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την προηγούμενη αναφορικά με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα μ' αυτήν, τόσο οι συχνότητες, όσο και τα δικαιώματα μετάδοσης των εκπομπών και της λειτουργίας των διαδικτυακών τόπων της ΕΡΤ περνούν υπό τον έλεγχο «Ειδικού Διαχειριστή», ο οποίος και θα τα διαχειρίζεται για λογαριασμό του Δημοσίου, μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Με το άρθρο 2 της ίδιας Απόφασης, αναστέλλεται προσωρινά η εισφορά ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ.
902

17 σχόλια:

 1. Και μην ξεχνάτε: Μπορεί οι κομμουνιστές να είναι οι μόνοι που δεν σας ψοφάνε στο παπατζιλίκι και τον αέρα κοπανιστό, αλλά από την άλλη πλευρά τους στείλατε στη Μακρόνησο να σαπίσουν.

  Α, όχι, κάτσε, είναι η ίδια πλευρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι απολύσεις, απολύσεις κι η διαφάνεια, διαφάνεια - το παπατζιλίκι, παπατζιλίκι και η Μακρόνησος, Μακρόνησος. Κατά τ' άλλα ναι, πρέπει να παλέψεις καθημερινά στο δρόμο για τα δικαιώματα και των αστικοποιημένων πολιτών και από πάνω να δώσεις report για όσα σφάλματα γίνανε σε οποιαδήποτε σοσιαλιστική χώρα αλλά και για την Παπαρήγα που δεν έχει ωραίο σουλούπι... και είναι και σατανίστρια.

   Να επισημανθεί εδώ, πως οι καπιταλιστές δεν είναι καλοί και κακοί, Έλληνες ή ξένοι. Αυτή είναι η φύση του κεφαλαίου κι ο ρόλος των καπιταλιστών είναι να επεκτείνουνε τις επιχειρήσεις τους. Δεν τους νοιάζει αν πρέπει να απολύσουν και πίσω από τους αριθμούς των απολύσεων βρίσκονται ζωές και οικογένειες. Το ίδιο δεν τους νοιάζει αν πίσω από το κυνήγι οργανωμένων εργατών, το φασισμό, τη χούντα, τις εξορίες, τους πολέμους, πίσω από το νόμο και την τάξη, βρίσκεται η ίδια η πρόοδος της ανθρωπότητας.

   Ναι, γράφω τα αυτονόητα για όσους συριζόπληκτους τύχει και το διαβάσουνε. Για όσους περιμένουνε τους "αριστερούς"
   http://www.wsws.org/el/articles/2012/jun2012/pers-j14.shtml

   και "έντιμους ανθρώπους"
   http://www.inews.gr/253/se-poious-eipe-o-anthimos-faineste-entimoi-anthropoi.htm

   να τους βγάλουνε από το τέλμα. Έρχεται ο Σωτήρ ημών ΙΧΘΥΣ Cipr Alex. Αμήν.

   Διαγραφή
  2. Από το πολύ καλό blog του Γιώργου
   ( http://edoketora.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html )
   Η χθεσινή "κινητοποίηση" συμπαράστασης από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
   "Ξέχασαν" να πάνε στο "συλλαλητήριο" που είχαν εξαγγείλει!

   Παρά τις διαρκείς αναφορές για τη συγκέντρωση συμπαράστασης που ειχε "οργανώσει" για χθες η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ(ΟΛΜΕ κλπ.), που ακούσαμε να γίνονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια αλλά και την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, κανένα σχόλιο δεν βρήκα στη συνέχεια για τη συγκεκριμένη ...κινητοποίηση.

   Και λογικά, αφού κανείς εκεί στην ΕΡΤ δεν αντιλήφθηκε κάποια κινητοποίηση. Ουτε καν στην είσοδο δεν υπήρχε κάποιος συνωστισμός ενώ η Μεσογείων ήταν πιο χαλαρή από κάθε άλλη μέρα με το πάρκινγκ, που τις προηγούμενες μέρες ήταν πραγματική ταλαιπωρία, να είναι μια εύκολη υπόθεση ακόμη και στις 8μμ.

   Πανό της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ δεν είδα πουθενά αλλά ούτε και κάποια πανό από τα "ισχυρά" σωματεία που συμμετέχουν συνήθως στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ. Με λίγα λόγια, εκτός από την έτσι κι αλλιώς αδυναμία οργάνωσης οποιασδήποτε κινητοποίησης από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, φαίνεται πως κυριολεκτικά το έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τόσο υπέρ των εργαζόμενων της ΕΡΤ είναι. Ηταν πραγματικά σα να ξέχασαν να πάνε στο "συλλαλητήριο" που είχαν εξαγγείλει!

   Η μόνη "αναμπουμπούλα" που έγινε, πολύ μικρής έντασης πάντως, ήταν όταν περίπου 100-200 άτομα μπήκαν στην ΕΡΤ συνοδεύοντας τον Α.Τσίπρα, και που η παρουσία τους έγινε αισθητή μόνο επειδή ξαφνικά είδαμε κάμερες και φωτογράφους να τρέχουν.

   Αυτή είναι η εικόνα της χθεσινής ..."κινητοποίησης συμπαράστασης" της ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δείχνει την απαξίωση και τον εκφυλισμό που διαρκώς επιδιώκει, και μέχρι τώρα καταφέρνει, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα που τόσο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.-συνέχεια-

   Διαγραφή
  3. -συνέχεια-

   Πάντως επειδή είδα να προβάλλεται σε πολλά αριστερά σάιτ η κινητοποίηση, νόμιζα ότι κάτι καλύτερο θα μπορούσαν οι εκτός κυβερνητικού συνδικαλισμού αριστεροί που συνήθως συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ. Εκτός από τα πανώ όμως, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται στο προαύλιο εδώ και μέρες δεν διαπίστωσα κάτι περισσότερο, παρότι βρέθηκα εκεί λίγο πριν τις 8 δηλαδή 2 ώρες μετά την ώρα που είχαν αναγγείλει στις 6μμ(ως γνωστό όταν οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ λένε π.χ.6μμ εννοούν μετά τις 7.30μμ τουλάχιστον...)

   Αντίθετα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ της Δευτέρας, αλλά και της προηγούμενης Πέμπτης τη μέρα της Απεργίας, και που τα μέσα δεν τους έδωσαν καμιά απολύτως προσοχή, ήταν 2 πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις που γέμισαν και τα 2 ρεύματα της Μεσογείων από την Αγ.Παρασκευή σχεδόν μέχρι το τέλος της ΕΡΤ, αλλά κυρίως γέμισαν χαμόγελα τον κόσμο μέσα κι έξω από την ΕΡΤ.
   Φάνηκε λοιπόν για άλλη μια φορά ότι πέρα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν, η πλευρά που έχει δυναμισμό και αποτελεσματικότητα και κυρίως ικανότητα συσπείρωσης είναι μόνο το ΠΑΜΕ.

   Οσοι βρέθηκαν με το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα έννοιωσαν δύναμη και αισιοδοξία.
   Αντίθετα χθες έβλεπε κανείς μόνο προβληματισμένες και απογοητευμένες φάτσες. Να πούμε ότι φυσικά σχεδόν καμία αναφορά που να προπαγανδίζει τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δεν έγινε από τα αστικά μέσα τη Δευτέρα, ενώ λίγες αναφορές έγιναν από το πρόγραμμα της ΕΡΤ.
   Εχει νομίζω κάποια αξία να δουν όλοι ποιοι συμπαραστάθηκαν πραγματικά και ουσιαστικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ειδικά σε επίπεδο κινητοποίησης και όχι δημιουργίας εντυπώσεων.
   Θέλω ακόμη να πω ότι δεν μιλάω για προθέσεις αλλά κυρίως για απόλυτη αδυναμία. Τις προθέσεις θα μας δοθεί η ευκαιρία να τις διαπιστώσουμε και στη συνέχεια. Δυστυχώς όλα αυτά δεν θα τελειώσουν καθόλου γρήγορα.

   Αυτό που δημιουργεί πάντως σκέψεις είναι η ανυπαρξία και χθες των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Που βρίσκεται αλήθεια όλο αυτό το 25-27% του ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν τώρα δείχνουν τέτοια αδυναμία ή αδιαφορία τι να υποθέσουμε ότι θα γίνει στην περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση; Μια επανάληψη του '81 και μετά ίσως όπου όλα τέλειωσαν όταν εκλέχτηκε το ΠΑΣΟΚ και το σύνθημα "στις 18 σοσιαλισμό" έστειλε σπίτι στον καναπέ όσους γέμιζαν τις αίθουσες των γενικών συνελεύσεων (..)Ilief

   Διαγραφή
 2. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ
  ( http://www.902.gr/sites/default/files/anakoinosi_pame_typoy_kai_mme_gia_ert_20.pdf )

  (..)ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ…

  Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μην ακούν
  τις σειρήνες της επανάπαυσης και να κλιμακώσουν άμεσα τον αγώνα
  τους, καθώς τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουν την επιμονή τους
  και την αποφασιστικότητά τους.

  Η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καμία σχέση με νίκη ή δικαίωση, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και άλλες δυνάμεις. Όσοι προέβλεπαν λύσεις και παρέπεμπαν σε αποφάσεις της αστικής Δικαιοσύνης, διαψεύσθηκαν περίτρανα για άλλη μια φορά.

  Η απόφαση του ΣτΕ το μόνο που προσέφερε είναι η ευκαιρία για διέξοδο και ελιγμούς στους τρείς εταίρους της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για να υλοποιήσουν το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ πετώντας στον δρόμο 2600 συναδέλφους μας και δίνοντας ταυτόχρονα τονωτική ένεση στην «αγορά» με την διάθεση φθηνού και «ευέλικτου» εργατικού δυναμικού.

  Συνάδελφοι, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και τονίζουμε ότι συνιστά χάσιμο πολύτιμου χρόνου, η «ανάλυση» ετούτης ή εκείνης της απόφασης του κάθε ΣτΕ. Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ολομέτωπη ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όλοι οι βραχίονες της αστικής τάξης θα χτυπούν συντονισμένα υπερβαίνοντας ακόμα και τους ίδιους τους αστικούς θεσμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και να τσακιστούν οι εργαζόμενοι.

  Η δικτατορία των μονοπωλίων είτε με το προσωπείο της αστικής «δημοκρατίας», είτε χωρίς αυτό, αυτούς τους στόχους υπηρετεί . Συνεπώς το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη «δημοκρατίας», αλλά το ποια τάξη βρίσκεται στην εξουσία. Η «δημοκρατία» τους με τα δικαστήριά της έβγαλε αυτήν την απόφαση που πλέον επισφραγίζει την απόλυσή μας.

  Συνάδελφοι, πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολη μάχη. Ο αντίπαλος
  είναι αποφασισμένος, αλλά όχι αήττητος.

  Κανένας μόνος του. Τεχνικοί, διοικητικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, πρέπει να γίνουμε μια γροθιά ξεπερνώντας συντεχνιακές αντιλήψεις, πολιτικοποιώντας ακόμα περισσότερο τον αγώνα. Με καθαρή καρδιά και ματιά να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι μονόδρομος για την ύπαρξη μας Η ματιά προς τα πίσω είναι αποπροσανατολιστική. Η συντεχνιακή συνδικαλιστική αντίληψη έφθασε στα όριά της. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα.

  Το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα απ’ τη πρώτη στιγμή και με όλους τους τρόπους στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα σας.

  Δεν υπάρχουν Μεσσίες. Οι εύκολες λύσεις της ανάθεσης τύπου: «θα το
  λύσουμε μετά τις εκλογές», είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της
  διαχείρισης ενός χρεοκοπημένου συστήματος

  Λένε ψέματα όσοι υπόσχονται ότι θα φτιάξουν την ΕΡΤ αντικειμενική μες στον υπάρχον κοινωνικό σύστημα ώστε να κάνει φιλολαϊκή ενημέρωση. Ακόμα και τα ιδανικά πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ, τύπου BBC, αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις ίδιες εξουσίες και δομές καταπίεσης που θέλουν τελικά να κρατήσουν εν ζωή μακιγιαρισμένο όμως, το ίδιο αποτρόπαιο πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος.

  Συνάδελφοι:
  Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
  Αναλάβετε την οργάνωση του αγώνα σας
  Αλλάξτε τους αρνητικούς συσχετισμούς στα σωματεία
  Περιφρουρήστε τον αγώνα σας από «άσπονδους» φίλους.
  Συνδέστε τον αγώνα της ΕΡΤ με τους υπόλοιπους χώρους δουλειάς
  Αναδείξτε τα προβλήματα τους, ενημερώστε τους για τα δικά σας

  ΟΥΤΕ ΝΕΡΙΤ ΟΥΤΕ BBC ΤΩΡΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
  ΑΘΗΝΑ 20/6/2013(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ( http://www.902.gr/eidisi/politiki/20421/oi-ergazomenoi-sta-radiofona-tis-ert-3-eyharistoyn-kke-ton-902-kai-904 )

  (..)Oι εργαζόμενοι στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 ευχαριστούν το ΚΚΕ, τον «902» και «904 Αριστερά στα FM»

  Ευχαριστήριο μήνυμα προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τον «902» και «904 Αριστερά στα FM» και προς τους εργαζόμενους στον «904» απέστειλαν οι εργαζόμενοι στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 (102 FM – 9.58 FM – Bραχέα) για την προσφορά της συχνότητας στη Θεσσαλονίκη, επί μία ολόκληρη εβδομάδα.

  Ξεχωριστά ευχαριστούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για την έμπρακτη συμπαράσταση στο Κοινοβούλιο, τη συνεχή διά αντιπροσώπων παρουσία στους χώρους τους, όσο και για την πολυπληθή συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

  Ολόκληρο το ευχαριστήριο μήνυμα:

  «Προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

  Διεύθυνση 902 Αριστερά στα FM

  Διεύθυνση 904 Αριστερά στα FM

  Εργαζόμενες/ους στον 904 Αριστερά στα FM

  Το σύνολο των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 (102 FM – 9.58 FM – Bραχέα) θέλουμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε για την προσφορά της συχνότητάς σας στη Θεσσαλονίκη, επί μία ολόκληρη εβδομάδα.

  Τις μέρες αυτές που συγκλονίζουν όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά ολόκληρη τη χώρα και το σύνολο του απόδημου ελληνισμού εμείς οι εργαζόμενοι στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 μετρήσαμε τους αληθινούς φίλους μας.

  Η άμεση, ανιδιοτελής, άνευ καμιάς άλλης συμφωνίας ή όρων και αστερίσκων προσφορά της συχνότητάς σας για χρήση από δημοσιογράφους, παραγωγούς και τεχνικούς μας δεν έλυσε μόνο το γόρδιο δεσμό της αυταρχικής φίμωσής μας από την κυβέρνηση, αλλά αποτέλεσε συνεκτικό κρίκο της ενότητάς μας. Η δυνατότητα επικοινωνίας με τους πολίτες που έσπευσαν σε συμπαράστασή μας συνετέλεσε επιπλέον στην αναπτέρωση του ηθικού μας.

  Ξεχωριστά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους εργαζόμενους στον 904 Αριστερά στα FM για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και την υπομονή τους:

  - Στην "κατάληψη" των χώρων τους.

  - Την ψυχραιμία που επέδειξαν σε όποιες παραξενιές μας.

  - Την αντοχή τους σε όποιον εκνευρισμό εκδηλώθηκε εξαιτίας των εντάσεων που είχαν οι μέρες και οι νύχτες.

  - Πάνω από όλα τη μοναδική τους ευγένεια, η οποία έλυσε από την πρώτη στιγμή κάθε αμηχανία και έδωσε ξεχωριστό νόημα στη λέξη φιλοξενία. Μας έκαναν να αισθανθούμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας.

  Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ.

  ΥΓ: Ξεχωριστά ευχαριστούμε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για την έμπρακτη συμπαράσταση στο Κοινοβούλιο, τη συνεχή διά αντιπροσώπων παρουσία στους χώρους μας, όσο και για την πολυπληθή συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις.

  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ-3 (102 FM, 9.58 FM, ΒΡΑΧΕΑ)»(..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντωνη. Το ΚΚΕ ερριξε την κυβερνηση με τον 902 TV και την μαχη της τροπολογιας που εκανε την ΔΗΜΑΡ κουρελι. Δωστο με δυναμη. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ψαξα στο νετ, βλέπω ότι δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε ακόμα. Για να δούμε τι θα δούμε.

   Διαγραφή

  2. συμφωνώ αλλά πολλά παίζονται. Το mega παρουσίασε ήδη τους εκβιασμούς: Ιγνατίου από Ουάσιγκτον-Το ΔΝΤ θα σταματήσει χρηματοδότηση αν γίνουν εκλογές.

   rednready2

   Διαγραφή
  3. H ΡΗΜΑΔ αποχώρησε με ελαφρά πηδηματάκια. Με δήλωση που μόλις έκανε, ο Σαμαράς καρφώνει τον Κουβέλη για παλινωδίες και εξυμνεί την προσήλωση του Βενιζέλου στο στόχο της σωτηρίας της πατρίδας, των μεταρρυθμίσεων κλπ.

   Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν τίθεται αυτομάτως θέμα δεδηλωμένης.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 5. Σεχτάρ ο Τρομερός21 Ιουνίου 2013 - 12:15 π.μ.

  Είναι φανερό πως παίζονται "λεπτές" ισορροπίες.
  Εδώ και κάμποση ώρα έχει ξεκινήσει μια ομοβροντία εκφοβισμών: "Αλλοίμονο σε αυτόν, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές". Τι Λοβέρδοι, τι χρυσοχοϊδια, τι ευρωπαίοι "εταίροι" έχουν επιστρατευτεί για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, πως οι εκλογές θα είναι η καταστροφή του.
  Κάπου σα νάχουνε χάσει τον έλεγχο, μεταξύ τους βέβαια, τα συμφέροντα, αλλά φοβούνται και τη λαϊκή οργή.....
  Ρε, μήπως να ζητήσουμε εκλογές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v_MbcP1MiKc
  Συγκινήθηκα παιδιά... Φέρτε μου μαντηλάκια να κλάψω. Αν ρίξει και την κυβέρνηση ο Κουβέλης θα βγούν και με τα ντάτσουν στη Μεσογείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και πως να μην χειροκροτήσεις. Αφού τα εκμεταλλεύονται τα παιδιά της αριστεράς της ευθύνης.
  http://www.enikos.gr/politics/154208,Papadhmoylhs:_Stymmenh_lemonokoypa_h_DHM.html
  Τους έστυψαν σαν λεμονόκουπες. Τόση εκμετάλλευση πια δεν αντέχεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ οι Παπαδημούληδες θα μείνουν ζουμερές λεμονόκουπες εσαεί! Κούνια που σας κούναγε...

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Καμιά φρέσκια επιστολή Τσίπρα προς Μοράλες; Καμιά φρέσκια επίσκεψη Τσίπρα στη Βενεζουέλα; Καμιά φρέσκια συνάντηση Τρίπρα - Λούλα;

   http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-22992410

   gdmn1973

   Διαγραφή
  3. Από Brazil υπάρχει Ριβάλντο.
   ( http://www.902.gr/eidisi/athlitismos/20458/rivalnto-den-hreiazomaste-moyntial-alla-paideia-kai-sholeia )
   Ριβάλντο: «Δεν χρειαζόμαστε Μουντιάλ, αλλά παιδεία και σχολεία

   (..) Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι πως ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε». (..)Ilief

   Διαγραφή
 8. Από
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7499408&publDate=21/6/2013 )
  (..)Οι καναλάρχες εξαιρούνται!

  Η εγχώρια τρόικα κουβεντιάζει με την άλλη τρόικα και προσανατολίζονται - σύμφωνα με τις διαρροές - για επέκταση του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2014. Το τι τελικά θα αποφασιστεί δεν θα αργήσει να φανεί. Αν δηλαδή το χαράτσι θα συνεχιστεί με τη σημερινή του μορφή ή αν θα το βαφτίσουν κάπως αλλιώς.

  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αξίζει να συγκρίνουμε τη στάση των ντόπιων και ξένων τροϊκανών απέναντι στο λαό, με τη στάση τους απέναντι σε μια ειδική κατηγορία... φορολογουμένων. Τους ιδιώτες καναλάρχες.

  Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:

  Το 2010 θεσπίστηκε φόρος 20% επί των διαφημίσεων σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Παρ' όλα αυτά, τόσο η σκληρή και αδίστακτη (απέναντι στους εργαζόμενους) τρόικα, όσο και οι κυβερνήσεις των εγχώριων «σωτήρων» όχι μόνο δεν έχουν εισπράξει ούτε φράγκο από τον εν λόγω φόρο, αλλά δεν τον έχουν εφαρμόσει καν!

  Αντίθετα, με αλλεπάλληλες τροπολογίες σε άσχετους νόμους και τελικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (της 31/12/2012), αναβάλλουν από χρόνο σε χρόνο την εφαρμογή του νόμου, με συνέπεια η καταβολή του φόρου να έχει μετατεθεί πλέον για μετά το 2014!

  Είπαμε: Ο φόρος αυτός αφορά τους ιδιώτες καναλάρχες. Οπότε μπορεί να μετατίθεται η είσπραξή του για του Αγίου... ποτέ. Οταν πρόκειται, όμως, για τους αλλεπάλληλους φόρους και για τα χαράτσια που «αποφασίζονται και διατάσσονται» εναντίον του λαού, τότε οι τρόικες δεν παίζουν: Αυτά τα εισπράττουν πάραυτα, ειδάλλως απειλούν με κατασχέσεις και με κατέβασμα του διακόπτη... (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή