Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Ν. Μόττας-Αντικομμουνισμός στην ΕΕ: Ο «Δούρειος Ίππος» του φασισμού

Βετεράνος του Κόκκινου Στρατού, ημέρα εορτασμού της νίκης κατά του φασισμού

Αντικομμουνισμός στην ΕΕ: Ο «Δούρειος Ίππος» του φασισμού
του Νικόλαου Μόττα

Συμπληρώνονται σήμερα 68 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα του Χίτλερ παραδόθηκαν στις δυνάμεις του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού. Η αυταπάρνηση με την οποία οι σοβιετικοί στρατιώτες πολέμησαν, ο ηρωϊσμός και η αυτοθυσία τους, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Σοβιετική Ένωση –η πρωταγωνίστρια δύναμη στην αντίσταση ενάντια στο χιτλερικό τέρας του ναζισμού– πλήρωσε δυσβάσταχτο φόρο αίματος: περισσότεροι απο 20.000.000 νεκροί, στρατιώτες και άμαχος πληθυσμός.

Επτά σχεδόν δεκαετίες αργότερα, η Ευρώπη (η αστική τάξη των ευρωπαϊκών χωρών και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι) έχει κάνει τα πάντα για να υποβαθμίσει και να διαστρεβλώσει το ρόλο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στη νίκη ενάντια στο ναζισμό. Βασικός άξονας αυτής της προσπάθειας είναι η χυδαία προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό – μια προσπάθεια που μεθοδεύτηκε κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου και εντάθηκε μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ το 1991. Ο στόχος είναι διττός: Να αποκρυφτεί ο καθοριστικός ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων και ταυτόχρονα να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός, να ταυτιστεί με το ναζισμό ως«απολυταρχικό καθεστώς». Πηγή αυτής της επιχείρησης δεν είναι άλλη απ' τον ωμό αντικομμουνισμό των αστικών τάξεων που επικράτησαν στην Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και οι οποίες προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία μέσα από τον διαστρεβλωτικό φακό της καπιταλιστικής εξαπάτησης. Ποιος είναι, λοιπόν, ο αντικομμουνισμός της Ευρώπης των μονοπωλίων, της ΕΕ και του Μάαστριχτ, των 26 εκατομμυρίων ανέργων, των μνημονιακών συμβάσεων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων;


• Είναι ο αντικομμουνισμός του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στις 14 Δεκέμβρη 2005 η Επιτροπή Πολιτών Θεμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε την πρόταση ψηφίσματος (αριθμ. 1481) με τίτλο «Ανάγκη για διεθνή καταδίκη των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων». Ένα μήνα αργότερα το εν λόγω ψήφισμα έγινε αποδεκτό με 99 ψήφους υπέρ, 42 κατά και 12 αποχές.

• Είναι ο αντικομμουνισμός της Διακύρηξης της Πράγας (2008), μιας πρωτοβουλίας του πρωτεργάτη της αντεπανάστασης στην Τσεχοσλοβακία –και μετέπειτα προέδρου της Τσεχίας– Βάσλαβ Χάβελ.

• Είναι ο αντικομμουνισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο –προφανώς από... ένδειξη ευγνωμοσύνης στα εκατομμύρια ευρωπαίων και σοβιετικών κομμουνιστών που πρωταγωνίστησαν στον αντιφασιστικό αγώνα– καθιέρωσε την 23η Αυγούστου ως πανευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των «ναζιστικών και κομμουνιστικών εγκλημάτων». Την πρόταση είχαν στηρίξει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, οι Πράσινοι (European Free Alliance) και η Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών. Ο αντικομμουνισμός παροξισμός ενώνει ακόμη και φαινομενικά πολιτικά αντίθετες πλευρές, όπως τους Πράσινους των Γιόσκα Φίσερ, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και τη νεοφασιστική Λίγκα του Βορρά (Ιταλία).

• Είναι ο αντικομμουνισμός των κυβερνήσεων χωρών όπου επικράτησε η καπιταλιστική αντεπανάσταση. Στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Μολδαβία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και αλλού έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει μια πολύπλευρη προσπάθεια ποινικοποίησης του κομμουνισμού. Με μπροστάρηδες πολιτικές μαριονέτες του μεγάλου κεφαλαίου και με όπλο τη νομοθετική εξουσία. Στην Πολωνία έχει απαγορευτεί η λειτουργία οποιουδήποτε κόμματος πρεσβεύει ως ιδεολογία το μαρξισμό-λενινισμό ενώ έχει ποινικοποιηθεί η χρήση κομμουνιστικών συμβόλων. Αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που η πολωνική κυβέρνηση επιτίθεται στα εργασιακά κεκτημένα, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα – την ίδια ώρα που η Πολωνία, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα παιδικής φτώχειας και αύξησης της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Στην Τσεχία, ο αντικομμουνισμός διδάσκεται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία μη-κυβερνητικής οργάνωσης με την επωνυμία “People in Need” (γέννημα της αντεπανάστασης). Στη Μολδαβία, το 2010 υπογράφτηκε προεδρικό διάταγμα με το οποίο η 28η Ιούνη καθιερώνονταν ως «ημέρα σοβιετικής κατοχής». Τραγική ειρωνεία: Ήταν ο Κόκκινος Στρατός που στις 28 Ιούνη 1940 απελευθέρωσε την περιοχή από την τότε φασιστική Ρουμανία (αργότερα σύμμαχο του «Άξονα») δημιουργώντας τη Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία.

• Είναι ο αντικομμουνισμός που οργιάζει στις χώρες της Βαλτικής, όπου φιλελεύθεροι/νεοφιλελεύθεροι/σοσιαλδημοκράτες ευρωπαϊστές συγκυβερνούν με νοσταλγούς του φασισμού. Στη Λετονία η βουλή έχει επισήμως αποκαταστήσει τα SS απονέμοντας συντάξεις σε επιζώντα μέλη τους, τα κομμουνιστικά σύμβολα έχουν ποινικοποιηθεί, η κομμουνιστική ή φιλοκομμουνιστή πολιτική δράση συνιστά ποινικό αδίκημα, ενώ στην Εσθονία η κυβέρνηση (υπουργείο άμυνας) τιμά τα ναζιστικά Waffen-SS. Η συνεργασία των «ευρωπαϊστών» με τους νεοφασίστες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας δεν περιορίζεται στην τοπική πολιτική των χωρών, αλλά επεκτείνεται και στα ίδια τα όργανα της Ε.Ε. Το ακροδεξιό λετονικό κόμμα «Εθνική Συμμαχία», για παράδειγμα, μετέχει στην Συμμαχία Ευρωπαίων Συντηρητικών και Ρεφορμιστών (AECR) όπου μετέχει και το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, το κυβερνών κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον.

• Είναι ο αντικομμουνισμός που εκφράζεται από αστικοδημοκρατικές πολιτικές –και ενίοτε κυβερνητικές– συμμαχίες σε όλη την Ευρώπη, απ' την Ολλανδία (Κόμμα για την Ελευθερία/Βίλντερς) μέχρι την Ιταλία (Λίγκα του Βορρά/Φίνι) και απ' την Φινλανδία (Αληθινοί Φινλανδοί/True Finns) μέχρι την Ουγγαρία (Jobbik). Αλλά και στη δική μας χώρα είδαμε, προ ενός έτους, τη δημιουργία συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας-ΛΑΟΣ, την συμμετοχή ακροδεξιών (βλ. Μ. Βορίδης) σε τεχνοκρατικές κυβερνήσεις (Λ. Παπαδήμος). Είναι ο αντικομμουνισμός άλλωστε που φέρνει κοντά νεοφιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες και νεοφασίστες σε κυβερνητικούς συνασπισμούς, σε κοινό μέτωπο ενάντια στην εργατική τάξη, σε αντιδραστικές πολιτικές που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις».

• Είναι ο αντικομμουνισμός του ευρωπαϊκού οπορτουνισμού. Ο αντικομμουνισμός του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (στην οποία πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ). Χαρακτηριστικό είναι ότι, με βάση το ίδιο του το καταστατικό, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (European Left) θέτει την καταδίκη του «σταλινισμού» ως προϋπόθεση για την αποδοχή οποιουδήποτε ευρωπαϊκού κόμματος στους κόλπους του. Στην ιδρυτική διακύρηξη του ΚΕΑ (Ρώμη, 9 Μάη 2004) διαβάζουμε: «Κρατάμε τη μνήμη αυτών των αγώνων (σ.σ. κοινωνικών αγώνων) ζωντανή, καθώς και τις θυσίες και τα δεινά κατά την πορεία αυτών των αγώνων. Το κάνουμε αυτό σε ανεπιφύλακτη αντιδιαστολή προς τις αντιδημοκρατικές σταλινικές πρακτικές και εγκλήματα, τα οποία ήταν σε πλήρη αντίθεση με τα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά ιδανικά». Προφανώς για το, πιστό στις ιδέες του ευρωενωσιακού μονόδρομου, Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τα «σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά ιδανικά» ταυτίζονται με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, την πολιτική πάλη στα πλαίσια της ΕΕ, την έμμεση στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων σε Λιβύη, Συρία, Μέση Ανατολή, την ψευδεπίγραφη αντικαπιταλιστική ρητορεία και την υπόκλιση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς...

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Σκόπιμη διαστρέβλωση της ιστορίας (η 9η Μάη καθιερώνεται ως... «Ημέρα της Ευρώπης» και όχι ως Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών), ο αντικομμουνισμός θεσμοθετείται επίσημα μέσα από τα όργανα της Ε.Ε., τα κομμουνιστικά σύμβολα σταδιακά ποινικοποιούνται, οι υμνητές του Χίτλερ και του Μουσολίνι τιμούνται και συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας. Η βαθύτερη σημασία του αντικομμουνισμού της ΕΕ βρίσκεται στο ότι, επί της ουσίας, αποτελεί τον προπομπό για ισχυρότερα χτυπήματα ενάντια στο εργατικό κίνημα στις χώρες της Ένωσης, στοχεύοντας στην πολιτική ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων ενάντια στο αστικό καπιταλιστικό σύστημα, στην θωράκιση των αντιδραστικών κατασταλτικών ευρωενωσιακών μηχανισμών.

Απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια βάρβαρης παραχάραξης της Ιστορίας το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει χρέος να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις. Όπως με απαράμιλλο ηρωϊσμό αντιστάθηκαν οι κομμουνιστές στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στο τέρας του ναζισμού και τους καπιταλιστές πάτρονες του.

* Ο Νικόλας Μόττας είναι υποψήφιος διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (PhD), ιδρυτής και διαχειριστής του Ελληνικού Αρχείου Τσε Γκεβάρα και αρθρογράφος.

33 σχόλια:

 1. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7427412&publDate=9/5/2013 )

  (..)ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ «ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ»
  Προπομπός για ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης

  Το νομοθέτημα βασίζεται σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ, που έχουν για επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό

  Το νομοσχέδιο περί «ξενοφοβίας και ρατσισμού» φέρνει μέχρι αύριο Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (κατά δήλωσή του) ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης. Με πρόσχημα τη δράση φασιστικών οργανώσεων, το νομοθέτημα ανοίγει δρόμους για δίωξη οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στην ιμπεριαλιστική ερμηνεία ιστορικών γεγονότων, που είναι ταυτόχρονα και η επίσημη κρατική ιδεολογία του συστήματος. Κατ' επέκταση, οι διατάξεις του θα αποτελέσουν όχημα για να στοχοποιείται όποιος αμφισβητεί τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, όποιος έχει ως ιδεολογία τον επιστημονικό κομμουνισμό, όποιος αγωνίζεται και παλεύει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια.(..)

  (..)Ενδεικτικά, το νομοσχέδιο βασίζεται στην Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28/11/2008, «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου», όπου τονίζεται: «Η παρούσα απόφαση-πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 1 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και δ) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων».

  Ερχεται μεγαλύτερη καταστολή

  Επιπλέον, στο απόσπασμα των πρακτικών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της 19/4/2007, που αποφάσισε την υιοθέτηση της Απόφασης αναφέρεται:

  «Η απόφαση πλαίσιο (...) περιορίζεται σε εγκλήματα που διαπράττονται για λόγους φυλετικούς, χρώματος, θρησκείας, γενεαλογικής καταβολής ή εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής. Δεν καλύπτει εγκλήματα που διαπράττονται για άλλους λόγους, π.χ. από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ωστόσο, το Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για όλα αυτά τα εγκλήματα. Το Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να εξετάσει, και να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο εντός διετίας από την έναρξη ισχύος της απόφασης - πλαισίου, κατά πόσον είναι αναγκαίο να εκδοθεί μια πρόσθετη πράξη που θα καλύπτει τη δημόσια επιδοκιμασία, άρνηση ή χονδροειδή υποτίμηση εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου εις βάρος ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από αυτά της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, της γενεαλογικής καταβολής ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως λόγου χάρη η κοινωνική τάξη ή οι πολιτικές πεποιθήσεις».

  Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη Απόφαση και τα όποια νομοσχέδια την ακολουθούν, είναι προπομπός της προσπάθειας για ποινικοποίηση της διαφορετικής ιστορικής άποψης και αποτίμησης των ιστορικών γεγονότων από τη σημερινή κυρίαρχη ιμπεριαλιστική άποψη, αλλά και για την ποινικοποίηση της ίδιας της σύγχρονης ταξικής και ιδεολογικής πάλης, αφού μια τέτοια πάλη μπορεί να κριθεί ότι καλλιεργεί το μίσος και την εχθροπάθεια απέναντι στους καπιταλιστές και τα μονοπώλιά τους! Δίνει έτσι το πράσινο φως ώστε να ποινικοποιείται η ταξική πάλη, να διώκεται όποιος την προπαγανδίζει και αναλύει την πραγματικότητα με τέτοιους όρους.(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7425783&publDate=8/5/2013 )

   ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ «ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ»

   (..) Τέτοιο αντιδραστικό νομοσχέδιο επεξεργαζόταν από το 2011 και η προηγούμενη κυβέρνηση σε εφαρμογή της απόφασης - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ. Η τωρινή φαίνεται ότι το επεξεργάστηκε πιο ολοκληρωμένα σαν αντιλαϊκό βούρδουλα. Η «έγνοια» τους για το ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι πέρα για πέρα υποκριτική, αφού η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, οι «σκούπες» της Αστυνομίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο 2, είναι αυτά που ανατροφοδοτούν το ρατσισμό και σε συνάρτηση με τη συγκάλυψη της πραγματικής αιτίας για τα δεινά του λαού, «ταΐζουν» το αντιμεταναστευτικό μένος. (..)

   (..) Αλλού στοχεύουν

   (..)Σημειωτέον ότι ο αντικομμουνισμός έχει αναχθεί εδώ και χρόνια σε επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν καθοδηγούν την επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας και ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών (π.χ. χώρες της Βαλτικής), της ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό. Η πολυπλόκαμη εκστρατεία της ΕΕ περνάει μέσα από ένα πλήθος μηχανισμών:

   Συκοφαντεί το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και τα επιτεύγματα των λαών που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό.
   Ποινικοποιεί κομμουνιστικά κόμματα και σύμβολα.
   Επιχειρεί ποινικοποίηση ακόμα και της άρνησης των «εγκλημάτων του κομμουνισμού», όπως βαφτίζει η προπαγάνδα τους ακόμα και την πάλη των Σοβιετικών ενάντια στους Ναζί και τους συνεργάτες τους.
   Χρηματοδοτεί αδρά κινηματογραφικά και άλλα προπαγανδιστικά έργα που εντάσσονται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία.
   Προωθεί την καθιέρωση της διαστρέβλωσης της Ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού στην επίσημη εκπαιδευτική διαδικασία.
   Διοργανώνει εκδηλώσεις και «δημόσιες ακροάσεις» για τα δήθεν «εγκλήματα του κομμουνισμού» σε μια σειρά χώρες.
   Αξιοποιεί «επιστήμονες» και «ερευνητές» που θέτουν τις υπηρεσίες τους στον ιμπεριαλισμό για να ντύσουν με «επιστημοσύνη» το ξαναγράψιμο της Ιστορίας με τους όρους του ιμπεριαλισμού. (..) -συνέχεια-

   Διαγραφή
  2. -συνέχεια-
   ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7425783&publDate=8/5/2013 )

   (..)Μεθόδευση με μεγάλη ιστορία

   Το εναρκτήριο λάκτισμα της αντικομμουνιστικής υστερίας, με τη μορφή που έχει σήμερα, δόθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την ψήφιση στις 25 Γενάρη 2006 του «Αντικομμουνιστικού Μνημονίου», υπό τον τίτλο: «Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων».

   Το «Μνημόνιο» υπερψηφίστηκε από 85 μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ 50 μέλη το καταψήφισαν και 11 ψήφισαν λευκό. Κάτω από τη δραστηριοποίηση του ΚΚΕ και άλλων Κομμουνιστικών Κομμάτων, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 2/3 των 146 ψηφισάντων και έτσι χαρακτηρίστηκε ως «μη συνιστώμενο». Σηματοδότησε όμως τις μετέπειτα μεθοδεύσεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών και αστικών κυβερνήσεων να εντάξουν το πνεύμα και το γράμμα του σε άλλα νομοθετήματα.

   Στο πλαίσιο αυτό, ακολούθησε στις 2-3 Ιούνη 2008 η Συνδιάσκεψη της Πράγας με τίτλο «Συνείδηση της Ευρώπης και κομμουνισμός», η οποία κατέληξε στην υιοθέτηση της ομώνυμης διακήρυξης που χαράσσει κατευθυντήριες γραμμές για πρακτικά μέτρα στην κατεύθυνση της παραχάραξης της Ιστορίας και της συκοφάντησης του σοσιαλισμού.

   Στη συνέχεια, στις 2 Απρίλη 2009, το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα, βάσει του οποίου καθιερώνεται η 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων».

   Η επόμενη πράξη παίχτηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με τη σύσταση στις 21 Απρίλη 2010 μιας «άτυπης» ομάδας ευρωβουλευτών με τον τίτλο «Συμφιλίωση των Ευρωπαϊκών Ιστοριών», η οποία έχει διακηρυγμένο στόχο: «Να αναπτύξουμε μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, μεταξύ άλλων του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ, για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας της αξιολόγησης των ολοκληρωτικών εγκλημάτων και η ίση μεταχείριση και μη διάκριση των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων».

   Πιο πρόσφατο παράδειγμα της αναγωγής της αντικομμουνιστικής υστερίας σε επίσημη πολιτική της ΕΕ αποτελεί η έκθεση της Κομισιόν, με θέμα «Η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη», η οποία δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκέμβρη 2010.

   Στην έκθεση αυτή, η Κομισιόν καταγράφει τα βήματα που έχουν γίνει σε επίπεδο ΕΕ και κρατών μελών για την προώθηση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας. Μάλιστα καλεί τα κράτη μέλη να προχωρήσουν ενιαία σε αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνοντας καθυστερήσεις και καταγράφοντας «θετικά» βήματα που έχουν κάνει ορισμένα κράτη - μέλη στον τομέα αυτό (π.χ. θεσμική απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων, καθιέρωση ως ποινικού αδικήματος της άρνησης των εγκλημάτων των σοσιαλιστικών καθεστώτων κλπ.).
   Η εμπειρία από άλλες χώρες

   Κάπως έτσι φτάσαμε σε μια σειρά χώρες της ΕΕ, όπως την Ουγγαρία, να απαγορεύεται η χρήση κομμουνιστικών συμβόλων, το Κοινοβούλιο να ψηφίζει τροπολογίες στον ποινικό κώδικα, βάσει των οποίων τα «εγκλήματα του κομμουνισμού» ταυτίζονται με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ετσι, όποιος δημόσια αρνηθεί ότι υπήρξαν «εγκλήματα του κομμουνισμού» να φυλακίζεται.

   'Η στην Τσεχία το 2006 να απαγορεύεται από την κυβέρνηση η δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας γιατί «στο πρόγραμμά της η ΚΕΝ εκφράζει την αναγκαιότητα αντικατάστασης της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής από την κοινωνική ιδιοκτησία!». Ηδη, από το 2005 το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας είχε αποστείλει προειδοποιητικό γράμμα στην Κομμουνιστική Νεολαία, απειλώντας τη με απαγόρευση με το σκεπτικό ότι «η οργάνωση καλλιεργεί το ταξικό μίσος και την ταξική πάλη, προπαγανδίζει το Μαρξισμό - Λενινισμό, ο οποίος προβάλλει τη βίαιη επανάσταση και τη δικτατορία του προλεταριάτου».(..)Ilief

   Διαγραφή
 2. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7426684&publDate=9/5/2013 )
  (..)Κριτική στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το «ρατσισμό και την «ξενοφοβία», υποτίθεται ότι κάνει η ιστοσελίδα «defencenet.gr», όμως αλλού την πάει τη δουλειά. Στον ωμό αντικομμουνισμό. Γράφει λοιπόν: «Το νομοσχέδιο έχει τις ίδιες ποινές και για όσους αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου αλλά και του φασισμού - ναζισμού, και υποθέτουμε και των εγκλημάτων του κομμουνισμού, δηλαδή γενικώς των εγκλημάτων του ολοκληρωτισμού, ή αυτών που επιχείρησαν να επιβάλουν τον ολοκληρωτισμό στην Ελλάδα, όπως το ΚΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ '46-'49.

  Κατά αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως ανοίγει και πάλι ο δρόμος για να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ στην Ελλάδα. Το οποίο όχι απλώς υπεραμύνεται και έχει αποκαταστήσει την εγκληματική πολιτική ηγεσία του '46-'49, αλλά έχει αποκαταστήσει σε επίσημη τελετή του, και το μεγαλύτερο σφαγέα όλων των εποχών, τον Ιωσήφ Στάλιν... Και βέβαια αρνείται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και κηρύσσει τη δικτατορία του προλεταριάτου, κανονικά με την ψήφιση του νόμου το ΚΚΕ πρέπει να κηρυχθεί εκτός νόμου και να δημευθεί η περιουσία του...».
  ***

  Να λοιπόν ο «ευγενής σκοπός» της ιστοσελίδας που εκφράζει δήθεν αντίθεση στο νομοσχέδιο. Η ταύτιση κομμουνισμού φασισμού. Παλιό ζήτημα θα πει κανείς, εφεύρημα των αστικών επιτελείων, προκειμένου να συγκαλύψουν ότι το σύστημά τους, ο καπιταλισμός, είναι η μήτρα του φασισμού, τον χρησιμοποιούν όταν τον χρειάζονται τα μονοπώλια για να υποτάξουν τους εργαζόμενους, αλλά με την αναπαραγωγή του, στοχεύουν να στιγματίσουν, ρίχνοντας λάσπη και χολή, τον κομμουνισμό, ως ιδεολογία αλλά και κοινωνικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς τα εγκληματικά, άρα και όποιος τα ασπάζεται και παλεύει ώστε οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν τον καπιταλισμό, καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία να ποινικοποιούνται ως εγκληματίες. Νομίζουν ότι έτσι θα «καθαρίσουν» με την εργατική τάξη, τους λαούς, την ταξική πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Αυτή τη βρωμιά δεν μπορεί διαφορετικά να τη στηρίξει παρά αναπαράγοντας την πιο χυδαία προπαγάνδα για τον τιτάνιο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού ενάντια στο αστικό καθεστώς και τους αγγλοαμερικάνους συμμάχους του που θέλησαν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα για να επιβάλουν την εξουσία τους και να εντάξουν την Ελλάδα σε όλα τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τον πόλεμο στην Κορέα, στο Βιετνάμ, ως τους τωρινούς πολέμους, σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία και πάει λέγοντας. Και η αστική τάξη της Ελλάδας μέσα στους πολέμους. Ετσι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ξεπέρασε και αυτή την άθλια ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, παραμονές της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, χαρακτηρίζοντας τον Ι. Β. Στάλιν ως «το μεγαλύτερο σφαγέα όλων των εποχών». Επειδή η ΕΣΣΔ, υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικό Κόμματος με Γραμματέα της ΚΕ τον Στάλιν είχε τη μέγιστη συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη. Αυτό το φόβο έχουν, το φόβο των εργαζομένων που, αν μπολιαστούν με την απελευθερωτική ιδεολογία του Κομμουνισμού, θα ξεδιπλώνουν την ακαταμάχητη και ανεξάντλητη δύναμή τους, που θα σαρώσει το εγκληματικό καπιταλιστικό τους σύστημα.
  *** -συνέχεια-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. -συνέχεια-
  AΠΟ Μύχιοι πόθοι...
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7426684&publDate=9/5/2013 )
  ***

  (..)Οσο για το ΚΚΕ που «κηρύσσει τη δικτατορία του προλεταριάτου» και γράφουν ότι «κανονικά με την ψήφιση του νόμου το ΚΚΕ πρέπει να κηρυχθεί εκτός νόμου και να δημευθεί η περιουσία του...», εδώ ποινικοποιούν και την ιδεολογία και τη δράση του Κόμματος της εργατικής τάξης.

  Νομίζουν πως βρήκαν μέθοδο για να φιμώσουν την ίδια την εργατική τάξη, το λαό, στις συνθήκες που ο καπιταλισμός, επειδή δεν μπορεί να πάρει ανάσα από τη σαπίλα του, επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, επειδή ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός ωθεί στην ανεργία, στην εξαθλίωση, δηλαδή στην επίγεια κόλαση της βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης τους εργαζόμενους. Τους πονάει γιατί το ΚΚΕ, μετά την αντεπανάσταση στις σοσιαλιστικές χώρες δεν τα «δίπλωσε», δεν προσαρμόστηκε στρατηγικά στην υπηρεσία του καπιταλισμού, όπως έγινε σε άλλες χώρες, (π.χ. Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.), αλλά συνεχίζει με την πολιτική του, τη δράση του, τους αγώνες του, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής πάλης.

  Να αποκαλύπτει, να προβλέπει και να επιβεβαιώνεται η γραμμή του από τις ίδιες τις εξελίξεις, δείχνοντας το μοναδικό δρόμο για να βγει η εργατική τάξη, ο λαός, από τα δεσμά που χαλκεύουν οι καπιταλιστές και τα επιτελεία τους για να σωθούν από την κρίση, καταστρέφοντας τους παραγωγούς του πλούτου, είτε με τα άγρια μέτρα είτε με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

  Ναι, το ΚΚΕ ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου αντιτάσσει την εξουσία που θα δώσει την πλέρια ελευθερία στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού απελευθερώνοντάς τους από τη δικτατορία των μονοπωλίων. Και αντικαθιστά το σημερινό εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, προωθώντας την ανάπτυξη ολόκληρης της κοινωνίας, αποκλειστικά σε όφελός τους, χωρίς τους σημερινούς κηφήνες σφετεριστές του μόχθου τους. Αυτή είναι η δικτατορία του προλεταριάτου, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οικοδομώντας το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

  Εκφράζοντας τους μύχιους πόθους τους για το ΚΚΕ, «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά - λαϊκά στρώματα. Εδώ βρίσκονται βαθιές οι ρίζες του ΚΚΕ και δεν το ξεριζώνουν μήτε η άτιμη προπαγάνδα τους μήτε οι άτιμοι νόμοι τους. Η 95χρονη Ιστορία του είναι παρακαταθήκη. Και ο λαός ασπίδα του από κάθε επιβουλή. «Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»...(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και φυσικά ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά - λαϊκά στρώματα βρίσκεται και η Α. Παπαρήγα που η κόρη της φοιτά στο πιο ακριβό ιδιωτικό σχολείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό, Αρχιεπίσκοπε:


   Gender Male
   Industry Banking
   Occupation τραπεζίτης
   Favorite Music βυζαντινή, δημοτική, τραγούδια της ΕΟΚΑ
   Favorite Books βίβλος, Τι στοίχησε ο κομμουνισμός στην Ελλάδα, βιογραφία του Γεώργιου Γρίβα Διγενή

   Διαγραφή
  2. Έθιξε τις φασιστικές σου ευαισθησίες ο Μόττας, ε;

   Διαγραφή
  3. Φαντάσου τώρα να γράφει ας πούμε ένας ακροδεξιός θρησκόληπτος τραπεζίτης για τους κομμουνιστές ωσάν να κρατούσε αυτός το αριστερόμετρο. Κωμικό δεν θα ήταν;

   Διαγραφή
  4. ti arrwsto profile einai auto re arxiepiskope?

   tsak

   Διαγραφή
  5. Ιστρολλικός10 Μαΐου 2013 - 3:45 π.μ.

   Η κόρη της Παπαρήγα κοντεύει να μπει στην εμμηνόπαυση αλλά ακόμα κάπου φοιτά.

   Διαγραφή
  6. @tsak
   To profile mou eine toso arrwsto oso ki esy, isws akoma ligotero! Ygienete!
   Ο κορυφαίος Ισπανός καθηγητής Ψυχιατρικής Αντόνιο Βαλιέγκο Ναγκέρα, αποδείξε ότι ο μαρξισμός είναι ψυχική διαταραχή, μέσω της έρευνάς του με τίτλο «Βιοψυχική του Μαρξιστικού Φανατισμού».
   Να θυμίσουμε εδώ τα λόγια του: "Για μια ακόμα φορά βλέπουμε να επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η κοινωνική μνησικακία, οι φιλοδοξίες που έχουν διαψευστεί και ο φθόνος, είναι οι πηγές του μαρξισμού".

   Ψυχοπάθεια είναι η τυφλή προσήλωση σε ένα κοινωνικό σύστημα που περίτρανα αποδείχθηκε ουτοπικό!
   Ψυχοπάθεια είναι η άρνηση της λογικής και οτιδήποτε εναντιώνεται στα πιστεύω σου!
   Ψυχοπάθεια είναι η εναρμόνιση της προσωπικότητας με ένα ανύπαρκτο κοινωνικό γίγνεσθαι!
   Ψυχοπάθεια είναι η επιπολαιότητα της απόλυτης εμπιστοσύνης σε σύστημα που δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του!
   Τέλος, ψυχοπάθεια είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας!

   Διαγραφή
  7. Παλικάρια, τι Μαρξ και μαλακίες. Την έχετε μικρή για αυτό πιστεύετε στον μαρξισμό. Το έχει πει ο ισπανός καθηγηταράς ψυχιατρικής Τοχα Στιντουλάπα.

   Διαγραφή
  8. Ποιος ακριβώς ήταν ο καθηγητής Ψυχιατρικής Αντόνιο Βαλιέγκο Ναγκέρα; Αυτός; http://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Vallejo-N%C3%A1jera

   Αν ναι, στα επιτεύγματά του συγκαταλέγονται η ένθερμη υποστήριξη της ευγονικής και του Φράνκο καθώς και τα πειράματα επί γυναικών, αιχμαλώτων των Διεθνών Ταξιαρχιών και του Δημοκρατικού Στρατού, με στόχο την εύρεση των "βιο-ψυχικών ριζών του Μαρξισμού" και την ανακάλυψη του "κόκκινου γονιδίου"...

   gdmn1973

   Διαγραφή
 5. Αντωνης
  ποτέ δεν προσποιήθηκα ότι είμαι κάποιος άλλος σε ότι αφορά τις αρχές και τα πιστεύω μου πάνω σε πολιτικοκοινωνικά θέματα και δεν έχω πρόβλημα για το πώς με κρίνουν οι άλλοι για τα πιστεύω μου.

  Τώρα όσον αφορά το σχόλιο σου στις «9 Μαΐου 2013 - 8:42 μ.μ.», στο αντιστρέφω με αγάπη! Δε νομίζω να είσαι σε θέση να κρίνεις ένα φασίστα εκτός κι αν είσαι πιο φασίστας από αυτόν!  Και σίγουρα Ν. Μόττας ο οποίος έχει πάρει την ακαδημαϊκή του μόρφωση από εκπαιδευτικά ιδρύματα δύο σούπερ – καπιταλιστικών χωρών, δε θίγει καθόλου τις όποιες φασιστικές μου ευαισθησίες.
  Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τη συμβολή των σοβιετικών κατά του Ναζισμού. Επίσης γνωρίζω και για την συμφωνία που είχε υπογράψει η πρώην ΕΣΣΔ με τη Χιτλερική Γερμανία.( σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότωφ ,23 Αυγούστου 1939).
  Είναι επίσης γνωστές και οι θέσεις του ΚΚΕ και του ΑΚΕΛ μέχρι την ημέρα που ο Χίτλερ αποφάσισε να παραβιάσει την πιο πάνω συμφωνία. Μέχρι εκείνη τη μέρα, τόσον το ΚΚΕ όσον και το ΑΚΕΛ δεν είχαν καμία δημοκρατική η αντιναζιστική ευαισθησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα να διαβάσω ιντερνετικό διάλογο για τον φασισμό στον οποίο κάποιος κουτοπόνηρος να μην κάνει αναφορά στο σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ.
   περαστικά

   Διαγραφή
  2. ^ πίκατσου

   Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, τα στελέχη του ΚΚΕ χαιρετούσαν ναζιστικά και αντί για τον ύμνο της διεθνούς ακουγόταν στο κλείσιμο κάθε εκδήλωσής του "Το πυροβολικό το πυροβολικό, το πυροβολικό πολύ το αγαπώ".

   Διαγραφή
  4. "Μέχρι εκείνη τη μέρα, τόσον το ΚΚΕ όσον και το ΑΚΕΛ δεν είχαν καμία δημοκρατική η αντιναζιστική ευαισθησία".

   Χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα.

   Ναι, σωστά.

   Όπως είναι γνωστό, εξάλλου, όταν εισέβαλλαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, καλωσορίσαν τους κομμουνιστές που ήταν στις φυλακές και τα ξερονήσια ως φίλους και συμμάχους. Τους απολύσανε αμέσως και τους έβαλαν στην κυβέρνηση. Έβγαλαν και το Ζαχαριάδη από τη φυλακή και τον αφήσαν να βολοδέρνει ανενόχλητος στην Αθήνα, να πίνει καφέ στου Φλόκα και να πηγαινοέρχεται στην Κομαντατούρ να τα λέει με τα φιλαράκια του.

   Και - ώ, του θαύματος! - στις 23 Ιουνίου 1941 το ΚΚΕ βγήκε στην παρανομία και έφτιαξε την Αντίσταση...

   Να σαι καλά, φασιστάκο, με έκανες και γέλασα πρωινιάτικα.

   Είμαστε και παραείμαστε σε θέση να κρίνουμε τον οποιονδήποτε για αυτά που λέει και αυτά που πράττει.Δεν θα μας πεις εσύ πως θα το κάνουμε και γιατί.

   Σε κρίνουμε από τις αηδίες που γράφεις πρώτα απ' όλα, που είναι χαρακτηριστικές της φασιστικής νοοτροπίας: χρησιμοποίηση των πιο άθλιων ψεμμάτων και της πιο χοντροκομμένης προπαγάνδας, ολοκληρωτικός βιασμός της ιστορίας, προκειμένου να περάσει η ξεπερασμένη, σάπια και αντιανθρώπινη ιδεολογία του στον κόσμο.

   Δεν σε κρίνουμε ως φασίστα. Το "φασίστας" είναι περιγραφή μιας κατάστασης, όχι κρίση.

   Σε κρίνουμε ως έναν γελοίο ψεύτη, συκοφάντη και υποκριτή από αυτά που γράφεις και μόνον. Δεν χρειάζονται και πολλά περισσότερα.

   Και μη μας πουλάς και ειλικρίνεια ("ποτέ δεν προσποιήθηκα" κλπ.κλπ.). Τρίχες.

   Αν ήσουνα ειλικρινής θα αντιμετώπιζες τα ιστορικά γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν και όχι όπως θα ήθελες να γίνουν.

   Θα ήσουνα υποχρεωμένος να παραδεχτείς ότι το ΚΚΕ ήταν στην πρωτοπορία του αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα από τις αρχές της εμφάνισης του φαινομένου, πάλευε να ενωσει την εργατική τάξη σ΄αυτή την κατεύθυνση, έκανε μέχρι και προσπάθειες για συμμαχία με αστικά κόμματα (το σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα το έχεις ακούσει ποτέ;), τις οποίες οι αστοί ποτέ δεν σεβάστηκαν, και φυσικά αυτή του την στάση την πλήρωσε με βαθιά παρανομία, διώξεις, και πολύ βαρύ φόρο αίματος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά, δηλαδή από το 1936 ακόμη. ( Οι οποίες αποτελούσαν συνέχεια διώξεων που ξεκίνησαν από τις "δημοκρατικές" κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις που προϋπήρξαν του Μεταξά, για να μην ξεχνιόμαστε).

   Τα τρία γράμματα του Ζαχαριάδη από τη φυλακή; Γαργάρα;

   Κάτσε διάβασε τη Βίβλο καλύτερα. Λέει εκεί μέσα ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα για την ειλικρίνεια, για την αλήθεια, και πως πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά τα πραγματάκια ο καλος χριστιανός. (Ε, εντάξει, δεν είναι και Μπρέχτ με τις πέντε δυσκολίες του, αλλά κάτι είπαν κι αυτοί).

   Όχι ότι έχω ελπίδες ότι θα στρώσεις, τίποτα τέτοιο. Μπας και εμφανιστεί λίγη τσίπα απάνω σου, μόνο.

   Και μια συμβουλή: μια που σ΄ αρέσουν και τα δημοτικά, να ακούς και λίγο Καρναβά και όχι μόνο τα χουντοκλάρινα του Παπαδόπουλου.

   http://www.youtube.com/watch?v=ZRGvESm3Ing

   Κ.Π.Τ.Σ.
   Διαγραφή
  5. @arxiepiskopos:
   Έχεις κάποιο πρόβλημα με τις ημερομηνίες φαίνεται, μια και η 31η/10/1940 είναι μία ημερομηνία αρκετά πριν την 22η/6/1941. Άμα είναι να πλαστογραφείτε, κάντε το πιο έξυπνα τουλάχιστον.

   Το 1ο γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη
   Πρός του λαό της Ελλάδας

   Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλαίβουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλαίβει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
   Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δόσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.
   Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.

   Αθήνα 31 Οχτώβρη 1940
   Νίκος Ζαχαριάδης
   Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

   http://istorika.blogspot.gr/2007/02/1.html

   Η "επιχείρηση μπαρπαρόσα" πάλι άρχισε στις 22 Ιούνη του 1941
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF_(%CE%92%27_%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82)#.CE.95.CF.80.CE.AF.CE.B8.CE.B5.CF.83.CE.B7_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CE.AC.CE.BD.CE.B5.CF.84.CE.B7_.CF.80.CF.81.CE.BF.CE.AD.CE.BB.CE.B1.CF.83.CE.B7

   Πως λοιπόν μέχρι τότε το ΚΚΕ δεν είχε τάχα "αντιφασιστικές ευαισθησίες" σοφολογιότατε;

   Διαγραφή
 6. 10 χρόνια τώρα ακούω το τροπάριο για το ιδιωτικό σχολείο που φοιτεί (ακόμα;;;;) η κόρη της Παπαρήγα... Κούραση, δεν έχετε να πείτε τίποτε άλλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ακομη φοιτα η κορη της Αλεκας στο πιο "ακριβο σχολειο"?Ε υποθετω θα εχει μπει στο βιβλιο Γκινες καθωτι 47 χρονω και ακομη φοιτα...την ευλογια σου Πατερ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βαφτίζω τον Αρχιτρόλισκο μασκώτ του μπλογκ. Κάτω τα χέρια από τον άδολο φασίστα θρησκόληπτο τραπεζίτη, ελευθερία λόγου να εκφράζεται!

   Διαγραφή
  2. -"Πεινάω!"
   -"Ναι, αλλά πριν 30 χρόνια, η κόρη της Παπαρήγα πήγε σε ιδιωτικό σχολείο"

   "-Αυτοκτόνησαν άλλοι πέντε σήμερα.
   -"Ναι, αλλά η κόρη της Παπαρήγα πήγε σε ιδιωτικό, δεν πήγε;"

   -"Απολύομαι από το δημόσιο κι έχω δύο παιδιά. Τι θα κάνω;"
   -"Μην ξεχνάς πού πήγε σχολείο η κόρη της Παπαρήγα!

   Διαγραφή
  3. Ναι, αστον να τα "ρίχνει" ελεύθερα. Είναι τόσο χοντροκομμένα και παλιά, που προκαλούν μόνο γέλωτα και όχι πρόβλημα. Τώρα, αν τον ανακαλύψουν τα τζιμάνια της ασφάλειας και του αντικομμουνισμού και τον "ταΐζουν" με τίποτες περίτεχνες τρολιές, κόψτον.

   subutai red

   Διαγραφή
  4. Υποθέτω οτι αφησες το σχόλιο του να περάσει για να γελασουμε λιγάκι ε; Να σαι καλά! Φοβερή μορφή! Ελπίζω και σε άλλες παρεμβάσεις του στο μέλλον. Μην την χασουμε τωρα που την βρήκαμε τετοια "μασκοτ".

   Διαγραφή
  5. Δυστυχώς, παρά τις ευγενείς μου προθέσεις, κι επειδή εδώ είναι μικρό το χωριό, ρώτησα κι έμαθα για τον Αρχιεπίσκοπος και αυτά που άκουσα περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και αναφορές σε χρήση παιδικής πορνογραφίας, οπότε μέχρι να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για τον ίδιο και τέλος πάντων πόσο ψυχ είναι θα μπει μια άνω τελεία στα κατά τα άλλα διασκεδαστικά του σχόλια εδώ.

   Διαγραφή
 8. ..."Νομίζω ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, τα στελέχη του ΚΚΕ χαιρετούσαν ναζιστικά και αντί για τον ύμνο της διεθνούς ακουγόταν στο κλείσιμο κάθε εκδήλωσής του "Το πυροβολικό το πυροβολικό, το πυροβολικό πολύ το αγαπώ".
  ..."Όπως είναι γνωστό, εξάλλου, όταν εισέβαλλαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, καλωσορίσαν τους κομμουνιστές που ήταν στις φυλακές και τα ξερονήσια ως φίλους και συμμάχους. Τους απολύσανε αμέσως και τους έβαλαν στην κυβέρνηση. Έβγαλαν και το Ζαχαριάδη από τη φυλακή και τον αφήσαν να βολοδέρνει ανενόχλητος στην Αθήνα, να πίνει καφέ στου Φλόκα και να πηγαινοέρχεται στην Κομαντατούρ να τα λέει με τα φιλαράκια του."
  Επιτέλους αποκαταστήσατε την ιστορική αλήθεια, παραθέτοντας τα αδιαμφισβήτητα εξ άλλου γεγονότα της εποχής, και δικαιώνοντας τον συμπαθή αρχιεπίσκοπο ο οποίος μας επισημαίνει ότι "ψυχοπάθεια είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας"!!!
  Όσο για την κόρη της Παπαρρήγα, μάλλον το παραδούλεψαν και χάλασε το εργαλείο,οπότε πρέπει να πιάσουν από δω και πέρα την εγγονή...
  Alone


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φαντάζομαι πως μετά τις εξηγήσεις που δώσαμε εμείς, δεν θα ήταν παράλογο να ρωτήσουμε πως γίνεται κάποιος μη-ψυχοπαθής και μη-πνευματικά ανάπηρος, να θεωρεί τον άνθρωπο των Γερμανών το '43 και εγγλέζων το '44 Γρίβα, αίφνης κύπριο αντιάγγλο "πατριώτη" λίγα χρόνια μετά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Στις φωτογραφίες της εποχής εκείνης ( 1918 στο 1920) διακρίνονται:

  Οι σβάστιγκες των Frei Corps που δημιουργήθηκαν επί Σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης SPD.

  Οι νεκροκεφαλές των ίδιων(Frei Corps),μετέπειτα σήμα των SS. Όλα αυτά επί σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης SPD.


  Δείτε τις φωτογραφίες στα παρακάτω link

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/1918-1920-h_24.html )
  Γερμανία: Από το 1918 στο 1920. H επανάσταση κι η αντεπανάσταση (δεύτερο μέρος)

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/1918-1920-h_5624.html )
  Γερμανία: Από το 1918 στο 1920. H επανάσταση κι η αντεπανάσταση (τελευταίο μέρος)

  Η «θεωρία των δύο άκρων» από το SPD. Καί οι σοσιαλδημοκράτες προμόταραν τους φασίστες και μετά έλεγαν τους κομμουνιστές «άκρο».
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/spd_24.html )
  Χ. Μπαλωμένος-Από τον οπορτουνισμό στην αστική διακυβέρνηση: Το παράδειγμα του SPD (τρίτο μέρος).


  Ποιο θεωρητικό.Η σχέση μονοπωλιακού καπιταλισμού - φασισμού
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/kurt-gossweiler.html )
  Kurt Gossweiler - Η καταγωγή και οι παραλλαγές του φασισμού.

  Καλά τα γράφει ο Μπογιόπουλος στο
  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7424951&publDate=8/5/2013 )
  Φασισμός = Καπιταλισμός

  Το αντικομμουνιστικό ευρωψήφισμα που έφεραν πολιτικοί της δημοκρατκής Σουηδίας στην δημοκρατική ΕΕ το 2006.
  ( http://www.guardian.co.uk/Columnists/Column/0,,1710891,00.html )
  Σε σημείο που να απορήσει και ο κεντρώος αρθρογράφος της εφημερίδας


  Χαρούμενες οικογένειες με τις φασιστικές φορεσιές τους, χαμογελαστοί φασίστες σε παρελάσεις στις χώρες της ΕΕ.
  Λεπτομέρεια. Στις ίδιες χώρες της ΕΕ απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα με ποινή φυλάκισης.
  Φωτογραφίες στο
  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1875.html )
  Αφήστε την Ευρώπη να "ολοκληρώσει".Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Για την "συστημικότητα" του ΚΚΕ

  ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_7721.html )
  Το "συστημικό" ΚΚΕ.

  ( http://www.youtube.com/watch?v=vvHlTb7vmp4 )
  Απεργία Ναυτεργατών και ΚΚΕ. Με "χαλαρή" αντιμετώπιση επίταξης και σπασμένων κεφαλιών από το αστικό κράτος.

  ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100015_17/04/2013_517735 )
  (..)Η κ. Παπαρήγα
  Η κ. Αλέκα Παπαρήγα εκπροσωπεί απόψεις και ιδέες οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της αστικής δημοκρατίας. Ως αρχηγός του ΚΚΕ καθιέρωσε πρακτικές διαμαρτυρίας που έκαναν ζημιά στη χώρα και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.(..)


  ( http://www.youtube.com/watch?v=P_sZX7moGLo )
  Μάκης - Πάγκαλος
  Αυτοί που συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με την Ν.Δ
  " Kατα βάση υποστηρίζεται ότι η Ν.Δημοκρατία. γιατί σας αρέσει η δυστυχία του λαού, σας αρέσει να κλείνουν οι επιχειρήσεις.." "Είστε μηχανισμός προπαγάνδας της Ν.Δ."
  Τι διαφορετικό, λένε φασίστες, εφημερίδες του αστικού τύπου και αντικκεδιστές, για το ΚΚΕ, από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video;

  Στο 19ο συνέδριο του "συστημικού" ΚΚΕ μήνυμα έστειλαν οι αντάρτικες δυνάμεις του FARC-EP από τα βουνά της Κολομβίας .
  ( http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2013/04/blog-post_16.html ).

  και "μισά μέσα μισά έξω από τα δόντια"
  ( http://redflyplanet.blogspot.com/2010/04/mega.html )
  Ο Μητσοτάκης πάλι στο MEGA και ξανά κατά του ΚΚΕ.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
  Σκύλιασαν φασίστες και κεφάλαιο που τους ξεσκεπάζει το ΚΚΕ

  (..)Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από τους απογόνους των SS, των ταγματασφαλιτών και των χουνταίων. Των γερμανοτσολιάδων, όσων ορκίζονταν «πίστη» στους κατακτητές ναζί και τον Χίτλερ, των βασανιστών, των προδοτών της Κύπρου.

  Τίποτε άλλο από μπράβους που πήγαιναν στους χαλυβουργούς της Μαγνησίας και τους «προειδοποιούσαν» να μην απεργήσουν, αλλά να συνταχτούν με το αφεντικό τους.

  Που αβαντάροντας τρόικα και κυβέρνηση, ζητούν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

  Που υπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο εκλιπαρούν στη Βουλή την κυβέρνηση για νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις σε εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους και μεγαλοξενοδόχους.

  Που υπηρετώντας ξένα και ντόπια μονοπώλια, της κάνουν προτάσεις πώς να ξεπουλήσει νησιά και νησίδες στους μεγαλολεφτάδες που τα έβαλαν στο μάτι. Που διαφήμιζαν αμερικανικά και ρωσικά μονοπώλια να βάλουν χέρι στο φυσικό αέριο Ελλάδας και Κύπρου.

  Που αναζητούν «στρατηγικό επενδυτή» να του παραδώσουν τα πετρέλαια Καβάλας και Θάσου. Που πασχίζουν να επιβάλλουν στους εργάτες 18 ευρώ μεροκάματο, δίχως ένσημο κι ασφάλιση, ακριβώς στο «εργασιακό μοντέλο» είλωτα που προάγει η ΕΕ.

  Γι' αυτό τους ενοχλεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, οι αγωνιστές του λαού με την ύπαρξη, τη λειτουργία και την καθημερινή δράση τους, συνεχή και ανυποχώρητη ενάντια στα μονοπώλια και τα ανδρείκελά τους. Γι' αυτό και θα τους «ενοχλήσει» πολύ περισσότερο στο μέλλον.(..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κάπτεν Όμπραξ10 Μαΐου 2013 - 9:56 μ.μ.

  O "makarios" έρχεται από άλλη εποχή και πρέπει να το σεβαστούμε.

  Ο κορυφαίος Ισπανός φιλόσοφος Ντε Γκαμιέτε a/e από Νοέμβριος 12th, 2008 στο φορουμ.gr αναρωτιόταν "ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ??????" (το a/e έρχεται από (α)ρχι(ε)πί(σκοπό)ς !!! )

  Η Ψυχοπάθεια είναι η Isomnia ως διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
  http://goo.gl/scVsz

  Εσύ Αντώνη είσαι το θύμα της ηλιθιότητας που διακρίνει εκείνους που πιστεύουν στο "εχθρός του εχθρού μου" "θα πάω να χέσω σπίτι του". Τι τραβάς; γιατί ο "άνευ ορίων" έγραψε κακά λόγια για σένα και ο "μακάριος Α.Ε." είναι ορκισμένος εχτρός του ακελ και του Χριστόφια.

  "Μήπως όμως τελικά κάτι ήξερε ο συνεργάτης του Φράνκο και ψυχίατρος Αντόνιο Βαλιέγο Ναγκέρα, όταν υποστήριξε στην έρευνά του με τίτλο «Βιοψυχική του Μαρξιστικού Φανατισμού», ότι οι αριστεροί δεν πάνε καθόλου καλά και ότι «η κοινωνική μνησικακία, οι φιλοδοξίες που έχουν διαψευστεί και ο φθόνος, είναι οι πηγές του μαρξισμού»;"
  http://goo.gl/yYrk1

  Για να τελειώνουμε ο "τέτοιος" έχει δίκιο για την Παπαρήγα.
  Να το ντοκουμέντο http://www.youtube.com/watch?v=65UX2KbMvR4 που δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή