Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ/ΕΛΜΕ-Δράσεις κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών σε Ξάνθη και Κομοτηνή


Ξάνθη: Μαζικό συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ με συμμετοχή καθηγητών, δασκάλων και φοιτητών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη στις 7.30 μ.μ. νέο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη γενική συνέλευση της Τρίτης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΜΑΣ. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και δόθηκε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για απαγόρευση συνολικά των απεργιών και των κινητοποιήσεων στα πλαίσια του αντιδραστικού δόγματος «νόμος και τάξη» που θέλουν να επιβάλουν τα μονοπώλια.
902
Κομοτηνή: Πικετοφορία από το ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών

Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους και την αγορά της Κομοτηνής, πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ την Πέμπτη το απόγευμα, καλώντας τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν τονίζονταν ότι : «Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο, ενώ αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο «νέο σχολείο» της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει!

Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.

Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του».

Η εκδήλωση έληξε με το κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας την Πέμπτη 23-5-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου