Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Απαντήσεις στα άθλια ψεύδη του Π. Μαυροειδή για την στάση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων στην απεργία των εκπαιδευτικών. Μέρος πρώτο

Ήταν το ΠΑΜΕ που εναντιώθηκε με λύσσα στην προοπτική απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών. Κέρδισε έτσι το ΚΚΕ την επιστροφή του μετά από καιρό στο MEGA. Ήταν αυτές οι δυνάμεις που όχι μόνο δεν πήραν πρωτοβουλίες απεργιακής δράσης στο εργατικό κίνημα για στήριξη των καθηγητών, αλλά έκαναν κυριολεκτικά …ευχέλαιο να καταρρεύσει η απεργία.
Π.  Μαυροειδής, aristeroblog

ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1:
Η πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τις Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Συλλόγων
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (11 Μάη) κατέθεσαν την εξής πρόταση: Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία για την αμέσως επόμενη μέρα της επιστράτευσης (την Τρίτη 14 Μάη). Αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις. Με βάση αυτό επαναφέρουμε την πρόταση, η επιστράτευση να απαντηθεί ενιαία και σε ΟΛΜΕ και σε ΔΟΕ άμεσα με 48ωρη Απεργία στις 16 και 17 Μάη. Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη. 902, 13/5/2013. Δημοσίευση εδώ: "Γκεμπελίστε γιατί χανόμαστε".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2


Ρεπορτάζ διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΜΑΣ και άλλων ταξικών δυνάμεων σε στήριξη του δικαιώματος απεργίας των εκπαιδευτικών και ενάντια στην επιστράτευση13-14 Μάη Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Αλιβέρι, Αλεξανδρούπολη, Κόρινθος, Πύργος, Καλαμάτα, Καβάλα, Λευκάδα, Αργολίδα13 Μάη Ζάκυνθος13 Μάη Ηράκλειο (και εδώ), 12 Μάη Κεφαλλονιά-Ιθάκη12 Μάη Πάτρα12 Μάη Αγρίνιο13 Μάη Ξάνθη (και εδώ), 13 Μάη Λαμία13 Μάη Λάρισα13 Μάη Κάλυμνος και Κως13 Μάη Βόλος13 Μάη Γιάννενα13 Μάη Άρτα.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3:
Η κυβέρνηση προχωρεί στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Με την ανακοίνωση της επιστράτευσης απαντάμε με συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και 24ωρη απεργία την επόμενη μέρα. Καλούμε την ΟΛΜΕ να αποφασίσει τη σχετική 24ωρη απεργία και ταυτόχρονα την ΑΔΕΔΥ, για την ίδια ημέρα, να κηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία.
Ριζοσπάστης, 12/5/2013, σελ. 15

ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4:
Με απεργία να απαντήσουμε στην επιστράτευση

Παράλληλα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καταθέτουν προς τα ΔΣ των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, τα ΔΣ ΕΛΜΕ και Συλλόγων, καθώς και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την παρακάτω πρόταση:

«Στην επιστράτευση της κυβέρνησης να απαντήσουμε τώρα με απεργία! Ολοι στους δρόμους!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η κυβέρνηση προχωρά προς την επιστράτευση των εκπαιδευτικών χωρίς ωστόσο να την ανακοινώσει επίσημα.

Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής απάντησης όλων των εργαζομένων, όλου του λαϊκού κινήματος.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, με την ανακοίνωση της επιστράτευσης να κηρύξει 24ωρη απεργία για την αμέσως επόμενη μέρα και την ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα να κηρύξει 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κατεβούν στους δρόμους και τα συνδικάτα να οργανώσουν σε όλη την Ελλάδα μαζικά συλλαλητήρια καταδίκης του αυταρχισμού και της επιστράτευσης.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, παρά και ενάντια στην επιστράτευση να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες Γενικές τους Συνελεύσεις και να τις μετατρέψουν σε άμεση απεργιακή απάντηση ενάντια στην επιστράτευση, στις φοβέρες και την τρομοκρατία της κυβέρνησης.
Ριζοσπάστης, 12/5/2013, σελ. 15

ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5:
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Διαδήλωσαν ενάντια στην επιστράτευση
Συγκέντρωση χτες στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

«Την πολιτική τους να βάλουμε σε αργία, κάτω τα χέρια από την απεργία», βροντοφώναξαν χτες το πρωί απεργοί από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Υγείας - Πρόνοιας, των ΟΤΑ και συνολικότερα του Δημοσίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και συμμετείχαν στην χτεσινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Παρά τη βροχή οι απεργοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Ομόνοια και πήραν θέση πίσω από τα πανό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. «Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο, μαζί με το λαό σπάμε τον αυταρχισμό», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό των εκπαιδευτικών. Λίγη ώρα αργότερα, ξεκίνησε η πορεία των απεργών με προορισμό τη Βουλή και με ασταμάτητα τα συνθήματα όπως: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» κ.λπ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στη Β. Σοφίας στη γνώριμη πια εικόνα με κλούβες -τρεις αυτή τη φορά- των ΜΑΤ να κλείνουν το δρόμο προς την είσοδο της Βουλής. Μιλώντας στους απεργούς ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ είπε: «Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά ότι η επιστράτευση σπάει με απεργία» και ότι μόνο η μαζική λαϊκή πάλη, η αλληλεγγύη μπορεί να βάλει στο περιθώριο τα φύλλα επίταξης. «Καταγγέλλουμε - δήλωσε - την πρωτοφανή ενέργεια της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που έσπευσε να δηλώσει ότι σήμερα δεν υπάρχει απεργία και από κοινού με τον κρατικό μηχανισμό να οργανώνει την απεργοσπασία σε όλα τα σχολεία. Καταγγέλλουμε τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των "Παρεμβάσεων" που στα λόγια μιλούν για αγώνες και όταν πρέπει να σπάσει η επιστράτευση με απεργία τότε οργανώνουν μαζί με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης την απεργοσπασία». Κάλεσε τέλος τους εκπαιδευτικούς να μη φοβηθούν, να μη σκύψουν το κεφάλι, να υπερψηφίσουν την αγωνιστική πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα, για νέα 48ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, με μαχητική απεργιακή συγκέντρωση χτες το πρωί στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία προς το Αγαλμα Βενιζέλου, απάντησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο, στην επιστράτευση των καθηγητών. Αντίστοιχα, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν σε Ξάνθη, Λάρισα και Τρίκαλα.
Ριζοσπάστης, 15/5/2013, σελ. 15

13 σχόλια:

 1. Παρακαλώ να διαδοθεί όσο γίνεται.

  Μην περιμένετε τίποτε πια παρά λυσσαλέο πόλεμο από την Ανταρσύα. Αμυνθείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώνη, δες κι αυτή την οπτική: http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_19.html


  Χρήστος Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι το «ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων» τού Αλέξη από το εξεταστικό σώμα ΣΕΒ ήταν ακριβώς το «πρόβλημα» τής απεργίας; Η «ευτυχής τροπή» χάρισε στον Άλεξ «άριστα» και εις ανώτερα. Τα άλλα είναι παραμύθια για αγρίους.

   Διαγραφή
  2. "...Θυμίζουμε μόνο τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών εργατών. Μήπως δεν έπρεπε να γίνουν καν (κατά την αντίληψη του ΚΚΕ που θέλει τους αγώνες να μην μπορούν να νικήσουν αν δεν φτάσουμε στο σοσιαλισμό πόσο μάλλον όταν είναι εκτός του ελέγχου του ή ακόμα χειρότερα κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ που τα πάντα θα λυθούν με την αστική διακυβέρνηση από αυτόν);;; ..."

   Σταματήστε να γράφετε παληκάρια μου, είναι να σε πιάνει απελπισία με την γραφικότητα, την γελοιότητα και την απατεωνιά σας. Άντε και στο διάολο.

   Ένα πράγμα ζέχνει αυτό τον καιρό, το πτώμα της εξωκοινοβουλευτικής (και δήθεν "αντικαπιταλιστικής") αριστεράς. Είστε τελειωμένοι εδώ και καιρό.

   Ijon Tichy

   ΥΓ: Προς τον αρχικαραγκιόζη avanti. Γράψε καμιά πενηνταριά φορές ακόμη τις ίδιες μπούρδες μπας και τις πιστέψεις. Ειδικά το ανέκδοτο συριζα=κκε έχει πολύ γέλιο. Οι φίλοι σου αλληλέγγυοι στην βιομε βέβαια σε καρφώνουν διαρκώς, αλλά δεν βαριέσαι, κάπως πρέπει να το παίξεις επαναστάτης.

   Διαγραφή
  3. "Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι το «ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων» τού Αλέξη από το εξεταστικό σώμα ΣΕΒ ήταν ακριβώς το «πρόβλημα» τής απεργίας; "

   Αυτό δεν λέει τίποτε από μόνο του. Όχι αν δεν συνειδητοποιήσεις ότι το "άριστα" του όποιου Αλέξη σε εξετάσεις σημερινού τύπου μπορεί να σημαίνει εμένα ή εσένα στα θυμαράκια ή με το κεφάλι σπασμένο, ή απολυμένο, ή στη φυλακή.

   Διαγραφή
  4. Εννοούσα για την εκδοχή που πλασάρεται για την «αδυναμία» των «αριστερών» δυνάμεων [ΣΥΡΙΖΑ-Ανταρσύα]. Δεν πρόκειται για «αδυναμία», αλλά για συνειδητό σχεδιασμό.

   Διαγραφή
  5. Σαφώς και πρόκειται για συνειδητό σχεδιασμό, αλλά είναι κρίσιμο να καταλάβουμε όλοι ότι όταν η Ανταρσύα δίνει συστηματικά πάρε-βάλε στη Χ.Α για συντριβή του ταξικού κινήματος τα πράγματα έχουν περάσει σε αρκετά αγριότερο στάδιο μετά το φιάσκο στους εκπαιδευτικούς.

   Διαγραφή
 3. Δεν ξερω για το ευχελαιο, εγω Παναγιωτακη ξερω, οτι η μπλοφα της απεργιας κατερρευσε και τωρα κλαψουριζετε σαν κακομαθημενα παιδακια. Η μονη απεργια που εγινε και λυσσαξατε να την σπασετε ειναι αυτη της Τριτης που το ΠΑΜΕ απεσπασε. Δηλαδη "φωναζει ο απεργοσπαστης για να σκιαχτει ο απεργος". Οσο για τον λυσσαλεο πολεμο απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σιγα μη σκισουνε κανα καλτσον. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Οσο για τον λυσσαλεο πολεμο απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σιγα μη σκισουνε κανα καλτσον."

   Φοβάμαι ότι δεν έχεις εκτιμήσει τι μπορεί να κάνει ένα υπόκομμα 1% που μιλά εκ μέρους της άκρας αριστεράς και της επαναστατικότητας σε συνθήκες όπως οι σημερινές, και με αυτόν τον συσχετισμό δυνάμεων. Δεν είναι 2007 τώρα.

   Διαγραφή
  2. Νομίζεις ότι με τη ΧΑ στα 10+%, με αυτή την συγκυβέρνηση, με την συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων να έχει φτάσει σε επίπεδο δεκαετίας 1950, με την μία επιστράτευση και σύλληψη συνδικαλιστών μετά την άλλη, έχουμε την πολυτέλεια να διαβάζουμε αυτά που διαβάζουμε ως ξεσπάσματα "κακομαθημένων παιδιών;" Είμαστε σοβαροί;;;;!!!!

   Δεν είναι αμφιθέατρο η πραγματικότητα που ζούμε τώρα. Είναι ο πραγματικός ταξικός πόλεμος. Ξυπνήστε όλοι πριν είναι πάρα πολύ αργά.

   Διαγραφή
 4. Δηλαδη; Τι μπορει να κανει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν το πιανω; ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σου πω τι μπορεί να κάνει.

   Πρώτα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι όχι παρά, αλλά ελέω και των πολύ χαμηλών της ποσοστών και του μυστηριακού κλίματος γύρω της, θεωρείται από την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας πολύ επαναστατικότερη και "αριστερότερη" του ΚΚΕ. Σιγά το πράμα, θα μου πεις, εδώ θεωρήθηκε ριζοσπαστικότερος ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Έχουμε λοιπόν αυτό το κόμμα που στα μάτια του μέσου Έλληνα, που δεν σκαμπάζει και πολλά απ' το φρούτο που λέγεται "εξωκοινοβούλιο" (από πού να σκαμπάσει άλλωστε), βγαίνει και λέει δύο πράματα ταυτόχρονα (και τα δύο από τα παραδείγματα Τζιαντζή και Μαυροειδή αντιστοίχως):

   α) Το ΚΚΕ είναι ρατσιστικό/εκδικητικό κόμμα βασισμένο στους βιολογικούς αποκλεισμούς, δηλαδή είναι η κόκκινη εκδοχή της Χρυσής Αυγής (Τζιαντζή)
   β) Το ΚΚΕ είναι αρχισυστημικό κόμμα που συνεργάζεται με την συγκυβέρνηση και έχει ως στόχο και αποστολή την κατάπνιξη των λαϊκών αγώνων (Μαυροειδής)

   Με το α) βλέπει φως και μπαίνει ο Μπίστης, ο Πάγκαλος, ο Μητσοτάκης, ο δείξε, ο πείξε, αλλά τώρα με επιχειρήματα που δεν έρχονται απ' την "υπεύθυνη" αλλά απ' την υπεραπαναστατική αριστερά. Δεν το λέει κανας συντηρητικός άλλωστε, επαναστάτες το λένε! Εξαιρετικά χρήσιμο αν θέλεις να εμβαθύνεις στην προετοιμασία θεσμικής απαγόρευσης του ΚΚΕ, κάτι που στο συνέδριο ειπώθηκε ότι θα είναι άμεση προτεραιότητα σε ενδεχόμενο, πχ, πολέμου.

   Με το β) λύνονται εκ νέου τα χέρια παρακρατικών, χρυσαυγιτών, γεμίζουν μολότωφ, μαζεύονται καδρόνια, και αποκτάς νέους Γκοτζαρίδηδες όχι από κρατική καταστολή που μπορεί να σου φέρει λαϊκή αναγνώριση και κύρος αλλά από "αγνούς υπερασπιστές του λαϊκού κινήματος" που πρόδωσες. Εξαιρετικά χρήσιμο με δεδομένο ότι η αστυνομία ξέρει ότι δεν πρέπει να σε βαράει πολύ ευθέως, είναι πολιτικά επικίνδυνο γιατί ξυπνάει κοιμισμένες μνήμες.

   Αυτά για ορντέβρ. Λίγα σου φαίνονται;

   Διαγραφή
 5. ελπίζω μόνο ο κύριος Μαυροειδής, που θέλει να λέγεται και κομμουνιστής, για λόγους αξιοπρέπειας ( εάν φυσικά γνωρίζει την σημαίνει αυτή η λέξη), να μην μας ξανά γράψει «Για το αναγκαίο μέτωπο της αντικαπιταλιστικής & ανατρεπτικής αριστεράς», μετά από αυτά εδώ …

  ΑπάντησηΔιαγραφή