Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Σχετικά με τη στάση των Παρεμβάσεων στην ΟΛΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΡΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5

ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΜΕ

Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.


Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

- Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!

- Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη
ΑΘΗΝΑ, 13/5/2013


Απεργιακή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη των δημοσίων υπαλλήλων κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, όπως αποφάσισε τη Δευτέρα η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κατόπιν σχετικής πρότασης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την οποία δεν υπερψήφισαν μόνο οι εκπρόσωποι της «Αυτόνομης Παρέμβασης».

[...]

Επίσης η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, στάση εργασίας την Πέμπτη. Η πλειοψηφία συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων καταψήφισε άλλη πρόταση του ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ να υιοθετήσει την απόφαση των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και να προκηρύξει απεργία και την Παρασκευή [17/5, πρώτη μέρα εξετάσεων].

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΕΕ, εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο δημόσιο, ο Αλ. Αρβανιτίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ώρες ευθύνης, βιώνουμε ραγδαίες εξελίξεις που χρειάζονται άμεση απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, την πολιτική επιστράτευση. Η κήρυξη επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς αποτελεί εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη", συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που ουσιαστικά ποινικοποιεί και την σκέψη ακόμα για απεργία, είναι άκρως επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να την ακυρώσουμε στην πράξη, να σταματήσουμε την κυβέρνηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλοι οι κλάδοι μαζί (εδώ βρίσκεται η δύναμη και η προοπτική μας) μαζί να αντιδράσουμε στη τρομοκρατία κυβέρνησης και πλουτοκρατίας».

Πρότεινε συγκεκριμένα: Άμεσα, την Τρίτη να κηρυχτεί πανεργατική απεργία, όπως και έγινε. Για δε την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ να υιοθετήσει το αίτημα των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στο βαθμό που οι αποφάσεις των ΓΣ των κατά τόπους ΕΛΜΕ είναι σε αυτή την κατεύθυνση, να κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ απεργία για εκείνη την μέρα.
902, 14/5/2013

Συνέντευξη της Α. Φατούρου στο Βαθύ Κόκκινο, 12/5/2013:


Οι "Παρεμβάσεις" στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ: Χωρίς τσίπα ο τυχοδιωκτισμός τους*

Μετά την ΠΑΣΚ, τη ΔΑΚΕ και τη Συνεργασία που κατέβασαν πρόταση για αναστολή της απεργίας, η εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Αγγελική Φατούρου, έκανε την εξής -αποκαλυπτική για το ρόλο των Παρεμβάσεων - δήλωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ:

«Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ. Απ'αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα».

Δηλαδή οι Παρεμβάσεις έκαναν καθαρό ότι σε τίποτα δεν διαφέρουν απο την ΠΑΣΚ, την ΔΑΚΕ και την Συνεργασία. Εκαναν ξανά καθαρό ότι εξαρχής πίστευαν ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για να γίνει η απεργία. Η τελική τοποθέτησή τους κάνει καθαρό ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί επιδίωξαν να σύρουν τον κλάδο σε μια απεργία που οι ίδιοι δεν είχαν καν διάθεση να την υπερασπίσουν.
902, 15/5/2013

* Ο ιστολόγος δεν έχει εντοπίσει διάψευση, εκ μέρους της κας Φατούρου ή των Παρεμβάσεων, των δηλώσεων αυτών ως την ώρα της ανάρτησης.

10 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω αν έχει κάποια επισημότητα και αν αντανακλά τις επίσημες θέσεις των παρεμβάσεων, ωστόσο η ίδια ακριβώς εκτίμηση υπάρχει σε άρθρο του mao.gr:

  http://mao.gr/prodosi/

  Η εντολή που είχαν από τις γσ ήταν απεργία με 95% και βάλε (και με πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής -- ναι είναι συνήθως νέκρα) και μιλάνε για "ρευστούς συσχετισμούς".

  Άποψή μου πάντως ότι δεν πρόκειται να δούμε διάψευση. Οι παρεμβάσεις δεν δρουν ανεξάρτητα από την απ, ετεροκαθορίζονται έντονα από την γραμμή της, ωστόσο πρέπει να δείχνουν διαφορετικοί ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης. Με βάση τις κινήσεις τους όλες αυτές τις μέρες, και την ιστορία τους, μόνο για λόγους εικόνας διαφοροποιήθηκαν από το υπόλοιπο προεδρείο.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν εντοπίσει κάποιος διάψευση, ας ενημερώσει.

   Για την πρώτη δυάδα ντοκουμέντων, νομίζω ότι στοιχειοθετείται αρκούντως ότι οι Παρεμβάσεις είπαν εσκεμμένα ψέμματα για την πρόταση του ΠΑΜΕ ώστε να το τσουβαλιάσουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

   Το ότι "στήριξαν" μια απεργία που ήξεραν ότι δεν πρόκειται να γίνει συμμαχώντας με τις απίστευτες μπαλαφάρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ όσο τους έπαιρνε και παίζοντας τις προσβεβλημένες μωρές παρθένες εκ των υστέρων νομίζω ότι στοιχειοθετείται από τα γεγονότα.

   Το μοναδικό ζητούμενο είναι αν η σκοπιμότητα εξαντλείται στο μικροπολιτικό όφελος ή αν υπήρχε συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση και εγκλωβισμό των εκπαιδευτικών σε ψευδείς εναλλακτικές.

   Διαγραφή
 2. επισης καλο ειναι να βρουμε τι ακριβως ψηφισαν οι συνελευσεις της Τριτης γιατι οριμσνες ναι μεν ψηφισαν υπερ της προτασης της ΟΛΜΕ αλλα με δεδομενη την επιστρατευση ειχαν ηδη δηλωσει οτι δεν θα απεργησουν !!!

  http://www.inews.gr/224/elme-rethymnou-deltio-typou-gyro-apo-tis-teleftaies-exelixeis.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αξίζουν προσοχής τα παρακάτω: Ενω η Τρίτη είναι η μέρα που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κινητοποιηθούν χωρίς το φόβο της επιστράτευσης που ξεκίναγε Τετάρτη μεσημέρι και να φανεί και η όποια αποφασιστικότητα τους ,προήγαγαν ανοικτά την απεργοσπασία ( σκεφτείτε τι θα λέγαν αν το Παμε δεν έπερνε μέρος σε απεργία με βάση τη συμφωνία του με αυτή ). Μάλλον έχουν δίκιο όσοι τόνιζαν οτι άλλο στόχο δεν είχαν απο μια απεργία που δεν θα έχει απεργούς , θα ήταν virtual απεργία.
  Επίσης η Φατούρου στη συνέλευση των προέδρων ζήτησε να αξιοποιηθεί η τρίωρη στάση που είχαν εξαγγείλει οι πιο πάνω διασπαστές και υπονομευτές για την Πέμπτη.
  Το φοβερό επίσης να κυρηχθεί απο άλλους απεργία για τις 17 χωρίς να έχει αποφασισθεί απο τους καθηγητές.
  Μαζί και εξαιρετικές τοποθετήσεις προέδρων να κλείσουν τα σχολεία άλλοι ενω οι καθηγητές θα προσέρχονταν δια εργασία.
  MATH

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο ερώτημα του Αντώνη "ηλίθιοι ή προβοκάτορες", απαντώ ότι δυστυχώς είναι ΚΑΙ ηλίθιοι ΚΑΙ προβοκάτορες. Ό,τι χειρότερο δηλαδή.

  Κάποιος που είχε άλλο nick

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ερώτημα, φίλε που είχες άλλο nick, ΔΕΝ είναι δικό μου. Είναι των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΡΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ και απευθύνεται σε μας (ενν. στο ΠΑΜΕ). Για εμάς ρωτά αν είμαστε ηλίθιοι ή προβοκάτορες.

   Εγώ δεν έχω γράψει τίποτε στην ανάρτηση παρά την καταληκτική σημείωση με αστερίσκο. Και βέβαια δεν χαρακτήρισα τοιουτοτρόπως τους χαρακτηρίζοντες (δε χρειάζεται πια νομίζω).

   Διαγραφή
  2. Χμμ, την πάτησα άσχημα. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση, Αντώνη. Σε κάθε περίπτωση, εννοούσα ότι οι κύριοι/κυρίες των "Παρεμβάσεων" είναι και ηλίθιοι και προβοκάτορες.

   Κάποιος που είχε άλλο nick

   Διαγραφή
  3. Χε, δεν τρέχει τίποτα σφε, να σαι καλά.

   Παρεμπιπτόντως για κόρη του Τζεβάρα: Το νόημα της παραπομπής μου σε Μπελογιάννη τζούνιορ ήταν απλώς "έχει και χειρότερα";-)

   Διαγραφή
 5. από ( http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1632.html )
  (..)Η εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» σε τηλεοπτική εμφάνισή της στον σταθμό EXTRA, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της επίταξης των εκπαιδευτικών, στην ερώτηση του δημοσιογράφου Παυλόπουλου «τι λέτε στον συνάδελφό σας που αν απεργήσει κινδυνεύει να απολυθεί» απάντησε επί λέξει: «δεν θα μιλήσω για τεχνικά θέματα, μόνο για πολιτικά»…(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτο ειναι το μεγαλειο των media. Εχει κανεις ολη την υποθεση της απεργιας χωρις απεργια με ηχο και εικονα. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή