Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Υπενθύμιση

Ελπίζω όσους είστε στη Λευκωσία (αλλά και ευρύτερα στην Κύπρο) να σας δω εκεί. Έχω λίγη αγωνία μιας και αυτή είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Κ.Ο ΚΚΕ Κύπρου.

7 σχόλια:

 1. Καλή αρχή, και καλή επιτυχία δυνατά!
  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή αρχή λοιπόν! Νομίζω ότι αναμένουμε εντυπώσεις όσοι δεν είμαστε Κύπρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω πήγε πολύ καλά. Η αίθουσα γέμισε, έγινε συζήτηση για πάνω από μια ώρα. Καλές οι ερωτήσεις ως επί το πλείστον, έγινε νομίζω πολύ ψηλού επιπέδου κουβέντα γύρω από μια σειρά ζητήματα για την περιοχή, για την ελληνική πολιτική, και για ζητήματα τακτικής και στρατηγικής στο κόμμα και το εργ. κίνημα.

  Είδαμε και δυο κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανο στο πανεπιστήμιο και άλλαξε η διάθεσή μας:-)

  Περισσότερα θα ανεβάσει το πόρταλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πριν κατι χρονια ειχα βρεθει στην κυρπο και μου ειχε κανει εντυπωση οτι πολλοι απο την εδον κυκλοφορουσαν με σημαιες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και οχι του ακελ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βάθος ανάλυσης, τμιότητα, ελπίδα (στον φτωχό).

  Μπροστά στο ΚΚΕ τα άλλα κόμματα στην Κύπρο (και ελλάδα) είναι πολιτικοί νάνοι (είναι η Τάξη ηλίθιε). Ενώ η ηγεσία του ΑΚΕΛ χουζουρεύει ακόμα και ποκνιάζεται μέσα στην κόλλα το χαρτί που την τύλιξε ο Καπιταλισμός, ευρωπαικός, ρώσικος, τούρκικος, ελληνικός και ντόπιος.

  Η συζήτηση όπως είπε και ο Αντώνης ήταν μεγάλης διάρκειας και μάλιστα σε 2 γύρους όταν βρέθηκαν και άλλες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις ήταν ίσιες και σταράτες και 2 φορές με αυτοκριτική.

  Σε ερώτηση αν η ΕΕ είναι το ασφαλές λιμάνι για την Κύπρο που θα την προστατεύσει από τον επεκτατισμό της Τουρκίας (αυτό ήταν και το κύριο επιχείρημα που έκανε το ΑΚΕΛ να αλλάξει γνώμη για είσοδο στην ΕΕ/2004 και θα ξαναχρησιμοποιηθεί) ο σύντροφος απάντησε με παραδείγματα από το παρελθόν (ελλάδα και κύπρο) που ΝΑΤΟ και ΕΕ όχι μόνο δεν προστάτευσαν αλλά σχεδίασαν οι ίδιοι επιθέσεις κατά της κύπρου και έδωσαν ασυλία στην τουρκία. Τελικά μέσα σε ΕΕ οι λύσεις του κυπριακού θα είναι αυτές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Κεφαλαίου της ΕΕ πρώτιστα - ανθρώπινα δικαιώματα είναι μόνο στα χαρτιά (δες ΕΡΤ, 19 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε 1 χρόνο στην Ελλάδα, επιθέσεις πλατείας Ταξίμ στην Τουρκία, κούρεμα ιδιωτικής περιουσίας στην Κύπρο).

  Σύγκρινε τελευταία συνάντηση της ΕΡΑΣ (22/05/2013) με παρόμοιο μέγεθος ακροατηρίου που δόθηκε χρόνος από την τυχάρπαστη συντονίστρια για 5 ερωτήσεις που τελικά ήταν τοποθετήσεις/μονόλογοι. Ενω οι 2 ομιλητές αποκάλυψαν ο ένας την φτώχεια της σκέψης του και ο άλλος την πονηριά και απατεωνιά του.

  Πιό πολλές συναντήσεις και με συμμετοχή των τουρκοκυπρίων, αυτά τα επιχειρήματα πρέπει να μεταδοθούν στον κόσμο. Για όσους μπόρουν υπάρχει κουπόνι για ενίσχυση ΚΚΕ που θα δώσει την δυνατότητα για μελλοντικά ταξίδια στην Κύπρο.

  ΑΧΠ
  (http://topronomiotouftwxou.wordpress.com)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. διόρθωση: η συνάντηση ΕΡΑΣ που αναφέρομαι έγινε την 31/05/2013

  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή